גם אני צפיתי באודיסאה. לא יודע על איזה שני פסים לסקין מדבר, אני גם לא יודע על איזה סצנות בהירות הוא מדבר כי הסרט הזה חשוך מוות.
האקט הראשון היה פשוט לא טוב. עריכה לא טובה, יותר מדי זמן באתיקה וכשסופסוף רואים את אודיסאוס הוא משחק במשחקי ״בו נרד לאי הזה!״... ״אוי לא יש פה משהו גדול ומפחיד תברחו בחזרה לסירה!״ בלולאה, כמעט כמו משימות במשחק וידאו. וזה בשילוב עם הסצנת ציקלופ שלהפתעתי מתרחשת ממש בהתחלה והייצה מאכזבת בטרוף, כמעט מתסכלת. היה בה משהו מאוד יומיומי, ואודיסאוס מתנהג בצורה מאוד טפשית לכל אורכה.
אבל אז הגיעו האקט השני והשלישי שהיו נהדרים. זה נואלן אז כמובן שהכל מאוד מרשים כשכל פן מכל מחלקה בסרט הוא מהרמה הכי גבוהה שאפשר לתאר; מהמוסיקה, הצילום, המשחק, הכל. והסצנת מכשפה, איזו סצנה נהדרת. פעם ראשונה שנואלן משחק עם אימה וזה יצא לו ואו. חשבתי לקחת את הילד לסרט אבל אחרי שראיתי את הסצנה זה הרגיש לי קצת יותר מדי.
ומצד שני זה נואלן אז כמובן שיש סצנת קרבות יד ליד גרועה ממש בלי שום הרגשה של עוצמה או מגע אמיתי, עם מצלמה רועדת וכוראוגרפיה מעפנה. בדיוק כמו בכל בטמן או שאר הסרטים בהם הוא מנסה לעשות מאבק יד ליד זה יוצא חובבני ומעפן, כאן הוא עושה את זה וארוך בצורה מיגעת. אני באמת לא מבין איך הבמאי הכי עקבי בקולנוע שעובד עם האנשים הכי מוכשרים בתעשייה ומצליח כמעט תמיד להפציץ בכל תחום אפשרי לא מצליח לעשות קרבות בין שני אנשים.
סה״כ מה שיש לי להגיד על הסרט זה - נואלן. מרשים, אף במאי חוץ מוילנוב לא היה יכול לעשות את זה וכל החסרונות של נואלן שם כמו האובססיה עם משחק בזמן גם כשלא צריך או קרבות מעפנים ממש. סרט מצויין, אבל אפשר לחתוך ממנו 40 דק׳ בכיף, או להשאיר אותו 3 שעות אבל להחליף את השיממון בעוד טרויה שזה בייסיקלי החלק הכי טוב באודיסאה ונואלן כמעט מדלג עליה לגמרי.
דרך אגב, מתי החליפו את האלמנה השחורה? זה כאילו קרה בסרט המזעזע של סקארלט גו'הנסן (לא שרדתי יותר משעה שם)? או בThunderbolt שלא ראיתי עדיין?
לא יודע אם זה בדיוק להחליף אותה אבל מן הסתם היא מתה בinfinity war והציגו את אחותה בסרט הבאמת מעפן של האלמנה השחורה ומאז היא הספיקה להופיע כאלמנה השחורה בכמה מקומות (בעיקר בhawkeye וב-thunderbolts שקצת היה האלמנה השחורה 2).
מעניין מה יחשבו אנשים שפרשו מהMCU בשנים האחרונות על doomsday. להבנתי הסרט הולך בעיקר לעקוב אחרי ד״ר דום כמו שinfinity war היה מהפרספקטיבה של ת׳אנוס כי כמו ת׳אנוס מגיעים לנוקמים החדש כשדום הוא כלום ושום דבר וצריך לבנות אותו מאפס. הולכים להיות בסרט הזה המון דמויות שמי שלא עקב אחרי התוכן של ה3 שנים האחרונות לא יבין מי הם. נימו ואנשי המים שלו (הפנתר השחור 2), הthunderbolts שהוא סרט כושל וכמעט כולם מהסרט האלמנה השחורה או מהטלביזיה (כולל סנטרי שהופיע רק שם), המצב הנוכחי של לוקי שהוא מהעונה השניה של הסדרה, הפנטסטיק 4 שהיו רק בסרט שלהם שנכשל למדי...
אנשים בכלל יודעים מי כל אלה? באינפיניטי וור היו דמויות שהופיעו 10 פעמים בסרטים אחרים ובסרטו מליארד דולר למניהם, ועכשיו אנשים צריכים להכיר את אחות של האלמנה השחורה שהייתה בשני סרטים שיחדיו לא עשו 600 מליון ובסדרת טלביזיה שאף אחד לא זוכר?