VOXELIM

נושא ה-Xbox הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020

6372 הודעות
StickStickSage

לא שיחקתי באף אחד מהשלושה (אני כל כך גרוע בשוטרים מגוף ראשון שלהכנס לדום מרגיש לי כמו להכנס לדארק סולס בפעם הראשונה), אבל במבט מבחוץ הייתי תחת אותו הרושם של קיאו. בכל מקום שמדברים עליו, ובמיוחד עכשיו כשהוא עולה יותר בעקבות הDLC, אני רק שומע כמה "אחרי שעבר זמן והבנתי אותו יותר טוב אני רק מצטער שלא נתתי לו יותר קרדיט בזמן אמת".
אין לי שנקל משלי על הנושא, אבל זה משפט ששמעתי כל כך הרבה פעמים ממקומות שונים בחודש האחרון, שלגמרי חשבתי שזה הקונצנזוס איתו היום.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 09 ביולי 2026 בשעה 19:05
ציטוט מאת Laskin

זה בסדר, אני בטוח שיש הרבה כמוך ואכן המבקרים אהבו. קולין למשל מהרגע הראשון ממש אהב אותו, זה לא שהוא פתאום שינה דעתו… לדעתי היו סלחנים איתו והגיעה הרווחת הוא שהוא היה ממש אכזבה, אולי זה משהו שאני רואה אצלי יותר בתגובות בכל מקום, אבל זה מתבטא גם במכירות, ולהאשים את גיימפאס נראה לי מגוחך. הוא לא מוכר טוב בסטים ולא בפלייסטיישן וזה לא בגלל גיימפאס.

היו לדום TDA פי 7 יותר שחקנים בשבוע הראשון מאשר איטרנאל. מן הסתם הוא היה בGP אז מספר השחקנים מנופח, אבל זה עדין אומר משהו. אני לא קניתי אותו בגלל/בזכות GP, כנ״ל אתה ואם אני זוכר נכון כנ״ל אינטר אז בהחלט יש פה פגיעה מסויימת.

יש לו ממוצע 83 שזה זהה לדום 2016, רוב הדיעות שנה מאוחר יותר שאני ראיתי (ונראה שגם סטיק) הן שהוא דווקא underrated.

אני לא חושב שזה שנוי במחלוקת להגיד שזה הפסד לתעשיה כשחברה שהוציאה בעשור האחרון את דום 2016, דום איטרנאל ודום TDA סוג של נסגרת.

idanidanVeteran
נערך לאחרונה: 09 ביולי 2026 בשעה 20:28
ציטוט מאת Laskin

כבר כתבתי שהיו סלחנים איתו בביקורות, לדעתי.

גם לסטארפילד יש ממוצע 83, אבל הקונצנזוס הוא שרוב מי ששיחק מאוד התאכזב ממנו. אני זוכר שהיה איזה עניין בהשקה של דום 2016 עם המולטי, לא זוכר בדיוק מה, אבל זה לא משנה, הוא נחשב קלאסיקה של הז׳אנר במבט לאחור, TDA נחשב אכזבה גדולה. אני לגמרי שותף לתחושות האלה.

לא טענתי שהוא משחק רע, אבל לדעתי הוא בקושי משחק ״טוב״. אולי בפני עצמו ממפתחת אחרת היה יכול להיות שוטר סביר, אבל אחרי איטרנל? זה ממש מעפן. בצורה מרגיזה אפילו.

שוב, לא שיחקתי בו (כן שיחקתי בשניים הקודמים) אבל לא בגלל שהוא נראה רע, פשוט מאז המלחמה והלוך ושוב בין מילואים לשגרה וכל מה שצריך לפצות בה אני מתקשה למצוא זמן לשחק בכל מה שמושך אותי, גם במשחקים שהרבה יותר מעניינים אותי מדום.

אז אולי אני מדבר מחוסר ידע ובכל זאת יש לו ממוצע 86 ב OC על סמך יותר ממאתיים ביקורות, המבקרים צריכים להיות מאוד מאוד סלחנים בשביל להגיע לציון הזה. שוב, אני יודע שזה לא בדיוק מה שאמרת, אבל יש הבדל בין משחק מאכזב למשחק רע או אפילו בינוני. רדפול הוא משחק רע בהגדרה, סטארפילד הוא משחק מאוד מאכזב כי אנשים ציפו או קיוו לסקיירים בחלל - כלומר משחק של 95 - אבל קיבלו משהו אחר.

אצל דום הפער אפילו לא כזה גדול, יש לו ציון זהה ל 2016 ו 3 נקודות פחות מאיטרנל. גם אם המבקרים עשו איתו חסד הוא עדיין באותו בול פארק של הפרנצ׳ייז. אז אולי הם עשו טעות בניווט, לא יודע, אבל לא נראה לי שאפשר להגיד שהמשחק האחרון שלהם הוכיח משהו מיוחד לגבי היכולות שלהם. זה עדיין אותו סטודיו שעובד בערך באותה רמה, אי אפשר לחשוב שהיה כאן שינוי כזה דרסטי שמסביר דה פקטו סגירה. אם אקס בוקס לא היו בקנטים אף אחד לא היה מעלה את זה על הדעת.

זה נראה יותר כמו הסיטואציה של אידיוס מונטריאל האמת. המשחק דאוס אקס הראשון שלהם היה מדהים לזמנו, השני היה קצת מאכזב מסיבות כאלה ואחרות (סיפור לא גמור בעיקר) אבל עדיין מאוד טוב ובמידה פחותה גם שומרי הגלקסיה. כלומר סטודיו שיהיה חבל מאוד לאבד, גם אם הם לא הצליחו לשחזר את העבודה הכי טובה שלהם.

KlaymanKlaymanSage

Doom The Dark Ages אחלה משחק. כן, הוא לא איטרנל, אבל אישית, אני חושב שאיטרנל, בעיקר בשלבים האחרונים, כבר היה מוגזם מדי ולא כ''כ כיף. סיימתי אותו אבל בעיקר מכוח האינרציה. אהבתי את 2016, איטרנל וגם את TDA, למרות הכיוון השונה שהוא לקח. כן מסכים שקרבות הרובוטים/דרקונים היו די מיותרים, אבל הלחימה על הקרקע, לדעתי, מצוינת וכל הכבוד להם שהלכו על משהו חדש עם קצב אחר. אם הם היו עושים איטרנל 2 הייתי משתעמם אחרי חצי משחק וסוגר.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

אני לא חושב שזה שנוי במחלוקת להגיד שזה הפסד לתעשיה כשחברה שהוציאה בעשור האחרון את דום 2016, דום איטרנאל ודום TDA סוג של נסגרת.

עם זה אני מאה אחוז מסכים. אני פשוט מבין למה מיקרוסופט שיחררה חברות אחרות ולא אותם, ואני לא בטוח שבלי הIP שלהם הם היו מצליחים מאוד בכלכלה של היום. אולי כן, עם מזל ורעיון טוב… פשוט לאור הנסיונות האחרים שלהם, ולאור העובדה שבעיניי שום האחרון הוא ירידה מאוד גדולה - אני בספק.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

עם זה אני מאה אחוז מסכים. אני פשוט מבין למה מיקרוסופט שיחררה חברות אחרות ולא אותם, ואני לא בטוח שבלי הIP שלהם הם היו מצליחים מאוד בכלכלה של היום. אולי כן, עם מזל ורעיון טוב… פשוט לאור הנסיונות האחרים שלהם, ולאור העובדה שבעיניי שום האחרון הוא ירידה מאוד גדולה - אני בספק.

הצלחה או כישלון זה כבר עניין של id העצמאית, לא של מיקרוסופט. אני בטוח שיש מספיק אנשים עם כסף שהיו שמחים לקחת את id לידיים כמו ששייפר לקח את דאבל פיין, נניח ג׳ון רומרו או ג׳ון קארמק.

מבאס שמיקרוסופט החליטה לשמר אותם, אבל הורידה עליהם גרזן כל כך גדול שהם בקושי ישרדו.

אגב, משהו מעניין, יש לid משרד אירופאי שמתעסק רק במנוע ומסתבר שלא נגעו בהם, כלומר למרות שכל הצוות הטכני באוסטין פוטר, עדין יש צוות טכני כלשהו באירופה (וכנראה זול יותר).

LaskinLaskinElder

מגניב! איפה באירופה? יכול להיות יקר משמעותית או זול משמעותית או כל דבר בין לבין

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביולי 2026 בשעה 12:29
ציטוט מאת Laskin

מגניב! איפה באירופה? יכול להיות יקר משמעותית או זול משמעותית או כל דבר בין לבין

פרנקפורט. חיפוש מהיר מראה שמהנדס באוסטין עולה פי 2, אפילו אחרי שמתחשבים בכל ההטבות שהגרמנים כופים על מעסיקים.

להבנתי נשאר רק אדם טכני אחד בid אוסטין, כלומר כמות פסיכית של ידע ארגוני הלכה לאיבוד. האם צוות משנה בגרמניה יכול להחזיק רמה דומה? לא יודע. אולי הם שם רק לעשות שיפורים קלים ולעזור לחברות פנימיות כמו משין גיימס להשתמש במנוע, תחזוקה בלבד.

glass manglass manSage

היו משחקים שיצאו לגיימפאס ועדיין הצליח בענק כמו TES4 אז אני לא יודע אם רק גיימפאס חיסל את המכירות של The Dark Ages

אני אישית חושב שכל הParry והכבדות לא מתאימים לדום והקהל אמר את דברו בעניין הזה. אבל איך זה מצדיק סגירה של חברה כזו אייקונית?

מה נינטנדו הולכת לסגור את רטרו סטודיוז בגלל שמטרויד פריים 4 מכר רק 1M+ ? אני מתכוון דום אינטרנל מכר ב9 החודשים הראשונים שלו איזה 7.5M עותקים. זו לא חברה שצריך לסגור בגלל שמשחק אחד לא הביא מכירות טובות.

כאילו אם נשווה למשל לאיידוס מונטריאול, עם כמה שאני אוהב את משחקי דאוס אקס שלהם, הם דיממו כסף כל הזמן. כל המשחקים שלו חרגו מהתקציב בעשרות מליונים מהיעד. המשחקים שלהם מכרו כלום במחיר מלא וכל המכירות שלהם הגיעו מהנחות ריצפה לאורך שנים של איזה 7 דולר.

אפילו את המשחקים שלהם הריצו מנועים של חברות אחרות, את דאוס אקס MD ואת שומרי הגלקסיה הריצו המנוע של IOI של היטמן אחרי התאמה קלה, ודאוס אקס HR הריץ המנוע של קריסטל דיינמיקס של משחקי הטומב ריידר. כאילו חברה שלא הצליחה להיות רווחית בכלום.

ID לעומתם? כל ענקי התעשייה הזו כולל COD כולם חייבים את ההצלחות הכי גדולות שלהם לטכנולוגיה של ID שהניעה אותם מתחת למכסה המנוע ובלי ID לא היו מגיעים להצלחות ולפריצות שהגיעו.

הסגירה הזו היא ביזיון ויום שחור משחור לתעשיה.

ורק לראיה, הרי שמענו שID עזרה לבטסדה לשפר את הירי בסטארפילד וזה ממש הורגש בו זו היתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שהגיימפלי של בטסדה הוא אשכרה סבבה לגמרי השמים היו הגבול בשביל ID מאז התחייה שקיבלו עם דום 2016.

Death_119Death_119Veteran
נערך לאחרונה: 10 ביולי 2026 בשעה 13:47
ציטוט מאת DrKeo

אם נהיה הוגנים סוני משאירה בדיוק אותו שובל של הרס, והיא עושה את זה בזמן שהיא סופר מצליחה. וכן, מיקרוסופט לא יודעים מה הם עושים, תרנגולת בלי ראש.

סוני בתחתית, איזה חברה מצליחה, היא עומדת על צמיחה של 0% בגיימינג בשנה החולפת (מנוע הצמיחה העיקרי שלה בעשורים האחרונים) והשווי שלה ממש נמוך ביחס לחברות טכנולוגיה מובילות עם מכפיל יקר שלא מגלם את הביצועים בפועל.

אנחנו מדברים על שנה מצדה של סוני שמצריכה החלפה של כלל ההנהלה וצעדים ראדיקליים ביחס לתוצאה.

דמיין שAzure אצל מיקרוסופט או החיפוש אצל גוגל יראו על צמיחה של 0%.

DrKeoDrKeoSite Admin

תשווה את פלייסטיישן למפיצות משחקי וידאו, לא לשירותי ענן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביולי 2026 בשעה 22:45

עוד מבט קצת מפוקח על ההיסטרייה, משער שMinecraft סחבה על הגב לא מעט סטודיואים פנימיים:

@DrKeo סוני היא אסונית מבחינת הכנסות Gaming, היא דורכת במקום כל הדור הזה, עלתה בערך ב-20% בRevenue על פני 5 שנים, זה כלום. מיקרוסופט (בעיקר דרך רכישות) עלתה ב-100% אם אתה רוצה להשוות.

היום סוני עומדת על 31 מליארד ומיקרוסופט על 24 מיליארד.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביולי 2026 בשעה 22:47

כן, אשה שרמה אמרה את זה במפורש, מיינקראפט ממן סטודיואים הפסדיים.

האמת שיש משהו שאני לא מבין במבנה של אקסבוקס. יש להם אחרי כל הפיטורין המתוכננים 12.5k עובדים (הם היו בערך 16k לפני חודש על פי שרייר). אם האולפן הממוצע הוא 200 אנשים, זה שווה ערך ל-60+ אולפנים. כלומר בערך 2/3 מאקסבוקס הם לא מפתחים? הם ״שומן״? מה הולך בחברה הזאת, אפילו עם מחלקת חומרה וכו׳ איך מגיעים לכמות כזאת של עובדים? זה שכבת שומן ענקית שהגיעה עם רכישה של שתי מפיצות גדולות?

יש לי הרגשה שאפשר לעשות באקסבוקס ריסט ענקי, להשאיר רק אולפנים + נניח 1000 אנשים נוספים (חומרה, os, gp, שיווק וכו׳) ולשנות את כל המצב הפיננסי של החברה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Death_119

עוד מבט קצת מפוקח על ההיסטרייה, משער שMinecraft סחבה על הגב לא מעט סטודיואים פנימיים:

@DrKeo סוני היא אסונית מבחינת הכנסות Gaming, היא דורכת במקום כל הדור הזה, עלתה בערך ב-20% בRevenue על פני 5 שנים, זה כלום. מיקרוסופט (בעיקר דרך רכישות) עלתה ב-100% אם אתה רוצה להשוות.

היום סוני עומדת על 31 מליארד ומיקרוסופט על 24 מיליארד.

מיקרוסופט קנתה צמיחה עם הרכישה של אקטיוויז׳ן, ומאז היא רק מתכווצת, זה מביך. סוני גודלת כל הזמן. אולי ביחס לתחומים אחרים פלייסטיישן לא כזו מרשימה, אבל ביחס לאקסבוקס? פלייסטיישן היא מטאור.

נערך לאחרונה: 11 ביולי 2026 בשעה 11:50

זה ממש לא נכון, אין צמיחה, סוני סיימה את 2025 באזורי ה-0. מיקרוסופט סיימה את 2025 עם צמיחה עלובה של 9%. זה אולי נשמע מרשים בעסקים של עשרות מיליארדים אבל ביחס למה שמצופה מחברות צמיחה זה קטסטרופה ומיקרוסופט הגיבה כמו שחברה בריאה מגיבה, סוני מנגד לא מגיבה. בגלל זה האחת עם שווי של 2.9 טריליון ואחת עם שווי של 100 מיליארד.

מיקרוסופט מבינה שהעסק חולה ביחס למצופה אז היא חתכה את כל ההנהלה - קרי ספנסר שקיבל אשראי אין סופי מסאטיה (ליטרלי) בשל העובדה שמיקרוסופט האמינה שגיימינג ותוכן הוא כן מקור עצום להכנסות, וכשהקבוצה לא דילברה מגיע התיקון. איפה התיקון בסוני?

DrKeoDrKeoSite Admin

אני לא משווה את סוני ומיקרוסופט, אני משווה את פלייסטיישן ואקסבוקס מן הסתם. מה אכפת לי מה אז׳ור או מחלקת המוסיקה של סוני עושים?

DrKeoDrKeoSite Admin

הוגו מרטין מאשר ש-id הם אותו גודל צוות כמו בתקופת דום 2016, ושהם עדין עובדים על המנוע עם הצוות בגרמניה ויחד עם החבר'ה של משין גיימס. הוא לא מאשר מה המשחק הבא שלהם, אבל הדיווחים הם שאקסבוקס דוחפים אותם למשחק דום חדש.

ובנושא אחר, Inexile מדגימים איך נראים שינויים בעולם בעקבות המסע בזמן, נסיעה לאחור בזמן ובחירות שונות משנות אלמנטים בעולם:

glass manglass manSage

ג'ון רומרו בטח בוכה בחושך כשהוא רואה איך המשחק הזה עושה מסע בזמן בFPS כמו שהוא היה מת שDaikatana יעשה, ההייפ עולה משמעותית עם התמונות האלה.

אני לא רוצה לצאת פאסיב אגרסיב מריר כמו הבובות מהחבובות, אבל אני ממש בספק שID הולכים למקום טוב. גם אם הם באותו גודל שהם היו ב2016 מה שמשנה זה הידע הטכני, לא? אם מי שעזבו זו הליבה שעשתה את id tech אנשים שספגו במשך שנים מג'ון קארמק את דרך החשיבה שלו עד שהם נהייו דומים לו בתוצרת שלהם.. אם הם הלכו הביתה אז זה עדיין ID ? ומה היכולות שלהם? אם הם לא ימשיכו לעשות מנועים שהם הקצה המדמם אז זה עדיין ID?

חבילות הרחבה לדום גם צוות קטן יכול לעשות ואני מהמר שככה המשחק דום הבא ירגיש חבילת הרחבה עם שלבים חדשים. כל כך עצוב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 ביולי 2026 בשעה 17:46

בת׳זדה כנראה מודאגים מאיך שכל המצב הצטייר, אז הם שופכים ערימות של מידע והכרזות בציוץ, זה כמעט הזוי.

• FO5 בפיתוח והוא העדיפות הראשונה של הסטודיו יחד עם ES6.

• אישור על המשחק FO שאכן בפיתוח של אובסידיאן.

• FO3 ו-NV רימייקים בדרך.

• כנס וסטרים מיוחד לFO שנה הבאה לחגיגות ה-30 שנים.

• התמיכה בסטארפילד ממשיכה.

• FO5 ו-ES6 ירוצו על מנוע חדש, creation 3. סטארפילד רץ על 2.

• FO5 בפרי-פרודקשן, ES6 בפיתוח מלא.

אם כבר מדברים על בלעדיים שמוכרים קונסולות, היליקס כקונסולה קלאסית עם FO של אובסידיאן, רימייקים של FO3 ושל NV, וכמובן FO5, ES6 בלעדיים היו מטיסים את המכירות לשמיים.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 17 ביולי 2026 בשעה 18:05

מנוע חדש, פאקינג סוף סוף… מרגיש שהם באותו מקום כבר 15 שנה

DrKeoDrKeoSite Admin

גם המנוע של סטארפילד היה חדש- creation 2. אולי לא חדש מספיק...

LaskinLaskinElder

מקווה בשבילם שזו תהיה קפיצה רצינית יותר, עם כל זמני הטעינה וזה… לא ששיחקתי אבל ממה שראיתי - זה לא ״זה״

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 00:08
ציטוט מאת Laskin

מקווה בשבילם שזו תהיה קפיצה רצינית יותר, עם כל זמני הטעינה וזה… לא ששיחקתי אבל ממה שראיתי - זה לא ״זה״

כן, יש לcreation בעיה מאוד קשה של חלוקת המפה לסקטורים. בcreation הראשון זה יצר בעיה קשה של גמגום כשעוברים מסקטור לסקטור, אתה חוצה נקודה מסויימת ויש גמגום ענקי, אפילו בחומרה מודרנית או ברימייק של אובליביון. הם עדין לא הצליחו ליצר מערכת הזרמה כמו שצריך בcreation 2, נחזיק אצבעות לאיטרציה השלישית.

הם אישרו שcreation 3 יהיה קפיצה גרפית ושדרוג משמעותי לכלים כדי שהם יוכלו ליצור עולמות מהר ויעיל יותר.

ציטוט מאת DrKeo

בת׳זדה כנראה מודאגים מאיך שכל המצב הצטייר, אז הם שופכים ערימות של מידע והכרזות בציוץ, זה כמעט הזוי.

• FO5 בפיתוח והוא העדיפות הראשונה של הסטודיו יחד עם ES6.

• אישור על המשחק FO שאכן בפיתוח של אובסידיאן.

• FO3 ו-NV רימייקים בדרך.

• כנס וסטרים מיוחד לFO שנה הבאה לחגיגות ה-30 שנים.

• התמיכה בסטארפילד ממשיכה.

• FO5 ו-ES6 ירוצו על מנוע חדש, creation 3. סטארפילד רץ על 2.

• FO5 בפרי-פרודקשן, ES6 בפיתוח מלא.

אם כבר מדברים על בלעדיים שמוכרים קונסולות, היליקס כקונסולה קלאסית עם FO של אובסידיאן, רימייקים של FO3 ושל NV, וכמובן FO5, ES6 בלעדיים היו מטיסים את המכירות לשמיים.

כמה מפתיע שישור של Microsoft studios יצר אפקט חיובי ובת'זדה מתחילה להראות שהיא הולכת לעשות משחקים שמשהוא אשכרה רוצה לשחק.

אין בי רומנטיקה לגיוון המוגזם והמשחקים הגרועים שMicrosoft studios יצרו, כן ש-343 ייצרו היילו נורמאלי, ושCoaliation ייצרו גירס, ושבת'זדה תעשה דום, וולפנשטיין, Elder scroll וFallout.

אחרי שהם יעשו את המצופה כמו שצריך שיפנו תקציבים לבולשיט כמו Senua או אלוהים יודע מה.

שבליזארד תעשה Starcraft 3, לא משחקי קלפים, לא כלום, רק Starcraft 3.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 19 ביולי 2026 בשעה 15:12
ציטוט מאת Death_119

שבליזארד תעשה Starcraft 3, לא משחקי קלפים, לא כלום, רק Starcraft 3.

כש-SC2 הוכרז בטריילר "hell, its about time", המשחק הראשון היה בן 9. SC2 כבר בן 16 (או ב-11 אם רוצים לספור מ-LOTV).