מספר המפוטרים ב-id עומד על 136, זה יותר מחצי סטודיו. מריח שהם הולכים להפוך לסטודיו תמיכה, איזו טרגדיה. למה לא שחררו אותם לעצמאות בזמן שחברות meh כמו קומפולשן קבלו את הכרטיס לחופש.
נושא ה-Xbox הרשמי
נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020
LaskinElderכי ה-IP שלהם (והמנוע) אשכרה שווה משהו?
כי ה-IP שלהם (והמנוע) אשכרה שווה משהו?
1) הם הרגו את הצוות מנוע, כלומר המנוע הזה מת.
2) הם יכלו להשאיר את ה-ip אצלם.
אם אתה משחרר היום את הצוות של id ונותן לו לבנות מנוע מאפס ללא ip, אני בטוח שהם יצרו משהו נהדר.
להתחשב בזה שאקסבוקס אמרו שהם רוצים לעשות עוד דום, יש מצב שדום הבא יהיה על UE5, שיקוץ.
LaskinElderהמנוע יכול להיות עדיין בשימוש, ואני מהמר שיהיה בשימוש. ובלי הIP אני לא חושב שID יכולים להשתקם בכל מקרה.
הם יאלצו לבנות מנוע חדש מאפס וIP חדש מאפס, זה כמובן ממש לא בלתי אפשרי אבל זו בעיה ממש רצינית.
אני מניח שהם כן בדקו אופציות ולא היה קונה בלי הIP.
המנוע יכול להיות עדיין בשימוש, ואני מהמר שיהיה בשימוש. ובלי הIP אני לא חושב שID יכולים להשתקם בכל מקרה.
הם יאלצו לבנות מנוע חדש מאפס וIP חדש מאפס, זה כמובן ממש לא בלתי אפשרי אבל זו בעיה ממש רצינית.
אני מניח שהם כן בדקו אופציות ולא היה קונה בלי הIP.
אופציות יציאה ניתנו לאולפנים שרצו לסגור, כלומר נתנו להם את האפשרות להציל את עצמם, את id הם לא רצו לסגור. אבל הפיטורין שם היו כבדים ממש ואני לא חושב שהאולפן הזה ישרוד מעבר ללהיות אולפן עזר, הם הפכו מיותר מ-200 לפחות מ-100 אנשים והצוות הטכני לא קיים כבר בכלל.
בנוגע ללבנות מנוע, זה מה שהחבר'ה האלה עושים. לבנות מנוע מאפס, לתקן את כל הבחירות הרעות שנעשו לאורך השנים, זה כנראה היה מענג את הצוות הטכני. וכנ"ל על IP, אין באמת IP בדום, הם המציאו את דום מחדש עם lore בבל"ת והם באותה מידה יכולים לעשות את זה שוב. כך או כך הם ממציאים את עצמם מחדש כל משחק כבר שלושה משחקים ברצף, לתת להם להמציא IP (שדומה או שונה מדום) ולהתפרע נשמע כמו דבר סופר חיובי. אם המכירות היו טובות מספיק, מי יודע. אבל נראה שהשם דום לא עזר למשחק האחרון מספיק ממילא.
בכל מקרה, זה לא קורה, ו-id הפכו לצל של עצמם. אין שם יותר צוות מנוע, אין מי שיפתח אותו קדימה, ולמרות שאולי יהיה מי שישתמש בו (משין גיימס?), לא נראה שיש ל-id tech עתיד.
המנוע של TDA אכזבה גדולה. גם המשחק עצמו היה די מיותר. לא רואה פה הפסד גדול.
המנוע של TDA עושה RT תאורה ישירה, RT GI וכתוצאה מזה גם RT צל ב-60FPS וב-scale גדול פי 10 מאיטרנאל על הפס5, ומוסיף על גבי זה גם לא מעט הרס ועננים וליומטרים, אני חושב שזה מרשים למדי. לדעתי יש למשחק בעיה אומנותית יותר מאשר טכנית בצד הויזואלי, ביחוד כי אנדיאנה ג'ונס נראה טוב ממנו ויזואלית והוא רץ על גרסה ישנה יותר של אותו מנוע.
על האיכות של המשחק, אני מסכים שהוא לא 2016 או איטרנאל, אבל הוא עדין טוב. הם לקחו כיוון חדש והוא לא הצליח, אבל זה לא פוסל אצלי את הצוות שעשה את 2016 ואת איטרנאל, בטח ש-TDA הוא ממש בסדר, פשוט לא מדהים. כשאתה רואה חברות כמו קומפולשן שמעולם לא עשו משחק טוב מקבלות חבל הצלה ו-id עוברת גריטה, זה ממש מבאס.
לעשות rt gi עם קרן אחת לפיקסל בחצי/רבע רזולוציה כדי לשמור על 60 fps יציב (בערך) זה סתם לעשות rt gi בקטע שיווקי. התוצאה בפועל לא מרשימה וזה לא ממש מורגש במשחק. tda נראה קרוסג'ן והוא המשחק הראשון של id שנראה ככה.
מבאסת המחשבה שלא נראה עוד מנועים של ID. סמל ענק של התעשייה, להשאיר צוות של אמנים שאולי יבנו את הדור הבא בלי מנוע משלהם - זה כבר לא Id. והכל כי מייקרוסופט מטומטמים ועדיין, עשורים אחרי שנכנסו לתחום, הם לא יודעים לנהל את העסק. קונסולות זה ממש לא בשבילם ובעולם אידיאלי עדיף שהיו פורשים במקום לעשות עוד נזקים ולחרב את התעשייה ומפנים את הבמה לחברה קצת יותר competent אבל אנחנו לא בעולם כזה ומספיק מפחיד לראות איך סוני מתנהלת כשיש מתחרה חלשה ועלובה כמו מייקרוסופט מולה, לא רוצה לראות איך הם יתנהגו כמונופול שליט יחיד בלי אפילו מתחרות תיאורטיות.
כן, אני לא מבין למה אינטר חושב שזה לא הפסד גדול, זה פאקינג ID :( אני גם מאלה שחושבים שדום האחרון לא משהו אבל החברה עצמה היא נכס בטח אחרי שחזרו לעצמם. אני באמת תוהה למה מייקרוסופט הכניסה את עצמה לכל סאגת הקניות הזו של חברות. מה הם באמת לא מכירים את עצמם שהם לא מצליחים לנהל שום דבר שקשור למשחקים? הרי כל אחד ידע שזה יהיה הסוף של כל החברות שהם רכשו, אפילו יש לי פוסט בפורום על זה שהם יסגרו בעתיד את כל מי שהם רכשו ויהרסו אותן כמו שהרסו את סקיילבאונד וRARE והנה זה קורה.
סוני הולכת לדעתי להיות במצב הכי קשה שלה בשוק מאז 1994. אף אחד פשוט אף אחד לא הולך לקנות PS6 כולם הולכים לעשות את מה שאתה עשית בדור הזה בלינג. כולם יודעים שכל הצד א' של סוני חוץ מאיזה ספיידרמן או ראצ'ט או ריימיק של Bloodborne הכל יהיה זמין על הפס5. כולם יודעים שב2027 דור הפס5 מתחיל באמת. אז לדעתי מייקרוסופט שירדה מכוחה היא אפילו לא תהיה הסיבה המרכזית שסוני תהיה חלשה בדור הבא.
אבל כן לי אין ספק ההייליקס תהיה ה"קונסולה האחרונה" של מייקרוסופט שיגיע הPS7 כבר נשמע על פרישה של מייק מהשוק והפיכה למפיצה בלבד כולל על פליייסטישן ונינטנדו של הכל.
אגב מי שחושב שלא איבדנו כלום עם מה שקרה לID (נדב, זהירות בשבילך זה מלח על הפצע) שיקרא את זה.
he cuts came as id's team was toying with different game ideas including a John Wick-style original game called Fury; a new game in the Perfect Dark franchise; and a multiplayer/co-op version of Doom. It's not clear which game, if any, the remaining team can do
עולם של פוטנציאל שהלך לפח.
LaskinElderהשם "FURY" עושה לי פלאשבק ל"RAGE", שהיה נקודת שפל מבחינתי, של הסטודיו...
צריך לומר את האמת - דום 2016 ודום איטרנל היו הצלחות אדירות, והם היו צריכים להמשיך את הכיוון הזה קדימה, לפתח אותו עוד.
נסיונות לIP חדשים לא הצליחו, נסיון לקחת את דום אחורה לא הצליח.
מבאסת המחשבה שלא נראה עוד מנועים של ID עוד. סמל ענק של התעשייה, להשאיר צוות של אמנים שאולי יבנו את הדור הבא בלי מנוע משלהם - זה כבר Id עוד. והכל כי מייקרוסופט מטומטמים ועדיין, עשורים אחרי שנכנסו לתחום, הם לא יודעים לנהל את העסק. קונסולות זה ממש לא בשבילם ובעולם אידיאלי עדיף שהיו פורשים במקום לעשות עוד נזקים ולחרב את התעשייה ומפנים את הבמה לחברה קצת יותר competent אבל אנחנו לא בעולם כזה ומספיק מפחיד לראות איך סוני מתנהלת כשיש מתחרה חלשה ועלובה כמו מייקרוסופט מולה, לא רוצה לראות איך הם יתנהגו כמונופול שליט יחיד בלי אפילו מתחרות תיאורטיות.
אם נהיה הוגנים סוני משאירה בדיוק אותו שובל של הרס, והיא עושה את זה בזמן שהיא סופר מצליחה. וכן, מיקרוסופט לא יודעים מה הם עושים, תרנגולת בלי ראש.
אגב מי שחושב שלא איבדנו כלום עם מה שקרה לID (נדב, זהירות בשבילך זה מלח על הפצע) שיקרא את זה.
he cuts came as id's team was toying with different game ideas including a John Wick-style original game called Fury; a new game in the Perfect Dark franchise; and a multiplayer/co-op version of Doom. It's not clear which game, if any, the remaining team can do
עולם של פוטנציאל שהלך לפח.
בדיוני PD שלנו בעבר כשאמרת ש-IOI היו צריכים לעשות את PD אמרתי ש-id צריכים, איזה קטע. טוב נו, עצוב, מה נעשה. כבר השלמתי עם זה שנראה שכל צוות בתעשיה רק מתחנן לעשות PD ועדין אף פעם לא נקבל משחק PD חדש.
נכון! עכשיו אני אני יודע מאיפה צלצל לי מוכר הקישור הזה בין פרפקט דארק לID ידעתי שכבר שמעתי דבר כזה איפשהו. הדבר הכי מטורף פה בעיני זה שקיימנו את הדיונים האלה שנים לפני שידענו שIOI עובדים על גיימס בונד וכמובן שנים לפני שידענו שID התחילה עבודה כלשהי על פרפקט דארק. היינו צריכים למלא לוטו אולי בחודש הזה במקום הדיונים האלה חח.
אני לא הולך להרוס לך כלום אבל בפורומים של ג'יימס בונד כבר דיברו על זה שהמשחק החדש של IOI מפוצץ בריפרנסים לפרפקט דארק, אני מניח שכולם עברו לי מעל הראש כי אני לא מכיר את הפרנצייז , אבל זה עדיין מעניין :-)
אין ספק מבחינתי שID היתה עושה עבודה מעולה גרפית ובירי ומכל מה שאתה אומר נשמע שהדברים האלה של אקשן זורם וגרפיקה חשובים יותר לפרפקט דארק מהקטע של האימרסיב סים אז אני לא מתנגד לID :-)
גם אם היינו מסכימים על זה שIOI היו צריכים לעבוד על פרפקט דארק זה כנראה לא יקרה סופית עכשיו אחרי שIOI נכוו ממיקרוסופט סופית על המשחק של הדרקונים אז החזון שלי גם ככה הלך לפח סופית :( במיוחד שהדרקונים הם הפרויקט הכי מרכזי שלהם בעתיד הקרוב.
לאסקין: כן, ID דשדשו רצח מאז QUAKE 4 אבל דום לגמרי החזיר אותם לפסגה של הגיימינג. אנשים אשכרה השוו את איטרנל לDMC בגוף ראשון אין יותר מזה להראות שID חזרה להיות בטופ העולמי מפה הם יכלו רק לעלות.
לא יודע,אם בהכרח לא היה מצליח להם IP אחר, ID כמו נינטנדו הם חברה של גיימפלי, אני חושב שהם דווקא יכלו להצליח בפרפקט דארק ומשחק סטייל ג'ון וויק אם הם היו נשארים gameplay first ששם הכוח שלהם, אם הם היו מנסים לעשות משחק Story driven עם הנסיונות האלה אז כן שם הם היו נופלים אבל אלה גם ככה IP של גיימפלי.
LaskinElderחברה של גיימפליי שעובדתית נכשלה עם IP שהם לא דום. אפילו עם קווייק פישלו ב-2022 ולצערנו, גם עם דום האחרון.
איזה פספוס, אני מעריך את הנסיון עם דום החדש, זה אמיץ לנטוש משהו שעובד כל כך טוב, אבל זה פשוט לא עבד, גם אם הביקורות היו סלחניות יחסית... אז האומץ התברר כטמטום.
אם היו ממשיכים את הקו של איטרנל אני חושב שזה היה אולי יכול להיות ממחזר, אבל שימצאו משהו לשפר ולחדש, אני בטוח שזה אפשרי.
במקום לקפוץ במשחק סופר מהיר אני הוחלפתי בטנק כבד. זה הרגיש כמו כמה צעדים אחורה במקום אחד קדימה. והדרקונים פשוט לא היה כיף. גם לא הקרבות ברובוט העצום. וזה קטעים לא קצרים כל כך. פרשתי ברבע הראשון, בחיים לא פרשתי משחק דום.
חברה של גיימפליי שעובדתית נכשלה עם IP שהם לא דום. אפילו עם קווייק פישלו ב-2022 ולצערנו, גם עם דום האחרון.
איזה פספוס, אני מעריך את הנסיון עם דום החדש, זה אמיץ לנטוש משהו שעובד כל כך טוב, אבל זה פשוט לא עבד, גם אם הביקורות היו סלחניות יחסית... אז האומץ התברר כטמטום.
אם היו ממשיכים את הקו של איטרנל אני חושב שזה היה אולי יכול להיות ממחזר, אבל שימצאו משהו לשפר ולחדש, אני בטוח שזה אפשרי.
במקום לקפוץ במשחק סופר מהיר אני הוחלפתי בטנק כבד. זה הרגיש כמו כמה צעדים אחורה במקום אחד קדימה. והדרקונים פשוט לא היה כיף. גם לא הקרבות ברובוט העצום. וזה קטעים לא קצרים כל כך. פרשתי ברבע הראשון, בחיים לא פרשתי משחק דום.
ID לא עשו IP שהוא לא דום מאז RAGE (קוייק צ'מפיונס היה סתם פורט של QUAKE 3/LIVE עם פיצ'רים קוסמטים של GAAS שבכלל פותח בעיקר אצל סייבר ואפילו רץ על המנוע של סייבר), עברו מאז 15 שנים. דום 2016 משחק מדהים, דום איטרנל גם משחק מדהים. ודום TDA משחק טוב, לא מדהים אבל טוב. בו נגיד שדום TDA הוא משחק ברמה של אינסומניאק במקום להיות השוטר אקשן הכי טוב בתעשיה. ממשחק למשחק הם שינו הכל, דום איטרנאל שונה לגמרי מ-2016, ו-TDA שונה לגמרי מאיטרנאל. אוקיי, המשחק לא יצא מאסטרפיס, הוא עדין משחק מצויין. איך אפשר להגיד רע על id להתחשב בשלושת המשחקים האחרונים שלהם רק כי TDA יצא 8+?
הם עושים משחקים שאף אחד בתעשיה לא עושה, לפחות לא ברמה הזו, על מנוע יחודי משלהם והמשחקים שלהם מצויינים. מדובר בחברה שקיימת משחר משחקי הוידאו, מורשת מטורפת וסופר חשובה לתעשיה, לא יודע איך אפשר לראות את זה כפחות מטרגדיה.
מצחיק לראות אותם משחררים את הסרטון הזה היום, כשיוצאת ההרחבה, אחרי מה שקרה.
לא יודע מה הבעיות של TDA אבל יש לו בדיוק אותו ממוצע ציונים ב OC כמו המשחק מ 2016, כלומר גם אם הוא המשך מאכזב אי אפשר לטעון שהוא משחק רע של מפתחת טובה שהוביל לסגירה שלהם כמו המשחק האחרון של ארקיין אוסטין נגיד, סתם משחק שמכר פחות טוב כפי שלפעמים קורה. גיימפאס היה טעות.
אובסידיאן אגב ביטלו את כל הפרוייקטים שלהם בשביל לעבוד על פולאווט, שזה רעיון לא רע בכלל אם יש לך גליוטינה מעל הראש.
אובסידיאן אגב ביטלו את כל הפרוייקטים שלהם בשביל לעבוד על פולאווט, שזה רעיון לא רע בכלל אם יש לך גליוטינה מעל הראש.
זה בתאוריה מהלך ציני, לקחת מפתחת שעושה משחקים מקוריים ולדחוף להם בגרון פרנצ'ייז רווחי. אבל במציאות זאת חדשה שאם הייתה מוכרזת בתצוגה של אקסבוקס האינטרנט היה נמס, החבר'ה שעשו את NV ולא מעט מהמפתחים המקוריים של FO1 ו-2 חוזרים ל-FO אלה חדשות ממש מגניבות.
להגיד את האמת, אין לי מושג איך בשניה שמיקרוסופט קנו את אובסידיאן ובת'זדה הם לא אמרו לאובסידיאן "שלום, זה המנוע החדש של סטארפילד, תכירו, אתם עושים משחק FO עכשיו עם כל המשאבים שיש לכם". הם יכלו להיות עם משחק FO חדש מאובסידיאן ב-2026 או 2027, אולי לצאת בסמוך לעונה השלישית של FO שנה הבאה. אבל העיקר שיש לנו את outer worlds 2 או avowed.
אולי הם יכלו לפתח דברים במקביל לצוות הגדול של FO, הם הוציאו כל כך הרבה משחקים בדור הזה (grounded, grounded 2, avowed, outer worlds 2 ופנטימנט), ממוצע של משחק בשנה.
שום דבר שאובסידיאן עשו בשנים האחרונות לא משך אותי במיוחד, אז אני בעד גם ברמה העקרונית.
והבמאי של המשחק FO החדש באובסידיאן הוא הבמאי של FO:NV, ג'וש סוייר, שזה נהדר. הוא ביים את FO:NV, אחריו את POE, אז את POE2 ואת פנטימנט.
מיקרוסופט הייתה צריכה קצת לנהל את הסטודיואים שלה, והחיבור בין אובסידיאן ל-FO היה מתבקש. בדיוק כמו שאחרי הכישלון של 343 והכישלון המסחרי היחסי של דום, מיקרוסופט הייתה צריכה לשים את id על היילו הבא. השם של היילו יחד עם האיכות בבימוי גיימפליי של id המודרנית יכל ליצור סערה מושלמת. למרות שלדעתי זה היה מבאס לראות את id עובדת על הפרנצ'ייז המת הזה שמעולם לא ממש אהבתי, אבל מבחינה מסחרית זה היה רעיון טוב.
יש (או היה) למיקרוסופט כל כך הרבה IP טובים וכל כך הרבה סטודיואים שמתאימים בול לעבוד עליהם. למשל toys for bob מתחברים יופי לכל הבאנג'ו והקונקר למניהם, id להיילו או PD, אובסידיאן ל-FO וכו'. מיקרוסופט יכלו ליצר כמה סערות מושלמות.
LaskinElderלא יודע מה הבעיות של TDA אבל יש לו בדיוק אותו ממוצע ציונים ב OC כמו המשחק מ 2016, כלומר גם אם הוא המשך מאכזב אי אפשר לטעון שהוא משחק רע של מפתחת טובה שהוביל לסגירה שלהם כמו המשחק האחרון של ארקיין אוסטין נגיד, סתם משחק שמכר פחות טוב כפי שלפעמים קורה. גיימפאס היה טעות.
כבר כתבתי שהיו סלחנים איתו בביקורות, לדעתי.
גם לסטארפילד יש ממוצע 83, אבל הקונצנזוס הוא שרוב מי ששיחק מאוד התאכזב ממנו. אני זוכר שהיה איזה עניין בהשקה של דום 2016 עם המולטי, לא זוכר בדיוק מה, אבל זה לא משנה, הוא נחשב קלאסיקה של הז׳אנר במבט לאחור, TDA נחשב אכזבה גדולה. אני לגמרי שותף לתחושות האלה.
לא טענתי שהוא משחק רע, אבל לדעתי הוא בקושי משחק ״טוב״. אולי בפני עצמו ממפתחת אחרת היה יכול להיות שוטר סביר, אבל אחרי איטרנל? זה ממש מעפן. בצורה מרגיזה אפילו.
LaskinElderלא יודע מה הבעיות של TDA אבל יש לו בדיוק אותו ממוצע ציונים ב OC כמו המשחק מ 2016, כלומר גם אם הוא המשך מאכזב אי אפשר לטעון שהוא משחק רע של מפתחת טובה שהוביל לסגירה שלהם כמו המשחק האחרון של ארקיין אוסטין נגיד, סתם משחק שמכר פחות טוב כפי שלפעמים קורה. גיימפאס היה טעות.
גם לסטארפילד יש ממוצע 83, אבל הקונצנזוס הוא שרוב מי ששיחק מאוד התאכזב ממנו. אני זוכר שהיה איזה עניין בהשקה של דום 2016 עם המולטי, לא זוכר בדיוק מה, אבל זה לא משנה, הוא נחשב קלאסיקה של הז׳אנר במבט לאחור, TDA נחשב אכזבה גדולה. אני לגמרי שותף לתחושות האלה.
לא טענתי שהוא משחק רע, אבל לדעתי הוא בקושי משחק ״טוב״. אולי בפני עצמו ממפתחת אחרת היה יכול להיות שוטר סביר, אבל אחרי איטרנל? זה ממש מעפן. בצורה מרגיזה אפילו.
לא מסכים בכלל, TDA משחק לגמרי אחלה, הוא פשוט לא מדהים כמו איטרנאל. ויש לו ממוצע ממש קרוב לזה של איטרנאל. לא היו איתו סלחנים, אם כבר להפך, יש עכשיו מגמה של "לא הערכתי אותו מספיק בשיגור" ממבקרים, שמעתי החודש את ג'ייסון שרייר אומר את זה, את ג'ון מ-DF ואת קולין מוריארטי. אישית אני לוקח את TDA על כל משחק של אינסומניאק אי פעם. הוא משחק סופר שונה מאיטרנאל, אבל עדין משחק טוב.
LaskinElderזה בסדר, אני בטוח שיש הרבה כמוך ואכן המבקרים אהבו. קולין למשל מהרגע הראשון ממש אהב אותו, זה לא שהוא פתאום שינה דעתו… לדעתי היו סלחנים איתו והגיעה הרווחת הוא שהוא היה ממש אכזבה, אולי זה משהו שאני רואה אצלי יותר בתגובות בכל מקום, אבל זה מתבטא גם במכירות, ולהאשים את גיימפאס נראה לי מגוחך. הוא לא מוכר טוב בסטים ולא בפלייסטיישן וזה לא בגלל גיימפאס.
StickSageלא שיחקתי באף אחד מהשלושה (אני כל כך גרוע בשוטרים מגוף ראשון שלהכנס לדום מרגיש לי כמו להכנס לדארק סולס בפעם הראשונה), אבל במבט מבחוץ הייתי תחת אותו הרושם של קיאו. בכל מקום שמדברים עליו, ובמיוחד עכשיו כשהוא עולה יותר בעקבות הDLC, אני רק שומע כמה "אחרי שעבר זמן והבנתי אותו יותר טוב אני רק מצטער שלא נתתי לו יותר קרדיט בזמן אמת".
אין לי שנקל משלי על הנושא, אבל זה משפט ששמעתי כל כך הרבה פעמים ממקומות שונים בחודש האחרון, שלגמרי חשבתי שזה הקונצנזוס איתו היום.