VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8997 הודעות
LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

אני מצפה מנוטידוג לשבת בערך 5 שנים ולקבל משחק AAAA ברמה סופר גבוהה. לא 4 שנים ולקבל טראש כמו ראצ'ט.

ראצ׳ט האחרון מצוין, יש לו ממוצע 88 שזה נקודה אחת יותר מגירס החדש שעבדו עליו איזה 7 שנים.

וכן, אני חושב שנוטי דוג יכולים להביא משחק של 9+ בזמן פיתוח של 3-4 שנים. הם לא יהיו הראשונים לעשות משהו כזה. והלוואי ויעשו צוות נפרד שזו המטרה שלו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 באוקטובר 2026 בשעה 02:34

סטיק גם הסביר לך למה זה לא אפשרי, באותה מידה אפשר להגיד שיעשו משחק בשנה, למה לא? סומך עליהם.

ראצ'ט משחק של 88, וספיידרמן 2 משחק של 90, וכמובן שוולברין כמעט משחק של 8. מה שנקרא "שמענו" :)

ראצ'ט משחק פשטני לילדים עם אותו גיימפליי כבר 20+ שנים, יש סיבה למה הוא עלה רבע מספיידרמן 2 ואם עובדים על המשחק הזה יותר מ-3-4 שנים צריך לשלוח את הצוות לכלא. להשתמש בו כדוגמה לנוטי דוג זה לא רציני.

LaskinLaskinElder

גם גירס אותו משחק כבר 6 משחקים, מתחבאים ויורים. עדיין ממוצע 87. אנשים מאוד נהנים מהמשחקים שלהם, גם אם אתה לא… ראצ׳ט האחרון מאוד מלוטש ונראה נהדר, מגוון… אפשר להגחיך, אבל מן הסתם שנה לא מספיק לכלום, 3-4 שנים כן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 באוקטובר 2026 בשעה 12:14
ציטוט מאת Laskin

גם גירס אותו משחק כבר 6 משחקים, מתחבאים ויורים. עדיין ממוצע 87. אנשים מאוד נהנים מהמשחקים שלהם, גם אם אתה לא… ראצ׳ט האחרון מאוד מלוטש ונראה נהדר, מגוון…

אתה משווה את גירס... לראצ'ט? לפחות ברמת ההפקה, אפילו אם אתה לא נהנה מגירס, הם לא ברי השוואה. כלומר, מה אתה חושב, שאינסומניאק קוסמים? יש סיבה למה ראצ'ט כל כך זול בזמן שליטרלי אותה חברה ואותו צוות היו צריכים 300 מליון דולר ו-5 שנים לעשות את וולברין. כי ראצ'ט משחק פשטני שדורש ממש מעט, זה פלטפורמה חצי על מסילה מבוסס שלבים כמו לפני 30 שנים, זה לא בר השוואה למשחק מודרני עם קמפיין גדול.

ציטוט מאת Laskin

אפשר להגחיך, אבל מן הסתם שנה לא מספיק לכלום, 3-4 שנים כן.

על פי מה? מי קבע ש-3 שנים זה מספיק לעשות משחק AAAA מלוטש של נוטידוג בזמן שכרגע לוקח להם 8 שנים לעשות את אינטרגלקטיק? בא לך משחק של נוטידוג תוך 3 שנים, זה לא אומר שזה אפשרי, סתם משאלת לב שלך.

לא באמת הגבת לטענה של @Stick על זה שנוטידוג בלי הזמן לפוליש נוטידוג זה לא משחק נוטידוג. משחק 82 של נוטידוג חסר פוליש ומרגיש כמו משחק אינסומניאק זה לא משהו שאף אחד פה רוצה, זה בזבוז זמן בדיוק כמו GAAS. אתה נורא רוצה משחק נוטידוג, כולנו ממש רוצים משחק נוטידוג, אז אתה ממציא דרכים דמיוניות שבהן יהיה לך יותר משחקי נוטידוג. גם ניל דרוקמן רוצה להוציא יותר משחקי נוטידוג, אבל זה לא ראליסטי.

כלומר, לא צריך 8 שנים כמו אינטרגלקטיק בין משחקים, בכל זאת הם עברו התעללות GAAS ושחררו יותר מדי רימייקים, אבל אני לא חושב שזה ראליסטי לצפות מהם למשחק בפחות מ-5 שנים. לפחות עד ש-AI יהיה טוב מספיק והם לא יהיו שמאלנים קיצונים מקליפורניה שמסרבים להשתמש בו. תהיה נקודה בעתיד שבה 50 אנשים בנוטידוג יוכלו לפמפם ב-3 שנים משחק AAA כמו בתקופת הפס3, אבל אנחנו עדין לא שם.

LaskinLaskinElder

אני לא חושב שהם חייבים לעשות משחק של 40 שעות שיקבל 95, אסתפק בהחלט במשחק של 10 שעות שיקבל 90, ואני עדיין חוזר וחושב שזה אפשרי, אם ראצ׳ט משחק של 88 שעשו אותו ב-4 שנים - נוטי דוג יכולים לעשות אותו דבר קצת יותר טוב.

וכן, אני משווה את ראצ׳ט לגירס. אותה נוסחה שחוזרת על עצמה, ראצ׳ט מגוון יותר בעולמות השונים שלו, בנשקים, יש אפילו סט פיסז ממש יפים באחרון… ראצ׳ט גם ממש הרשים טכנית כשיצא, מוזמן לצפות שוב בסרטון של DF בזמנו. ההבדל הוא שהוא ״מצויר״ אז זה קל יותר, ואני מאוד אשמח אם נוטי דוג יחזרו לג׳ק ודקסטר למשל, ויעשו משחק כזה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 באוקטובר 2026 בשעה 14:43

אני לא מסכים עם משפט אחד בהודעה הזאת, אפילו לא אחד.

ושנוטי דוג יעשו משחק "קצת יותר טוב" מראצ'ט, פאק, עדיף כבר שיתעללו בהם עם GAAS שידחה את המשחק הגדול הבא. איזו קטסטרופה לתעשיה אם זה יקרה, לאבד את אחת המפתחות הטובות בהסטוריה לבינוניות המשעממת של אינסומניאק, חס ושלום.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 02 באוקטובר 2026 בשעה 15:47

הקטע עם Uncharted הוא שאנחנו לא באמת יודע כמה שנים הוא כבר בפיתוח ממה שבדקתי הוא על אש קטנה לפחות מאז שהסתיים הפיתוח הריימיק של TLOU1. אני לא יודע אבל אם נצא מנקודת הנחה שב2025 הוא כבר נכנס לפיתוח רציני יותר אז אם הוא ייצא ב2030 זה טכנית "רק" שלוש שנים אחרי אינטרגלקטיק אבל יכול מאוד להיות שהוא היה בתנור 5 שנים.

קשה לדעת כי נוטי דוג מעידים בעצמם שאינטרגלקטיק לוקח את רוב הכוח של הסטודיו אבל מצד שני יש צוות שני בנוטי דוג שעושה את הUncharted הזה ודרוקמן בעיקר מפקח עליהם.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 02 באוקטובר 2026 בשעה 16:46

לא אמרו שאת האנצ'רטד החדש מפתח אולפן אחר? כי אם הם עובדים בעיקר על אינטרגלקטיק וגם על 'אנצ'רטד קאסי'ז ג'נסיס' - מי עובד על הדברים האלה שדרוקמן דיבר עליהם 'בעולם של TLOU'?

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

אני לא מסכים עם משפט אחד בהודעה הזאת, אפילו לא אחד.

ושנוטי דוג יעשו משחק "קצת יותר טוב" מראצ'ט, פאק, עדיף כבר שיתעללו בהם עם GAAS שידחה את המשחק הגדול הבא. איזו קטסטרופה לתעשיה אם זה יקרה, לאבד את אחת המפתחות הטובות בהסטוריה לבינוניות המשעממת של אינסומניאק, חס ושלום.

התכוונתי קצת יותר מבחינת הממוצע, המעולה, של 88.

KlaymanKlaymanSage

אני לא רואה אולפן טוטאלי כמו נוטידוג עושה משחק ''חצי כוח''. TLL היה באמת חיה מסוג שונה, וקיאו כבר הסביר בדיוק למה.

glass manglass manSage

היו שמועות שאולי יתנו לסוני בנד לעשות את הUncharted הבא אבל בסוף נוטי דוג עושים אותו פנימית.

ממה שהבנתי זה ככה, הבמאי של UNCHARTED הזה, עזב את נוטי דוג בשביל לעבוד בקריסטל דיינמיקס, חזר לנוטי דוג ב2021 והיה הבחור הראשי בפיתוח של TLOU1 ריימיק. ואחרי שTLOU1 יצא הוא התחיל לעבוד על Uncharted הבא.

לפחות ממה שאני הבנתי כאילו שיתקן אותי מי שיודע יותר, נוטי דוג כרגע מפוצלים לשני צוותים אחד של דרוקמן אחד של הבמאי של הUncharted וכמובן אנשים משני הצוותים מתרכזים כרגע באינטרגלקטיק אבל לפי דרוקמן עצמו יש פיתוח פעיל מאוד של פרויקט אחר בנוטי דוג לפחות מ2025.

אלוהים יודע איך בתוך כל זה הם עשו גם את המשחק אונליין....ואיפה צריך להכניס אותו בתוך כל הטיימלין הזה.

לגבי הדברים שדרוקמן דיבר עליהם "בעולם של TLOU " הימור שלי כולם בpre production עם קבוצה קטנה של אנשים ויתחילו פיתוח פעיל רק אחרי שהאנצרטד ייצא, ואז גם הבמאי שלו יהיה פנוי גם כן לעבוד על חלק מהם.

glass manglass manSage

עוד מידע שנייט מביא על צד א' של סוני. יש APE Escape חדש בפיתוח. לא אצל Team Asobi וכנראה שלפי מה שידוע גם לא אצל חברה צד ג' כמו נאמקו. נראה שסביר שפשוט אחד מהצוותים של צד א' עושה אותו. הרבה אנשים מהמרים על אינסומאנייק אבל לכו תדעו.

יש לנו כבר הרבה מידע על צד א' לשנים הקרובות, כי אנחנו גם יודעים שגרילה התחילו לעשות קילזון חדש גם אם הוא בשלב מאוד מוקדם.

אישית, אני מאוד שמח על APE escape, למרות שאם כבר אינסומאנייק חוזרים לז'אנר הייתי רוצה לראות אותם עושים ספיירו חדש במנוע של ראצ'ט אבל לא אפשרי כי מייקרוסופט...

עדיין טוב, חבל רק חבל שרוב החיים של הPS6 הוא יהיה קרוס ג'ן עם הPS5 ונצטרך לחכות לPS7 כדי להיפטר מהPS5 זה מה שמוציא את כל הדבש מההדלפות האלו. :-(

LaskinLaskinElder

סדרה מיותרת כל כך... גם לא מכרה כל כך הרבה יחידות, רק הראשון עבד את המליון יחידות.

אני מרשה לעצמי לנחש שזה הולך להיות משחק GAAS כי תכל'ס זה יכול לעבוד, בתנאי שזה משהו חינמי - יכול להיות משהו שסוני יכולים לזרוק כמשחק השקה ניסיוני עם כל PS6.

לגבי אינסומניאק - לא נשמע לי סביר.

DrKeoDrKeoSite Admin

שאינסומניאק יעבדו על מה שבא לסוני, אני וותרתי על החברה הזאת כבר מזמן. כנראה עדיף שהם יעשו משחקי ספיידרמן עד שיצא להם המיץ.

InterAlInterAlVeteran

אתה מגזים. ראצ'ט וספיידרמן הם אחלה משחקים. ברור, הם לא ברמה של נוטי דוג או סנטה מוניקה, אבל מי כן?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 באוקטובר 2026 בשעה 14:59
ציטוט מאת InterAl

אתה מגזים. ראצ'ט וספיידרמן הם אחלה משחקים. ברור, הם לא ברמה של נוטי דוג או סנטה מוניקה, אבל מי כן?

המשחקים שלהם ריקים מתוכן, ליטוש במאות מליונים למערכות, עיצוב וגיימפליי סביר במקרה הטוב. הם אחד הסממנים הכי רעים בתעשיה לדעתי, מיצגים את הריקנות והשטחיות של תעשית ה-AAA בתקופה שבה משחקים עולים 100+ מליון דולר לפתח. החברה הזאת מאז ומעולם התאפינה בגאווה בזה שכל החברה יוצאת מהמשרד יחד ב-17:00 כמו עובדים של ביטוח לאומי, וככה גם המשחקים שלהם נראים.

וכן, ספיידרמן כנראה הדבר הכי טוב שהם עשו, זאת הסיבה שאמרתי שהם צריכים פשוט לעשות משחקי ספיידרמן עד שיצא להם המיץ. ראצ'ט בהחלט משחק חמוד, מכוון ילדים קטנים וגם הבן שלי אהב אותם וזה לא שאין מקום למשחקים כאלה, סתם ההערצה של התעשיה לחברה הזאת מפליאה אותי כי הם בית חרושת לבינוניות מלוטשת.

וסה"כ אמרתי שלא אכפת לי על מה אינסומניאק עובדים, כי הם אחת החברות הכי פחות מעניינות בתעשיה בעיניי. הם מבשלים בלי תבלינים עם חומרי הגלם הכי יקרים בתעשיה. הם שף שמקבל פטריות כמהין וזעפרן בשקים של קילוגרמים ויוצר מהם מוקפץ של קניונים. והיי, גם לי יש חשק למוקפץ קניונים פה ושם, אבל זה לא מה שאני מחפש כשאני הולך למסעדה.

KlaymanKlaymanSage

ספיידרמן 1 ו 2 אחלה משחקים. אגדיל ואומר שאהבתי את 2 יותר אפילו וממש הרגשתי שאני משחק בסרט ספיידרמן אינטראקטיבי! ואני בכלל לא רואה סרטי גיבורי על. האם הוא מחדש ומגדיר פרדיגמות מחדש? לא. מעטים אלה שעושים את זה. וולברין נראה דרעק לעומת זאת.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Klayman

ספיידרמן 1 ו 2 אחלה משחקים. אגדיל ואומר שאהבתי את 2 יותר אפילו וממש הרגשתי שאני משחק בסרט ספיידרמן אינטראקטיבי! ואני בכלל לא רואה סרטי גיבורי על. האם הוא מחדש ומגדיר פרדיגמות מחדש? לא. מעטים אלה שעושים את זה. וולברין נראה דרעק לעומת זאת.

עדין לא שחקתי ב-2 אבל 1 משחק מאוד נחמד עם מערכת קורים פשוט נהדרת וגם אחלה אירועים מתוסרטים אבל מערכת קרב גרועה, המון רפטטיביות ותוכן זבל לרפד את נפח המשחק. וממה שראיתי מ-2, הם לקחו את החוזקות וחזקו אותם אפילו יותר אבל החסרונות נשארו. יום אחד אני אשחק בו, אולי כשיגיע לטווח ה-20$ בקרוב.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 04 באוקטובר 2026 בשעה 18:23

שוב - אין מה לצפות לבניית שלבים ועולם כמו קונטרול, או מערכת קרב של סקירו/dmc או לא יודע מה.. אבל יש הרבה מאוד(יותר מדי) גאדג'טים, די הרבה מהלכי קרב שגם משתנים לא מעט לאורך המשחק, מכל מיני סיבות. יש אחלה סיפור, voice acting מוצלח, גרפיקה טובה מאוד והרבה תוכן איכותי.

בקיצור, אני הרגשתי ש 2 נשאר fresh לכל אורכו.

HypnoHypnoVeteran

זה בסדר, נדב קרוב לתהפך על נוטי דוג כי הם מבטלים/מצמצים קראנץ'.

glass manglass manSage

ממה שראיתי מאז הבוקר, איינסידר אחר הרחיב על הדברים של נייט, וAPE ESCAPE לא יפותח על ידי אינסומאנייק או צד א' סוני פשוט נותנת רישיון לצד ג' לפתח אותו סטייל מה שקונאמי עושה. יהיה גם SLY חדש בסגנון הזה.

אז הנה לאסקין לא יהיה בזבוז משאבים :-) אם אתה מעדיף שאינסומאנייק יעשו דברים אחרים.

לגבי אינסומאנייק אני אישית אוהב אותם (כלומר אוהב את SPYRO ואת ראצט ) אבל מאז שהם הפכו לבייסקלי צוות של מארוול מישהו יכול להגיד שראינו משהו טוב מהם? כאילו ספיידרמן היה novelty אבל בייסקלי הרגיש כמו באטמן לילדים. ספיידרמן 2 נראה עוד מאותו דבר.

ועל וולברין... נו טוב... וולברין....

לדעתי דווקא היה עושה להם טוב להפסיק להיות מפעל מארוול ולחזור למשחקי פלטפורמה כי זה מה שהם טובים בו. בשביל מה לעשות עוד מארוול או עוד sunset overdrive, או עוד FUSE אם כשהם עשו משחקי פלטפורמה הם היו Top tier.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 באוקטובר 2026 בשעה 17:34

יש פרוייקט שנקרא anyPS5 שמנסה למפות את הCPU והGPU של הפס5 למחשב סטנדרטי. כלומר במקום לבנות אמולטור שמנסה לחקות את הפס5 בתוכנה, הם מנסים לעשות שכבת תרגום שמתרגמת כל פקודה למקבילה לה במחשב. אם הפרוייקט יצליח זה לא יתנהג כמו אמולטור, כלומר ביצועים בסדר גודל פחות טובים וערימות של בעיות שדורשות תיקון פר משחק. אם הם יצליחו כל הפס5 תעבוד על המחשב טבעית, מהמערכת הפעלה ועד המשחקים.

הם טוענים שהם תרגמו כבר את כל הCPU, והם 80% עם הGPU. וזה אומר שעם מודים סטייל המוד של בלאדבורן יהיה אפשר לפתוח את הfps, לתמוך במסך רחב, להזריק dlss למניהם, לעשות RT ו-PT וכו׳.

לדעתי העבודה הזו לא יכלה לקרות בלי AI. המשחקים כבר מקומפלים, כנראה שרוב העבודה בשפת מכונה. ובטח נראה בשלב כלשהו את כל הקונסולות מקבלות את הטיפול הזה. הסיבה שהפס5 היא המטרה העיקרית היא בגלל זעם של הקהילה על המעבר לדיגיטלי בלבד.

glass manglass manSage

אני לא רוצה לדרדר דיון אבל אני בהלם שהגענו למצב שיש לנו Layer שעושה תרגום למשחקי PS5 ועדיין אין לנו איזושהי אפלקציה שעושה recompile on demand למשחקי PS2. כן, אני יודע שהארכיטקטורה שונה מאוד ושהPS5 הוא בייסקלי PC אז זה הרבה יותר קל.

אבל היו לי תקוות, שהAI יביא בשורה של ממש, בשביל recomplation של PS2 ונראה שאנחנו לא שם עדיין.

(ממה שראיתי אנשים שעוסקים בזה אומרים שהAI פשוט מביא תוצאות לא שחיקות)

עדיין מדהים בשביל שימור האקסקלוסיבים של הPS5. אין בכלל ספק שהAI הוא בשורה בתחום. יש כל כך הרבה פרויקטים של תרגום מיפנית לאנגלית שנזנחו כי לאנשים נשבר הזין מלהבין איך לפרוץ את המשחק ואיך לתכנת אותו מחדש, שיכיל יותר אותיות ממה שהמתכנתים היפנים תכננו, ופה בקטע הזה של fan translation זה מטורף פרויקטים של תרגום שנזנחו לפני כמעט 30 שנה מקבלים תרגום שלם ושחיק בזכות הAI. אין מילים.