הרימייק של המשחק השני מעולה, הוא גם המשחק העיקרי שהייתי ממליץ לשחק לפני 9. אבל גם אם תשחק אותו אחריו אני מניח שתהנה מהחיבור ביניהם.
במה אתם משחקים?
נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013
LaskinElderRE8 משחק פשוט מצויין, אבל הוא מחוויר לעומת 9 לדעתי.
מהרבה בחינות, בעיקר האקשן הנחות לעומת הקטעים של לאון ברקוויאם, והאויבים הרגילים שחוזרים על עצמם ב-8 - נכון. אבל כמשחק RE אני חושב ש-8 טוב יותר וזאת למרות שבחצי השני יש המון, המון fan service.
הבוסים הייחודיים והאווירה של 4 מטים את הכף בעיניי.
גרייס כדמות גם מרגישה לי ממש לא קשורה, ואפילו מעצבנת. משהו בחיבור הזה בין גרייס ללאון הוא מצד אחד מעולה לפייסינג ומצד שני קצת הורס מההנאה הכללית.
אין סיכוי ש-9 מתעלה על 8 ו-4, זה ממש רף גבוה. נשמע שהוא נוטה ממש לכיוון של 7. בכל מקרה אני חייב באמת לשחק בו כבר.
ממליץ לשחק ברימייק של 2 הוא פשוט מעולה, הוא גם עולה גרושים בטח בSummer sale כרגע. הייתי גם קונה את 3 על הדרך, הוא ממש לא ברמה של 2 אבל ממש אחלה בתור הרחבה שלו.
עפתם על 8 אה? משחק מצויין, אבל נחות ל-9 בכל מובן (כן, גם הבוסים). באימה, באקשן, ב-scale, בעיצוב של ה"אחוזות", בישום של "מר X" למניהם, האוייבים, הפוליש, הרמה הטכנית, הגיוון... אני לא מצליח לחשוב על דבר אחד ש-8 עושה טוב מ-9 אבל אני יכול לחשוב על המון דברים ש-9 עושה טוב מ-8. אני גם חושב ש-RE9 מרגיש כמו RE עד שד עצמותיו, כל קטע בו מרגיש הכי RE שיכול להיות. 8 לעומת זאת מרגיש כמעט כמו ספינאוף לסדרה. להלחם בלייקונים 95% מהזמן? עובש? כן, לא בדיוק RE קלאסי. RE9 ממשיך ישירות את RE2, לא קבלנו משהו כל כך הארד-קור RE עשורים.
LaskinElderדי נו, בטח שיש דברים ש-8 עושה טוב יותר.
נתחיל בסיפור, בלי ספוילרים ל-9, אבל אולי עם ל-8:
עם כל הכבוד ללאון, ויש כבוד - אית'ן ווינטרס מעניין יותר והמטרה שלו ב-8 הרבה יותר מלחיצה ומעניינת.
לאון עם הCATCHPHRASES שלו נותן אפילו אווירה קומית, הוא יותר מדי "סופר-הירו" והקטעים איתו מזכירים יותר את הקטעים עם כריס רדפילד בסוף 8, שהם בקלות החלקים הכי פחות טובים במשחק, בעיקר בגלל שזה כבר רק-אקשן.
רוז דמות הרבה יותר מעניינת מגרייס, אמנם משחקים אותה בDLC אבל גם במשחק עצמו הכל סביבה מעניין ועל-טבעי. הקטע העלילתי היחיד שהיה טוב עם גרייס בעיניי היה ממש בהתחלה, כשחוזרים לסיפור שלה במלון עם אמא שלה. לא אכנס לדברים שקורים מאוחר יותר ב-9 אבל זה עוד יותר מוריד מהעניין שלה כדמות.
יש את עניין האוייבים הרגילים שנתון לויכוח, כי אנשי-זאב זה משהו אפשר לומר חדש ומגניב לסדרה, ולהפך מהאוייבים הרגילים ב-7 זה היה ממש נחמד ואפילו מפחיד, יש גם אנשי עטלף ואחרים נחמדים... אבל בסדר, 9 חוזר לזומבים קלאסיים אחרי 2 משחקים שונים מאוד, ואני אישית אהבתי כי לא שיחקתי ברימייקים שיצאו בין לבין אז היה לי חסך של זומבים קלאסים.
קטעי האימה בו מצוינים, אפשר לומר ש-9 לוקח פה סה"כ, אבל הקטע של הבית של הבובה היה בעיניי הכי מלחיץ ואדיר בכל משחק RE אי פעם.
מבחינת בוסים? אין על מה לדבר, לדעתי. אין לי מושג איך אפשר להשוות. כן, ה"ילדה" מלחיצה מאוד, הגוש-שומן גם כן, אם כי גם מצחיק עם הטקסטים שנתנו לו... אבל ערפדה ענקית והבנות שלה, איש עם כוחות של מגנטו, אמא-מיראנדה, פאקינג בובה שנלקחה היישר מטים ברטון... היה גם את איש-דג מעוות אבל הוא הדמות הכי מעפנה שם, ועדיין - טוב יותר מרוב מה שיש ב-9. יש גם את האיש השמן שמוכר לך דברים שהיה תוספת קריפית מעולה, ובטח הרבה יותר טוב מקופסא :) ב-RE9 הכל ממוחזר ממשחקים קודמים וזה איכזב אותי. רק הבוס האחרון בהחלט ב-8 איכזב אותי.
נראה לי שמי שהכי אהב את RE2 יותר יתחבר לRE9, ומי שהכי אהב את RE4 יותר יתחבר לRE8.
אני לא מסכים עם כמעט כל מה שאמרת 😀
וההשוואה בין הקטעים של ליאון ב-9 לקטעים של כריס ב-8 היא מגוחכת. יש סיבה למה RE8 מדורג הכי נמוך מכל משחקי RE חוץ מ-6. לא שאני מסכים עם ה-MC של משחקי RE האחרונים, הוא נמוך מדי ב-5 נקודות לכולם.
LaskinElderברור שהקטעים עם לאון הם הרבה מעבר והם חד משמעית הכי טובים במשחק, יש גם סט פיסז מעולים והרבה נוסטלגיה...
ההשוואה היא רק מבחינת תחושת הכח לעומת האוייבים.
הבוסים ב-9 אכזבה ענקית. במיוחד דמות אחת שמרגישה פספוס ענק... בעצם 2. לא אכנס לזה עדיין, די ברור מי.
ליאון ב-9 הוא אחד הדברים הכי טובים ש-RE אי פעם עשה בתחום האקשן, RE4 רק מודרני. כריס ב-8 הוא מהקטעים היותר מעפנים שעשו בRE, הוא פנטזית כוח אבל המשחק לא בנוי לפנטזית כוח אז כל הקטע איתו מרגיש כמו מוד מעריצים סוג ב׳. זה למה ההשוואה לא במקום.
ובנוגע לבוסים, אולי זה עניין של טעם אבל המר x למניהם ב-9 היו לדעתי כל כך הרבה יותר טובים מאשר ב-8. לדעתי יש רק אחד ממש טוב ב-8, התינוק הענקי בבית הבובות, הוא היה פאקינג קריפי ברמות.
LaskinElderכן, זה הקטע הכי מפחיד/קריפי במשחק הראשי, אבל בDLC לקחו את זה כמה צעדים קדימה ועשו משהו ממש, אבל ממש מגניב ואפילו מקורי. הכי טוב ומלחיץ בסדרה בפער. אם לא שיחקת בו - תשחק מהר. הוא חובה, וממש חשוב להשלמת הסיפור… ובמקומם הייתי ממשיך עם זה לRE10, לפחות כדמות משנית.
שחקתי את הDLC, גם כתבתי עליו פה. הוא סופר נחמד, ממחזר, בטוח לא חומר למשחק ראשי. RE9 פגע בול בsweet spot של RE, הוא מביא את הטוב ביותר מכל ז׳אנר שהסדרה עשתה. מבחינתי משחק RE מושלם, ביחוד שהוא נכנס עמוק לlore של הסדרה המקורית טרום RE4. אף אחד לא באמת מעוניין בעובש, לוס פלאגוס או גמדים עם כובע נפולאון.
LaskinElderאני לא מכיר בן אדם אחד שלא מעוניין בגמדים עם כובע נפוליאון, אבל כנראה שאני פשוט בחברת אנשים עם טעם משובח יותר בהיי סוסייטיז…
ולא התכוונתי שהDLC חומר של משחק ראשי, אבל רוז בהחלט יכולה להשתלב שם כנציגה של משפחת ווינטרס עם טוויסט ייחודי בגיימפליי שלה. לא אתפלא בכלל אם רזי 10 יהיה משחק שלה עם כריס. או יותר נכון ההפך.