50% מהקונסולות שנמכרו השנה בUK הן סוויצ׳ 2. במרץ המכירות של הסוויץ׳ 2 עלו ב-150%, כנראה בזכות פוקימון החדש.
נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות
נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013
ברור שבלעדיים חשובים לפלטפורמה, תראה מה קרה לאקסבוקס מהרגע הם הכריזו שאין להם יותר בלעדיים, צניחה חופשית. זאת הלוגיקה הכי בסיסית שיכולה להיות, הדבר הראשון שגיימר מסתכל עליו כשהוא רוצה לקנות קונסולה זה ״איפה המשחקים שאני רוצה לשחק?״. בשניה שהתשובה היא ״לא באקסבוקס״ הפלטפורמה שלהם התרסקה.
זה שאתה חוזר על זה לא עושה את זה נכון.
הבאתי את הנתונים הרשמיים מ NPD ואנגליה שמראים שה XB Series החלה לרדת במכירות ולפגר אחרי ה XB1 בתקופת ה'שיא' של אסטרטגיית הבלעדיות (לאחר קניית בת'סדה ובחודשים לפני השיגור של סטארפילד).
כל הדוגמאות שרשמתי הם דברים שסוני יזמו ויוזמים שמחלישים את הצורך בקניית החומרה הייעודית של סוני. האם אתה תולש את שערותייך על כל אחד מהם? הכל טעות גמורה? אין סיכוי שאתה מפריז בחשיבות התרומה לפלפורמה של כל מקרה?
לא הבנתי, אתה מנסה להוכיח את הנקודה שלי שבלעדיים חשובים לפלטפורמה?
אני זה שאומר ש PEAK שזמין על XBOX ולא על הפס5 יעשה יותר אימפקט חיובי על המכשיר של מיקרוסופט מאשר בלעדי כמו אינדיאנה ג'ונס, הלבלייד, SOM, avowed.
אני מראה לך שברירת המחדל שלך היא לייחס חשיבות גבוהה לפלטפורמה בלי באמת לבדוק את זה.
אילו נתונים קיימים שמצביעים שהשתלם לסוני מבחינת תרומה לפלטפורמה לשחרר את DS2 כבלעדי ל8 חודשים, מאשר לשחק את המשחק במקביל גם למחשב?
איזה?
הורייזון, בלאדבורן ואחרים..
כן, אותו אקוסיסטם אבל עם הבדל עצום של entry fee.
לגבי Kena 2, זה משחק שנכנס תחת הלייבל של PS Studios וכנרא ממומן לגמרי ע"י סוני.
אני לא חושב שיש דבר כזה משחק קטן. תראה את ריטרנל או אסטרובוט. .
בכמה אחוזים Saros ימכור יותר טוב מריטרנל בחודשים הראשונים בשוק?
LaskinElderמה זה משנה אם אתה לא יודע בדיוק כמה ריטרנל מכר בחודשים הראשונים?
בכל אופן - פי כמה וכמה.
גם משחק שיהיה הרבה יותר טוב כנראה, גם פונה לקהל רחב יותר כי הוא פחות הארדקור, וגם לא משחק חלון השקה, אלא לקראת סוף הדור.
זה שאתה חוזר על זה לא עושה את זה נכון.
הבאתי את הנתונים הרשמיים מ NPD ואנגליה שמראים שה XB Series החלה לרדת במכירות ולפגר אחרי ה XB1 בתקופת ה'שיא' של אסטרטגיית הבלעדיות (לאחר קניית בת'סדה ובחודשים לפני השיגור של סטארפילד).
כל הדוגמאות שרשמתי הם דברים שסוני יזמו ויוזמים שמחלישים את הצורך בקניית החומרה הייעודית של סוני. האם אתה תולש את שערותייך על כל אחד מהם? הכל טעות גמורה? אין סיכוי שאתה מפריז בחשיבות התרומה לפלפורמה של כל מקרה?
אממ, אז עכשיו אני כן עקבי? צחוקים.
כל מהלך שמחליש את הפלטפורמה וה-ecosystem שלך כשכל הכסף שלך מגיע מה-ecosystem הוא מהלך טפשי. כדי שזה יהיה מהלך משתלם הוא צריך להכניס לסוני מליארדים בפני עצמו.
אני זה שאומר ש PEAK שזמין על XBOX ולא על הפס5 יעשה יותר אימפקט חיובי על המכשיר של מיקרוסופט מאשר בלעדי כמו אינדיאנה ג'ונס, הלבלייד, SOM, avowed.
אני מראה לך שברירת המחדל שלך היא לייחס חשיבות גבוהה לפלטפורמה בלי באמת לבדוק את זה.
אילו נתונים קיימים שמצביעים שהשתלם לסוני מבחינת תרומה לפלטפורמה לשחרר את DS2 כבלעדי ל8 חודשים, מאשר לשחק את המשחק במקביל גם למחשב?
סוני יכולה לעשות מה שבא לה עכשיו כי אין לה תחרות יותר. מה אנשים יעשו, יקנו אקסבוקס? פחחח. אבל יש עליו את Peak! איך זה יכול להיות שאקסבוקס לא תמכור טוב!?!
בכמה אחוזים Saros ימכור יותר טוב מריטרנל בחודשים הראשונים בשוק?
לא יודע, תגיד אתה. לא הבנתי למה זה משנה או קשור בצורה כלשהי למה שאמרתי.
אממ, אז עכשיו אני כן עקבי? צחוקים.
כל מהלך שמחליש את הפלטפורמה וה-ecosystem שלך כשכל הכסף שלך מגיע מה-ecosystem הוא מהלך טפשי. כדי שזה יהיה מהלך משתלם הוא צריך להכניס לסוני מליארדים בפני עצמו.
העובדה היא שסוני עושים כמה מהלכים שכאלה. אתה אומר שאתה יודע את המכלול הכלכלי יותר טוב מהם?
סוני יכולה לעשות מה שבא לה עכשיו כי אין לה תחרות יותר. מה אנשים יעשו, יקנו אקסבוקס? פחחח. אבל יש עליו את Peak! איך זה יכול להיות שאקסבוקס לא תמכור טוב!?!
אין ל Xbox את Peak. אני אומר שאם היה לה, המשחק הזה היה מייצר יותר באז סביב הקונסולה מאשר רוב המשחקים שיצאו בבלעדיות ל Xbox מתחילת דור ה XB1 ייצרו בפועל. אותם משחקים שתלשת את השיערות לגבי הגעתם לפלייסטיישן.
תמיד אמרתי שאני מכיר באימפקט שתוכן שלא קיים בפלטפורמה אחרת יכול לעשות.
מאידך אתה תמיד מפריז באימפקט שאתה מייחס לכל תוכן שכזה.
איזה מידע קיים שמצביע שהבלעדיות הזמנית של DS2 השתלמה מבחינת חיזוק הפלפורמה?
לא יודע, תגיד אתה. לא הבנתי למה זה משנה או קשור בצורה כלשהי למה שאמרתי.
כי אמרת שמשחקים שכאלה מייצרים נאמנות לפלטפורמה. כל מי שקנה ואהב את ריטרנל במרוצת השנים אמור להתייצב למשחק הבא של המפתחת ולתת למשחק שיגור גדול יותר, ולגרום ל Housemarque להיות פקטור יותר גדול בפרוטפוליו של סוני.
העובדה היא שסוני עושים כמה מהלכים שכאלה. אתה אומר שאתה יודע את המכלול הכלכלי יותר טוב מהם?
אבל סוני לא עושה מהלכים שכאלה יותר, היא עשתה וגילתה שזאת טעות. משחקים כמו DS2 שיוצאים למחשב זה רק כי מדובר בחברות חיצוניות והחוזים נחתמו איתם לפני שנים, לפני שינוי הכיוון.
אני יודע שה-ecosystem שלהם מכניס 30+ מליארד בשנה, כך שלפגוע בו בשביל להכניס 30 מליון מספיידרמן 2 זה מהלך מגוחך.אז תן לי להפוך את השאלה על הראש שלך, אתה יודע שהמכלול הכלכלי של להוציא משחקים מחוץ לecosystem שלהם טוב יותר מלהשאיר אותם?
אין ל Xbox את Peak. אני אומר שאם היה לה, המשחק הזה היה מייצר יותר באז סביב הקונסולה מאשר רוב המשחקים שיצאו בבלעדיות ל Xbox מתחילת דור ה XB1 ייצרו בפועל. אותם משחקים שתלשת את השיערות לגבי הגעתם לפלייסטיישן.
תמיד אמרתי שאני מכיר באימפקט שתוכן שלא קיים בפלטפורמה אחרת יכול לעשות.
מאידך אתה תמיד מפריז באימפקט שאתה מייחס לכל תוכן שכזה.
איזה מידע קיים שמצביע שהבלעדיות הזמנית של DS2 השתלמה מבחינת חיזוק הפלפורמה?
התכוונתי שלאקסבוקס החדשה יהיה את peak כי היא PC שמריץ גם את סטים. כלומר, לפי קאז, היא תמכור בצורה מטורפת כי יהיה לה ליטרלי כל משחק EA ובלעדי PC בשוק.
כי אמרת שמשחקים שכאלה מייצרים נאמנות לפלטפורמה. כל מי שקנה ואהב את ריטרנל במרוצת השנים אמור להתייצב למשחק הבא של המפתחת ולתת למשחק שיגור גדול יותר, ולגרום ל Housemarque להיות פקטור יותר גדול בפרוטפוליו של סוני.
אממ, טכנית מה שאמרתי רק אומר שהשיגור של סארוס יהיה לפחות גדול כמו של ריטרנל. וכן, אני בהחלט חושב שסארוס ימכור יותר מריטרנל.
אבל סוני לא עושה מהלכים שכאלה יותר, היא עשתה וגילתה שזאת טעות. משחקים כמו DS2 שיוצאים למחשב זה רק כי מדובר בחברות חיצוניות והחוזים נחתמו איתם לפני שנים, לפני שינוי הכיוון.
אני יודע שה-ecosystem שלהם מכניס 30+ מליארד בשנה, כך שלפגוע בו בשביל להכניס 30 מליון מספיידרמן 2 זה מהלך מגוחך.אז תן לי להפוך את השאלה על הראש שלך, אתה יודע שהמכלול הכלכלי של להוציא משחקים מחוץ לecosystem שלהם טוב יותר מלהשאיר אותם?
סוני ממשיכה להוציא חלק מהמשחקים למחשב. סוני ממשיכה לעשות licensing ל IP שלה שיוצאים על כמה פלטפורמות. משחקי סוני ברשימה של התומכות הראשונות ב dynamic frame generation שנוידיה שחררה בסוף החודש שעבר. סוני הגדילה לעשות והוציאה את הלדייברס 2 ל XBOX ועכשיו גם את מרתון.
אני יודע שסוני מאמינים שלהוציא משחקים מחוץ לאקוסיסטם משפר את המצב שלהם.
התכוונתי שלאקסבוקס החדשה יהיה את peak כי היא PC שמריץ גם את סטים. כלומר, לפי קאז, היא תמכור בצורה מטורפת כי יהיה לה ליטרלי כל משחק EA ובלעדי PC בשוק.
היא לא תמכור בצורה מטורפת כי זה פקטור של מחיר + תדמית בקרשים.
סביב ההליקס כן יהיה באז ואלמנט נחשקות שלא יהיה קיים בPS6. 'מביני עניין' ימליצו לקנות את ה XBOX ולעשות את מירב הגיימינג שם.
אממ, טכנית מה שאמרתי רק אומר שהשיגור של סארוס יהיה לפחות גדול כמו של ריטרנל. וכן, אני בהחלט חושב שסארוס ימכור יותר מריטרנל.
השאלה בכמה. אם סארוס למשל ימכור יותר טוב ב 5% מריטרנטל זה יהיה כישלון. תקציב המשחק גבוה יותר, בסיס המשתמשים גדול יותר, ריטרנל צבר עדת מעריצים שאמורה להופיע day1.
סוני ממשיכה להוציא חלק מהמשחקים למחשב. סוני ממשיכה לעשות licensing ל IP שלה שיוצאים על כמה פלטפורמות. משחקי סוני ברשימה של התומכות הראשונות ב dynamic frame generation שנוידיה שחררה בסוף החודש שעבר. סוני הגדילה לעשות והוציאה את הלדייברס 2 ל XBOX ועכשיו גם את מרתון.
אני יודע שסוני מאמינים שלהוציא משחקים מחוץ לאקוסיסטם משפר את המצב שלהם.
זה לא ממש נכון, סוני הפסיקה להוציא משחקי צד א׳ וכל מה שיוצא כרגע למחשב הם משחקים שקושרים את סוני בחוזה עם גורמים חיצוניים. גם מרת׳ון לא קשור כי אחד התנאים ברכישה של באנג׳י היו שהפלטפורמות שאליהם המשחקים של באנג׳י יצאו יהיו בשליטה של באנג׳י ולא סוני.
ובנוגע ל-GAAS, אני משער שהם ימשיכו לצאת למחשב, זה פשוט נדרש לצערם.
היא לא תמכור בצורה מטורפת כי זה פקטור של מחיר + תדמית בקרשים.
סביב ההליקס כן יהיה באז ואלמנט נחשקות שלא יהיה קיים בPS6. 'מביני עניין' ימליצו לקנות את ה XBOX ולעשות את מירב הגיימינג שם.
הממ, אם הליקס והפס6 יעלו מחיר קרוב, היליקס תמכור יותר מהפס6? פחות מהפס6? כלומר, יהיו לאקסבוקס אלפי בלעדיים שאתה טוען שחשובים מכל מה שאקסבוקס אי פעם הוציאו בלעדית, אז מה אתה אומר קאז? אם יקרה ואשה תחליט שהאקסבוקס תמכר ב-break even וסוני יחליטו שהם רוצים להרוויח קצת ושתי הקונסולות ימכרו בסוף במחיר דומה, אקסבוקס תנצח? תדביק את סוני?
השאלה בכמה. אם סארוס למשל ימכור יותר טוב ב 5% מריטרנטל זה יהיה כישלון. תקציב המשחק גבוה יותר, בסיס המשתמשים גדול יותר, ריטרנל צבר עדת מעריצים שאמורה להופיע day1.
אני עדין לא מבין מה זה קשור. אם המעריצים יופיעו לסארוס אז סארוס ימכור לפחות טוב כמו ריטרנל. אם עוד אנשים יצטרפו אז טוב ממנו. אבל שוב, מה זה קשור לנקודה שלי שריטרנל יצר בסיס מעריצים שעכשיו מחוברים יותר לפלייסטיישן? מן הסתם לא כל אדם שקנה את ריטרנל, אבל מדובר במשחק מעולה שיש קהילה מסויימת מאוד שאוהבת אותו בצורה קיצונית.
להוציא 100 מליון על פיתוח של משחק שכזה, משחק איכותי שאנשים שקונים אותו מאוד אוהבים, אפילו אם הוא לא מרוויח יותר מדי או אפילו מפסיד טיפה, יכול להיות מאוד משתלם למחזיקת פלטפורמה בגלל נאמנות. גם אם ריטרנל הפסיד 20 מליון דולר, להוציא 20 מליון דולר ולקבל מליון אנשים שעוד יותר דובקים בפלייסטיישן זאת הוצאת PR מאוד משתלמת.
כן, באנג׳י צריכים לעשות משהו ומהר.

LaskinElderאני לא חושב שיש להם אפשרות לעשות משהו… מה יגרום למישהו לקנות אותו או לחזור לשחק?
המשחק עצמו ממש טוב, וזה משהו שכל מי שנשאב אליו אומר. אני לא חושב שיש מוד נוסף שהם יכולים פתאום להציג משום מקום שיגרום לאנשים לחשוב שאולי עכשיו הם ייכנסו אליו. הוא כנראה פשוט לא פונה בקור גיימפליי שלו למספיק אנשים. הוא מאוד הארדקור, לטוב ולרע.
באטל רויאל זה הדבר הראשון כמובן שקופץ לראש, במיוחד עכשיו כשפורטנייט לכאורה ב״צרות״, אבל אני לא חושב שזה יעזור, ואני לא חושב שהם יעשו את זה.
מה עם לפתח onboarding נורמאלי? להפוך אותו ל-F2P? כלומר, אם כל מי שמשחק מתמכר, תנו למליונים לשחק.
אני יודע שאוהבים אותו, אבל יש סיבה למה הוא מתרוקן לאט. מי שאוהב אותו לא דובק בו.
LaskinElderאני חושב שהוא הארדקור מדי. ואנשים שאוהבים לא מספיק אוהבים, מתבאסים כשהם מאבדים הכל, המשחק פשוט לא פונה לקהל יעד מספיק רחב.
להפוך אותו לחינמי יכול לעבוד טוב יותר מכל דבר אחר אבל אני לא בטוח שעדיין מספיק יישארו.
Arc לא חינמי ונשארים שם מספיק, כי הוא הרבה יותר קליל ומשוגע. המשחק הזה רציני מדי.
זה לא ממש נכון, סוני הפסיקה להוציא משחקי צד א׳ וכל מה שיוצא כרגע למחשב הם משחקים שקושרים את סוני בחוזה עם גורמים חיצוניים. גם מרת׳ון לא קשור כי אחד התנאים ברכישה של באנג׳י היו שהפלטפורמות שאליהם המשחקים של באנג׳י יצאו יהיו בשליטה של באנג׳י ולא סוני.
ובנוגע ל-GAAS, אני משער שהם ימשיכו לצאת למחשב, זה פשוט נדרש לצערם.
סוני יכולים לדון מחדש את התנאים עם באנג'י. והם לא היו מחוייבים להוציא את HD2 ל XBOX.
עדיין לא ראיתי אותך מתייחס לסוגיית DS2 ואיך הוא תרם ל'פלטפורמה'.
הממ, אם הליקס והפס6 יעלו מחיר קרוב, היליקס תמכור יותר מהפס6? פחות מהפס6? כלומר, יהיו לאקסבוקס אלפי בלעדיים שאתה טוען שחשובים מכל מה שאקסבוקס אי פעם הוציאו בלעדית, אז מה אתה אומר קאז? אם יקרה ואשה תחליט שהאקסבוקס תמכר ב-break even וסוני יחליטו שהם רוצים להרוויח קצת ושתי הקונסולות ימכרו בסוף במחיר דומה, אקסבוקס תנצח? תדביק את סוני?
במצב שכזה אתה לבטח תגיד שהאקסבוקס תמכור יותר כי הדבר הכי חשוב הוא משחקים שלא זמינים אצל המתחרה, לא?
אם המחיר יהיה דומה, והיישום של מיקרוסופט יהיה מספיק טוב אז לכאורה ה helix תמכור יותר טוב ממה שהיא הייתה מוכרת בהבדל מחיר גבוה יותר. עדיין נשאר עניין ה PR והתדמית והשיווק שהם יצטרכו להשקיע בו. כרגע מיקרוסופט לא מסוגלת להוציא ציוץ בסגנון 'שחקו ב STS2 עכשיו על XBOX ALLY'.
אני עדין לא מבין מה זה קשור. אם המעריצים יופיעו לסארוס אז סארוס ימכור לפחות טוב כמו ריטרנל. אם עוד אנשים יצטרפו אז טוב ממנו. אבל שוב, מה זה קשור לנקודה שלי שריטרנל יצר בסיס מעריצים שעכשיו מחוברים יותר לפלייסטיישן? מן הסתם לא כל אדם שקנה את ריטרנל, אבל מדובר במשחק מעולה שיש קהילה מסויימת מאוד שאוהבת אותו בצורה קיצונית.
להוציא 100 מליון על פיתוח של משחק שכזה, משחק איכותי שאנשים שקונים אותו מאוד אוהבים, אפילו אם הוא לא מרוויח יותר מדי או אפילו מפסיד טיפה, יכול להיות מאוד משתלם למחזיקת פלטפורמה בגלל נאמנות. גם אם ריטרנל הפסיד 20 מליון דולר, להוציא 20 מליון דולר ולקבל מליון אנשים שעוד יותר דובקים בפלייסטיישן זאת הוצאת PR מאוד משתלמת.
כי זו אותה שאלה כמו על DS2. על בסיס מה אתה אומר שריטרנל תרם לפלטפורמה ויוצר נאמנות שהיא שונה מתרומה של משחק מולטי-פלטפורם שמוכר באופן דומה?
סוני יכולים לדון מחדש את התנאים עם באנג'י. והם לא היו מחוייבים להוציא את HD2 ל XBOX.
עדיין לא ראיתי אותך מתייחס לסוגיית DS2 ואיך הוא תרם ל'פלטפורמה'.
סוני רק עכשיו החליטה על המהלך החדש של לא להיות במחשב יותר, מה קשורים משחקים ישנים? כל העיתונאים בתעשיה אומרים שסוני החליטה לעזוב את המחשב, למה אתה ממשיך להתווכח עם זה כאילו זה לא נכון? על בסיס מה?
במצב שכזה אתה לבטח תגיד שהאקסבוקס תמכור יותר כי הדבר הכי חשוב הוא משחקים שלא זמינים אצל המתחרה, לא?
אם המחיר יהיה דומה, והיישום של מיקרוסופט יהיה מספיק טוב אז לכאורה ה helix תמכור יותר טוב ממה שהיא הייתה מוכרת בהבדל מחיר גבוה יותר. עדיין נשאר עניין ה PR והתדמית והשיווק שהם יצטרכו להשקיע בו. כרגע מיקרוסופט לא מסוגלת להוציא ציוץ בסגנון 'שחקו ב STS2 עכשיו על XBOX ALLY'.
לא, כי במקרה הזה היא סתם PC והמשחקים המדוברים הם לא משחקים ברמה של צד א׳, הם משחקי אינדי שיש לאנשים גישה אליהם בטלפונים, בלפטופים וכו׳. לכל אחד יש גישה לאינדים של סטים. יש הבדל תהומי בין ״רק אם תקנה פלייסטיישן תוכל לשחק GOW״ לבין ״אם תקנה אקסבוקס תוכלו לשחק בpeak שאתם ממילא יכולים לשחק על הלפטופ עבודה״.
אם המכשול הוא המחיר, אנחנו מדברים על מקרה בו המחיר יהיה דומה. ואם המכשול הוא הדימוי, ליטרלי אתה והאסטרטגיה שלך יצרתם את הדימוי. לאסקין כתב לך אלפי מילים לאורך השנים שלהפוך את הצד א׳ שלך לזונה יוצר נזק ענקי לתדמית, והוא צודק. ועכשיו אתה משתמש בטמטום שהצגת לאורך חצי עשור והופך אותו לנשק. אם מיקרוסופט הייתה משאירה את הבלעדיות, עכשיו היו להם מליוני מכשירים יותר בשוק, יותר מנויים לכל השירותים, והיה להם שם טוב (או לפחות לא שם רע). היית רואה ב-2026 כתבות כמו ״השנה של אקסבוקס״ וכדומה, קצת עיתונות חיובית. אבל לא, עדיף למכור עוד 200K עותקים של אינדיאנה ג׳ונס, זה ימממן את הקייטרינג של משין גיימס לשנה.
כי זו אותה שאלה כמו על DS2. על בסיס מה אתה אומר שריטרנל תרם לפלטפורמה ויוצר נאמנות שהיא שונה מתרומה של משחק מולטי-פלטפורם שמוכר באופן דומה?
לא התיחסתי עד עכשיו להבדל בין המשיכה של משחק סינגל למשחק GAAS לפלטפורמה. שניהם יוצרים אותו אפקט, אין הבדל חוץ מאשר אחד. כשמשחק סינגל כמו ריטרנל יוצא ומוכר 800K יחידות, הוא יוצר מאות אלפי מעריצים שמתים עליו ולכן זה תורם לפלטפורמה. לא כמו משחק שמוכר 20 מליון, אבל תורם, ומשחקים פריקים ומיוחדים בדרך כלל יוצרים בסיס מאוד נאמן.
לעומת זאת משחק GAAS שמוכר 800K יחידות מתפגר אחרי שבועיים, ואף אחד לא רוצה לזכור בכלל שהוא היה קיים.
אבל אני לגמרי מסכים שמשחק GAAS מצליח ומשחק סינגל מצליח תורמים באותה מידה. בסופו של יום זה תוכן שאנשים רוצים לשחק והוא נמצא רק על הפלטפורמה שלך, וזה ממש לא משנה מה התוכן.
הטיעון העיקרי שלי על GAAS ומולטי פלטפורם הוא שאם תוציא אותו בלעדית לפס5, הסיכויי הצלחה שלו קלושים ממש. תראה את מרתון, הוא כרגע נלחם על החיים שלו עם 1.2 מליון עותקים שנמכרו, רק תאר לך שהוא היה בלעדי לפס5 ומוכר 217K עותקים, הוא היה נסגר בשבוע שהוא יצא. לפחות עכשיו יש לו סיכוי אם באנג׳י יתקנו כיוון בהצלחה.
אז השאלה היא מה סוני רוצים לעשות עם GAAS, להפוך 1 מ-10 משחקים לחמור כסף שיכניס להם revenue או להשתמש בהם כמו משחקי סינגל כדי לחזק את הפלטפורמה. אפשר לטעון שמשחק GAAS סופר מצליח יכול לגלגל להם מליארד דולר בשנה, אז להוציא אותם לכל מקום כדי לתת לו סיכוי להצליח זה טיעו רציני. לעומת זאת משחקי סינגל קיימים בעיקר בכדי להאכיל את הפלטפורמה, ולהוציא אותם למחשב מכניס סכומים פתטים שפשוט לא שווים את זה. רק צריך להסתכל על מיקרוסופט וכל החרא שהם אוכלים.
עדכון מכירות משחקים של הייזללייט:
A way out - 13 million
It takes two - 30 million
Split fiction - 7 million
LaskinElderמעניין אם עם הזמן Split fiction יצמצם את ההפרש מול it takes two… המחיר שלו מן הסתם לא ירד לריצפה כמוהו ואין ספק שהוא הרבה, הרבה יותר טוב. הקטנים שלי בשלב האחרון, שהוא יחסית קשה להם אבל אני לא עוזר להם כדי שלא לקלקל להם את תחושת ההישג.
המשחק הבא שלהם עמוק בפיתוח, מת לראות מה הוא מבשל לנו. פארס הזה אולי היוצר הכי עקבי ויצירתי כרגע, שגם מצליח לפתח משחקים בזמן די מרשים (4 שנים זה יפה מאוד ביחס למה שהוא מספק).
StickSageהקטנים שלי בשלב האחרון, שהוא יחסית קשה להם אבל אני לא עוזר להם כדי שלא לקלקל להם את תחושת ההישג.
זה מדרון חלקלק לאסקין, תמשיך ככה והם עוד יהפכו לשחקני סולס
LaskinElderבקצב ההאשמות והצעקות ולצערי גם המכות שמתרחשות אחרי כמה פסילות שלהם - רק אחד או אחת מהם יזכו להגיע להישג הזה
תן להם להלחם, בסוף אחד יהפוך ל-Tarnished.
LaskinElderאני עושה את זה… יש רק שלושה חוקים:
בלי חפצים לפרצוף
בעדינות על השלט אם זה לא בפרצוף
לא מדברים על פייט קלאב
הפרטים מהדליפה מרוקסטאר:
GTAV:O מכניס 500 מליון דולר בשנה.
הכנסות על פי פלטפורמה פר יום:
פס5 - 4.5 מליון
series אקסבוקס - 1.8 מליון
פס4 - 947K
X1 אקסבוקס - 918K
מחשב - 264K
שיא השחקנים היומי היה 9.1 מליון, בזמן הקורונה.
RDR2:O מכניס 26.2 מליון בשנה, 5% מההכנסות של GTA5:O.
יש ב-GTAV:O ממוצע 10 מליון שחקנים בשבוע, ב-RDR2:O ממוצע של מליון בשבוע.
שחקן GTAV:O מבזבז פי 2 משחקן RDR2:O.
בין 2014 ל-2024 כרטיסי כריש הכניסו 5 מליארד דולר.
בדצמבר 2025 היו 1.3 מליון מנויים ל-GTA+.