VOXELIM

הוכרז: Playstation Vita 2000 ו-PS Vita TV

נוצר ע"י MagmaJet·09 בספטמבר 2013

51 הודעות
MagmaJetMagmaJetTrainee
נערך לאחרונה: 09 בספטמבר 2013 בשעה 13:01

http://cdn.asia.cnet.com/story_media/62222324/ps_vita_2000_1.jpg

http://www.capsulecomputers.com.au/wp-content/uploads/2013/09/vita-colours-01.jpg

כפי שאפשר להבין, דגם חדש ל-PSV.
המכשיר יהיה 20 אחוז יותר קל מהדגם הקודם ו-15 אחוז יותר דגם מהדגם הקודם.
החליפו את המסך OLED ל-LCD.
יגיע בכמה צבעים.
חיי סוללה ארוכים יותר.
יגיע ב-10 באוקטובר ביפן.

בנוסף לכך סוני הכריזה על כרטיס זיכרון בנפח 64 GB.

http://www.youtube.com/watch?v=_TkOdFbj1Eo

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת "MagmaJet"

המכשיר יהיה 20 אחוז יותר קל מהדגם הקודם ו-15 אחוז יותר דגם מהדגם הקודם.

וואו, זה הרבה יותר דגם.
😃

אה, והעובדה שהחליפו לLCD ממש מורידה לי את החשק שלא היה לי גם ככה לקנות אותו.
הבטריה מחזיקה רק 6 שעות במקום 5, זה לא שיפור גדול מבחינתי, והוא גם היה צריך לבוא עם 8 גיגה לפחות. וגג 150 דולר.
אז אולי אחכה לדגם ה-3000...

blingblingElder

ממש מעפן שהחליפו את המסך ל LCD,זה היה הפיטצ'ר הכי מרשים של הויטה,לא שווה.

LaskinLaskinElder

לה, היא לא מתה... יש לה עוד את כל הדור הזה לשרוד, לצד הPS4.
בעצם מה שיתן את הפוש הכי גדול לקונסולה הניידת שלהם, זה הקונסולה הנייחת שלהם.
אני כבר רואה באנדלים של הPSP החדש עם PS4 ב-550 דולר, פלוס כמה בונוסים. אולי גם ב-500 עוד שנה מהיום.
ואני רואה הרבה ילדים מציקים להורים שלהם שאם יהיה להם גם PSP - הם לא יתפסו את הטלויזיה כל היום, וכד'.

בסופו של דבר, אני חושב שזה יהיה לא רחוק ממה שהיה עם הPS3 בשנה הראשונה שלו, רק שכאן זה נמרח קצת יותר זמן 😃

LaskinLaskinElder

אני לא חושב שזה ממש משנה בת כמה היא, לא יהיה לה מחליף או מתחרה רציני בשלוש השנים הקרובות, מלבד זה שכבר קיים, מן הסתם.
הWII U תהיה שנה בשוק כשיצאו המתחרים שלה, שימחקו אותה. היא מכרה בערך 3.5 מליון, הויטה מכרה 5.5 מליון, שזה ממש לא הרבה, אבל זה לא כלום, בהתחשב בעובדה ששום דבר לא דחף את הויטה עד כה.
הקילר אפ שלה יוצא עוד חודשיים, נראה איך הם מוכרים בעוד שנה מהיום, אני מנחש שלא רע בכלל.

blingblingElder

גם הויטה תהיה הניידת עם הגראפיקה הכי מרשימה בשנים הקרובות ככה שלפחות מהבחינה הזו תשאר רלוונטית,אלא אם כן מחשיבים איזה משחק מעפן לאייפון ולטאבלטים שאשכרה מנצל את היכולות שלו פעם בשנה.

קילזון האחרון נחשב לפלא טכני ולמשחק הכי מרשים שאי פעם יצא על ניידת,תבדקו את הכתבה ש DF עשו עליו.

blingblingElder

מי יכתוב משחק לניידת של NVIDIA?

היא בכלל לא פאקטור,אני מסכים שקילזון לא משהו אבל הוא כנראה הולך להיות הדבר הכי יפה שאפשר לשחק על הנייד להרבה מאוד זמן,סכ"ה ניסיתי להראות שהיא רלוונטית מבחינה טכנית מבחינת התחרות בשוק ככה שהיא לא תתיישן כמו ה WIIU.

אני מסכים שבאופן כללי אין יותר מדי סיבות לאופטימיות אבל לא הייתי ממהר לקבור אותה סופית עדיין,יש לה צ'אנס קטן.

LaskinLaskinElder

אבל זה בדיוק מה שאמרנו - הWII U לא יכולה להיות הצלחה בגלל המתחרים. לויטה אין את הבעיה הזאת ממש, והכח שלה יאפשר לה (וגם עכשיו כבר מאפשר) להראות דברים שלא קיימים בשום ניד אחר (והSHIELD הוא רק חצי-נייד, אלא אם אתה רוצה משחקי אנדרויד, זה לא מתחרה ישירה).
טכנולוגיה זה לא רק גרפיקה, זה כלי להגיע לגיימפליי שלא ראינו, וגם TEARAWAY מראה את זה, ונראה כלהיט בטוח.
KILLZONE לא משחק מצויין, אבל הוא בהחלט משחק טוב. שנוי במחלוקת מעט, יש שחושבים שהוא 60, יש שחושבים שהוא 90, הממוצע שלו כרגע הוא 78, שזה כן משחק טוב.

הויטה צריך עוד כמה JRPG בלעדיים ביפן, איזה COD שעובד כמו שצריך בארה"ב, וגראן טוריזמו באירופה - והוא יוצא מהמצב הנורא שהוא נמצא בו היום.

MagmaJetMagmaJetTrainee

הוכרז גם PS Vita TV
http://img.gawkerassets.com/img/18zlqtxhkck9pjpg/ku-bigpic.jpg

יוצא ב-14 בנובמבר ביפן.
מריץ משחקי PSP,PSV וPS1.
100 דולר לגרסא רגילה
150 דולר לגרסאת 8 GB.

אני כל כך קונה את זה!

MagmaJetMagmaJetTrainee

מה עושים במקרה של משחקים שתומכים במסך מגע?

LaskinLaskinElder

אמרו כבר שלא כל המשחקים יעבדו, ואלו שמשתמשים רק קצת בטאץ׳ יכולים למצוא דרך לעשות את זה בכפתורים אחרים

LaskinLaskinElder

אתם צריכים להפסיק להסתכל על העבר ולהסתכל בהווה ובעיקר בעתיד.
אם היום ילד הולך לקנות קונסולה ניידת, ויש לו PS3 (יש כמה עשרות טובות של מליונים כאלו) הוא יוכל לשחק בהרבה משחקים גם לא כסטרימינג, אלא כמשחק מלא שיוכל לשחק איפה שבא לו. המשחקים נראים הרבה יותר טוב מבעבר, ובעתיד בכלל נראה מעולה. אם הוא מתכנן לקנות PS4 בעתיד - עוד יותר כדאי לו, כי יש קישוריות מעולה גם איתו. מדובר בקהל פוטנציאלי אדיר, שעד לפני חצי שנה בכלל לא היה לו ממש מה לקנות את המכשיר, כי הקישוריות עם הPS3 כללה לקנות פעמיים את המשחק והיו אפילו פחות משחקים מעניינים.
ה3DS לא יעצור בינתיים, בגלל פוקימון החדש, שימכור יותר מכל דבר אחר בשנים הקרובות, חוץ מGTA, כמובן.

צריך למצוא דרך למצוא את הדיונים שלנו על מצב הPS3 בשנה-שנתיים הראשונות שלו. המצב של הויטה יותר גרוע, אבל לא הרבה יותר גרוע.
אז דיברו על זה שקונים אותו בעיקר כנגן בלו-ריי והוא לא מוכר תוכנה, עוד מעט נדבר על זה שכולם קונים ויטה כדי לשחק בPS4 מרחוק, והוא לא מוכר תוכנה (;

LaskinLaskinElder

והכוונה בזה, היא שלא משנה למה קנו PS3 - עם הזמן זה גם השפיע באופן טבעי על מכירות התכנה, וקהל המשתמשים לבדו היה מספיק מוטיבציה למפתחים לפתח משחקים מושקעים עבורו ולהשקיע יותר בפורטים מה-360.
אותו דבר - אנשים יקנו ויטה כדי לשחק בשירותים בPS4, וזה ימשוך מפתחות לפתח עבורו. אין שום ספק לגבי זה - הקולר אפ של הויטה - זה הPS4

LaskinLaskinElder

כן, הם עיצבו את זה בשבוע אחד

LaskinLaskinElder

אני צופה שבשנה הבאה נראה הכרזות מהמפתחות הגדולות באמת של סוני לויטה, מה שלא היה לPSP.
כמו שאמרת - המכירות של הPSP היו גם כן נוראיות, אבל בסוף מכרו המון חומרה, והוא היה מכשיר הרבה פחות מתקדם (גם לתקופה) וללא קישוריות עם המכשירים הנייחים. לכן - אני רואה את הויטה מכפילה את ההצלחה של הPSP בחומרה, ובגלל החומרה המתקדמת והעובדה שאפשר לעשות משחקים מאוד רציניים עבורו ופורטים של משחקים מצליחים בקונסולות (דבר שלא היה אפשרי/טוב על הPSP בזמנו בגלל המחסור בעוד סטיק) - אני צופה גם מכירות תוכנה טובות מאוד החל מעוד שנה בערך.

LaskinLaskinElder

וואו, הPSP באמת מכר יותר ממה שאני תיארתי, הוא רק ממחיש כמה שאסור להמעיט בערכה של סוני (:
אני בהחלט מאמין שאם הם עשו כמעט 80 מליון עם הזבל ההוא, הם יכולים להגיע לאותה הצלחה, אם לא יותר, למרות העובדה שהיום יש סלולרים שנוגסים בשוק.

ובקשר למפתחות הגדולות - אני חושב שסוני ישתמשו בהן, הם למדו יפה מההצלחה של הPS3 שאין תחליף לבלעדיים טובים כדי להוכיח שהקונסולה שלך טובה יותר מהמתחרים, תלוי רק מתי יישמו את זה גם לויטה.

Nucleus_DawnNucleus_DawnSage
ציטוט מאת "Laskin"

וואו, הPSP באמת מכר יותר ממה שאני תיארתי, הוא רק ממחיש כמה שאסור להמעיט בערכה של סוני (:
אני בהחלט מאמין שאם הם עשו כמעט 80 מליון עם הזבל ההוא, הם יכולים להגיע לאותה הצלחה, אם לא יותר, למרות העובדה שהיום יש סלולרים שנוגסים בשוק.

ובקשר למפתחות הגדולות - אני חושב שסוני ישתמשו בהן, הם למדו יפה מההצלחה של הPS3 שאין תחליף לבלעדיים טובים כדי להוכיח שהקונסולה שלך טובה יותר מהמתחרים, תלוי רק מתי יישמו את זה גם לויטה.

אין סיכוי שה3DS תשחזר את ההצלחה של הDS.
אין סיכוי שהVITA תשחזר את ההצלחה היחסית של הPSP.

ה3DS אולי תגיע למספרים של הPSP. הVITA, במקרה הכי טוב שאפשר לתאר, תגיע לאיזה 30-40 מיליון יחידות וזה רק אם נראה מהפכה עצומה במכירות שלה.

kririnkririnSage
ציטוט

אני בהחלט מאמין שאם הם עשו כמעט 80 מליון עם הזבל ההוא, הם יכולים להגיע לאותה הצלחה, אם לא יותר, למרות העובדה שהיום יש סלולרים שנוגסים בשוק

שהPSP יצא ,המון האמינו ,כולל אני ,שזה הסוף של נינטנדו כיצרנית קונסולות
הגימקיוב היה כישלון גדול במכירות ,והPS2 מחץ אותו
ואז יצא הנינטנדו DS ,שהרבה חשבו כולל אני ,שזה מכשיר ספין אוף ,לפני הגימבוי הבא

הPSP שווק גם כנגן סרטים מצוין (לזמנו) ,היה לו מסך מצוין לזמנו
היה לו נוב אנלוגי (מחורבן ,אבל מי ידע לפני ההשקה ? )
היה לו מדיה בנפח דומה למדיה של הגימקיוב
היה אפשר להריץ אליו משחקים שמתקרבים ברמה הגרפית לPS2

זה מול הDS ,בגרפיקת N64 ,ולמעשה הרבה מהמשחקים הטובים בDS הם בכלל במשחקיות 2D או איזומטרית ,בדומה לסופר נינטנדו
לDS היה גם הרבה פחות פיצרים מהקופסא
לא מנגן סרטים ,לא מוזיקה,לא דפדפן (היה צריך תוסף נפרד לדברים האלו בגרסאות הראשונות )

כרגע עם ה3DS מול הויטה -חלק מהדברים דומים ,אבל חלק מהיתרונות צומצמו
ה3DS אומנם משמעותית חלשה יותר בכוח חישוב ,אבל יכולה להריץ חלק מהפורטים מהקונסולות באופן מספיק מכובד לנידת
לא כמו הויטה ,אבל בכל זאת

ל3DS יש אנלוגית ,אומנם אחת ולא 2 ,אבל זה מספיק להרבה משחקים

הנפח של המדיה למשחקים -מגיע לעד 8 גיגה ,שזה מספיק לדור הנידות הקים

יש דפדפן ,יש אפליקציות מסוימות -לא כמו הויטה ,אבל בכל זאת

ההבדלים לא ענקים כמו פעם ,גדולים כן -אבל לא כמו ההבדל בין הPSP לDS -או PS2 מול N64

ה3DS תפסה חזק בשוק ,ולא רואה איך הויטה עם הדברים האלו תצליח,אני ביטלתי בינתים קנית ויטה בגלל ההכרזות האלו
אחי יכל לקנות בתאילנד ,אבל אני כבר יחכה להורדת מחיר לדגמים הקימים

אני יעדיף כבר לקנות 3DS XL עם כרטיס פלאש בארץ

בעניין הויטה TV -אני מאוד אוהב את הרעיון הגדול מאחורי זה -והיתי קונה את זה במקום ויטה לבילעדים
רק בגלל שזה לא תומך בכל המשחקים -זה ניראה לי אידיוטי לחלוטין ,אולי עם הגימפאד PS4 יתמוך בזה ,וזה כן יריץ כל משחק ויטה אני יקנה את זה
כרגע זה ניראה לי דבילי לחלוטין ,אני לא הולך לקנות דול שוק 3 -כי ימי הPS3 העליזים חלפו מבחינתי מזמן

erezronenerezronenAdmin
ציטוט מאת "Laskin"

אני צופה שבשנה הבאה נראה הכרזות מהמפתחות הגדולות באמת של סוני לויטה, מה שלא היה לPSP.
כמו שאמרת - המכירות של הPSP היו גם כן נוראיות, אבל בסוף מכרו המון חומרה, והוא היה מכשיר הרבה פחות מתקדם (גם לתקופה) וללא קישוריות עם המכשירים הנייחים. לכן - אני רואה את הויטה מכפילה את ההצלחה של הPSP בחומרה, ובגלל החומרה המתקדמת והעובדה שאפשר לעשות משחקים מאוד רציניים עבורו ופורטים של משחקים מצליחים בקונסולות (דבר שלא היה אפשרי/טוב על הPSP בזמנו בגלל המחסור בעוד סטיק) - אני צופה גם מכירות תוכנה טובות מאוד החל מעוד שנה בערך.

בואו נדייק: הויטה היא בבואה כמעט מדויקת של ה-PSP לתקופתה. היא יצאה לקראת סוף החיים של הפלייסטיישן 2 בהבטחה של "המשחקים יראו כמו בפלייסטיישן 2!", כמו שהויטה יצאה לקראת סוף החיים של הפלייסטיישן 3 בהבטחה ש"המשחקים יראו כמו בפלייסטיישן 3!". בשתי המקרים המשחקים לא נראו כמו בקונסולות הנ"ל - אבל הכח היחסי לאותה תקופה בה הן יצאו היה מאוד דומה, ושתיהן הרשימו (מאוד!) בתקופת יציאתן. אני זוכר את הפעם הראשונה ששיחקתי ב-PSP, זה נראה לי כמו קסם.

ול-PSP גם היתה קישוריות עם ה-PS3. היה remote play של מדיה ותמיד היתה באוויר הבטחה שיהיו גם משחקים שיתמכו בכך, הבטחה שאף פעם לא התממשה. מזכיר לך הבטחה מסויימת של סוני כיום בנוגע לקישוריות בין ויטה ל-PS4? אלה אותן הבטחות בדיוק. צריך רק לקוות שהפעם סוני תקיים, ולא תזנח את זה ברגע שתבין שזה לא מעניין אף אחד כהרגלה.

ציטוט מאת "bling"

ממש מעפן שהחליפו את המסך ל LCD,זה היה הפיטצ'ר הכי מרשים של הויטה,לא שווה.

הם טוענים שעכשיו המסך נראה יותר טוב.

בכל מקרה, הבעיה העיקרית נותרה זמן הסוללה. 6 שעות זה יותר טוב (כמו ה3DS), אבל עדין לא משהו בעליל.
בכל זאת, עם כל המשחקים החדשים שמוכרזים והתאימות עם הPS4, הVITA נראית יותר טובה בכל יום שעובר. חבל שזה קורה רק עכשיו, כשהקונסולה כבר מתה.

ציטוט מאת "Laskin"

לה, היא לא מתה... יש לה עוד את כל הדור הזה לשרוד, לצד הPS4.
בעצם מה שיתן את הפוש הכי גדול לקונסולה הניידת שלהם, זה הקונסולה הנייחת שלהם.
אני כבר רואה באנדלים של הPSP החדש עם PS4 ב-550 דולר, פלוס כמה בונוסים. אולי גם ב-500 עוד שנה מהיום.
ואני רואה הרבה ילדים מציקים להורים שלהם שאם יהיה להם גם PSP - הם לא יתפסו את הטלויזיה כל היום, וכד'.

בסופו של דבר, אני חושב שזה יהיה לא רחוק ממה שהיה עם הPS3 בשנה הראשונה שלו, רק שכאן זה נמרח קצת יותר זמן 😃

אתה מאוד אופטימי בנוגע לקונסולה בת שנתיים, שלא מצליחה למכור כלום.
אם אתה צודק, אני אשמח. זה מכשיר מגניב לגמרי.

ציטוט מאת "bling"

גם הויטה תהיה הניידת עם הגראפיקה הכי מרשימה בשנים הקרובות ככה שלפחות מהבחינה הזו תשאר רלוונטית,אלא אם כן מחשיבים איזה משחק מעפן לאייפון ולטאבלטים שאשכרה מנצל את היכולות שלו פעם בשנה.

קילזון האחרון נחשב לפלא טכני ולמשחק הכי מרשים שאי פעם יצא על ניידת,תבדקו את הכתבה ש DF עשו עליו.

הניידת המוזרה של NVIDIA כבר יותר מרשימה ממנה ובה יש מעבד שיהיה בכל מיני טאבלטים בקרוב, אבל זה באמת לא משנה שום דבר. את היתרון הזה יש לVITA כבר שנתיים וזה לא עזר לה עד עכשיו. אני לא רואה למה זה יתחיל לעזור לה עכשיו. ה3DS היא קונסולה מפגרת מבחינה טכנית והמשחקים בה נראים מעפן. זה לא הפריע לה להצליח.

קילזון האחרון, עם כמה שהוא פלא טכני, הוא משחק לא טוב, אז אני לא מבין איך הוא נקודת זכות לVITA.

אני לא רואה מה יכול להרים את הVITA כרגע. לא ממש ברור לי מה מקור האופטימיות בנוגע אליה.

ציטוט מאת "bling"

מי יכתוב משחק לניידת של NVIDIA?

היא בכלל לא פאקטור,אני מסכים שקילזון לא משהו אבל הוא כנראה הולך להיות הדבר הכי יפה שאפשר לשחק על הנייד להרבה מאוד זמן,סכ"ה ניסיתי להראות שהיא רלוונטית מבחינה טכנית מבחינת התחרות בשוק ככה שהיא לא תתיישן כמו ה WIIU.

אני מסכים שבאופן כללי אין יותר מדי סיבות לאופטימיות אבל לא הייתי ממהר לקבור אותה סופית עדיין,יש לה צ'אנס קטן.

כל מי שיכתוב משחק לאנדרואיד יכתוב משחק למכשיר של NVIDIA, כמו גם כל מי שיש לו משחק בסטים, כי אפשר להזרים כל משחק מספריית הסטים לSHIELD (בהנחה שיש לך את כרטיס המסך המתאים).
לכן, הדבר הכי יפה שאפשר לשחק על הנייד, הוא כל אחד מעשרות-מאות המשחקים בסטים שנראים יותר טוב מקילזון לVITA.

היתרונות הטכניים שלה (שאין ערעור עליהם) לא רלוונטיים בשוק הניידות. בגלל זה היא מתה מאז ההשקה שלה ובגלל זה היא גם תמשיך להיות מתה, לדעתי.
יכול להיות שהיא תהפוך לפתע להצלחה, בדיוק כמו שיכול להיות שהWIIU תהפוך לפתע להצלחה. זה פשוט יהיה מפתיע מאוד.

----

הנההנתונים הטכניים של הגירסא החדשה:
http://images.eurogamer.net/2013/articles/1/6/1/4/0/7/2/137871644098.jpg

על הנייר, אגב, המכשיר רחוק מלהיות מרשים טכנית. היתרון הטכני היחיד שלו הוא שהוא מכשיר גיימינג ייעודי. זו גם הסיבה העיקרית לכך שהוא לא מוכר כלום.

kririnkririnSage
ציטוט

ול-PSP גם היתה קישוריות עם ה-PS3. היה remote play של מדיה ותמיד היתה באוויר הבטחה שיהיו גם משחקים שיתמכו בכך, הבטחה שאף פעם לא התממשה. מזכיר לך הבטחה מסויימת של סוני כיום בנוגע לקישוריות בין ויטה ל-PS4? אלה אותן הבטחות בדיוק. צריך רק לקוות שהפעם סוני תקיים, ולא תזנח את זה ברגע שתבין שזה לא מעניין אף אחד כהרגלה.

הבטחות כאלו אני עוד זוכר מהGBA ,זה שטויות
ובמיוחד שיהיה עכשיו את הויטה TV ,מה שאומר יותר משחקים יתמכו בויטה וויטה TV ביחד -פחות עניני מגע
גם ככה להוציא כסף על PS4+ויטה ,לא כל משפחה יכולה להרשות לעצמה

ציטוט מאת "Laskin"

אבל זה בדיוק מה שאמרנו - הWII U לא יכולה להיות הצלחה בגלל המתחרים. לויטה אין את הבעיה הזאת ממש, והכח שלה יאפשר לה (וגם עכשיו כבר מאפשר) להראות דברים שלא קיימים בשום ניד אחר (והSHIELD הוא רק חצי-נייד, אלא אם אתה רוצה משחקי אנדרויד, זה לא מתחרה ישירה).
טכנולוגיה זה לא רק גרפיקה, זה כלי להגיע לגיימפליי שלא ראינו, וגם TEARAWAY מראה את זה, ונראה כלהיט בטוח.
KILLZONE לא משחק מצויין, אבל הוא בהחלט משחק טוב. שנוי במחלוקת מעט, יש שחושבים שהוא 60, יש שחושבים שהוא 90, הממוצע שלו כרגע הוא 78, שזה כן משחק טוב.

הויטה צריך עוד כמה JRPG בלעדיים ביפן, איזה COD שעובד כמו שצריך בארה"ב, וגראן טוריזמו באירופה - והוא יוצא מהמצב הנורא שהוא נמצא בו היום.

היתרון הטכנולוגי שלו לא עזר לו עד עכשיו. לא רואה איך זה יעזור לו בהמשך, כשהוא יהפוך לפחות ופחות מרשים.

קשה לראות את הVITA מקבלת הרבה תמיכה ממפתחים. היא לא מכרה כלום כבר שנתיים. מלכוד 22 כזה. צריך מכירות, כדי שיפתחו משחקים. צריך משחקים, כדי שיהיו מכירות.
אם סוני ממש יתאמצו להשיג תמיכה מצד שלישי, זה יכול לקרות ונראה שהם בכיוון הזה, אבל זה נראה לי מעט מידי, מאוחר מידי.

בכל מקרה, נחכה ונראה. גם האופטימיות שלך וגם הפסימיות שלי מבוססות באותה המידה.