נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 דצמבר 2013, 15:43

bling כתב:אתה רוצה לאמר לי שבשנה שלמה הם מכרו פחות ממליון אחרי שהפצציצו עם מליונים בהשקה?

וואו זה עוד יותר אומר כמה שהמספרים של ההשקות לא אומרים הרבה, גם ינואר אם ככה זה ממש לא מספיק זמן.

אני מסכים איתך לגמרי. ההשקות ממש לא מסוגלות ללמד אותנו מספיק.
נוכל בינואר להשוות את ההשקות של הONE/PS4 (צריך למצוא מקביל לPS360 עבור הדור החדש) והWIIU, אבל לא נוכל לדעת הרבה על כמה הקונסולות האלו יצליחו.
בגלל שמדובר במספרי השקה, הדבר היחיד שזה יגיד לנו זה מי הצליחה לייצר בקצב יותר טוב ולא הרבה מעבר.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 10:54

NPD"

Hardware:

PlayStation 4: Top selling platform of the month.
Xbox One: 909,132 (Fastest selling: 101,000 per day) [Second best selling platform of the month.]
3DS Estimate: 770K [November 2012 was 540K, November 2011 was 795K]
Xbox 360: 647K (-48.7%)
Wii U: 220K

עוד הרבה נתונים מודלפים: http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... count=4305

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 דצמבר 2013, 11:43

אחלה ספין של מיקרוסופט "Fastest selling console", סוני מכרה מיליון יחידות ביום ו MS מכרה 900 אלף ב 9 ימים והם מצליחים להוציא מזה תואר הקונסולה שנמכרת הכי מהר. (גם אני יכול לעשות ספינים...)

האמת היא שגם מייקרוסופט מכרה מאות אלפי קונסולות ביום יומיים הראשונים וכמו סוני אחרי יום-יומיים נגמרו כמעט כל המלאים ובמשך הימים הבאים נוספו יחידות מעטות לרשימה, מה שמיקרוסופט עשתה זה לנצל את זה שהם היו פחות ימים בשוק לטובתה ולחלק את מספר המכירות שלהם ב 9 ימים לעומת סוני שמכרה יותר אבל אם רוצים לעשות ממוצע כפוי ומאולץ בסגנון MS צריכה לחלק את כל המכירות שלה על הרבה יותר ימים, ככה שיוצא הנתון הסטטיסטי הפומפוזי של "הנמכרת במהירות הגבוהה ביותר", כשבמציאות המלאים נגמרו מזמן ל 2 החברות עוד בימים הראשונים ופשוט חברה אחת היתה צריכה לחלק את המכירות על יותר ימים כדי לעשות ממוצע, ספין זו מילה עדינה ללהטוטנות הזו ש MS ביצעה במספרים.

כמובן שגם לסוני היה יתרון ב"קונסולה הנמכרת ביותר" של שבוע נוסף (למרות ששוב, השבוע הזה לא הביא איתו עוד מליוני יחידות בלשון מעטה והוא אפילו שיחק "לרעתה" בסטטיסטיקה ש MS הרימה), אבל לפחות לא צריך לעשות חישובים בראש לגבי זה, נתון ישיר ופשוט וזו הכותרת מטעם ה NPD עצמו, לא איזה ספין של מייג'ור נלסון ומחלקת ה PR.

השורה התחתונה היא שכמובן 2 המכשירים מכרו מעולה לפי ייכולת הייצור שלהם ואין למספרים הללו שום חשיבות בנוגע למי פופולרית יותר או בעמדה טובה יותר לקראת הדור הבא, סתם שיעשעה אותי החלוקה הכפויה של MS (ולא שאני תמים לחשוב שחברות אחרות וגם סוני עצמה לא היו עושות תחבולה דומה, באופן כללי ההתנהלות הזו של הקרב על התודעה בעזרת כל ספין אפשרי משעשעת אותי)
נערך לאחרונה על ידי bling ב 13 דצמבר 2013, 11:47, נערך 3 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 דצמבר 2013, 19:45

איפה PS3?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 11:49

בלינק.

ווי יו כשלון טוטאלי. מריו מכר רק 215אלף עותקים. האטאץ' רייט הכי נמוך אי פעם למשחק מריו תלת מימדי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 דצמבר 2013, 11:57

Kazz כתב:בלינק.

ווי יו כשלון טוטאלי. מריו מכר רק 215אלף עותקים. האטאץ' רייט הכי נמוך אי פעם למשחק מריו תלת מימדי.

איך אפשר להסביר את האטאץ' רייט בהתחשב בכך שזה נתון שמשוחרר מגודל המכירות של הקונסולה עצמה ושרק להארדקורים הכבדים ביותר יש WIIU?

זה פאקינג מריו תלת מימדי שמועמד ל GOTY ונחשב לאדיר, מה יש לבעלי ה WIIU כבר לקנות!?
יש מצב שהם כל כך מיואשים מהקונסולה שצברה אבק שהם לא טורחים להתעדכן שיצא מריו חדש?
אולי נינטנדו סחטה יותר מדי את המותג עצמו ואין התלהבות כלפיו?
יכול להיות שעדיין אנשים בקונספציה שהמריו הזה נראה להם כמו פורט של משחק ה 3DS?

אני באמת מנסה להבין.
בכל אופן חדשות ממש רעות לנינטנדו, מספר מזעזע לקונסולה שהושקה רק לפני שנה לחודש נובמבר עם BLACK FRIDAY, מזעזע, אפשר באמת להכריז רשמית שהיא מתה, אם נינטנדו מצליחה להחזיר את המכשיר הזה לחיים מדובר כנראה בכישוף וודו כלשהו, אין לה סיכוי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 12:03

ובלינג, ה NPD מכסה מה3 בנובמבר עד ל30. הפס4 יצאה ב15. הפס4 מכרה 1,138,00 קונסולות בתקופה זו לעומת ה 909000 של ה XB1.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 דצמבר 2013, 12:16

אוקי ו?
ה ONE יצאה שבוע אחרי ולכן הממוצע שלה ליום מן הסתם יהיה גבוה יותר.
אם רוצים לבחון את הקונסולה שנמכרת במהירות הגבוהה ביותר צריך להביא להם מלאים שווים ובלתי נגמרים עם מספר ימים שווה ולראות כמה כל אחד עשה, כמובן שזה לא אפשרי (גם מהכיוון של הקונסולה הנמכרת ביותר) ולכן מראש אמרתי שכל ה NPD הזה לא אומר הרבה.
סתם ספין משעשע זה הכל.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 12:31

סתם ציינתי עובדה. זה אכן סוג של ספין. מה שכן נתוני ה NPD של שתי הקונסולות קרובים יותר ממה שהרבה אנשים ציפו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 12:49

אגב, קילזון. שאדוופול עשה כ270K שזה פחות 10K ממה שקילזון3 עשה. קילזון 3 שוחרר בפברואר והדיווח כלל 4 ימי מכירות. שאדוופול הוא כותר השקה מרשים גרפית לקונסולה חדשה שעשתה מספרים מצויינים ושהדיווח כולל 15 ימים שלו בשוק. אפילו זה לא עזר לסדרה.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... tcount=444

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 דצמבר 2013, 13:13

Kazz כתב:אגב, קילזון. שאדוופול עשה כ270K שזה פחות 10K ממה שקילזון3 עשה. קילזון 3 שוחרר בפברואר והדיווח כלל 4 ימי מכירות. שאדוופול הוא כותר השקה מרשים גרפית לקונסולה חדשה שעשתה מספרים מצויינים ושהדיווח כולל 15 ימים שלו בשוק. אפילו זה לא עזר לסדרה.

http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... tcount=444

משחק שיצא לקונסולה עם בסיס משתמשים של 60 מיליון מכר רק 10 אלף עותקים יותר ממשחק שיצא לקונסולה עם בסיס משתמשים שנע בין 0 ל-2 מיליון?
קוראים לזה הצלחה עצומה. בהחלט הגיוני, בהתאם לכך שהוא כותר השקה מרשים גרפית לקונסולה שמכרה טוב.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 דצמבר 2013, 13:37

סטטיסטיקה יו קנואו.. אפשר להציג מה שרוצים, איך שרוצים ;).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 14:12

קוראים לזה סדרה שנמצאת במומנטום מכירות שלילי. ככל הנראה משחקי קילזון מפסידים לסוני כסף ולא מוכרים קרוב לצפי כפי שמשחק עם תקציב שלו ומיצוב שלו אמור למכור. אם סוני מוכנה לספוג את ההפסדים האלה בשבילו אז זו החלטה שלה. נתוני המכירות מעידים שהסדרה היא לא self-sustainable.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 דצמבר 2013, 15:14

Kazz כתב:קוראים לזה סדרה שנמצאת במומנטום מכירות שלילי. ככל הנראה משחקי קילזון מפסידים לסוני כסף ולא מוכרים קרוב לצפי כפי שמשחק עם תקציב שלו ומיצוב שלו אמור למכור. אם סוני מוכנה לספוג את ההפסדים האלה בשבילו אז זו החלטה שלה. נתוני המכירות מעידים שהסדרה היא לא self-sustainable.

אבל יש שיפור מטורף בattach rate. איך אפשר להגיד שזה פחות משיפור מרשים?
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 16:16

זה לא שיפור ביחידות אז מה זה עוזר מהבחינה הזו? התקציב והמיצוב שהמשחק מקבל הם לא מצדיקים את המכירות של המשחק. ולפי מה שאני יודע הסדרה הזו גם לא ממש מזיזה קונסולות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 דצמבר 2013, 00:48

אבל מול קילזון 3, היו X לקוחות פוטנציאלים והוא מכר Y. מול קילזון החדש יש X/30 והוא עדיין מוכר כמעט Y. עכשיו מה הבעיה עם זה בדיוק? אגב, המספר הזה כולל מכירות דיגיטליות?
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 דצמבר 2013, 02:11

בכל אופן חדשות ממש רעות לנינטנדו, מספר מזעזע לקונסולה שהושקה רק לפני שנה לחודש נובמבר עם BLACK FRIDAY, מזעזע, אפשר באמת להכריז רשמית שהיא מתה, אם נינטנדו מצליחה להחזיר את המכשיר הזה לחיים מדובר כנראה בכישוף וודו כלשהו, אין לה סיכוי.

העניין שלWIIU לא היה אף דבר מענין מבחינת בלאק פראידי השנה
זה מעבר לקונסולה עצמה ,ולמשחקים עצמם ,השיווק של הWIIU היה מהתחלה גרוע וממשיך להיות גרוע
הקונסולה מוכרת בקצב ממש גרוע ,אבל התמחור של הקונסולה ושל התוכנה גבוה מאוד

הWIIU יתמודדה לדוגמה בבלאק פראידי מול 360 ב100$
אפרש של 200$ לרעתה

אני כן חושב שהקונסולה יכולה ליתעושש ,אבל רק במחיר נמוך משמעותית ,תיראה ככה הם הצילו את ה3DS

לא רק משחקים הצילו את ה3DS ,גם הורדת מחיר

בעניין הWIIU ,הם יכולים לעשות באנדלים טובים בהרבה מבחינת משחקים צד ראשון
כי החומרה עדין יקרה להם

נגיד WIIU פרימיום (הבסיסי גם ככה לא מיוצר יותר ) +3 משחקי צד ראשון טובים לWIIU ,ובנוסף 10 מישחקי צד ראשון של הSNES להורדה
כל זה ב300$ ,כבר יעזור להם המון במכירות ,בלי לספוג נזק בגלל עלות החומרה

אני מעריך שנינטנדו כרגע מחכים שהPS4 והXBO יתיצבו בשוק ,לנסות לעשות איזה מהלך שיווקי
כרגע עם כל ההיפ של ההשקות ,אין טעם לעשות מהלך גדול ,כי הפרסום של זה לא יבלוט ,בדומה לE3 של השנה האחרונה

בכל מקרה בנוגע לקילזון ,הבעיה של סוני זה שהסדרה בכללי אפכה ליקרה לפיתוח ומתחרה ישירות עם באטלפילד וCOD ועוד הרבה אחרים
כותר ראשי בסדרה צריך למכור כמה מיליונים טובים במחיר מלא ,להצדיק את הפיתוח
והסדרה לא קרובה להצלחה של COD ובאטלפילד

בכלל מיתלהבים פה מההשקות של הXBO וPS4 ,אבל שנה הבא יוצא כבר סטימבוקסים
ובכלל הרבה מהקונים בתקופה הזאת חיכו הרבה שנים לדור חדש

השאלה הגדולה על איזה מספר זה יתיצב ,ולכמה זמן

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 13 דצמבר 2013, 18:57

Klayman כתב:אבל מול קילזון 3, היו X לקוחות פוטנציאלים והוא מכר Y. מול קילזון החדש יש X/30 והוא עדיין מוכר כמעט Y. עכשיו מה הבעיה עם זה בדיוק? אגב, המספר הזה כולל מכירות דיגיטליות?

אבל קילזון החדש נמכר כשבקושי יש שתיים וחצי משחקים לקונסולה. זה ממש לא הגיוני להסתכל על קילזון שמוכר X על בסיס משתמשים של 60 מיליון ולעומת קילזון שהוא בין המשחקים הבודדים (לבטח אם מדברים רק על "מרשימים גרפית") שנמכרים על הקונסולה עם הבסיס משתמשים הסופר נמוך של השקת קונסולה.

אני חושב שדי SAFE TO SAY שקילזון החדש היה הליד של ההשקה שלהם ולמכור ל1 מתוך כל 4 לקוחות של ההשקה נשמע לי קצת נמוך.
...
טוב אין לי כוח למחוק עכשיו את מה שכתבתי אבל נזכרתי שבעצם גם COD וגם BF4 מתחרים על דולר הFPS של הצרכנים... נראה לי שאפשר לומר שהמשחק הוא פחות או יותר WASH בינו לבין המשחקים הקודמים בסדרה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 דצמבר 2013, 19:51

swiss-the-engine כתב:אבל קילזון החדש נמכר כשבקושי יש שתיים וחצי משחקים לקונסולה. זה ממש לא הגיוני להסתכל על קילזון שמוכר X על בסיס משתמשים של 60 מיליון ולעומת קילזון שהוא בין המשחקים הבודדים (לבטח אם מדברים רק על "מרשימים גרפית") שנמכרים על הקונסולה עם הבסיס משתמשים הסופר נמוך של השקת קונסולה.

אני חושב שדי SAFE TO SAY שקילזון החדש היה הליד של ההשקה שלהם ולמכור ל1 מתוך כל 4 לקוחות של ההשקה נשמע לי קצת נמוך.
...
טוב אין לי כוח למחוק עכשיו את מה שכתבתי אבל נזכרתי שבעצם גם COD וגם BF4 מתחרים על דולר הFPS של הצרכנים... נראה לי שאפשר לומר שהמשחק הוא פחות או יותר WASH בינו לבין המשחקים הקודמים בסדרה.

הוא מכר בערך כמו המשחק הקודם בסדרה, רק יותר (הNPD לא כוללים מכירות דיגיטליות).
אני לא יודע אם זה כשלון. אני רק יודע שקל מאוד להציג את זה כהצלחה עצומה, אם רק רוצים, בדיוק כמו שקל להציג את זה ככשלון, אם מתחשק.

אני גם לא יודע מה התקציב של המשחק, אז אני בטוח לא יודע אם הסדרה הזאת שווה או לא שווה את ההשקעה של סוני.

אני כן יודע שאחת מהסיבות העיקריות שסוני נמצאת במקום הרבה הרבה יותר טוב משהם היו לפני 7 שנים, בעיני קהל הגיימרים, היא שהם משקיעים הון עתק בפיתוח משחקים שלבדם לא תמיד מכניסים כסף, אבל כן ממצבים את הקונסולה שלהם ככדאית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 דצמבר 2013, 03:55

אני ממש לא חושב שקל להציג את זה כהצלחה או כשלון. זה די סטנדרטי לעומת הקודמים בסדרה ככה שאם מבחינת סוני הם היו הצלחה (ובכל זאת הם עשו כבר שלושה כאלה) אז כנראה שגם הנוכחי הוא הצלחה.
Benjamin Franklin

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 דצמבר 2013, 20:28

אני כן יודע שאחת מהסיבות העיקריות שסוני נמצאת במקום הרבה הרבה יותר טוב משהם היו לפני 7 שנים, בעיני קהל הגיימרים, היא שהם משקיעים הון עתק בפיתוח משחקים שלבדם לא תמיד מכניסים כסף, אבל כן ממצבים את הקונסולה שלהם ככדאית.

כבר בPS2 היה להם הרבה ציוותי פיתוח מוכשרים
בPS3 זה לא היה שונה ,המחיר הגבוה והקושי לפתח אליו,ועניין הבלו רי מול הHD-DVD דפק אותם קשות בהשקה
שים לב הPS1 היה גם נגן CD ,בתקופה שנגנים כאלו עוד היו יקרים
הPS2 היה גם נגן DVD בתקופה שאלו היו יקרים
הPS3 יצא שכבר סטרימינג ברשת ושרותי הורדות היו נפוצים ,והיה מתחרה ישיר בדמות הHD-DVD לבלו רי
המחיר גם היה יקר מאוד לאותה התקופה
תוסיף לזה את ההצלחה המפתיעה של הWII בקזואל ואת ההצלחה של MS עם ה360

העניין שסוני תיקנה חלק מהבעיות בPS3 ,המכירות גדלו משמעותית

בPS4 -בינתים לפחות, היו להם הרבה מהלכים טובים ,וטעויות גדולות של נינטנדו ,ככה זה בשוק הדינמי הזה
אתה לא יודע בהתחלת המירוץ מי "תנצח" כל דור

אני אישית מעריך שהמיקרו תשלומים לאורך זמן יפגעו מאוד בשוק הזה
גם סוני וגם MS ניכנסו לזה וגם חלק מהצד שלישי ,לערכתי תיהיה איזה נפילה עם הזמן ,שגימרים יתחילו להבין כמה חולבים אותם

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 22:12

לא זה לא כולל דיגיטליים ולא עותקים בבאנדלים. העניין שהסדרה הזו at best דורכת במקום מבחינת מכירות ופחות מ300אלף עותקים בחודש הראשון בשוק הכי חזק זה הרבה מתחת למה שמצופה ממשחק עם תקציב והייפ כמו של משחקי קילזון. אני די בטוח שאם המשחק היה מופץ ע"י חברת צד ג' הזכיון הזה כבר היה מסופסל. אם אתה אחראי על הסדרה הזו בתוך סוני, מה אתה כבר יכול להגיד ולעשות כדי לגרום לסדרה הזו לפרוץ ולמה שסוני תשקיע את הכסף בעוד משחק שכזה ולא במשחק אחר עם פוטנציאל יותר טוב.

עוד נתונים: http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... count=4871

וואו. NFS פחות מ300אלף שזה כולל את קונסולות הדור הבא. המשחק הקודם עשה יותר מ500אלף בחודש הראשון.

וגם:
NFS Rivals sales:

PS4 < 145k
360 < 53k
PS3 < 51k
XBO < 50k

ו:

תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 דצמבר 2013, 22:51

אם הנתון לא כולל מכירות דיגיטליות, אז מאוד קשה להתייחס אליו. סורי. יכול להיות שיש שם עוד 100-200 אלף יחידות, מה שמשנה את התמונה מאוד!
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 דצמבר 2013, 23:20

יכול להיות. מעניין לדעת מה החלוקה בין רכישות פיזיות לדיגיטליות בכלל על הקונסולות החדשות. אם מדובר באומדן דומה לזה של הווי יו אז כמות הרכישות הדיגיטליות לא משמעותית.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 14 דצמבר 2013, 01:19

אז בעצם מיהרת לבקר ולקטול את המכירות של המשחק, בלי נתון אמיתי ביד? Shocking!
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים