ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 01:47

רונן כתב:חלק מהמשחקים כאן היו איכותיים לזמנם, אך לא ברור לי מה דושן הענק, יושי סטורי, קירבי ואחרים עושים ברשימה שלך. הרי כשזה נוח, אתה כלל לא יורק לכיוונם. יש לך נטייה לנפח רשימות.

ו-Sin & Punishment אפילו לא יצא מגבולות יפן, אתה לא אמור לספור זאת בצד של האכזבות? לבקר את ימאוצ'י על כך?

יש לך זיכרון סלקטיבי, כי באותה מידה, אוכל לציין לך את המשחקים הבאים ל-WiiU, ואלה רק מהשנה הראשונה(!):

לא בלעדיים:

Trine 2
Assassin's Creed 3
Call of Duty Black Ops
Mass Effect 3
Resident Evul Revelation
Splinter Cell Black List
Monster Hunter 3
Batman Arkham City
Need for Speed Most Wanted
Rayman Legends
Watch_Dogs
Call of Duty: Ghost

בלעדיים:

Toki Tori 2
Sonix & All Star Racing
Castle of Illusion
Sonic: Last World
Pikmin 3
Donkey Kong Country WiiU
Bayonetta 2
Super Smash Bros
Mario Kart
The Wonderful 101
New Super Mario Wii 3
Super Mario 3D World
Wind Waker HD
Scriblenauts Unlimited
New Super Luigi U
ZombiU

אתה לא רציני. ל-Top Gear Rally אתה קורא משחק AAA (ממוצע 76)? ול-Body Harvest (אותו ממוצע בדיוק)? ו-Forsaken, עם אותו ממוצע (75)? ואת Doshin בכלל מצאתי רק ל-GC (הקודם היה ל-DD וגם הוא לא יצא משטח יפן. תגיד, אתה בעצמך, היית גיימר בתקופה הזו, או שאתה מעמיד פנים כהרגלך?), וקיבל ממוצע 69, אז כנראה שגם זו לא סדרה ראויה לציון. והשיא (למרות התחרות הצמודה) - יושי סטורי, שקיבל ממוצע 59.

אז ממוצע 75 היה AAA עבורך? לא ידעתי, נדב, שהסטנדרטים שלך היו כאלה נמוכים. רק כי בקושי היה מבחר טוב באותו דור לקונסולה, לא אומר שכל שטות תספור. הרי אינך נוהג באותו אופן עם ה-WiiU.

אגב, משחקים נוספים מסוימים שבדקתי ברשימתך קיבלו 84-85. סביר יותר, אך עדיין לא ה-AAA שאתה מנפנף בו. אז כן, בעשר אצבעותיי אני יכול לספור את הטובים באמת.

תשאל את ארז. הוא התייחס לכך, אך דילגת.

אבל עזוב, אתה מתעלם מהמהות במכוון, והיא שימאוצ'י היה שמרן שבהחלטותיו החל את בריחת המפתחות. יש סיבה לכך שהשוק עבר לפלייסטיישן, זו הייתה הקונסולה המובילה בפער ניכר, שם החלה הידרדרות התוכן של נינטנדו, בהובלתו של ימאוצ'י. ואיוואטה הביא את נינטנדו לרווחים עצומים שאני לא משוכנע שימאוצ'י הביא, ולאחרונה נינטנדו חזרה להיות רווחית. אתה מתעלם. בכוונה מעמיד פנים עכשיו.

אולי פעם אחת, פעם אחת, תגיד טעיתי? כשאני אינני משוכנע, אני מתבטא בזהירות ("למיטב הבנתי", "למיטב זיכרוני"), לעתים גם לוקח צעד אחורה. גם לך מותר. ז"א, אין לך הרבה בררות כשאתה מביא משחקים של 75 ומגדיר אותם כ-AAA.

כיצד זו בעיה עבורך אם הסתפקת ברשימתך במשחקים ממוצעים ומטה?

וואו. עד לאן תידרדר. אתה באמת משווה בין שתי קונסולות שאחת סיימה את חייה מזמן והאחרת רק התחילה?

ולפתע אתה סופר רק 9+, רק כי זה נוח? מה קרה ל-75? הוא כבר לא טוב? אתה יודע, עזוב, מה רע ב-85. בדיוק יצא פיקמין 3 עם ממוצע 86 לאחר 50 ביקורות. זה לא מעניין אותך? יותר קשה להודות בטעות.

מוכיח את מה שאני אומר, שאתה נוהג באיפה ואיפה ואתה נעול בעמדה ושום עובדה לא תזיז אותך ממנה. האגו ענק, שאלוהים יציל אותנו ממנו.

אוי רונן אוי, אני מת עליך שתדע.
הרשימה שלך, באמת, אם היא הייתה שווה משהו לי ולך היה WIIU אבל אתה יודע למה אין לנו? כי אנחנו יודעים שזאת רשימה פתטית של משחקים סוג ב' ומשחקים שאפילו לא יצאו בכלל (וגם הם כולם המשכים). אין רע בפיקמין, הוא היה כותב "B TIER" לפני 12 שנים שהוא יצא לראשונה והוא כותר B-TIER היום. הוא לא מריו, הוא לא זלדה, הוא לא מטרויד, הוא לא המשחקים של RARE לN64, הוא לא המון דברים. חמוד שלי, BODY HARVEST המציא את GTA3, יותר מ10 פרנצ'ייזים חדשים לגמרי שהם AAA נתתי לך מנינטנדו ואתה אומר שימאצ'י היה המיושן? הפחדן? הממוטט? מתישהו היה לימאצ'י שנה לא רווחית עם נינטנדו? כי אוואטה הוא הראשון שהצליח לעשות את זה בזיכרון שלי. ימאצ'י הוא זה שלא הוציא אפילו פרנצ'ייז אחד AAA חדש במשך 12 שנים? לא, שוב פעם, זה היה איוואטה שלא היה לו ביצים להוציא פרנצ'ייז חדש. ממש איש חזון, זוכר מאיפה 100% מהמשחקים ששואפים להיות AAA שיוצאים לWII או לWIIU הגיעו? מריו? זלדה? פיקמין? מטרויד? SSB? מריו קארט? יושי? קירבי? וואריו? דונקי קונג? כל כותרי המריו ספורט? פיילוטווינגס? מאיפה הם הגיעו? מימאצ'י כשהוא עוד עמד בראש חברה שחשבה שלערבב הפקות AAA של משחקים עם הפקות חדשות לגמרי בתקציב AAA זהה לגמרי לגדולים ביותר.

אני נורא אוהב לשמוע אותך עומד מאחורי הWIIU ומספר לנו שהWIIU והWII נהדרות כמו הN64 אבל נפטרת מהWII שלך מהר מאוד ומצאת מפלט בקונסולה אמיתית שהיא הפס3 ולWIIU אתה אפילו לא חושב להתקרב כי אתה יודע שזאת קונסולה ריקה מתוכן ומשחקי איכות ואתה מוצא מפלט בפס4. כלומר באמת, לפחות שיהיו מינימום החזקת מים מאחורי המשפטים האלה. אני קניתי את הN64 והיו לי כמעט 40 משחקים כי היא הייתה קונסולה מדהימה רצופה במשחקי AAA מטורפים כשיצאו לה לפחות 10 גדולים כל שנה שעשו אותה קונסולה מדהימה. כנ"ל על הקיוב שאיוואטה הגיע והחליט להרוג אותה שנתיים אחרי שהוא הגיע (בעצם היה אחראי ליובש הראשון על קונסולה של נינטנדו, שנתיים אחרי שהוא הגיע הקונסולה פשוט התיבשה לגמרי אחרי 2 ראשונות מדהימות שהיו מקבילות לאיכות של הN64). אבל אתה לא קונה את הWIIU אבל דווקא כן קונה פס4 בשיגור כשאין לה בכלל משחקים שמעניינים אותך (חוץ מWD כמובן אבל זה משחק צד ג' שיוצא לWIIU והרי כולנו יודעים שלא משנה לך שהמשחק נראה פחות טוב ופחות מתקדם טכנולוגית כי זה הרי לא מה שעושה משחקים) כי אתה יודע שהיא קונסולה עוצמתית שתציע לך מבחר משחקים נורמאלי, לא כמו הWIIU. אבל משום מה אתה ממשיך לעמוד מאחורי הWIIU, ממציא רשימות של משחקים שאף אחד לא ישחק חוץ מאשר אלה שאפשר לספור על יד אחת שהם המשכים למשחקים מהתקופה של ימאצ'י (זוכר אותו? ההוא שהיה לו ביצים לעשות כמה וכמה פרנצ'ייזים חדשים כל דור כמו כל חברה נורמאלית?).
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 01:53

רונן כתב:לא הייתי מעודכן לגביהם (חלקם יצאו גם ל-PC, אם אתה מתעקש להחשיב זאת). והאם באמת נדב לא היה מעודכן לגבי איכותם של משחקי ה-75 שהביא, או כאלה שלא יצאו כלל מהטריטוריה ביפן? אז מה פשר ההקבלה שלך את טעותי ברשימה, לניפוח הרשימה שלו?

וחוץ מזה, זה חלק קטנטן מהוויכוח כולו. אז תוריד 4 משחקים מהרשימה שלי ותעביר אותם לרשימת הלא בלעדיים. יש כאן עדיין רשימה יפה שעומדת יפה מול הרשימה של נדב, ואלה רק מהשנה הראשונה. זה בקושי מפחית מטענתי המקורית. כפי שכתבתי, "באותה מידה", זאת אומרת, יש לי אפשרות לעשות קצת הנחות ברשימה שלי, כי נדב עשה יותר, אז תיאלץ לעכל את הטעות הקטנה שלי שלא מבטלת את הנקודה כולה, או שאומר: "ניסיון נחמד לנפח נקודה עלובה".

אגב, הטעות שלי לגבי 'טירת האשליות' בפרט מצחיקה כי בדיוק השבוע שיחקתי בדמו שלו ב-PS3, אבל טוב שיש לכם דברים קטנוניים להיאחז בהם :)

פחח, עומדת יפה? גולדן איי (המקור!)? באנג'ו קזואי (המקור!)? באנג'ו קזואי 2? קונקר (המקור!)? פרפקט דארק (המקור!)? SSB (המקור!)? זלדה OOT? זלדה MM? מריו 64? פיילוט ווינגס (הכי טוב בסדרה)? WAVE RACE? (המקור!)1080 (המקור!)? אנימל קרוסינג (המקור!), דידיקונג רייסינג (המקור!), דונקי קונג 64, פייפר מריו (המקור!), סטארפוקס 64 (הכי טוב בסדרה)? FZERO, מריו קארט 64 (הכי טוב בסדרה)? אין לך אפילו משחק אחד ברמה של המשחקים האלה רונן, הרשימה הזאת לא הייתה מושכת כלב לקונסולה והמכירות שלה מעידות שבאמת אף אחד לא הולך לשם. אתה מדבר פה על רשימה של משחקים שהפכו את התעשיה ולמדו את כולם איך לעשות תלת מימד, הטופ של הטופ טכנית, גרפית, גיימפליי וחדשני חדשני חדשני. ומה יש לך היום? עוד פיקמין שהוא פיקמין 2 בגרפיקה יפה יותר? עוד SSB שהוא SSB בגרפיקה יפה יותר ובלי סינגל? נו באמת, אני לא מבין איך אתה משווה בכלל. הרי אתה חובב ציונים וממוצעים גדול אז אתה מביא לי מול הקרם שלה קרם של שנות ה90 רשימה שמכילה רק ארבעה משחקים שעברו את 80 ואחד מהם זה פורט גיימקיוב ואחר משחק mmo של לגו שאף אדם בוגר שפוי בשכלו לא יקנה?

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 ספטמבר 2013, 02:35

DrKeo כתב:הרשימה שלך, באמת, אם היא הייתה שווה משהו לי ולך היה WIIU אבל אתה יודע למה אין לנו?

חחח אתה שוב פעם מבצע היקשים שגויים. נבצר ממני מלהבין את ההיגיון שלך. אפילו הסברתי לך זאת, אך דילגת כי זה נוח.

למעשה, הסיכוי שיהיה לי את ה-WiiU, גבוה מהסיכוי שיהיה לי את ה-Xbox One. האם זה מעיד במשהו על איכות ה-WiiU ביחס ל-One? אז מה הקשר, נדב?

כי אנחנו יודעים שזאת רשימה פתטית של משחקים סוג ב' ומשחקים שאפילו לא יצאו בכלל (וגם הם כולם המשכים). אין רע בפיקמין, הוא היה כותב "B TIER" לפני 12 שנים שהוא יצא לראשונה והוא כותר B-TIER היום. הוא לא מריו, הוא לא זלדה, הוא לא מטרויד, הוא לא המשחקים של RARE לN64, הוא לא המון דברים.

ועדיין, ציינת הרבה אחרים, הרבה פחות איכותיים, ברשימה שלך. אתה לא עקבי, יקירי.

מונה משחקים של 75 ברשימה שמתיימר להרשים באמצעותה, מדבר על רובה שהיא כביכול מורכבת ממוצעים של 9+, על אף שהם 80-85 ואף מתחת, אבל פיקמין 3, שנהנה מממוצע 86.5%, הוא B TIER. תראה כמה שאתה מגוחך ולא ישר.

כי מריו פארטי, קירבי, באדי הארווסט, ג'ט פורס ג'מיני ואחרים יותר ראויים בעיניך, נכון? נדב, ברצינות עכשיו, אתה אמתי? אתה באמת חסר מודעות עצמית עד כדי כך?

חמוד שלי, BODY HARVEST המציא את GTA3...

חמוד שלי, אני אבהיר את דעתי בצורה ישירה: מעניין לי ת'תחת שהוא המציא כשהממוצע שלו הוא 76. למעשה, זו תשובה שהייתי מקבל ממך בכל זמן אחר, כשזה היה נוח לך. מה זה רלוונטי שהמציא? בהנחה שהמציא, אני לא מוצא קשר, אבל ניחא, זה לא האישו, אלא איכותו. פתאום אתה כבר לא מדבר על איכות, אלא על מקוריות, גם של זבאללה או כאלה שלא יצאו מהטריטוריה ביפן? היכן הביקורת על ימאוצ'י על כך? היכן היושרה?

יותר מ10 פרנצ'ייזים חדשים לגמרי שהם AAA נתתי לך מנינטנדו ואתה אומר שימאצ'י היה המיושן? הפחדן? הממוטט?

10 שמצאת בכל חיי הקונסולה?

ומה זה AAA? יותר מ-9? כי מקודם דיברת על 9+ כתנאי, התרברבת שרוב הרשימה שלך מורכבת ממשחקים כאלה, אך הנה אפילו Blast Corps, Mario Kart 64, ג'ט פורס ג'מיני (קיבל ממוצע 79!), רוג סקוודרון, דונקי קונג 64, דידי קונג רייסינג וטורוק על כל חלקיו, אף אחד מאלה לא הגיע לממוצע 90. רובם מעולים, אבל מה זה AAA? זה בטוח לא 86, הרי את פיקמין 3 פסלת, זוכר? לעזאזל, אפילו את פיקמין 2 שנשק ל-90 כינית B-TIER.

AAA זו הגדרה גדולה מאוד, אי-אפשר לזרוק אותה לאוויר סתם כך. אז כשכתבת שברשימה שלך הרוב זה 9+, למה התכוונת? רק כי הספרייה הייתה מבישה, לא אומר ש-75-85 זה ה-9+ החדש.

אתה ממשיך להתעלם מהעיקר, ומתעכב בזוטות כי אין לך דרך עניינית יותר להתייחסות: ימאוצ'י בהחלטותיו השמרניות הביא לפלייסטיישן את הבכורה במו ידיו. נקודה. העובדה שיצאו כמה משחקים טובים, לא מוכיחה את עמדתך, נדב. צא מזה. גם ל-WiiU יש כמה טובים, כך גם ל-Wii (הלוואי שלגיימקיוב, למשל, היה משהו בסדר גודל כמו מריו סאנשיין, על שני חלקיו).

מתישהו היה לימאצ'י שנה לא רווחית עם נינטנדו? כי אוואטה הוא הראשון שהצליח לעשות את זה בזיכרון שלי.

אתה שוב אומר דברים שכלל לא טענתי אחרת מהם. האם ימאוצ'י עשה רווח לנינטנדו בדור אחד כפי שאיוואטה עשה? אני מניח שלא. לא בדקתי זאת, אני רק יודע ש-Wii הצליחה בצורה מטאורית ממש. כך שלהיתפס להפסד זו קטנוניות וחוסר חסד מתאים עם האיש.

אתה גם שוכח שבתקופתו של ימאוצ'י התחרות הייתה מול חברה אחת בעיקר. החל מה-Xbox360, המציאות "קצת" שונה, האתגר הרבה יותר גדול, כך שאיוואטה ראוי לשבח כי חברה יפנית אחרת התרסקה בתחרות הרבה יותר קטנה (סגה).

אני נורא אוהב לשמוע אותך עומד מאחורי הWIIU ומספר לנו שהWIIU והWII נהדרות כמו הN64 אבל נפטרת מהWII שלך מהר מאוד ומצאת מפלט בקונסולה אמיתית שהיא הפס3 ולWIIU אתה אפילו לא חושב להתקרב...

מה הקשר מחט לתחת. כשהדעה במצוקה והאגו גדול, מדברים דברים חסרי היגיון.

האם זה סוד שהייתה לי ביקורת כלפי ה-Wii? האם זה סוד שיש לי ביקורת כלפי ה-WiiU? מה הקשר בין הביקורות שלי על אלה, לביקורות שלי על הרשימות ההזויות שלך והזיכרון הקצר שלך כשאתה משבח נשיא שמרן שהחל את ההידרדרות של נינטנדו? דווקא כי יש לי את ה-PS3 והיא הקונסולה העיקרית שלי, זה מחזק את העמדה שלי, כי אני יודע לשנות את דעתי ומבין את הבעייתיות של נינטנדו.

ואל תדבר בשמי, בבקשה, גם זה מוכיח את מצוקת הדעה שלך, כי אני חושב יותר להתקרב ל-WiiU מאשר ל-One (בדיוק השבוע אמרתי לחבר שגם ה-WiiU קורצת לי במידה, לא רוצה לפספס את דונקי קונג החדש, וגם מריו החדש אמור להיות כיפי). זה לא חדש שאתה זורק המצאות לאוויר, סתם ככה, חושב שבכך דעתך נשמעת יותר נכונה.

ועצה אחרונה: השתדל לחלק את ההודעות שלך לפסקאות יותר קטנות, יהיה הרבה יותר קריא :)
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 23 ספטמבר 2013, 03:08, נערך 6 פעמים בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 02:58

אהבתי איך ציטטת בערך 10% ממה שאמרתי וכרגיל התיחסת למה שנוח לך. תתעלם מזה שלn64 היו פי כמה מונים יותר משחקי איכות כל שנה. תתעלם מזה שהn64 הייתה מובילת תעשיה עם ליינאפ שהחזיק בטופ של הטופ ואפילו מכרה טוב יותר מהפס1 בשנתיים הראשונות שלה אם מכירות זה הקטע שלך. תתעלם מזה ש50% מהיבול הבלעדי שלה היה מקורי וחדש בזמן שמאז שאיוואטה הגיע נינטנדו לא יודעת מה זה פרנצ׳ייז חדש כבר 12 שנים.

אבל העיקר שהווי מכרה טוב יותר מהתחרות במשך שלוש שנים ואז דרדרה לתחתית החבית לשלוש שנים נוספות(זה החלק שהחלטת להתעלם ממנו משום מה). כי זה מהשחשוב, אין משחקים אבל העיקר שנינטנדו עשתה מלא כסף בין 2006 ל2009! איזה כיף לנו הגיימרים, משחק aaa בשנה ונינטנדו שוחה במליארדים, אנחנו בהחלט המנצחים האמיתיים. אתה מתלונן על קלטות במקום cd? אתה מדבר עכשיו על נינטנדו שמוציאה קונסולות דור קודם ואתה מתלונן על קלטות שהיו להם יתרונות בנוסף לחסרונות כשהחיסרון היום של נינטנדו זאת כל הקונסולה כולה? אתה מתלונן שלבלאסט קורפס יש 0.3 נקודות פחות ממה שרצית שהיום נינטנדו מוציאה משחקים שמיועדים לסבתות חובבות ספורט? נו באמת.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 23 ספטמבר 2013, 11:41

DrKeo כתב:אהבתי איך ציטטת בערך 10% ממה שאמרתי וכרגיל התיחסת למה שנוח לך.

התייחסתי להכול, אך אתה מתחמק מטענתי שאתה מתעלם מהעיקר, והיא שהבכורה הייתה שייכת לפלייסטיישן ולא בכדי. לא משנה כיצד תסובב זאת, יקירי המתחמק.

תתעלם מזה שלn64 היו פי כמה מונים יותר משחקי איכות כל שנה.

כן? בוא תחלק לי אותם לפי שנים, והפעם תעשה עבודה יותר איכותית, אל תציין כל משחק עם ממוצע 75, הרי את פיקמין 3 האיכותי מאוד אינך סופר. ציין כאלה שתכל'ס חצו את ממוצע ה-9, ולא כאלה שאתה חושב שמגיע להם 9 (לפי דבריך, גם באדי הארווסט שקיבל ממוצע 76% הוא כזה, רק כי מקורי!). בוא ננהל דיון ענייני.

מעניין. אני זוכר שמרוב שהייתי נואש, קניתי את ה-SNES של נינטנדו, כי לא היה לי מה לקנות לנינטנדו 64. מזל שהתעשתי מהר והחזרתי אותה לחנות.

שוב, אל תתחמק. אתה לא יכול לציין את פיקמין 3 שנהנה ממוצע 86 כ-B-TIER, בשעה שסופר את האחרים ברשימה שלך כ-AAA.

האם זה באמת כל-כך קשה להבין ולהתמודד עם הדברים שלי?

תתעלם מזה שהn64 הייתה מובילת תעשיה עם ליינאפ שהחזיק בטופ של הטופ ואפילו מכרה טוב יותר מהפס1 בשנתיים הראשונות שלה אם מכירות זה הקטע שלך.

זה בדיוק מה שאני אומר. אז אתה סולח ליאמאוצ'י שבהחלטותיו המיושנות הביא את הבכורה לחברה המתחרה, אך מחמיר עם איוואטה בגלל הפסד של שנה-שנתיים? אתה שוב סופר מה שנוח לך, רק את השנה-שנתיים הראשונות, כאילו הם העיקר והשורה התחתונה, באותה נשימה שמתעלם מההישגים המשמעותיים של איוואטה. במציאות התחרותית של היום, זה הישג אדיר שאיוואטה בכלל מצליח להוביל את נינטנדו לרווחיות מסוימת (גם ביחס לשוק הסמארטפונים, ה-3DS עדיין רלוונטית מאוד). חברה אחרת (סגה) קרסה במציאות תחרותית מעט יותר נוחה.

ותתעלם מכך ששום משחק בגיימקיוב לא השתווה למריו גלקסי ב-Wii. גם עם זה לא התמודדת. אז נינטנדו בראשות איוואטה גרועה כל-כך?

תתעלם מזה ש50% מהיבול הבלעדי שלה היה מקורי וחדש בזמן שמאז שאיוואטה הגיע נינטנדו לא יודעת מה זה פרנצ׳ייז חדש כבר 12 שנים.

דבר אתי באיכות. אל תתחמק. פתאום איכות לא מעניינת אותך?

ולגבי הפרנצ'ייז: ארז כבר הסביר שגם זה לא מדויק ונינטנדו מחדשת ומרעננת מאוד, אז מי מאתנו מתעלם או מתייחס רק למה שנוח לו?

אין משחקים אבל העיקר שנינטנדו עשתה מלא כסף בין 2006 ל2009!

דווקא הרשימה שהבאתי מראה שיש משחקים, בין אם בלעדיים או לאו. היא בהחלט לא נופלת מהרשימה שאתה הבאת, וזה רק מהשנה הראשונה.

אתה מתלונן שלבלאסט קורפס יש 0.3 נקודות פחות ממה שרצית שהיום נינטנדו מוציאה משחקים שמיועדים לסבתות חובבות ספורט? נו באמת.

חחח אתה מתבלבל. אתה זה שמתלונן. לי לא הייתה בעיה עם בלאסט קורפס, אני פשוט אומר שאתה צריך להתבטא ביושר. את בלאסט קורפס אתה סופר, אך את פיקמין 3 שנהנה ממוצע דומה, אינך. אז נכון שהאחד היה מקורי יותר, אבל האיכות כבר לא נספרת? אתה עומד לקנות קונסולה חדשה ב-2,500 שקל ולא כי משחקי ההשקה שלה מפליאים במקוריותם. דבר לעניין.

ואני מביא לכאן שוב דברים שכתבתי בהודעתי הקודמת כי לדעתי פספסתי אותם לאחר עריכה:

ועדיין, ציינת הרבה אחרים, הרבה פחות איכותיים, ברשימה שלך. אתה לא עקבי, יקירי.

מונה משחקים של 75 ברשימה שמתיימר להרשים באמצעותה, מדבר על רובה שהיא כביכול מורכבת ממוצעים של 9+, על אף שהם 80-85 ואף מתחת, אבל פיקמין 3, שנהנה מממוצע 86.5%, הוא B TIER. תראה כמה שאתה מגוחך ולא ישר.

כי מריו פארטי, קירבי, באדי הארווסט, ג'ט פורס ג'מיני ואחרים יותר ראויים בעיניך, נכון? נדב, ברצינות עכשיו, אתה אמתי? אתה באמת חסר מודעות עצמית עד כדי כך?

אני לא הפרקליט של איוואטה או של נינטנדו בכלל, אין לי מניות אצלם והרי אני בעצמי מבקר אותם, אלא רק מבקר את חוסר היושרה, האגו, הזיכרון הסלקטיבי וחוסר המודעות העצמית של בן-אדם.
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 23 ספטמבר 2013, 07:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 ספטמבר 2013, 07:07

דרקו ,אתה מתבלבל בין העניין שהWIIU מאכזבת ,ולא חושב שיש וויכוח על זה
לבין החלטות ניהול ,לדעתי הרבה יותר גרועות מתקופת הN64
הN64 התחיל את הבריחה של חברות צד שלישי
הכונן CD שיתבטל לSNES ,הכניס את סוני למשחק

זה שהWIIU מדשדש ,OK ,היו טעויות ,אבל הWIIU לא הכניס לא את סמסונג ,לא את גוגל ,ולא את אפל לתחום
ולא אף מתחרה פוטנציאלית ענקית אחרת לשוק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 16:44

kririn כתב:דרקו ,אתה מתבלבל בין העניין שהWIIU מאכזבת ,ולא חושב שיש וויכוח על זה
לבין החלטות ניהול ,לדעתי הרבה יותר גרועות מתקופת הN64
הN64 התחיל את הבריחה של חברות צד שלישי
הכונן CD שיתבטל לSNES ,הכניס את סוני למשחק

זה שהWIIU מדשדש ,OK ,היו טעויות ,אבל הWIIU לא הכניס לא את סמסונג ,לא את גוגל ,ולא את אפל לתחום
ולא אף מתחרה פוטנציאלית ענקית אחרת לשוק

אתה חושב שקונסולה בכוח של דור קודם זאת לא החלטה של איוואטה? שטאבלט חסר ערך שלא עושה רבע מאייפד עם מסך גרוע זאת לא החלטה של איוואטה? שהמבנה האירגוני שלא מאפשר לה להוציא מספיק משחקים, האפס יחסים עם צד ג׳ והסכסוך המתקשור עם המפיצה הכי גדולה וחשובה בעולם ea לא היו החלטה של איוואטה? שלא להוציא פרנצ׳ייז aaa חדש במשך כל התקופה שלו בנינטנדו לעומת כמעט חצי פרנצ׳ייזים חגשים מכל מה שיוצא על הקונסולה טצל ימאצ׳י זאת לא החלטה של איוואטה? אז על מה הוא מחליט? על הצבע של הקונסולה? אתה מציין דברים מפגרים כמו ״קלטות במקום דיסקים״ כהחלטה של ימאצ׳י אז אז כל הקלאסטאפאק של הוויו זאת לט החלטה של איוואטה?

איך שנינטנדו נראת היום זה 100% איוואטה. כן, ימאצ׳י אבד הרבה מצד ג׳ אבל תקן את זה בקיוב שעליה 100% מצד ג׳ הגיע עד סביבות 2004 ששם מדיניות ה״משחקים? מי צריך משחקים?״ של איוואטה הרגה את הקיוב. אפילו מטרויד פריים וזלדה ww לא היו קשורים לתקופה של איווטה, פשוט אין לבן אדם כלום חיובי מתחת לחגורה. הוא ממשיך את הפרנצ׳ייזים שהתחילו תחת תקופת הפוריות של ימאצ׳י ותו לא, הוא אבד את תמיכת צד הג׳ המועטה שגם היייתה ומחק כל שמץ של קור שנשארה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 ספטמבר 2013, 12:02

לקיוב גם היו זיכיונות שלא הגיעו ,תפסיק לבלבל במוח
פינל פנטזי \דרגון קווסט \ועוד לא יצאו לקיוב
גם לא סטריט פיטר

חלק מהזיכיונות יצאו אבל לא הגרסאות החדשות ,לדוגמה נינטנדו קיבלה רימיק של MGS
סוני קיבלה MGS 1-2
ויש הרבה דוגמאות לזה

בעניין EA -תעשה לי טובה ,יש לה תוכנית עסקית שכניראה לא כוללת כותרים לנינטנדו יותר
גם עם היתה סופר קונסולה ,לפי השמועות EA ,רצתה תמיכה באורגין בWIIU ,נינטנדו סירבה ובצדק מבחינתה
EA גם ככה רוצה DLC על כל שטות ,פלטפורמות של נינטנדו ,בגלל קהל היעד (הרבה מאוד ילדים ) ,לא מתאימות לזה
הרכישות תוכן דיגיטלי בפלטפורמות של נינטנדו הרבה יותר מצומצם ,אז EA נטשה ,זה והמכירות החלשות

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 23 ספטמבר 2013, 13:13

רק רוצה לציין שאני מאד נהנה מהדיון פה. וברשותכם אצטרף:

רונן, הפעם אני די מסכים עם נדב. ל-N64 ולגיימקיוב היו הרבה כותרים משובחים שאכלו את המתחרים, אבל נינטנדו בתקופת הווי הפסיקה עם המגמה הזאת.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 ספטמבר 2013, 22:11

שאכלו את המתחרים

אכלו את המתחרים ?
בכלל לא ,ואז היתי פאנבויס של נינטנדו ,והיה לי רק N64
תאמין לי זאת היתה תקופה קשה להיות פאנבויס של נינטנדו

לPS1 היה מבחר הרבה אבל הרבה יותר גדול של משחקים טובים

גם לסאטורן עד שסגה הרגה אותו מוקדם היו משחקים טובים
לN64 לא היה אקדח אור ,למשחקים בסגנון
לא היה CD למשחקים שצריכים הרבה קבצים
הגימפאד היה מסריח למשחקי מכות ,ובכללי משחקי 2D

בגדול זה היה מכשיר לפלטפורמות 3D \FPS \ומשחקי מסיבה

כימאת לא היה RPG \משחקי המרוצים הסטנדרטים הטובים היו במתחרות \משחקי מכות לא היה מבחר נורמלי
לא היה תאימות לאחור
חלק מהמשחקים הבולטים של התקופה דוגמת טומב רידר לא הגיעו לN64
ריזידנט איוול הגיע רק המשחק השני ובאיחור ,לPS1 יצאו כל הRE וגם דינו קריסס 1-2

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 15:05

kririn כתב:לקיוב גם היו זיכיונות שלא הגיעו ,תפסיק לבלבל במוח
פינל פנטזי \דרגון קווסט \ועוד לא יצאו לקיוב
גם לא סטריט פיטר

חלק מהזיכיונות יצאו אבל לא הגרסאות החדשות ,לדוגמה נינטנדו קיבלה רימיק של MGS
סוני קיבלה MGS 1-2
ויש הרבה דוגמאות לזה

בעניין EA -תעשה לי טובה ,יש לה תוכנית עסקית שכניראה לא כוללת כותרים לנינטנדו יותר
גם עם היתה סופר קונסולה ,לפי השמועות EA ,רצתה תמיכה באורגין בWIIU ,נינטנדו סירבה ובצדק מבחינתה
EA גם ככה רוצה DLC על כל שטות ,פלטפורמות של נינטנדו ,בגלל קהל היעד (הרבה מאוד ילדים ) ,לא מתאימות לזה
הרכישות תוכן דיגיטלי בפלטפורמות של נינטנדו הרבה יותר מצומצם ,אז EA נטשה ,זה והמכירות החלשות

מה אתה מערבב לי בלעדיים? דרגון קווסט היה בלעדי לפס2, פינל פנטסי היה בלעדי לפס2, איך זה קשור בכלל? גם לבוקס הם לא יצאו, גם לא לPC, גם לא לדרימקאסט. סטריטפייטר אפילו לא יצא בכלל בדור הזה אז אין לי מושג על מה את המדבר. הקיוב קבלה את משחקי המכות, את משחקי המירוץ, את משחקי הספורט, את המשחקי FPS וכו', היא קבלה הכל. יכלת לשחק בה בנסיך הפרסי ובBG&E, יכלת בסול קליבר, יכלת בפיפא או מאדן, יכלת בBURNOUT וכו'. צד ג' תמכו בצורה מלאה בשנתיים הראשונות, הבעיה התחילה ב2004 ואז גם הקיוב התחילה לגסוס.

בנושא EA, איוואטה קבל נינטנדו עם תמיכה סבירה של צד ג' אבל מן הסתם לא אידיאלית. הוא קבל נינטנדו שכבר לא קבלה מלא משחקים מצד ג' סתם ככה מנדיבות של המפיצות שראו בה כמובילת תעשיה אבל היא בהחלט הייתה מקבלת את הרובו גם בלעדיים מצד ג' פה ושם. איוואטה לקח את זה והפך את נינטנדו לאפס צד ג', אפס. היום אפילו משחקים שמגיעים אפילו לסלולר לא מגיעים אליה, המצב שלה הוא המצב תמיכה צד ג' הכי גרועה בהסטוריה של הקונסולות הגדולות. הN64 לא הייתה במצב הזה, הקיוב לא הייתה במצב הזה, רק הWIIU במצב הזה והWII לפניה החל מבערך אחרי שנה+ מהיציאה שלה. את זה איוואטה עשה לבדו עם האסטרטגיות העסקיות שלו והיחס שלהם לצד ג'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 17:05

רונן, הרשימה של הN64 לפי שנים (בלעדיים בלבד, אני לא הולך לעשות פה רשימה של 800 משחקים). כמובן שצריך לזכור שכל זה היה מרופד בעשרות משחקי צד ג' לא בלעדיים מצויינים שהיו משותפים לסאטורן ולפס1. הדגשתי קצת משחקים בולטים יותר למרות שיש המון פנינים שלא הדגשתי.
שנה ראשונה (זאת רק חצי שנה כי הוא יצא ביוני):
crusin usa
killer instinct gold
mario kart 64
pilot wings 64
SW: Shadow of the empire
Super mario 64
Wave Rave 64

שנה שניה:
aero Fighter assault
aero gauge
Automobile Lamborghini
blast corps
bomberman 64
chamelion twist
clay fighters 63/3
Dark rift
diddy kong racing
doom 64
extreme g
famitsa 64
golden eye
IIS64 (זה בעצם המשחק כדורגל PES, הוא היה בלעדי לN64)
MACE
MISCHIEF MAKERS
MYSTICAL NINJA
NFL QUARTERBACK CLUB
san Francisco rush
snowboard kids
starfox 64
tetrisphere
Turok
top gear rally
war gods
yoshi story

שנה שלישית:
1080
banjo kazooi
battle tanx
bio freaks
body harvest
bomberman hero
clay fighters
crusin world
clayfighters sculpture's cut
extreme g 2
Fzero
forsaken
nba court side
zelda oot
mario party
mission impossible
robotron 64
rampage 64
rogue squadron
space station silicon vally
turok 2
wipeout 64

שנה רביעית:
beetle adventure racing
castlevania
chamilion twist 2
donkey kong 64
harvest moon 64
jet force gemini
hybrid heaven
mario golf
mario party 2
micro machines 64
ogre battle 64
pokemon snap
pokemon stadium
rampage 2
road rush 64
rocket robot on wheeles
snowboard kids 2
super smash bros
turok rage wars
winback

שנה חמישית:
banjo kazooi 2
excitbike 64
indiana jones and the infernal machine
kirbi 64
zelda majora's mask
mario party 3
mario tennis
megamen 64
paper mario
perfect dark
pokemon stadium 2
ridge racer 64
san fransisco rush 2049
sin & punishment
turok 3

שנה שישית:
Animal crossing
conker bad fur day

Dr. Mario
(הקיוב יצאה)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 ספטמבר 2013, 17:51

סטריט פיטאר כן יצא בתקופה של הקיוב ,ולא סתם יצא SF3 ,אחרי שנים שחלבו את SF2
משחקי מכות של קאפקום יצאו לPS2 בעיקר
דור לפני לPS1 וסאטורן
הקיוב ניזנחה ,היה לה את סול קליבור אולי ,הלא בילעדי ,אבל לא היה טאקן ,ווירטואל פאיטר שהגיע לPS2 בסופו של דבר גם לא יצא לקיוב
לא היה מבחר לא של משחקי מכות ,לא של מרוצים חזקים ,לא הרבה RPG
מאריו סאנשין היה משחק טוב ,אבל מאכזב יחסית למה שציפו
שני המשחקי STAR FOX היו מאכזבים
WAVE RACE ,לא היה הכותר הגדול שהיה בN64

ובקיצור היתה קונסולה מאכזבת מאוד ,נכון היה מטרואיד פריים 1-2
פיקמין 1-2
רוגו סקוורדן 2 שהיה מעולה ,ועוד משחקים

אבל זאת עדין לא היתה קונסולה "לכולם" ,היו זאנרים חסרים
הWII והWIIU לא שונות מהבחינה של זאנרים חסרים ,אבל התחלת הנפילה היתה לפני ,וזה מה שאתה לא מוכן להודות בזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ספטמבר 2013, 18:12

kririn כתב:סטריט פיטאר כן יצא בתקופה של הקיוב ,ולא סתם יצא SF3 ,אחרי שנים שחלבו את SF2
משחקי מכות של קאפקום יצאו לPS2 בעיקר
דור לפני לPS1 וסאטורן
הקיוב ניזנחה ,היה לה את סול קליבור אולי ,הלא בילעדי ,אבל לא היה טאקן ,ווירטואל פאיטר שהגיע לPS2 בסופו של דבר גם לא יצא לקיוב
לא היה מבחר לא של משחקי מכות ,לא של מרוצים חזקים ,לא הרבה RPG
מאריו סאנשין היה משחק טוב ,אבל מאכזב יחסית למה שציפו
שני המשחקי STAR FOX היו מאכזבים
WAVE RACE ,לא היה הכותר הגדול שהיה בN64

ובקיצור היתה קונסולה מאכזבת מאוד ,נכון היה מטרואיד פריים 1-2
פיקמין 1-2
רוגו סקוורדן 2 שהיה מעולה ,ועוד משחקים

אבל זאת עדין לא היתה קונסולה "לכולם" ,היו זאנרים חסרים
הWII והWIIU לא שונות מהבחינה של זאנרים חסרים ,אבל התחלת הנפילה היתה לפני ,וזה מה שאתה לא מוכן להודות בזה

ד'י נו באמת, לא יצא פורט בן 5 שנים של SF3 אז הקיוב לא קבלה הכל? היא קבלה ה-כ-ל בשנתיים הראשונות חוץ מאשר בלעדיים כמובן. היא הייתה קונסולה מדהימה שהמציאה שוב פרנצ'ייזים חדשים (פיקמין, לואיג'יס מנשן) כמובן שרק עד שאיוואטה בא ואז היא הפסיקה שוב. אתה רוצה שאני אשפוך פה על דפי הפורום מה היה על הקיוב בשנתיים וחצי הראשונות עד שאיוואטה הרג אותה? כי באמת שזה מנגב את הרצפה עם הWIIU והWII ואין בכלל השוואה. כמו הN64, בשנתיים הראשונות הקיוב הייתה לגמרי תחרות לפס2 ולXBOX. בהחלט נכון שהיא מתה מאוד מוקדם (שוב, כשהיא מתה איוואטה כבר היה כמעט שלוש שנים בראש נינטנדו) אבל השנתיים וחצי הראשונות שלה היו מאוד זוהרות. כן, מריו סאנשיין לא היה מריו 64 אבל עדין היה משחק איכות מצויין ותהיה בטוח שמריו 3D LAND של הWIIU לא בדיוק זוהר כמו גלקסי אם אתה כבר רוצה לעשות השוואות. בקיצור, חבל שאני ארכיב שוב רשימות כי שנינו יודעים שהקיוב הייתה סופר חזקה בשנתיים וחצי הראשונות.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 24 ספטמבר 2013, 04:08

חחח די, נדב, החלטת להסתלבט? אני מקווה שאתה מסתלבט, אחרת זה יהיה עצוב מאוד, כפי שאתה נוהג לומר לאחרים לעתים ("זה עצוב").

למה אני חושב כך? כי בדיוק לאחר שביקשתי שתביא לי רשימה איכותית של משחקים שהם יותר איכותיים מאשר 75-85, הבאת רשימה שהמשחק הראשון בה קיבל ממוצע של 50 (Cruisn' USA). ויותר מכך, חזרת על משחקים שאני כבר הראיתי באופן ברור מדוע הם פסולים, אבל לך זה לא הפריע לחזור לציינם. זה פשוט חזק ממך, אה? אז מי מאתנו מתעלם, נדב, ולא מתווכח בצורה עניינית? מה זה אם לא הסתלבטות?

אתה יודע, תמיד קשקשתם שרונן לא יודע להתווכח, רונן הזוי, רונן לא יודע להודות בטעויות, אבל זה ממש אתם. לפעמים צריך לשים מראה מולכם.

בוא נמשיך...

שנה ראשונה:

crusin usa: ממוצע 50
killer instinct gold: ממוצע 74
mario kart 64: ממוצע 87
pilot wings 64: ממוצע 87
SW: Shadow of the empire: ממוצע 73
Super mario 64: ממוצע 96
Wave Rave 64: ממוצע 90

לא היית צריך לנפח את הרשימה, נדב, כי גם בלי השטויות שציינת, בתור חצי שנה, היא הייתה חצי שנה לא רעה. אני בהחלט הייתי עסוק עם הנינטנדו 64 שלי בזמן הזה (החודשים שבהם שיחקתי במריו 64, פיילוט ווינגס ו-וויב רייס, היו חודשים מתוקים שלא יחזרו).

שנה שנייה:

aero Fighter assault: ממוצע 59
aero gauge: ממוצע 58
Automobile Lamborghini: ממוצע 70
blast corps: ממוצע 89
bomberman 64: ממוצע 68
chamelion twist: ממוצע 58
clay fighters 63/3: ממוצע 47
Dark rift: ממוצע 59
diddy kong racing: ממוצע 88
doom 64: ממוצע 73
extreme g: ממוצע 84
famitsa 64: מה לעזאזל. אין לו ביקורות, וזה משחק פוטבול של נאמקו ששוחרר רק ביפן! אתה מביך...
golden eye: ממוצע 94
IIS64 (זה בעצם המשחק כדורגל PES, הוא היה בלעדי לN64): ממוצע 89
MACE: ממוצע 63
MISCHIEF MAKERS: ממוצע 73
MYSTICAL NINJA: ממוצע 74
NFL QUARTERBACK CLUB: ממוצע 76
san Francisco rush: ממוצע 82
snowboard kids: ממוצע 73
starfox 64: ממוצע 89
tetrisphere: ממוצע 85
Turok: ממוצע 85
top gear rally: ממוצע 76
war gods: ממוצע 47 (שמע ישראל)
yoshi story: ממוצע 60

שנה שלמה עם 7 משחקים ששווים אזכור, ולא כולם AAA (תזכורת: את פיקמין ל-WiiU שנהנה מממוצע של 86 אתה מכנה B-TIER). אז כל הכבוד לימאוצ'י על ספרייה "מרשימה". אז צריך להתפלא שהבכורה עברה לקונסולה המתחרה? עם העובדה הזו שהיא השורה התחתונה, אינך מתמודד.

דילגתי על יתר הרשימה כי המסר כבר ברור: אתה מנפח רשימות במשחקים רבים שהם המיץ של הזבל. אם תארגן אותה מחדש, תעשה עבודה איכותית יותר, אשמח להתייחס.

לא ידעתי שהסטנדרטים שלך כל כך נמוכים, נדב, כי בעבר התרברבת בהם. אפילו משחקי ספורט הכנסת, כל שטות כדי לנפח את הרשימה כי אתה פשוט לא מסוגל להודות בטעות. הרשימה שלך מוכיחה שאין לך שום קייס. לא ביקשתי שתמנה לי משחקים שיצאו לקונסולה; ביקשתי שתמנה לי משחקים ששווים אזכור, איכותיים. אתה בכלל מבין את ההבדל?

אגב, אין טעם לספר מה יצא לנינטנדו 64 בלי להשוות זאת ל-WiiU, אז בוא נראה (חלפה כמעט שנה מאז שהושקה):

Wind Waker: ממוצע ציונים 90 (מרשה לעצמי לציין פורט, כי איכותי מאוד ומורחב, וזה הרבה יותר הגיוני מלציין משחק של 45-70)
Rayman Legend: ממוצע ציונים: 92
Splinter Cell: BlackList: ממוצע 84
Pikmin 3: ממוצע 86
Most Wanted: ממוצע 86
Monster Hunter 3: ממוצע 83
Trine 2: ממוצע 86
Black Ops 2: ממוצע 86
Tekken Tag: ממוצע 83
Madden 13: ממוצע 83 (אתה מרשה לי לציין משחק ספורט נישתי? בכל מקרה אחר, לא הייתי טורח לציין, אך הפעם מציין כי אתה ציינת ובשביל המסר)
Mass Effect 3: ממוצע 92 (הגרסה טובה יותר, אם זיכרוני אינו מטעני)
Assassin's Creed 3: ממוצע 85
NBA 2K13: ממוצע 86
Arkham City: ממוצע 93
Darksiders 2: ממוצע 85
New Super Mario Bros: ממוצע 84

בחלק מהמקרים הסתמכתי על ממוצע של גרסאות הקונסולות האחרות (הנמוך מבין השניים) כי לגרסת ה-WiiU היו מעט מדי ביקורות וזה פגע במידת מה בממוצע. מאחר שמדובר באותו משחק בדיוק, אני מניח שזה בסדר.

אתה רואה? ככה מרכיבים רשימה עניינית. לא הכל פה AAA, אבל הם כולם טובים עד טובים מאוד, ואין בה יציאות מביכות כמו אלה שאתה הבאת.

ונכון שרובה ככולה אינה של משחקים בלעדיים, אבל אדרבא, זה רק מחדד עד כמה היה עגום מצבה של הנינטנדו 64 מבחינת צד ג', בניגוד לדבריך.

Golan כתב:רונן, הפעם אני די מסכים עם נדב. ל-N64 ולגיימקיוב היו הרבה כותרים משובחים שאכלו את המתחרים, אבל נינטנדו בתקופת הווי הפסיקה עם המגמה הזאת.

אויש, גולן, אפילו לא נולדת בתקופה הזו :)

אתה עדיין חושב כך אחרי המחקר שביצעתי למעלה בהודעה הזו? אל תהיה תמים, גולן, אתה יודע שאני מעריך אנשים שחושבים (אני אוהב אותך, אני צוחק :) ).

כפי שאמרתי לנדב, יש סיבה לכך שהבכורה עברה לפלייסטיישן. זה התחיל עם בריחת סקוור, שקונסולות של נינטנדו תמיד היוו בית למשחקיה היוקרתיים, והמשיך עם יתר המפתחות החשובות. צריך להתמודד עם ההידרדרות הזו שלמעשה החלה שם.

וצריך להודות באמת: מאז הנינטנדו 64 (כולל), לא היה רגע אחד מושלם, או אפילו קרוב לכך, עם נינטנדו, וזה לא משנה מי עמד בראש. ימאוצ'י, בשמרנותו, החל את ההידרדרות, ואיוואטה תרם לה בדרכו שלו. אבל גם צריך לזכור את הפסגות שנינטנדו כבשה כשאיוואטה עמד בראשה, וזה הצלחה מטאורית לקונסולות שלה (הנייחות והניידות), בפרט במציאות תחרותית הרבה יותר מורכבת, וכמובן, את צמד המשחקים עם הישג הממוצעים הכי גבוה אי פעם.

אבל נדב הוא איש קצוות. זה תמיד קיצון אצלו ואין גוונים של אפור. כשהוא מחליט לבקר אז זה מוחלט, הוא מתבטא במונחים של "טוב" ו"רע" בלבד ("ימאוצ'י טוב" ו"איוואטה רע"). הוא יחפש מתחת לבלטה כיצד "להוכיח" את דבריו, וגם אם ימצא חול בלבד, אז הוא יחפון אותו בידיו, יטיח אותו בפרצופנו, כאומר: "אמרתי לכם!". אך ודאי שלא מדובר ביותר מזריית חול בעיניים :)
נערך לאחרונה על ידי רונן ב 24 ספטמבר 2013, 04:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 24 ספטמבר 2013, 04:31

אגב, מיאמוטו התבטא לגבי רטרו והאפשרות שתפתח שוב משחק של מטרויד. מציין שזו אפשרות בעדיפות גבוהה מאוד.

הוא אף מציין שרטרו הגיעה לנקודה שהיא אפילו יכולה להשתלט על כמה פרויקטים במקביל. גם זה בניגוד לדבריו של נדב בוויכוח אחר לאחרונה, שאמר שכמעט לא נשאר מרטרו דבר.

"Retro is a very capable studio and can design a lot of different types of game and I know that because I produced Metroid Prime," Miyamoto said before explaining that Retro requested to develop another Donkey Kong game following Donkey Kong Country Returns. He went on to say, "I think Retro has really come to a point at which it's possible for it to have multiple lines running at the same time and having different projects in development. I totally think there are possibilities to see different projects from Retro in the future."

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 ספטמבר 2013, 06:30

הזכרתם לי את MYSTICAL NINJA ,לא אכפת לי כמה קיבל בביקורות
מאוד אהבתי את המשחק הזה
חבל שרוב הסדרה ,יוצאת רק ביפן

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 24 ספטמבר 2013, 10:23

רונן כתב:אויש, גולן, אפילו לא נולדת בתקופה הזו :)

אתה עדיין חושב כך אחרי המחקר שביצעתי למעלה בהודעה הזו? אל תהיה תמים, גולן, אתה יודע שאני מעריך אנשים שחושבים (אני אוהב אותך, אני צוחק :) ).

כפי שאמרתי לנדב, יש סיבה לכך שהבכורה עברה לפלייסטיישן. זה התחיל עם בריחת סקוור, שקונסולות של נינטנדו תמיד היוו בית למשחקיה היוקרתיים, והמשיך עם יתר המפתחות החשובות. צריך להתמודד עם ההידרדרות הזו שלמעשה החלה שם.

וצריך להודות באמת: מאז הנינטנדו 64 (כולל), לא היה רגע אחד מושלם, או אפילו קרוב לכך, עם נינטנדו, וזה לא משנה מי עמד בראש. ימאוצ'י, בשמרנותו, החל את ההידרדרות, ואיוואטה תרם לה בדרכו שלו. אבל גם צריך לזכור את הפסגות שנינטנדו כבשה כשאיוואטה עמד בראשה, וזה הצלחה מטאורית לקונסולות שלה (הנייחות והניידות), בפרט במציאות תחרותית הרבה יותר מורכבת, וכמובן, את צמד המשחקים עם הישג הממוצעים הכי גבוה אי פעם.

אבל נדב הוא איש קצוות. זה תמיד קיצון אצלו ואין גוונים של אפור. כשהוא מחליט לבקר אז זה מוחלט, הוא מתבטא במונחים של "טוב" ו"רע" בלבד ("ימאוצ'י טוב" ו"איוואטה רע"). הוא יחפש מתחת לבלטה כיצד "להוכיח" את דבריו, וגם אם ימצא חול בלבד, אז הוא יחפון אותו בידיו, יטיח אותו בפרצופנו, כאומר: "אמרתי לכם!". אך ודאי שלא מדובר ביותר מזריית חול בעיניים :)

כן, אני בהחלט גיימר די צעיר. :lol:

אבל רונן, תחשוב על זה: כל המשחקים הגדולים של נינטנדו יצאו בתקופת ה-N64! אני מדבר על גולדן איי, מריו 64, זלדה OOT, פיילוט ווינגס ועוד! אבל הווי היתה במצב הרבה יותר גרוע... עכשיו, אני לא אומר שאיווטה אשם. אני רק אומר שנינטנדו טעתה קצת בדרך.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 ספטמבר 2013, 21:30

המשחק הגדול הראשון של נינטנדו ,היה דונקי קונג גירסת הארקיד
זאת היתה ההצלחה הגדולה הראשונה שלהם
וזה יצא עוד לפני הNES

דרך אגב יש שם גם את דונקי קונג ,גם את מאריו (השם מאריו הגיע מאוחר יותר ) ,וגם בחורה להציל ,מה שיותר מאוחר אפך לנסיכה

תמונה

עד הN64 לנינטנדו כבר היו הרבה זיכיונות מצוינים ,הN64 הוסיף לזה
אבל נינטנדו הפציצו בNES וSNES וגימבוי ,הרבה לפני הN64

אבל אתם גם שוכחים את העסקה המבוטלת עם סוני ,אולי הטעות הגדולה ביותר בהיסטוריה של נינטנדו
גם ווירטואל בוי וDD64 אתם שוכחים ,לאומתם הWIIU היתה ניראת סופר מצליחה
טעויות ענק כאלו נינטנדו לא עשתה מאז

וכן כן ההשקה של ה3DS היתה צולעת ,והמכירות של הWIIU מסריחות ,וגם מבחר המשחקים
אבל זה לא DD64 או ווירטואל בוי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2013, 16:55

1) הסיבה שקרירין לא מבין למה משחק נהדר כמו מיסטיק נינג'ה מקבל ממוצע כל כך נמוך הוא מהסיבה שכל הממוצעים שרונן מביא לN64 הם בולשיט, לא היה METACRITICS או GAMERANKINGS כשהN64 הייתה בשוק. האתרים האלה הגיעו מאוחר יותר, בדור הפס2. אם נסתכל למשל על יקירו של קרירין למשל שלא מבין למה יש לו ממוצע 74, יש לו 14 ביקורות כשהן נכתבו שנים אחרי המשחק (בהתאמה: 2009, 2006,1998, 2005, 2001, 2004, 2004, 2004, 2003, 1998, 1998, 1998, 2001, 2002). אז יופי, ממוצע לפי ביקורות רטרופרספקטיבה בלבד, אם היית עושה את זה לGTA4 אני לא בטוח שהיה למשחק אפילו 80.
2) רונן יא שוקיסט, זאת רשימת הבלעדיים. כנראה התבלבלת כי לN64 היו כל כך הרבה בלעדיים, כן, כל מה שרשמתי בלעדי. עשרות בלעדיים כל שנה. עכשיו תוריד מהרשימת השוואה שלך את כל הלא בלעדיים, תשאר עם בערך 4 משחקים. גם אהבתי איך ברגע שהגעת לשנים הבאמת מטורפות של הN64, אלה שהיו בהם משחקים כמו OOT, פתאום "לא היה לך כבר כוח".
3) אני לא רק שחור ולבן, פשוט ההבדל בין איוואטה לימאצ'י כל כך גדול שזה כמעט שחור ולבן. ימאצ'י עשה קונסולות מדהימות טכנית ומפוצצות במשחקי AAA ובמקביל לזה הוא עשה תמיד טעויות שהרחיקו קלות את צד ג' אבל עדין הן היו מפוצצות בצד ג' (לא כמו סוני אבל עדין מלאות, בערך כמו מיקרוסופט או סגה). איוואטה עושה קונסולות דור קודם עם שטיק צעצועי שאמור למשוך אמהות וסבתות, הוא שם אפס דגש על פיתוח משחקי AAA, הוא רצח לגמרי את צד ג' (כן, ימאצ'י צמצם מאוד את התמיכה של צד ג' אבל איוואטה היה זה שהרג אותה לגמרי. גם צריך לזכור שימאצ'י הוא זה שבכלל הביא את כל צד ג' והפך את נינטנדו לאמפרית גיימינג, הוא עשה את זה, לא איוואטה. הוא זה שהפך את מריו למותג הכי מזוהה בעולם עם סופרמן וקוקה קולה) והוא הביא את נינטנדו מחברת גיימינג לחברת צעצועים בחזרה, כזאת שמעניין אותה איך מוציאים חתיכת פלסטיק ועושים ממנה כמה שיותר כסף או איך שמים טכנולוגיה של 2005 בשנת 2012 ומנסים למכור אותה במחיר של טכנולוגיה של 2012.
4) מה אתה מתנשא על גולן בנושא ה"צעיר". הרי הN64 או הדרימקאסט בכלל היו הקונסולות הראשונות שלך. אני עדין זוכר אותך בפורום VGAMES בתחילת שנות ה2000 שואל שאלות כמו "מה זה RPG?". בדור של הN64 בקושי ידעת מה זה משחק ורק עמוק בתוך הדור של הגיימקיוב התחלת להבין בכלל מה הולך סביבך בנושא כך שאולי את הביקורות גיל על גולן תשמור לזמן אחר.
5) תסתכל על הרשימה שלי ותראה שם כמות הזויה של משחקים שמגדירים את נינטנדו, מגדירים פרנצ'ייזים גדולים חדשים ומגדירים בכלליות איך עובדים בתלת מימד לכל התעשיה. ראית כמה משחקים מקוריים היו שם? המון, דברים כמו מריו, זלדה שהגדירו איך עושים הרפתקאה ופלטפורמה בתלת מימד, משחקים כמו גולדן איי שקדמו את עולם הFPS שנות אור, משחק כמו TUROK שהמציא את שליטת האנלוגי הכפול, התחלה של פרנצ'ייזים חדשים לנינטנדו על ימין ועל שמאל כמו SSB, אנימל קרוסינג, מריו פארטי, WAVE RACE, 1080, מריו טניס וגולף או פייפר מריו. ושלא נדבר על זה שכל משחק RARE שיצא שזה איזה 10 היה פרנצ'ייז חדש לגמרי וAAA מטורף כמו גולדן איי, PD, באנג'ו קז'ואי, בלאסט קורפס, קונקר וג'ט פורס ג'ימניי. זה היה דור חדשני, מלא AAA ודוחף קדימה. ומה יש לWIIU להציג? פורט נחות של NBA2K13? פיקמין שהוא פשוט פיקמין 2 עם גרפיקה יפה יותר? אפס פרנצ'ייזי AAA חדשים? בעצם גם על הWII אפשר להגיד אותו דבר. כן, מריו היה אדיר, מריו תמיד אדיר (גם סנשיין שנחשב יחסית נמוך בסדרה יש לו ממוצע 92 באתרים האהובים עליך) וכך גם זלדה (אם תרד על WW זה יהיה אירוני כי הפורט שלו שהוא המשחק WIIU אולי הכי טוב היום הוא בכלל משחק קיוב) אבל זה לא קשור לאיוואטה. לא משנה מי היה ראש נינטנדו היו לך מריו/זלדה כל הזמן והאיכות תלויה ביצירתיות של אותו צוות באותו זמן.

בקיצור, בתקופת ימאצ'י היו המון משחקי AAA וקונסולה גם סופר חדשה וגם חדשנית כך שיכלת לקנות קונסולת נינטנדו כקונסולה ראשית וזהו, לא היית צריך עוד כלום. היום אין חדשנות, אין פרנצ'ייזים חדשים, אין חומרה טובה ואין מספיק משחקים ותמיכה בשביל להחזיק שחקן בלי איזה פס4 או ONE שיתלווה אליו. ימאצ'י עשה טעויות? בטח, קלטות היו שנויות במחלוקת (למרות שהן חסכו כרטיסי זיכרון ועשו משחקים בלי LOADING כך שהן היו ברכה וקללה), גיימקיוב סגולה עם ידית גם וימאצ'י התנשא על חברות צד ג' מספיק בשביל להתחיל להרחיק אותן. אבל ימאצ'י עשה קונסולה שעומדת בפני עצמה שוב ושוב, משהו שעמד בפני עצמו מול כל קונסולה בשוק. איוואטה לא.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 ספטמבר 2013, 19:43

בקיצור, בתקופת ימאצ'י היו המון משחקי AAA וקונסולה גם סופר חדשה וגם חדשנית כך שיכלת לקנות קונסולת נינטנדו כקונסולה ראשית וזהו, לא היית צריך עוד כלום.

לא מסכים
כמה משחקי RPG יצאו לN64 ? ,קצת מאוד ואתה יודע את זה
כמה משחקי מכות 2D טובים יצאו לN64 ?,ולא SSB לא בדיוק סטנדרטי ,יצא מורטל קומבט 3 בהתחלה ,ולא זכור לי משהו טוב מאז
פשוט כי קאפקום לא הביאה את המכות שלה לN64 ,וגם לא SNK

כמה מישחקי מרוצים באמת טובים יצאו ? ,לא בינונים טובים כמו גרנד טוריסמו או סגה ראלי

כמה משחקי אימה כמו RE יצאו?

הN64 לא עמדה בזכות עצמה לשחקן מגוון ,ואתה ממשיך ליתעלם מהסכם הCD שבוטל ,או יותר נכון שלא חתמו על חוסר תחרות לתקופת זמן
ואני חוזר אתה מיתעלם גם מהDD64 והווירטואל בוי
בNES\SNES\גימבוי ,נינטנדו היתה על הגל ,הN64 התחיל את הידרדרות של נינטנדו
היום נינטנדו לא במצב של ליתחרות ישירות מול סוני או MS ,תירצה או לא תירצה

אז נינטנדו הלכה לדרך אחרת ,מוצרים שלפחות על הניר אמורים להיות זולים יותר ונגישים יותר מהמתחרות
כן ה3DS הושקה במחיר גבוה מידי ,המסך 3D כניראה עלה להם הרבה מידי
גם הWIIU הושקה במחיר גבוה מידי

אבל ה3DS מוכר טוב מאז הירידת מחיר ,בWIIU ניראה מה המחיר החדש והבנדלים יעשו בחגים
אני מעריך שרק שנינטנדו יגיעו ל250$ הקונסולה תתחיל למכור טוב ,אבל בכל זאת

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 ספטמבר 2013, 21:10

kririn כתב:
לא מסכים
כמה משחקי RPG יצאו לN64 ? ,קצת מאוד ואתה יודע את זה
כמה משחקי מכות 2D טובים יצאו לN64 ?,ולא SSB לא בדיוק סטנדרטי ,יצא מורטל קומבט 3 בהתחלה ,ולא זכור לי משהו טוב מאז
פשוט כי קאפקום לא הביאה את המכות שלה לN64 ,וגם לא SNK

כמה מישחקי מרוצים באמת טובים יצאו ? ,לא בינונים טובים כמו גרנד טוריסמו או סגה ראלי

כמה משחקי אימה כמו RE יצאו?

הN64 לא עמדה בזכות עצמה לשחקן מגוון ,ואתה ממשיך ליתעלם מהסכם הCD שבוטל ,או יותר נכון שלא חתמו על חוסר תחרות לתקופת זמן
ואני חוזר אתה מיתעלם גם מהDD64 והווירטואל בוי
בNES\SNES\גימבוי ,נינטנדו היתה על הגל ,הN64 התחיל את הידרדרות של נינטנדו
היום נינטנדו לא במצב של ליתחרות ישירות מול סוני או MS ,תירצה או לא תירצה

אז נינטנדו הלכה לדרך אחרת ,מוצרים שלפחות על הניר אמורים להיות זולים יותר ונגישים יותר מהמתחרות
כן ה3DS הושקה במחיר גבוה מידי ,המסך 3D כניראה עלה להם הרבה מידי
גם הWIIU הושקה במחיר גבוה מידי

אבל ה3DS מוכר טוב מאז הירידת מחיר ,בWIIU ניראה מה המחיר החדש והבנדלים יעשו בחגים
אני מעריך שרק שנינטנדו יגיעו ל250$ הקונסולה תתחיל למכור טוב ,אבל בכל זאת

איזה משחק פלטפורמה טוב היה לפס1? איזה משחק FPS טוב היה לה? איזה משחק אימה טוב חוץ מאשר RE? איזה משחק עולם פתוח תלת מימדי טוב?
ולמה SSB לא נחשב משחק מכות איכותי? כי הוא מיוחד? וממש לא היה לN64 מחסור משחקי מכות, היו לה המון פשוט לא היה לה את TEKKEN זה הכל. זה שהמלך של משחקי המכות בדור ההוא היה בלעדי לפס1 (גם לסאטורן לא היה אותו) לא אומר שיש לה בעיה בדיוק כמו שהמלך של הפלטפורמה היה בN64 וזה לא אומר שהפס1 הייתה בבעיה.

אני יכול להגיד לך שבשנות ה90, אני חשבתי שהN64 קונסולה הרבה יותר טובה מהפס1. האם יצאו לה פחות משחקים? כן, אבל יצאו לה עדין מאות בשנה ובתוכם היו משחקים כל כך איכותיים שלדעתי היו טובים בהרבה מאלה של הפס1. לפני 15 שנים פאנבוי נינטנדו ופאנבוי סוני יכלו לנהל ויכוח למי יש את הקונסולה הטובה יותר, היום שום פאנבוי נינטנדו לא יטען שהWIIU או הWII בכלל עומדות ברבע תחרות ל360/פס3 או לONE/פס4. הם יטענו שמריו מדהים או שזלדה מדהים והם מיוחדים וכו', לא שהן יכולות להחרות בכלל. בגלל זה הויכוח לא מובן לי כי זאת אפילו לא סיטואציה, היום אי אפשר בכלל לטעון לWIIU או WII תחרות בסיסית למיקרוסופט וסוני.

בנושא כישלונות שונים כמו הDD64 או וירטואל בוי, עשה לי טובה הם היו סתם נסיונות של לראות "מה ידבק". הDD64 היה כישלון והוא היה ניסוי של תוסף לקונסולה ביפן בלבד. הוירטואל בוי היה גם ניסוי, הוא היה בדיוק 4 חודשים בשוק וחודשיים אחרי שהוא מת הוציאו את הגיימבוי החדש, הגיימבוי פוקט. האם הם היו שני כישלונות טפשיים? כן, אבל הם לא היו קונסולות ששמו עליהם משקל כלשהו. תוסף וניסוי שנסגר אחרי 4 חודשים ששניהם היו נסויי צד ביצור נמוך ולא קשורים לקו הראשי. כלומר למען השם, לחרבן 12 שנים של קונסולות ביתיות ראשיות של החברה מול שני נסיונות צד קטנים שאחד מהם יצא רק ביפן ולעולם לא היה אמור לצאת במערב? באמת? אתה משווה באמת? זה כמו להגיד שלהיידי קלום יש זרת עקומה ולציפי שביט יש אוזן אחת גדולה יותר אז שתיהן עם פאק ולכן שתיהן שקולות. כל שרשרת ההסקים שלך דפוקה מהבסיס.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 ספטמבר 2013, 22:40

איזה משחק פלטפורמה טוב היה לפס1?

סדרת קראש בנדיקוט \סדרת ספירו הדרקון \ועוד כמה

איזה משחק FPS טוב היה לה?

מאדל אופ אונר הראשון ,מאותו צוות שמאוחר יותר פיתח את COD הראשון
קוויק 1-2
גרסה טובה של דום
ועוד
אף דבר בסדר גודל של גולדנאי ,אבל בכל זאת מבחר לא רע בכלל

איזה משחק אימה טוב חוץ מאשר RE?

דינו קריסס 1-2 ,סדרת סילנט איל ,פאטל פריים

איזה משחק עולם פתוח תלת מימדי טוב?

יחסית לזמנו זה עולם פתוח ,סדרת טומב רידר ,במיוחד במשחקים המאוחרים יותר
שהשלבים הרבה יותר גדולים
זה כבר 5 משחקים

גם לסאטורן לא היה אותו

לסאטורן היה את ווירטואל פיטר ,ולסאטורן היו משחקי 2D מקאפקום כמו לPS1
SSB משחק מעולה ,אבל לא סטנדרטי בכלל ,זאת חווית משחק בכלל לא דומה לSF וכו

בנושא כישלונות שונים כמו הDD64 או וירטואל בוי, עשה לי טובה הם היו סתם נסיונות של לראות "מה ידבק".

לא מסכים אתך בכלל
הDD64 היה אמור לצאת בשלב מוקדם בהרבה ,ומשחקים כמו זלדה 64 וF-ZERO היו אמורים לרוץ דרכו
זה היה אמור להיות התשובה של נינטנדו לCD של המתחרות
העניין שהפיתוח לקח יותר מידי זמן ,הN64 לא הצליחה מספיק במכירות שתוסף כזה יצליח ,והDD64 היה יקר מידי

במקום זה לקחו את התוספת 8 מגה זיכרון ומכרו בניפרד ,ובהרבה יותר זול
הוציאו קלטות N64 עם יותר נפח
והעבירו פרויקטים מהDD64 לN64

הDD64 יצא שהיה ידוע שהוא כבר מת ,ובכל זאת נינטנדו הוציאו אותו

בעניין הווירטואל בוי ,זה היה ניסיון עלוב של נינטנדו ,למכור על הגימיק של הVR ,דבר שלא היה קרוב לבשלות באותה התקופה גם בארקידים
שלא לדבר על מכונה ביתית כאילו נידת
בגדול יצא להם גימבוי מגושם אבל ב3D ,אבל גם אז רק בגווני אדום ,לא היה זיהוי תנועה
סתם 3D לא בשל שגרם כאבי עניים

נינטנדו היתה צריכה לבטל את 2 הפרויקטים האלו ,הם יותר גרועים מהסגה CD וה32X
נינטנדו בזבזה משחק אוריו ומשחק מאריו טניס על הווירטואל בוי

ואת סים סיטי ודושון הענק ושלבים נוספים לF-ZERO על הDD64

בזבוז זמן ,ובזבוז כסף

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 24 ספטמבר 2013, 23:18

DrKeo כתב:1) הסיבה שקרירין לא מבין למה משחק נהדר כמו מיסטיק נינג'ה מקבל ממוצע כל כך נמוך הוא מהסיבה שכל הממוצעים שרונן מביא לN64 הם בולשיט, לא היה METACRITICS או GAMERANKINGS כשהN64 הייתה בשוק. האתרים האלה הגיעו מאוחר יותר, בדור הפס2. אם נסתכל למשל על יקירו של קרירין למשל שלא מבין למה יש לו ממוצע 74, יש לו 14 ביקורות כשהן נכתבו שנים אחרי המשחק (בהתאמה: 2009, 2006,1998, 2005, 2001, 2004, 2004, 2004, 2003, 1998, 1998, 1998, 2001, 2002). אז יופי, ממוצע לפי ביקורות רטרופרספקטיבה בלבד, אם היית עושה את זה לGTA4 אני לא בטוח שהיה למשחק אפילו 80.
2) רונן יא שוקיסט, זאת רשימת הבלעדיים. כנראה התבלבלת כי לN64 היו כל כך הרבה בלעדיים, כן, כל מה שרשמתי בלעדי. עשרות בלעדיים כל שנה. עכשיו תוריד מהרשימת השוואה שלך את כל הלא בלעדיים, תשאר עם בערך 4 משחקים. גם אהבתי איך ברגע שהגעת לשנים הבאמת מטורפות של הN64, אלה שהיו בהם משחקים כמו OOT, פתאום "לא היה לך כבר כוח".
3) אני לא רק שחור ולבן, פשוט ההבדל בין איוואטה לימאצ'י כל כך גדול שזה כמעט שחור ולבן. ימאצ'י עשה קונסולות מדהימות טכנית ומפוצצות במשחקי AAA ובמקביל לזה הוא עשה תמיד טעויות שהרחיקו קלות את צד ג' אבל עדין הן היו מפוצצות בצד ג' (לא כמו סוני אבל עדין מלאות, בערך כמו מיקרוסופט או סגה). איוואטה עושה קונסולות דור קודם עם שטיק צעצועי שאמור למשוך אמהות וסבתות, הוא שם אפס דגש על פיתוח משחקי AAA, הוא רצח לגמרי את צד ג' (כן, ימאצ'י צמצם מאוד את התמיכה של צד ג' אבל איוואטה היה זה שהרג אותה לגמרי. גם צריך לזכור שימאצ'י הוא זה שבכלל הביא את כל צד ג' והפך את נינטנדו לאמפרית גיימינג, הוא עשה את זה, לא איוואטה. הוא זה שהפך את מריו למותג הכי מזוהה בעולם עם סופרמן וקוקה קולה) והוא הביא את נינטנדו מחברת גיימינג לחברת צעצועים בחזרה, כזאת שמעניין אותה איך מוציאים חתיכת פלסטיק ועושים ממנה כמה שיותר כסף או איך שמים טכנולוגיה של 2005 בשנת 2012 ומנסים למכור אותה במחיר של טכנולוגיה של 2012.
4) מה אתה מתנשא על גולן בנושא ה"צעיר". הרי הN64 או הדרימקאסט בכלל היו הקונסולות הראשונות שלך. אני עדין זוכר אותך בפורום VGAMES בתחילת שנות ה2000 שואל שאלות כמו "מה זה RPG?". בדור של הN64 בקושי ידעת מה זה משחק ורק עמוק בתוך הדור של הגיימקיוב התחלת להבין בכלל מה הולך סביבך בנושא כך שאולי את הביקורות גיל על גולן תשמור לזמן אחר.
5) תסתכל על הרשימה שלי ותראה שם כמות הזויה של משחקים שמגדירים את נינטנדו, מגדירים פרנצ'ייזים גדולים חדשים ומגדירים בכלליות איך עובדים בתלת מימד לכל התעשיה. ראית כמה משחקים מקוריים היו שם? המון, דברים כמו מריו, זלדה שהגדירו איך עושים הרפתקאה ופלטפורמה בתלת מימד, משחקים כמו גולדן איי שקדמו את עולם הFPS שנות אור, משחק כמו TUROK שהמציא את שליטת האנלוגי הכפול, התחלה של פרנצ'ייזים חדשים לנינטנדו על ימין ועל שמאל כמו SSB, אנימל קרוסינג, מריו פארטי, WAVE RACE, 1080, מריו טניס וגולף או פייפר מריו. ושלא נדבר על זה שכל משחק RARE שיצא שזה איזה 10 היה פרנצ'ייז חדש לגמרי וAAA מטורף כמו גולדן איי, PD, באנג'ו קז'ואי, בלאסט קורפס, קונקר וג'ט פורס ג'ימניי. זה היה דור חדשני, מלא AAA ודוחף קדימה. ומה יש לWIIU להציג? פורט נחות של NBA2K13? פיקמין שהוא פשוט פיקמין 2 עם גרפיקה יפה יותר? אפס פרנצ'ייזי AAA חדשים? בעצם גם על הWII אפשר להגיד אותו דבר. כן, מריו היה אדיר, מריו תמיד אדיר (גם סנשיין שנחשב יחסית נמוך בסדרה יש לו ממוצע 92 באתרים האהובים עליך) וכך גם זלדה (אם תרד על WW זה יהיה אירוני כי הפורט שלו שהוא המשחק WIIU אולי הכי טוב היום הוא בכלל משחק קיוב) אבל זה לא קשור לאיוואטה. לא משנה מי היה ראש נינטנדו היו לך מריו/זלדה כל הזמן והאיכות תלויה ביצירתיות של אותו צוות באותו זמן.

בקיצור, בתקופת ימאצ'י היו המון משחקי AAA וקונסולה גם סופר חדשה וגם חדשנית כך שיכלת לקנות קונסולת נינטנדו כקונסולה ראשית וזהו, לא היית צריך עוד כלום. היום אין חדשנות, אין פרנצ'ייזים חדשים, אין חומרה טובה ואין מספיק משחקים ותמיכה בשביל להחזיק שחקן בלי איזה פס4 או ONE שיתלווה אליו. ימאצ'י עשה טעויות? בטח, קלטות היו שנויות במחלוקת (למרות שהן חסכו כרטיסי זיכרון ועשו משחקים בלי LOADING כך שהן היו ברכה וקללה), גיימקיוב סגולה עם ידית גם וימאצ'י התנשא על חברות צד ג' מספיק בשביל להתחיל להרחיק אותן. אבל ימאצ'י עשה קונסולה שעומדת בפני עצמה שוב ושוב, משהו שעמד בפני עצמו מול כל קונסולה בשוק. איוואטה לא.

זה בסדר, לא נעלבתי מהקטע של "גולן הצעיר". ואני לא חושב שמה שאמרת על זה שבשנת 2000 רונן לא ידע מה זה RPG קשור בכלל, כי גם אתה וגם אני היינו בורים בתחילת דרכנו על גיימינג, אז הטענה שלך חוטאת בכשל לוגי.

אבל כן, אני מסכים איתך שה-N64 היתה, ככל הנראה, הקונסולה הטובה ביותר של נינטנדו ובתקופתה נינטנדו היתה מלכה. לא סתם עד היום רוב שחקני הרטרו אוהבים לשחק ב-N64. היא פשוט מעולה ומהפכנית.

ורונן, נכון שבווי היה את מריו גלקסי שלפי דעתי הוא המשחק הטוב ביותר בעולם (כן כן, אפילו יותר מ-COD), אבל אתה חייב לזכור שזה רק משחק אחד! אפילו הזלדה שיצא לווי זה היה רימייק של משחק גיימקיוב, TP. הזלדה האמיתי לווי יצא בשנה האחרונה שלה. זה לא רציני ככה.

מה שכן, אני בהחלט מסכים עם קרירין שבתחום הניידות - נינטנדו עדיין מלכה. פעמיים זלדה ל-DS (פנטום האורגלס וספיריט טרקס), מריו ברוס שזכה לביקורות מעולות, מריו קארט שנחשב לאחד מהטובים בסדרה, המון משחקי פוקימון שכולם הם AAA מטורפים, ועוד. ועוד לא התחלתי לדבר על ה-3DS, שמתדהר במריו נהדר (עד כדי כך נהדר, שגרסת הוויו שלו היא סוג של המשך שלו), זלדה חדש לגמרי שהולך לצאת השנה, סמאש שיסתנכרן עם הוויו, קיד איקרוס המעולה והנוסטלגי, Resident Evil בלעדי שיצא בחלון ההשקה (נכון, הוא כבר לא בלעדי אבל הבנת את הקטע. ושימו לב שזה צד ג'!!! כבוד!), מאנסטר האנטר, פייר אמבלם ועוד. ואנחנו רק בשנה השלישית של ה-3DS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 ספטמבר 2013, 02:02

kririn כתב:
סדרת קראש בנדיקוט \סדרת ספירו הדרקון \ועוד כמה

מאדל אופ אונר הראשון ,מאותו צוות שמאוחר יותר פיתח את COD הראשון
קוויק 1-2
גרסה טובה של דום
ועוד
אף דבר בסדר גודל של גולדנאי ,אבל בכל זאת מבחר לא רע בכלל

דינו קריסס 1-2 ,סדרת סילנט איל ,פאטל פריים

יחסית לזמנו זה עולם פתוח ,סדרת טומב רידר ,במיוחד במשחקים המאוחרים יותר
שהשלבים הרבה יותר גדולים
זה כבר 5 משחקים

לסאטורן היה את ווירטואל פיטר ,ולסאטורן היו משחקי 2D מקאפקום כמו לPS1
SSB משחק מעולה ,אבל לא סטנדרטי בכלל ,זאת חווית משחק בכלל לא דומה לSF וכו

לא מסכים אתך בכלל
הDD64 היה אמור לצאת בשלב מוקדם בהרבה ,ומשחקים כמו זלדה 64 וF-ZERO היו אמורים לרוץ דרכו
זה היה אמור להיות התשובה של נינטנדו לCD של המתחרות
העניין שהפיתוח לקח יותר מידי זמן ,הN64 לא הצליחה מספיק במכירות שתוסף כזה יצליח ,והDD64 היה יקר מידי

במקום זה לקחו את התוספת 8 מגה זיכרון ומכרו בניפרד ,ובהרבה יותר זול
הוציאו קלטות N64 עם יותר נפח
והעבירו פרויקטים מהDD64 לN64

הDD64 יצא שהיה ידוע שהוא כבר מת ,ובכל זאת נינטנדו הוציאו אותו

בעניין הווירטואל בוי ,זה היה ניסיון עלוב של נינטנדו ,למכור על הגימיק של הVR ,דבר שלא היה קרוב לבשלות באותה התקופה גם בארקידים
שלא לדבר על מכונה ביתית כאילו נידת
בגדול יצא להם גימבוי מגושם אבל ב3D ,אבל גם אז רק בגווני אדום ,לא היה זיהוי תנועה
סתם 3D לא בשל שגרם כאבי עניים

נינטנדו היתה צריכה לבטל את 2 הפרויקטים האלו ,הם יותר גרועים מהסגה CD וה32X
נינטנדו בזבזה משחק אוריו ומשחק מאריו טניס על הווירטואל בוי

ואת סים סיטי ודושון הענק ושלבים נוספים לF-ZERO על הDD64

בזבוז זמן ,ובזבוז כסף

בנושא רשימות המשחקים שרשמת, נו באמת. Tr משחק עולם פתוח? אתה רציני? זה המשחק הכי לינארי שיש, אני מדבר איתך על דברים כמו סיליקון וואלי, בלאסט קורפס, קרמגדון 64 ובודי הארווסט, משחקי עולם פתוח של רוקסטאר טרום gta. לפס1 היה משחק עולם פתוח אחד, פורט של gta1 שהיה משחק דו מימדי.

אבל עזוב את זה, אם הסטנדרט שלך נמוך בנושא כמו שראינו מרשימת המשחקים כאן אז גם לn64 היו המון משחקי מכות, ssb, מורטל קומבט טרילוג׳י וגם 4, war gods, מייס, קליי פייטרס ועוד ועוד. גם במירוצים היה את מריו קארט, דידי קונג רייסינג, wipeout 64, top gear rally, wave race,הידרו ת׳נדר, מונסטר טראק מדנס, אקסייט בייק, שני משחקי קרוזינג ועוד. כלומר בכל קטגוריה תמצא כמה וכמה משחקים טובים, האמת שספציפית במירוץ תמצא איזה 5 משחקים בסביבת ה90 לn64 וגם תשים לב שהם מאוד מגוונים.

בדיוק כמו שתמצא כמה קטגוריות שבהן הפס1 מחץ את הn64 כך גם תמצא כמה קטגוריות שבהן הn64 מוחץ את הפס1. להגיד את האמת גם בקטגוריות המירוץ הn64 מחצה את הפס1 חוץ מאשר בתת קטגוריה מאוד ספציפית, סימולטור ראליסטי שהיה גראנד טוריסמו.

בנושא הdd64, ואו אתה פשוט לא זוכר כלום עליה. Fzero קבל תוספת של עורך מסלולים בdd64, המשחק עצמו לעולם לא היה אמור לצאת רק לdd כמו שטענת. זלדה מעולם לא היה אמור לצאת לdd, הdd בכלל יצאה בסוף החיים של הn64 כסוג של ״טוב נו הבטחנו שנוציא אז יאללה נקיים״. . היא הייתה נסיון שכשל, זה הכל, אין תוסף שיצא רק ביפן ללא כל תמיכה או קידום הוא פאקטור בכלל? הוא הוכרז לפני הקונסולה והיה אמור להיות סטנדרט אבל הצוות הטכני של נינטנדו לא הצליח לממש אותו ונינטנדו זנחה אותו, זה הכל. כלומר כל משחק שהוכרז לפני שהn64 יצאה ״היה אמור״ להיות משחק dd כי הdd היהאמור להיות הסטנדרט אבל בסוף הוא לא יצא.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 31 אורחים