רשמים בלעדיים לווקסלים מהאודיסאה. ראיתי את הסרט ביום שני בהקרנת עיתונאים באיימקס ראשון לציון. אמברגו רשמים עד רביעי אז מותר לי (למרות שמלכתחילה אני לא עיתונאי אלא באתי כפלוס 1 עם המשפיען שמקבל כרטיסים לאירועים כאלה אבל מכבד את הבקשה)
בקיצור, סרט מאוד נולאני, אין מישהו שילך לשם ולא יזהה את הסגנון הזה שלו. מאוד אפי, דיאלוגים די יומרניים כצפוי אצלו אבל בחלקים הטובים שלו זה עובד. הליהוק ווק מעצבן ומיותר אבל למזלנו הוא גם מאוד מצומצם למרות שהיה שלב בסרט שאחת הדמויות שיושבת ליד לופיטה אומרת לדמות - אלה הפנים ששיגרו אלף ספינות ואני והחבר מסתכלים אחד על השני וצוחקים. לא התגובה שנולאן ירצה אבל הוא מספיק מטומטם כדי לזמן את זה לעצמו בגלל שרצה להיות מגניב ונאור. חוץ מזה בגדול אין לליהוקי הווק משקל משמעותי בסרט וזה לטובה.
לא יודע אם זנדאיה נחשבת לליהוק שהתעצבנו עליו כמו אליוט פייג׳ ולופיטה אבל היא מעצבנת כאת׳ינה, אולי זה סתם משהו אישי שלי כי נמאס לי מהמבט החד גוני והיומרני שלה ואולי זה דווקא יושב טוב על אלה אבל משהו בה לא בא לי טוב בסרט
מאט דיימון עשה עבודה טובה כאודיסיאוס, שיחק בצורה כריזמטית ומרגישים מחוברים אליו עד סוף הסרט. הסרט ארוך ועוברים סוג של מסע אפי כצפוי אבל מבחינתי - הרבה רגעים חלשים וקצת משמימים, הדיאלוג המודרני במכוון לא מוצלח ולא מתאים ומוציא מהאווירה ולא מעניין אותי מה נולאן חושב, מבחינתי למרות שהסרט בידיוני לחלוטין הוא כן מדמיין תקופה עתיקה ומבחינתי אנשים באותה תקופה לא דיברו ככה.
הסרט לא רע בסך הכל ויש רגעים אפיים וחזקים מאוד אבל אישית בסוף יצאתי mixed. לא רואה אותו מתברג בראש הרשימה של הסרטים החזקים שלו, הרגשתי גם שאין בניה מספיק של העולם - למשל רואים איזה יצור אפי ככה כאילו זה כלב בשכונה, לא מגיבים בתדהמה מספיק, לא הרגיש שבנו את העולם בצורה של היי יש פה יצורים מיתולוגיים ודברים על טבעיים. כאילו יצאו מנקודת הנחה שזה ככה וזה הכי טבעי. לי זה לא עבד ופגע בחוויה בצורה מהותית אולי לאחרים זה כן. גם היו קטעים מטומטמים לחלוטין מבחינת התרחשויות, באמת מרגיש שזה סרט עם רמה לא אחידה.
אז בקיצור, היו קטעים אפיים וחזקים, הרבה קטעים שלא, לא מהסרטים הטובים שלו, אבל כן יש פה סרט נולאני וחוויה קולנועית כמו שאומרים. יצאתי מאוכזב בסיכום הכולל אבל זה עדיין אירוע תרבות ענק ששווה ללכת בשבילו לקולנוע ולגבש את דעתכם ממבט ראשון וכדי לאמר לעצמכם שהייתם שם ועוד במקרה שלי - בהקרנת עיתונאים מגניבה עם תחפושות של לוחמים ספרטניים ובר קוקטיילים ופופקורן חינם אז אין תלונות 😁