VOXELIM

נושא הסרטים והסדרות הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·15 באפריל 2013

11206 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 03:43
ציטוט מאת DrKeo

ראיתי את השלושה פרקים הראשונים של for all mankind, אולי השלושה פרקים הגרועים של הסדרה. היא הפכה ממירוץ חלל מרגש לדרמה משעממת ששום דבר לא קורה בה. אני באמת לא מבין מה הקשר בין הסדרה שמתארת את המירוץ לחלל לעונה החמישי שמתארת איגודי עובדים, מסתורין רצח לא מסתורי בכלל וקוי עלילה משמימים של דמויות משמימות. איזו באסה.

התקדמתי בכפיה, אני בפרק 8. פרקים 1-5 הם זבל טוטאלי, אבל פרק 6 מתחיל להגביר קצב ו-7 כבר נהדר. הם יכלו בקלות להתחיל את העונה בפרק 6, וחבל שהם לא עשו את זה. אז אם מישהו מושקע בסדרה (נדמה לי רק דודי?), שווה לבלוע את החצי הראשון של עונה 5 בשביל החצי השני.

היא מתחילה להרגיש כאילו הpitch המקורי של הסדרה מתחיל להתממש וזה קונספט מאוד מגניב.

ובנושא אחר, נראה שמואנה live action מחרבן במכנסיים בקופות. אני משער שכולנו שמחים.

swymswymVeteran
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 09:54

די מטורף מה שקורה עכשיו בארה"ב עם האודיסאה באולמות של האיימקס ה"אמיתי" (70mm, לא הדיגיטלי מסך רחב כמו האיימקס בארץ).

יש משהו כמו 40 אולמות איימקס אמיתיים בכל היבשת, ובכל אולם כזה יש יחסית מעט כיסאות כי הם מגיעים עם הכיסאות הכי רחבים ומפנקים, אז מריצים שם את הסרט מסביב לשעון.

רק שסרט של שלוש שעות+ והזמן שצריך לנקות את האולם בין לבין... זה אומר גג 5 הקרנות איימקס ביום. יש אולמות שמרימים הקרנות ב7 בבוקר ובשלוש בלילה, בשביל לענות על הביקוש.

אני "הסתפקתי" באיימקס דיגיטלי, אז הצלחתי לתפוס מקומות טובים בהקרנה של שמונה וחצי בבוקר. אחלה שעה להתחיל בה אודיסאה.

ShiTDemoNShiTDemoNWarrior

הלכתי אתמול בלילה לאודיסאה. בצהריים הלכתי לישון שנץ ארוך כדי להיות עירני במאורע אחרי שאני זוכר כמה אופנהיימר עייף אותי בלילה. נסעתי עד גלילות לאולם הדי אותו דבר אבל קצת יותר טוב של onyx אחרי שהבנתי שאיימקס אין בשום מקום קרוב אליי.

הסרט לגמרי עמד בציפיות שלי. דרך הסיפור בכמה זמנים, המסע האפי, ההיתקלויות, הצילומים, הסאונד - הכל עשוי ברמה הכי גבוהה. ברגעים הנכונים show וברגעים הנכונים tell. הסרט מאוד עמוס בהתרחשויות וכל הזמן קורה משהו. ממש הרגשתי באולם (המלא) כשהיו (מעט) רגעים שקטים את לקיחת האוויר המשותפת.

אני שמח שצבא הבוטים האנושיים לא הצליח להרוס את הציון של הסרט בגלל שמשתתפים בו טראנס או אישה שחורה.

לדעתי זה אחד מהטובים יותר של נולאן, והתחרות קשה. מן הסתם אתם יודעים למה לצפות ובהקשר הזה זה פחות נולאן, אבל כל מה שהסרט עושה הוא עושה לדעתי ממש טוב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 12:44
ציטוט מאת swym

די מטורף מה שקורה עכשיו בארה"ב עם האודיסאה באולמות של האיימקס ה"אמיתי" (70mm, לא הדיגיטלי מסך רחב כמו האיימקס בארץ).

יש משהו כמו 40 אולמות איימקס אמיתיים בכל היבשת, ובכל אולם כזה יש יחסית מעט כיסאות כי הם מגיעים עם הכיסאות הכי רחבים ומפנקים, אז מריצים שם את הסרט מסביב לשעון.

רק שסרט של שלוש שעות+ והזמן שצריך לנקות את האולם בין לבין... זה אומר גג 5 הקרנות איימקס ביום. יש אולמות שמרימים הקרנות ב7 בבוקר ובשלוש בלילה, בשביל לענות על הביקוש.

אני "הסתפקתי" באיימקס דיגיטלי, אז הצלחתי לתפוס מקומות טובים בהקרנה של שמונה וחצי בבוקר. אחלה שעה להתחיל בה אודיסאה.

אני חושב שהמצב אפילו יותר גרוע כי אם אני לא טועה יש רק 30+ אולמות 70mm בכל העולם וזה כולל מקומות כמו מוזיאונים שמקרינים סרטי טבע ומדע בלבד. אני הולך להסתפק באולם lie-max ברשל״צ שבוע הבא 😬

StickStickSage
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 22:52

חזרתי עכשיו מהאודיסאה, אחלה סרט שבעולם, מאוד נהנתי.
ממש לא מושלם, אני חושב שהוא די בבירור מחולק לשלושה חלקים שונים זה מזה. והחלק הראשון, למען האמת, די משעמם.
לא משהו קיצוני, אבל לקח לסרט זמן כדי באמת להעלות הילוך ולתפוס אותי. שני החלקים האחרים - שוב, גם הם שונים אחד מהשני, היו כבר מצויינים בסך הכל שלהם.
עוד בגזרת הדברים שפחות עבדו: סצינות האקשן "הרגילות", כלומר אנשים שולפים חרבות אחד על השני ונלחמים, היו די בנאליות. זו תמיד הייתה נקודת חולשה מסויימת אצל נולאן, וגם בסרט הזה כשזה קורה זה היה בעיניי מורגש.
הסיקוונסים בסרט גם מרגישים כמעט אפיסודיים במבנה שלהם, כמו בסיפור המקורי, ולוקח לסרט הרבה זמן עד שהוא מוצא את הקו שמחבר בין כל הדברים למשהו קוהרנטי אחד. הוא מגיע לשם בסוף וזה עובד, אבל לאורך מרבית הצפייה בסרט גם אני הרגשתי שהוא מבולגן וקשה להבין על מה הוא מלבד אוסף של סט פיסס ומפגשים שקורים כאילו רנדומלית אחד אחרי השני.
וגם הסאונדטראק, אולי עוד יגדל עלי בהמשך כשאראה את הסרט שוב מתישהו, לא רע אבל קצת מאכזב ממה שהתרגלתי לקבל אצל נולאן.

ולצד הבעיות, כשהוא עובד הוא ממש עובד. האקשן הרגיל כמו שאמרתי בנאלי אבל הסט פיסס פשוט נפלאים. המפגשים עם היצורים המיתולוגיים נהדרים. בשני האקטים האחרונים של הסרט הייתי ממש דבוק לכסא. כמובן שברמת ההפקה, הדברים המעט טכניים יותר כמו המשחק, הנראות של הסרט - הכי מהוקצע שאפשר כמו שנולאן יודע.
אפרופו כמו שנולאן יודע, אז גם פה כמו שרק נולאן יודע הצורה הלא לינארית בה הסרט מסופר לגמרי עובדת. בעיקר בסיפור של אודיסאוס עצמו, הצורה בה קופצים מעבר להווה וממישהו שמספר על אירוע לאירוע עצמו, ואז חזרה שוב פעם לאותה נקודה בעבר מזווית אחרת וחלילה - פשוט נהדר.
הסרט רק יצא לכן אני מעדיף לא להרחיב כרגע על סיקוונסים ספציפים שמאוד אהבתי או על כל מה שעבד בו, אבל מאוד נהנתי. דיברתי פה בהודעה קודמת על שלושת הסרטים של נולאן שאני ממש אוהב ובאמת חושב שהם יצירות מופת, אז אני לא חושב כרגע כשהוא עוד טרי שהוא מגיע לרמה הזאת. אבל אני גם לא חושב שיש פה מקרה "עלייתו של האביר האפל", הוא הרבה יותר טוב.
הוא קצת מבולגן, יש בו חלקים שפחות עובדים, אבל להבדיל הוא כן מביא את עצמו בסוף לקו קוהרנטי וברור. ובסוף נשארתי הרבה יותר עם החלקים המדהימים שלו מאשר עם הבעיות, ואשמח לצפות בו שוב מתישהו. וזה מה שחשוב.

ואגב, לא עניין אותי לדבר על זה יותר מדי לפני שהסרט יצא ושבאמת ידענו מה נולאן רוצה לעשות פה, וגם עכשיו לא ממש מעניין אותי להרחיב על זה. אני מדבר כמובן על כל סערת הwoke שהייתה סביבו, וזה בעיקר כי בסוף אין פה באמת על מה לדבר.
במקרה הרע, אין על זה שום פוקוס או עניין שהסרט עושה מזה. ובמקרה הטוב, אם כבר אז הסרט אכן רומז לכך שהיופי של הלנה לא היה הסיבה האמיתית למלחמה ושאלו סתם סיפורים, והדמות של פייג' הוא חייל מסכן שנשלח למות כי מישהו אחר ברח מאחריות.
ככה או ככה - מדובר אצל שניהם בכ-5 דקות זמן מסך ביחד בכל הסרט. במילים אחרות, כמו תמיד היה עדיף לחכות שהסרט יצא ולהבין לבד איזה סרט נולאן עשה במקום לשפוט מראש. חבל שכל מי שננעל על חרם בעיניים עצומות לעולם לא ידע את זה.

Death_119Death_119Veteran
ציטוט מאת DrKeo

אני חושב שהמצב אפילו יותר גרוע כי אם אני לא טועה יש רק 30+ אולמות 70mm בכל העולם וזה כולל מקומות כמו מוזיאונים שמקרינים סרטי טבע ומדע בלבד. אני הולך להסתפק באולם lie-max ברשל״צ שבוע הבא 😬

אבל זה לא איך שנולן התכוון, הבושה.

בצורה הזויה, היחס של טלוויזיה ביתית מאוד קרוב לImax דיגיטלי על פי chat gpt -

1.78:1 לטלוויזיה, כאשר איימקס דיגיטלי ב- 1.90:1

וקולנוע רגיל - 2.39:1.

מה שהופך את הסלון הביתי לחווית הצפייה השלישית הכי טובה מבין - איימקס אנאלוגי > איימקס דיגיטלי > סלון ביתי > קולנוע רגיל.

DrKeoDrKeoSite Admin

טכנית הטלביזיה 3:4 של ההורים שלך משנות ה-90 הכי קרובה ליחס איימקס מכולם, כולל ה״איימקס״ בראשון.