והסרט הזה ממשיך לשבור שיאים מפגרים שכבר לא זוכר את כולם אבל זה בערך כל שיא אפשרי כמעט שאפשר למדוד כולל יום שני החזק בהיסטוריה של הקולנוע וכאלה. שוב, ממש לא מוצדק כי הסרט בינוני בעיני אבל כנראה זה האפקט של סרט המשך לסרט השלישי המדובר וכמובן המותג הכי חזק שיש בעולם הקומיקס ובכלל.
ראיתי עם הילדים את השלישית ספיידרמן שהובילה אליו וגם 1 וגם 3 טובים ממנו משמעותית.
אגב, סופרגירל רשמית סיים את הריצה שלו עם 125 מליון עולמית. זה לדעתי הסרט קומיקס הכי פחות רווחי בכמה עשורים. פחות מכל סרט mcu או dcu, אפילו פחות ממורביוס או קרייבן.
blingElder
06 באוגוסט 2026 בשעה 04:26
לגבי סופרגירל - כמו שאלוהי הקולנוע כיוון. תוצאה פתטית ומוצדקת לסרט שהרס לגמרי את כל ה DCU. ולא אי אפשר לחזור מזה כי גם סופרמן עצמו שהיה אמור לבנות את כל העסק, למרות שהוא בהרבה יותר טוב הוא עדיין כישלון כסרט שאמור לבנות יקום קולנועי חדש. בקיצור עברנו על זה - ג׳יימס גאן היתה בחירה אומללה שהולכת לעלות להם במיליארדים.
06 באוגוסט 2026 בשעה 12:06נערך לאחרונה: 06 באוגוסט 2026 בשעה 12:18
יש כותב לxmen, לי סונג ג׳ין שעשה את beef לנטפליקס (עונה ראשונה מצויינת, עדין לא צפיתי בשניה). וגם ליהוק רשמי ראשון (טוב נו שני...) - סאמרה ויבינג כאמה פרוסט. ליהוק טוב לדעתי, לפחות ויזואלית היא בול אמה פרוסט. אני רואה שיש למארוול אובססיה עם טלפתיה לאקסמן. זה גם מכין את הקרקע למרובע אוהבים כי סיקלופס מסורתית יוצא עם ג׳ין גריי ואמה פרוסט, ולוגן תמיד מאוהב בג׳ין גריי, אז יכולה להיות כאן טלנובלה.
Fun fact, היא אחיינית של הוגו ויבינג, הסוכן סמית׳ (ובשביל הmcu הגולגולת האדומה).
בצד השמועות הלא רשמיות:
אודסה אציון כרוג (המושא אהבה במרטי סופרים)
קופר הופמן כציקלופס.
צ׳רלס מלטון כביסט (הוא בעונה השניה של beef שעדין לא ראיתי)
אינדה נברט כמיסטיק (מאובססיה)
ביל סקרסגארד כאקסבייר (הליצן מIT)
אדם דרייבר כסיניסטר.
DrKeoSite Admin
06 באוגוסט 2026 בשעה 13:46
ב-9 לספטמבר דיסני מביאים לארץ את האפליקציה האמריקאית, לא עוד אפליקציה הודית (שתפסיק לעבוד באוקטובר).
LaskinElder
06 באוגוסט 2026 בשעה 15:26
יש! זה בעיקר מעצבן כי נניח באפליקציה של דיסני פלוס בנייד - אין לי מנוי בכלל.
לגבי סוף עונה 2 - היא מצוינת, תצפה בה.
DrKeoSite Admin
06 באוגוסט 2026 בשעה 20:40
הdaily wire של בן שפירו מפיק לאחרונה סרטים שמרנים, ואומרים שהסדרה שלו על מרלין ממש טובה. והנה הוא לוקח את ג׳ונת׳ן מייג׳ורס ה״מבוטל״ שעף מהMCU כמו טיל:
יש! זה בעיקר מעצבן כי נניח באפליקציה של דיסני פלוס בנייד - אין לי מנוי בכלל.
לגבי סוף עונה 2 - היא מצוינת, תצפה בה.
סוף עונה 2 זה ביף? אני באמת גורר את הרגליים עליה. בדיוק התחלתי את house of Guinness ואני ממש נהנה. אולי אחריה.
LaskinElder
07 באוגוסט 2026 בשעה 10:17
כן, כתבתי ביף ותיקן לי לסוף.
אני מאוד נהנתי לצפות בה.
DrKeoSite Admin
07 באוגוסט 2026 בשעה 20:44נערך לאחרונה: 07 באוגוסט 2026 בשעה 20:45
האודיסאה על 940 מליון דולר ותחצה את המליארד בסופ"ש הזה. ספיידרמן כבר על 1.2 מליארד ואלה רק הנתנונים עד יום רביעי האחרון, אחרי הסופ"ש הוא בטח כבר יהיה סביבות ה-1.6 מליארד.
יש לי אתר "חדש" (כבר חודשיים פחות או יותר באוויר) והעלתי היום כתבה אשר עוברת על הרבה מקווי העלילה של סרט אוונגרס החדש. אני גם מנסה לפתח אפליקציה כרגע לאנדרואיד לכל מי שרוצה
DrKeoSite Admin
10 באוגוסט 2026 בשעה 08:58נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 09:05
תהרגו אותי אני לא מבין למה, אבל ספיידרמן בסופ״ש השני שלו עשה את הסופ״ש השלישי הכי טוב השנה (אחרי הסופ״ש הראשון שלו ושל צעצוע של סיפור 5) והגיע כמעט ל-1.7 מליארד.
למה? מישהו יכול להסביר למה? אין שם את כל הגיבורים והנבלים מכל סרטי ספיידרמן, אין שום סרט נוקמים שמתקשר אליו, לא היה שום buildup בmcu, הטריילרים היו meh, אפילו לא ברור למי שלא צפה בסרט מי הנבל. זה אשכרה ״יש ספיידרמן חדש״ וזהו. הזיה.
ובמקביל האודיסאה הגיע ל-1.1 מליארד, עקף את dark knight rises והפך לסרט הכי מכניס של נואלן. האיימקסים 70מ״מ הם sold out עד ספטמבר כך שהוא עדין לא סיים את הריצה ויש לו סיכוי טוב להגיע לסביבות ה1.3 מליארד.
יהיו השנה כנראה 5 סרטי מליארד+ (מריו גלקסי, צעצוע של סיפור 5, ספיידרמן, האודיסאה, וכנראה הנוקמים), שנה חזקה פיננסית.
InterAlVeteran
10 באוגוסט 2026 בשעה 09:30נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 09:30
עברו כמעט 5 שנים מהסרט הקודם, ולספיידרמן זה מאוד חריג. לא היה הפרש כזה בעבר. כנראה שהצליחו להרעיב את הקהל.
StickSage
10 באוגוסט 2026 בשעה 10:13
זה בהחלט מפתיע שהוא מצליח עד כדי כך, אבל ספיידרמן הוא גיבור מאוד פופולארי. הוא מצליח מאוד בכל העולם ולא נתפס רק כאמריקאי כמו חלק מהם (למרות שהוא בהחלט כן), הוא "מהדור הישן" ומאלו שפרצו למיינסטרים עוד בסדרות האנימציה בשנות ה-90 ככה שפונה 'נוסטלגית' גם למבוגרים יותר, וגם פונה לקהל הצעיר עם הסגנון והליהוקים הנוכחיים. זה כביכול סוג של סופט ריבוט שאנשים רצו ומתעניינים בו אבל עם שחקנים ועולם שאנשים כבר אוהבים ולא באמת כל האוריג'ין מחדש בסגנון שונה. הוא מחוץ להייפ MCU סטנדרטי כי זה מהגיבורים הבודדים שנתפסים מספיק חזק גם בפני עצמם, ולהבדיל מדמויות כמו באטמן זה לא סרט מסוגנן וספציפי, או אחד 'כבד', אלא סגנון שפונה לכולם. אפשר לראות את זה גם במשחקים, רוב החברים שלי שיש להם PS5 הם כאלו שמשחקים בפיפא, GTA, ופעם בשנתיים אולי במקרה בעוד איזה משחק שממש חדר למיינסטרים. כולם שיחקו בספיידרמן 1 ו-2.
ואגב לגבי הסרטים השנה, אני מהמר על לפחות שישה שיעשו מעל למילארד. יש גם את חולית 3, וממה שאני רואה מסביבי זאת סדרה שכן תופסת קהל לאט לאט, והשלישי עם המיתוג של 'הסוף האפי לסאגה' (וביקורות טובות, כמו שאפשר לצפות) לדעתי יצליח בקופות יותר מהשני שעשה 700+. הראשון יצא בקורונה אז ההכנסות שלו לא באמת רלוונטיות.
DrKeoSite Admin
10 באוגוסט 2026 בשעה 10:35נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 10:40
הפופולריות של ספיידרמן ברורה ולא היה ספק שהוא יעשה מליארד. אבל הוא קורע גם את סרטי ספיידרמן הקודמים, כולל השלישי שהיו בו כל הנבלים הקלאסים ושלושת הספיידרמנים או השני שהיה הסרט MCU הראשון אחרי Endgame. אני לגמרי מבין למה ספיידרמן מביא את כולם לקולנוע, אבל הסרט השני הכי מכניס אי פעם? זאת הצלחה מטורפת ברמה שלדעתי היא לא מוסברת. כלומר, הוא קורע את שלושת הסרטים הקודמים שלחלקם היו נקודת משיכה אדירות מעבר לעובדה שזה עוד סרט ספיידרןמ כמו החזרה של טובי מגווייר או וויליאם דפו. אני ציפיתי שסרט ספיידרמן שאין לו משיכה מעבר לעובדה שהוא סרט ספיידרמן שיתפקד פחות טוב מהסרט השלישי שהיה "הנוקמים" של ספיידרמן. אפילו לא היו לו אולמות האיימקס למען השם, הזיה.
ובנוגע לדיון, הלוואי, אבל ממש קשה לי לראות את דיון 3 מגיע למליארד, ביחוד כשהוא יוצא ראש בראש עם הנוקמים. אבל הלוואי, אין דבר שישמח אותי יותר. ואני רק אציין שהסרט מבוסס על הספר השני שהוא משמעותית פחות טוב מהראשון ושונה ממנו ב-180 מעלות, הוא מותחן פוליטי מעורבב עם משחקי הכס, ספר שהמטרה שלו הייתה להבהיר את סטטוס הנבל של פול כי הרברט כעס שאנשים לא קלטו בספר הראשון שפול הוא לא לוק סקייווקר (כלומר, שנים לפני לוק, אבל הבנתם את הכוונה). אני לא בטוח שיש לו את המשיכה בקופות כמו הספר הראשון. אבל שוב, הלוואי, ואם יש מישהו שמסוגל להפוך את הספר היחסית בסדר הזה ליצירה מטורפת זה דני וילנוב. כבר בטריילר רואים איך הוא הפך שורה וחצי פה ושורה וחצי שם לסצנות אקשן גדולות כדי להפוך את הסיפור לפחות "משעמם".
LaskinElder
10 באוגוסט 2026 בשעה 10:40נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 10:42
ספיידרמן פופולרי בקטע ייחודי, וכך גם טום הולנד.
הפופולריות של השחקן הזה עלתה משמעותית מאז הסרטים הראשונים שלו.
אין בן ובת נוער אחד או אחת שלא רואים אותו. אבל אני כמובן מסכים שהוא עלה על כל הציפיות, כנראה שבני נוער ממש משועממים בקיץ הזה.
אגב, גם הביקורות של צעצוע של סיפור האחרון היו די פושרות.
לגבי חולית - לא חושב שהעובדה שהוא יוצא יחד עם הנוקמים תפריע לו, כמו שממש עכשיו זה לא מפריע לספיידרמן, צעצוע של סיפור והאודיסאה לחצות במקביל.
זה הסרט שסוגר את הטרילוגיה, אני לא חושב שאנשים שאהבו את הקודמים ימתינו איתו לסטרימינג.
DrKeoSite Admin
10 באוגוסט 2026 בשעה 10:49נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 10:52
הפופולריות של השחקן הזה עלתה משמעותית מאז הסרטים הראשונים שלו.
אין בן ובת נוער אחד או אחת שלא רואים אותו.
ספיידרמן הזה קורע את שלושת הספיידרמנים הקודמים. פעם אחרונה שבדקתי הם גם עם ספיידרמן. אז מה המשיכה של ספיידרמן הספציפי הזה שגורמת לו לקרוע את no way home, סרט שיש בו את הגובלין, דוק אוק, ספיידרמן של מקגווייר וספיידרמן של גארפילד? הטריילרים לא טובים, הנבל לא ידוע (ומהטריילרים אתה חושב שזה the hand, אוסף נינג'ות שאף אחד לא יודע מי הם), הגיבור שהצמידו לו זה המעניש שהוא פופולרי בערך כמו עדי ביטי... מה לעזאזל המשיכה של הסרט? כן, זה ספיידרמן איזה יש baseline גבוה של אנשים שמתים על ספיידרמן וזה היה נכון גם לשלושת הקודמים, אבל אין בו שום נבל אייקוני, הטריילרים רעים, ה-MCU פיננסית בתחת, אין שום נקודת משיכה גדולה. אז למה שהוא ינצח את ספיירמן השלישי שכל הצ'יפים היו בצד שלו?
אגב, גם הביקורות של צעצוע של סיפור האחרון היו די פושרות.
צעצוע של סיפור 5 עשה בדיוק אותו דבר כמו 4 וכמו 3. אם ספיידרמן היה עושה בדיוק כמו אחד הסרטים הקודמים זה היה לי הגיוני כי ספיידרמן. אבל הוא לא, הוא שובר כל שיא אפשרי. היתרון היחיד שאני רואה הוא כמו ש-@InterAl אמר - לא יצא סרט ספיידרמן 5 שנים. ומעבר לזה לא יצאו כמעט סרטי קומיקס טובים לאחרונה.
לגבי חולית - לא חושב שהעובדה שהוא יוצא יחד עם הנוקמים תפריע לו, כמו שממש עכשיו זה לא מפריע לספיידרמן והאודיסאה לחצות.
זה הסרט שסוגר את הטרילוגיה, אני לא חושב שאנשים שאהבו את הקודמים ימתינו איתו לסטרימינג.
אני לא חושב שהאנשים שאהבו את הקודמים פתאום לא ילכו כי הנוקמים יצא. אבל הקודם עשה 714 מליון, אז כדי לעשות מליארד הוא צריך או למשוך המון קהל חדש או לעשות ריצה מאוד ארוכה בקולנוע שתמשיך להכניס כסף לאורך זמן ושתי הנקודות הללו יכולות להפגע מהנוקמים. כמובן יכול להיות שהנוקמים יכשל כישלון צורם ודיון ימצא קהל חדש וזה יהיה מענג למדי לראות. אז כמו שאמרתי - הלוואי. אבל אני לא בטוח שהסיכויים לטובתו.
הפופולריות של ספיידרמן ברורה ולא היה ספק שהוא יעשה מליארד. אבל הוא קורע גם את סרטי ספיידרמן הקודמים, כולל השלישי שהיו בו כל הנבלים הקלאסים ושלושת הספיידרמנים או השני שהיה הסרט MCU הראשון אחרי Endgame. אני לגמרי מבין למה ספיידרמן מביא את כולם לקולנוע, אבל הסרט השני הכי מכניס אי פעם? זאת הצלחה מטורפת ברמה שלדעתי היא לא מוסברת. כלומר, הוא קורע את שלושת הסרטים הקודמים שלחלקם היו נקודת משיכה אדירות מעבר לעובדה שזה עוד סרט ספיידרןמ כמו החזרה של טובי מגווייר או וויליאם דפו. אני ציפיתי שסרט ספיידרמן שאין לו משיכה מעבר לעובדה שהוא סרט ספיידרמן שיתפקד פחות טוב מהסרט השלישי שהיה "הנוקמים" של ספיידרמן. אפילו לא היו לו אולמות האיימקס למען השם, הזיה.
ובנוגע לדיון, הלוואי, אבל ממש קשה לי לראות את דיון 3 מגיע למליארד, ביחוד כשהוא יוצא ראש בראש עם הנוקמים. אבל הלוואי, אין דבר שישמח אותי יותר. ואני רק אציין שהסרט מבוסס על הספר השני שהוא משמעותית פחות טוב מהראשון ושונה ממנו ב-180 מעלות, הוא מותחן פוליטי מעורבב עם משחקי הכס, ספר שהמטרה שלו הייתה להבהיר את סטטוס הנבל של פול כי הרברט כעס שאנשים לא קלטו בספר הראשון שפול הוא לא לוק סקייווקר (כלומר, שנים לפני לוק, אבל הבנתם את הכוונה). אני לא בטוח שיש לו את המשיכה בקופות כמו הספר הראשון. אבל שוב, הלוואי, ואם יש מישהו שמסוגל להפוך את הספר היחסית בסדר הזה ליצירה מטורפת זה דני וילנוב. כבר בטריילר רואים איך הוא הפך שורה וחצי פה ושורה וחצי שם לסצנות אקשן גדולות כדי להפוך את הסיפור לפחות "משעמם".
ההצלחה של ספיידרמן הקודם הייתה אדירה, אבל אל תשכח שזה עוד היה בדמדומי הקורונה, הקולנוע היה במצב לא ברור ומקומות מסויימים עדיין לא היו בתפוסה מלאה. הוא גם לא יצא בסין וגם זה המון כסף, כאמור הוא גיבור הרבה פחות אמריקאי בהצלחה שלו. זה רק מגדיל את ההצלחה של הסרט הקודם, ובהחלט היה יותר הייפ לקראתו, אבל מבחינת פוטנציאל התפוצצות לסרט הנוכחי יש את כל הקלפים האפשריים ולקודם לא היו. אפשר גם לנסות לחשוב למה השני לא הצליח ככה, זה הרגיש לדעתי יותר כמו 'סרט MCU' מאשר סרט ספיידרמן נפרד כמו שזה מרגיש, ויצא בדיוק כשהקהל הרחב הרגיש שהMCU נגמרה והיה מאוד מסופק מהסיום הזה. בכל מקרה אני כמובן מסכים שוב פעם שעד כדי כך הצלחה זאת בהחלט הפתעה אדירה, אבל הבסיס להצלחה הזאת כן קיים.
לגבי חולית, לא חושב שהעניין עם הספר השני רלוונטי. כלומר, אני גם חושב שוילנוב פשוט יעשה סרט טוב קודם ואם צריך לעשות שינויים כדי שהסרט יהיה טוב, הוא יעשה אותם. וגם אנשים לא באמת יודעים את זה, יש המון שבכלל לא יודעים שזה מבוסס על ספרים, וגם מי שכן ממש לא יודע שהשניים הראשונים זה בכלל ספר אחד וש'הסוף' שהוא השלישי זה בכלל ספר שני מתוך שישה, או מתוך עוד יותר בסדרה הרחבה. מי שמתעניין כמובן יודע, אבל זה קהל שילך בכל מקרה. אני מדבר על הקהל הרחב שאתה צריך כדי להגיע למספרים של מיליארד.
LaskinElder
10 באוגוסט 2026 בשעה 11:32נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 11:33
לגבי ספיידרמן - מה שסטיק אמר + הפופולריות של השחקן שעלתה משמעותית.
לגבי צעצוע של סיפור - 4 ו-3 היו משמעותית טובים יותר, ונחשבים ליצירות מופת כמעט, וגם העניין שהפעם הוא יוצא במקביל לעוד 2 להיטי ענק, לכן הבאתי אותו.
DrKeoSite Admin
10 באוגוסט 2026 בשעה 12:20נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 12:27
ההצלחה של ספיידרמן הקודם הייתה אדירה, אבל אל תשכח שזה עוד היה בדמדומי הקורונה, הקולנוע היה במצב לא ברור ומקומות מסויימים עדיין לא היו בתפוסה מלאה. הוא גם לא יצא בסין וגם זה המון כסף, כאמור הוא גיבור הרבה פחות אמריקאי בהצלחה שלו. זה רק מגדיל את ההצלחה של הסרט הקודם, ובהחלט היה יותר הייפ לקראתו, אבל מבחינת פוטנציאל התפוצצות לסרט הנוכחי יש את כל הקלפים האפשריים ולקודם לא היו. אפשר גם לנסות לחשוב למה השני לא הצליח ככה, זה הרגיש לדעתי יותר כמו 'סרט MCU' מאשר סרט ספיידרמן נפרד כמו שזה מרגיש, ויצא בדיוק כשהקהל הרחב הרגיש שהMCU נגמרה והיה מאוד מסופק מהסיום הזה. בכל מקרה אני כמובן מסכים שוב פעם שעד כדי כך הצלחה זאת בהחלט הפתעה אדירה, אבל הבסיס להצלחה הזאת כן קיים.
זה נכון שהקורונה אולי גררה את השלישי קלות, וזה נכון שיש את סין שבטח תתרום עד סוף הריצה ~200 מליון, אבל הסרט הזה הולך לשבור את ה-2 מליארד דולר וזה סרט הספיידרמן הכי meh מאז הסרטים של גארפילד (אולי far from home גם היה ברמה דומה). ההפתעה שלי היא לא שהסרט עשה 1+ מליארד דולר, ההפתעה שלי היא שהוא הולך לנצח את no way home שהיו בו פי לא יודע כמה יותר אטרקציות למשוך קהל מהסרט הזה. ואולי אפילו הייתי מציין את הקורונה כיתרון ל-no way home כי אני זוכר שכשהוא יצא ובתי הקולנוע היו מפוצצים כולם התלהבו מהקונספט של אסקפיזם ולהרגיש כמו לפני המגיפה שוב. אני זוכר אנליסטים טוענים שדווקא בגלל הקורונה הסרט כמעט פצח את ה2 מליארד, שלהזכיר היה כמעט פי 2 ממה שהסרט השני עשה.
בכל מקרה, אני לא חושב שיש פה אדם אחד שהיה חוזה שהסרט הזה, אחרי הטריילרים הבנאלים והחוסר בנבל או ההתרסקות של ה-MCU, יעשה 2 מליארד דולר, ינפץ כל שיא אפשרי וינצח את no way home. כולנו היינו מסכימים שהוא יחצה את המליארד ויעשה מספרים מרשימים והכל, אבל ינפץ את הקופה ההוליוודית לרסיסים? אף אחד לא חזה את זה.
כלומר, הנה התחזית של הוליווד 48 שעות לפני שהסרט יצא, 465 מליון דולר עולמית. במציאות הסרט עשה פי 2 מהתחזית - 927 מליון. אני חושב שיש פה קצת פרשנות יום שני כשמדברים עליו בקטע של "אה ברור שהסרט עשה ככה, זה ספיידרמן". לא, זה ממש לא ברור, המספרים שהסרט עושה הם שוק ענק, הוא הכפיל את התחזיות שזה לא משהו שאני זוכר שאי פעם קרה.
לגבי חולית, לא חושב שהעניין עם הספר השני רלוונטי. כלומר, אני גם חושב שוילנוב פשוט יעשה סרט טוב קודם ואם צריך לעשות שינויים כדי שהסרט יהיה טוב, הוא יעשה אותם. וגם אנשים לא באמת יודעים את זה, יש המון שבכלל לא יודעים שזה מבוסס על ספרים, וגם מי שכן ממש לא יודע שהשניים הראשונים זה בכלל ספר אחד וש'הסוף' שהוא השלישי זה בכלל ספר שני מתוך שישה, או מתוך עוד יותר בסדרה הרחבה. מי שמתעניין כמובן יודע, אבל זה קהל שילך בכל מקרה. אני מדבר על הקהל הרחב שאתה צריך כדי להגיע למספרים של מיליארד.
כשדברתי על הספר השני יותר התכוונתי לזה שהספר שונה לגמרי מהראשון והוא גם פחות טוב משמעותית, כלומר הסרט של וילנוב בטוח יהיה מאוד שונה מהשניים הראשונים ואם הוא יהיה טוב כמוהם זה רק כי ולנוב סופר מוכשר והוא יעשה המון שינויים כדי להפוך את הסיפור לטוב יותר ועם יותר אקשן. אבל כן מדובר בסיפור שונה משמעותית, כזה שעלול לאכזב מעריצים שאוהבים את הסרטים אבל פחות מודעים לספרים. וגם לחובבי הספר, אחוז גבוה לא המשיך מעבר לדיון הראשון.
בכל מקרה, אני רק אומר שיש פוטנציאל אכזבה לאנשים שלא יהיו מוכנים לכמה הסרט הזה הולך להיות שונה משני הקודמים. והרי אחד הדברים הכי חשובים לסרט לשבור את המליארד זו צפיה חוזרת והחזקה איתנה בשבועות אחרי שחרור הסרט. היציאה במקביל לנוקמים והעובדה שהסרט הולך להיות כל כך שונה משני הקודמים עלולות למנוע ממנו את המליארד, אם הוא מסוגל להגיע למליארד בכלליות גם בלי המגבלות הללו.
לגבי ספיידרמן - מה שסטיק אמר + הפופולריות של השחקן שעלתה משמעותית.
לגבי צעצוע של סיפור - 4 ו-3 היו משמעותית טובים יותר, ונחשבים ליצירות מופת כמעט, וגם העניין שהפעם הוא יוצא במקביל לעוד 2 להיטי ענק, לכן הבאתי אותו.
צעצוע של סיפור 4 נחשב ליצירת מופת? מה? זה הסרט הכי גרוע בסדרה בהפרש, אולי אחד הגרועים של פיקסר בכלליות. אם כבר יש סרט בסדרה שהיה צריך להכשל זה 4, לא ש-5 מדהים או משהו אבל 4 סרט שלא היה צריך להיות קיים בזמן שלפחות 5 מתעסק בעניין מאוד רלוונטי ויש לו מסר חיובי. גם לא הייתה לו תחרות בכלל, TS5 יצא לבד לגמרי בלי אף סרט ילדים גדול מתחרה ובלי אף סרט מבוגרים גדול מתחרה. אם אתה מתיחס לאודיסאה וספיידרמן, שניהם יצאו חודש+ אחריו. בכל מקרה הסרטים הללו מושכים תמיד את אותה כמות של אנשים לקולנוע ושלושת הסרטים האחרונים עשו בדיוק אותו דבר.
אם ספיידרמן החדש היה עושה נניח בין ההכנסות של הסרט השני לסרט השלישי (נגיד 1.4 מליארד) אז זה לגמרי היה יושב לי בצורה הגיונית.
LaskinElder
10 באוגוסט 2026 בשעה 13:07
לא צפיתי עדיין ב-5, אבל הרביעי עם ציונים משמעותית טובים יותר ממנו (82 לעומת 73 בMC, ובכלל לפי מה שאני קורא הפרש גדול).
אולי אתה צודק והרביעי לא "יצירת מופת" על מלא, אבל הוא כן סרט מצוין שהתקבל מצוין גם בביקורות, להפך מהחמישי.
ולפיקסאר היו לא מעט כשלונות בשנים האחרונות, גם בביקורות וגם בקופות.
ONWARD עשה 61 מליון דולר (טוב, קורונה הפריעה אז לא ממש נחשב, ועדיין), אלמנטל 450 מליון, הופרס - 380 מליון, ואפילו LIGHTYEAR שנשען על ההצלחה של טוי סטורי - 225 מליון.
אבל למותג ענק יש את ההשפעה האוטומטית ואנשים הלכו לצפות בהמוניהם בסרט החמישי למרות הביקורות הפושרות, וכך גם עם ספיידרמן.
האם ספיידרמן הפתיע? ברור. חשבנו שיגיע למליארד ומשהו, לא ל-2.
יש לי אתר "חדש" (כבר חודשיים פחות או יותר באוויר) והעלתי היום כתבה אשר עוברת על הרבה מקווי העלילה של סרט אוונגרס החדש. אני גם מנסה לפתח אפליקציה כרגע לאנדרואיד לכל מי שרוצה
כתבה מעולה שבאמת חידשה לי המון בתור מי שלא עוקב אחרי הקומיקס
DrKeoSite Admin
10 באוגוסט 2026 בשעה 15:20נערך לאחרונה: 10 באוגוסט 2026 בשעה 15:22
לא צפיתי עדיין ב-5, אבל הרביעי עם ציונים משמעותית טובים יותר ממנו (82 לעומת 73 בMC, ובכלל לפי מה שאני קורא הפרש גדול).
אולי אתה צודק והרביעי לא "יצירת מופת" על מלא, אבל הוא כן סרט מצוין שהתקבל מצוין גם בביקורות, להפך מהחמישי.
ולפיקסאר היו לא מעט כשלונות בשנים האחרונות, גם בביקורות וגם בקופות.
ONWARD עשה 61 מליון דולר (טוב, קורונה הפריעה אז לא ממש נחשב, ועדיין), אלמנטל 450 מליון, הופרס - 380 מליון, ואפילו LIGHTYEAR שנשען על ההצלחה של טוי סטורי - 225 מליון.
אבל למותג ענק יש את ההשפעה האוטומטית ואנשים הלכו לצפות בהמוניהם בסרט החמישי למרות הביקורות הפושרות, וכך גם עם ספיידרמן.
TS4 הוא נפילה אדירה מ-TS3, והוא גם סרט שלא היה אמור להתקיים (הרי TS3 סגר את הסדרה מושלם) והרגיש כמו איזו side adventure בדיסני פלוס בזמן שלא היה עדין דיסני פלוס. לא רק ש-TS5 לא מרגיש נפילה מ-4, הוא סרט עם משמעות מסויימת שיש לו "זכות קיום" בניגוד ל-4. הוא מדבר על העולם שבו האייפד החליף את הצעצועים והאם צעצועים עדין רלווטים. יש לסרט הזה סיבה לתקיים, ל-TS4 לא ממש.
בכל מקרה, TS4 ו-TS5 נמצאים באותה סירה (ציון זהה ב-IMDB, סינמה סקור וב-RT, הכניסו אותה כמות כסף וכו') ואני לא חושב שיש בזה משהו חריג. שניהם יצאו רחוקים מסרטים אחרים ובסופו של יום זה פרנצ'ייז אהוב שמכניס בדיוק את הכמות ששני הסרטים האלה הכניסו תמיד. אפשר להגיד שהיינו מצפים ש-TS3 יהיה רווחי מהם, אבל TS3 יצא ב-2010. לחצות את המליארד משמעותית ב-2026 מאשר ב-2010, כך שסרטי הסדרה לא בדיוק מרגישים חריגים בנוף. ספיידרמן החדש דווקא כן.
האם ספיידרמן הפתיע? ברור. חשבנו שיגיע למליארד ומשהו, לא ל-2.
זה ליטרלי מה שאני מדבר עליו, למה הסרט הזה מרסק את הקופות ברמה שהוא הולך לקרוע כל סרט ספיידרמן אי פעם בזמן שאין באמת בסרט הזה שום דבר שאמור ליצר משהו כזה. אפילו התעשיה חשבה שהוא יעשה חצי ממה שהוא עשה בשבוע הראשון, פריק של הטבע.
FantaVeteran
11 באוגוסט 2026 בשעה 11:10
טום האלאנד הוא "ילד הזהב" של דור השחקנים הבא, הוא גם הגיע מתחום המחזה ששם הוא צריך הרבה יותר להראות רגש ויכולת משחק, הוא גם בעל גוף מדהים, הוא גם התחיל בגיל צעיר תפקיד שמתאים לו, תפקיד לדמות שהוא לוקח את כל תשומת הלב עלייה והיא פחות מנסה לעסוק בדמויות אחרות כמו באוונגרס שם צריכים לחלק (אני יכול להיכנס בגלל הדבר הזה ללמה אני לא אוהב את ספיידרמן) בקיצור הוא הדור הבא.
אגב דור הבא, יהיה מעניין לראות את הליהוקים של דיסני לאותו דור שחקנים צעיר אשר ייקח את המותג של מארוול לעוד סרטים רבים בשנים הקרובות וכמובן שדיסני ינצלו אותם לעוד פרויקטים.
אגב אוונגרס, כתבתי כתבה על כל מה שידוע לנו בהקשר לסרט אוונגרס הקרוב, זה מכיל הרבה ספויילרים אבל למי שרוצה לדעת פחות או יותר מה שאמרו לנו שיהיה העלילה בסרט אתם מוזמנים לקרוא באתר החדש שלי לחצו כאן כדי לקרוא את הכתבה על דומסדיי