סטיק, אתה בעצם אומר שכל עוד המשחק הבא של נוטי דוג/IO/סנטה מוניקה יהיה טוב, אז מה זה משנה באיזו דמות משחקים. גם לאסקין סוג של אומר את זה כי מה זה משנה בכלל שמחליפים את קרייטוס בלאפי כי אולי היא אדירה בעצם? הנקודה שלכם היא שהספין אוף של GOD OF WAR
יכול להיות יותר טוב מהמשחקים של קרייטוס.ובאותו משקל אינטרגלקטיק יכול להיות שונה מכל מה שנוטי דוג עושה אבל גם יותר טוב מכל דבר שהם עשו.
אוקיי אני מבין את הנקודה הזו, אבל אני לא מחפש שנוטי דוג יעשו רק "משחק טוב" אני בא לנוטי דוג בשביל חוויה ספציפית. אני רוצה מהם שוטר בגוף שלישי ברמה הסינמטית הכי גבוהה שאפשר, כי אף חברה אחרת שעושה שוטרים בגוף שלישי לא מגיעה לאותה רמה סינמטית. לא איכפת לי אם הם יעשו שוטר בגוף שלישי שמתרחש בWorld War 2 או בחלל,העיקר שזה יהיה שוטר סינמטי. כי אני רוצה לירות בדברים בכייף שלי בלי לחשוב יותר מדי ולראות עלילה טובה שהיא כמו סרט קולנוע. זו הנישה שהם היו בה ב7 המשחקים האחרונים שלהם בגלל זה קניתי פלייסטישן.
בטסדה קיבלו הצעה לעבוד על RPG של "משחקי הכס" אם הם היו מסכימים להצעה אני הייתי שמח. כי משחקי הכס יושב בול על בטסדה.
פנטזיה אפלה, דרקונים, יכולנו לבחור לאיזה בית להשתייך סטארק או לאניסטר ואז בכלל לבגוד ולעבור צדדים ולבנות את השם שלך בעולם הזה, וזה היה מתאים לבטסדה כי זה טבעי להם לעבוד על דבר כזה, בגלל זה בחרו אותם, והייתי מקבל את זה באהבה כי אלה המשחקים שאני מצפה להם מבטסדה.
אז אולי אני סתם שחקן מזדמן מסריח של נוטי דוג וסנטה מוניקה ואתם מעריצים שרופים שנשארים בטוב וברע, אני באמת לא יודע איך מודדים דבר כזה ואיך נכנסים לראש ולרגש של כל אחד :-) אבל אני לא יכול להתלהב ממשהו ששונה לגמרי ממה שרציתי מהסטודיו.
סטיק אוקיי אני מבין שלך זה לא משנה אם מחליפים לך דמויות במשחקי גיימפלי פיירסט, גם אז אני תוהה אם זה באמת נכון ואם היית אוהב donkey kong country חדש מרטרו, שאין בו את דונקי קונג ואין בו בכלל גורילות.
אני לא מרגיש כמוך בעניין הזה. כי גם למשחקים שהם גיימפלי פירסט יש סיפור :-) סטריט פייטר אולי לא Story driven, אבל לדמויות שלו יש סיפור ויש להן אופי וזה משפיע עמוקות על המשחק והחוויה.
קן למשל הוא הדמות הקלילה וההומריסטית הוא לא לוקח את החיים שלו יותר מדי ברצינות, והוא קליל ומצחיק, ומביא את האווירה הזו למשחקים ובלעדיו כל האופי ישתנה אם באמת קפקום היו מוציאים אותו. גם השחקנים שמשחקים אותו הם קלילים שלא לוקחים את החיים יותר מדי ברצינות, וזה משתקף גם במשחקים וגם בסרטים/אנימות, ו כלומר האופי שלו תמיד קיים ונוכח ולהוציא אותו או את ריו או צ'אן לי זה שינוי ב180 של אופי הסדרה הרבה מעבר לגיימפלי.
ככה גם סוכן 47. זה נכון שהסדרה היא לא story driven במיוחד, אבל לסוכן 47 יש את האווירה שהוא מביא למשחקים יש את ההיסטוריה של 26 שנה עם הדמות הזו, יש לו סיפור רקע איך הוא נוצר מי הוא למה הוא עושה את מה שעושה, למה פרש פעם מעולם ההתנקשות למה נאלץ לחזור בעל כורחו וכו' אנשים שעברו איתו את הדרך הזו נקשרו אליו גם אם הסיפור הוא לא הדבר המרכזי.
אולי לאפי תהיה מדהימה בגיימפלי, אולי הסיפור שלה ממש מרגש, אבל זה עדיין Spin off, לאפי היא דמות מאוד חשובה לעולם של GOW 2018
אבל זה לא אומר שבגלל שהיא חשובה מאוד כדמות משנית שמניעה את העלילה, אני רוצה להרחיק לכת לשחק אותה או לחקור מה קורה איתה.
אם סנטה מוניקה רוצים להתאוורר קצת מקרייטוס אין בעיה, אבל שלא יצפו שאני אזרום עם זה באופן אוטומטי.
לאפי יהיה משחק שיקח בטח איזה 40 שעות, 40 שעות זה המון אנרגיה מנטלית זו מחוייבות לשחק כל יום להישאר עם מוטבציה גבוהה לסיים את העלילה, אי אפשר לעשות את זה אם המשחק לא מרגש אותי מספיק.
אני גם חושב שהבאת דוגמא שהיא בול העניין הזה. סנטה מוניקה ידעו שהרבה אנשים לא יהיו Invested בלאפי כמו שהם בקרייטוס, אז הם בחרו להראות לנו 20 דקות כדי שנרגיש "מעורבים וחייבים לדעת לאן זה הולך" אבל זה לא עשה עלי שום אימפקט רגשי בכנות. לא הרגשתי סקרנות להכיר את הקוביה או לראות את המסע הזה או להכיר את לאפי לעומק, הדיאלוג הטראשי ברמת הסרטים של מארוול לא עשה לי את זה.
אולי הציונים ישנו את דעתי אולי הביקורות יחשפו שזה משחק המאה, אבל כרגע אין לי ממה להתלהב.
לאסקין: 7 שנים אותו סיפור, מתי תבין כבר שאני קיבלתי ספוילר לTLOU2 באינטרנט וכנראה שאם הייתי מצליח להימנע ממנו לא הייתי פורש מTLOU2 רק כי הרגו את ג'ול וכנראה הייתי מסיים אותו כי התחלתי? למה זה נראה לך כאילו זה בא לי בקלות שאני מדלג על משחק שחיכיתי לו פאקינג 7 שנים? :-) כנראה לא הייתי אוהב אותו בכל מקרה אבל לא שמתי עליו איקס כמו שאתה מציג את זה, ככה אללה רצה מה אני יכול לעשות. :-)