איראן מדינה עצומה ויש עוד מקומות שלא ממש הגענו אליהם, למשל משהד, שהיא העיר השניה בגודלה באירן.
המטרה האמריקאית המוצהרת של המלחמה הזו היא למנוע מאיראן את היכולת להקרין כח כלפי חוץ, או במילים אחרות, לגרום לה לכלות את הכח הצבאי שלה כך שניתן יהיה בקלות רבה לכסח שם כל דבר שהיא תנסה להצמיח בהמשך, במידה והמשטר לא יתחלף.
בדומה לעזה, האיום מאיראן הולך ודועך ובנקודה מסויימת לא יהיה איום מאיראן על העורף. עוד שבועיים, עוד חודשיים, זה לא באמת משנה. מצבו של החמאס היום, איך להגיד, לא דומה למצבו ב6 לאוקטובר 2023.
נושא ה-ppוליטיקה הרשמי
נוצר ע"י Laskin·29 בנובמבר 2015
אני נוטה להסכים שהמבצע צריך להיות בערך חודשיים-שלושה, זה אומר פי 2 עד 3 ממה שעשו עד כה.
לגבי מה ניתן עוד להשיג - הרבה. יש עוד מלא מטרות ובזמן שהם מוחלשים ומתחבאים - זה הזמן הכי טוב לחמש ולחזק מורדים מבפנים וכוחות מבחוץ, לגבש מבצע קרקעי מוצלח באמצעותם וכו. ישנם למשל מקורות שיגור שמוחבאות עמוק בתוך הרים, יש אפשרות להשמיד איזורים כאלה באמצעות פעולה קרקעית ממוקדת.
כמו כן יש את הסברה שהם החביאו כמויות מסויימות של אורניום וניתן למצוא אותן ולהעביר או להשמיד אותן.
למצא את האורניום יכול להיות נקודת יציאה קלאסית אם לא יצליחו להפיל את המשטר. ״הנה, השגנו את מה שחפשנו״.
https://www.youtube.com/watch?v=HrVsTTCoVeU
ראיון מאוד מעניין עם מישהו שנשמע שמבין עניין
תשמעו אותו
הוא שונא ישראל.
מבינים מהראיון שהוא לא מהמעריצים הגדולים של ציון, אבל הוא עדיין נשמע מאוד בעניינים, ואני לא חושב שהניתוח שלו כאן "נגוע".
ראיתי את זה אתמול, הניתוח שלו הוא הזיה אחת גדולה. הוא חושב שאיראן משחקת שח תלת מימדי בזמן שישראל וארה״ב לא תכננו שום דבר או ציפו שום דבר או שיש להן אפילו אסטרטגיה אחת חוץ מלהפציץ רנדומלית כמו קופים. הוא מתעלם שהשמדנו להם את כל אמצעי היצור ויוצא בהנחה שיש להם מלאי של טילים וכטבמים שיחזיק שנים, חושב שבכל מקרה יתרחש הדבר הכי נוראי שיכול להתרחש כולל תרחישים שהם הזיה גמורה כמו השוואות ל25K מתים מויאטנאם או שכיבוש חראג׳ יהיה כמו D-DAY. מה לעזאזל?
שלא נדבר על זה שהוא איכשהו חושב שאיראן שולטת במיצרים החל מלפני 3 שבועות. הוא מבין שאיראן מחזיקה במיצרים מאז ומתמיד? הם פשוט מממשים איום. זה האקדח שלה לראש של המערב. אחת המטרות של המלחמה הזו צריכה להיות הסרת האיום. מה האנשים האלה חושבים שאיראן תעשה ביום שסין וארה״ב יכנסו למצב של מלחמה, או מצור? הם חושבים שאז איראן לא תחסום את המיצרים? ובזמן הזה כל הצבא האמריקאי יהיה עסוק בטיוואן. עכשיו זה הזמן לטפל בבעיה.
אני לא מומחה אבל עניין כיבוש חראג' *יכול* לגבות לא מעט קורבנות... מן הסתם לא עשרות אלפים.
המקום ממולכד היטב כנראה, ויש להם אפשרות להפציץ עם כטב"מים וטילים לטווח בינוני וקצר שמהם נשאר לאיראן עוד המון, הכיבוש הזה יכול להיות קשה, איטי ואולי גם בלתי מוצלח.
מצד שני יכול להיות גם קצר ומוצלח מאוד, אני באמת לא יודע.
אני אגב לא שמעתי עדיין את כל הראיון, אני איפהשהו באמצע (42 דקות בפנים), אולי זה ממשיך פחות רציני, אבל עד כה ההתרשמות שלי היא שמדובר בפסימיות זהירה מצידו, ומבחינתי זה טוב להקשיב לראיונות כאלה כי אז אני יכול להיות רק מופתע לטובה, ובמקרה הגרוע אני מגיע "מוכן" ל"WORST CASE SCENARIO" 😃
אני לא מומחה אבל עניין כיבוש חראג' *יכול* לגבות לא מעט קורבנות... מן הסתם לא עשרות אלפים.
המקום ממולכד היטב כנראה, ויש להם אפשרות להפציץ עם כטב"מים וטילים לטווח בינוני וקצר שמהם נשאר לאיראן עוד המון, הכיבוש הזה יכול להיות קשה, איטי ואולי גם בלתי מוצלח.
מצד שני יכול להיות גם קצר ומוצלח מאוד, אני באמת לא יודע.
אני אגב לא שמעתי עדיין את כל הראיון, אני איפהשהו באמצע (42 דקות בפנים), אולי זה ממשיך פחות רציני, אבל עד כה ההתרשמות שלי היא שמדובר בפסימיות זהירה מצידו, ומבחינתי זה טוב להקשיב לראיונות כאלה כי אז אני יכול להיות רק מופתע לטובה, ובמקרה הגרוע אני מגיע "מוכן" ל"WORST CASE SCENARIO" 😃
ובעזה יכלנו לאבד 15K אנשים, חיזבאללה יכל לכבוש את הצפון וכו׳. אם כל מה שאתה מציג הוא ה-worse case scenario אז אתה סתם הופך את עצמך לבדיחה. ה-worst case scenario הוא אזהרה, ולכן צריך להתחשב בו לתכנן סביבו, הוא לא תחזית איך המלחמה תתנהל. הוא אולי מתאר את התרחיש הכי קיצוני שיכול לקרות לכיוון הרע, מה הסיכוי הסטטיסטי שכל מגדל הקלפים שהוא בונה יקרה? זה כמו להמר שיצא בהטלת מטבע עץ 10 פעמים ברצף, זה יכול לקרות אבל ברצינות? זאת התחזית שלו?
ספציפית בנוגע לחראג׳, מדובר באי שמנותק מהיבשת בגודל 2X5 קילומטר. אין לאיראן שום גישה אליו, אין תגוברת, אין אספקה. יש לארה״ב שליטה אוירית וימית מלאה, ארה״ב יכולה לעשות על האי מצור של חודש ובזמן המצור להפציץ לו את הצורה ולעשות פעולות קומנדו קטנות עד שהאיראנים יגיעו להתשה גמורה ורק אז להכנס קרקעית. כלומר, ראבק, השנה 2026, אמריקאים מפילים אזור שלם לברכיים עם נשקים אולטרה-קוליים שגורמים למוח של אנשים להתערבל, אנחנו לא ב-1970. יכולים למות בכיבוש 100 מרינס, גם יכולים למות 0. אבל 25K מתים? השוואה ל-dday? תגיד הוא על סמים קשים?
בסופו של יום המלחמה הזאת, כמו כל המלחמות של ארה״ב כרגע, הן טראמפ שלומד מספר המהלכים של ישראל מאז ה-7 לאוקטובר. ארה״ב עושה לסין מה שאנחנו עשינו לאיראן. הם מקלפים את הבצל, הולכים פרוקסי פרוקסי, מפרקים אותה עד שסין תאבד כל איום שיש להם על ארה״ב. זאת הסיבה לונצואלה (ספקית הנפט הזול של סין), זאת הסיבה לאיראן (ספקית הנפט הזול השניה של סין, מחזיקת מיצרי הרמוז והמאיימת הראשית על כל הנפט המפרצי), זאת הסיבה לקובה (העין המרגלת של סין על חופי ארה״ב) וזאת הסיבה לגרינלנד (כל כך הרבה סיבות שאי אפשר להתחיל לפרט, כולל נתיבי הצוללות ואינספור סיבות שקשורות לחלל).
הנקודה היחידה שאני באמת מסכים איתו היא האורניום. אנחנו חייבים למצא אותו.
עד עכשיו לא ראיתי שום דבר שלא היה צפוי מראש ולא הופיע באינסוף הסימולציות שנערכו במהלך השנים ביחס לעימות עם איראן.
יש עוד כמה דברים שעדיין לא התממשו לשום דבר משמעותי, כמו התימנים, הפיגועים בחו״ל והירי ליעדים באירופה (למרות שיכול להיות שהטיל שיורט אתמול מעל ביירות היה מיועד לכרתים) אבל אין לי שום סיבה כרגע לחשוב שהמלחמה מתפתחת או מסתבכת באופן שחורג מהתכניות.
לגבי הכיבוש של חארג׳... יש כל כך הרבה דיסאינפורציה שאנחנו, האמריקאים ואלוהים יודע מי עוד מוציאים ברזולוציה שעתית. בלתי אפשרי לדעת מזה שום דבר לגבי הכוונות בפועל. בינתיים אפשר לחגוג את העובדה שלאוסטרליה נגמר הדלק.
טוב סיימתי ואכן החצי השני הלך קצת full retard…
הוא אשכרה אומר שהפתרון האולטימטיבי הוא המשך של הסכמים בדיוק כמו שאובמה עשה, הבן אדם תבוסתן אפס. מתפלא על הצמד הזה שאני באמת מעריך, שהם לא עשו לו שום push back על זה, ומצד שני הם לרוב לא דוחקים את המרואיינים שלהם, הם אפילו הביאו את דייב סמית וחסן לייקר ולא נתנו להם בראש.
זה אפילו מטמטם מזה. הוא טוען שבגלל שאנחנו קורעים לאיראן את הצורה (או איך שהוא קורא לזה - איראן קורעת לנו את הצורה) אז הפוזיציה שאנחנו באים אליה עם המשא ומתן היא פחות טובה מאשר פאקינג אובמה או טראמפ לפני המלחמה. הוא אשכרה אומר שכהמדינה שלהם בוערת, ההנהגה שלהם מתה, המאגרים שלהם מתדללים, והצבא שלהם גוסס, איכשהו הם יסכימו רק להסכם יותר מבחינתם מאשר מההסכם הנוראי של אובמה. כאילו הם על איזה high ground.
ובכלל יש שם כמה שיאים, כמו שהוא חוזה שטראמפ הולך לכפות עלינו לחתום על הסכם הגרעין שפקחים יכנסו לנו למפעלי גרעין, הוא פשוט הזיה אחת גדולה. חיי בסרט קשה. זאת פעם ראשונה שבה 100% מהתגובות שקראתי לראיון היו שליליות, גם בטוויטר וגם ביוטיוב.
ואגב, הם לא רק לא דוחקים בו, הם אשכרה בולעים את החרא שהוא אומר. קבל את הציוץ הזה:
קשה לי להאמין שקונסטנטין ידבוק בזה.
נשמע כמו כותרת שנועדה לגרום לאנשים ללחוץ, אבל אולי אני טועה. מה שכן - זה גרם לי ללחוץ 😕
כן, נחזיק אצבעות. אני לא כל כך אוהב את הדיעה שלו מתחילת המלחמה. אבל אני חושב שזה בגלל שהם לא הביאו עדין מומחה רלוונטי בתחום שיגיד לו את הדברים הנכונים כדי ליצב את הלוגיקה הנכונה אצלו בראש.