לא. אפיק לא יכולה לשלם עבור מחיר נמוך יותר בחנות רשמית. יודע מה זה perceived value? אם המוצר *החדש* שלך, נמכר בחנות אחת בX ובחנות אחרת בX-30%, אז הוא לא שווה את ה X שאתה רוצה לגביו מלכתחילה( שים לב, זה לא בזמן מבצעים ואחרי השחרור. אלא בזמן שרוצים למכור את המשחק במחיר המלא). לא משנה אם מאחורי הקלעים המפיצה תקבל תשלום כלשהו. זה לא מעניין את הצרכנים. הם רואים סכום בסוף. אז אם אתה מתמחר משחק *חדש* ב50$ בחנות אחת ו 70$ בחנות השניה, אתה בעצם משדר לצרכנים שזה משחק של 50$.ואם זה משחק של 50$, אז מי שמחכה למבצע, לא בהכרח ירכוש אותו ב 50$ בסטים או כל מקום אחר, כשההנחה הראשונית תגיע.
שטויות במיץ. אז מה תגיד על ה perceived value של כל משחק ה day 1 בגיימפאס שיוצאים גם בסטים ועם על קונסולות אחרות?
אם אנשים רואים לדוגמה ש AC Valhalla יוצא ועולה 60 דולר בסטים, 60 דולר בפס5, 60 דולר באקסבוקס, ו50 דולר באפיק אז הם לא אומרים 'המשחק שווה 50$', הם אומרים 'וואלה דיל טוב בוא נקנה באפיק'.
אתה מדבר כאילו מדובר בצרכנים אידיוטים. הם גם יכולים לראות שלפני שאפיק הרימו את הכפפה, אודיסי עלה 60 בכל מקום, והם גם יכולים לראות בהיסטוריית מחירים אחרי כמה זמן אודסי הגיע למחיר שבו valhalla נמכר בEGS תודות לסבסוד של אפיק.
אתה אומר שבעצם סוויני חירטט אותנו כשדיבר על מחירים נמוכים יותר בחנות שלו?
https://arstechnica.com/gaming/2019/03/epic-ceo-youre-going-to-see-lower-prices-on-epic-games-store/
'בלתי אפשרי' מחיר נמוך יותר? אז במקום לקנות בלעדיות שאפיק יקטינו את הקאט שלהם ל5% למשחקים חדשים ל X זמן. כלומר, אתה דואג שהחנות שלך מקבלת את BG3
בשיגור, ואתה מדרבן את לאריאן לפרסם את הגרסה הזו יותר ולהמליץ לשחקנים לקנות שם כי זה נותן להם הרבה יותר כסף להמשיך ולעשות משחקים כאלה.
לגבי "איך אפיק עושים את זה היום?" כבר עניתי, אבל אתה כמובן מתעלם כי האמת לא נוחה לך, כרגיל. אפיק נותנת בזמני הסייל שלה מחיר נקוב( שזהה למחיר הנקוב בסטים - תבדוק אותי, לא תתאכזב). עליו, לרוב, יש לה קופונים שמורידים את המחיר עוד. שים לב, שלרוב המכריע של הפעמים, הקופונים האלה לא כוללים משחקים ממש חדשים או pre orders.. המממ... מעניין למה? בנוסף לכל אלה, יש מערכת cashback על רכישות בחנות של אפיק בימינו, שאפשר להשקיע חזרה חלק מהסכום ולקבל הנחה( אפילו על משחקים חדשים! קצת כמו שנינטנדו עושה עם מטבעות הזהב שלה). אז מבחינת מחירים, הם טובים מסטים, כמעט תמיד.
לא התעלמתי. זה לא קשור למה שאמרתי. אני מדבר על האסטרטגיה שהם היו צריכים לנקוט בה לגבי משחקים חדשים.
לא להכריח בלעדיות ולעצבן את קהל היעד שלהם אלא לתת יתרון מובהק לקניית המשחק החדש בחנות של אפיק ולא בסטים. ואז לרכוב על זה כל הזמן ב PR.
כמו שהפירוט שלך מראה, אפיק מוכנים לשפוך ולהפסיד כסף. לשפוך אותו על בלעדיות הייתה טעות.
על פיצ'רים אני לא הולך להתווכח איתך, כי זה באמת באמת לא מעניין אותי. אני לא משתמש בשום פיצ'רים של סטים מעבר להפעלת המשחק. אתה משתמש בכולם? אחלה. האם יש כאלה שחסרים להם פיצ'רים מסוימים, בטוח. אבל בסדר, חנות בת 4-5 מול חנות בת 20( שב4 שנים הראשונות שלה הייתה אשפה בוערת, בוא.. ה גיף של העליה של סטים היה אחד הגאוניים).
לא מעניין בת כמה החנות. יש רף שהמתחרה מציב. והיא לא הייתה צריכה להגיע לרף הזה. לקח לחנות שנים לקבל עגלת קניות. קצב הפיתוח של החנות מתחת לכל ביקורת.
ראינו בדליפות מהמשפט שהחנות לא מקבלת מספיק משאבים.
וזה גם מתקשר לזמני האתחול של הקליינט שרק השנה הם התחילו לשפר אותם:
https://youtu.be/7GaWQ-KBxa8?t=681
אמרתי שבעיקרון, אסטרטגיה של בלעדיים היא טובה בדיוק מהסיבה שתיארת. פה ספציפית היא לא עבדה. מדוע? יש כמה סיבות. אני טוען אישית שהעיקרית שבהן היא אפקט ברירת המחדל( שלווה כמובן בחבורה צעקנית שבכתה על כל בלעדי שהגיע לשם כי "זה לא בסטים אז זה בעצם יוצא עוד שנה למחשב" ). אנחנו כבר יודעים את דעתך, סטים צריכה להיות החנות היחידה.
בהודעות המקוריות שלך בנוגע לחנות, כעסת שאפיק לא מממנת משחקים ואותם שמה בלעדית. וגם כשהיא עושה זאת, יש לך תלונות, כמובן. אתה מזיז את המטרה כל פעם כשאתה רואה שלא פגעת ומנסה להגיד" הנה זה בעצם פה ". סורי, זה לא עובד.
אתה עושה את אותה הטעות שאפיק עשו. אתה פשוט לא קורא את הסגמנט.
אסטרטגיה של התערבות בשוק כדי להסיר אפשרויות קניה לצרכנים היא לא 'אסטרטגיה טובה שעובדת' בשוק המחשב. היא לא עבדה ל GWFL.
ויותר מזה, היא לא עבדה למפיצת ענק כמו EA שהקימה חנות משלה למכירת המשחקים שלה וגם משחקי צד ג'.
בלעדיות גמורה של פיפא, באטלפילד, מאס אפקט ואחרים לא הספיקה כדי למצב את אוריג'ין בשוק הצד ג', ומשחקי צד א' גם סבלו. כנ"ל לגבי מיקרוסופט.
למה שבלעדיות לשנה למשחקי אינדי, AA ו AAA תצליח איפה שהנ"ל לא? למה שבלעדיות שמושגת בטקטיקה עויינת למשתמש המחשב תצליח? למה אתה, כמו אפיק, מקניטים ציבור שלא מעוניין לתת את ידו למעשים אנטי-צרכניים ואנטי תחרותיים? גם התערבת כדי לבטל מכירת משחקים בסטים, וגם הוצאת מוצר לוקה בחסר.
לא, אני לא חושב שסטים צריכה להיות החנות היחידה. ראית אותי מתנגח ב GOG? ב Itch? ב battle.net?
אני מתנגד לחנות שמנסה לבסס את עצמה באופן שמסיר בחירה מהשוק ובדברים שליליים אחרים.
אני לא כועס שאפיק מממנים משחקים מאפס ומוציאים אותם בבלעדיות. אני רק אומר שמבחינה אסטרטגית אין בזה כבר טעם.
AW2 ושני המשחקים האחרים לא יעשו מה שעשרות בלעדיים לשנה לא הצליחו לעשות. כשיגיעו הנתונים של 2023 נראה אם AW2 הביא באמפ לחנות.