VOXELIM

נושא הסרטים והסדרות הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·15 באפריל 2013

11121 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 במאי 2026 בשעה 21:25

אם אני לא טועה לופיטה היא אכן הלן מטרויה אבל לא ידוע עדין איזה תפקיד אליוט פייג' ישחק. נואלן הבמאי הכי פחות SJW בהוליווד, אם כבר להפך ותמיד מבקרים אותו שבסרטים שלו נשים הן הערת צד וכמעט כל הליהוקים שלו הם גברים לבנים. הוא "ה"במאי האולטימטיבי לגבר הממוצע. קשה לי לראות אותו עושה ליהוקי stunt רק כדי לאותת לפרוגרסיבים, זה לא נואלן.

אני מחכה לצפות בו, אם יהיה מה לבקר אז נבקר. הטריילר בהחלט היה רק חביב, ומנואלן זאת אכזבה גדולה, אבל לדעתי זאת בעיקר בעיה של מוסיקה. אני סומך על לודוויג שעשה עבודה כל כך טובה עם אופנהיימר, טנט והמנדלוריאן אז אני נכנס לסרט בתקווה לסאונדטראק טוב.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

אני מאוד אוהב את הסרטים של נולאן (כמו כולם...) אבל מאופנהיימר יצאתי מותש כי הוא היה לדעתי ארוך מדי שלא לצורך ועם הרבה יותר מדי דיבורים. מקווה שנולאן הוא עדיין נולאן. לגבי בחירת השחקנים אני דווקא ממש סומך עליו

LaskinLaskinElder

אני גם נוטה לסמוך עליו אבל הפעם אני חושש קצת שהוא מגזים בליהוקים שנועדו רק לגרום לתגובה כלשהי בהכרזה שלהם. כמעט כל יוצר ענק מתישהו מפשל בגדול, מקווה שזה לא קורה דווקא ביצירה הזו שיש לה המון פוטנציאל ואני אישית מאוד מצפה לה.

blingblingElder
ציטוט מאת DrKeo

אם אני לא טועה לופיטה היא אכן הלן מטרויה אבל לא ידוע עדין איזה תפקיד אליוט פייג' ישחק. נואלן הבמאי הכי פחות SJW בהוליווד, אם כבר להפך ותמיד מבקרים אותו שבסרטים שלו נשים הן הערת צד וכמעט כל הליהוקים שלו הם גברים לבנים. הוא "ה"במאי האולטימטיבי לגבר הממוצע. קשה לי לראות אותו עושה ליהוקי stunt רק כדי לאותת לפרוגרסיבים, זה לא נואלן.

אני מחכה לצפות בו, אם יהיה מה לבקר אז נבקר. הטריילר בהחלט היה רק חביב, ומנואלן זאת אכזבה גדולה, אבל לדעתי זאת בעיקר בעיה של מוסיקה. אני סומך על לודוויג שעשה עבודה כל כך טובה עם אופנהיימר, טנט והמנדלוריאן אז אני נכנס לסרט בתקווה לסאונדטראק טוב.

לופיטה = הלן מטרויה זה מגוחך. לא רק בגלל צבע העור אלא כן גם המראה החיצוני. הלן מטרויה היא האישה הכי יפה בעולם, אחת שבגללה יצאו למלחמה, לקחת את לופיטה זה מקביל ללקחת אישה ששוקלת 140 קילו ולאמר שהיא הכי יפה בעולם במסר ווקי מעצים שכזה. בחייאת.

אולי הביקורות כלפיו השפיעו אם הראש שלו מספיק הסתובב בשביל הקאסט הזה. הלוואי ואתבדה אבל זה נראה רע.

InterAlInterAlVeteran

אלה אמורים להיות תפקידים מינוריים. אבל כן, זה מרגיש לא קשור. אולי הוא מנסה לסחוט ביקורות טובות כי הוא יודע שהסרט לא משהו.

LaskinLaskinElder

יש גם איזה ראפר שאנשים כותבים שמופיע שם ומרגיש לא קשור, עם איזה ציטוט של נולאן (?) שהיצירה הזו עברה בעל פה במשך דורות ולכן ראפ הוא המקבילה העכשווית. או משהו כזה. יש לי בהחלט חששות שמשהו הסתובב אצלו כמו הוואצ'אוסקיז... בסרט הבא הוא כבר יהיה כרסטינה נולאן.

Baba YagaBaba YagaWarrior

אני גם יצאתי מותש מאופנהיימר, אבל נולאן זה נולאן אז כנראה שאני אפנה את עצמי לקולנוע מתישהו לראות את טרויה על מסך גדול...

ShlomixShlomixWarrior
ציטוט מאת InterAl

אלה אמורים להיות תפקידים מינוריים. אבל כן, זה מרגיש לא קשור. אולי הוא מנסה לסחוט ביקורות טובות כי הוא יודע שהסרט לא משהו.

זה ליהוק שהוכרז עוד מזמן על סרט שהוא בחר לעשות. לא הגיוני בשום צורה.

InterAlInterAlVeteran

אבל הוא כתב את התסריט לפני הליהוק, וזה התסריט הראשון שלו על אחד הסיפורים הגדולים בספרות של כל הזמנים. מהבחינה הזאת שום דבר שהוא עשה קודם לא משתווה, אז אולי רועדות לו קצת הברכיים.

DrKeoDrKeoSite Admin

הרבה תאוריות נזרקות פה לאויר כשאף אחד לא ראה את הסרט עדין 😀

DrKeoDrKeoSite Admin

אגב, יכל להיות שהסיבה לזה היא שבכדי להיות מועמד לאוסקר צריך לעמוד ב-2 מתוך 4 קטגוריות כששלוש מהן הן:

• לפחות שחקן אחד בתפקיד ראשי לא לבן לא סטרייט.

• לפחות 30% שחקני משנה לא לבנים לא סטרייטים.

• לפחות 2 ראשי מחלקות לא לבנים לא סטרייטים.

נואלן פשוט מנסה לעמוד בקרטריונים כדי להיות מועמד לאוסקר

LaskinLaskinElder

האוסקר זה בדיחה חסרת משמעות היום… אם הוא משנה את החזון שלו כדי להתאים לשיט שלהם - הוא כבר איבד את זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

האוסקר זה בדיחה חסרת משמעות היום… אם הוא משנה את החזון שלו כדי להתאים לשיט שלהם - הוא כבר איבד את זה.

כן? הוא בדיחה חסרת משמעות? בערך כל אדם בהוליווד לא יסכים איתך.

InterAlInterAlVeteran

טוב, אופנהיימר זכה באוסקר בלי זה. אז כנראה שנולאן יודע לזכות באוסקרים גם בלי לחבל בליהוק.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 במאי 2026 בשעה 22:12

אם אני לא טועה זה רק הוחל אחרי אוסקר 2024, כלומר אופנהיימר (שזכה ב-2024) היה הזוכה האחרון שלא היה צריך לעמוד בקטגוריה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 במאי 2026 בשעה 22:33

צללתי קצה יותר לחוקים, צריך לעמוד ב-2 סטנדרטים מתוך ה-4 הבאים:

1) יצוג על המסך:

• שחקן משמעותי בסרט שהוא מקבוצת מיעוטים.

• לפחות 30% משחקני המשנה הם מקבוצת מיעוטים.

• העלילה הראשית של הסרט מתעסקת בקבוצות מיעוטים.

2) הובלה יצירתית:

• לפחות שני ראשי מחלקות מקבוצת מיעוטים.

• לפחות שישה חברי צוות משמעותיים מקבוצת מיעוטים.

• לפחות 30% מכלל הצוות מקבוצת מיעוטים.

3) הזדמנות שווה:

• המפיצה.מממנת של הסרט הן חברות שמציעות התמחויות בתשלום לקבוצות מיעוטים.

• המפיצה/מממנת של הסרט הן חברות שמציעות משרות לאנשים מקבוצות מיעוטים שאין להם את הכשרונות המתאימים לתפקיד.

4) הסטודיו:

• הסטודיו שמפיץ את הסרט מובל על ידי כמה בני מיעוטים.

צריך לקיים בשתי קטגוריות סעיף אחד בכל אחת. לא קשה מדי, אפשר למלא את תנאים 3 ו-4 שהם לא קריאטיבים, הם קשורים להפצה ולפיננסים. אבל אני לא יודע אם יוניברסל או סינקופי עומדות בתנאים 3 ו-4, אם לא אז נואלן חייב לעמוד בסטנדרטים 1 ו-2 כדי להיות זכאי לאוסקר. אבל מי יודע, אולי סינקופי ויוניברסל כן עומדות בתנאים 3 ו-4 ונואלן לא צריך לעמוד בכלום והכל היה בחירה נטו שלו.

אגב, לרגע עברה בי המחשבה שהרי החוקים האלה גזעניים בטרוף, וסרט כמו sinners לא יכל לקבל מועמדות אם המצב היה הפוך והייתה דרישה ל-X או Y לבנים שיהיו בסרט. אבל בעצם הוא כן עומד בקרטריונים כי היילי סטיינפלד בתפקיד יחסית ראשי בסרט, לודוויג הלחין והעורך הוא גם לבן. והרי אנחנו יודעים שיהודים הם לבנים פריווילגים 😬

יש משהו כל כך משעשע שבסרט שכל ה-theme שלו הוא המוסיקה השחורה שנותנת נשמה ונגנבת על ידי האדם הלבן, המלחין שכתב את המוסיקה השחורה בסרט הוא לבן שוודי, ויקינג עם דם לבן טהור.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 13 במאי 2026 בשעה 22:43

לא בדקתי לעומק אבל ממה שקראתי, החוקים האלה כן נכנסו החל מהאוסקר של 2024. אז הוא היה צריך לקיים אותם. אבל כמו שאמרת, יש כמה אפשרויות ולא חייבים לחבל דווקא בליהוק. אבל זה נכון גם לאופנהיימר וגם לאודיסאה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

כן? הוא בדיחה חסרת משמעות? בערך כל אדם בהוליווד לא יסכים איתך.

זה לא הופך את זה לפחות נכון… וכן - ה״כללים״ האלה גזעניים בטירוף, אבל כידוע אי אפשר להיות גזען כלפי לבנים. אם אנשים רוצים להמשיך להתחנף ל״אנשים הנכונים״ ולחזור הביתה בלי כסף אבל עם פסלון - שיהנו. זה רק עניין של זמן עד שיותר ויותר יתעוררו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 במאי 2026 בשעה 23:05
ציטוט מאת InterAl

לא בדקתי לעומק אבל ממה שקראתי, החוקים האלה כן נכנסו החל מהאוסקר של 2024. אז הוא היה צריך לקיים אותם. אבל כמו שאמרת, יש כמה אפשרויות ולא חייבים לחבל דווקא בליהוק. אבל זה נכון גם לאופנהיימר וגם לאודיסאה.

נראה שאופנהיימר עמד בתנאים כי:
תנאי 2: מפיק בפועל אסייתי וראש מחלקת תלבושות אישה.
תנאי 4: ביוניברסל ראש מחלקת שיווק בארה"ב הוא שחור ונשיאת ההפצה היא אישה.
נראה שממש קל לעמוד בתנאים אם זה המקרה, אתה צריך סטודיו עם אישה או איש מיעוטים פה ושם (ואפילו בלי DEI סטטיסטית תמצא כמה מובילים שהם לא גברים לבנים), מעצב תלבושות מיעוטים (והם תמיד או אישה או גיי ממילא), ואתה יכול לתת תפקיד executive producer לליטרלי כל אדם שבא לך כי זה תפקיד חסר משמעות שקיים כדי לפנק אנשים בקרדיט בסיום הסרט ויש לסרטים גם 20 כאלה.

ציטוט מאת Laskin

זה לא הופך את זה לפחות נכון… וכן - ה״כללים״ האלה גזעניים בטירוף, אבל כידוע אי אפשר להיות גזען כלפי לבנים. אם אנשים רוצים להמשיך להתחנף ל״אנשים הנכונים״ ולחזור הביתה בלי כסף אבל עם פסלון - שיהנו. זה רק עניין של זמן עד שיותר ויותר יתעוררו.

כן, כללים גזעניים ממש, אבל נראה שכל כך קל לעמוד בהם שהם כמעט לא רלוונטים. אפשר לעשות סרט עם 100% קאסט לבן שמדבר על שנאה של שחורים ועדין למעוד בתנאים בקלות דרך כל מני תפקידי משנה בחברת ההפקה וכו'. כשבאמת צוללים לתנאים, ורואים איך אופנהיימר עומד בהם, מבינים שהם סתם בולשיט כסת"ח.

InterAlInterAlVeteran

הם רלוונטיים כי הם משקפים את רוח האקדמיה. תעשה אפלייה מתקנת, וכנראה שהסיכוי שלך לזכות ישתפר.

blingblingElder

ומה עם הדיאלוגים בטריילר הזה? אתה מחפש דדי? איפה הדד שלי? יאללה בואו נלךךךךךךך!!!!

בחייאת כל הדבר הזה נראה כמו פארסה אחת גדולה עד כה.

idanidanVeteran

חחח כן, לגמרי. זה מה שהכי בלט לי בטריילר, הם מדברים ״אמריקאית״ וזה נשמע קצת מגוחך בקונטקסט.