הם בדרך כלל נוהגים לעשות תצוגה בסביבות סוף מאי ועוד אחת באזור ספטמבר, אז אני לא אופתע אם הם ישמרו כרגע את הפוקוס על וולברין ואז בספטמבר יעשו תצוגה נוספת כמה ימים לפי או אפילו אחרי שוולברין יצא ושם הפוקוס יעבור למשחק של קורי. מצד שני שעה + זה מסוג התצוגות היותר ארוכות שלהם וגם העובדה שכבר כמה חודשים יש רחש סביב המשחק, יכול להיות שנראה כבר איזה טיזר או משהו קטן, אבל אישית אני לא בונה על זה. הם אוהבים להתחיל עם תצוגה משמעותית של המשחק הקרוב שלהם (וולברין) ולסיים עם טריילר גיימפליי של המשחק הבא שלהם (אינטרגלאקטיק, אלא אם איכשהו המשחק של קורי אמור לעקוף אותו). בדיוק כמו שעשו עם סארוס ו-וולברין בתצוגה הקודמת. זה הדבר שנראה לי הכי סביר.
DrKeoSite Admin
21 במאי 2026 בשעה 22:31נערך לאחרונה: 21 במאי 2026 בשעה 22:34
דסטיני 2 נסגר, העדכון של יוני יהיה האחרון. מזל טוב סוני, אפילו את אחד הgaas הפופולרים בתעשיה הם הצליחו להרוג, איזה כישרון.
וואו, This is big. אני מקווה שמתישהו באנג'י תבצע איזושהי עבודה מאחורי הקלעים להפוך את דסטיני 1 ו-2 למשחקים שיהיו נגישים אופליין, פשוט עם הקמפיינים המקוריים וההרחבות.
DrKeoSite Admin
21 במאי 2026 בשעה 23:53נערך לאחרונה: 21 במאי 2026 בשעה 23:54
ויש במרת׳ון פחות שחקנים כרגע בסטים, אז איזה סיכוי יש לו לשרוד? אני לא אהיה בשוק אם הסגירה של באנג׳י תוכרז בקרוב.
גם אם ds היה מוכר עוד 1-1.5m, זה די חסר חשיבות ולא ישפר את מצבה של סוני בשום צורה משמעותית.
ואתה מפספס את הנקודה בנוגע ל-gaas. זה לא שהם לא יכולים להזיז קונסולות אלא שזאת לא המטרה שלהם. המטרה היא למקסם הכנסות מ-mtx ובלעדיות פוגעת ישירות במטרה הזאת.
DS למחשב היה במינימום משווה את מכירות גרסת הפס5, שזה אומר לפחות 4 מיליון עותקים סה"כ. איך זה היה משפר את המצב של סוני? פשוט מאוד: Bluepoint לא היו נסגרים. לאור הצלחה שכזו סוני היו נותנים להם את האור הירוק לפתח משחק מקורי חדש.
מי אתה שקובע את המטרות של משחק? מי אמר שיש מטרה אחת למשחק? מי אמר שאי אפשר לשנות מטרה? מה זה החרטה הזה? Sons of Sparta פותח ב'מטרה' להזיז קונסולות אבל HD2 לא? איך אפשר להגיד דבר כזה בפנים רציניות?
משחק PvE בתשלום שדוחף מינוי אונליין ו MTX הוא האמ-אמא של משחק שנועד להזיז קונסולות ולמקסם את הפלטפורמה. סוני הוציאו משחק GAAS בלעדי בדור הזה. שום דבר לא מונע מסוני להכין את גרסת המחשב במקביל, להוציא את המשחק רק לפס5 ולפי הביצועים להחליט מתי לשחרר את גרסת המחשב.
האטסטרגיה נכשלה כי היא הוזילה את הפס5 בעיניי הציבור והיא לא הכניסה בכלל כסף, זה היה lose lose. ועכשיו כשהגייבקיוב יוצאת וההיליקס גם יהיו לכל המתחרים של סוני את המשחקים שלה, וזה כבר קטסטרופה.
ואני ממש לא טוען שרק משחקי SP של סוני לא יכולים להצליח במחשב, אני טוען שלהוציא אותם למחשב זה אסון למותג, וכך או כך אם מוציאים אותם באיחור גדול אז הם לא מוכרים טוב. ואם יוציאו אותם DAY ONE, זה יהיה אסון אדיר למותג. כלומר לסוני אין שום קונסטלציה בה היא יכולה להוציא משחקים לסטים ו"לנצח", זה הכל משחק הפסדי שהם לא צריכים להיות בו בכלל.
האסטרטגיה לא הוזילה את הפס5 בעיניי הציבור. אין שום נתון שמבטא או תומך בסנטימנט הזה כביכול. המשחקים האלה כן הכניסו כסף יפה, והם יכלו להכניס עוד יותר למלא ביצוע קלוקל של סוני. כמו לא להביא את דימון סולס למחשב, כמו לא להביא את GT למחשב, כמו לחרבן השיגור של TLOU1 על המחשב, כמו לחסום 100+ מדיניות מקניית המשחקים..
אני מההתחלה טענתי שההליקס והסטים מאשין הם הסיבה היותר משמעותית להחלטה הזו, ולא בלבולי שכל על פגיעה במכירות החומרה. אגב, למה אתה חושב שזו קטסטרופה מבחינת סוני שההליקס והסטים מאשין יריצו את המשחקים של סוני? למה לסוני אכפת? הרי אתה אומר כל הזמן שה Helix הוא פשוט עוד מחשב ויש כמוהו עשרות בשוק. אז למה סוני דואגת מעוד מחשב שמריץ את המשחקים האלה?
הישום של מיקרוסופט אכן לא היה טוב בשני הדורות האחרונים, אבל זה היה כמעט נטו בגלל כמות ואיכות הבלעדיים שלהם. וכמובן אסון הקינקט בתחילת הדור הקודם.
וברור שאקסבוקס יכולה להפוך למתחרה חזקה אם היא "פלייסטיישן עם בלעדיים אחרים". בלי בלעדיים טובים הם מוכרים 50 מליון, כמה הם ימכרו עם בלעדיים טובים? ה-360 מוכיחה שברגע שיש להם בלעדיים טובים, הם עושים מספרים ממש יפים.
נושא הקטלוג האחורי כמעט לא רלוונטי בכלל.
ברור שנושא הקטלוג האחורי הוא קריטי. כשקנית PS3 או PS4 כמעט ספריית המשחקים שלך הייתה מתחילה מ 0. צריך היה לקנות שוב משחקים שהיו לך בדור הקודם. לא היה כואב להחליף יצרנית קונסולה לפי המצב באותו דור. אנשים שצברו ספריית משחקים כבר 2 דורות, וצברו רשימת חברים, הם יחשבו אלף פעם לפני שהם מחליפים אקוסיסטם, ובסוף כנראה יבחרו שלא.
אתה חכמולוג בדיעבד, כאילו ידעת ש-HD ימכור 20 מליון עותקים לפני שהוא יצא, או ש-ghost of sparta יהיה יחסית כישלון. סוני לא יכולה להתחיל רנדומאלית להגיד שמשחק X כן מגיע למחשב DAY ONE ומשחק Y לא מגיע, ברגע שאתה עושה את זה אתה יוצר אפקט רע אצל הקהילה וגורם לכולם לחשוב ששום דבר לא בלעדי לך יותר. תראה את אקסבוקס, הם עדין מתעקשים שמשחק פה ומשחק שם בלעדיים לאקסבוקס, ואף אחד אפילו לא שם לב לזה. כולם יוצאים בהנחה שהכל לא בלעדי, אפילו שאקסבוקס משאירים כמעט חצי מהמשחקים שלהם בלעדיים. זה פשוט מחריב את המותג.
לא צריך להיות חכמולוג. יש מדדים pre-release וסוני יכולים לשפוט. סוני לא צריכים להגיד כלום, להכין במקביל גרסת מחשב ולפי הביצועים של המשחק על הפס5 להחליט אם, איך ומתי לשחרר את גרסת המחשב.
אני חושב שאתה לא באמת מבין שאתה מתעסק בשטויות. למי פאקינג אכפת אם משחק X ימכור עוד מליון עותקים פה או חצי מליון עותקים שם, אין לזה באמת משמעות. סוני מגלגלת 30 מליארד בשנה מהפלטפורמה שלה, משחקי צד א' הם רק 0.5 עד 1.5 מליארד מתוך זה, תלוי בשנה. זה כלום, ממש שום דבר, למי אכפת בכלל מעוד 800K עותקים של DS במחשב? למי אכפת מעוד 4 מליון עותקים? זה פשוט לא רלוונטי, המטרה של סוני צריכה להיות אחת -> לחזק את פלייסטיישן כדי למכור כמה שיותר קונסולות. זהו, שום דבר אחר לא חשוב מעבר לזה, אפילו לא דבר אחד. ליטרלי כל הכסף שלה מגיע משם, כל ~4 מליון קונסולות שסוני מוכר שוות לה מליארד דולר הכנסות בשנה, אז היא צריכה לחרבן על זה בשביל 70% ממליון עותקים של DS?
בשביל למכור כמה שיותר קונסולות לא צריך להיכנס להרפתקאות פיתוח של עשרות משחקים. sons of sparta, death stranding 2, סארוס הם לא משחקים שמוכרים קונסולות ואני לא חושב שסוני חושבים עליהם שכאלה. שילכו ישימו כסף על בלעדיות של Arc Raiders וזה ישיג להם תמורה יותר גדולה ובפחות כסף.
DrKeoSite Admin
22 במאי 2026 בשעה 02:25נערך לאחרונה: 22 במאי 2026 בשעה 02:40
האסטרטגיה לא הוזילה את הפס5 בעיניי הציבור. אין שום נתון שמבטא או תומך בסנטימנט הזה כביכול. המשחקים האלה כן הכניסו כסף יפה, והם יכלו להכניס עוד יותר למלא ביצוע קלוקל של סוני. כמו לא להביא את דימון סולס למחשב, כמו לא להביא את GT למחשב, כמו לחרבן השיגור של TLOU1 על המחשב, כמו לחסום 100+ מדיניות מקניית המשחקים..
היא בהחלט הוזילה את הפס5. רואים את זה בכל מקום, הפס5 אבדה מזמן מהיוקרה של קונסולה, היא מרגישה לאנשים כמו PC בסלון וזאת אחת הסיבות העיקריות. אפשר היה לראות את זה במכירות הטובות של משחקי סוני בסטים בתחילת הדרך. למה הם מכרו הרבה? כי אנשים לא האמינו שהם יכולים לשחק במשחק פלייסטיישן במחשב. בדיוק כמו שאם מחר נינטנדו תוציא משחק גדול שלה למחשב הוא ימכור בצורה מטורפת אפילו אם הוא יהיה בן 5 שנים, כי זה פריק של הטבע שכולם חייבים לראות.
נכון, זה לא פגע בצורה ויזואלית במכירות של הפס5, אבל זה כן פגע בתדמית. ולהגיד את האמת, איך באמת אפשר לראות פגיעה במכירות של הפס5? בדור הקודם הייתה להם תחרות שמכרה כמעט 60 מליון יחידות, בדור הזה אין להם תחרות. כלומר היית מצפה שהפס5 תכסח את הפס4 עכשיו שאין לה תחרות יותר, אבל היא לא. אפשר להאשים את המחיר הגבוה, אבל גם כשהיא נמכרה בתקופת החגים במחירי חיסול שדומים לפס4 אחרי אנפלציה היא לא הצליחה למכור יותר טוב מהפס4. למה? אין לה תחרות, היא מונופול, מה הסיבה שאפילו כשהמחיר שלה זהה לפס4 היא לא מנצחת אותה?
אני מההתחלה טענתי שההליקס והסטים מאשין הם הסיבה היותר משמעותית להחלטה הזו, ולא בלבולי שכל על פגיעה במכירות החומרה. אגב, למה אתה חושב שזו קטסטרופה מבחינת סוני שההליקס והסטים מאשין יריצו את המשחקים של סוני? למה לסוני אכפת? הרי אתה אומר כל הזמן שה Helix הוא פשוט עוד מחשב ויש כמוהו עשרות בשוק. אז למה סוני דואגת מעוד מחשב שמריץ את המשחקים האלה?
אני אומר שמשחקי פלייסטיישן במחשב זה רע בכלליות כבר שנים, אז מן הסתם זה נורא משמעותית כשיש אופציות PC יותר נוחות ומותאמות לסלון כמו היליקס והסטים משין.
ברור שנושא הקטלוג האחורי הוא קריטי. כשקנית PS3 או PS4 כמעט ספריית המשחקים שלך הייתה מתחילה מ 0. צריך היה לקנות שוב משחקים שהיו לך בדור הקודם. לא היה כואב להחליף יצרנית קונסולה לפי המצב באותו דור. אנשים שצברו ספריית משחקים כבר 2 דורות, וצברו רשימת חברים, הם יחשבו אלף פעם לפני שהם מחליפים אקוסיסטם, ובסוף כנראה יבחרו שלא.
הפס5 והפס6 מכשירים 100% זהים, יש לשניהם SSD, יש לשניהם אותם משחקים, יש לשניהם אותם בלעדיים. כלומר אם לכולם כבר יש פס5, יש להם זמינות מלאה של כל הספריה של פלייסטיישן. אם מיקרוסופט איכשהו מצליחה לשכנע שחקן סוני לקנות היליקס במקום פס6, השחקן פלייסטיישן לא צריך להגר לשום מקום, עדין יש לו פס5 בבית שמריצה כל משחק פס6 ואת כל הספריה האחורית.
הנקודה שלך היא שהאטרקציה בקונסולת דור הבא היא לשחק במשחקים שהקונסולה שיש לך כבר בבית מריצה? אפילו סוני לא לוקחת את הנקודה ברצינות, כמות הציטוטים שיש ממנהלים שלהם בדור הפס4 שתמיכה לאחור היא חסרת חשיבות היא אינסופית.
מעבר לזה יש לנו נקודת data שמראה לך שתמיכה לאחור היא לא יותר מ-nice to have. ה-X1 תמכה לאחור, הפס4 לא. ועדין הפס4 הצליחה לגנוב את כל שחקני ה-360, אפילו שהייתה להם קונסולה שתומכת יופי יופי לאחור בשם ה-X1 שמשום מה הם החליטו לא לקנות. למה? כי BC זאת לא עדיפות, זה nice to have.
לא צריך להיות חכמולוג. יש מדדים pre-release וסוני יכולים לשפוט. סוני לא צריכים להגיד כלום, להכין במקביל גרסת מחשב ולפי הביצועים של המשחק על הפס5 להחליט אם, איך ומתי לשחרר את גרסת המחשב.
בשביל למכור כמה שיותר קונסולות לא צריך להיכנס להרפתקאות פיתוח של עשרות משחקים. sons of sparta, death stranding 2, סארוס הם לא משחקים שמוכרים קונסולות ואני לא חושב שסוני חושבים עליהם שכאלה. שילכו ישימו כסף על בלעדיות של Arc Raiders וזה ישיג להם תמורה יותר גדולה ובפחות כסף.
דבר ראשון כן, שישליכו כסף על ARC RAIDERS, זה בהחלט ימכור קונסולות. וגם סארוס מוכר קונסולות, וגם DS2. אולי הם מוכרים כמה 1-2 מליון קונסולות ולא 15 מליון קונסולות, אבל הם מוכרים קונסולות. אני וסטיק היינו לוקחים את סארוס ו-DS2 על כמעט כל בלעדי גדול בדור הזה. אם לא היה לי פס5, שני אלה היו משכנעים אותי לקנות פס5 יותר מכל ספיידרמן שבעולם. בסוף כל בלעדי חשוב, לא משנה כמה מוכר או לא מוכר הוא. קונסולה צריכה ספריה, אישיות, ליצור תשוקה אצל אנשים.
כל משחק, מצליח או כושל, ידבר לקבוצה מסויימת של אנשים. לאורך דור מליון קונסולות מיצרות לסוני כמעט 2 מליארד דולר. להוציא 70 מליון על משחק שמוכר מליון יחידות בהחלט יכול להיות הפסדי אם אתה מסתכל על זה בצורה שטחית כ"כמה הכנסתי וכמה קבלתי ספציפית ממכירת עותקים". אבל אם אתה מסתכל על ה-70 מליון הללו כתקציב שיווק שגרם למליון אנשים להיות סופר נאמנים למותג, ואותם מליון שווים לך 2 מליארד דולר לאורך הדור, זה חתיכת 70 מליון דולר שבוזבזו הייטב. ועל הדרך גם אולי הם הצליחו להחזיר את ההשקעה במכירות, ואולי לא.
כסף ישיר ממכירות צד א' זה לא דבר שמחזיקת פלטפורמה צריכה לבנות עליו את המטריקות שלה, אלה מטריקות של מפיצת צד ג'. חברות כמו סוני צריכות להתעניין ב-2 מליארד שכל מליון קונסולות ייצרו לה לאורך הדור ממנויים, גזירת קופון 30%, אביזרים, וכו'. כל מהלך שמוריד את הסיכוי שלקוח יקנה את הקונסולה שלך, כמו להוציא את DS למחשב, זה יריה ברגל.
DrKeoSite Admin
22 במאי 2026 בשעה 15:37
על פי שרייר דסטיני 3 לא בפיתוח, ובאנג'י מתכננים גל פיטורין ענקי. אין כרגע בבאנג'י אף פרוייקט בפיתוח או שאושר על ידי סוני, אבל הם עושים פיצ'ים בתקווה שסוני תאשר משהו.
באנג'י עושה שיפט לכיוון מרתון, נראה שהם רוצים לעשות all in עליו כדי להצליח להחיות אותו.
מספק אותי לראות עוד כישלון של סוני, אני באמת בשלב של שנאה כלפיהם.
DrKeoSite Admin
22 במאי 2026 בשעה 19:40
אני לא חושב שאי פעם היה מהלך שירה לחברת גיימינג ברגל כמו מהלך ה-GAAS של סוני.
blingElder
22 במאי 2026 בשעה 19:45נערך לאחרונה: 22 במאי 2026 בשעה 19:46
טוב בכל זאת מדובר בתעשייה רצופת כשלונות מסגה (בערך כל מה שעשו מהמגה דרייב עד הדרימקאסט שתיקן את הכל אבל מאוחר יותר מדי) נינטנדו (וירטואל בוי, WiiU…) ועד מייקרוסופט (קינקט ו TV TV TV) וגם עם סוני עצמה יש כאלו שיתווכחו שפס3 ב 600 דולר היה מהלך יריה ברגל גדול יותר. שלא לדבר על אינספור החברות שהיו ונעלמו אחרי הכשלונות שלהם.
אז לא יודע לגבי ההצהרה הזאת אבל בכל זאת זה מספק.
DrKeoSite Admin
22 במאי 2026 בשעה 19:53נערך לאחרונה: 22 במאי 2026 בשעה 19:55
טוב בכל זאת מדובר בתעשייה רצופת כשלונות מסגה (בערך כל מה שעשו מהמגה דרייב עד הדרימקאסט שתיקן את הכל אבל מאוחר יותר מדי) נינטנדו (וירטואל בוי, WiiU…) ועד מייקרוסופט (קינקט ו TV TV TV) וגם עם סוני עצמה יש כאלו שיתווכחו שפס3 ב 600 דולר היה מהלך יריה ברגל גדול יותר. שלא לדבר על אינספור החברות שהיו ונעלמו אחרי הכשלונות שלהם.
אז לא יודע לגבי ההצהרה הזאת אבל בכל זאת זה מספק.
נכון שכל הדברים שדברת עליהם היו הפסדיים בטרוף, אבל כמעט כולם היו שיגור קונסולה חדשה. שיגור קונסולה זה תמיד מהלך סופר מסוכן, big swing שחייבים לעשות אותו. בסופו של יום מתישהו הדור מסתיים ואתה חייב להמציא את עצמך מחדש לדור חדש, ולפעמים אתה פשוט לא מצליח.
אבל מה שסוני עשתה עם GAAS היה 100% יריה ברגל. הם לא היו צריכים לעשות את זה, בטח שלא בצורה הזאת. הם פשוט התפרעו ללא ריסון מיוזמתם, ו-95% מזה התפוצץ להם בפנים בענק.
אם כבר הייתי בא לסתור את עצמי עם דוגמה, הייתי הולך על הרכישה של אקטיוויז'ן על ידי אקסבוקס. זה התחיל תגובת שרשרת באמת חסרת תקדים.
היא בהחלט הוזילה את הפס5. רואים את זה בכל מקום, הפס5 אבדה מזמן מהיוקרה של קונסולה, היא מרגישה לאנשים כמו PC בסלון וזאת אחת הסיבות העיקריות. אפשר היה לראות את זה במכירות הטובות של משחקי סוני בסטים בתחילת הדרך. למה הם מכרו הרבה? כי אנשים לא האמינו שהם יכולים לשחק במשחק פלייסטיישן במחשב. בדיוק כמו שאם מחר נינטנדו תוציא משחק גדול שלה למחשב הוא ימכור בצורה מטורפת אפילו אם הוא יהיה בן 5 שנים, כי זה פריק של הטבע שכולם חייבים לראות.
נכון, זה לא פגע בצורה ויזואלית במכירות של הפס5, אבל זה כן פגע בתדמית. ולהגיד את האמת, איך באמת אפשר לראות פגיעה במכירות של הפס5? בדור הקודם הייתה להם תחרות שמכרה כמעט 60 מליון יחידות, בדור הזה אין להם תחרות. כלומר היית מצפה שהפס5 תכסח את הפס4 עכשיו שאין לה תחרות יותר, אבל היא לא. אפשר להאשים את המחיר הגבוה, אבל גם כשהיא נמכרה בתקופת החגים במחירי חיסול שדומים לפס4 אחרי אנפלציה היא לא הצליחה למכור יותר טוב מהפס4. למה? אין לה תחרות, היא מונופול, מה הסיבה שאפילו כשהמחיר שלה זהה לפס4 היא לא מנצחת אותה?
אמירות בלי כיסוי. 'רואים את זה בכל מקום' חוץ מהנתונים. ה XSS עדיין מכרה ~35 מיליון יחידות. הסוויץ' היא תחרות גם כן. נוח לך ישר לשייך את ה 30~ מיליון החסרים האלה ל'פגיעה בתדמית' כאשר מבחינתי זה ברור שהחוסר הזה הוא בגלל המשבר הכלכלי וה cost of living שגורם לאנשים לוותר על קונסולה חדשה, זה אנשים שהיו קונים קונסולה בחצי השני של הדור כשהמחיר יורד אבל עכשיו הוא רק עולה, זה אנשים שאולי מצאו יותר ערך בסוויץ'. מה לשחקן קונסולה ממוצע ולדעת מה זה 'הרגשה של PC בסלון'? למה, פורטנייט אחד המשחקים הפופולאריים ביותר על הפס5 -- הוא לא נותן להם הרגשה של אייפאד בסלון?
אם הייתה 'הוזלה של הפס5' ופגיעה בתדמית, הייתי מצפה לראות את זה מתבטא בנתונים. לא הייתי מצפה לראות שבארה"ב הפס5 עדיין מוכרת יותר טוב מהפס4, ושעולמית זה הבדל של ~ 2 מיליון. הייתי מצפה לראות שבתחילת הדור יש כבר נפילה במכירות בגלל הקרוס-ג'ן והתחלת הגעת משחקים למחשב, אבל עולמית הפס5 הייתה יותר צמודה לפס4 בחצי הראשון של הדור.
אני אומר שמשחקי פלייסטיישן במחשב זה רע בכלליות כבר שנים, אז מן הסתם זה נורא משמעותית כשיש אופציות PC יותר נוחות ומותאמות לסלון כמו היליקס והסטים משין.
אבל מצד שני אתה אומר ש ה Helix הוא סתם עוד PC לסלון ואין סיבה שהוא ימכור באופן משמעותי יותר טוב מפתרונות מחשב לסלון שקיימים כבר בשוק. אז למה שלסוני יהיה אכפת? איך זה מתיישב עם להגיד שזה משמעותית נורא יותר שמשחק של סוני יהיה על Helix, אם ה Helix היא רק עוד טרמינל בסלון שימכור אותן כמויות נישתיתות של מחשב בסלון.
הפס5 והפס6 מכשירים 100% זהים, יש לשניהם SSD, יש לשניהם אותם משחקים, יש לשניהם אותם בלעדיים. כלומר אם לכולם כבר יש פס5, יש להם זמינות מלאה של כל הספריה של פלייסטיישן. אם מיקרוסופט איכשהו מצליחה לשכנע שחקן סוני לקנות היליקס במקום פס6, השחקן פלייסטיישן לא צריך להגר לשום מקום, עדין יש לו פס5 בבית שמריצה כל משחק פס6 ואת כל הספריה האחורית.
הנקודה שלך היא שהאטרקציה בקונסולת דור הבא היא לשחק במשחקים שהקונסולה שיש לך כבר בבית מריצה? אפילו סוני לא לוקחת את הנקודה ברצינות, כמות הציטוטים שיש ממנהלים שלהם בדור הפס4 שתמיכה לאחור היא חסרת חשיבות היא אינסופית.
מעבר לזה יש לנו נקודת data שמראה לך שתמיכה לאחור היא לא יותר מ-nice to have. ה-X1 תמכה לאחור, הפס4 לא. ועדין הפס4 הצליחה לגנוב את כל שחקני ה-360, אפילו שהייתה להם קונסולה שתומכת יופי יופי לאחור בשם ה-X1 שמשום מה הם החליטו לא לקנות. למה? כי BC זאת לא עדיפות, זה nice to have.
האנשים מושקעים בספריות שהם בנו ולכן יתקשו לעבור ל XBOX. במעבר PS3<PS4 עניין הספרייה הדיגיטלית הייתה בחיתולים. לא היו משחקי GAAS. אנשים עדיין ירצו לקנות את הפלייסטיישן החדש ולשחק את המשחקים שם, גם אם כולם זמינים על הפס5.
לדעתי pitch של Helix הרבה יותר משכנע מאשר עוד קונסולה קלאסית עם סימן שאלה גדול על הרלנווטיות של הבלעדיים שלה, וסימן שאלה יותר גדול על התמיכה שהיא תקבל מצד ג'.
דבר ראשון כן, שישליכו כסף על ARC RAIDERS, זה בהחלט ימכור קונסולות. וגם סארוס מוכר קונסולות, וגם DS2. אולי הם מוכרים כמה 1-2 מליון קונסולות ולא 15 מליון קונסולות, אבל הם מוכרים קונסולות. אני וסטיק היינו לוקחים את סארוס ו-DS2 על כמעט כל בלעדי גדול בדור הזה. אם לא היה לי פס5, שני אלה היו משכנעים אותי לקנות פס5 יותר מכל ספיידרמן שבעולם. בסוף כל בלעדי חשוב, לא משנה כמה מוכר או לא מוכר הוא. קונסולה צריכה ספריה, אישיות, ליצור תשוקה אצל אנשים.
כל משחק, מצליח או כושל, ידבר לקבוצה מסויימת של אנשים. לאורך דור מליון קונסולות מיצרות לסוני כמעט 2 מליארד דולר. להוציא 70 מליון על משחק שמוכר מליון יחידות בהחלט יכול להיות הפסדי אם אתה מסתכל על זה בצורה שטחית כ"כמה הכנסתי וכמה קבלתי ספציפית ממכירת עותקים". אבל אם אתה מסתכל על ה-70 מליון הללו כתקציב שיווק שגרם למליון אנשים להיות סופר נאמנים למותג, ואותם מליון שווים לך 2 מליארד דולר לאורך הדור, זה חתיכת 70 מליון דולר שבוזבזו הייטב. ועל הדרך גם אולי הם הצליחו להחזיר את ההשקעה במכירות, ואולי לא.
כסף ישיר ממכירות צד א' זה לא דבר שמחזיקת פלטפורמה צריכה לבנות עליו את המטריקות שלה, אלה מטריקות של מפיצת צד ג'. חברות כמו סוני צריכות להתעניין ב-2 מליארד שכל מליון קונסולות ייצרו לה לאורך הדור ממנויים, גזירת קופון 30%, אביזרים, וכו'. כל מהלך שמוריד את הסיכוי שלקוח יקנה את הקונסולה שלך, כמו להוציא את DS למחשב, זה יריה ברגל.
סארוס לא מוכר קונסולות. נגיד שהוא כבר ב 500K. כמה זה אנשים שקנו את הPS5 במיוחד בשבילו? צא מהסרט. סארוס הוא על תקן משחק המשך. מי זה האדם שהיה בהייפ מסארוס במשך כל ה marketing cycle שלו, אבל שאין לו מושג מריטרנל? מי זה האדם שחיכה שיהיה משחק כמו סארוס על הפס5 כדי שהוא ישלים את הפיסה האחרונה בפאזל 'אני קונה פס5'? ובשנה שיש וולברין ו GTA6? סארוס לא ימכור מיליון קונסולות, מי שנהנה ממנו נהנה ממנו 'על הדרך'.
בכלל כל העניין של משחק שמוכר קונסולות זה תעלומה. הלוואי שהיינו מקבלים נתונים בסגנון 'הפס5 מכרה XX יחידות בחודש הזה, הנה השכלול של 3 המשחקים הראשונים שהמתמשים החדשים האלה שיחקו בהם'.
עדיף לסוני שמשחקים קטנים, ממפתחות חדשות, עם מדדי pre-release נמוכים, לשחרר אותם על המחשב בשיגור. לבנות את המותג, להכיר אותו בפני בסיס משתמשים ענקי נוסף, ואז בעתיד כשמשחק ההמשך יהיה בלעדי הסיכוי לאימפקט שלו על מכירות קונסולה גדל.
HypnoVeteran
23 במאי 2026 בשעה 11:36
לא הבנתי מה סוני אשמה בהפלות כדור של באנג'י.
KlaymanSage
23 במאי 2026 בשעה 12:24נערך לאחרונה: 24 במאי 2026 בשעה 19:30
אם הם מצליחים - זה ניהול מעולה של סוני. אם הם נכשלו, סוני לא אשמה. מקל - שני קצוות. עוגה - לאכול ולהשאיר שלמה.
DrKeoSite Admin
23 במאי 2026 בשעה 12:44נערך לאחרונה: 23 במאי 2026 בשעה 12:46
אמירות בלי כיסוי. 'רואים את זה בכל מקום' חוץ מהנתונים. ה XSS עדיין מכרה ~35 מיליון יחידות. הסוויץ' היא תחרות גם כן. נוח לך ישר לשייך את ה 30~ מיליון החסרים האלה ל'פגיעה בתדמית' כאשר מבחינתי זה ברור שהחוסר הזה הוא בגלל המשבר הכלכלי וה cost of living שגורם לאנשים לוותר על קונסולה חדשה, זה אנשים שהיו קונים קונסולה בחצי השני של הדור כשהמחיר יורד אבל עכשיו הוא רק עולה, זה אנשים שאולי מצאו יותר ערך בסוויץ'. מה לשחקן קונסולה ממוצע ולדעת מה זה 'הרגשה של PC בסלון'? למה, פורטנייט אחד המשחקים הפופולאריים ביותר על הפס5 -- הוא לא נותן להם הרגשה של אייפאד בסלון?
אם הייתה 'הוזלה של הפס5' ופגיעה בתדמית, הייתי מצפה לראות את זה מתבטא בנתונים. לא הייתי מצפה לראות שבארה"ב הפס5 עדיין מוכרת יותר טוב מהפס4, ושעולמית זה הבדל של ~ 2 מיליון. הייתי מצפה לראות שבתחילת הדור יש כבר נפילה במכירות בגלל הקרוס-ג'ן והתחלת הגעת משחקים למחשב, אבל עולמית הפס5 הייתה יותר צמודה לפס4 בחצי הראשון של הדור.
עובדה שהפס5 בעיניים של רוב הגיימרים היא הקונסולה הגרועה בהסטוריה של סוני, המכירות שלה פשוט לא טובות ביחס לעובדה שהיא מונופול כשהמתחרה הישירה שלה הרימה ידיים.
אבל מצד שני אתה אומר ש ה Helix הוא סתם עוד PC לסלון ואין סיבה שהוא ימכור באופן משמעותי יותר טוב מפתרונות מחשב לסלון שקיימים כבר בשוק. אז למה שלסוני יהיה אכפת? איך זה מתיישב עם להגיד שזה משמעותית נורא יותר שמשחק של סוני יהיה על Helix, אם ה Helix היא רק עוד טרמינל בסלון שימכור אותן כמויות נישתיתות של מחשב בסלון.
האנשים מושקעים בספריות שהם בנו ולכן יתקשו לעבור ל XBOX. במעבר PS3<PS4 עניין הספרייה הדיגיטלית הייתה בחיתולים. לא היו משחקי GAAS. אנשים עדיין ירצו לקנות את הפלייסטיישן החדש ולשחק את המשחקים שם, גם אם כולם זמינים על הפס5.
לדעתי pitch של Helix הרבה יותר משכנע מאשר עוד קונסולה קלאסית עם סימן שאלה גדול על הרלנווטיות של הבלעדיים שלה, וסימן שאלה יותר גדול על התמיכה שהיא תקבל מצד ג'.
אז למה אנשים עברו בקלות מה-360 לפס4 כשהיה להם ספריה דיגיטלית ופיזית שרצה על ה-X1?
סארוס לא מוכר קונסולות. נגיד שהוא כבר ב 500K. כמה זה אנשים שקנו את הPS5 במיוחד בשבילו? צא מהסרט. סארוס הוא על תקן משחק המשך. מי זה האדם שהיה בהייפ מסארוס במשך כל ה marketing cycle שלו, אבל שאין לו מושג מריטרנל? מי זה האדם שחיכה שיהיה משחק כמו סארוס על הפס5 כדי שהוא ישלים את הפיסה האחרונה בפאזל 'אני קונה פס5'? ובשנה שיש וולברין ו GTA6? סארוס לא ימכור מיליון קונסולות, מי שנהנה ממנו נהנה ממנו 'על הדרך'.
בכלל כל העניין של משחק שמוכר קונסולות זה תעלומה. הלוואי שהיינו מקבלים נתונים בסגנון 'הפס5 מכרה XX יחידות בחודש הזה, הנה השכלול של 3 המשחקים הראשונים שהמתמשים החדשים האלה שיחקו בהם'.
עדיף לסוני שמשחקים קטנים, ממפתחות חדשות, עם מדדי pre-release נמוכים, לשחרר אותם על המחשב בשיגור. לבנות את המותג, להכיר אותו בפני בסיס משתמשים ענקי נוסף, ואז בעתיד כשמשחק ההמשך יהיה בלעדי הסיכוי לאימפקט שלו על מכירות קונסולה גדל.
כן, ברור שאתה לא מבין, כמו שקליימן אומר אתה מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. מיתמם.
bozemanAdmin
23 במאי 2026 בשעה 21:05
ככה ביציאת החג והשבת קיבלתי את הבשורות. (מה לעשות שהזמינות שלי לא שמורה משחקים אלא לאירועים בטחוניים...)
אין ספק שזה יום מבאס. כן, המשחק 'מת' רשמית (למרות שהוא יהיה שחיק עוד שנים, כמו למשל D1 שעדיין ניתן לשחק בו). משחק שששחקתי בו כבר אלפי שעות. ואפילו שאני גם כבר די עזבתי אותו בכמה חודשים האחרונים, זה עדיין קצת מבאס וקצת צובט בלב שהמשחק כפי שהוא הגיע לסיום.
אני לא יודע א הכרזה על D3 הייתה מפצה על זה. ולפי מה שאומרים D3 לא בפיתוח ואפילו לא בשלב ראשוני, מה שאומר שאפילו אם יתחילו עכשיו ייקח שנים עד שיצא. תוספיו לזה שהם כנראה הולכים על מרתון כרגע, וזה עוד יותר נראה כמו משהו שאולי יגיע בעוד עשור מקבוצה אחרת לגמרי.
עצוב.
DrKeoSite Admin
23 במאי 2026 בשעה 21:15
וזה מצחיק שהם החליטו להתרכז במרתון שמחזיק כבר כמה שבועות על 12K שחקנים שעתיים בשיא היומי, מספרים נמוכים משמעותית מדיסטיני 2.
bozemanAdmin
23 במאי 2026 בשעה 21:26
באנג'י דוגמה מצויינת איך הנהגה גרועה יכולה להרוג חברה בקלות.
ב2022 הם נמכרו ב3.6 מליארד, אפשרות לעתיד וורוד. להתחיל D3 (שדיברו שאולי התחילו) ולבנות בצורה בריאה המשכיות והמון תוכן וגם להמשיך להתפתח. במקום זה קיבלנו עקירה של המהות מהמשחק, המון נסיונות של שטויות שלא הגיעו לשום מקום וגם מרתון שבסוף גם לא הולך לשום מקום.
הנהלים הללו כבר לא נמצאים בחברה, וגם ברחו עם מצנחי זהב, והשאירו חברה שבורה, שאני בטוח שעוד יצאו המון המון סיפורים בהמשך.
אז חבל, ועצוב.
Uncle Pey'jSage
24 במאי 2026 בשעה 17:42
ואני בכלל חושב שאם הם היו הופכים את דסטיני לפרנצ'ייז מפוקס סינגל עם רכיב מולטי משמעותי, והטמעה של כל הדברים שעבדו להם כל כך טוב ברמת ניהול הקהילה עם היילו ובאנגי דוט נט, הם היו במקום אחר. הפוטנציאל היה שם, היקום בסך הכל היה מעניין, ה-gunplay עדיין הכי טוב בתעשייה והפרזנטציה והמוזיקה מעולים, אבל הם הלכו לכיוון של MMO וזה הפך את כל העסק למאוד רדוד והרבה פחות סינמטי ואפי מכל מה שהם עשו עם היילו.
להגנתם, דסטיני בהחלט היה פורץ דרך כשזה מגיע למשחקי סמי-MMO עם מודל GaaS, הוא פשוט לא פרץ את הדרך הנכונה.
DrKeoSite Admin
24 במאי 2026 בשעה 18:07
כן, אני בהחלט הייתי קונה ומשחק את דסטיני אם היה לו רכיב סינגל מרשים. אולי לא הייתי משחק במולטי מאות שעות, אבל אי אפשר לדעת כי יש לי חבר טוב שהיה מכור כבד לדסטיני 2 (אבל נטש כמו כולם שנה שעברה).
LaskinElder
24 במאי 2026 בשעה 18:41
גם אני אולי הייתי משחק בו אם היה לו קמפיין מושקע וסינמטי.
bozemanAdmin
24 במאי 2026 בשעה 20:03
וכולנו היינו משחקים אם הייתם מצטרפים לחבר פורום שכבר היה בו ויכל היה להדריך אתכם בחלקים הקשים של ההתחלה ועד שנגיע לכיף של הEND GAME ולעשות DAY ONE RAIDS....
(אגב, חייב להגיד שהוא לגמרי יכול היה להיות משחק שתרצו לשחק. לא לחינם הוא רץ כ"כ הרבה שנים. באנג'י יודעים לעשות מערכת קרב מצויינת. הנשקים והמשחק בהם עדיין נפלאים. הסיפור מעניין ועשיר (והיה יכול להיות שאם לא היו חותחים מהמשחק את הקמפיינים הראשונים הרבה יותר היו מצטרפים למשחק). הLOOT מרגיש טוב (עד השנה וחצי האחרונות של ההדרדרות).
חלק נכבד מזה שזה עצוב שזה הסוף כי אין באמת משחק שיכול להציע את מה שדסטיני מציע, חוויה מאפשרות של PVE קזואלי ועד END GAME ברמה מאוד גבוהה. מצב PVP שהיה מאתגר וגם מספק לחובבי הPVP וגם לכאלו שרק רצו חוויה של PVP מדי פעם.
קשה לראות שיקום משחק שיציע את זה בקרוב, או בכלל בשנים הקרובות זה לא פשוט להגיע למסה כזאת של סיפור ומשחק. הרבה משחקים ניסו להיות "הורגי דסטיני" אף אחד לא הצליח. בסוף אלו היו מנהלי באנג'י שהרגו אותו בעצמם.
שום דבר מאוד מעניין, אבל אני ממש בעניין של ההנחה של יוטיי… מעניין בכמה יימכר. 50 דולר לקחתי.
הדולר אשכרה 2.84 כרגע. תכלס כבר לא צריך הנחות :)
DrKeoSite Admin
27 במאי 2026 בשעה 13:23נערך לאחרונה: 27 במאי 2026 בשעה 13:24
אם מישהו זוכר את Destruction AllStars, המשחק מכוניות אונליין מסביבת השיגור שלה פס5, אז סוני סגרו את האונליין שלו אתמול. כל הכסף שהיה לשחקנים במשחק נמחק. הסינגל יהיה זמין עד נובמבר ואז גם הוא יסגר (WTF?).