אין לו תשובה לזה. או שהוא יגיד משהו כמו ״זה בניה לעתיד״ או דבר לא קוהרנטי אחר.
נושא ה-Xbox הרשמי
נוצר ע"י DrKeo·23 ביולי 2020
LaskinElderמצוין! חסר כל טעם עבורי אבל יש מליונים שזה כן חשוב להם, ומתוכם אולי מליון איש אשכרה יקנו אקס בוקס בשביל זה, ותהיה להם ספריה של משחקים ישנים שהם כבר רכשו בעבר… ובפלייסטיישן הם יקנו את כל המשחקים החדשים.
אני אשמח להמיר את כל משחקי ה-360 שלי לדיגיטלי, אולי עוד 15 שנים תצא אקסבוקס נורמאלית ואני אקנה אחת.
עריכה:
אה, זה עובד רק ממשחקי one והלאה, באסה.
@Hypno - קיאו שאל אותך עשרות פעמים. אני גם שאלתי ואני בטוח שגם לאסקין. ממה מיקרוסופט תרוויח בהיליקס? משחקים היא לא תמכור, והמצב בשוק החומרה בימינו הוא כזה שגם ב1000$ היא כנראה תהיה הפסדית (אז היא כנראה תעלה יותר אפילו). בהתחשב בעובדה שכמעט כולם קונים משחקים רק בסטים, ואולי קצת בGOG/אפיק/UBI - מאיפה בדיוק מיקרוסופט תכניס כסף?
למה זה 'מקובל' לשחרר קונסולה במודל מסובסד שמפסידים עליה כסף בהנחה/תקווה שהמשתמש יעשה עוד רכישות, אבל מודל בו אתה מרוויח החל מכל רכישת חומרה הוא בלתי נתפס?
כשקונסולות במודל קלאסי נכשלות אתה אומר שהמודל מטומטם?
למה להפסיד כסף כדי לבסס קונסולה זה אחלה אבל 'להפסיד כסף' (לא באמת, אלא להוריד את תקרת הרווחים) כדי לבסס מחדש את הרלוונטיות שלך בתחום ולהחליש את המתחרות שלך זה פסול?
מיקרוסופט בראש ובראשונה צריכים למשוך יותר ויותר אנשים לעשות את הגיימינג שלהם על ווינדוס. אחר כך הם ימצאו דרך גם לעשות (יותר) כסף מזה.
לבנתיים, מיקרוסופט תכניס כסף ממכירות חומרה, אביזרים, מינוי גיימפאס, הגדלת הרלוונטיות של חנות חלונות. אולי הם יחליטו לשחרר משחקי צד א' בלעדית לחנות שלהם במחשב.
glass manSageאני לא מבין מה מיקרוסופט עושים בכלל. הם מוציאים קונסולה שהולכת להרוס להם כל מקור revenue שיש להם כרגע, ונראה ש-100% מהפוקוס עובר להיות מפיצה. אבל מצד שני הם קוצרים את כל החברות משחקים שלהם, אז מה בדיוק הם הולכים להפיץ? הדבר היחיד שאני מצליח לראות פה הוא, שכמו שאמרתי בעבר, אקטיוויז'ן קנתה את אקסבוקס, לא אקסבוקס את אקטיוויז'ן. וכתוצה אנחנו רואים אסטרטגיה "אקטיוויז'נית", כלומר להרוג כל דבר שהוא לא AAA סופר מצליח שמדפיס כסף. מיינקראפט? כן. דאבל פיין? לא. COD? כן. הלבלייד? לא. פשוט לסגור כל מה שהוא לא מדפסת כסף.
ומה הבעיה באסטרטגיה הזו? שלפני שמיקרוסופט קנתה את אקטיוויז'ן, זאת הייתה בדיוק האסטרטגיה של אקטיוויז'ן. וכשמסתכלים על איזה משחקים כן ואיזה משחקים לא, אחרי הצמצום סטודיואים הם הולכים להשאר בייסיקלי אקטיוויז'ן + elder scroll ומיינקראפט. ראינו את הדוחות הכספיים של אקטיוויז'ן, הם מעולם לא הצליחו לשבור את ה-9 מליארד revenue בשנה, רוב הזמן הם קרובים יותר ל-5 מליארד. אקסבוקס צפונית ל-20 מליארד. אז מה הם בדיוק מצפים שיקרה ברגע שהם יהיו אקטיוויז'ן שוב? הם מבינים שה-revenue יצנח למתחת ל-10 מליארד בשלב מסויים?
אני חושב שזו תמיד היתה האסטרטגיה שלהם. להשאיר רק את מה שהוא סופר מצליח. מה ניצל מכל התוכנה שהם מפיצים עכשיו נדב? המשחק של קוג'ימה וזה רק בגלל השם הענק שיש לקוג'ימה. על אותו משקל. אפילו אם ניקח את תקופת הזהב של ה360. איזו תוכנה צד א' כבר היתה להם חוץ מהיילו ופייבל ופורצה?
הם אף פעם לא היו Powerhouse אמיתי של תוכנה. איזה משחקים הם פיתחו לפני שנכנסו לשוק הקונסולות Age of empiers הייתי אומר שחזרו לשורשים שלהם.
לא ילך למייקרוסופט גם כמפיצה בתעשיה הקשוחה הזו. אי אפשר לדעתי להיות חברת צד ג' טובה אם הם לא שמים את כל התוכנה הכי נחשקת שלהם על כל הפלטפורמות וכל ה"חם קר" הזה שהם משחקים עם הקהל של סוני יחזור לנשוך אותם והם ייצאו קרחים גם בתור יצרנית קונסולות וגם כמפיצה צד ג' כי הם לא נותנים לקהל של הפלייסטישן להיקשר רגשית לIP שלהם כמו גירס ואחרים.
אמרתי את זה מליון פעמים אבל אם הייתי מקבל את חטיבת הבוקס לניהול שלי זה מה שהייתי עושה.
קונה את IO חותם מחדש על פרויקט הדרקונים מושך את היטמן מכל חנות אחרת ושם וטו לאמזון שאם הם רוצים את IOI בתור מפתחת לג'יימס בונד אז המשחקים נשארים אצלי, אחר כך נותן להם לפתח גם משחק אינדיאנה ג'ונס נורמלי.
עושה גירס חדש ובלעדי אחרי 6 עם ערכי ההפקה הכי מטורפים שיש הופך אותו לGOW 2018 של הפלטפורמה ומשנה כל מה שאנשים יודעים על הIP.
זורק את כל העבודה שנעשתה על TES VI עד היום ונותן להם ליטרלי תקציב בלתי מוגבל כדי שהוא יהיה genre defining game
חותם עם קפקום על חוזה שהם מפתחים את סקיילבאונד עם קאמיה in house ואני הגב הכלכלי שלהם וזה נשאר באקסבוקס בלבד.
מציל את GANG OF DRAGON של יוצר יאקוזה ונותן לו כבר גריין לייט לשני המשכים כדי לבנות קהל נאמן.
מביא את מישל אנסל מהאמזונס או איפה שהוא לא נמצא ומחתים אותו לפתח לאקסבוקס beyond good and evil 2 אמיתי וריימן 4 תלת מימדי אמיתי שיהיה ה"מריו" של הבוקס
אני בטוח שהאסטרטגיה הזו תעבוד הרבה יותר טוב מהאסטרטגיה הנוכחית שלהם/החזון של קאז.
למה זה 'מקובל' לשחרר קונסולה במודל מסובסד שמפסידים עליה כסף בהנחה/תקווה שהמשתמש יעשה עוד רכישות, אבל מודל בו אתה מרוויח החל מכל רכישת חומרה הוא בלתי נתפס?
כשקונסולות במודל קלאסי נכשלות אתה אומר שהמודל מטומטם?
למה להפסיד כסף כדי לבסס קונסולה זה אחלה אבל 'להפסיד כסף' (לא באמת, אלא להוריד את תקרת הרווחים) כדי לבסס מחדש את הרלוונטיות שלך בתחום ולהחליש את המתחרות שלך זה פסול?
מיקרוסופט בראש ובראשונה צריכים למשוך יותר ויותר אנשים לעשות את הגיימינג שלהם על ווינדוס. אחר כך הם ימצאו דרך גם לעשות (יותר) כסף מזה.
לבנתיים, מיקרוסופט תכניס כסף ממכירות חומרה, אביזרים, מינוי גיימפאס, הגדלת הרלוונטיות של חנות חלונות. אולי הם יחליטו לשחרר משחקי צד א' בלעדית לחנות שלהם במחשב.
מקובל לעשות מה שרוצים. אם זה עובד, אחלה. אם לא, הביתה. עובדה, פיל ספנסר, הימר בגדול. לא הלך? ביי.
עכשיו לפרק את הטיעונים שלך בקצרה:
מכירות חומרה? במצב הנוכחי, ההיליקס תצטרך לעלות הרבה (!!!!!!) יותר מ-1,000 דולר כדי להיות רווחית. מעריך שיותר לאזור ה1400-1500. וגם אז. כמה רווחית? 100$ ליחידה? 200? כמה אתה חוזה שהם ימכרו במשך ה-3 שנים הראשונות של המוצר בשוק?
אביזרים - איזה? בקרים של מיקרוסופט ל PC שכבר היום נמכרים?
גיימפאס? כבר ראינו שלא תופס. וזה כשהיה שם את פאקינג Call of Duty. אז בוא....
הגדלת הרלוונטיות של חנות חלונות !=דרך לעשות רווח, כי:
שיחרור משחקי צד א' בלעדית לחנות שלהם במחשב - יוביל מיידית למקהלת בכייני האינטרנט שתגיד ''ואיי, חבל ש E-Day לא יוצא למחשב! דווקא הייתי רוצה לשחק אותו!''. אז לא. גם זאת לא דרך לעשות רווח.
רוצה לנסות שוב? איפה הכסף למיקרוסופט מעבר לרווח כלשהו על החומרה הזאת שאתה מתאר שהיא תמכור. אגב - איפה זה שם אותה למול השותפות שלה - Asus, MSI, Lenonvo וכו', שהיא פתאום מתחרה בהן ראש בראש, על אותו השוק?
אין כסף באסטרטגיה של קאז, רק הפסדים. הם יכניסו פחות וירוויחו פחות. זה כבר קורה, תראה איך אשה שרמה מחרבנת במכנסיים.
ג'ז יצא כזה חומוס, הוא הפך לראש של ארקיין לפני שנה.
LaskinElderאשכרה? Jerk?
אשכרה? Jerk?
ואומרים שהוא ממש נחמד! אגב, הוא אחד הבמאים של אינדיאנה ג׳ונס.
שמועות מג׳ז שוולפנשטיין 3 בפיתוח ובמקביל הצוות של fallout באמזון מפתח סדרה מבוססת על וולפנשטיין. לדעתי רק אלן ריצ׳סון יכול לשחק את bj.
LaskinElderגם ג'ון סינה יכול. הוא גם מתאים לתפקיד קומי יותר מאלן ריצ'סון, השאלה היא אם הם הולכים על כיוון קומי או שינסו לעשות את זה יותר רציני, כי אווירה קומית כמו של פולאאוט מעורבבת עם עניינים שקשורים לנאצים ואפילו לשואה יכולה למשוך קצת אש שלא בטוח שאמאזון ירצו, גם אם עשו את זה מספר פעמים בעבר.
והנה הפטיש נופל.
אקסבוקס מפטרים 1600 אנשים, ועד סוף השנה יפטרו 1600 נוספים. אחד האולפנים שיחטפו הכי חזק בפיטורין הם בת׳זדה. דאבל פיין וקומפולשן מתנתקים ממיקרוסופט וחוזרים להיות עצמאיים תחת הפאונדרים שלהם (כלומר שייפר מקבל בחזרה את דאבל פיין). נינג׳ה ת׳אורי ו-undead labs ימכרו לצד ג׳ לא ידוע. שתי החברות ימשיכו לפתח את סינואה ו-sod3 בהפצת אקסבוקס.
כרגע מתנהל משא ומתן לאולפנים נוספים שאולי יסגרו/ימכרו, בינהם ארקיין.
זאת ההודעה המלאה של אשה שרמה:
Team,
We are beginning the most significant restructure in XBOX history. After careful consideration, I’ve made the difficult decision to reduce our team by approximately 3,200 throughout FY27. This will include approximately 1,600 role eliminations today, and in addition, four studios will leave XBOX to new management. I recognize that a year-long restructuring creates additional challenges. Unfortunately, it is not possible to make all the necessary changes in a single day, and I wanted to be direct about the scale.
I know this is painful. These changes will directly affect people who have poured their creativity into building XBOX. Many joined us through acquisitions, while others were recruited here, or sought us out because they loved this industry and loved XBOX. Today’s decisions do not reflect their talent or dedication.
Our business today is not healthy. We are operating at margins that are 3-10x lower than comparable platform and publishing businesses. We entered Gen 9 with a smaller install base and a higher cost structure. To grow, we bet on Game Pass, multi-platform, and a broader portfolio of content. While those businesses have created meaningful value, they did not grow at the pace we expected. As that happened, our core business weakened, and we added more teams, more investment, and more time, hoping for a better outcome. And now the industry is facing the most severe hardware crisis in its history. We must reset XBOX.
First, we will reset our content portfolio.Since 2018, we have aggressively expanded our studio portfolio while the number of games created each month across the industry now outpaces the last ten years combined. We now find ourselves competing not only with the largest publishers, but also with smaller independent studios. It is neither possible nor desirable to own every great independent studio. We have also learned that we are not the best home for every type of studio; in a typical year, we lost 64 cents for every dollar we invested. As we reset XBOX, we will help independent creators succeed by providing open development tools and audiences to realize their vision.
Compulsion Games and Double Fine Productions will return to management and transition to independent studios with their IP, catalog, and runway for their next games. Ninja Theory and Undead Labs have entered terms to join new ownership with funding to complete and grow Senua and State of Decay 3. In France, Arkane’s management is beginning required consultation with its Works Council to review potential strategic options.
We are also making reductions across other units, and in some cases, shifting investment to focus on higher priority projects. These changes vary in size across Activision, Bethesda/ZeniMax, Blizzard, King, Mojang, and XBOX Game Studios. None of our first party publicly announced games or projects are being cancelled as part of these reductions.
In addition, Mojang and King will now report directly to me. These two studios have increasingly become platforms and are our largest by monthly active players. They bring critical geographic, demographic, and differentiation to XBOX.
Second, we will reset our platform.
We know that great technology gets better when it gets simpler, not bigger. Today, in some parts of the company, work passes through as many as 14 layers of management. Our platform teams are 40% larger than they were at the start of this generation, even as our player base and playtime have declined. That complexity has slowed decisions, blurred accountability, and made it harder to deliver for players. As we reset XBOX, we will simplify.
We will reduce management layers to no more than 5, and where possible, 3. We will deliver success through a flatter organization that is built around makers (individual contributors focused on building), player-coaches (leaders who remain deeply involved in the work while developing their teams), and directly responsible individuals (DRIs) who own key decisions and outcomes. And we will streamline how we work across our tools, with a cleaner code base, shared services, and 50% reduced vendor spend.
Third, we are resetting how we operate.
As XBOX grew our headcount, we became more fragmented. Teams, studios, and functions often operate independently, and it became harder to work towards a shared goal, make the right tradeoffs, and get things done.
For the first time, we are establishing a Chief Operating Officer with end-to-end P&L responsibility across content, hardware, platform, and services. Helen Chiang has been promoted to this role and will report directly to me. Over nearly two decades at XBOX, Helen has helped build some of our most important businesses, from XBOX Live to leading Mojang and the Minecraft franchise. She will bring our businesses together under one operating model, making sure we make clear investment decisions, learn from our successes and failures, and hold ourselves accountable for results.
Thank you, Dave McCarthy, who is retiring after 17 years with XBOX. Dave has played a defining role in building the platform that millions of players rely on every day and has been a trusted partner through many of the biggest moments in XBOX’s history. We wish him all the best.
These changes are about a bigger future for XBOX, not a smaller one. The next decade of gaming will be larger, more global, and more creative than anything we’ve seen before. This year, we’ll invest as much in XBOX as we ever have, but we’ll invest with greater focus, greater discipline, and greater clarity, all in service of making XBOX where the world plays and creates.
I want XBOX to be one of the few companies that entertains more than a billion people each day and gives everyone the opportunity to create and connect. I know we can achieve this goal. XBOX has many of the most beloved franchises in entertainment history, talented studios around the world, and we will return to growth in 2027.
History is full of companies that mistake longevity for inevitability. We will not be one of them.
Asha
LaskinElderטוב, הם גם לא מוכרים וגם לא מקבלים ציונים משהו או תורמים למותג… דאבל פיין היו תורמים פעם, אבל רק עם סייקונאוטס, ברגע שאיפשרו להם להתפרע עם היצירתיות - הם נפלו חזק. אם ימשיכו לקחת סיכונים כאלה ״בחוץ״ - יש מצב שהם לא ישרדו שנה. אפשר להניח שסייקונאוטס 3 עכשיו יפותח בכל הכח.
אגב, בהודעה של אשה מדובר בתכנון לפטר 3,200 עובדים, ה-1,500 זו רק הפעימה הראשונה.
טוב, הם גם לא מוכרים וגם לא מקבלים ציונים משהו או תורמים למותג… דאבל פיין היו תורמים פעם, אבל רק עם סייקונאוטס, ברגע שאיפשרו להם להתפרע עם היצירתיות - הם נפלו חזק. אם ימשיכו לקחת סיכונים כאלה ״בחוץ״ - יש מצב שהם לא ישרדו שנה. אפשר להניח שסייקונאוטס 3 עכשיו יפותח בכל הכח.
אגב, בהודעה של אשה מדובר בתכנון לפטר 3,200 עובדים, ה-1,500 זו רק הפעימה הראשונה.
דאבלפיין עשו בחוץ ובמיקרוסופט בדיוק אותו דבר. ובנוגע לפיטורין, כן, רשמתי את זה, 1600 עכשיו, 1600 במהלך השנה. הם גם משטחים את המבנה של אקסבוקס מ-13 רמות של ניהול למקסימום 5.
סה״כ היא עושה בניה מחדש בצורה די סבירה, לא סגרו אף אולפן. אבל היא עדין לא מבינה למה אקסבוקס לא עובדת כמו שצריך.
ועל פי שרייר בת׳זדה תעבור שינויים ותתמקד בעיקר בדום, וולפנשטיין, קוויק, FO ו-ES.
ג׳ף גרדינר (לשעבר בכיר בבת׳זדה) אומר שהוא שמע שפוטרו 35 אנשים בבת׳זדה המפתחת ו-95 אנשים ב-id.
Double fine דרעק, לא שיחקתי וסיימתי משחק אחד שלה בעשור האחרון אולי מלבד סייקונאוט 2 שהיה ממש נחמד ומאוד יצירתי, ממש רציתי לאהוב אותם, אבל הם פשוט מפתחת אינדי בינונית מינוס, לטעמי עוד שנה יסגרו סופית.
Ninja Theory מעולה כשהיא רוצה, לראייה DMC, Heavenly Sword, Enslaved ועוד... מנגד היא עשתה רק ג'אנק תחת מיקרוסופט (כן Senua אני מסתכל עליך), רק ירוויחו מלעזוב מבחינתם לטעמי.
Undead לא מעניינים.
הפגיעה בId לא מובנית לי, Id היא יהלום, דום מעולה ועקבי (טופ חמש המותגים הבאמת טובים של מיקרוסופט ובטח בת'זדה), היא מדהימה בצד הטכני והId Tech הוא באמת מנוע מעולה.
אם כבר הייתי זורק את כל מי שעבד על Starfield, ולא חסר.
סך הכל חיתוך שלא פגע בסטודיואים הבאמת טובים של מיקרוסופט ואין לי מושג מה זה אומר לגבי העתיד, מוותרים על המותג? הופכים למפיצה כן או לא? הורגים את גיימפאס בהמשך הדרך? מתנתקים סופית מגיימינג? לא ברור. מה שכן ברור, מיקרוסופט באמת האמינה בעבר שיש המון כסף בגיימינג, נראה שהתעשייה קצת מתקררת, גם סוני לא בצמיחה משהו בעסק (באזורי ה-5% שזה ממש סטגנציה לחברות צמיחה).
דיי ברור שמשהו דפוק בתעשייה, לפחות בצד בעלות הקונסולות, הם לא עושים המון כסף בסופו של יום, זה פחות מ-10% בענקיות בסדר גודל של מיקרוסופט וגוגל.
הבעיה של מיקרוסופט היא שאין אסטרטגיה אמיתית. הם חותכים בבשר של צד א׳ כמו רואי חשבון, הם מצמצמים הוצאות כדי שהשורה התחתונה תהיה יפה יותר. אבל הם לא באמת מבינים מה הם חותכים ומה ההשפעה העתידית של הפעולות שהם עושים.
לא שאני חושב שלחתוך את החברות הללו זה רע, רובן בקושי הוציאו משחק ב-8 שנים שהן במיקרוסופט ואלה שכן לא בדיוק היו להיט גדול או חביב מבקרים או גיימרים (חוץ מסייקונאטס 2). אני רק אומר שאין באמת אסטרטגיה מאחורי המהלכים. הספינה ממשיכה באותו כיוון חסר כיוון, פשוט בהוצאות נמוכות יותר אז השורת רווח תהיה קצת יותר טובה.
על פי הדיווחים ה-95 שפוטרו בid כוללים כל מתכנת בחברה, נשארו שם רק art ו-design. או במילים אחרות, id tech הלך לעולמו. זאת באמת טרגדיה. ומה זה אומר לגבי id? שהם עכשיו סטודיו תמיכה?
גם שליש מאובסידיאן פוטרו, וארקיין יתפצלו ממיקרוסופט ברגע שהחוק הצרפתי יתן להם ( חוקי איגוד ועבודה צרפתים גוררים את האירוע).
LaskinElderפאק, דווקא המנועים שלהם זה לרוב אחד הדברים הכי יעילים בתעשייה. באמת טרגדיה.
מקווה שלפחות ישתמשו בו לוולפנשטיין 3.
עוד לא ראיתי תגובות של המקימים האגדיים של ID.
לגבי אובסידיאן - קצת פחות מפריע לי. אישית הייתי מעדיף שיעשו משחקים מקוריים קטנים במקום OUTER WORLDS וכו' שאני מעריך את ההומור שלהם אבל משעמם מהגיימפליי. מצד שני גם לא נראה לי שאי פעם אנסה את PENTIMENT. שיעשו איזה TOP DOWN אקשן עם הומור, על זה אזרום :)
מה שכן, להפך מדאבל פיין, NT ואחרים שקיבלו בעיטה - לפחות הם כן יודעים לעשות משחקים טובים, אפילו מצוינים - בשביל אנשים שהם לא אני. אז זו טעות בשורה התחתונה, זה סטודיו שהם כן צריכים לממן גם אם המשחקים שלהם מוכרים פחות טוב. בדומה להאוסמארק - לא לסגור, אבל צריך אולי כן להגביל את התקציבים שלהם.
אני לא חושב שהתקציבים של אובידיאן כאלה גדולים. הם מפמפמים משחקים בקצב, עובדים על 3-4 במקביל. הם אולפן שעושה כמה AA במקביל במקום AAA אחד גדול.
LaskinElderOUTER WORLDS הראשון היה בתקציב יותר של AA גבוה, אבל השני לפי מה שראיתי באיזור ה-100 מליון.
בדיוק כמו האוסמארק עם ריטרנל וריטרנל 2 - קפצו פי 2.5.
שתיהן צריכות לחזור לתקציב של גג 50 מליון.
בכל מקרה פטרו שליש מאובסידיאן אז זה לבד יוריד את התקציבים...
מעניין מה יקרה עם דאבל פיין. קנו אותם כשהם היו 40, כשהכסף של מיקרוסופט התחיל לזרום הם התנפחו ל-100+ על חשבון הברון. עכשיו כשטים שייפר צריך לשלם שוב את החשבונות אני ממש בספק שהם יצליחו להשאר 100 אנשים.
מיקרוסופט יצאו מה זה בסדר עם דאבל פיין. להבנתי הם לא רק פחות או יותר נתנו את החברה לשייפר, הם נתנו לו גם את הip שלהם וכמה מליונים שיהיה להם לתרופות.
מספר המפוטרים ב-id עומד על 136, זה יותר מחצי סטודיו. מריח שהם הולכים להפוך לסטודיו תמיכה, איזו טרגדיה. למה לא שחררו אותם לעצמאות בזמן שחברות meh כמו קומפולשן קבלו את הכרטיס לחופש.