VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8691 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

אני תמיד ספקן לגבי היכולות של AMD לספק את הסחורה, חשבתי שזה יותר כמו 4070.

אז אולי פה אני טועה…

אני כמובן לעולם לא אזלזל ביכולת של AMD לחרבן במכנסיים. וכמובן כל מה שאנחנו יודעים על הפס6 הוא שמועה.

אבל בו נזכור שעם PSSR2 הפס5 פרו מביאה כבר לא מעט מול הבסיסית (למשל יותר RT וקפיצה גדולה באיכות תמונה בRE9), כך שהפס6 אמורה להביא הרבה יותר וגם ידןע שיהיה בה יצור פריימים.

ציטוט מאת Laskin

לגבי החומרה - אבל הם כן יכולים לדחות ולקבל חומרה חזקה יותר. זה שאתה אומר שוב שזה לא יקרה, זה אולי נכון, אולי לא… אין משהו שמונע את זה שזה יקרה.

כלומר, הכל אפשרי, אבל מה בדיוק אתה מציע? שהם יבנו מאפס צ׳יפ על ארכיטקטורה חדשה יותר של 2029? זה המון כסף, זה לתכנן את הפס6 מחדש, אתה חושב שסוני תוציא אותו? כי כנראה שעל הארכיטקטורה הנוכחית של הפס6 הם כנראה עושים את המקסימום עם התקציב הקיים. אנחנו כבר לא ב-2009 שחומרה נעשת זולה עם השנים.

ציטוט מאת Laskin

לגבי זכרון - זה משהו שמאוד יכול לפגוע למשל במשחק כמו GTA על הדור הבא להיות מה שהוא אולי יכול להיות, או אלדר סקרולס הבא וכו. אז כבר זו השפעה שלילית שבעיניי יכולה להצדיק דחייה.

כן, בהחלט יכול לפגוע. אין ספק ששינמוך זיכרון יכול להיות בעיה בפס6, ביחוד שהרצה של מודלי AI זוללים זיכרון בכמות מסחרית.

LaskinLaskinElder

אני חושב שהעלות של תכנון מסלול מחדש בהחלט תהיה שווה את זה, הדור הזה ימשיך לגלגל לסוני כסף, מיקרוסופט לא מתחרה רצינית, נינטנדו לא הולכת להוציא משהו רלוונטי מבחינת חומרה שיתחרה, אז בערך לראשונה אי פעם - אין להם סיבה למהר או לחשוש. הם יכולים אפילו להוציא רק את הניידת.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 00:03
ציטוט מאת Stick

אתה רוצה להגיד בשיא הרצינות שהשוואה בין סימולטור הדכאון (המעולה) שהוא TLOU 2 לבין אנצ'רטד, קרובה יותר מהשוואה בין GOW 2018 למה שהוצג מלאופיי? באיזה אלמנט בדיוק? גיימפליי? סיפור? טון? דמויות? תן לי אלמנט אחד רק שבו הם יותר דומים.

כנ"ל GOW 2018 לGOW3, יותר דומה מלאופיי במה בדיוק? בזה שמשחקים את קריטוס... בהחלט... ו? זהו?

אנשים לא מתלהבים מאינטרגלאקטיק? כי, ממה בדיוק הם יתלהבו? ראינו בסך הכל טיזר אין אנג'יין. אפשר לפחות לחכות שנראה גיימפליי כמו שראינו מלאופיי לפני שנכריז שגם זה עוד כשלון ברור מראש של מפתחת שיורדת מגדולתה? על יציאה של המשחקים אני כבר בכלל לא מדבר, ברור לי שמבחינתך זה עניין שולי.

GOY הוא על פניו בדיוק GOT רק עם פרוטגוניסט אחר, והוא לא כבש את העולם בסערה רק כי זה פרוטגוניסט אחר? או אולי דווקא רוב הביקורות עליו היו ברמה של "כן... אחלה משחק אבל כבר שיחקתם בו"? אולי גם יוביסופט טעו כשהם הרשו לעצמם לשנות את אלטאיר באציו ובטעות ליצור את אחת הדמויות הכי אייקוניות שלהם בסיקוול?

או שאולי כל מקרה לגופו? מפתחת יכולה לעשות סיקוול זהה ובינוני להחריד כמו GOW A, באותה מידה שהיא יכולה לעשות סיקוול ישיר לגמרי ויצא אנצ'רטד 2. יכולה לעשות שינוי כיוון שירים את הסדרה לגבהים חדשים כמו GOW 2018, או שינוי כיוון שיקריס את המותג כמו GOW לאופיי (שזו עובדה מוגמרת מם הסתם, כתוב בכוכבים, סמכו עלי). יכולה לעשות דווקא אחרי הצלחה IP חדש שיהיה אחד ממותגי הגיימינג הגדולים בהיסטוריה כמו TLOU, או IP חדש שיתפוצץ להם בפנים כמו... לא יודע, בטוח יש לך דוגמאות. אה, כן, אינטרגלאקטיק מן הסתם.

הכל בסדר, משחק יכול להיות טוב, משחק יכול להיות גרוע. מפתחים טובים יכולים לטעות. בנימה אישית - GOW וTLOU הם שניים ממותגי הגיימינג האהובים עלי, אני באמת חושב שאתבאס עוד יותר ממך אם לאופיי ואינטרגלאקטיק יצאו גרועים או בינוניים, אבל בשיא הרצינות, אני פשוט לא ניחתי ביכולת שלך לדעת כבר עכשיו מה האיכות שלהם.
הנה עוד דוגמה, אני אוהב את דארק סולס נכון? זה קצת קטע שלי כנראה זה ידוע. אתה יודע מה המשחק שלהם שהכי פחות ריגש אותי כשהוכרז ואשכרה לא ממש התעניינתי בו עד יום היציאה אחרי כל הגיימפלי שראינו? סקירו. כי הם שינו המון, לא רק סטינג כמו עם בלאדבורן, אין פה את החקירה של סולס, זה לא ARPG, הגיימפלי למראית עין ובלי לשחק היה נראה לי מדי פשטני.
עכשיו נחש עם האפס הייפ שהגעתי אליו מה הוא המשחק האהוב עלי של FS...

לפני שאגיע לכל הנקודות שהעלית (ואני אגיע אליהן) תהיה סבלני איתי ותקשיב רגע לסיפור.

שStreet fighter 3 היה בפיתוח מתקדם קפקום העיפו את כל הקאסט של הדמויות בדמויות חדשות, כולל הפרצופים של הפרנצייז כמו ריו, קן וצאן לי.

אז אם היית שומע אותי אומר שמשחק כזה לא היה מרגיש לי סטריט פייטר, גם היית אומר שאני מדבר בחוסר היגיון? כי זו עובדה שקפקום כל כך נבהלו מהתגובות שהם הכניסו את ריו קן וצאן לי לקאסט.

אבל למה בעצם הם היו צריכים להקשיב למעריצים? הרי הגיימפלי על פניו לא השתנה, כל אחד מהבכיינים יכל פשוט למצוא דמות שדומה לקן לריו או לצאן לי, בחיצוניות שלה ובגיימפלי כי העיקר זה הגיימפלי, לא? למי איכפת מהדמויות העיקר שהגיימפלי נשאר נאמן.

GOD OF WAR הוא מקרה כמו Street fighter 3 קרייטוס הוא כל כך הסיבה שבגללה משחקים את המשחקים שזה לא נתפס שיהיה משחק בלעדיו זה יותר גרוע מלשנות גיימפלי.

אני יכול להסכים איתך שלאפי הוא לא departure גדול בגיימפלי ממשחקי GOW האחרונים, זה נכון, אבל כמו שלא הייתי משחק SF שאין בו את ריו קן וצ'אן לי, אני לא רוצה לשחק משחק GOW שאני לא משחק בו את קרייטוס ואני באמת לא מבין מה מגוחך בזה?

יכול להיות שאתה מעריץ GOD OF WAR יותר גדול ממני? בוודאי שיכול להיות אף פעם לא התיימרתי לומר שאני המעריץ הכי גדול של המותג בפורום. יכול להיות שאתה גם מעריץ THE LAST OF US יותר גדול ממני? בהחלט יכול להיות סטיק. למרות שפה התחרות קשה יותר, כי אני אשכרה בכיתי בTHE LAST OF US 1 ואני לא יודע אם גם אתה :-) אבל אפילו אז מי יודע אולי אתה מעריץ גדול ממני של המותג בהחלט ייתכן.

הנקודה היא שמהיום שאני משחק GOD OF WAR ואני משחק קרייטוס הוא הסיבה שאני משחק והוא מכתיב את האווירה גם אם היא השתנתה לגמרי. גם אם GOW 2018 היה departure אדיר מבחינת גיימפלי מהטרילוגיה המקורית ואיטי ומתודי עדיין סנטה מוניקה נשארה בציר של הmelee combat זה לא שקרייטוס פתאום הפך לחייל אמריקאי בעיראק וסנטה מוניקה שינתה את כל הגיימפלי לשוטר.

אני לא אמרתי שאינטרגלאקטיק יהיה גרוע :-) אני אמרתי שהוא שונה לחלוטין מכל הדברים שנוטי דוג עשו מאז הPS3. אחרי 7 שוטרים אם אנחנו סופרים את The Lost Legacy כמשחק בפני עצמו (ואנחנו צריכים לספור אותו ככזה) לבוא ולצפות שאנשים לא יתאכזבו או ירימו גבה או ידאגו זה לא ריאלי.

כאילו לאסקין רוצה לחשוב שThe Last of us זה לא שוטר? סבבה, אבל לפי ההגיון במשחק שוטר יורים בדברים אז לפי ההגדרות של העולם הרגיל הוא שוטר.

לאסקין אומר שאני לא יודע שום דבר על אינטרגלקטיק? סבבה אבל לפי מה שכולם יודעים כרגע נכון ל2026 הוא לא נחשב כשוטר והרוב מטילים ספק שיש בו איזושהי מכניקת ירי אז כן אני מרגיש נוח עם הדאגה שלי.

הדוגמאות על AC1 וההחלפה באצ'יו לא נראות לי שייכות, כי AC1 היה משחק חדש בזמנו, לא היה שום מסורת שמשחקי AC חייבים להיות עם אלטאיר הסדרה לא התבססה על הדמות שלו. לעומת זאת. תנסה לגרום לIO להחליף את סוכן 47 בהיטמן בדמות אחרת. בסדרה.. תיתקל באותה התנגדות.

מה שהיה חשוב בAC1 מעולם לא היה אלטאיר ואף אחד לא ציפה שהסדרה תדבוק בו. ההייפ של כולם על AC1 היה שהוא יהיה האבולוציה של הנסיך הפרסי, הנסיך הפרסי הדור הבא, וAC1 ובמיוחד 2 העבירו את הסחורה בתחום הזה. אבל אם היתה מתפתחת מסורת שאלטאיר הוא דמות מרכזית? זו היתה הופכת להיות בעיה להחליף אותו כי הוא היה הופך לפנים של המותג.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 00:31

מסכים עם נדב למה שדחייה של הPS6 תאפשר שדרוג משמעותי של המפרט? זה לא שסוני בונה את הפס6 תוך שנה היא פשוט תשב על אותו מפרט מיושן שהמהנדסים בנו שנים.

בדרך כלל שיצרניות משנות משהו מהותי בחומרה זה כי איזו חברה צד ג' מבקשת שידרוג חומרה בשביל להריץ משחק שלא ירוץ אחרת וגם את השינוים האלה הן עושות עוד בשלב התכנון ותוך כדי שיחה עם המפתחות. וגם זה קורה רק אם היצרנית מאמינה שהמשחק שווה שידרוג חומרה בשבילו והוא סיסטם סלר. נגד אפיק שביקשה ממייק לשדרג חומרה, קפקום ביקשה מנינטנדו וכו'.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 00:52
ציטוט מאת Laskin

אני חושב שהעלות של תכנון מסלול מחדש בהחלט תהיה שווה את זה, הדור הזה ימשיך לגלגל לסוני כסף, מיקרוסופט לא מתחרה רצינית, נינטנדו לא הולכת להוציא משהו רלוונטי מבחינת חומרה שיתחרה, אז בערך לראשונה אי פעם - אין להם סיבה למהר או לחשוש. הם יכולים אפילו להוציא רק את הניידת.

כרגע ענית לעצמך למה הפס6 תצא ב2029 זהה (אולי חוץ מזיכרון) למה שהיא אמורה להיות ב2027. איזו סיבה יש להם להוציא מאות מליונים אם לא צפונית ממליארד כדי לתכנן צ׳יפ חדש אם אין להם תחרות?

זה מהלך מאוד קיצוני, כזה שיעשו רק עם יש עליהם לחץ אדיר ופרס גדול בקצה המנהרה. אבל אין עליהם שום לחץ, ואין להם שום פרס בקצה.

ובנוגע ללהמשיך עם הפס5 מעבר ל2027, לנינטנדו הייתה סיבה מאוד טובה כי הסוויצ׳ 1 הדפיסה כסף. הפס5 לעומת זאת עוד מעט תעלה ל800$ ותמכור הכי גרוע בהסטוריה של פלייסטיישן. אני חושב שעדיף להם קונסולה דנדשה בשוק שמוכרת מליונים (אפילו אם זה מעט לפלייסטיישן) מאשר פס5 שלא מצליחה לזוז מהמדף. פס6 ב-899$ זה הרבה יותר הגיוני מפס5 ב799$ לצרכן.

למרות שאני חושב שיש נקודה לזה שסוני לא באמת רוצה למכור קונסולות בשנים הקרובות. הפס5 כמעט הגיעה לרוויה ובנקודה הזו בדור תוכנה עושה הכי הרבה כסף, וזה מקור ההכנסה העיקרי שלהם. חומרה בקושי מכניסה או מפסידה, ואין תחרות שתקח להם את ארוחת הצהריים. אז סוני נתקעת בלימבו של win win, היא לא מוכרת חומרה אז מרווח הרווח שלה גודל, היא מוכרת המון תוכנה כי יש 100+ מכשירים בשוק, ויש תירוץ נהדר למה החומרה לא מוכרת.

StickStickSage
ציטוט מאת glass man

לפני שאגיע לכל הנקודות שהעלית (ואני אגיע אליהן) תהיה סבלני איתי ותקשיב רגע לסיפור.

שStreet fighter 3 היה בפיתוח מתקדם קפקום העיפו את כל הקאסט של הדמויות בדמויות חדשות, כולל הפרצופים של הפרנצייז כמו ריו, קן וצאן לי.

אז אם היית שומע אותי אומר שמשחק כזה לא היה מרגיש לי סטריט פייטר, גם היית אומר שאני מדבר בחוסר היגיון? כי זו עובדה שקפקום כל כך נבהלו מהתגובות שהם הכניסו את ריו קן וצאן לי לקאסט.

אבל למה בעצם הם היו צריכים להקשיב למעריצים? הרי הגיימפלי על פניו לא השתנה, כל אחד מהבכיינים יכל פשוט למצוא דמות שדומה לקן לריו או לצאן לי, בחיצוניות שלה ובגיימפלי כי העיקר זה הגיימפלי, לא? למי איכפת מהדמויות העיקר שהגיימפלי נשאר נאמן.

GOD OF WAR הוא מקרה כמו Street fighter 3 קרייטוס הוא כל כך הסיבה שבגללה משחקים את המשחקים שזה לא נתפס שיהיה משחק בלעדיו זה יותר גרוע מלשנות גיימפלי.

אני יכול להסכים איתך שלאפי הוא לא departure גדול בגיימפלי ממשחקי GOW האחרונים, זה נכון, אבל כמו שלא הייתי משחק SF שאין בו את ריו קן וצ'אן לי, אני לא רוצה לשחק משחק GOW שאני לא משחק בו את קרייטוס ואני באמת לא מבין מה מגוחך בזה?

יכול להיות שאתה מעריץ GOD OF WAR יותר גדול ממני? בוודאי שיכול להיות אף פעם לא התיימרתי לומר שאני המעריץ הכי גדול של המותג בפורום. יכול להיות שאתה גם מעריץ THE LAST OF US יותר גדול ממני? בהחלט יכול להיות סטיק. למרות שפה התחרות קשה יותר, כי אני אשכרה בכיתי בTHE LAST OF US 1 ואני לא יודע אם גם אתה :-) אבל אפילו אז מי יודע אולי אתה מעריץ גדול ממני של המותג בהחלט ייתכן.

הנקודה היא שמהיום שאני משחק GOD OF WAR ואני משחק קרייטוס הוא הסיבה שאני משחק והוא מכתיב את האווירה גם אם היא השתנתה לגמרי. גם אם GOW 2018 היה departure אדיר מבחינת גיימפלי מהטרילוגיה המקורית ואיטי ומתודי עדיין סנטה מוניקה נשארה בציר של הmelee combat זה לא שקרייטוס פתאום הפך לחייל אמריקאי בעיראק וסנטה מוניקה שינתה את כל הגיימפלי לשוטר.

אני לא אמרתי שאינטרגלאקטיק יהיה גרוע :-) אני אמרתי שהוא שונה לחלוטין מכל הדברים שנוטי דוג עשו מאז הPS3. אחרי 7 שוטרים אם אנחנו סופרים את The Lost Legacy כמשחק בפני עצמו (ואנחנו צריכים לספור אותו ככזה) לבוא ולצפות שאנשים לא יתאכזבו או ירימו גבה או ידאגו זה לא ריאלי.

כאילו לאסקין רוצה לחשוב שThe Last of us זה לא שוטר? סבבה, אבל לפי ההגיון במשחק שוטר יורים בדברים אז לפי ההגדרות של העולם הרגיל הוא שוטר.

לאסקין אומר שאני לא יודע שום דבר על אינטרגלקטיק? סבבה אבל לפי מה שכולם יודעים כרגע נכון ל2026 הוא לא נחשב כשוטר והרוב מטילים ספק שיש בו איזושהי מכניקת ירי אז כן אני מרגיש נוח עם הדאגה שלי.

הדוגמאות על AC1 וההחלפה באצ'יו לא נראות לי שייכות, כי AC1 היה משחק חדש בזמנו, לא היה שום מסורת שמשחקי AC חייבים להיות עם אלטאיר הסדרה לא התבססה על הדמות שלו. לעומת זאת. תנסה לגרום לIO להחליף את סוכן 47 בהיטמן בדמות אחרת. בסדרה.. תיתקל באותה התנגדות.

מה שהיה חשוב בAC1 מעולם לא היה אלטאיר ואף אחד לא ציפה שהסדרה תדבוק בו. ההייפ של כולם על AC1 היה שהוא יהיה האבולוציה של הנסיך הפרסי, הנסיך הפרסי הדור הבא, וAC1 ובמיוחד 2 העבירו את הסחורה בתחום הזה. אבל אם היתה מתפתחת מסורת שאלטאיר הוא דמות מרכזית? זו היתה הופכת להיות בעיה להחליף אותו כי הוא היה הופך לפנים של המותג.

תראה, אתה לדעתי מערב פה שני דברים קצת שונים ביחד, או מפספס את הנקודה שאני מנסה להגיד. אם הטענה היא שהכרזה - נטו במהות של הכרזה על משחק חדש כדי לייצר עניין, באזז, הייפ - היא יותר חזקה ומרגשת ברגע שמציגים לך משהו שאתה כבר מתרגש ממנו מלכתחילה, אז ברור. אין פה שאלה בכלל.
בין אם זה הפרק הבא בסיפור של דמויות שכבר נקשרת אליהן במשחקים מבוססי סיפור, או השלב הבא "גדול יותר ומשודרג" במשחקים שהם גיימפלי פירסט. הרבה יותר קל למכור את זה מראש, כלומר כן, זה יותר מרגש אוטומטית.
ברור שטיזר אין אינג'ין של TLOU 3, גם אם הוא לא היה מראה כלום בדיוק באותה מידה, היה מייצר יותר התרגשות ראשונית מזה של אינטרגלאקטיק. זו בדיוק הסיבה שGOW R או אפילו הרימייקים הוכרזו שניהם עם טיזר לוגו בלבד ואז דממה מוחלטת, ולאופיי הוכרז עם גיימפלי רציף של 20 דקות. בין אם אוהבים את התצוגה של לאופיי או שלא, הם ניסו למכור לך את המשחק ולרגש אותך עם הגיימפלי והסטינג, ולא רק עם עצם ההכרזה כמו שעשו בשתי הדוגמאות האחרות.
וכאן גם נכנסת ההערה העקרונית שלך לגבי מפתחות וזאנרים, כלומר כדוגמה - RDR מאוד שונה מGTA בהמון מובנים: סטינג, גיימפליי, טון, עולם ובכלל כל המהות של המשחק מאוד שונים, זה כמעט כמו ההבדל בין אנצ'רטד לTLOU. ובכל זאת, זה "אלופי העולם הפתוח עושים עולם פתוח במערבון". או אפילו נניח אלדן רינג הוא "דארק סולס מהמפתחת של דארק סולס בעולם פתוח", אתה בהחלט יודע מראש ממה להתרגש.

אין לנו ויכוח בעניין הזה, וכל הדוגמאות שלך הולכות לשם. העניין הוא שגם הכרזה על אנצ'רטד 4 בזמנו, כנראה שאפילו רק טיזר של טייטל ואז דממה, היתה מרגשת אותך ואותי יותר מההכרזה שהייתה על TLOU בזמן אמת. היית מתרגש יותר מאנצ'רטד 4, ובסוף בכית בTLOU.
אז מה שאני אומר זה - האם העובדה שהכרזה על משהו מוכר תייצר יותר עניין ראשוני, "הייפ קל" נקרא לזה, היא טובה בהכרח למשחקים עצמם בסוף? לי ולך שמשחקים במשחקים האלה בסוף?
התשובה היא לא.
כמובן, כל מקרה לגופו, והיא גם לא בהכרח כן. אם מייקרוסופט לא היו מוציאים משחק היילו בדור הזה ו343 היו מוציאים IP חדש, בין אם FPS גם כן ובין אם בכלל סולס לייק או כל דבר, והוא היה יוצא בינוני - אז היינו אומרים שמייקרוסופט מטומטמים והם היו צריכים לתת להם לפתח היילו חדש ולתת למעריצים את מה שהם רוצים ושזה היה שובר את האינטרנט.
טוב, הם עשו היילו, והכרזה שלו שברה את האינטרנט, ובסוף יצא משחק בינוני שלא הזיז כלום. עכשיו אפשר לדמיין, ואנחנו בחלט הולכים לדמיין ואני לא אומר שזה בהכרח מה שהיה קורה, אבל לצורך הדיון - שהם היו עושים במקום זה IP חדש לגמרי למייקרוסופט והוא היה יוצא מדהים, אז איזו הכרזה הייתה יוצרת יותר הייפ מבין השניים? ואיזו תוצאה סופית הייתה יותר טובה מבין השניים? לכולם, ל343, למייקרוסופט, אבל בעיקר לי ולך שמשחקים במשחקים.

עכשיו בנוגע למה שאמרת כדוגמה, ברור שזה תלוי מצב. אם IO תכריז מחר על היטמן חדש ולא משחקים בו את סוכן 47, אז אני אשאל למה? אוקיי, אלו לא משחקים מבוססי סיפור, אז הם לא עושים את זה כדי לנסות לספר סיפור נוסף באותו העולם ואותה המשכיות עם דמויות אחרות. אז זה כנראה בגלל שינוי גיימפלי, הם רוצים לעשות משחק היטמן חדש אבל יש להם רעיונות גיימפלי חדשים שמתאימים יותר לדמות חדשה, סבבה, מעניין, בוא נראה את זה ונבין במה מדובר ולמה שהם יחליטו את זה, ונשפוט בעצמנו. למה בכל זאת בתוך המותג של היטמן? ולא, נניח, מותג אחר כמו ג'יימס בונד? מה הם מנסים לעשות פה?
זה מה שיקרה בפועל, אבל שוב רק לצורך הדיון נקח את הדוגמה לקיצון ונגיד אם בסוף התשובה היא "סתם", כלומר הם מפתחים משחק היטמן מא' ועד ת' עם אותן מערכות בדיוק ואותו מבנה בדיוק אבל סתם במקום סוכן 47 משחקים את סוכן 75 בלי שום עניין. אז אני אגיד שזה, טוב, סתמי. מיותר. ירגש אותי פחות כעקרון? אני מניח שכן, למרות שזה באמת פחות רלוונטי מבחינתי במשחקים שהם לא מבוססי סיפור.
אבל כן, בגדול. ובכל זאת - אם המשחק יצא ויתברר שזה פשוט היטמן 4 והוא מצויין ולמרות השינוי הסתמי זה היטמן חדש שעומד בצפיות ומשוחק אותו הדבר, זה פשוט סיקוול טוב, אז מה? אני לא אשחק בו רק כי לא משחקים את סוכן 47? ברור שלא, אלו שטויות. זה עקרונית ירגש אותי פחות בשלב ההכרזה, אבל שם זה יגמר. אני אשמח ממשחק כזה הרבה יותר מאשר אני אשמח מהיטמן 4 עם סוכן 47 שיוצא בינוני, וזה מה שישנה את מידת ההתלהבות שלי מהמשחק כשהוא יצא.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת glass man

שוב, אתה כותב כמו ילד בכיין שלקחו-לו-שתו-לו... להחליף את קרייטוס יותר גרוע מלהחליף גיימפליי? ואולי זה יותר טוב? אולי לאופיי דמות אדירה? אולי לשחק דמות שסוף סוף יכולה לקפוץ ולהלחם באוויר יהפוך את המשחק לפי 2 יותר טוב? אתה מקובע על דמות, גם אם הגיימפליי שלה פחות טוב. זה ילדותי ואנטי גיימרי.

לגבי רמת ההערצה שלך על TLOU - זה שבכית בראשון לא אומר כלום.

אתה אפילו לא שיחקת בעצמך במשחק השני!!! גם שם, בגלל שלקחו ושתו לך דמות.
אז מן הסתם אתה לא מעריץ גדול יותר של הסדרה, ובכלל לא מעריץ של הסדרה אלא של המשחק הראשון אולי. לא לשחק בשני מהסיבות המטומטמות האלה הייתה הטעות הכי גדולה שאפשר לעשות, מדובר ביצירת מופת ברמה הגבוהה ביותר, הגיימפליי הכי טוב שנוטי דוג עשו ואולי הטוב ביותר בז'אנר (ששוב - הוא ***לא*** שוטר).

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

כרגע ענית לעצמך למה הפס6 תצא ב2029 זהה (אולי חוץ מזיכרון) למה שהיא אמורה להיות ב2027. איזו סיבה יש להם להוציא מאות מליונים אם לא צפונית ממליארד כדי לתכנן צ׳יפ חדש אם אין להם תחרות?

זה מהלך מאוד קיצוני, כזה שיעשו רק עם יש עליהם לחץ אדיר ופרס גדול בקצה המנהרה. אבל אין עליהם שום לחץ, ואין להם שום פרס בקצה.

ובנוגע ללהמשיך עם הפס5 מעבר ל2027, לנינטנדו הייתה סיבה מאוד טובה כי הסוויצ׳ 1 הדפיסה כסף. הפס5 לעומת זאת עוד מעט תעלה ל800$ ותמכור הכי גרוע בהסטוריה של פלייסטיישן. אני חושב שעדיף להם קונסולה דנדשה בשוק שמוכרת מליונים (אפילו אם זה מעט לפלייסטיישן) מאשר פס5 שלא מצליחה לזוז מהמדף. פס6 ב-899$ זה הרבה יותר הגיוני מפס5 ב799$ לצרכן.

למרות שאני חושב שיש נקודה לזה שסוני לא באמת רוצה למכור קונסולות בשנים הקרובות. הפס5 כמעט הגיעה לרוויה ובנקודה הזו בדור תוכנה עושה הכי הרבה כסף, וזה מקור ההכנסה העיקרי שלהם. חומרה בקושי מכניסה או מפסידה, ואין תחרות שתקח להם את ארוחת הצהריים. אז סוני נתקעת בלימבו של win win, היא לא מוכרת חומרה אז מרווח הרווח שלה גודל, היא מוכרת המון תוכנה כי יש 100+ מכשירים בשוק, ויש תירוץ נהדר למה החומרה לא מוכרת.

אז למה שתגדיל את הזכרון?

כי יש לזה דרישה - מהמפתחים. כנ"ל יכול להיות לגבי זכרון VRAM או ביצועי RT או CPU חזק יותר.

וכנ"ל ממה שמצפים הגיימרים, אם לא יראו שדרוג מספיק גדול מהPS5 - אולי יעדיפו אותו.

ואם ימכרו את הPS5 הבסיסית ב-800$ - אולי הPS6 הזו תעלה 1200$? במצב הזה עדיין נראה לך סביר?

עכשיו בנוגע למכירות הPS5 - כרגע הן די דומות לPS4 וזה לפני שGTA יצא. אני משוכנע שנראה עלייה מאוד יפה אחרי שיצא, ואם שדרוגי הPRO מספיק גדולות, וזה די סביר שיקרה - נראה אולי הרבה מאוד בעלי PS5 משדרגים לפרו. כל זה ביחד עם GOW בלעדי לדור הבא, וולברין, אינטרגלקטיק, הוויצ'ר 4 ועוד הרבה שמפה לנו כי רק עכשיו הדור הזה התחיל להניע - יובילו לעוד שנתיים של מכירות לא רעות בכלל, עוד מנויים, עוד הוצאות, משהו שיכול בכיף לסחוב עוד שנתיים מהיום יפה מאוד.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 13:00

סטיק, אתה בעצם אומר שכל עוד המשחק הבא של נוטי דוג/IO/סנטה מוניקה יהיה טוב, אז מה זה משנה באיזו דמות משחקים. גם לאסקין סוג של אומר את זה כי מה זה משנה בכלל שמחליפים את קרייטוס בלאפי כי אולי היא אדירה בעצם? הנקודה שלכם היא שהספין אוף של GOD OF WAR

יכול להיות יותר טוב מהמשחקים של קרייטוס.ובאותו משקל אינטרגלקטיק יכול להיות שונה מכל מה שנוטי דוג עושה אבל גם יותר טוב מכל דבר שהם עשו.

אוקיי אני מבין את הנקודה הזו, אבל אני לא מחפש שנוטי דוג יעשו רק "משחק טוב" אני בא לנוטי דוג בשביל חוויה ספציפית. אני רוצה מהם שוטר בגוף שלישי ברמה הסינמטית הכי גבוהה שאפשר, כי אף חברה אחרת שעושה שוטרים בגוף שלישי לא מגיעה לאותה רמה סינמטית. לא איכפת לי אם הם יעשו שוטר בגוף שלישי שמתרחש בWorld War 2 או בחלל,העיקר שזה יהיה שוטר סינמטי. כי אני רוצה לירות בדברים בכייף שלי בלי לחשוב יותר מדי ולראות עלילה טובה שהיא כמו סרט קולנוע. זו הנישה שהם היו בה ב7 המשחקים האחרונים שלהם בגלל זה קניתי פלייסטישן.

בטסדה קיבלו הצעה לעבוד על RPG של "משחקי הכס" אם הם היו מסכימים להצעה אני הייתי שמח. כי משחקי הכס יושב בול על בטסדה.

פנטזיה אפלה, דרקונים, יכולנו לבחור לאיזה בית להשתייך סטארק או לאניסטר ואז בכלל לבגוד ולעבור צדדים ולבנות את השם שלך בעולם הזה, וזה היה מתאים לבטסדה כי זה טבעי להם לעבוד על דבר כזה, בגלל זה בחרו אותם, והייתי מקבל את זה באהבה כי אלה המשחקים שאני מצפה להם מבטסדה.

אז אולי אני סתם שחקן מזדמן מסריח של נוטי דוג וסנטה מוניקה ואתם מעריצים שרופים שנשארים בטוב וברע, אני באמת לא יודע איך מודדים דבר כזה ואיך נכנסים לראש ולרגש של כל אחד :-) אבל אני לא יכול להתלהב ממשהו ששונה לגמרי ממה שרציתי מהסטודיו.

סטיק אוקיי אני מבין שלך זה לא משנה אם מחליפים לך דמויות במשחקי גיימפלי פיירסט, גם אז אני תוהה אם זה באמת נכון ואם היית אוהב donkey kong country חדש מרטרו, שאין בו את דונקי קונג ואין בו בכלל גורילות.

אני לא מרגיש כמוך בעניין הזה. כי גם למשחקים שהם גיימפלי פירסט יש סיפור :-) סטריט פייטר אולי לא Story driven, אבל לדמויות שלו יש סיפור ויש להן אופי וזה משפיע עמוקות על המשחק והחוויה.

קן למשל הוא הדמות הקלילה וההומריסטית הוא לא לוקח את החיים שלו יותר מדי ברצינות, והוא קליל ומצחיק, ומביא את האווירה הזו למשחקים ובלעדיו כל האופי ישתנה אם באמת קפקום היו מוציאים אותו. גם השחקנים שמשחקים אותו הם קלילים שלא לוקחים את החיים יותר מדי ברצינות, וזה משתקף גם במשחקים וגם בסרטים/אנימות, ו כלומר האופי שלו תמיד קיים ונוכח ולהוציא אותו או את ריו או צ'אן לי זה שינוי ב180 של אופי הסדרה הרבה מעבר לגיימפלי.

ככה גם סוכן 47. זה נכון שהסדרה היא לא story driven במיוחד, אבל לסוכן 47 יש את האווירה שהוא מביא למשחקים יש את ההיסטוריה של 26 שנה עם הדמות הזו, יש לו סיפור רקע איך הוא נוצר מי הוא למה הוא עושה את מה שעושה, למה פרש פעם מעולם ההתנקשות למה נאלץ לחזור בעל כורחו וכו' אנשים שעברו איתו את הדרך הזו נקשרו אליו גם אם הסיפור הוא לא הדבר המרכזי.

אולי לאפי תהיה מדהימה בגיימפלי, אולי הסיפור שלה ממש מרגש, אבל זה עדיין Spin off, לאפי היא דמות מאוד חשובה לעולם של GOW 2018

אבל זה לא אומר שבגלל שהיא חשובה מאוד כדמות משנית שמניעה את העלילה, אני רוצה להרחיק לכת לשחק אותה או לחקור מה קורה איתה.

אם סנטה מוניקה רוצים להתאוורר קצת מקרייטוס אין בעיה, אבל שלא יצפו שאני אזרום עם זה באופן אוטומטי.

לאפי יהיה משחק שיקח בטח איזה 40 שעות, 40 שעות זה המון אנרגיה מנטלית זו מחוייבות לשחק כל יום להישאר עם מוטבציה גבוהה לסיים את העלילה, אי אפשר לעשות את זה אם המשחק לא מרגש אותי מספיק.

אני גם חושב שהבאת דוגמא שהיא בול העניין הזה. סנטה מוניקה ידעו שהרבה אנשים לא יהיו Invested בלאפי כמו שהם בקרייטוס, אז הם בחרו להראות לנו 20 דקות כדי שנרגיש "מעורבים וחייבים לדעת לאן זה הולך" אבל זה לא עשה עלי שום אימפקט רגשי בכנות. לא הרגשתי סקרנות להכיר את הקוביה או לראות את המסע הזה או להכיר את לאפי לעומק, הדיאלוג הטראשי ברמת הסרטים של מארוול לא עשה לי את זה.

אולי הציונים ישנו את דעתי אולי הביקורות יחשפו שזה משחק המאה, אבל כרגע אין לי ממה להתלהב.

לאסקין: 7 שנים אותו סיפור, מתי תבין כבר שאני קיבלתי ספוילר לTLOU2 באינטרנט וכנראה שאם הייתי מצליח להימנע ממנו לא הייתי פורש מTLOU2 רק כי הרגו את ג'ול וכנראה הייתי מסיים אותו כי התחלתי? למה זה נראה לך כאילו זה בא לי בקלות שאני מדלג על משחק שחיכיתי לו פאקינג 7 שנים? :-) כנראה לא הייתי אוהב אותו בכל מקרה אבל לא שמתי עליו איקס כמו שאתה מציג את זה, ככה אללה רצה מה אני יכול לעשות. :-)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 13:19
ציטוט מאת Laskin

אז למה שתגדיל את הזכרון?

כי יש לזה דרישה - מהמפתחים. כנ"ל יכול להיות לגבי זכרון VRAM או ביצועי RT או CPU חזק יותר.

וכנ"ל ממה שמצפים הגיימרים, אם לא יראו שדרוג מספיק גדול מהPS5 - אולי יעדיפו אותו.

ואם ימכרו את הPS5 הבסיסית ב-800$ - אולי הPS6 הזו תעלה 1200$? במצב הזה עדיין נראה לך סביר?

זיכרון הוא עניין דינאמי, זה לא CPU/GPU. אתה מזמין מסאמסונג צ'יפים של 6GB ויש לך 30GB בפס6. חצי שנה לשיגור סוני מתחרטת ומזמינה צ'יפים של 4GB ויש לך 20GB בפס6. זה עניין נזיל. לשנות את ה-GPU/CPU זה משהו שאפשר לעשות בערך 18-24 חודשים לשיגור, לא אחרי, צריך לנעול את הצ'יפ בשלב מסויים כי ההליך להביא אותו למצב סופי שמוכן ליצור הוא מאוד ארוך.

אז נניח שהפס6 נדחת ל-2029, מה סוני כבר יכולה לעשות לצ'יפ? היא יכולה לעשות עוד כמה רוויזיות לצ'יפ, זה יעלה לה לא מעט אבל אפשר להכניס יכולות מסויימות של RDNA של 2029 פנימה, אבל אלה מסוג הדברים שמשפרים את ה-RT ב-10% או את השיידרים ב-5%, לא שינויים רציניים וזה יעלה לסוני לא מעט. אז איזה שיפור רציני אפשר לעשות ל-SOC? לעבור לארכיטקטורה של 2029? זה node שונה? זאת ארכיטקטורה חדשה? זה לבנות צ'יפ חדש, זאת עלות אסטרונומית, העלות העיקרית של בנית קונסולה חדשה. סוני בחיים לא תעשה את זה, ואיזו סיבה יש לה?

הדבר העיקרי שאפשר לדבר עליו, הדבר המציאותי, הוא הזיכרון. הפס6 תוכננה בעולם של 2025 כש-30GB היה אמור לעלות לה פחות או יותר 70$ פר קונסולה. עד 2027 התחזית היא עליה של פי 5 במחירי הזיכרון, כלומר בערך 350$ במקום 70$. כלומר זה מיקר את הפס6 שלדעתי כוונה ל-599$ לסביבות ה-899$. וכמובן שגם מחירי ה-SSD עלו ואין לי מושג כמה כסף סוני מצפה להרוויח או להפסיד מכל פס6, אז זה יכול להיות גם 849$ או 999$, מי יודע.

אבל לסוני יש גמישות בצד הזיכרון, הם יכולים לשחק בו וכל 10GB עולה להם בערך 120$. כלומר חותכים את הפס6 מ-30GB ל-20GB ופתאום קונסולה של 999$ יכולה להמכר בנניח 849$, מחיר מבאס אבל אנשים יקנו אותה אם מליונים קנו את הפרו במחיר לא רחוק. זה מבאס אם הם ימחקו 10GB לקונסולה לכל הדור בגלל עליה זמנית במחיר, אבל זה מאוד יכול להיות. וכשמחיר הזיכרון יחזור למחירי 2025, אם זה אי פעם יקרה, הם יוכלו להוריד את המחיר שלה ל-599$ או אפילו 549$ והיא תתפוצץ כי המחיר יראה לכולם זול בצורה בלתי רגילה.

עשיתי עכשיו בירור קל על GDDR7, ונראה שב-SPEC יש רק 5 נפחים אפשריים: 2GB, 3GB, 4GB, 6GB ו-8GB. בגלל שפס6 עם 5 צ'יפים של זיכרון, יש לסוני בדיוק שלוש אפשרויות ראליות: 20GB, 30GB ו-40GB. השמועות אומרות שהיא 30GB. יציאה ב-2027 שמה אותנו בסכנה של 20GB כדי לחסוך 120$ בעלות יצור. ויציאה מאוחרת ב-2029, אם מחירי הזיכרון ממש יתרסקו, ישים אותנו במקום שאולי יאפשר 40GB. מי יודע. זה השדרוג הרציני היחיד שאני באמת יכול לראות את סוני עושה, אבל בשביל זה מחיר הזיכרון יצטרכו ממש להתרסק.

ציטוט מאת Laskin

עכשיו בנוגע למכירות הPS5 - כרגע הן די דומות לPS4 וזה לפני שGTA יצא. אני משוכנע שנראה עלייה מאוד יפה אחרי שיצא, ואם שדרוגי הPRO מספיק גדולות, וזה די סביר שיקרה - נראה אולי הרבה מאוד בעלי PS5 משדרגים לפרו. כל זה ביחד עם GOW בלעדי לדור הבא, וולברין, אינטרגלקטיק, הוויצ'ר 4 ועוד הרבה שמפה לנו כי רק עכשיו הדור הזה התחיל להניע - יובילו לעוד שנתיים של מכירות לא רעות בכלל, עוד מנויים, עוד הוצאות, משהו שיכול בכיף לסחוב עוד שנתיים מהיום יפה מאוד.

אתה לא מעודכן, סוני הורידה משמעותית את יצור הפס5 כי הם לא יכולים להשיג מספיק צ'יפים של זיכרון במחיר שהם מוכנים לקנות אותם. הנתון אחרון שיש לנו, מאי, הוא המאי הכי חלש של מכירות חומרה של פלייסטיישן מזה 26 שנים. סוני נכנסה במאי האחרון לתקופה בה הפס5 הולכת למכור מזעזע, ושום GTA לא יעזור לזה כי היא מוכרת רע בגלל שפשוט לא מיצרים מספיק פס5 עכשיו וסוני מעלה מחירים בהתאם כי אין לה מה להפסיד. לא הולכת להיות שום שנת שיא בזכות GTA, זאת הולכת להיות השנה כי חלשה של פלייסטיישן 5 מבחינת מכירת חומרה. אבל מכירות חומרה חלשות ומכירות תוכנה סופר חזקות זה דווקא מפנק את סוני, ה-REVENUE כנראה ירד אבל הרווח יהיה אדיר, והיחס REVENUE רווח יהיה מאוד גבוה ומשקיעים מתים על זה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת glass man

לאסקין: 7 שנים אותו סיפור, מתי תבין כבר שאני קיבלתי ספוילר לTLOU2 באינטרנט וכנראה שאם הייתי מצליח להימנע ממנו לא הייתי פורש מTLOU2 רק כי הרגו את ג'ול וכנראה הייתי מסיים אותו כי התחלתי? למה זה נראה לך כאילו זה בא לי בקלות שאני מדלג על משחק שחיכיתי לו פאקינג 7 שנים? :-) כנראה לא הייתי אוהב אותו בכל מקרה אבל לא שמתי עליו איקס כמו שאתה מציג את זה, ככה אללה רצה מה אני יכול לעשות. :-)

כן, אתה עובדתית ויתרת בקלות על המשחק, בגלל משהו שקורה בדקות הראשונות שלו. זה אשכרה קורה באחוז או שניים הראשונים של הסיפור, ואז יש לך 98% ממנו להנות מבלי לדעת דבר, עם עוד מליון אירועים משמעותיים, והגיימפליי הכי מותח וטוב שהם עשו אי פעם.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

כן, אתה עובדתית ויתרת בקלות על המשחק, בגלל משהו שקורה בדקות הראשונות שלו. זה אשכרה קורה באחוז או שניים הראשונים של הסיפור, ואז יש לך 98% ממנו להנות מבלי לדעת דבר, עם עוד מליון אירועים משמעותיים, והגיימפליי הכי מותח וטוב שהם עשו אי פעם.

אם אני לא מחשיב את valve, זה המשחק הסינמטי הכי טוב שאי פעם נעשה. וגלאס מפסיד אותו כי "אינטרנט". הזיה.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 15:40

אם הייתי יודע רק על המוות של ג'ול אז אתם צודקים עוד היה זמן לתקן את הכל ולשחק במשחק, אבל מאז אני יודע כל כך הרבה על המשחק.אני יודע שאלי במסע נקמה במי שהרג את ג'ול אני יודע על אבי, אז מה נשאר לי לחוות במשחק? אני יודע שהמסר זה שנקמה זה רע ושני הצדדים סובלים מנקודת מבטם. אני יודע שזה סימולטור דיכאון כמו שסטיק הגדיר את זה.

אז מה נשאר לי לחוות אותו פה איזה שאלות נשארו לי לא פתורות? כלומר יש דברים שאני לא יודע, אם המשחק עונה עליהם כמו למשל אם אלי היא באמת היחידה שחסינה או לא, אבל אני מתאר לעצמי שהוא לא עונה על השאלה הזו או מתעסק בה כי אם לא אז אין משמעות למה שג'ול עשה ואם כן יתעסקו בה זה בטח במשחק הבא.

כאילו לחוות 30 שעות של גיימפלי על סיפור שראיתי ממנו מספיק גם אם לא הכל? אני לא אקבל כבר את החוויה שאתם קיבלתם שבאתם עם אפס ידע מוקדם וכל טוויסט היה היסטרי.

בנוגע לPS6 הלוואי והם יידחו אותו ונקבל לפחות את הסנריו של 40GB זיכרון,אבל באמת יש אפשרות שמחירי הזכרונות יתרסקו בעתיד הנראה לעין?

הביקוש לכל החומרה כולל לא מפסיק לעלות. כמו שליידן ופיטר מור אמרו חומרה עכשיו זה יהלומים. ויצרניות הקונסולות מקבלות רק את השאריות במחירים מופקעים. אני לא רואה סנריו בעתיד הנראה לעין שבו הביקוש לדברים האלה יורד ואז תהיה ירידה במחיר החומרה לסוני. אני רואה רק אפשרות שהם מתייקרים עוד יותר וסוני מגלגלת את העלות עלינו. כמו שנדב אמר סוני תהיה בעמדה של אנחנו נוציא איזו חומרה שבא לנו באיזה מחיר שבא לנו, ירצו יקנו, לא יקנו? יש כרגע מספיק את הPS5 בשביל להשאיר את הפלייסטישן רווחי להרבה שנים. כמו שלאסקין אמר הדור עכשיו רק התחיל באמת

אין לסוני שום אינטרס לתת לנו חומרה טובה שהכל יקר לה.

בסופו של דבר איזה אינטרס יש לסוני לשדרג מהותית את הPS6? זה לא שרוקסטאר באו ואמרו לסוני, שמעו אנחנו מדלגים עם GTA6 על דור הPS5

והוא יהיה בלעדי לPS6 כי החומרה שאנחנו צריכים לא קיימת עדיין בקונסולות בכלל. הצוותים של סוני, מרוצים לעשות משחקי PS5 או שסוני פשוט מחזיקה להם את היידים כך או כך אין להם אינטרס לשדרג חומרה בלי לחץ חזק ממפתחים שמזיזים חומרה.

LaskinLaskinElder

יש בTLOU2 כל כך הרבה דמויות חזקות ורגעים מעולים שגם אם משום מה המשכת וקראת עוד ספוילרים (ואין לי מושג למה עשית את זה אבל זה כבר עליך) - הוא עדיין חוויה ייחודית ובטופ של הגיימינג אי פעם, ששווה מאוד לחוות אותה בפעם הראשונה בעצמך. יצירת מופת, ואם אתה רק יודע ש״סיפור נקמה״ זה בקטנה. אם הלכת וראית בשש השנים האחרונות סרטונים רבים וקילקלת לעצמך עוד ועוד רגעים - בעייה שלך.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 17:12
ציטוט מאת glass man

אני יודע שאלי במסע נקמה במי שהרג את ג'ול אני יודע על אבי,

כל מי שמשחק במשחק יודע את זה 30 דקות לתוך משחק של 20+ שעות. ואו, אתה יודע את ה-premise של המשחק, זהו, נגמר עליך.

ציטוט מאת glass man

אז מה נשאר לי לחוות במשחק?

את המשחק.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 ביולי 2026 בשעה 22:22

אינסומניאק מצליחים בכל משחק מחדש לעשות את עיצובי דמויות מארוול הכי מכוערים שראיתי בחיים שלי. חוץ מספיידרמן הלבן והמודל היחסית סבבה של וולברין, אני לא חושב שהם עיצבו דמות אחת בצורה סבירה, כולן מזעזעות. וזה בניגוד גמור למשחק מכות מארוול שסוני עושים, שם כל עיצוב הוא בונבון.

StickStickSage
ציטוט מאת glass man

אם הייתי יודע רק על המוות של ג'ול אז אתם צודקים עוד היה זמן לתקן את הכל ולשחק במשחק, אבל מאז אני יודע כל כך הרבה על המשחק.אני יודע שאלי במסע נקמה במי שהרג את ג'ול אני יודע על אבי, אז מה נשאר לי לחוות במשחק? אני יודע שהמסר זה שנקמה זה רע ושני הצדדים סובלים מנקודת מבטם. אני יודע שזה סימולטור דיכאון כמו שסטיק הגדיר את זה.

אז מה נשאר לי לחוות אותו פה איזה שאלות נשארו לי לא פתורות? כלומר יש דברים שאני לא יודע, אם המשחק עונה עליהם כמו למשל אם אלי היא באמת היחידה שחסינה או לא, אבל אני מתאר לעצמי שהוא לא עונה על השאלה הזו או מתעסק בה כי אם לא אז אין משמעות למה שג'ול עשה ואם כן יתעסקו בה זה בטח במשחק הבא.

כאילו לחוות 30 שעות של גיימפלי על סיפור שראיתי ממנו מספיק גם אם לא הכל? אני לא אקבל כבר את החוויה שאתם קיבלתם שבאתם עם אפס ידע מוקדם וכל טוויסט היה היסטרי.

חחחח, תגיד לי אתה משחק במשחק או שאתה קורא ערך בויקיפדיה? מה זה איזה שאלות נשארו לי לא פתורות?