היו משחקים שיצאו לגיימפאס ועדיין הצליח בענק כמו TES4 אז אני לא יודע אם רק גיימפאס חיסל את המכירות של The Dark Ages
אני אישית חושב שכל הParry והכבדות לא מתאימים לדום והקהל אמר את דברו בעניין הזה. אבל איך זה מצדיק סגירה של חברה כזו אייקונית?
מה נינטנדו הולכת לסגור את רטרו סטודיוז בגלל שמטרויד פריים 4 מכר רק 1M+ ? אני מתכוון דום אינטרנל מכר ב9 החודשים הראשונים שלו איזה 7.5M עותקים. זו לא חברה שצריך לסגור בגלל שמשחק אחד לא הביא מכירות טובות.
כאילו אם נשווה למשל לאיידוס מונטריאול, עם כמה שאני אוהב את משחקי דאוס אקס שלהם, הם דיממו כסף כל הזמן. כל המשחקים שלו חרגו מהתקציב בעשרות מליונים מהיעד. המשחקים שלהם מכרו כלום במחיר מלא וכל המכירות שלהם הגיעו מהנחות ריצפה לאורך שנים של איזה 7 דולר.
אפילו את המשחקים שלהם הריצו מנועים של חברות אחרות, את דאוס אקס MD ואת שומרי הגלקסיה הריצו המנוע של IOI של היטמן אחרי התאמה קלה, ודאוס אקס HR הריץ המנוע של קריסטל דיינמיקס של משחקי הטומב ריידר. כאילו חברה שלא הצליחה להיות רווחית בכלום.
ID לעומתם? כל ענקי התעשייה הזו כולל COD כולם חייבים את ההצלחות הכי גדולות שלהם לטכנולוגיה של ID שהניעה אותם מתחת למכסה המנוע ובלי ID לא היו מגיעים להצלחות ולפריצות שהגיעו.
הסגירה הזו היא ביזיון ויום שחור משחור לתעשיה.
ורק לראיה, הרי שמענו שID עזרה לבטסדה לשפר את הירי בסטארפילד וזה ממש הורגש בו זו היתה הפעם הראשונה בהיסטוריה שהגיימפלי של בטסדה הוא אשכרה סבבה לגמרי השמים היו הגבול בשביל ID מאז התחייה שקיבלו עם דום 2016.