VOXELIM

נושא *לא* E3 2026

נוצר ע"י DrKeo·11 בפברואר 2026

386 הודעות
HypnoHypnoVeteran

הבעיה היא שנדב ואחרים מנסים לתת נופח ענייני/אובייקטיבי לקביעות שלהם על טיב הליין-אפ, אבל כל הזמן מחליפים אומדנים כדי שזה יתאים לקו שהם מעוניינים לקדם, ומציגים אי עקביות שאי אפשר שלא לשים עליה זרקור. כמו עכשיו עם ההבדל בהתייחסות של נדב ל Returnal ו Saros.

זה בסדר פשוט להגיד 'אני חושב שהליין-אפ של סוני גרוע כי המשחקים האלה לא מעניינים אותי ולא באים לי טוב בעין'.

glass manglass manSage
ציטוט מאת DrKeo

לא הבנתי, יש לך פס5, אם זאת שנה כל כך מדהימה איזה משחקים מהרשימה הזו קנית?

בן אדם כולה שאל שאלה כולה תענה תשובה. אלוהים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 בספטמבר 2026 בשעה 15:04
ציטוט מאת Hypno

לא, כי אני לא הדיון. אמות המידה שלך ל'שנה טובה' משתנות לפי האג'נדה שאתה רוצה לקדם באותו רגע.
פעם זה ציונים, פעם זה מכירות, פעם זה כמות, פעם זה אם קרוס ג'ן או לא, פעם אם המפתחת עובדת 9 עד 5.

באותה מידה במצב רוח אחר היית מוריד את הכובע למחזיקת פלטפורמה שנתנה תקציב AAA למשחק בז'אנר רוגלייק, ששמה עשרות/מאות מיליונים ל FPS בשביל שחקני ההארדקור של ההארדקור, ועושה שת"פ לאינטרפריטציה משוגעת עם הזיכיון של מארבל.

כי הרשימה שהבאת מסכנה מאוד, המחמאה הכי טובה לשנה הזאת היא סבירה. זאת גם הסיבה שלא קנית אף משחק ממנה, כי גם אתה חושב ככה.

HypnoHypnoVeteran

מסכנה מאוד, לטעמך. לא מסכנה לפי אמות מידה מקובלים.

blingblingElder
נערך לאחרונה: 04 בספטמבר 2026 בשעה 16:46

גם לפי מקובלים. מי שבאמת אוהב משחקים ולא בא להתדיין ולהתווכח בכוח יסכים שזאת לא שנה שבגללה קונים פס5 וזה לא דור באופן כללי שבגללו קונים פס5 (שזאת הנקודה בגדול)

גם אם על הטענה הזאת של הדור שלך תביא לנו רשימות ונתונים וממוצעים וציונים והשוואות לדורות קודמים שמהצד עבור ההדיוט הממוצע (נניח שופט בחוג שלך) זה יראה לוגי יחסית והוא אולי עוד עלול לחשוב שיש בזה משהו ובעצם לסוני יש דור פורה ונהדר ולא את הדור הכי נוראי בהיסטוריה שלהם מבחינת רמה של תוכן בהפרש עצום, אבל בשביל מי שמבין משהו ונמצא בתחום ממקום של תחביב ואהבה ולא ממקום של דיבייט ברור שזה קישקוש.

אבל צריך לאהוב משחקים בשביל להבין, לא משהו שקשור אליך.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 בספטמבר 2026 בשעה 18:13
ציטוט מאת Hypno

מסכנה מאוד, לטעמך. לא מסכנה לפי אמות מידה מקובלים.

אם אין בשנה אפילו משחק אחד שהוא ואו כמו GOW:R היא לא באמת יכולה להיות שנה מרשימה. אוסף של חבילות הרחבה ומשחקי gaas עם ממוצעי 8 ומטה הם ההגדרה של שנה סבירה בקושי.

אם אתה רוצה לדבר על אמות מידה מקובלים, ברוב השנים בדור הזה היה לסוני משחק של 9. השנה אין להם, אז איך זאת שנה טובה?

DrKeoDrKeoSite Admin

עדכנתי את הלו"ז ל-TGS. יש לנו ברביעי את קאפקום, בחמישי את אקסבוקס (למה הם לא הכריזו שם על קוג'ימה? יכל להיות מגטון), בשישי את KOIE TACMO ובשבת תצוגת PC.

LaskinLaskinElder

אני רוצה לראות כבר את DMC… אין מצב שהוא לא בפיתוח מתקדם, ועם המנוע המעודכן שלהם זה יכול להיות משהו מאוד מרשים. קאפקום בדור הזה מבחינתי המפתחת כנראה הכי עקבית וטובה בתעשייה, אז DMC הפעם הולך להיות משהו מיוחד מאוד.

glass manglass manSage

אנחנו הולכים לראות את פרסונה 6 אצל מייקרוסופט ולמות משעמום. לקפקום יש מספיק דברים השנה כמו הגרסה הדפינטיבית של דרגון דוגמה 2 הם לא יקחו לו את הפוקוס עם DMC 6 לדעתי.

LaskinLaskinElder

כן הם כן, זה ממש לא מתנגש.

אבל כן יש מצב שהם ישמרו משהו לקילי בTGA.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 14 בספטמבר 2026 בשעה 11:23

אני לא יודע אם קאפקום יראו את DMC או לא, אבל מה יש להם להראות שכבר הוכרז? גרסה ארוזה מחדש של DD וחבילת הרחבה של MH? יש הרבה פוטנציאל לתצוגה, יש להם את RE1 רימייק בפיתוח, שמועות גם על RE0, וכמובן RE ורוניקה שכבר הוכרז. אני מחזיק אצבעות שכן נראה את DMC, כי כמו שלאסקין אמר בדור הזה קאפקום לא מפספסים.

glass manglass manSage

באמת אין לקפקום הרבה מה להראות. אבל אם אני זוכר נכון מייקרוסופט חתמו עם אטלוס על השיווק של פרסונה 6 אז הם יפמפמו אותו לדעתי על פני כל תוכן יפני אחר. קפקום מצד אחד מאושרים מהמכירות של רזי 9 שהן פשוט טובות מאוד, ומצד שני רוצים להציל את monster hunter wilds אלה נראים לי שני הדברים בראש סדר העדיפויות שלהם.

DMC 6 בטוח מגיע העונה החדשה בנטפליקס היתה טובה מאוד, ויש שמועות שנים על משחק DMC חדש שוירג'יל הוא הגיבור המרכזי שלו.

אני גם רוצה לראות את DMC6 כי DMC5 השאיר אצלי טעם רע, בגלל V ואני רוצה שקפקום יתקנו את זה, אבל משהו אומר לי שזה לא יהיה הרגע.

בנוגע לRE אמן שנראה את קוד ורוניקה, אבל אקסבוקס יהיה המקום מכל המקומות? היתה פעם חשיפה של RE אצל אקסבוקס? אני לא יודע.

DrKeoDrKeoSite Admin

למי שפספס אתמול את קאפקום, לא פספס כלום. אף הכרזה חדשה, רק אוסף של DLC, פורטים, והדגמות של משחקים שכבר הוכרזו. אפילו לא הראו את ורוניקה.

DrKeoDrKeoSite Admin

אגב אקסבוקס עוד שעה, אני אראה באיחור כי הסטרימים של TGS הם לא בדיוק מרטיטי שיער.

LaskinLaskinElder

בכלל TGS בעשור+ האחרון כמעט תמיד לא מביא כלום חדש…אבל מי יודע, אולי מיקרוסופט יכריזו על רכישה של סקוור, סגה וקאפקום משום מקום

DrKeoDrKeoSite Admin

כלומר, הם יכלו להכריז על קוג'ימה וסיגניט בסטרים הזה ולעשות חתיכת מגהטון ב-TGS, אבל הם העדיפו לעשות את זה ב... טוויטר?

LaskinLaskinElder

כנראה רצו להמנע מדליפה של זה + לרכב על גל הכשלון של וולברין בביקורות וכל השליליות שרצה בטוויטר על סוני בצדק

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 בספטמבר 2026 בשעה 12:28
ציטוט מאת Laskin

כנראה רצו להמנע מדליפה של זה + לרכב על גל הכשלון של וולברין בביקורות וכל השליליות שרצה בטוויטר על סוני בצדק

עדין צוחקים על וולברין בטוויטר,אני רואה דברים מביכים ממנו בכל יום. עכשיו זה בעיקר פוסטים של "זה עלה 300 מליון דולר?" שמוצמד להם סרטון של המים הלא מגיבים או אזור שבו מכוניות עוברות דרך מכוניות אחרות וכו'. סוני עדין על הקרשים מבחינת PR, אין שום משמעות אם היו מחכים עם החדשה הזאת שבוע.

ובנוגע לדליפה, לא יודע, לעשות את זה בפוסט בטוויטר זה מרגש בערך כמו דליפה. כל הבאסה בדליפה זה שזה קורה בזמן לא מתאים ובצורה מעפנה כמו טקסט בטוויטר. מבחינת זמן זה רק שבוע כך שזו לא דליפה שנתיים לפני הזמן, ומבחינת המעפנות של טוויטר... הם בעצמם חשפו אותו בצורה מעפנה שכזו אז מה המטרה?

הם יכלו לעשות סרטון לוגו בלבד, הרי יש כבר אחד כזה מהתצוגה עם סוני לפני שנתיים, עם הלוגו של אקסבוקס ואיזה כיתוב של Xbox partner ואז להגיד שהמשחק הוא אקסקלוסיבי קונסולות באקסבוקס. זה היה השקעה של בערך 10 דק' מגרפיקאי וחתיכת הכרזה. ולפחות לאנשים בטוויטר היה סרטון לצרף לחדשות במקום רק טקסט או צילומי מסך של הטוויטר של קוג'ימה.

לא יודע, מרגיש בזבוז. אם הייתי אשה שארמה והייתי יושב על חדשה כזו ענקית, הייתי מחכך את הידיים בזדוניות לקראת TGS.

בעצם, אם הייתי שארמה, מה שבאמת הייתי עושה זה מבקש מקוג'ימה להכין טריילר קצר וטיזרי, אני בטוח שיש לו איזו סצנת מעבר או שתיים מוכנות כדי לעשות טיזרון של 50 שניות, שם אותו ב-game awards של קילי וברגע שהטריילר היה נגמר קילי היה מזמין את שארמה וקוג'ימה לבמה וכל אחד היה אומר משפט וחצי. ככה עושים משהו כזה, לא הודעה בטוויטר, כי זה באמת חתיכת רעידת אדמה בעולם המשחקים. ולא משנה מה סוני היו מראים ב-VGA באותו שידור, החדשה הזו הייתה מחרבנת להם.

LaskinLaskinElder

אם הייתה דליפה והם תכננו משהו לTGS אז מה שתוכנן לא רלוונטי ואיזה דוד היה מקבל את כל הטראפיק במקום אשה.

לגבי סלינה מוכנה עד לתאריך הזה - לא נראה לי שזה ריאלי, כי הוא לא יכול להשתמש בדסיחה ולא היה מספיק כלום. אבל היה כן יכול לשתף אולי אסט של המודל של הדמות הראשית או משהו, אולי לחשוף את השחקן (אם זה בכלל סגור)

LaskinLaskinElder

טוב, לא היה שום דבר חדש מעניין אצל אקס בוקס

המשחק הכי יפה היה BLOOMWALKER שראינו כבר, חיקוי אמנותי של HOWL'S MOVING CASTLE

קוג'ימה כן הופיע, האנטר שייפר תשחק בOD KNOCK, וכולם ידבר על זה שהוא הלך WOKE

והשחקן הראשי בPHYSINT יהיה........

BILL SKARSGARD

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 בספטמבר 2026 בשעה 14:53
ציטוט מאת Laskin

אם הייתה דליפה והם תכננו משהו לTGS אז מה שתוכנן לא רלוונטי ואיזה דוד היה מקבל את כל הטראפיק במקום אשה.

לגבי סלינה מוכנה עד לתאריך הזה - לא נראה לי שזה ריאלי, כי הוא לא יכול להשתמש בדסיחה ולא היה מספיק כלום. אבל היה כן יכול לשתף אולי אסט של המודל של הדמות הראשית או משהו, אולי לחשוף את השחקן (אם זה בכלל סגור)

לא ברורה לי הגישה הזו, אז שאף אחד לא יעשה תצוגה אף פעם, שישימו הכל בטוויטר כדי ששום דבר לא ידלוף. אם הם לא מצליחים לשמור על סוד 8 ימים אז וואללה שיחזירו את המפתחות וזהו. הסיכוי לדליפה הוא כל כך נמוך, מעולם לא דלף משהו מקוג'ימה פרודקשן ובאקסבוקס בערך 3 אנשים היו צריכים לדעת על פיזאינט.

ולגבי משהו מוכן ל-VGA, הוא כבר הציג אסטים מהמשחק לפני שנתיים אצל סוני. אני די בטוח שבשנתיים פיתחו מספיק ממנו בכדי להציג משהו, לא גיימפליי אבל שניות של משהו ואז לוגו.

וביל אכן אחלה ליהוק, מעניין מי עוד שם כי הבן אדם כל היום מקרקר מסביב לטימותי שאלמיי ורוברט פטסון.

KlaymanKlaymanSage

אני עם קיאו. מה זה השטויות האלה "פחדו שידלוף"? אולי רק סוני היו מדליפים כדי לחבל? אבל ואללה לא רואה אותם עושים את זה לקוג'ימה. בגדול, זאת הייתה חשיפה של שליפה מהשרוול מהר מהר כי אשה ומאט בוטי התרגשו מדי ורצו מהר להציג איזה ניצחון(אחלה ניצחון. משחק שאני בהחלט מצפה לו, אבל גם משחק שייצא עוד 5 שנים לפחות(

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 בספטמבר 2026 בשעה 17:33
ציטוט מאת Klayman

אני עם קיאו. מה זה השטויות האלה "פחדו שידלוף"? אולי רק סוני היו מדליפים כדי לחבל? אבל ואללה לא רואה אותם עושים את זה לקוג'ימה. בגדול, זאת הייתה חשיפה של שליפה מהשרוול מהר מהר כי אשה ומאט בוטי התרגשו מדי ורצו מהר להציג איזה ניצחון(אחלה ניצחון. משחק שאני בהחלט מצפה לו, אבל גם משחק שייצא עוד 5 שנים לפחות(

ובתאוריה סוני לא ידעו בכלל כי הם זרקו את קוג'ימה ביוני והוא חפש מפיצה במשך כמעט 3 חודשים, למה שהוא ידווח להם מי לקח את המשחק חודשים אחרי שהם שחררו אותו? בתאוריה כל מי שהיה אמור לדעת על זה זה קוג'ימה, העובדים של קוג'ימה פרודקשן, כמה עורכי דין, וכמה אנשים במיקרוסופט כמו אשה ומאט בוטי. אפילו היה להם סיפור כיסוי למה קוג'ימה בקר באקסבוקס לפני כמה שבועות - OD. כלומר אף אחד בתעשיה לא חשד, לא הייתה שום סיבה שזה ידלוף, קוג'ימה והחבר'ה שלו לא מדברים אף פעם בקטע של כבוד יפני, העורכי דין בחיים לא היו מדברים (לדעתי לעורך דין זה פלילי, שלא נדבר על מסיים קריירה), ואני משער ששארמה או בוטי לא היו מגלים לאף אחד.

הדבר היחיד שסוני יכלו לעשות זה לדווח שהם בטלו את פיזאינט, אני משער שזה היה שולח את התעשיה לשער אם הוא בוטל או עובר למקום אחר והיו מתחילים רחשים אבל עדין הכרזה של אקסבוקס הייתה נתפסת כמגהטון. חוץ מזה למה שסוני ידווחו על זה על דעת עצמם? זה PR רע, עובדה שהם לא אמרו 3 חודשים מילה בזמן שקוג'ימה חפש בית חדש ורק הגיבו ברגע שקוג'ימה ואקסבוקס דברו כדי למזער נזקים.

אם הייתי אשה שרמה לא הייתי מפחד בשום צורה מדליפה, והייתי שומר את זה כפצצה ל-VGA יחד עם טריילר פשוט מהחומרים שיש לקוג'ימה (או שישלמו על CGI, ככה חשפו את DS1) ומקנח בעליה של שרמה וקוג'ימה לבמה בזמן שקילי משפריץ ניטים על אהובתו קוג'ימה. אבל אין להם מושג מה הם עושים שם באקסבוקס, כל כך קל להפוך את ההיליקס למכשיר הכי נחשק בתעשיה עם כמה מהלכים פשוטים, ה-lineup שלהם לתקופת ההיליקס מתחיל להיות מאוד מרשים בזמן שמרגיש שצד א' של סוני יורד לביוב.

LaskinLaskinElder

זה קצת תמים לומר שכל כך מעט אנשים היו יכולים להדליף…. דברים דולפים. גם המשרדים של קוג׳ימה לפי מה שראיתי הם ליטרלי מעבר לכביש מסוני. כך או כך אשה מיהרה לרוץ ולספר כנראה מיד אחרי החתימה. למה? כי היא אשה? לא יודע, אל תהיו סקסיסטיים עם משחקי מלים…. אני לא הייתי שולל את האופציה של פחד מדליפה על הסף. זו אופציה אחת, והיא לא בלתי הגיונית. כנראה לא נדע ומה שאנחנו עושים פה זה לזרוק השערות במקרה הזה :)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 17 בספטמבר 2026 בשעה 17:45
ציטוט מאת Laskin

זה קצת תמים לומר שכל כך מעט אנשים היו יכולים להדליף…. דברים דולפים. גם המשרדים של קוג׳ימה לפי מה שראיתי הם ליטרלי מעבר לכביש מסוני. כך או כך אשה מיהרה לרוץ ולספר כנראה מיד אחרי החתימה. למה? כי היא אשה? לא יודע, אל תהיו סקסיסטיים עם משחקי מלים…. אני לא הייתי שולל את האופציה של פחד מדליפה על הסף. זו אופציה אחת, והיא לא בלתי הגיונית. כנראה לא נדע ומה שאנחנו עושים פה זה לזרוק השערות במקרה הזה :)

איזה אדם מתחת לרמתו של מאט בוטי היה צריך לדעת על זה באקסבוקס חוץ מעורכי דין ורואי חשבון?

אני נותן להשערת ההדליפה 0% סיכוי. כלומר, ההכרזה שלהם הייתה מרשימה בערך כמו דליפה - פוסט ב-X. למי אכפת אם הפוסט מהערוץ של אקסבוקס או משינובי הלבנוני האנטישמי ימח שמו? אם לא הורסים להם הכרזה אמיתית עם טריילרים, VGA, סטרים, משהו מרשים, מה זה משנה אם זה דולף בכלל? איזה איבוד אימפאקט יש פה? דליפות מבאסות כשהן הורסות לך תכנון קפדני, לא כשפשוט מקיאים טקסט ברשת חברתית.

KlaymanKlaymanSage

הרי על כל משחק שהוא עובדים עשרות-מאות אנשים, והם לא דולפים סתם ככה.. כלומר כן, ברור שיש דברים שדולפים, אבל אי אפשר להתנהל בצורה של "כל דבר עלול לדלוף, בואו נכריז בטוויטר כי אין ברירה". זה רוצח הייפ.