VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8019 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

איזה באסה. אבל יש לי רעיון לנינטנדו, תעשו משחקים טובים. אגב המספרים האחרונים של ארה״ב הם לפני ההתפוצצות של הפוקימון החדש.

blingblingElder

נינטנדו לא עושה משחקים טובים? אני לא עוקב צמוד אבל ממה שראיתי עד לאחרונה הם היו עדיין המפיצה מספר אחת בתעשייה.

glass manglass manSage

נינטנדו לא עושים משחקים טובים ביחס לעצמם. אולי לסוני ומייקרוסופט המשחקים האלה היו מקבלים 9 כלפי נינטנדו מחמירים.

כל המשחקים שלהם על הסוויץ 2 חוץ מדונקי קונג בננזה והפוקימון החדש הם משחקים של של 70+ למרות שייתכן מאוד שבמקרה של פריים 4 זו הגזמה.
ודונקי קונג בננזה משחק טוב אבל אני שם כסף שרוב מי שישחק בו יחשוב שאין לו שום קשר לדונקי קונג וזה יכל להיות גם משחק WARIO או קירבי או משחק פיץ הנסיכה או משהו כזה.

חסר לסוויץ 2 את המשחק המטורף הזה לפחות עד שיגיע המריו 3D.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת "bling"

נינטנדו לא עושה משחקים טובים? אני לא עוקב צמוד אבל ממה שראיתי עד לאחרונה הם היו עדיין המפיצה מספר אחת בתעשייה.

הם עושים ובגדול, אבל הסוויצ׳ 2 כרגע יבשה למדי. אין משחק גדול באופק (חוץ מפוקימון שהוא לא כוס התה שלי לפחות) ומה שיש הוא יותר משחקי AA חמודים שהם מהנים אבל הם לא זלדה או מריו. למשל מריו טניס יציא לפני שבוע, מישהו שם לב? הגדולים היחידים שיצאו היו מריו קארט ודונקי קונג בשיגור, מאז בעיקר משחקים יחסית קטנים.

כן היה להם להיט משום מקום עכשיו, Pokémon Pokopia, שגם קבל ממוצע 90 וגם מככב עכשיו בטבלאות מכירות. יש מצב שהוא יתן להם בוסט יפה. ואני גם מעריך את זה שהם עושים הכל בלעדי לסוויצ׳ 2 כמו פעם. עכשיו הם צריכים להוציא מספיק משחקים בלעדיים טובים בכדי שבעלי הסוויצ׳ 1 ירגישו FOMO.

DrKeoDrKeoSite Admin

אפיק מפטרים 1000 עובדים. נשמע מהתיאור של טים סוויני שפורטנייט הפך להפסדי מאוד ב-2025 והם מפטרים את האנשים כדי לאזן את החשבונות.

ציטוט

I'm sorry we're here again. The downturn in Fortnite engagement that started in 2025 means we're spending significantly more than we're making, and we have to make major cuts to keep the company funded

נו, אז מסתבר שגם המפלצות הכי גדולות של ה-GAAS הן לא בדיוק מדפסות כסף. הצוות שמתחזק את פורטנייט כל כך גדול שהם מפטרים 1000 אנשים ועדין רוב הצוות נשאר שם. מטורף לגמרי, כמה עולה להם שנה של תחזוק פורטנייט? 200 מליון? 300 מליון?

הם מצטרפים לפלא שהוא רובלוקס. יותר משתמשים יומיים מאשר הפלייסטיישן, האקסבוקס וסטים יחדיו ואיכשהו הם הפסדיים.

DrKeoDrKeoSite Admin

מאט מ-NPD אומר שהסוויצ׳ 2 בנקודה הזאת בחייה (8 חודשים מהשיגור נכון לסוף פברואר) עוקפת את הקונסולות הבאות בתקופה המקבילה:
Wii U: +302%
GameCube: +139%
Xbox 360: +120%
3DS: +96%
Xbox Series: +73%
Xbox One: +61%
PS2: +56%
Switch: +45%
Wii: +34%
PS4: +30%
PS5: +29%

מה שבאמת מעניין הוא שמתמטיקה פשוטה מובילה למסקנה שב-8 חודשים הראשונים בשוק הפס5 הובילה על ה-XSX ב-34% בארה״ב.

blingblingElder

המספרים האלה גם מדגישים שעם כמה שהפס5 מכרה יפה, אם היא היתה מפציצה בדור הזה כמו שצריך הפער מול הפס4 היה צריך להיות משמעותי בהרבה.

היא במצב מונופול בשוק, משהו שלא היה לסוני מאז דור הפס2.

omerkotomerkotAdmin

הם בעיקר מדגישים את העובדה שהswitch 2 הגיעה לשוק עם אינסוף קונסולות זמינות למכירה, עשתה קופה עצומה ואז המכירות פשוט קרסו. זה גם עולה בקנה אחד עם הדיווחים שהיא חותכת ייצור:

https://www.techradar.com/gaming/nintendo-has-reportedly-cut-switch-2-production-significantly-due-to-weak-holiday-sales-and-now-aims-to-produce-4-million-units-instead-of-6-million-this-quarter

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

אפיק מפטרים 1000 עובדים. נשמע מהתיאור של טים סוויני שפורטנייט הפך להפסדי מאוד ב-2025 והם מפטרים את האנשים כדי לאזן את החשבונות.

נו, אז מסתבר שגם המפלצות הכי גדולות של ה-GAAS הן לא בדיוק מדפסות כסף. הצוות שמתחזק את פורטנייט כל כך גדול שהם מפטרים 1000 אנשים ועדין רוב הצוות נשאר שם. מטורף לגמרי, כמה עולה להם שנה של תחזוק פורטנייט? 200 מליון? 300 מליון?

זה מעיד יותר על הנסיבות שאפיק הכניסה את עצמה אליהן.
פורטנייט מבוסס על שיתופי פעולה עם הזיכיונות הכי פופולאריים ויקרים שיש. הם לבטח לוקחים קאט נאה מההכנסות של אפיק.
אפיק נכנסה לקרבות משפטיים יקרים מול אפל וגוגל, והמשחק לא היה זמין על iOS שנים.
אפיק מוותרת על 100% מההכנסות של v-bucks במצב הזה של ה UGC דמוי רובלוקס שלהם.
אפיק שרפה ושורפת מאות מילוני דולרים (מיליארדים?) על ה EGS.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במרץ 2026 בשעה 19:39
ציטוט מאת Hypno

זה מעיד יותר על הנסיבות שאפיק הכניסה את עצמה אליהן.
פורטנייט מבוסס על שיתופי פעולה עם הזיכיונות הכי פופולאריים ויקרים שיש. הם לבטח לוקחים קאט נאה מההכנסות של אפיק.
אפיק נכנסה לקרבות משפטיים יקרים מול אפל וגוגל, והמשחק לא היה זמין על iOS שנים.
אפיק מוותרת על 100% מההכנסות של v-bucks במצב הזה של ה UGC דמוי רובלוקס שלהם.
אפיק שרפה ושורפת מאות מילוני דולרים (מיליארדים?) על ה EGS.

אפיק אמרו במפורש שהגורם הוא ירידה משמעותית בהכנסות של פורטנייט.

יש מצג שווא לכך ש-GAAS == הרים של כסף חינם.

בסופו של יום מדובר במוצר שעולה מליונים לתחזק, וככל שהוא יותר מצליח עולה יותר לתחזק אותו. כמעט כל חברה שיש לה משחק GAAS שהוא AAA והצליח מתנפחת ל-1000+ עובדים כדי להאכיל את המפלצת. ג׳ף קאפלן דבר על מספרים כאלה בהקשר של overwatch, לבאנג׳י גם יש מספרים כאלה, גם לאפיק.

אנשים חושבים שאם משחק הוא צבעוני וחמוד אז הוא עולה 20 מליון בלי להבין שלתחזק כמות תוכן וקצב שחרור שמשחק GAAS גדול דורש עולה יותר מאשר משחק AAA סינמטי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 01:07

יש כרגע במדבר הארגמן 250K שחקנים בסטים, בדיוק אותו דבר כמו בשיא שלו ומדובר במשחק סינגל שנמצא בשוק כבר 10 ימים. בקיצור, כולם התלוננו עליו ועדין הוא מוכר כמו לחמניות חמות.

DrKeoDrKeoSite Admin

DS2 חצה את ה-2 מליון יחידות.

HypnoHypnoVeteran

זאת ההערכה של Alinea, לא מספר רשמי.
הם מעריכים שהמשחק מכר בסטים 425K עותקים בשבוע הראשון שלו. שזה כבר 21% מסך המכירות הכללי. וזה בלי כמה שהוא לא מכר על EGS.
וזה למרות המחיר בשמיים של המשחק, ושהוא שוחרר בצל של Crimson Desert וסייל האביב בסטים.

עכשיו תשכנע אותנו ש~400K בשבוע זה מכירות רעות שסוני יכולה לוותר עליהם בקלות. DS2 הוא דוגמה מובהקת למשחק שהיה צריך לצאת במקביל לPS ולמחשב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 30 במרץ 2026 בשעה 22:51
ציטוט מאת Hypno

זאת ההערכה של Alinea, לא מספר רשמי.
הם מעריכים שהמשחק מכר בסטים 425K עותקים בשבוע הראשון שלו. שזה כבר 21% מסך המכירות הכללי. וזה בלי כמה שהוא לא מכר על EGS.
וזה למרות המחיר בשמיים של המשחק, ושהוא שוחרר בצל של Crimson Desert וסייל האביב בסטים.

עכשיו תשכנע אותנו ש~400K בשבוע זה מכירות רעות שסוני יכולה לוותר עליהם בקלות. DS2 הוא דוגמה מובהקת למשחק שהיה צריך לצאת במקביל לPS ולמחשב.

תגיד, מתי תפתח 3 תאי מוח ותבין שאמרתי לך מליארד פעם שגם אם משחקים היו מוכרים ב-PC כל אחד 5 מליון עותקים זה לא היה שווה לסוני? אתה לא מסוגל לקלוט טיעון אחד בודד ופשוט שהפלטפורמה שווה יותר מכמה מליונים בודדים מפורט PC? כמה פעמים אפשר להגיד לך אותו דבר. כבר 5 שנים אתה לא מסוגל לענות או להתיחס לזה, פשוט מתנהל כאילו זה לא קיים. איך אפשר בכלל להתנהל בדיון עם אדם כזה?

HypnoHypnoVeteran

הפלטפורמה שווה יותר, אבל לא במשחקי GAAS למרות שהם המשחקים עם פוטנציאל value הכי גבוה לפלטפורמה.
הפלטפורמה שווה יותר אבל כבר מדור הפס4 (ואולי אפילו לפני?) סוני הציעו גישה למשחקי פלייסטיישן בלי החומרה.
הפלטפורמה שווה יותר, אבל הם עושים licensing ל IP שלהם למפיצות צד ג' שמוציאות את המשחק לכמה פלטפורמות.
הפלטפורמה שווה יותר, אבל סוני מתייחסים ל Kena 2 כמשחק Playstation Studios ובכל זאת מוציאים אותו למחשב day 1.

שקלת פעם אם אתה 'תופס' יותר מדי מההשפעה של משחק דרג ב' על הפלטפורמה?

מה 1.6 מיליון עותקים ש DS2 כביכול מכר על ה PS5, כמה קנו את הקונסולה בשבילו? איזה השפעה הייתה לו על הפלטפורמה? איך אתה מודד אותה, ואיך אתה מוודא ש correlation doesn't mean causation?

הנה למשל התפרסם שהמכירות של הסוויץ' 2 באנגליה בחודש מרץ עלו ב 150% בהשוואה למכירות מחודש פברואר, כנראה תודות ל Pokopia.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 31 במרץ 2026 בשעה 22:50
ציטוט מאת Hypno

הפלטפורמה שווה יותר, אבל לא במשחקי GAAS למרות שהם המשחקים עם פוטנציאל value הכי גבוה לפלטפורמה.
הפלטפורמה שווה יותר אבל כבר מדור הפס4 (ואולי אפילו לפני?) סוני הציעו גישה למשחקי פלייסטיישן בלי החומרה.
הפלטפורמה שווה יותר, אבל הם עושים licensing ל IP שלהם למפיצות צד ג' שמוציאות את המשחק לכמה פלטפורמות.
הפלטפורמה שווה יותר, אבל סוני מתייחסים ל Kena 2 כמשחק Playstation Studios ובכל זאת מוציאים אותו למחשב day 1.

שקלת פעם אם אתה 'תופס' יותר מדי מההשפעה של משחק דרג ב' על הפלטפורמה?

מה 1.6 מיליון עותקים ש DS2 כביכול מכר על ה PS5, כמה קנו את הקונסולה בשבילו? איזה השפעה הייתה לו על הפלטפורמה? איך אתה מודד אותה, ואיך אתה מוודא ש correlation doesn't mean causation?

ברור שבלעדיים חשובים לפלטפורמה, תראה מה קרה לאקסבוקס מהרגע הם הכריזו שאין להם יותר בלעדיים, צניחה חופשית. זאת הלוגיקה הכי בסיסית שיכולה להיות, הדבר הראשון שגיימר מסתכל עליו כשהוא רוצה לקנות קונסולה זה ״איפה המשחקים שאני רוצה לשחק?״. בשניה שהתשובה היא ״לא באקסבוקס״ הפלטפורמה שלהם התרסקה.

ציטוט מאת Hypno

הנה למשל התפרסם שהמכירות של הסוויץ' 2 באנגליה בחודש מרץ עלו ב 150% בהשוואה למכירות מחודש פברואר, כנראה תודות ל Pokopia.

לא הבנתי, אתה מנסה להוכיח את הנקודה שלי שבלעדיים חשובים לפלטפורמה?

InterAlInterAlVeteran
ציטוט מאת Hypno

איזה?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 באפריל 2026 בשעה 01:01
ציטוט מאת InterAl

איזה?

אני חושב שהוא מדבר על PS Now שנתן גישה למשחקי פס3 בענן. למרות שזה משאיר את היוזר ב-ecosystem כך שלא ברור לי איך זה רלוונטי. ביחוד שמדובר במשחקים שהפס4 והפס5 פשוט לא מסוגלות להריץ.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 01 באפריל 2026 בשעה 01:20

כן, חלש מאוד. kena 2 בכלל בדיחה. משחק פצפון וחסר חשיבות ואפילו לא צד א׳.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת InterAl

כן, חלש מאוד. kena 2 בכלל בדיחה. משחק פצפון ואפילו לא צד א׳.

ואני משער שההסכם נחתם איתם שנים לפני שהם החליטו להתרחק מהמחשב. אני לא יודע אם הוא היה מגיע למחשב אם ההסכם היה נחתם היום.

LaskinLaskinElder

האמת שבעיניי Kena 2 נראה ממש משחק מצוין ואפילו לא קטן בכלל בצורה מפתיעה.

אבל כן, הוא חסר חשיבות… לבדו. כשזה הוא וזה, וזה וזה - זה מצטבר, ו״מובילי הדיעה״ ימליצו לכולם על הקונסולה הזו במקום המתחרה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 באפריל 2026 בשעה 02:12

אני לא חושב שיש דבר כזה משחק קטן. תראה את ריטרנל או אסטרובוט. שניהם משחקים שלא בדיוק מוכרים בצורה מדהימה, ריטרנל בצורה מזעזעת למדי (הנתון האחרון שיש לנו הוא מתחת למליון, אני בטוח שהוא מכר מאז אבל אם סוני לא מעדכנים את המספר כנראה שזה לא זז בהרבה) ואסטרו בוט נראה לשניה כמו הצלחה מסחררת ואז הבנו מהר מאוד שהוא לא בדיוק הולך להיות משחק של 20 מליון יחידות.

אבל ריטרנל הוא אולי המשחק היחיד בדור הזה מסוני שהרגיש לי כמו משחק דורי מדהים. ושני הילדים שלי מאוהבים באסטרובוט בצורה בלתי רגילה, חיים את המשחק הזה, יותר ממריו. כלומר אם מחר יוצאת הפס6 ויש עליה ריטרנל 2 ואסטרובוט חדש בלעדיים לגמרי, אני פשוט חייב את הקונסולה. ובסופו של יום זה כוח מצטבר, אתה מוציא 4-5 בלעדיים כל שנה וחלקם פוגעים וחלקם לא, חלקם משפיעים על קבוצה כזו של אנשים וחלקם על קבוצה אחרת. ובסוף, כשיש מספיק מסה קריטית, הספריה של הקונסולה שלך הופכת אטרקטיבית לעשרות מליוני אנשים.

משחקים כמו אסטרובוט וריטרנל יוצרים לאנשים נאמנות ואהבה למותג. שניהם משחקים שעלו כנראה פחות מ-100 מליון ושניהם מאוד אהובים, אולי לא על 20 מליון אנשים אבל על קהל קטן של 1-2 מליון אנשים. אם היית מסתכל על התקציב של המשחקים הללו כתקציב שיווק, אם היית אומר לאקסבוקס או כל מחזיקת פלטפורמה שבהוצאה של 100 מליון דולר אתה יכול לגרום למליון אנשים להתאהב במותג שלך לעשרות שנים הם היו קופצים על ה-ratio הזה כמו מטורפים.

זה כמו להוציא 100$ כדי להביא מישהו ל-ecosystem שלך שהוא יוציא בה אלפי דולרים לאורך השנים, זה שווה את הכסף בגדול. והרי זה לא באמת להוציא 100 מליון רק על שיווק, אלה משחקים שמכרו עותקים והכניסו לפחות עשרות מליוני דולרים. אני רק מדגיש שאפילו אם הם היו בסוף הפסדיים, יש להם ערך שיווקי שקונה לבבות ושווה מליארדים, ביחוד אם מדובר במשחקים כל כך טובים כמו ריטרנל ואסטרו בוט.

LaskinLaskinElder

מדבר הארגמן מכר כבר 4 מליון עותקים, ב-12 ימים בלבד.

KlaymanKlaymanSage

מגניב. נראה שהוא Mixed Bag כזה, אבל גם שהם מאוד קשובים וכבר דחפו כמה וכמה עדכונים טובים.

LaskinLaskinElder

יש לי 2 חברים שממש עפים עליו. והם דווקא ממש שונאים משחקי תפקידים, אז זה ממש הפתיע אותי. הם פשוט עושים שטויות בעולם, לא מתעסקים בתפריטים כשלא חייב… שניהם משבחים מאוד את ארגז החול שהוא

DrKeoDrKeoSite Admin

50% מהקונסולות שנמכרו השנה בUK הן סוויצ׳ 2. במרץ המכירות של הסוויץ׳ 2 עלו ב-150%, כנראה בזכות פוקימון החדש.