אני לא מומחה אבל עניין כיבוש חראג' *יכול* לגבות לא מעט קורבנות... מן הסתם לא עשרות אלפים.
המקום ממולכד היטב כנראה, ויש להם אפשרות להפציץ עם כטב"מים וטילים לטווח בינוני וקצר שמהם נשאר לאיראן עוד המון, הכיבוש הזה יכול להיות קשה, איטי ואולי גם בלתי מוצלח.
מצד שני יכול להיות גם קצר ומוצלח מאוד, אני באמת לא יודע.
אני אגב לא שמעתי עדיין את כל הראיון, אני איפהשהו באמצע (42 דקות בפנים), אולי זה ממשיך פחות רציני, אבל עד כה ההתרשמות שלי היא שמדובר בפסימיות זהירה מצידו, ומבחינתי זה טוב להקשיב לראיונות כאלה כי אז אני יכול להיות רק מופתע לטובה, ובמקרה הגרוע אני מגיע "מוכן" ל"WORST CASE SCENARIO" 😃
ובעזה יכלנו לאבד 15K אנשים, חיזבאללה יכל לכבוש את הצפון וכו׳. אם כל מה שאתה מציג הוא ה-worse case scenario אז אתה סתם הופך את עצמך לבדיחה. ה-worst case scenario הוא אזהרה, ולכן צריך להתחשב בו לתכנן סביבו, הוא לא תחזית איך המלחמה תתנהל. הוא אולי מתאר את התרחיש הכי קיצוני שיכול לקרות לכיוון הרע, מה הסיכוי הסטטיסטי שכל מגדל הקלפים שהוא בונה יקרה? זה כמו להמר שיצא בהטלת מטבע עץ 10 פעמים ברצף, זה יכול לקרות אבל ברצינות? זאת התחזית שלו?
ספציפית בנוגע לחראג׳, מדובר באי שמנותק מהיבשת בגודל 2X5 קילומטר. אין לאיראן שום גישה אליו, אין תגוברת, אין אספקה. יש לארה״ב שליטה אוירית וימית מלאה, ארה״ב יכולה לעשות על האי מצור של חודש ובזמן המצור להפציץ לו את הצורה ולעשות פעולות קומנדו קטנות עד שהאיראנים יגיעו להתשה גמורה ורק אז להכנס קרקעית. כלומר, ראבק, השנה 2026, אמריקאים מפילים אזור שלם לברכיים עם נשקים אולטרה-קוליים שגורמים למוח של אנשים להתערבל, אנחנו לא ב-1970. יכולים למות בכיבוש 100 מרינס, גם יכולים למות 0. אבל 25K מתים? השוואה ל-dday? תגיד הוא על סמים קשים?
בסופו של יום המלחמה הזאת, כמו כל המלחמות של ארה״ב כרגע, הן טראמפ שלומד מספר המהלכים של ישראל מאז ה-7 לאוקטובר. ארה״ב עושה לסין מה שאנחנו עשינו לאיראן. הם מקלפים את הבצל, הולכים פרוקסי פרוקסי, מפרקים אותה עד שסין תאבד כל איום שיש להם על ארה״ב. זאת הסיבה לונצואלה (ספקית הנפט הזול של סין), זאת הסיבה לאיראן (ספקית הנפט הזול השניה של סין, מחזיקת מיצרי הרמוז והמאיימת הראשית על כל הנפט המפרצי), זאת הסיבה לקובה (העין המרגלת של סין על חופי ארה״ב) וזאת הסיבה לגרינלנד (כל כך הרבה סיבות שאי אפשר להתחיל לפרט, כולל נתיבי הצוללות ואינספור סיבות שקשורות לחלל).
הנקודה היחידה שאני באמת מסכים איתו היא האורניום. אנחנו חייבים למצא אותו.