VOXELIM

נושא הסרטים והסדרות הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·15 באפריל 2013

11245 הודעות
StickStickSage

רק אני ממש לא אוהב את האולם איימקס של ראשון?

לא יודע, אף פעם לא הייתה לי שם חוויה טובה. הסאונד תמיד הרגיש לי ממש "שרוף", והמסך עצמו באיכות ככה-ככה ולא הרגשתי שהצדיק את ההבדל, היחסית קטן כאן, בגודל. שלא תבינו חא נכון, אני הייתי שמח לנסוע באוטו מהחוף המסרחי למערבי אם הייתי באמריקה בדביל איימקס 70mm אמיתי, אבל לנסוע לראשון לציון זה יותר מדי :).

לא שיש לי יותר מדי נסיון איתו, ראיתי שם איזה 3-4 סרטים, אבל בכל אחד מהם התאכזבתי מחווית הצפייה.

LaskinLaskinElder

איזה אולם טוב יותר, בארץ? כאלה שיתנו לי יחס תמונה שדומה לאיימקס

StickStickSage

לא יודע טוב יותר, אבל ראיתי באולם 6 באיילון שהוא אחלה (לא איימקס), בכיף שלי בשורה שרציתי ובזמן שרציתי, בסופש הראשון, בלי בעיה של לחץ וכרטיסים מוגבלים. אף פעם לא הרגיש לי שהאולם בראשון שווה את כל הבלאגן הזה.

להבנתי האולם בבאר שבע יותר טוב, אבל מעולם לא בדקתי אותו. נסיעה לבאר שבע זה כבר באמת פרוייקט, ובכל מקרה גם זה לא imax "אמיתי"

שים שלוםשים שלוםMinion

הייתי השבוע בIMAX ירושלים, גם היה כמעט ריק הקרנה של 1 וחצי

והמסך כמעט אותו גודל של ראשון. מאד נהניתי

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

ה-1 לאוגוסט זה הסופ״ש האחרון של האודיסאה, לצערי… הצלחתי לקנות כרטיסים בשעה מוקדמת בשורה חמישית, שזה קרוב מדי, אבל זה מה יש, אם אני רוצה איימקס. ואני רוצה.

כרגע מוכרים עד ה-1 לאוגוסט, אבל זה לא הסוף שלו באיימקס. הסופ"ש של ה-1 באוגוסט זה הסופ"ש של ספיידרמן (יוצא ב-30 ליולי), ואין שום סרט שיתפוס את האיימקס בשבועות שבאים אחריו. אם ספיידרמן לא העיף אותו, הוא הולך להיות באיימקס עוד זמן. חוץ מזה, תהיה ראליסטי, אני התרסקתי על כרטיסים לפני יומיים והכי רחוק מהמסך היה שורה 6, אתה התפשרת על שורה 5, מדובר בהקרנה עוד כמעט פאקינג שבועיים. הסרט הזה ממלא את האיימקס מקצה לקצה כל יום בכל שעה, אתה באמת חושב שהם הולכים להוריד אותו מהאיימקס?

נס אם אני אצליח לראות את ספיידרמן עם הילד באיימקס בגלל האודיסאה.

ציטוט מאת Stick

רק אני ממש לא אוהב את האולם איימקס של ראשון?

לא יודע, אף פעם לא הייתה לי שם חוויה טובה. הסאונד תמיד הרגיש לי ממש "שרוף", והמסך עצמו באיכות ככה-ככה ולא הרגשתי שהצדיק את ההבדל, היחסית קטן כאן, בגודל. שלא תבינו חא נכון, אני הייתי שמח לנסוע באוטו מהחוף המסרחי למערבי אם הייתי באמריקה בדביל איימקס 70mm אמיתי, אבל לנסוע לראשון לציון זה יותר מדי :).

לא שיש לי יותר מדי נסיון איתו, ראיתי שם איזה 3-4 סרטים, אבל בכל אחד מהם התאכזבתי מחווית הצפייה.

בשבילי הוא נסיעה של 20 דק' בערבים כשאין תנועה, לגמרי שווה את זה. אני לא מכיר אולם באזור המרכז שמשתווה למרות שאיילון וגלילות 5 דקות ממני. כן, זה לא איימקס, אבל זה אולם lie-max לא רע בכלל. ובנוגע לסאונד, ראיתי שם פעמיים את אינטרסטלר (ב-2014 כשהוא יצא לפני שנה כששחררו אותו מחדש עם הילד) והסצנה של החור תולעת היא אחד מאתגרי הסאונד היותר גדולים ששמעתי בסרט קולנוע והאולם איימקס של ראשון צלח אותו בגדול.

StickStickSage

וואלה, החוויה שלי שם אף פעם לא הייתה טובה ותמיד הייתי תחת הרושם שזה לא אולם מוצלח במיוחד. לא שאני מומחה גדול. אולי סתם חוסר מזל.

אם האודיסאה יחזור לשם בעוד כמה שבועות כשיתחשק לי שוב, וכבר לא יהיה לחץ על הכרטיסים, אולי אלך לבדוק.

InterAlInterAlVeteran

הוא לא טוב, אתה צודק. בב"ש היחס קרוב יותר לאיימקס אמיתי לדעתי, אבל כמובן שאלה מקרנים דיגיטליים ישנים בכל הארץ, אין לזה באמת קשר לאיימקס מלבד ניכוס השם. אני שוקל לנסוע לאירופה לראות באיימקס אמיתי, אבל קצת בעיה למצוא כרטיסים.

שים שלוםשים שלוםMinion

אגב הפלאנט בחיפה מקרין אותו

אמנם לא imax אבל היחיד שהוא 4k

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת שים שלום

הייתי השבוע בIMAX ירושלים, גם היה כמעט ריק הקרנה של 1 וחצי

והמסך כמעט אותו גודל של ראשון. מאד נהניתי

ומראשון זאת נסיעה של 35 דקות 😂

blingblingElder
ציטוט מאת InterAl

הוא לא טוב, אתה צודק. בב"ש היחס קרוב יותר לאיימקס אמיתי לדעתי, אבל כמובן שאלה מקרנים דיגיטליים ישנים בכל הארץ, אין לזה באמת קשר לאיימקס מלבד ניכוס השם. אני שוקל לנסוע לאירופה לראות באיימקס אמיתי, אבל קצת בעיה למצוא כרטיסים.

הסרט לא שווה עד כדי כך את ההיסחפות הזאת. כמובן שמבחינה טכנית הוא ללא רבב אבל מבחינת איכות זאת היסחפות וזה למרות שממליץ כמובן ללכת לקולנוע לאיימקס או למה שיש הכי קרוב לזה כי זה נולאן וזה אירוע תרבות ענק אבל מפה ועד לשבור את הראש ברמה כזאת יש גבול.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

כרגע מוכרים עד ה-1 לאוגוסט, אבל זה לא הסוף שלו באיימקס. הסופ"ש של ה-1 באוגוסט זה הסופ"ש של ספיידרמן (יוצא ב-30 ליולי), ואין שום סרט שיתפוס את האיימקס בשבועות שבאים אחריו. אם ספיידרמן לא העיף אותו, הוא הולך להיות באיימקס עוד זמן. חוץ מזה, תהיה ראליסטי, אני התרסקתי על כרטיסים לפני יומיים והכי רחוק מהמסך היה שורה 6, אתה התפשרת על שורה 5, מדובר בהקרנה עוד כמעט פאקינג שבועיים. הסרט הזה ממלא את האיימקס מקצה לקצה כל יום בכל שעה, אתה באמת חושב שהם הולכים להוריד אותו מהאיימקס?

אבל סופ״ש אחרי אני רואה כבר את ספיידרמן כשאני בוחר איימקס ואת התאריך של הסופ״ש אחרי. משום מה רואה את זה ברוסית אבל עדיין. רק הוא שם, לא האודיסאה

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 19:21
ציטוט מאת bling

הסרט לא שווה עד כדי כך את ההיסחפות הזאת. כמובן שמבחינה טכנית הוא ללא רבב אבל מבחינת איכות זאת היסחפות וזה למרות שממליץ כמובן ללכת לקולנוע לאיימקס או למה שיש הכי קרוב לזה כי זה נולאן וזה אירוע תרבות ענק אבל מפה ועד לשבור את הראש ברמה כזאת יש גבול.

זה הסרט הראשון בהיסטוריה שצולם כולו לאיימקס, כלומר יש פה משהו היסטורי שלדעתי כן מצדיק, גם אם הסרט עצמו אולי לא שווה את זה (ואגב, אני נוטה להסכים איתך עוד לפני שראיתי, כי קראתי את הספר פעמיים ולדעתי הוא באמת לא מציאה גדולה).

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 20:16
ציטוט מאת Laskin

אבל סופ״ש אחרי אני רואה כבר את ספיידרמן כשאני בוחר איימקס ואת התאריך של הסופ״ש אחרי. משום מה רואה את זה ברוסית אבל עדיין. רק הוא שם, לא האודיסאה

הקרנות מיוחדות מופיעות באתר שלהם לפעמים גם חודשים מראש, זאת כנראה הסיבה שיש את ספיידרמן ברוסית ואף סרט אחר. אין לי מושג מה יקרה עם ספיידרמן, אבל אני לא יודע מה ההגיון להביא אותו לאיימקס החל מהשבוע השני. האודיסאה כבר מכור לגמרי לסופ"ש בכורה של ספיידרמן, אני משער שאם יהיה ספיידרמן באיימקס הוא יתחלק בהצגות עם האודיסאה כי עם כמה שאנשים רוצים לראות את ספיידרמן, התפוסה שיש לאודיסאה זה חסר תקדים.

ציטוט מאת InterAl

אם אתה קורא לו לא טוב, חובה עליך ספר לנו על קולנוע כן טוב שהוא לא איימקס שעה וחצי מתל אביב 😬

אני לא מכיר בארץ אולמות טובים מהאיימקס מראשון חוץ מאשר (אני משער) האיימקסים האחרים בירושלים וב"ש. ומעולם לא הייתי בירושלים או ב"ש.

blingblingElder
ציטוט מאת InterAl

זה הסרט הראשון בהיסטוריה שצולם כולו לאיימקס, כלומר יש פה משהו היסטורי שלדעתי כן מצדיק, גם אם הסרט עצמו אולי לא שווה את זה (ואגב, אני נוטה להסכים איתך עוד לפני שראיתי, כי קראתי את הספר פעמיים ולדעתי הוא באמת לא מציאה גדולה).

לדעתי זה לא כי הסרט לא ברמת האיכות הנדרשת בשביל הטרחה האת, זאת אומרת שמבחינתי אם הייתי עושה מהלך כזה אז בסוף הסרט הייתי מתבאס שהתאמצתי ככה בשביל זה. במילים אחרות זה כמו להוציא טונה של כסף, טיסות לוגיסטיקה וטרחה בשביל לראות את גמר המונדיאל האחרון. בסוף נפלת על שיעמומון מוחץ והרעים גם ניצחו. הטרחה לא שווה את זה, כן שווה לגמרי להגיע לקולנוע טוב אבל לא ברמה שאתה הולך לבצע.

אם גם ככה יש לך משהו אטרקטיבי אחר שבגללו אתה טס לשם , נגיד אם היה איזה E3 מדהים של פעם ועל הדרך אתה תופס גם את האודיסאה ב 70 מ״מ זה נשמע כמו טיול חלומות, אבל בשביל זה לבד פשוט לא. זאת דעתי.

StickStickSage

אני לא מסכים איתך בלינג, וזה בכלל בלי להתייחס לטיב הסרט. כמובן שזה תלוי בן אדם ומה שהוא אוהב, חלום שלי לנסוע לראות סרט בקולנוע imax 70mm פילם. זה פשוט מאוד יקר ודורש זמן אבל מתישהו אני אעשה את זה (בהנחה שלעולם לא יהיה כזה בארץ).

כמעט עשיתי את זה בדיון 2, הפעם לא באמת שקלתי כי יש לי לחץ מטורף בעבודה. יום יבוא וזה יקרה, ברור שזה לחלוטין לא "שווה" את זה איך שלא תהפוך את זה, אין הבדל ואין איכות סרט שתהפוך את ההבדל בין קולנוע רגיל לאולם imax לשווה את ההבדל בין 50 ש"ח לכמה אלפים. אבל בכל זאת, זאת חוויה מיוחדת וכמו שגרסאת אספנים או לא יודע מה זה תמיד דיל מאוד מטופש, בשביל מי שאוהב זה שווה את זה.

LaskinLaskinElder

אני יודע שאתה לא רואה הגיון בזה, כי אין בזה, ושוב - אני זוכר היטב את מקרה אווטאר האחרון, שירד משם מהר עבור סרט בלי אפקטים, וזאת למרות ששבוע לפני זה האולם היה מלא עד אפס מקום.

הלוואי ולמדו משהו, אבל אני הבנתי כבר שזה משהו שנקבע אצלם הרבה זמן מראש ולא מתחשבים במלא או ריק.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 20:36
ציטוט מאת bling

לדעתי זה לא כי הסרט לא ברמת האיכות הנדרשת בשביל הטרחה האת, זאת אומרת שמבחינתי אם הייתי עושה מהלך כזה אז בסוף הסרט הייתי מתבאס שהתאמצתי ככה בשביל זה. במילים אחרות זה כמו להוציא טונה של כסף, טיסות לוגיסטיקה וטרחה בשביל לראות את גמר המונדיאל האחרון. בסוף נפלת על שיעמומון מוחץ והרעים גם ניצחו. הטרחה לא שווה את זה, כן שווה לגמרי להגיע לקולנוע טוב אבל לא ברמה שאתה הולך לבצע.

אם גם ככה יש לך משהו אטרקטיבי אחר שבגללו אתה טס לשם , נגיד אם היה איזה E3 מדהים של פעם ועל הדרך אתה תופס גם את האודיסאה ב 70 מ״מ זה נשמע כמו טיול חלומות, אבל בשביל זה לבד פשוט לא. זאת דעתי.

אני משער שאינטר מתכוון שהוא יסע לחו"ל לעיר כיפית (בסופו של יום ה-70מ"מ נמצאים בערים גדולות) ויעשה חופשה מהנה ועל הדרך גם יראה את האודיסאה ב-70מ"מ. אני עושה את זה כל הזמן עם הופעות, אני לא אפסול לעשות את זה עם דיון 3. ההופעה/סרט רק עוזרים להכווין אותך לעיר מסויימת.

וגם טריילר חדש ל-RE של זאק קריגר:

blingblingElder
ציטוט מאת bling

ציטוט מאת Stick

אני לא מסכים איתך בלינג, וזה בכלל בלי להתייחס לטיב הסרט. כמובן שזה תלוי בן אדם ומה שהוא אוהב, חלום שלי לנסוע לראות סרט בקולנוע imax 70mm פילם. זה פשוט מאוד יקר ודורש זמן אבל מתישהו אני אעשה את זה (בהנחה שלעולם לא יהיה כזה בארץ).

כמעט עשיתי את זה בדיון 2, הפעם לא באמת שקלתי כי יש לי לחץ מטורף בעבודה. יום יבוא וזה יקרה, ברור שזה לחלוטין לא "שווה" את זה איך שלא תהפוך את זה, אין הבדל ואין איכות סרט שתהפוך את ההבדל בין קולנוע רגיל לאולם imax לשווה את ההבדל בין 50 ש"ח לכמה אלפים. אבל בכל זאת, זאת חוויה מיוחדת וכמו שגרסאת אספנים או לא יודע מה זה תמיד דיל מאוד מטופש, בשביל מי שאוהב זה שווה את זה.

לא יודע איך אפשר לא להתייחס לטיב הסרט בדבר כזה. זה כמו שאני אצא נגד קניה של גרסת אספנים לסטארפילד שהוא לא שווה את זה כי האיכות לא מצדיקה זאת (שיגידו תודה בכלל שמקבלים מחיר מלא רגיל עליו) ואתה תאמר שלא מסכים מבלי להתייחס לטיב המשחק. אבל מדברים על הסרט הזה ספציפית ופה ספציפית הוא לא שווה את זה.

נכון זה סרט של נולאן לכל דבר עם החתימה שלו ואי אפשר להתבלבל, מרגישים את זה לכל אורכו. יש פה כמצופה גם רמה טכנית גבוהה ואירוע תרבות גדול שצריך ללכת בשבילו לקולנוע אפילו רק כדי לאמר שהיית שם, אבל כמו שלא הייתי טורח ככה בדיעבד לעלייתו של האביר האפל אז כנ״ל פה. לא אומר שזה זבל (כנ״ל עלייתו) אבל יש פה מספיק פאקים שמורידים אותו מבחינתי מדרגת המאסטרפיס שבשבילו אטרח ככה. כמובן שכל אחד ודעתו ט.ל.ח

StickStickSage
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 21:05

ברור שזה משנה בניואנסים, אבל ברמת העקרון - החוויה של imax 70mm פילס היא אותה החוויה. הפורמט ירשים אותי באותה הצורה, כי הוא אותו הפורמט.

אם הייתי רואה טלוויזיות crt כל החיים, ואז פעם אחת רואה פתום oled 4k, הייתי מתרשם גם אם זה היה פרק בנאשיונל ג'אוגרפיק. עכשיו בוא, לא מדובר פה על משהו כזה אפילו, בכל זאת הסרט הראשון בהיסטוריה שצולם כולו באיימקס ואפוס עצום ומרהיב ויזואלית, גם אם פחות אוהבים אותו כסרט ברמת התוכן (האמת שהוא קצת גדל עלי עוד יותר ככל שעבר הזמן מהצפייה וחשבתי עליו, אבל הוא עדיין "רק" מקום 4 של נולאן, לדעתי).

מהבחינה הזו הסרט מבחינתי הוא בונוס, וברור שעדיף שיהיה טוב, אבל אני מדבר על הפורמט.

blingblingElder

מבין מה שאתה אומר. השקפות שונות בעניין כנראה.

מה שכן הייתי מתווכח עם ההנחה שמדובר פה באירוע סטייל לקחת בנאדם שרגיל ל CRT שחור לבן ולהנחית עליו OLED. ברור שלא התנסיתי אבל האינטואיציה שלי אומרת שיש פה הערכת יתר לגודל האירוע הטכנולוגי המדובר. סתם מזה שאנחנו בעידן טכנולוגי שאפשר לתמצת כ diminishing returns בכל דבר אפשרי בערך מגיימינג ועד מסכים ועד שווארמות. בקיצור השיא מאחורינו וכבר קשה לייצר קפיצות שבאמת מפוצצות את הראש.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 23:32

אני בהחלט חושב שיש משהו בחוויה של לצפות בסרט ככה.

ואגב, ההפרש רזולוציה בין איימקס 70mm לסרט 35mm רגיל הוא x10, הפרש גדול יותר מאשר הx9 שהוא 720p ל-4K. כך שאולי המטפורה של סטיק לא כזו רחוקה מהמציאות.

להבנתי כדי לעשות המרה מושלמת מאיימקס 70mm לדיגיטלי צריך לעשות סריקה ברזולוציה של 18K.