כבר מתחיל להבנות לו"ז שרק יהפוך לצפוף יותר בשבועיים הקרובים.

נוצר ע"י DrKeo·11 בפברואר 2026

יותר ממה שחשבתי, זה אפילו לא כולל עדין אף מפיצה גדולה או משהו מנינטנדו.

אני משער שהם יהיו באחת התצוגות? אני לא אתפלא אם אצל מיקרוסופט להתחשב ביחסים הטובים שלהם.
LaskinElderממש מעניין מה יעשו איתו. זה כן מהסוג שיכול להצליח בתור GaaS דווקא. רק שלא יהיה רק כזה ויהיה עוד סינגל טוב, ואני אהיה מרוצה.
מה שכן - תקופה קשה להוציא משחק כזה, אם זה משחק של השנה הקרובה… פורצה הורייזון וGTA6 יספקו בשלוש השנים הקרובות את כל הצרכים של נהגים שרוצים להתפרע, אונליין ואופליין.
ממש מעניין מה יעשו איתו. זה כן מהסוג שיכול להצליח בתור GaaS דווקא. רק שלא יהיה רק כזה ויהיה עוד סינגל טוב, ואני אהיה מרוצה.
מה שכן - תקופה קשה להוציא משחק כזה, אם זה משחק של השנה הקרובה… פורצה הורייזון וGTA6 יספקו בשלוש השנים הקרובות את כל הצרכים של נהגים שרוצים להתפרע, אונליין ואופליין.
זה צריך להיות משחק הזיה אבסורדי לגמרי עם הרבה הרס ומהירות סופר גבוהה. כל הקונספט של המשחק הזה הוא sub-set מאוד צר של GTA, סוג משימות מאוד ספציפיות. אז אם הם רוצים להצליח הם צריכים לעשות משחק מאוד מפוקס, מאוד כיף, ומלא בלגן.
האמת שזה ממש מעניין כי טכנית לא באמת יצא אף משחק crazy taxi אחרי GTA3. הראשון והשני יצאו לפני GTA, וכל משחק מהשלישי והלאה היו רימייקים או פורטים ישירים מהארקייד. חתיכת משימה קשה לעשות משחק כזה בעולם פוסט-GTA.
LaskinElderרציתי לפתוח הימור בו צריך לסמן כמה משחקים מתוך כמה אפשרויות, שיופיעו בSTATE OF PLAY, ומי שייפגע בהכי הרבה - ינצח.
אבל אין ממש אפשרות כזו, אז בואו פשוט נעשה את זה כאן:
מתוך המשחקים הבאים, שמעולם לא ראינו הכרזה ו/או גיימפליי מהם - מי אתם חושבים שיהיו בתצוגה ב-2 ליוני?
INTERGALACTIC
UNCHARTED חדש
GOW: FAYE (או פשוט GOW חדש, או "המשחק של קורי" אם השמועות איכשהו לא נכונות)
המשחק הבא של MEDIA MOLECULE
המשחק הבא של BEND
FAIRGAMES (שלפי השמועות/דיווחים השם שונה ל-BRAKE-IN)
משחק נוסף של INSOMNIAC (כנראה וונום אבל כל דבר אחר תופס)
משחק נוסף של GUERILLA GAMES (הורייזון 3 או כל דבר אחר)
GRAN TURISMO 8
משחק חדש של SUCKER PUNCH
המשחק הראשון של TEAM LFG (אלו שסוני ניתקו מבאנג'י)
משחק חדש של ASOBI
MAX PAYNE REMAKE
FFVII חלק 3
FFIX REMAKE
DQ12
CHRONO TRIGGER REMAKE
MASS EFFECT
משחק חדש של FROM SOFTWARE
PERSONA 6
BIOSHOCK חדש
חילקתי ל-12 משחקים של סוני ו-12 משחקים של צד ג' הכי מבוקשים בעיניי
(בלי HL3 או משחקים של מיקרוסופט כי לא סביר שיהיו אצל סוני, מן הסתם)
למען הסר ספק - אם זה משחק שטרם הוכרז אז מספיק רק לוגו או משהו כזה, לא חייב להיות טריילר או גיימפליי...
LaskinElderאני מנחש שאלו יופיעו:
GOW: FAYE
DMC חדש
FFVII חלק 3
אני רק מזכיר שהפעם יהיה ניתן לצפות בתצוגה גם בבתי קולנוע בארה"ב, אז סוני כנראה מתכננת תצוגה לא קטנה.
אני מנחש שאלה יופיעו.
DQ12 - יופיע היום ב16:00 אז כמובן שגם אצל סוניי, סוני יפן צייצו משוה לכבוד הדרגון קווסט DAY של היום. ההתרגשות בשיא אני לא מצליח לעכל שהגענו ליום שהחיינו וקיימנו אמן.
INTERGALACTIC כי חלאס, הבנתי שסוני הזמינה כתבים לסקר את האירוע לא לשים את נוטי דוג באירוע כזה מתוקשר יגרום להם לעשות צחוק מעצמם.
וולברין.
קונטרול החדש.
המשחק אונליין של הורייזן.
OKAMI 2 כי הגיע הזמן.
וזהו הרוב יהיה צד ג'
יפן לא תביא שום דבר משמעותי כמו DMC או קוג'ימה כי אף אחד שם לא רוצה שחשיפת הבכורה שלו תהיה מאוד קרובה לזמן שמציגים את DQ12.
LaskinElderכן, עכשיו ראיתי שהיום זה חגיגות 40 לDQ, אז הוא יופיע כנראה עוד לפני, אם זה קורה אז זה מבטל אותו מהניחושים כי מדובר שם רק במשחקים שלא ראינו (ובמקרה של אנטרגלקטיק - לא ראינו גיימפליי).
לגבי אינטרגלקטיק - אמנם באמת חלאס וכו', אבל צריך לזכור שיש שם את וולברין ולכן אני הייתי מהמר שנראה ממנו תצוגת גיימפליי מפוצצת רק בVGA.
וולברין - מן הסתם יהיה, כל התצוגה סביבו.
קונטרול והורייזון מן הסתם גם כן.
OKAMI 2 מתאים יותר לתצוגה של נינטנדו.
אני מדבר על משחקים חדשים שמעולם לא ראינו או ראינו סתם טריילר CG או קטע קישור לא מייצג.
לגבי DMC אתה טועה, למה שDQ, שמעניין אנשי JRPG בלבד - יימנע הייפ והתלהבות ממשחק אקשן? לא הבנתי את הטיעון הזה. לפי זה שום משחק יפני לא ייחשף לא אצל סוני, לא אצל מיקרוסופט ולא אצל קילי בSGF... הכל מתרחש מיום שני עד שבת.
StickSage
INTERGALACTIC - אני יכול לראות מצב שהם יציגו אותו עם טריילר נוסף והכרזה על SOP ייעודי בשבילו בחודשים הקרובים, או תצוגה נוספת אצל קילי.
UNCHARTED חדש - ואעלה את ההימור: לדעתי זה לא יהיה משחק סינגל פלייר קלאסי אלא... משהו שלפחות יפלרטט עם הGAAS.
GOW: FAYE - בהתחלה הימרתי שלא יופיע אבל אני מתחיל לחשוב שכן, עדיין זה 50/50 לדעתי בתצוגה הנוכחית.
GRAN TURISMO 8
משחק חדש של ASOBI
אני חושב שזה הימור די אופטימי ולא יודע אם באמת יש זמן לכל זה, כי יש עוד המון משחקים שכבר מוכרזים וברור שיופיעו והם ינגסו במסגרת הזמן, יש גם את התצוגה של קילי שיכולה לקחת חלק מהמשחקים. אבל כמו שאמרת נראה שסוני מעלים את ההייפ במודע אז אני מאמין שאכן תהיה תצוגה משמעותית.
אגב, אם באמת עושים הימור וסופרים נקודות אחרי זה, צריך גם להוריד נקודה על כל הימור שלא הופיע. אחרת הדרך הנכונה היא פשוט להמר על כל משחק אפשרי.
LaskinElderINTERGALACTIC - אני חושב שממש מוקדם מדי כדי לעשות SOP עבורו. המשחק לדעתי בכלל 2028.
אם אני צריך לנחש אז חגים 2027 זה GOW הזה של קורי, שיהיה גם משחק בהיקף יחסית קטן, וחגים 2028 יהיה אינטרגלקטיק.
אבל אפילו אם זה הפוך או לא משנה איך והוא יוצא ב-2027 - סוני עושים SOP ייעודי למשחקים שלהם ממש בסמוך ליציאה שלהם, נניח 3-4 חודשים לפני.
אנצ'רטד חדש - לדעתי ממש לא יהיה GAAS. האם יהיה מוד מולטי? יש מצב. אבל זה וויילד קארד, כתבתי כי זו אופציה, לדעתי זה לא משחק של נוטי דוג ולפי הטריילר הישן ההוא - זה יהיה משחק שיתמקד בדמות חדשה שלא אעשה ספוילר למי שלא שיחק ב-4.
לגבי GT8 אני כמעט שמתי אותו אצלי ברשימה שאני חושב שיהיה, אבל GT7 עדיין די חזק בקהילת המירוצים, כרגע יש התלהבות מפורצה הורייזון שיהיה חזק מאוד בשנה הקרובה, ולדעתי יהיה הרבה יותר חכם לחשוף אותו עם הPS6 והניידת שהם מתכננים, כי המשחק הזה מוכר קונסולות, אז אני מהמר על שנה הבאה. כנ"ל לגבי ASOBI.
לגבי הזמנים של התצוגה - אני חושב שלפחות 20 דקות יוקדשו לוולברין, עוד 10 דקות לעונה הבאה והעדכונים של מרתון, ואז יש עוד שעה שלמה... אז נניח 15 דקות אינדיז...
רציתי לפתוח הימור בו צריך לסמן כמה משחקים מתוך כמה אפשרויות, שיופיעו בSTATE OF PLAY, ומי שייפגע בהכי הרבה - ינצח.
אבל אין ממש אפשרות כזו, אז בואו פשוט נעשה את זה כאן:
מתוך המשחקים הבאים, שמעולם לא ראינו הכרזה ו/או גיימפליי מהם - מי אתם חושבים שיהיו בתצוגה ב-2 ליוני?
INTERGALACTIC
UNCHARTED חדש
GOW: FAYE (או פשוט GOW חדש, או "המשחק של קורי" אם השמועות איכשהו לא נכונות)
המשחק הבא של BEND
GRAN TURISMO 8
משחק חדש של SUCKER PUNCH
המשחק הראשון של TEAM LFG (אלו שסוני ניתקו מבאנג'י)
משחק חדש של ASOBI
MAX PAYNE REMAKE
FFVII חלק 3
FFIX REMAKE
DQ12
CHRONO TRIGGER REMAKE
MASS EFFECT
משחק חדש של FROM SOFTWARE
PERSONA 6
BIOSHOCK חדש
חילקתי ל-12 משחקים של סוני ו-12 משחקים של צד ג' הכי מבוקשים בעיניי
(בלי HL3 או משחקים של מיקרוסופט כי לא סביר שיהיו אצל סוני, מן הסתם)
למען הסר ספק - אם זה משחק שטרם הוכרז אז מספיק רק לוגו או משהו כזה, לא חייב להיות טריילר או גיימפליי...
האמת שיש לנו 90% ממה שצריך במודול התערבויות כדי לעשות מה שרצית לעשות פה, אני אשדרג אותו.
אני מנחש שאלה יופיעו.
DQ12 - יופיע היום ב16:00 אז כמובן שגם אצל סוניי, סוני יפן צייצו משוה לכבוד הדרגון קווסט DAY של היום. ההתרגשות בשיא אני לא מצליח לעכל שהגענו ליום שהחיינו וקיימנו אמן.
INTERGALACTIC כי חלאס, הבנתי שסוני הזמינה כתבים לסקר את האירוע לא לשים את נוטי דוג באירוע כזה מתוקשר יגרום להם לעשות צחוק מעצמם.
וולברין.
קונטרול החדש.
המשחק אונליין של הורייזן.
OKAMI 2 כי הגיע הזמן.
וזהו הרוב יהיה צד ג'
יפן לא תביא שום דבר משמעותי כמו DMC או קוג'ימה כי אף אחד שם לא רוצה שחשיפת הבכורה שלו תהיה מאוד קרובה לזמן שמציגים את DQ12.
ברוך החוזר גלאס.
StickSageINTERGALACTIC - אני חושב שממש מוקדם מדי כדי לעשות SOP עבורו. המשחק לדעתי בכלל 2028.
אם אני צריך לנחש אז חגים 2027 זה GOW הזה של קורי, שיהיה גם משחק בהיקף יחסית קטן, וחגים 2028 יהיה אינטרגלקטיק.
אבל אפילו אם זה הפוך או לא משנה איך והוא יוצא ב-2027 - סוני עושים SOP ייעודי למשחקים שלהם ממש בסמוך ליציאה שלהם, נניח 3-4 חודשים לפני.
אנצ'רטד חדש - לדעתי ממש לא יהיה GAAS. האם יהיה מוד מולטי? יש מצב. אבל זה וויילד קארד, כתבתי כי זו אופציה, לדעתי זה לא משחק של נוטי דוג ולפי הטריילר הישן ההוא - זה יהיה משחק שיתמקד בדמות חדשה שלא אעשה ספוילר למי שלא שיחק ב-4.
לגבי GT8 אני כמעט שמתי אותו אצלי ברשימה שאני חושב שיהיה, אבל GT7 עדיין די חזק בקהילת המירוצים, כרגע יש התלהבות מפורצה הורייזון שיהיה חזק מאוד בשנה הקרובה, ולדעתי יהיה הרבה יותר חכם לחשוף אותו עם הPS6 והניידת שהם מתכננים, כי המשחק הזה מוכר קונסולות, אז אני מהמר על שנה הבאה. כנ"ל לגבי ASOBI.
לגבי הזמנים של התצוגה - אני חושב שלפחות 20 דקות יוקדשו לוולברין, עוד 10 דקות לעונה הבאה והעדכונים של מרתון, ואז יש עוד שעה שלמה... אז נניח 15 דקות אינדיז...
אז אני אחדד (ובכל זאת - הכל זה רק הימור שלי), אני כמעט בטוח שאינטרגלאקטיק יופיע פה בצורה כזאת או אחרת, אבל כדי לא לקחת פוקוס מוולברין אני מניח שזה יהיה מקסימום טריילר עם גיימפליי כמו שקיבלנו מוולברין בפעם הקודמת, ואולי פחות. אני גם חושב שמכל המשחקים שלהם זה המשחק שהכי סביר שיופיע גם אצל קילי, אז אולי אפילו רק איזה עדכון כאן עם משהו קטן ואז הזמנה לראות יותר שם, או באמת תצוגה נוספת לקראת או אחרי היציאה של וולברין שם נראה ממנו יותר. אולי SOP ייעודי זה לא הניסוח הכי מדוייק אבל משהו בסגנון הזה. בכל מקרה - אני מהמר שנראה ממנו משהו כאן.
לגבי המשחק של קורי, אני הפוך ממך. אני דווקא תחת הרושם שזה יהיה משחק מאוד גדול שיהיה הבסיס לכל ההמשך של GOW בעתיד, משחק שיכלול מיתולגיות נוספות ובניית עולם גדולה יותר מכל מה שהיה בסאגה הנורדית. אולי גם מסע בזמן, אולי חזרה לחלק מהמקומות שהיינו בהם, אולי גם יחזיר את פיי לחיים בטיימליין של ה"הווה" בדרך כזו או אחרת ויהפוך אותה לדמות מרכזית. אני לא באמת יודע, אבל לדעתי זה יהיה משחק AAA בגודל של שני המשחקים האחרונים לפחות ואם כבר אז אפילו יותר.
אנצ'רטד - זה רק הימור, אבל אני גם פשוט לא חושב שנוטי דוג יעשו אותו ובמצב כזה נראה לי מוזר לנסות לעשות חוויית נוטי דוג שתעמוד בסטנדרט של הסדרה מכל מפתחת אחרת כמעט. אז נראה לי יותר הגיוני שזה משחק עם דגש מרכזי על מולטיפלייר, סטייל המשחק GOW שבוטל לבלופויינט.
GT ואסובי זה כבר הימור רק כי הם באמת מעלים את ההייפ, פעם סוני אהבו להכריז על כל המשחקים שלהם שנים מראש אבל הם הפסיקו עם זה. אולי עכשיו הם רוצים להראות שיש אופק לפלייסטיישן אחרי ה3/4 דור המאכזב והם פשוט יחשפו את כל מה שיש להם בקנה וכבר אפשר להציג מבחינת זמן הפיתוח.
INTERGALACTIC - עבר המון זמן מהחשיפה, הגיע הזמן לטעימה נוספת.
GOW: FAYE - יש כל כך הרבה שמועות, נראה לי שהגיע הזמן להציג אותו רשמית.
DMC חדש - זה כבר די ידוע שהוא קיים, שמועות על שנה הבאה.
RE VERONICA או רימייק אחר של RE מקאפקום - יש לקאפקום כמה רימייקים במחסנית, אז סיכוי טוב שאחד יחשף.
FFVII חלק 3 - בין החלק הראשון והחלק השני עברו 4 שנים, אנחנו כבר שנתיים וחצי מהחלק השני, סביר מאוד שהחלק השלישי יוכרז לתחילת 2028.
DQ12 - חוגג 40 שנים, צריך להיות משהו.
לדעתי אלה המשחקים הכי סבירים שיופיעו. ובנוגע להתערבות, מן הסתם היא לא רשמית כי אי אפשר לשלב את מה שאנחנו עושים פה לתוך המערכת התערבויות. אבל אני הולך להוסיף תמיכה בהתערבות מהסוג הזה. כל ניחוש נכון מעלה דרוג, כל ניחוש לא נכון מוריד דירוג, ומי שנמצא למעלה בסיום לוקח את הנקודה.
אה, ורק הערה לאסקין, ראיתי שהשתמשת בקו מפריד בהודעה. יש אשכרה כפתור יעודי לזה, האייקון האחד לפני אחרון בעורך הודעות, ליד הכפתור ספויילר. הוא יוצר קו עדין ואפור כמו שעשיתי בהודעה הזו.
LaskinElderלגבי המשחק של קורי, אני הפוך ממך. אני דווקא תחת הרושם שזה יהיה משחק מאוד גדול שיהיה הבסיס לכל ההמשך של GOW בעתיד, משחק שיכלול מיתולגיות נוספות ובניית עולם גדולה יותר מכל מה שהיה בסאגה הנורדית. אולי גם מסע בזמן, אולי חזרה לחלק מהמקומות שהיינו בהם, אולי גם יחזיר את פיי לחיים בטיימליין של ה"הווה" בדרך כזו או אחרת ויהפוך אותה לדמות מרכזית. אני לא באמת יודע, אבל לדעתי זה יהיה משחק AAA בגודל של שני המשחקים האחרונים לפחות ואם כבר אז אפילו יותר.
לי אישית משחק של פיי לא נשמע כמו משהו חוץ מPREQUEL.
זה סיפור בו נלמד על הענקים אולי לפני כל המלחמה, ונראה איך העולם שלהם היה וכו'... הכל - עד לרגע בו היא פוגשת את קרייטוס.
אני הייתי מהמר על משחק של 15-20 שעות. סתם תחושה, אבל לא חושב שזה יהיה משחק עצום של 50+ שעות שוב.
כולו יתמקד בסאגה הנורדית, והמשחק הבא אמור להיות במיתולוגיה אחרת, ו-90% יתמקד בעיקר בילד.
כן, יש מסע בזמן אז הכל אפשרי, אבל אני חושב שישאירו את הGOW המרכזי ה"אמיתי" לדור הבא במשחק ענק, וזה יהיה משחק מקשר.
אני ממש, ממש מקווה שאני טועה כי מבחינתי אלו המשחקים הכי חשובים וטובים של סוני היום, מצפה לזה יותר מאשר לTLOU3 או אינטרגלקטיק, למרות שאחרי שאראה אותם אולי אשנה את דעתי (השמועות על גיימפליי מושקע במיוחד במשחק נוטי דוג ממש מלהיבות אותי, בטח אחרי TLOU2 שהיה לדעתי שיפור מטורף ובכלל משחק מהודק בצורה הגבוהה ביותר גם בגיימפליי, לראשונה במשחק שלהם).
נדב - עוד שעתיים וחצי כבר נראה את DQ12 כנראה אז אני לא יודע אם אני מחשיב אותו כאן.
ותודה מראש על העדכון שתתן לנו עבור ההימורים! אם זה יהיה עד הסופ"ש נוכל להשתמש בזה בהימורים על מיקרוסופט או SGF.
לי אישית משחק של פיי לא נשמע כמו משהו חוץ מPREQUEL.
זה סיפור בו נלמד על הענקים אולי לפני כל המלחמה, ונראה איך העולם שלהם היה וכו'... הכל - עד לרגע בו היא פוגשת את קרייטוס.
אני הייתי מהמר על משחק של 15-20 שעות. סתם תחושה, אבל לא חושב שזה יהיה משחק עצום של 50+ שעות שוב.
כולו יתמקד בסאגה הנורדית, והמשחק הבא אמור להיות במיתולוגיה אחרת, ו-90% יתמקד בעיקר בילד.
כן, יש מסע בזמן אז הכל אפשרי, אבל אני חושב שישאירו את הGOW המרכזי ה"אמיתי" לדור הבא במשחק ענק, וזה יהיה משחק מקשר.
אני ממש, ממש מקווה שאני טועה כי מבחינתי אלו המשחקים הכי חשובים וטובים של סוני היום, מצפה לזה יותר מאשר לTLOU3 או אינטרגלקטיק, למרות שאחרי שאראה אותם אולי אשנה את דעתי (השמועות על גיימפליי מושקע במיוחד במשחק נוטי דוג ממש מלהיבות אותי, בטח אחרי TLOU2 שהיה לדעתי שיפור מטורף ובכלל משחק מהודק בצורה הגבוהה ביותר גם בגיימפליי, לראשונה במשחק שלהם).
קורי הוא הלב של הסטודיו כרגע, אני חושב כמו סטיק שאם קורי עושה משחק, כל המשאבים אצלו. אז לדעתי זה כן המפלצת הגדולה של סנטה מוניקה. ואם יש צוות נוסף שעובד על GOW הבא, הם הולכים להיות ב-pre-production עד שהמשחק של קורי יוצא. סנטה מוניקה לא בנויה לעבוד על שני משחקים במקביל, ועכשיו זה התור של קורי להשתלט על כל האולפן ולנצל את המשאבים שלו.
נדב - עוד שעתיים וחצי כבר נראה את DQ12 כנראה אז אני לא יודע אם אני מחשיב אותו כאן.
ותודה מראש על העדכון שתתן לנו עבור ההימורים! אם זה יהיה עד הסופ"ש נוכל להשתמש בזה בהימורים על מיקרוסופט או SGF.
אני בהחלט אנסה להביא את זה כמה שיותר מהר. אבל יש לנו זמן, התצוגות הגדולות מתחילות רק בסופ"ש הבא. אבל אני אביא את זה הרבה יותר מוקדם מסופ"ש הבא.
LaskinElderבאופן אישי, קצת יאכזב אותי אם המשחק הענק יהיה משחק בו משחקים את פיי, דמות שאנחנו יודעים את הגורל שלה ואנחנו גם יודעים שהשתמשה בגרזן (למרות שהיא יכולה כמובן להיות עם נשק אחרי ולקבל אותו באמצע המשחק או משהו...).
אבל אני סומך על קורי שיהיה משחק מדהים. ואני אוהב את השחקנית שמשחקת אותה. אז אבלע את ה"אכזבה" התאורטית שלי.
StickSageהמעט ששמענו על המשחק זה שהוא יהיה יותר אקשני אז אני דווקא מקווה למשהו אחר מהמערכת של 2018 וראגנרוק למרות שכנראה הגרזן יהיה הנשק המרכזי (או שאולי יהיה הנשק הנוסף שיפתח בהמשך בהמשחק).
אני יודע שבזמנו הדיבור היה שקורי עושה "הפסקה" עם משחק קטן יותר אחרי 2018 ובגלל זה הוא לא מביים את ראגנרוק, אבל כל כך הרבה השתנה בסוני ככה שאני בספק אם התוכניות המקוריות שוות משהו עדיין. מה שלא היה התכנון עד שהמשחק הזה יצא יעברו בערך 10 שנים מאז המשחק הקודם שלו, ככה שהזמן למשחק קטן כבר עבר מזמן ואת הפסק זמן שלו הוא בכל מקרה קיבל.
אנחנו גם יודעים שהמשחק הבא שלהם יהיה הרימייק של הטרילוגיה המקורית, ושוב אני אחזור להימור המקורי שלי כשהוא הוכרז - זה יהיה רימייק גדול של כל הטרילוגיה והסיבה שהוא הוכרז מראש היא כדי להרגיע את המעריצים לפני הכרזה על המשחק שיצא לפניו, שלא יהיה GOW קלאסי עם קריטוס. בינתיים אני בכיוון אבל שום דבר לא באמת מוכרז רשמית כרגע.
ואם זה יהיה משחק גדול - אז זה לא יהיה רק פריקוול כי כמו שאתה אומר זה מבאס. לכן אם אני מחבר את כל הנקודות אז אני מגיע למשחק שיהיה בסיס לא לאיזשהי מיתולוגיה ספציפית, אלא לעולם הגדול של GOW עם כל המיתולוגיות שנרמזו בדור הקודם. מהסיפור אנחנו יודעים שפיי היא דמות מסתורית שידעה יותר משהיא אמרה ושמרה סודות מכולם, ויש את כל השטויות עם אתנה והמימד הגבוהה יותר... בקיצור, כמו שאמרתי, ההימור שלי הוא שזה משחק שיניח את הקרקע לסאגה גדולה יותר של GOW ולא שהמשחק הבא יהיה פשוט קריטוס או אטראס נניח הורג הפעם את כל האלים המצרים או וואטאבר.
פריקוול "סתמי" של פיי נלחמת בת'ור והענקים בורחים או משהו כזה עד שהיא פוגשת את קריטוס יהיה באמת... סתמי. כי כלום לא באמת יקרה או יקדם את הסיפור מעבר לקצת lore ורמזים. סגירת קצוות שלא באמת צריך לסגור.
כלומר, זה יכול להיות משחק מגניב ומהנה, אבל קורי הוא אחד היוצרים הכי גדולים של סוני כיום וקשה לי לראות אותו מבזבז עשור עם המשחק הזה, ואז רימייק לטרילוגייה היוונית, ורק אז באיזה 2035 נראה את הסיפור מתקדם לאנשהו שוב.
כמו סטיק, אני חושב שזה הולך להיות המשחק הראשי הבא בסדרה. קורי עשה עליו Pre-production במשך כמעט חצי עשור ועכשיו יש לו את הגב של כל האולפן מאחוריו. וכמובן שהוא הבוס של האולפן פחות או יותר, מן הסתם אם משחק יקבל משאבים זה המשחק שלו. קשה לי לראות עולם בו זה לא ה-AAA הכי גדול של סוני יחד עם אינטרגלקטיק.
משחקי ניחושים זה נחמד והכל אבל הסיכוי שמישהו פה היה מצליח לנחש את GOW2018 לפני שהוא הוכרז, כ-souls-like מעבר לכתף במיתולוגיה הנורדית עם sidekick בן 11, שואף לאפס. אז אני לא מתימר לנחש מה המשחק של פיי הולך להיות, חוץ מאשר שאני בטוח שהוא יהיה ה-AAA הכי גדול שסנטה מוניקה יכולים להפיק.
נדב: תודה אח יקר אני תמיד פה. מקווה שיהיה לך זמן לקצת מולטיפלייר בסטארפוקס ביחד אם תביא אותו :-)
לאסקין: תכלס אתה צודק, אני די עושה מה שנדב קורא לו "בונה עלילה ורץ איתה" :-) אין לנו שום ודאות שDQ12 באמת יוצג היום זה נשען רק על הבטחה של יוצר הסדרה שנראה משהו שהוא יכול לעמוד בה או להטריל ואז מגדל הקלפים שבניתי קורס, אבל זה מאוד סביר שיוצג.
לאסקין אל תשכח שביפן לDQ12 יש הייפ שהוא הרבה יותר גדול מכל משחק אחר וששם הוא חורג הרבה מעבר למשחק שמשחקים רק נישה של JRPG לא נראה לי סביר שמישהו יפני ירצה שהמשחק החדש שלו ייבלע ברעש של DQ12. ביפן.
כמובן יש משחקים יפנים גדולים שיוצאים השנה כמו Stranger to heaven ואונימושה שכבר נקבע שייצאו השנה אז אם GTA6 לא הזיז להם את התאריך הם גם לא יזוזו כי מראים את DQ12 אבל למשחקים חדשים שהם עדיין לוט בערפל אין מה להרוויח לדעתי מללכת איתו ראש בראש.
לגבי GOW החדש אני מסכים עם סטיק ונדב אני חושב שמדובר במשחק AAA או אם נרצה לקרוא לזה ככה הTLOU2 האישי של קורי. משחק שנראה בו את השיא כל מה שלמד מימי GOW2 עד היום ויהיה מדובר במשחק בומבסטי אדיר מימדים גם בסקייל שלו וגם בגרפיקה ובערכי ההפקה ולכן גם לא הימרתי שיופיע לדעתי לא נראה אותו בצורה מסודרת עד שהPS6 יוכרז.
GT8 - נראה לי שלסוני לא בלחץ לחשוף אותו לפורצה הוריזיון 6 יש מומנטום ממש טוב וסוני בטח מרוצים עד הגג שהוא יוצא לPS5 השנה והם ביחד עם מייקרוסופט לא ירצו שGT8 יקח לו את הפוקוס יש להן אינטרס משותף שפורצה הוריזון 6 יעשה חייל על הPS5 השנה.
UNCHARTED 5 שמישהו יתקן אותי אם אני מזיין ת'מוח אבל ממה שאנחנו יודעים נוטי דוג עובדים עליו בבית, לא? מן הסתם דרוקמן לא עליו אבל אני מניח שהוא בכל זאת על אש קטנה כי אני מניח שכל הצוותים של נוטי דוג עובדים על אינטרגלקטיק ברמה כזו או אחרת ושאנצרטד 5 בשלב הקונספט שם אלא, אם כן נוטי דוג עושים את הרעיון והתכנון והפיקוח וסוני בנד או אחרים הם ה"עבדים שעושים מה שנוטי דוג אומרת" :-)
כך או אחרת אני חושב שאנצרטד 5 WAY OFF ולא בקלפים כרגע לתצוגה.
ולא רק זה אני גם בטוח שלIO וסוני יש סוג של אינטרס משותף שג'יימס בונד יצליח (כי הן עשו שיווק משותף עליו בSTATE OF PLAY ) והמטרה של IO וסוני היא שאנשים שצמאים למשחק סטייל UNCHARTED ישחקו בו. להכריז על אנצרטד 5 זה לשים חול בעין לצוות פיתוח ששיתפת איתו פעולה שיווקית, זה לא הולך ביחד :-)
טוב זהו ראינו את DQ12 סוף סוף :-) איכשהו פספסתי את הטריילר.
למה הגיבור נראה כמו איזה ילד נהוראי ערס מגעיל? לא אהבתי את העיצוב בלשון המעטה אבל לא שופטים ספר לפי הכריכה וכו'.
בגדול אני לא אוהב את המראה הפלסטי שהסדרה קיבלה מאז שעברה לאנריל 4, (ועכשיו 5) זה מראה תלת מימדי כזה שיותר הולך על המראה של סרטי דיסני/KENA מאשר סל שיידינג מסורתי שהוא הרבה יותר "נכון" גם לאמנות של אקירה טוריאמה וגם לסטנדרטים שDQ8 קבע.
אבל מעבר לזה הייפ, המשחק עבר רייבוט. מניח שהסוויץ 2 לא יכל לסחוב טכנית את החזון המקורי וחבל, כי זה נראה כמו משהו שבקושי מציג שיפור טכני, ולא מנצל את אנריל 5 בכלל, כנראה באשמת הסוויץ 2.
יש לזה וויב של משחק אקשן כמו פפ16 במקום משחק בתורות אבל עד שלא נראה את הקרבות אי אפשר לדעת.
בקלות היום הכי גדול בשנה, עבורי. איזו התרגשות וואו.
ולמי שרוצה לראות, הנה הקטע הרלוונטי בסטרים. הטריילר של המשחק עצמו ב-4:30:
LaskinElderלא מפתיע אותי שהוא נראה גרפית ככה ככה, הסוויץ׳ חייבת להריץ אותו, אין מה לעשות.
הוא יוצא לסוויץ׳ 1? מתי תאריך יציאה?
אין לו תאריך אבל היסטורית משחקי DQ יוצאים מנימום שנתיים שלוש ומעלה מהרגע שרואים גיימפלי כלשהו. אז הוא לכל המוקדם 2028, אבל יכול להיות גם בקלות 2029/2030. אני מניח שפפ7-3 קינגדום הרטס 4 וכו כולם ייצאו לפניו. אבל לצערי לאסקין במקרה של כרונו טריגר ריימיק אני בטוח שתצטרך לחכות עד שDQ12 ייצא, כי אנחנו די יודעים שיוצר דרגון קווסט עובד במקביל גם על הריימיק של כרונו טריגר.
הפלוס? אני די בטוח שצדקת וכרונו טריגר יקבל ריימיק מושקע כנראה במנוע הזה אולי אפילו עם הנכסים האלה. :-)
שאני רואה את איש הלטאה הזה בDQ12 קשה לא לחשוב ישר על Frog ועל זה שהם עובדים במקביל על מודל שלו בגרפיקה הזו.
אם אני צריך לנחש פפ7-3 הוא ב2027 בגלל חגיגות ה30 לפפ7 2028 זה קינגדום הארטס ו2029 זה DQ12
מסכים לגמרי שDQ12 נראה כמו משהו שיכול לרוץ על הסוויץ 1 אני אהיה ממש בדיכאון אם זה נכון לדעת שאחרי כל השנים האלה DQ12 כבול לפלטפורמה שהיא PS3 פרו זה באסה של החיים :(
אני רוצה להאמין שהמשחק מכוון לפחות לסוויץ 2/SERIES S כפלטפורמות בסיס ומשם רק יעלה באיכות עם הPS6 והבא של מייקרוסופט :-)
אני בטוח שהם יוכלו לעשות גרסת סוויצ' 1 כי המשחק יחסית פשוט, אבל גרפית הוא לגמרי משחק פס4. או במילים אחרות, נראה לי שמה שראינו פה זה גרסת הסוויצ' 2 או הפס5. הוא בהחלט יכול לקבל פורט סוויצ' 1, אבל אני לא בטוח מה המטרה אם הוא יצא כשהסוויצ' 2 תהיה כבר בת 4 עם בסיס משתמשים של איזה 80+ מליון. עדיף להם כבר לעשות גרסת סוויצ' 2 + פס5/6, זה יכסה להם 90% מהתעשיה ב-2029 או מתי שהמשחק הזה לא יצא.
בתכלס כל מה שאני רוצה טכנית זה שהם יעשו עולם פתוח שהוא לפחות ברמה של סקיירים/BOTW לשם DQ8 שאף ועשה את זה על הפס2 כמיטב היכולת של הPS2 לסחוב אשלייה של עולם פתוח כזה, אני רוצה את ההרגשה של See that mountain? You can climb it
ולסוויץ 1 כמו שכולנו יודעים טכנית אין שום בעיה לעשות סקיירים או BOTW והוא אפילו לא מזיע שהוא עושה את זה אני פשוט לא סומך על המהנדסי תוכנה של סקוור שהם ידעו לחלוב חומרה כמו המהנדסי תוכנה המטורפים של נינטנדו וידעו לחלוב מהסוויץ 1 את הלימונדה אז אני מקווה שהם באמת בונים על הסוויץ 2 כבסיס.
:-) בגלל זה אני לא מבין את הבחירה שלהם עם המודלים הגרפיים האלה שנראים משהו בין CGI לסרט פיקאסר, תקן אותי אם אני טועה נדב אבל סל שיידינג טהור כמו BOTW לא אמור להקל הרבה יותר על הGPU ? חבל.
אני כמעט בטוח שהם אכן ידלגו על הסוויץ 1 ב2029 כי מי הולך להישאר איתה בשנה הזו :-) אבל לאחרונה אנחנו שמענו את נינטנדו אומרת שמוקדם להרוג את הסוויץ 1 שזה די הפוך ממה שהם אמרו בעבר, אז אולי זה באמת משחק סוויץ 1 ואולי האחרון הגדול שלו,מקווה שלא, מלח מים מלח מים :-(