VOXELIM

הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

נוצר ע"י Death_119·17 באוגוסט 2014

1647 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

אני עוקב אחרי סוויס משחק בds3, אני שחקתי בds3 וחא מעט אבל כמעט כלום ממה שהוא מדבר עליו לא מזכיר לי כלום. כשחפשתי את הבוס המדובר נזכרתי, אבל באמת שיש לי בלאקאווט על כל המשחק הזה ואני בערך רק זוכר את הגשר הארוך עם יצורים דמויי זאב שמוביל לעיירה ויקטוריאנית.

חשבתי אולי אני אוכל לבדוק דרך אצ׳יוומנטים או שעות משחק לאיפה הגעתי, אבל מסתבר שאם אתה משחק במשחק דרך ספריה של חבר (אותו שחקתי דרך שחר) אז סטים נותן לך אפס סטטיסטיקות על המשחק, לא שעות משחק ולא אצ׳יוומנטים.

DrKeoDrKeoSite Admin

כמו שאתה מבין, הזיכרון שלי מ-DS3 לא חזק במיוחד 😃

StickStickSage

אמנם אפשרי להרוג אותו בכל דרך, תאורתית, אבל אתה אמור לנצח אותו עם הנשק המיוחד שנמצא שם בחדר. וגם זה רפרנס, הפעם לדימון סולס, והאמת כשאני חושב על זה חצי מDS3 אלו רפרנסים לשאר הסדרה 😃.

בקשר לנשקים, את שניהם אני לא ממש מכיר ממקור ראשון (אני בכלל אדם של straight sword פשוטה ולא של כל הgreatsword למיניהן), אבל נראה שהכל שאלה של נזק קסם. מה הstats שלך?

swymswymVeteran

טוב, אז איפה הייתי:
הא, כן. Dark Souls המקורי יצא לפני כמעט עשור, בתזמון מושלם עם הקטע הזה של להוליד ילדים. ההחלטה החכמה שקיבלתי אז היא לא להתקרב לשום משחק סינגל פלייר שלא מאפשר לי לעשות pause ולגשת רגע לתינוק בוכה.
אחרי שהקטע הזה של ילדים שקמים בלילה קצת עבר, העזתי לגשת למשחק הSoulslike הראשון שלי (לא מחשיב את Hollow Knight). התחלתי דווקא עם Bloodborne למרות שיש לי גם את הטרילוגיה של DS למחשב, כי העדפתי לנסות משחק כזה על מסך יותר גדול.

הדבר הראשון שגיליתי לצערי, זה שמדובר במשחק מכוער. כאילו, אני מבין את הקטע של bullshots, אבל המשחק הוא שנות אור מהתמונות שדודי שיתף בתחילת הדיון: הוא מפוצץ בג'אגיז, כולל LOD ברמות של משחק דור קודם כשמסתכלים לאופק, ולצערי אפילו לא כולל תמיכה בHDR על הPro. ויזואלית הוא למעשה מרגיש כמו צעד אחורה מTLOU Remastered שבו שיחקתי קודם (והאמת שגם מGW2).

אבל יותר מהגרפיקה, ערכי ההפקה של המשחק מרגישים כמו דור קודם או שניים: דמויות שמדברות אליך אפילו לא מזיזות את השפתיים, הממשק מסורבל ברמות של CRPG מתחילת המאה שניסו להתאים לקונסולה, הכתיבה יפנית-טיפוסית, ואני מבין את הקטע של הnotes בין שחקנים - אבל להשתמש בדבר הבזוי הזה כתחליף לטוטוריאל ראוי!?

טוב, העיקר שמתחת לזה יש משחק מאתגר, ושסוף סוף נזכה לחוויה הזו של Git Gud, לא? נכנסתי על ריק, בלי לקרוא מדריכים ושטויות כדי לא לקלקל לעצמי, ולקבל חוויה אותנטית.
מה שכמובן התברר כטעות: ה"חוויה האותנטית" כוללת את התחליף-טוטוריאל שלחלוטין כושל בלהסביר את המכניקות המרכזיות של המשחק - מהRally ועד להמוני הstats. זה משחק שבתכלס דורש ממך לשחק בmetagame במדריכים אינטרנטיים ופורומים רק בשביל להיכנס לעניינים - אחרת אתה סתם מבזבז את הזמן שלך על trial and error מיותר. ואני חייב לציין לטובה בהקשר הזה את סוני, ששולחים לך מייל ביום שהם מזהים שהתחלת את המשחק לראשונה וכולל טיפים למתחילים, כולל ה"אה, אז ככה עובד הrally במשחק".

כן, המשחק הזה מלמד אותה שמוות מהיר נמצא בכל פינה ומעניש אותך שוב ושוב כשאתה לא לומד. אבל הוא מעניש אותך גם כשהוא מחליט שהמצלמה צריכה להיכנס בין בניינים ולהסתיר את הדמות שלך, וגם כשהtracking מחליט להשתגע ולקפוץ לדמות אחרת בדיוק כשאתה בא להנחית מכה על אויב מסוים, וגם כשנפילת פריימים רגעית גורמת לך לפספס את התזמון של המכה, לחטוף על הראש, ואז לבצע את המכה שנרשמה מראש בזמן שאתה בכלל רוצה להתחמק - כי משום מה המשחק הזה מחזיק buffer של לחיצות הגיימפאד שלך כאילו אנחנו באיזה משחק אנרטיל טורנמנט בסוף שנות ה-90.

לקח לי הרבה זמן להתעשת בנוגע לקצב של המשחק: זה גם כי אני נוב במשחקי סולסלייק, אבל זה גם ובעיקר כי הוא פשוט גרוע בכל מה שקשור לחווית משתמש. רוב ה"לימוד" שלי את העקרונות של המשחק בעצם כלל להרגיל את עצמי לא להיכנס לאזורים שבהם המצלמה יכולה להתחרבש, לשחרר ולהפעיל מחדש טראקינג כל כמה רגעים, ובעיקר להתרגל לשחק כאילו אני מול שרת אירופאי עם פינג של 300+.

למעשה, כל ההתחלה של Central Yharnam היא דוגמא מאלפת לבנייה בעייתית משהו של first time user experience: האויב הראשון שאתה נתקל בו (הליקנטרופ) לא מופיע שוב אם מתת אחרי שהרגת אותו פעם אחת, ולכן אין לך איך להתאמן מולו ולהשתפר. אבל יותר מזה, כל אויב אחר למעט בוסים כן מופיע שוב אחרי שמתת וזה יוצר בלבול מוחלט לגבי הצורה שבה המשחק עובד.
יותר מזה - נקודת choke point מאוחרת יותר בגשר כוללת שני ליקנטרופים כאלו, והיא מגיעה אחרי קטע גיימפליי ארוך במיוחד שצריך לעבור. בין כל היתקלות נוספת בהם אתם אתה כבר שוכח מה שלמדת מהמפגש הקודם. אתה לא יכול לחזור לליקנטרופ הראשון כדי להתאמן מולו ולהשתפר, וכמובן שאם במקרה הצלחת להרוג אותם אבל לא הצלחת להגיע לנקודה הבאה - הם כן יחזרו לחיים וימררו את שלך.

כמובן שיש קיצור דרך שאפשר למצוא, ומאפשר לך לדלג עליהם בינתיים, אבל זה מצריך ממך להפנים שבמשחק הזה קיצור דרך דווקא לא מוביל אותך לאזור קשה ומתקדם יותר אלא דווקא לאזור קל יותר. אם שרדת אותו ובמקרה היה לך מזל בניווט - משם אתה תגיע לנקודה שתפתח לך קיצור דרך נוסף לאזור ההתחלתי. אם לא - אתה תגיע לבוס הראשון שמן הסתם יהרוג אותך ויצריך ממך להתחיל את המסלול מההתחלה.

כמובן שמהרגע שבו הגעת לבוס הראשון המשחק משתנה משמעותית: עד לאותה נקודה אתה יכול במקרה הטוב לצבור נשמות בשביל איזה סט ביגוד בסיסי לשיפור הstats (שבלעדיו אתה באמת בנחיתות משמעותית), או לנסות אחד מהנשקים ההתחלתיים האחרים, ורק ממפגש הבוס הראשון אותו רגע אתה יכול להתחיל להשתמש בנשמות בשביל grinding של דרגות (ופותח לך לראשונה צוהר למערכת ה-scaling ההזויה של המשחק, כזו שמצריכה ממך מחשבוני אינטרנט בשביל מסלול שדרוג אופטימלי לדמות).
זו גם בערך הנקודה שבה אתה לומד שאתה תצטרך לעשות לא מעט גרינדינג של נשמות בשביל שהמפגש הבא עם הבוס יהיה יותר כוחות, ולא מעט פארמינג של חפצים שאתה הולך לשרוף בכל התקלות נוספת שלך.

וזו כמובן עוד נקודה בעייתית של המשחק: ממה ששיחקתי עד עכשיו, נקודות השמירה תמיד מרוחקות מהבוס ומצריכות ממך להיתקל עם כמה וכמה אויבים עד שתוכל לחזור לקרב, ככה שבינתיים שוב תשכח את מה שהיית אמור להפנים בסיבוב הקודם. אבל כשאתה מת העולם מתאפס ברובו, אבל כל הדברים שבזבזת/צברת בסיבוב הקודם דווקא לא מתאפסים. זה אומר שהתקלות יקרה במצרכים עם בוס תחייב אותך לא רק לעשות שוב את הטיול אליו, אלא גם לעשות עוד ועוד farming מייגע בשביל להחזיר לעצמך את הדברים שאיבדת בקרב הקודם. ובגלל שלא באת בשביל משחק מייגע, החשש הזה גורם לך להתנהג בצורה הרבה יותר שמרנית עם הציוד שלך, להתנסות פחות, ואז גם לא ללמוד כמו שצריך מה החולשות והחוזקות של כל בוס. זה בעצם עיצוב משחק שמוציא הרבה מהכיף של ההתנסות מהמשחק, וזה כמעט הרג את המשחק סופית עבורי (איפשהו במוות העשירי מול אבא'לה Gascoigne).
וחבל, כי מתחת למשחק הגרוע הזה יש משחק ממש טוב.

Death_119Death_119Veteran

גיימסקום מאחורינו וGamersyde מפרסמים תמונות פשוט מהממות מBlood borne המתקרב, אז Praise the sun:
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0006.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0001.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0002.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0004.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0005.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0008.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0009.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0010.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0011.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0012.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0013.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0016.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0017.jpg
http://images.gamersyde.com/image_bloodborne-26032-2994_0018.jpg

הדברים הידועים עד כה:
- המשחק יכלול עולם hub מרכזי בוא כנראה נעלה את הרמות השונות ולא בbone fire כפי שהיה עד כה במשחקי Souls.
- המשחק שם דגש על התקפה לעומת הגנה, כלומר - אין מגן כבד מאחוריו נתחבא לאורך כלל המשחק ומהסרטונים ששוחררו ניתן לראות בבירור שהשחקן תמיד החזיק כלי נשק חם בדמות רובה ציד לטווח מאוד קרוב וגרזן או כל כלי נשק קר אחר. מה שמלמד על הסגנון המהיר וההתקפי המתעתד של המשחק.
- מנגנון הHollowed הוחלף במנגנון הBeast אשר יהפוף את השחקן לBeast עם שאיבת כמות מסוימת של דם.
- יש Gore במשחק לראשונה 😁.
- המשחק יתרחש כולו בתוכחי עיר ענקית בסגנון גוטי. העלילה מספרת על מחלה מסתורית אשר התרופה לה קיימת בעיר המדוברת. כמובן שמרבית האוכלוסיה כבר נגועה 😁.
- המשחק יכריח את השחקן להיות דרוך לכל אורכו, יצורים שונים יבצעו Spawn בהתפתעה מוחלטת.
- כלי הנשק השונים יכללו מספר מצבים, כאשר כל מצב יהיה שונה מקודמו בטווח ובעוצמה.
- לא יודע כמה קשה יהיה המשחק, האם קליל כמו DS2 או חזרה למקורות כמו Demon souls. נאמר במפורש שתהיה הקלה מסויימת לעומת DS וDemon souls בדבר מכניקות הענשה שהיו (נפילת souls וHumanity?).
- יגיע בלעדית לפס4 בפברואר 2015.

ניתוח הרבה יותר מעמיק של מה ידוע על המשחק עד היום:
http://www.youtube.com/watch?v=T_r0YShO4Hs
מה שהוצג בגיימסקום בצורה רישמית:
http://www.youtube.com/watch?v=y4QIVyVy4Zo

StickStickSage

טוב.. מאוד מתרגש לקראת המשחק הזה, כנראה המשחק שאני הכי מחכה לו כרגע ואני מאמין שאני אקנה PS4 לקראת היציאה שלו (קצת מוקדם יותר משחשבתי, התכנון המקורי היה לקנות את אחת הקונסולות באיזור חורף 15).
אני עדיין לא סגור לגבי מה שאני חושב עליו בפרטים היותר ספציפיים, כלומר אין לי ספק שיהיה משחק מצוין כמו כל הsouls אבל יחסית להמשך המסורתי נעשים כאן המון שינויים וזה גורם לחוסר וודאות (מה גם שתכלס, בכלל לא מדובר בהמשך מסורתי ויהיה מעניין לראות עד כמה הוא קשור באמת למשחקים האחרים בסופו של דבר).
קודם כל העולם של המשחק, באופן כללי אני מעדיף את עולם הפנטזיה של DS מאשר את זה של BB, אבל אין ספק שהעיצוב האומנותי קנה אותי.
ההתמקדות בהתקפה, איך זה יעבוד? כל המכניקה של DS עובדת על כך שהוא קשה מאוד והדרך היחידה היא להיות סופר זהיר ולחכות בדיוק לרגע הנכון להתקיף, העובדה שבBB אין בכלל מגן ושהמכניקה מנסה להיות הרבה יותר התקפית וזריזה היא שינוי קיצוני שיהיה צריך לראות איך הוא משתלב.
כל המשחק יתרחש בתוך עיר אחת עם אווירה אחידה? עם כמה שהעיצוב נראה מצוין, אחד מהדברים היפים ביותר בסדרה (בייחוד דארק סולס הראשון) הם המקומות הכל כך שונים ומיוחדים, שמתחברים אחד לשני בצורה כל כך יפה. לפחות אני שמח לראות בתמונות שתיהיה שמש במשחק, גם זה הדאיג אותי. (אחרי הכל.. איך אפשר בלי Praise the sun?!).
בסופו של דבר יש לי עדיין הרבה סימני שאלה לגבי המשחק ואני מחכה לשמוע עוד פרטים, אבל אני בטוח שיהיה טוב. העובדה שהם לא ממחזרים שוב ושוב את אותו המשחק בדיוק היא חדשות מצוינות בסופו של דבר גם אם מדובר בצעד מסוכן.

ציטוט מאת "Stick"

טוב.. מאוד מתרגש לקראת המשחק הזה, כנראה המשחק שאני הכי מחכה לו כרגע ואני מאמין שאני אקנה PS4 לקראת היציאה שלו (קצת מוקדם יותר משחשבתי, התכנון המקורי היה לקנות את אחת הקונסולות באיזור חורף 15).
אני עדיין לא סגור לגבי מה שאני חושב עליו בפרטים היותר ספציפיים, כלומר אין לי ספק שיהיה משחק מצוין כמו כל הsouls אבל יחסית להמשך המסורתי נעשים כאן המון שינויים וזה גורם לחוסר וודאות (מה גם שתכלס, בכלל לא מדובר בהמשך מסורתי ויהיה מעניין לראות עד כמה הוא קשור באמת למשחקים האחרים בסופו של דבר).
קודם כל העולם של המשחק, באופן כללי אני מעדיף את עולם הפנטזיה של DS מאשר את זה של BB, אבל אין ספק שהעיצוב האומנותי קנה אותי.
ההתמקדות בהתקפה, איך זה יעבוד? כל המכניקה של DS עובדת על כך שהוא קשה מאוד והדרך היחידה היא להיות סופר זהיר ולחכות בדיוק לרגע הנכון להתקיף, העובדה שבBB אין בכלל מגן ושהמכניקה מנסה להיות הרבה יותר התקפית וזריזה היא שינוי קיצוני שיהיה צריך לראות איך הוא משתלב.
כל המשחק יתרחש בתוך עיר אחת עם אווירה אחידה? עם כמה שהעיצוב נראה מצוין, אחד מהדברים היפים ביותר בסדרה (בייחוד דארק סולס הראשון) הם המקומות הכל כך שונים ומיוחדים, שמתחברים אחד לשני בצורה כל כך יפה. לפחות אני שמח לראות בתמונות שתיהיה שמש במשחק, גם זה הדאיג אותי. (אחרי הכל.. איך אפשר בלי Praise the sun?!).
בסופו של דבר יש לי עדיין הרבה סימני שאלה לגבי המשחק ואני מחכה לשמוע עוד פרטים, אבל אני בטוח שיהיה טוב. העובדה שהם לא ממחזרים שוב ושוב את אותו המשחק בדיוק היא חדשות מצוינות בסופו של דבר גם אם מדובר בצעד מסוכן.

הוא ממש לא הולך להיות כמו Souls, הם ממש הפכו לגמרי את כל מכניקות המשחק והגיימפליי.
המשחק אכן יתרחש בתוך עיר אחת כולו, אבל כפי שאפשר ללמוד מהתמונות אפשר לנחש שהיא תהיה מאוד מגוונת כמו שמצופה ממשחק Souls, אני מאוד מקווה שבדומה לDS1 הכל יהיה מחובר ולא יתבצע בצורה של Warp. כן, נראה שבאמת תהיה שמש 😃, מחייב בכל משחק souls כידוע 😁.

יש בסרטונים שהבאתי הסבר דיי מדוייק איך יעבוד נושא ההתקפה, הדמות מאוד מהירה (לא הציגו דמויות עם שריון בכלל, אבל אני מניח שזה גם ככה הכיוון הכללי), היא יודעת לעשות straf כשהיא נעולה על דמות אחרת ואת הגלגול כשהיא ללא נעילה. כך שאתה יכל לנוע דיי מהר סביב דמויות אחרות, בנוסף יש לך יכולת לבצע stun עם הרובה שאתה מחזיק ביד, מה שלכאורה מחליף את המגן, כך שאתה לא יכל להתגונן, אלא חייב להתקיף ולהמם. הם למעשה הפכו את הנוסחה כאן. גם צויין בוידאו שכאשר אתה נפגע, יש לך אפשרות על ידי מכה מהירה למנוע את ירידת הפס הצהוב שמופיעה עם קבלת הפגיעה, ובכך להוריד משמעותית את קצב הורדת החיים שלך. נראה שהם העיפו כמעט לחלוטין אלמנטים של הגנה, הכל יהיה התקפה ומהר.

אבל החידוש הבאמת מגניב הוא היכולת להגדיל את הטווח של נשק המילי שלך תוך כדי מכה שהתחילה עם נשק קצר. למעשה לכל נשק תהיה תכונה אחרת, הם תיארו כבר נשק אחד שיתפצל לשני גרזנים בעוד אחר שמוצג בסרטונים הופך ממן מצ'טה קצרה ומהירה למגל ענק ורב עוצמה. נראה ממש טוב.

יהיה מעניין לראות מה הם יעשו עם הצ'ק פוינטס כי כמו שכתבתי, דובר עוד לפני E3 שהם הולכים על עולם Hub בדומה לDemon souls.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

מכירים את זה שאתם נשאבים לתוך העולם במשחק? אני בטוח שזה יקרה גם פה. המשחק נראה כלכך אפי.
אבל אני עדיין חושב שלעולם לא אצליח לסיים אותו (או את Demon Souls, או את Dark Souls, או את Dark Souls 2).

StickStickSage
ציטוט מאת "ShiTDemoN"

מכירים את זה שאתם נשאבים לתוך העולם במשחק? אני בטוח שזה יקרה גם פה. המשחק נראה כלכך אפי.
אבל אני עדיין חושב שלעולם לא אצליח לסיים אותו (או את Demon Souls, או את Dark Souls, או את Dark Souls 2).

אל תגזים עד כדי כך.. את דארק סולס 2 אתה בטח יכול לסיים עם קצת משחק טקטי ונכון, אין במשחק בכלל קטעים שתוקעים אותך, מקסימום כאלה שאתה צריך ללמוד.
שני האחרים קצת יותר קשים, וכן יש שם קטעים שנראה שכל מטרתם היא לגרום לך לצאת בזעם מהמשתק, אבל גם אותם עוברים עם קצת השקעה.
השאלה אם בא לך להשקיע את זה? אני חושב שהתמורה גדולה כי אתה מקבל משחק מדהים ותחושת סיפוק קצת גבוה יותר מאחרי עוד התנקשות בAC, אבל זה כבר לשיקולך

InterAlInterAlVeteran

חייבים לשפר את איזון המשחק הפעם. איזון הנשקים והיכולות של הקודמים היה לוקה בחסר. גם אשמח אם המשחק יתגמל שימוש במגוון רחב יותר של נשקים. ממש נמאס לשחק עשרות שעות עם אותו הנשק ואותו ה-move set.

נערך לאחרונה: 18 באוגוסט 2014 בשעה 11:15
ציטוט מאת "InterAl"

חייבים לשפר את איזון המשחק הפעם. איזון הנשקים והיכולות של הקודמים היה לוקה בחסר. גם אשמח אם המשחק יתגמל שימוש במגוון רחב יותר של נשקים. ממש נמאס לשחק עשרות שעות עם אותו הנשק ואותו ה-move set.

מה הכוונה? יש המון הבדלים בין הנשקים השונים בDS, טווח הפגיעה,קצב התאוששות ועלות Stamina, תוספת Stats שונים לכל נשק ונקודת התחלה שונה. זה נכון שלא מעט נשקים מגיעים לאותה רמה ב-15+ במידה ובחרת בנתיב הזה, אבל לכל נשק יתרונות וחסרונות. ההבדלים עצומים והם כן מעודדים אותך לגוון את סגנון המשחק שלך בזכות השוני הגדול שיש בין הנשקים השונים. אני עד כה החלפתי לא מעט פעמים כלי נשק. זה לא כמו במשחקים כדוגמאת God of war שלמרות שקיימים נשקים נוספים, אתה תמיד תצמד לblade of chaos כי הם לא מפותחים באותה מידה ואין באמת סיבה לעבור לכלי נשק אחר. פה, לכל סיטואציה יש מספר דרכים לפתור אותה. פגשת את סמוג? האם תלך על נשק עם שדרוג ברק בשל החולשה שלו בעל טווח גדול כמו חנית כי ההתקפות שלו הן קרובות, או אולי על חרב עוצמתית שתעשה מקסימום נזק בכל הנפה?
יש גם מקומות שמכריחים אותך בכוח לשחק בצורה מסויימת שבדרך כלל חורגת מהצורה ששיחקת עד כה כמו לשחק עם Divine בקטקומבס לדוגמא, סט שמגן עליך מpoison בBlightTown ועוד...

במה הרגשת שהיה חוסר איזון?

גם לוקח המון זמן להוציא את מקסימום הפוטנציאל מכלי נשק, לדוגמא, לי יש כרגע 55 שעות במשחק ואני עדיין לא עם נשק 15+, אלא רק 13+ כי חסר לי titanite chunc. המשחק יחסית מאוד מקמצן בחלק מהמשאבים ומכריח אותך לחכות המון עד שאתה מוציא את שיא הפוטנציאל מכלי הנשק שלך כך שכל הזמן יש התקדמות גם אם בחרת לא להחליף כלי נשק לאורך כל המשחק שלך.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior
ציטוט מאת "Stick"

אל תגזים עד כדי כך.. את דארק סולס 2 אתה בטח יכול לסיים עם קצת משחק טקטי ונכון, אין במשחק בכלל קטעים שתוקעים אותך, מקסימום כאלה שאתה צריך ללמוד.
שני האחרים קצת יותר קשים, וכן יש שם קטעים שנראה שכל מטרתם היא לגרום לך לצאת בזעם מהמשתק, אבל גם אותם עוברים עם קצת השקעה.
השאלה אם בא לך להשקיע את זה? אני חושב שהתמורה גדולה כי אתה מקבל משחק מדהים ותחושת סיפוק קצת גבוה יותר מאחרי עוד התנקשות בAC, אבל זה כבר לשיקולך

מה שעוצר אותי מלסיים את המשחק, זה שאני בדרך כלל משתעמם ממשחקים באזור ה20 שעות. משחקים ארוכים מדיי הם לא בשבילי.

StickStickSage
ציטוט מאת "InterAl"

על מה מבוססות הטענות האלה? בדימון סולס האיזון היה נוראי, אבל בכלל למשחק הייתה אווירה הרבה יותר שונה.
בדארק סולס? עד היום לא תמצא תשובה חד משמעית לאיזה נשק הכי טוב אפילו באותו הבילד.. נמאס לך לשחק עם אותו הנשק עם אותו הmove set? אז אולי.. אמ.. תחליף לנשק אחר? המשחק מתגמך אותך במספיק נשקים גם ל7 ריצות עליו.
בדארק סולס 2 המצב אפילו יותר טוב, כשהם הכניסו מכניקה של נקודת הפגיעה שגורמת לכך שלכל נשק ספציפי יש טווח פגיעה וטווח אידיאלי שאתה צריך ללמוד בשביל שהנזק יהיה מירבי. בנוסף אתה יכול לשנות את הבילד שלך לגמרי כמה וכמה פעמים במהלך המשחק ככה שאפילו אם בא לך פתאום להיות קוסם או מה שעולה לך לראש אתה יכול.. הרבה טענות שמעתי על המשחקים אבל שאין גיוון ואיזון זה באמת משהו חדש.

ציטוט מאת "ShiTDemoN"

מה שעוצר אותי מלסיים את המשחק, זה שאני בדרך כלל משתעמם ממשחקים באזור ה20 שעות. משחקים ארוכים מדיי הם לא בשבילי.

אם כך זו אכן בעיה. 😃
בכל זאת הייתי ממליץ לך לעשות מאמץ, כי הקטעים הטובים ביותר (מלבד בDS2) הם בסוף, אבל אתה יודע, לא בכח.

ציטוט מאת "ShiTDemoN"

זה נכון, כי ברוב המשחקים אחרי X שעות אתה רואה את כל הטריקים, פגשת את מרבית היריבים, הסיפור מוצא, הדמות שלך נכנסה לתלם בכל הקשור לשדרוג שלה, המשחק הפך להיות יחסית קל כי אתה כבר ממש מנוסה והדמות שלך צברה ניסיון וכברת דרך. השעה ה-40 בDark Souls מרגישה בדיוק כמו השעה הראשונה. כל מקום הוא התחלה חדשה, היריבים שתפגוש, הם לרוב - חדשים לחלוטין, תמיד יהיה לאיפה לקדם את הדמות או לשדרג את כלי הנשק אותו אתה מחזיק או לחילופין להחליף לחדש בין אם תבחר, אתה תרצה לגלות את כלל הסודות שכלב שלב חדש מציע, רק כי ראית נצנוץ של חפץ חדש מרחוק והעלייה ברמות מורגשת. אולי שווה באמת כמו שהוצע להתחיל עם Dark Souls 2 שהוא קל משמעותית מהשניים שקדמו לו (במיוחד בקרבות בוס). למרות שלטעמי גם הראשון ימשוך אותך בקלות.

WTF?! הקטע הם הבוס בקטקומבס בדמות pinwheel היה אמיתי? זה בוס שבשתי מכות מחסלים אותו 😁.
ולסיום, Patches בעט לי בתחת, אחחח... אני פשוט מת על המשחק הזה:
http://darksouls.wikidot.com/local--files/npcs/patches.jpg

blingblingElder

תגידו, איך המשחקים הללו שומרים על רמת עניין גבוהה למשך כל כך הרבה שעות, זה לא נעשה רפטטיבי בשלב מסויים להמשיך לטייל ולהכות באינספור אויבים?
מאיפה הגיוון שלו בא, יש הרבה קטעי אווירה, עלילה/ סיפורים וכו' שקצת מתבלים את הגיימפליי הבסיסי?

ציטוט מאת "bling"

תגידו, איך המשחקים הללו שומרים על רמת עניין גבוהה למשך כל כך הרבה שעות, זה לא נעשה רפטטיבי בשלב מסויים להמשיך לטייל ולהכות באינספור אויבים?
מאיפה הגיוון שלו בא, יש הרבה קטעי אווירה, עלילה/ סיפורים וכו' שקצת מתבלים את הגיימפליי הבסיסי?

1) כל אזור אוייבים חדשים שצריך להתמודד איתם.
2) בכל אזור חדש יש מיני בוסים ובוס חדש (לפעמים יש חזרה של מיני בוסים כמו prowling demon).
3) כל עליית רמה זה חגיגה. עם כל רמה, קשה יותר לעלות לרמה הבאה. כל עליית רמה מרגישה משמעותית ויש המון דברים שאתה רוצה להשקיע בהם בו זמנית אבל לא יכל, אז אתה צריך לקבל החלטות אמיתיות. לא כמו בMass Effect שאין שום משמעות למה תעשה במשחק ולבין עליית הרמה אצלך. זה מאוד מזכיר את מה שהלך בBaldur's Gate שכל עליית רמה היתה משמעותית.
4) מלא סודות בכל אזור.
5) אתה כל הזמן נואש לעוד חפצים ומשאבים כי הכל יקר במשחק, אז עצם החיפוש הופך להיות מהנה (המשחק עושה בדיחה מThe last of us בנושא הזה).
6) לוקח זמן לשדרג את הציוד שלך, אז זה נמשך ומהנה עם כל עלייה של הציוד. מרגיש כמו השיג.
7) כל אזור נראה אחרת לחלוטין מקודמיו.
8) מלא Loot יחסית, כל Loot שונה מאחרים בצורה דרסטית לרוב, כך שאתה מתעסק המון גם עם מה יהיה ציוד שלך בכל נקודה במשחק.

תחשוב שהמשחק הוא כמו המשחקים של פעם, עזוב את הקושי, יש מלא סודות, חדרים סודיים, טריקים שמשחקים עליך, אתה כל הזמן דרוך בקרב שלך, אתה כל הזמן צמא לעוד משאבים והצורך לעלות רמה כדי לקדם את הדמות בעוד טיפה ושום דבר לא חוזר על עצמו.

העלילה גם טובה, אבל היא מאוד קשה להבנה סתם ככה, כי המשחק לא טורח לספר לך דברים כמו שמספרים היום, הוא רוצה שתבין את העולם והעלילה לבד, משיחות שחלקן לא ברורות, או ארועים שאתה צריך לזכור לאורך כולו. הוא משחק מאוד מיוחד בדרך שהוא מתייחס אל השחקן.

כמו שכתבתי קודם, השעה הראשונה במשחק מרגישה כמו השעה ה-60.

blingblingElder
ציטוט מאת "Death_119"

1) כל אזור אוייבים חדשים שצריך להתמודד איתם.
2) בכל אזור חדש יש מיני בוסים ובוס חדש (לפעמים יש חזרה של מיני בוסים כמו prowling demon).
3) כל עליית רמה זה חגיגה. עם כל רמה, קשה יותר לעלות לרמה הבאה. כל עליית רמה מרגישה משמעותית ויש המון דברים שאתה רוצה להשקיע בהם בו זמנית אבל לא יכל, אז אתה צריך לקבל החלטות אמיתיות. לא כמו בMass Effect שאין שום משמעות למה תעשה במשחק ולבין עליית הרמה אצלך. זה מאוד מזכיר את מה שהלך בBaldur's Gate שכל עליית רמה היתה משמעותית.
4) מלא סודות בכל אזור.
5) אתה כל הזמן נואש לעוד חפצים ומשאבים כי הכל יקר במשחק, אז עצם החיפוש הופך להיות מהנה (המשחק עושה בדיחה מThe last of us בנושא הזה).
6) לוקח זמן לשדרג את הציוד שלך, אז זה נמשך ומהנה עם כל עלייה של הציוד. מרגיש כמו השיג.
7) כל אזור נראה אחרת לחלוטין מקודמיו.
8) מלא Loot יחסית, כל Loot שונה מאחרים בצורה דרסטית לרוב, כך שאתה מתעסק המון גם עם מה יהיה ציוד שלך בכל נקודה במשחק.

תחשוב שהמשחק הוא כמו המשחקים של פעם, עזוב את הקושי, יש מלא סודות, חדרים סודיים, טריקים שמשחקים עליך, אתה כל הזמן דרוך בקרב שלך, אתה כל הזמן צמא לעוד משאבים והצורך לעלות רמה כדי לקדם את הדמות בעוד טיפה ושום דבר לא חוזר על עצמו.

העלילה גם טובה, אבל היא מאוד קשה להבנה סתם ככה, כי המשחק לא טורח לספר לך דברים כמו שמספרים היום, הוא רוצה שתבין את העולם והעלילה לבד, משיחות שחלקן לא ברורות, או ארועים שאתה צריך לזכור לאורך כולו. הוא משחק מאוד מיוחד בדרך שהוא מתייחס אל השחקן.

כמו שכתבתי קודם, השעה הראשונה במשחק מרגישה כמו השעה ה-60.

תיאור יפה.
נשמע ממש טוב, אני לא יודע אם זה מתאים לי (יש לי את דימון סולס שמחכה לי מהפלוס על הפס3), אבל הצלחת להעביר לי מה האפיל שלו.

ציטוט מאת "bling"

תיאור יפה.
נשמע ממש טוב, אני לא יודע אם זה מתאים לי (יש לי את דימון סולס שמחכה לי מהפלוס על הפס3), אבל הצלחת להעביר לי מה האפיל שלו.

תגיד לי, מה אתה עושה מחקר? לך לשחק!!! לא תתאכזב. תתחיל עם Demon souls, הוא אמור להיות מצוין.

blingblingElder
ציטוט מאת "Death_119"

תגיד לי, מה אתה עושה מחקר? לך לשחק!!! לא תתאכזב. תתחיל עם Demon souls, הוא אמור להיות מצוין.

זה נשמע שהכי מתלהבים מ DS הראשון.
אני אשחק בו, יום אחד... כשאצליח להתארגן על PS3 אחרי שהמכשיר שלי חטף YLOD 🙁

Nucleus_DawnNucleus_DawnSage
ציטוט מאת "Death_119"

דווקא זו בדיוק הדרך ההפוכה להמליץ למישהו לשחק במשחק בסדרה.
קודם עושים מחקר. אחרי זה משחקים. אחרת, המשחק זוועה.

InterAlInterAlVeteran
ציטוט מאת "Death_119"

מה הכוונה? יש המון הבדלים בין הנשקים השונים בDS, טווח הפגיעה,קצב התאוששות ועלות Stamina, תוספת Stats שונים לכל נשק ונקודת התחלה שונה. זה נכון שלא מעט נשקים מגיעים לאותה רמה ב-15+ במידה ובחרת בנתיב הזה, אבל לכל נשק יתרונות וחסרונות. ההבדלים עצומים והם כן מעודדים אותך לגוון את סגנון המשחק שלך בזכות השוני הגדול שיש בין הנשקים השונים. אני עד כה החלפתי לא מעט פעמים כלי נשק. זה לא כמו במשחקים כדוגמאת God of war שלמרות שקיימים נשקים נוספים, אתה תמיד תצמד לblade of chaos כי הם לא מפותחים באותה מידה ואין באמת סיבה לעבור לכלי נשק אחר. פה, לכל סיטואציה יש מספר דרכים לפתור אותה. פגשת את סמוג? האם תלך על נשק עם שדרוג ברק בשל החולשה שלו בעל טווח גדול כמו חנית כי ההתקפות שלו הן קרובות, או אולי על חרב עוצמתית שתעשה מקסימום נזק בכל הנפה?
יש גם מקומות שמכריחים אותך בכוח לשחק בצורה מסויימת שבדרך כלל חורגת מהצורה ששיחקת עד כה כמו לשחק עם Divine בקטקומבס לדוגמא, סט שמגן עליך מpoison בBlightTown ועוד...

במה הרגשת שהיה חוסר איזון?

גם לוקח המון זמן להוציא את מקסימום הפוטנציאל מכלי נשק, לדוגמא, לי יש כרגע 55 שעות במשחק ואני עדיין לא עם נשק 15+, אלא רק 13+ כי חסר לי titanite chunc. המשחק יחסית מאוד מקמצן בחלק מהמשאבים ומכריח אותך לחכות המון עד שאתה מוציא את שיא הפוטנציאל מכלי הנשק שלך כך שכל הזמן יש התקדמות גם אם בחרת לא להחליף כלי נשק לאורך כל המשחק שלך.

הגיוון הוא בין ה-playthroughs, אבל לא באותו ה-playthrough. המשחק מתגמל אותך לדבוק בנשק אחד, ללמוד טוב טוב את ה-moveset שלו ולשדרג אותו ל10-15+, אחרת אתה תישאר מאחור. זה נכון שיש שלבים שמקנים יתרון לסוגי נשק מסוימים, אבל עדיין ב-90% מהזמן אתה נלחם עם אותו הנשק, וכשמדובר על משחק של 40+ שעות, זאת בעיה. במיוחד כשיש רק moveset אחד עיקרי לכל נשק. זה רדוד מדי בהשוואה למשחקי חרבות אחרים כמו JK2.

חוסר האיזון מתבטא בכמה דברים. Armor/Vit לא משתלמים כי רוב הבוסים (וחלק ניכר מהאויבים הקשים) עושים נזק כאחוז מה-HP שלך. strike damage הוא OP בטירוף ב-DS2 - עושה משמעותית יותר נזק נגד בוסים ורוב האויבים משאר סוגי הנזק. רוב הציוד במשחק מותאם ל-STR Builds, ושאר הבילדים מופלים לרעה מבחינת כמות (לא איכות) השלל השווה. ה-PVP לא מאוזן בשיט. אלה הדברים העיקריים שהפריעו לי, אבל אפשר להמשיך עוד ועוד. הוא משחק מאוד בעייתי מבחינת האיזון.

ציטוט מאת "InterAl"

הגיוון הוא בין ה-playthroughs, אבל לא באותו ה-playthrough. המשחק מתגמל אותך לדבוק בנשק אחד, ללמוד טוב טוב את ה-moveset שלו ולשדרג אותו ל10-15+, אחרת אתה תישאר מאחור. זה נכון שיש שלבים שמקנים יתרון לסוגי נשק מסוימים, אבל עדיין ב-90% מהזמן אתה נלחם עם אותו הנשק, וכשמדובר על משחק של 40+ שעות, זאת בעיה. במיוחד כשיש רק moveset אחד עיקרי לכל נשק. זה רדוד מדי בהשוואה למשחקי חרבות אחרים כמו JK2.

חוסר האיזון מתבטא בכמה דברים. Armor/Vit לא משתלמים כי רוב הבוסים (וחלק ניכר מהאויבים הקשים) עושים נזק כאחוז מה-HP שלך. strike damage הוא OP בטירוף ב-DS2 - עושה משמעותית יותר נזק נגד בוסים ורוב האויבים משאר סוגי הנזק. רוב הציוד במשחק מותאם ל-STR Builds, ושאר הבילדים מופלים לרעה מבחינת כמות (לא איכות) השלל השווה. ה-PVP לא מאוזן בשיט. אלה הדברים העיקריים שהפריעו לי, אבל אפשר להמשיך עוד ועוד. הוא משחק מאוד בעייתי מבחינת האיזון.

נעזוב את הקטע עם כלי הנשק, כי החוויה שאתה מתאר היא ממש לא החוויה שאני חוויתי. וזה באמת נראה לי קטע אישי (אני מצאתי לנכון לשדרג מספר כלי נשק בעלי תכונות שונות ולגוון את צורת המשחק שלי על פי הסיטואציה שאני נמצא בה). גם שמעתי שאפשר לסיים את המשחק עם broken sword בתאוריה.

איפה ראית שהפגיעה של היריבים מולך היא כאחוז הHP כך שאין משמעות להשקעה בvitality? אני מכיר שזה רק נכון לנושא הנפילה מגובה. אני מדבר על DS הראשון. אני אישית הלכתי על שדרוג דיי מאסיבי בvitality/strength/endurance והרגשתי שהדמות שלי מתעצמת בצורה מאוד בולטת, יריבים הורידו לי אחוז הולך וקטן מהbar שלי במפגשים חוזרים, אזורים שהיו קשים יותר בתחילה נהיו קלילים, ואפילו בוסים שאנלצתי לזנוח כמו sif היו אפשריים כשחזרתי לאחר כמה שעות משודרג בצורה הרבה יותר מוצלחת הן התקפית והן הגנתית.

עניין הPVP מוכר, במיוחד שכולם הולכים על soul mass לרוב, אין ספק שהוא שבור. מצד שני הוא חלק קטן מהחוויה לטעמי, הוא רק מתבל אותה ומוסיף לגיוון.

ציטוט מאת "idan"

נראה מהמם.

למי שמכיר:
מסתבר שהגעתי לבוס האחרון בDS אבל לא הלכתי עד היום לעולם שמאחורי הציור בAnor londo ולAsh lake בBlight town. השאלה אם שווה להשקיע עוד קצת זמן ללכת למקומות הללו או שהם בזבוז?

בנוסף, כמה הרחבות יש לDS, ראיתי שיש עוד מלא אזורים שמקבלים עם ההרחבות, הכל מגיע מDLC אחד?