Maverick Games (החברה של מיסדי playground שפרשו לפני שנתיים) אבדו את המפיצה (אמזון) למשחק מירוץ עולם פתוח החדש שלהם. הסיבה היא שאמזון מפסיקים למממן משחקים, אז הם קורבן של הנסיבות. הם מחפשים מפיצה חדשה למשחק, אם הייתה תחרות בעולם הקונסולות בטח סוני הייתה קופצת על ההזדמנות ליצור מתחרה לפורצה הורייזן אבל באקלים של 2026 שום דבר לא משנה יותר.
חדשות גיימינג שוטפות
נוצר ע"י bling·14 בנובמבר 2019
קוג׳ימה ממשיך לעשות לנו טיזינג לטריילר החדש שהוא חתך. זה לא גרסת המחשב של DS2 כי הטריילר הזה כבר שודר, אז מה זה? טריילר קונספט ראשוני לפיזניט? טריילר חדש ל-OD? אני לא חושב שיש תצוגה קרובה של אחת המפיצות הגדולות, אז מה קוג׳ימה רוצה מאיתנו?
https://x.com/HIDEO_KOJIMA_EN/status/2026258761397207523
ואני מצטט את ההודעה שלי מהעמוד הקודם כדי שלא תבלע:
Maverick Games (החברה של מיסדי playground שפרשו לפני שנתיים) אבדו את המפיצה (אמזון) למשחק מירוץ עולם פתוח החדש שלהם. הסיבה היא שאמזון מפסיקים למממן משחקים, אז הם קורבן של הנסיבות. הם מחפשים מפיצה חדשה למשחק, אם הייתה תחרות בעולם הקונסולות בטח סוני הייתה קופצת על ההזדמנות ליצור מתחרה לפורצה הורייזן אבל באקלים של 2026 שום דבר לא משנה יותר.
לגבי קוג׳ימה - אולי יש איזה DLC לDS2?
נשמע לי יותר סביר מטיזר לפיזנט, שבטח לא יוצא ב-5 השנים הקרובות אז גם אם יהיה טיזר זה הכי מיותר בעולם, ואני מקווה שזה לא יהיה זה.
כמובן שהכי מתבקש יהיה O.D אם זה לא איזה DLC, כי הוא אמור להיות המשחק הבא שלו.
לגבי משחק המירוצים - לא חסרות מפיצות חוץ מסוני, ואם ללמוד מנסיון 5 השנים האחרונות - סוני כרגע בערך האחרונה שארצה שתרכוש אותם, כבר כמעט עדיף Embracer. כמעט.
לגבי קוג׳ימה - אולי יש איזה DLC לDS2?
נשמע לי יותר סביר מטיזר לפיזנט, שבטח לא יוצא ב-5 השנים הקרובות אז גם אם יהיה טיזר זה הכי מיותר בעולם, ואני מקווה שזה לא יהיה זה.
כמובן שהכי מתבקש יהיה O.D אם זה לא איזה DLC, כי הוא אמור להיות המשחק הבא שלו.
אין לי שמץ מה זה, אבל ל-OD יש המון אפשרויות להכריז על דברים חוץ מאשר טריילר שמראה את המשחק. למשל העובדה ש-OD הוא אנטולוגיה באורך 6 פרקים, רק הפרק הראשון מבויים על ידי קוג׳ימה (אבל כל הפרקים מפותחים על ידי קוג׳ימה פרודקשן). אנחנו יודעים שפרק נוסף יבויים על ידי ג׳ורדן פיל, אבל קוג׳ימה עדין צריך להכריז על 4 במאים נוספים. לא יהיה שוק גדול אם אלה יהיו גיירמו דל טורו, ניקולס וינדין רפן ושאר החבר׳ה שקוג׳ימה כל היום מאונן עליהם. בכל מקרה אני לא אהיה בשוק אם קוג׳ימה הולך לאורך חודשים לשחרר בכל פעם טריילר שחושף במאי אחד.
ואגב, לא הייתי פוסל את פיזינט (ראבק אני צריך לגלגל כל פעם מחדש את השם כדי להזכר בו, תקולל קוג׳ימה). הוא נכנס לפיתוח ראשוני לפני שנה וחצי, הוא כנראה בפיתוח מלא כבר חצי שנה. קוג׳ימה הכריז על DS1 כשהוא עדין לא בחר מנוע, כלומר לא נכתבה עדין שורה אחת של קוד. וגם את MGS3 הוא הכריז בהכרזה לא הכרזה בטריילר טפשי חסר תוכן ממש בתחילת הפיתוח. כלומר יש תקדימים הסטורים לזה.
בקיצור, זה יכול להיות כל דבר.
לגבי משחק המירוצים - לא חסרות מפיצות חוץ מסוני, ואם ללמוד מנסיון 5 השנים האחרונות - סוני כרגע בערך האחרונה שארצה שתרכוש אותם, כבר כמעט עדיף Embracer. כמעט.
יותר דברתי על הפצת צד ב׳ כמו helldivers, פחות שיקנו אותם. אני כבר כמה שנים טובות מתנגד לרכישות של סוני כי יש להם הסטוריה ארוכה של סגירת אולפנים מעניינים (ומיקרוסופט גם הצטרפה לחגיגה מאז שהם הפכו למפיצה) אבל שיתופי פעולה זה מבורך.
אי אפשר להמציא את זה. משחק שהוא ספינאוף ביקום שמבוסס על מקים ענקיים שנוחתים מהשמיים ומסרב לשים אותם במשחק, עושה שת״פ עם גאנדום כדי לשים מקים ענקיים שנופלים מהשמיים.
https://x.com/playapex/status/2028870128470024552
https://x.com/geoffkeighley/status/2030303835215040790
שיט
מקווה שימצאו מימון אחר בהקדם, אני ממש אהבתי מה שראיתי ממנו
ליתר דיוק netease גילו במפתיע שכדי להשלים את המשחק נדרש עוד 45 מליון דולר. אז הם מפסיקים את המימון שיגמר לאולפן במאי. עכשיו האולפן חפש 45 מליון דולר, אני מקווה שהם ימצאו כי הוא נראה פשוט מעולה.
אם הייתי הראש של אקסבוקס, ואם הייתי הולך שוב על בלעדיות לדור הבא, הייתי קופץ על ההזדמנות להפוך את המשחק הזה לבלעדי לאקסבוקס הבאה עבור 50 מליון דולר.
כן, אבל זה לא יקרה
ובאותו נושא - South of midnight יוצא לפס5 ב-31 למרץ
אכן. למרות שיש איזו דליפה שלא ברור אם היא אמיתית של התכתבות בין נדלה לאשה ששם הוא אומר לה שהוא שם מאחורי אקסבוקס את כל המשאבים שיצליחו לא משנה מה. אם זה אמיתי מי יודע, וגם אם זה אמיתי מי יודע מה היא תעשה עם זה.
חחח זה ממש מצחיק:
"האסטרטגיה שאני כפיתי על הקודם, שהייתה ההפך המוחלט ממה שהוא רצה לעשות - נכשלה. עכשיו אני ממנה אותך לעשות בדיוק את מה שהקודם ניסה לעשות ואני הפרעתי לו"
חחח זה ממש מצחיק:
"האסטרטגיה שאני כפיתי על הקודם, שהייתה ההפך המוחלט ממה שהוא רצה לעשות - נכשלה. עכשיו אני ממנה אותך לעשות בדיוק את מה שהקודם ניסה לעשות ואני הפרעתי לו"
נשמע שזאת לא שמועה כי טום וורן אמר שזה נכון. אבל הוא אמר שבניגוד למה שדלף נדלה לא אמר לאשה שיש לה ״צ׳ק פתוח״, אלה משהו יותר בסגנון של ״יש לך גיבוי מלא מההנהלה של מיקרוסופט להקים לתחיה את אקסבוקס״.
וכן, זה מאוד אירוני שנדלה אנס את פיל ספנסר ואז אומר ליורשת שיש לה גב מלא לתקן את מה שספנסר עשה. זה משעשע ממש.
אני מדמיין עולם ורוד בו אקסבוקס לא רכשו את אקטיוויז׳ן ואשכרה הייתה תחרות.
סתם לצורך העניין - מה נדלה כפה על ספנסר ומה החזון של ספנסר עצמו? איך אנחנו יודעים בדיוק להבדיל.
סתם לצורך העניין - מה נדלה כפה על ספנסר ומה החזון של ספנסר עצמו? איך אנחנו יודעים בדיוק להבדיל.
נדלה (או יותר נכון איימי הוד, הCFO של מיקרוסופט) כפה על אקסבוקס 30% מרווח רווח אחרי הרכישה של אקטיוויז׳ן על פי מליון מקורות כולל ג׳ייסון שרייר. בגלל שיש רק שתי חברות בתעשיה עם מרווח רווח כזה, נינטנדו וקפאקום, מיקרוסופט הייתה צריכה לעשות התאבדות קולקטיבית כדי להגיע למטרה. ואין מצב שהם הגיעו למטרה, מדובר ב7+ מליארד דולר בשנה רווח, הם אפילו לא קרובים.
אבל פיל ספנסר כמו שאני מבין דחף לרכישה של אקטי. בסוף זה באמת מה שגרם לנפילה של אקס בוקס מעל הכל. זה וגם האובססיה סביב גיימפאס שזה גם החזון של ספנסר.
זה נכון. בסוף פיל הביא את זה על עצמו עם הרכישה של אקטיוויז׳ן. אבל זה לא היה פורס מז׳ור, מישהו הפיל את זה על אקסבוקס. ואותם אנשים פתאום זורמים עם אשה ונותנים לה לעשות מה שבא לה.
הייתה יכולה להיות רכישה של אקטיוויז׳ן שתוביל לכך שיש לאקס בוקס בלעדיים מאוד חשובים כמו COD וכו׳, במקום זה קיבלנו מולטיפלטפורם ו״הכל זה אקס בוקס״ כאסטרטגיה שאמורה להכניס להם עוד כמה גרושים, על חשבון הכסף הגדול שמגיע עם פלטפורמה נחשקת בזכות בלעדיים טובים.
זה היה די ברור שכשאתה מפוצץ 70 מליארד דולר אז כל העיניים הולכות לפנות אליך. מה שלא ברור לי הוא למה איימי אשרה את הרכישה אם היא ידעה שברגע שהיא תקרה, היא הולכת להוריד גשם של גופרית על אקסבוקס.
אם אתה רוכש חברות בשביל בלעדיים, המהלך הסביר הוא לרכוש מפתחות, לא מפיצות. לא רק שמפיצות עולות פי כמה, הן גם מלאות בשומן שאתה לא צריך כי מיקרוסופט היא כבר מפיצה בעצמה. למה הם צריכים מחלקת שיווק? הנהלה בכירה? מנהל סטודיואים? תמיכה? או QA כשיש לאקסבוקס קבוצת QA משלה שעושה בדיקות לכל החבורת צד א׳? הדוגמה הקלאסית היא אינסומניאק שעלו 200+ מליון דולר והם מספקים לסוני בממוצע משחק כל שנה מתחילת הדור. במחיר של אקטיוויז׳ן מיקרוסופט יכלו לקבל מעל ל-300 אינסומניאק, איך זה סביר אם מה שאתה מחפש הוא בלעדיים טובים? לא עדיף לקנות 10 מפתוחת טובות שבחרת בפינצטה מאשר לקנות מפיצה ולשלם פי 50?
תלוי איזה IP יש למפיצה... אם יש מספיק IP בעלי חשיבות מירבית בעיני מספיק שחקנים - זה כן יכול להיות מהלך סביר.
מהלך לא סביר, למחזיקת פלטפורמה - זה להכריז שהכל יצא לכל מקום, שנייה אחרי שאתה מפרסם תמונה של "תראו איזה IP יש לנו!", אלא אם אתה רוצה להיות מפיצה בלבד.
לחתוך את השומן זה ממש לא בעיה רצינית.
אני לא אומר שזון העסקה הכי טובה בעולם, רחוק מזה, אבל יש לאקטיוויז'ן מלא IP ממש חשובים בתעשייה, עם דגש כמובן על COD, שאם היה בלעדי היה יכול בהחלט להזיז את המחט.
תלוי איזה IP יש למפיצה... אם יש מספיק IP בעלי חשיבות מירבית בעיני מספיק שחקנים - זה כן יכול להיות מהלך סביר.
מהלך לא סביר, למחזיקת פלטפורמה - זה להכריז שהכל יצא לכל מקום, שנייה אחרי שאתה מפרסם תמונה של "תראו איזה IP יש לנו!", אלא אם אתה רוצה להיות מפיצה בלבד.
לחתוך את השומן זה ממש לא בעיה רצינית.
אני לא אומר שזון העסקה הכי טובה בעולם, רחוק מזה, אבל יש לאקטיוויז'ן מלא IP ממש חשובים בתעשייה, עם דגש כמובן על COD, שאם היה בלעדי היה יכול בהחלט להזיז את המחט.
יש היום למיקרוסופט IP כמו זבל, מה הם יעשו עם כל כך הרבה IP? הרי 90% מהם שוכבים רדומים, אף אחד לא נוגע בהם. הם כמו אמברייסר, בית קברות ל-IP.
אתה קונה חברה של 5000 עובדים, מפטר 2000, משלם מליארדים, ובסוף מקבל 7 מפתחות ש-2 מהן לא מעניינות במיוחד. אולי זאת יכול להיות עסקה טובה אם מסתכלים נטו על ה-revenue של החברה שאתה רוכש, הנכסים שלה, הip שהיא מחזיקה, הבסיס משתמשים של משחקי GAAS וכדומה. אבל אם מה שאתה מחפש הוא בלעדיים לפלטפורמה שלך אז לקנות מפיצות זאת הדרך הכי מטומטמת שיכולה להיות להשיג אותם. אם אתה יכול לקנות 7 חברות ממש טובות שיפתחו לך בלעדיים במליארד דולר, למה לשלם עשרות מליארדים בשביל זה? זה טפשי.
וכן, מן הסתם המהלך לחוסר בלעדיות היה ממש מטומטם. אבל אתה פיל ספנסר, אומרים לך שאתה חייב 30% רווח ועכשיו אחרת נכשלת בתפקיד שלך. מדובר ב-7+ מליארד דולר רווח בשנה כשאתה מרוויח אולי 2-3 מליארד בשנה. מאיפה אתה מקריץ מליארדים יש מעין? זה בלתי אפשרי, האפשרות היחידה שלך היא לעשות מהלכים התאבדותיים שיגבירו את ההכנסות שלך או יורידו את ההוצאות שלך. אז אתה מפטר מלא עובדים ומעלה את המחיר של הקונסולות כדי שלא יפסידו לך. אתה מוציא משחקים לפלייסטיישן ומעלה מחירים של GP כדי לנסות לסחוט איזה מליארד מהיר. ואז אולי, אולי, אתה מצליח לשניה להגיע ליעד. אבל כמובן שבטווח הארוך זה משמיד את אקסבוקס, אבל איזו ברירה יש לך? הדרישה ל-30% הפכה את אקסבוקס לתרנגולת בלי ראש שמנפנפת לכל כיוון כדי לחסוך עוד 7$ מפה ולהרוויח עוד 9$ משם. ככה לא מנהלים חברה.
הכשל האמיתי של אקסבוקס היה החוסר תקשורת בין ההנהלה לאקסבוקס. ספנסר לא הצליח להבהיר להנהלה שכדי להגיע למטרה שלהם אקסבוקס תמות, או שהוא כן אזהיר אבל הם לא היו מוכנים לשמוע.
מאחר וההשלכות של מעבר למולטיפלטורם על מחזיקה פלטפורמה ברורות לי - הייתי מעדיף ״להתאבד״ כל אופציית הבלעדיות, הרבה לפני שאני מחסל את העסק עם אסטרטגיית ״הכל זה אקס בוקס״.
עד לפני שבוע חשבתי שאני אוותר על קונסולה של סוני בדור הבא ואשאר רק עם המחשב שלי, אבל עכשיו כשהם חוזרים לבלעדיות אני שוקל למכור את הפס5 שלי ולהביא פרו בשביל GTA6 עם PSSR2
אני משער שפיל ניסה להלחם בזה, אבל זה רק ניחוש. במקומו הייתי מתפטר, לא הייתי רוצה שהדבר הזה יהיה על הראש שלי. מצד שני, אולי היה לו איזה בונוס מאחורי הפינה והתפטרות הייתה אומרת הפסד של מליונים, אז לך תדע. אף פעם אי אפשר לדעת מה הולך מאחורי הקלעים.
שינג׳י מיקאמי מכריז סופסוף על הסטודיו החדש שלו אחרי שהוא עזב את מיקרוסופט לפני 3 שנים. קוראים לו UNBND (כלומר unbound).
https://www.videogameschronicle.com/files/2026/03/1SF6uedUTeqYsOWM-1024x683.webp
הם כרגע 50 אנשים, הם רוצים לגדול עם הפיתוח ל-150-200 אנשים. הם מפתחים משחק AAA מולטי פלטפורם. כרגע לא ידוע מה הוא אבל הרצף של מיקאמי הוא מטורף לגמרי אז אני לגמרי שם.

EA מפטרים המון אנשים, לא ידועה הכמות. הפיטורין משפיעים על לא מעט סטודיואים, הרבה מהם עובדים על BF (אחרי שהם עשו את BF הכי מצליח אי פעם). הפיטורין משפיעים בעיקר על DICE, קריטריון, Ripple Effect ו-motive.
לגבי שינג׳י מיקאמי - אני מאוד אוהב את המשחקים שלו של סוף שנות התשעים ותחילת האלפיים, עם דגש על RE, DMC ואונייושה.
הרבה מהם משחקים מהאהובים עליי אי פעם.
אבל מאז RE4 הוא פיתח איזה 10 משחקים שאת רובם שיחקתי ומאוד התאכזבתי מהם, בלשון המעטה, ואובייקטיבית הם ממש בינוניים במקרה הטוב. רק על HI FI Rush אפשר להתווכח אבל דעתי לגביו הוא שמדובר במשחק של 6.5-7, שרק בזכות שאדו דרופ ורעיון כללי מקורי ומגניב הוא הצליח בביקורות טוב יותר.
כולי תקווה שיחזור למשהו כמו אונימושה/DMC בהפקה רצינית.
הבן אדם אגדה, אבל חובת ההוכחה היא עליו, שעדיין יש לו את זה.
כרגע אני לצערי בספק.
כל המשחק שהוא עשה מאז RE4 טוב, פשוט אף אחד מהם לא ״97״ טוב. ויוטיפול ג׳ו משחק נהדר, PN03 פחות. ואז אחרי god hand שהיה די meh היו לו כמה וכמה פגיעות מצויינות בפלטיניום. ואחרי זה עם בת׳זדה THE EVIL WITHIN 1-2 ו-hifi rush היו משחקי 8+ טובים.
הלוואי והוא יחזור לעשות משחקי 9+, אבל גם קריירת ה-8+ שלו טובה. זה פשוט לא הרצף המטורף שלו עד אמצע שנות ה-2000.
אגב, מיקאמי לא באמת היה חלק פעיל ב-DMC. כלומר, אני בטוח שהוא היה מנטור אבל לא יותר מזה. DMC עוד דוגמה למשחק של קאפקום שהתחיל בתור משחק RE דפוק ואיכשהו בסוף התכנס להיות מאסטרפיס. זה אשכרה השיטת עבודה של קאפקום, לפתח אשפה ולתת לה להתפתח למשהו אחר לגמרי שהוא מדהים ומגדיר דור.
Viewtiful Joe יצא לפני RE4
The Evil Within הראשון יושב על ממוצע 80, השני 76… לדעתי שניהם מקסימום 7, god hand וVanquish היו משחקים מאוד לא טובים כמו גם קילר7 שהיה שותף לו, גוסטווייר טוקיו זה משחק שלא הצלחתי לשחק בו יותר משעה…
הוא פשוט לא הפסיק לאכזב אותי מאז 2005.
אז אם עשרים שנה לא עשה משחק אחד שאני יכול להגדיר יותר מ״בסדר כזה״ - אני מגיע עם ציפיות מאוד נמוכות לסטודיו הזה, וזה מצויין! מפה כמעט ואפשר רק להיות מופתע לטובה