רונן כתב:חלק מהמשחקים כאן היו איכותיים לזמנם, אך לא ברור לי מה דושן הענק, יושי סטורי, קירבי ואחרים עושים ברשימה שלך. הרי כשזה נוח, אתה כלל לא יורק לכיוונם. יש לך נטייה לנפח רשימות.
ו-Sin & Punishment אפילו לא יצא מגבולות יפן, אתה לא אמור לספור זאת בצד של האכזבות? לבקר את ימאוצ'י על כך?
יש לך זיכרון סלקטיבי, כי באותה מידה, אוכל לציין לך את המשחקים הבאים ל-WiiU, ואלה רק מהשנה הראשונה(!):
לא בלעדיים:
Trine 2
Assassin's Creed 3
Call of Duty Black Ops
Mass Effect 3
Resident Evul Revelation
Splinter Cell Black List
Monster Hunter 3
Batman Arkham City
Need for Speed Most Wanted
Rayman Legends
Watch_Dogs
Call of Duty: Ghost
בלעדיים:
Toki Tori 2
Sonix & All Star Racing
Castle of Illusion
Sonic: Last World
Pikmin 3
Donkey Kong Country WiiU
Bayonetta 2
Super Smash Bros
Mario Kart
The Wonderful 101
New Super Mario Wii 3
Super Mario 3D World
Wind Waker HD
Scriblenauts Unlimited
New Super Luigi U
ZombiU
אתה לא רציני. ל-Top Gear Rally אתה קורא משחק AAA (ממוצע 76)? ול-Body Harvest (אותו ממוצע בדיוק)? ו-Forsaken, עם אותו ממוצע (75)? ואת Doshin בכלל מצאתי רק ל-GC (הקודם היה ל-DD וגם הוא לא יצא משטח יפן. תגיד, אתה בעצמך, היית גיימר בתקופה הזו, או שאתה מעמיד פנים כהרגלך?), וקיבל ממוצע 69, אז כנראה שגם זו לא סדרה ראויה לציון. והשיא (למרות התחרות הצמודה) - יושי סטורי, שקיבל ממוצע 59.
אז ממוצע 75 היה AAA עבורך? לא ידעתי, נדב, שהסטנדרטים שלך היו כאלה נמוכים. רק כי בקושי היה מבחר טוב באותו דור לקונסולה, לא אומר שכל שטות תספור. הרי אינך נוהג באותו אופן עם ה-WiiU.
אגב, משחקים נוספים מסוימים שבדקתי ברשימתך קיבלו 84-85. סביר יותר, אך עדיין לא ה-AAA שאתה מנפנף בו. אז כן, בעשר אצבעותיי אני יכול לספור את הטובים באמת.
תשאל את ארז. הוא התייחס לכך, אך דילגת.
אבל עזוב, אתה מתעלם מהמהות במכוון, והיא שימאוצ'י היה שמרן שבהחלטותיו החל את בריחת המפתחות. יש סיבה לכך שהשוק עבר לפלייסטיישן, זו הייתה הקונסולה המובילה בפער ניכר, שם החלה הידרדרות התוכן של נינטנדו, בהובלתו של ימאוצ'י. ואיוואטה הביא את נינטנדו לרווחים עצומים שאני לא משוכנע שימאוצ'י הביא, ולאחרונה נינטנדו חזרה להיות רווחית. אתה מתעלם. בכוונה מעמיד פנים עכשיו.
אולי פעם אחת, פעם אחת, תגיד טעיתי? כשאני אינני משוכנע, אני מתבטא בזהירות ("למיטב הבנתי", "למיטב זיכרוני"), לעתים גם לוקח צעד אחורה. גם לך מותר. ז"א, אין לך הרבה בררות כשאתה מביא משחקים של 75 ומגדיר אותם כ-AAA.
כיצד זו בעיה עבורך אם הסתפקת ברשימתך במשחקים ממוצעים ומטה?
וואו. עד לאן תידרדר. אתה באמת משווה בין שתי קונסולות שאחת סיימה את חייה מזמן והאחרת רק התחילה?
ולפתע אתה סופר רק 9+, רק כי זה נוח? מה קרה ל-75? הוא כבר לא טוב? אתה יודע, עזוב, מה רע ב-85. בדיוק יצא פיקמין 3 עם ממוצע 86 לאחר 50 ביקורות. זה לא מעניין אותך? יותר קשה להודות בטעות.
מוכיח את מה שאני אומר, שאתה נוהג באיפה ואיפה ואתה נעול בעמדה ושום עובדה לא תזיז אותך ממנה. האגו ענק, שאלוהים יציל אותנו ממנו.
אוי רונן אוי, אני מת עליך שתדע.
הרשימה שלך, באמת, אם היא הייתה שווה משהו לי ולך היה WIIU אבל אתה יודע למה אין לנו? כי אנחנו יודעים שזאת רשימה פתטית של משחקים סוג ב' ומשחקים שאפילו לא יצאו בכלל (וגם הם כולם המשכים). אין רע בפיקמין, הוא היה כותב "B TIER" לפני 12 שנים שהוא יצא לראשונה והוא כותר B-TIER היום. הוא לא מריו, הוא לא זלדה, הוא לא מטרויד, הוא לא המשחקים של RARE לN64, הוא לא המון דברים. חמוד שלי, BODY HARVEST המציא את GTA3, יותר מ10 פרנצ'ייזים חדשים לגמרי שהם AAA נתתי לך מנינטנדו ואתה אומר שימאצ'י היה המיושן? הפחדן? הממוטט? מתישהו היה לימאצ'י שנה לא רווחית עם נינטנדו? כי אוואטה הוא הראשון שהצליח לעשות את זה בזיכרון שלי. ימאצ'י הוא זה שלא הוציא אפילו פרנצ'ייז אחד AAA חדש במשך 12 שנים? לא, שוב פעם, זה היה איוואטה שלא היה לו ביצים להוציא פרנצ'ייז חדש. ממש איש חזון, זוכר מאיפה 100% מהמשחקים ששואפים להיות AAA שיוצאים לWII או לWIIU הגיעו? מריו? זלדה? פיקמין? מטרויד? SSB? מריו קארט? יושי? קירבי? וואריו? דונקי קונג? כל כותרי המריו ספורט? פיילוטווינגס? מאיפה הם הגיעו? מימאצ'י כשהוא עוד עמד בראש חברה שחשבה שלערבב הפקות AAA של משחקים עם הפקות חדשות לגמרי בתקציב AAA זהה לגמרי לגדולים ביותר.
אני נורא אוהב לשמוע אותך עומד מאחורי הWIIU ומספר לנו שהWIIU והWII נהדרות כמו הN64 אבל נפטרת מהWII שלך מהר מאוד ומצאת מפלט בקונסולה אמיתית שהיא הפס3 ולWIIU אתה אפילו לא חושב להתקרב כי אתה יודע שזאת קונסולה ריקה מתוכן ומשחקי איכות ואתה מוצא מפלט בפס4. כלומר באמת, לפחות שיהיו מינימום החזקת מים מאחורי המשפטים האלה. אני קניתי את הN64 והיו לי כמעט 40 משחקים כי היא הייתה קונסולה מדהימה רצופה במשחקי AAA מטורפים כשיצאו לה לפחות 10 גדולים כל שנה שעשו אותה קונסולה מדהימה. כנ"ל על הקיוב שאיוואטה הגיע והחליט להרוג אותה שנתיים אחרי שהוא הגיע (בעצם היה אחראי ליובש הראשון על קונסולה של נינטנדו, שנתיים אחרי שהוא הגיע הקונסולה פשוט התיבשה לגמרי אחרי 2 ראשונות מדהימות שהיו מקבילות לאיכות של הN64). אבל אתה לא קונה את הWIIU אבל דווקא כן קונה פס4 בשיגור כשאין לה בכלל משחקים שמעניינים אותך (חוץ מWD כמובן אבל זה משחק צד ג' שיוצא לWIIU והרי כולנו יודעים שלא משנה לך שהמשחק נראה פחות טוב ופחות מתקדם טכנולוגית כי זה הרי לא מה שעושה משחקים) כי אתה יודע שהיא קונסולה עוצמתית שתציע לך מבחר משחקים נורמאלי, לא כמו הWIIU. אבל משום מה אתה ממשיך לעמוד מאחורי הWIIU, ממציא רשימות של משחקים שאף אחד לא ישחק חוץ מאשר אלה שאפשר לספור על יד אחת שהם המשכים למשחקים מהתקופה של ימאצ'י (זוכר אותו? ההוא שהיה לו ביצים לעשות כמה וכמה פרנצ'ייזים חדשים כל דור כמו כל חברה נורמאלית?).