נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 פברואר 2014, 23:44

DrKeo כתב:הדור האחרון היה פריק של הטבע. הקהל של הפס2/XBOX/קיוב קנה את ה360 והפס3 (ואני משער שכמה פאנבואים כמוני קנו גם WII) והמספרים די דומים דור קודם 200 מליון, בדור הזה 165 מליון ל360/פס3 ואני משער שהקור שקנו WII משלימים את המספר לסביבות ה200 מליון. העניין הוא שהWII הייתה פריק של הטבע, כל מני אנשים לא קשורים קנו אותה בגלל ווי ספורטס או ווי פיט ואני לא בטוח שאפשר לקחת את המספרים האלה ברצינות. בסופו של דבר יש בערך 200 מליון צרכנים של קונסולות אמיתיות בעולם פחות או יותר ואפילו אם הדור הזה יצליח לסחוט אפילו יותר מ200 מליון עדין יהיה קשה לעבור את ה250 מליון של הדור הקודם.

אני יודע שאנקדוטלית בהחלט יש אנשים שמשדרגים מהWII לPS3 או ל360. לא מן הנמנע שהרבה מהאנשים האלה ישדרגו בעוד 3-4 שנים גם לPS4 או ONE.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2014, 08:45

יש מצב שהם מחשיבים את הSTEAM BOX וכל מיני ANDROID CONSOLES ?
בכל אופן, אלו מספרים אפשריים רק אם מדובר בדור של 8 שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 פברואר 2014, 00:03

Laskin כתב:יש מצב שהם מחשיבים את הSTEAM BOX וכל מיני ANDROID CONSOLES ?
בכל אופן, אלו מספרים אפשריים רק אם מדובר בדור של 8 שנים.

אני לא חושב שזה כזה מנותק מהמציאות שהדור הזה ימשך בסביבות ה7 שנים. עבד דור קודם, למה שלא יעשו בדור הזה? ביחוד שהם מרוויחים על חומרה כבר בשנה הראשונה, עוד 5 שנים נראה פס4 באיזה 150$ שזה מחיר שהפס3 אפילו בגיל 8 לא מגיע אליו.
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 פברואר 2014, 01:15

NPD של ינואר עוד כמה דקות. מיקרוסופט עושים את תעלול סוני מהדור הקודם כאשר הם מוכרים פחות: XBOX FAMILY

http://news.xbox.com/2014/02/xbox-one-j ... um=twitter

לפי הנתון של הפי 2.2 יותר מהר מאקס בוקס 360, החישוב יוצא שהXB1 מכרה ביונאר כ ~145K קונסולות בארה"ב.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 פברואר 2014, 01:20

קילי בטוויטר: הפס4 מכרה פי 2 מהXB1.

https://twitter.com/geoffkeighley/statu ... 3178597376

וואו, מיקרוסופט הולכים לאבד את המקום הראשון בארה"ב בדור הזה. האם הסירנות כבר מושמעות ברדמונד?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 פברואר 2014, 09:42

אם זה נכון - אולי נראה גירסה ללא קינקט עוד בקיץ, או שהם יספגו קצת ויורידו ב-50 או אפילו ישוו את המחיר לPS4. כמובן בתנאי שהמגמה תימשך או תחמיר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2014, 02:41

קשה לקחת ברצינות את הטענות לפאניקה ברדמונד, כאשר הנתונים מראים שהONE מוכרת הרבה יותר מה360 באותה תקופה, באופן ממש משמעותי ואחרי שברור שה360 היא הצלחה עצומה.
זה פשוט מטורף כמה שהמכירות האלו טובות.
אני מאוד מקווה שגם בMS מסתכלים בצורה עקומה על העניין וחושבים שהם מוכרים פחות ממצוין. אם זה יוביל להורדת מחיר זריזה, זה בהחלט יהיה טוב. אני חושב ש100 הדולרים האלו מהווים את הרוב המוחלט של ההפרש במכירות.
כמובן, יכול להיות שהם פשוט יחכו לאפריל ויהנו מפיק עצום במכירות עם יציאת טיטאנפול (ואני מניח, באנדלים עם טיטאנפול). יכול להיות שהם לא מצליחים לייצר בכמות מספקת, בגלל שהם אוגרים יחידות למרץ.

זה פשוט הזוי כמה שהמכירות של הPS4 מדהימות. הדבר הכי מרשים זה שהם מצליחים לייצר כל כך הרבה. זה נהדר, לא משנה מאיזה כיוון מסתכלים על זה.

התחלת הדור הזאת פשוט אדירה. לא פלא שכבר שמענו הערכות על כך שהדור הזה יהיה אפילו גדול יותר מהקודם. אני חושב שהיא שמה את הWIIU באור הרבה יותר נוראי. היו חששות שאולי השוק פשוט לא מוכן, או לא רוצה קונסולות חדשות. ברור מאוד עכשיו שזה לא המצב.
מעניין לראות אם המספרים המצוינים האלו ימשיכו גם בשאר השנה, או שנראה האטה ממש משמעותית, כי בנתיים זה נראה טוב מידי בשביל להיות אמיתי.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2014, 07:34

מעניין לראות אם המספרים המצוינים האלו ימשיכו גם בשאר השנה, או שנראה האטה ממש משמעותית, כי בנתיים זה נראה טוב מידי בשביל להיות אמיתי.

אני חושב שזה בדיוק מה שמפחיד את MS
גם הWIIU התחילה טוב מאוד ,ואז צנחה לגמרי

ולבטל את הקינקט 2 ? ,לדעתי זה יהיה טעות בשלב הזה בגלל ענין של אמון הצרכנים ,בדיוק כמו הבעיה של נינטנדו עם הגימפאד שלה
צריך לזכור גם שעם הזמן עלויות היצור צפויות לרדת משמעותית

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 14 פברואר 2014, 09:41

Nucleus_Dawn כתב:קשה לקחת ברצינות את הטענות לפאניקה ברדמונד, כאשר הנתונים מראים שהONE מוכרת הרבה יותר מה360 באותה תקופה, באופן ממש משמעותי ואחרי שברור שה360 היא הצלחה עצומה.
זה פשוט מטורף כמה שהמכירות האלו טובות.
אני מאוד מקווה שגם בMS מסתכלים בצורה עקומה על העניין וחושבים שהם מוכרים פחות ממצוין. אם זה יוביל להורדת מחיר זריזה, זה בהחלט יהיה טוב. אני חושב ש100 הדולרים האלו מהווים את הרוב המוחלט של ההפרש במכירות.
כמובן, יכול להיות שהם פשוט יחכו לאפריל ויהנו מפיק עצום במכירות עם יציאת טיטאנפול (ואני מניח, באנדלים עם טיטאנפול). יכול להיות שהם לא מצליחים לייצר בכמות מספקת, בגלל שהם אוגרים יחידות למרץ.

זה פשוט הזוי כמה שהמכירות של הPS4 מדהימות. הדבר הכי מרשים זה שהם מצליחים לייצר כל כך הרבה. זה נהדר, לא משנה מאיזה כיוון מסתכלים על זה.

התחלת הדור הזאת פשוט אדירה. לא פלא שכבר שמענו הערכות על כך שהדור הזה יהיה אפילו גדול יותר מהקודם. אני חושב שהיא שמה את הWIIU באור הרבה יותר נוראי. היו חששות שאולי השוק פשוט לא מוכן, או לא רוצה קונסולות חדשות. ברור מאוד עכשיו שזה לא המצב.

המצב אך ורק טוב לנו.... גם התעשייה סבבה (הONE מוכרת יותר מה360 והPS4 בכלל עפה מהמדפים) ועם זאת יש מקום לשינויים והשקעה גדולה יותר מצד מיק' (כל עוד המגמה ממשיכה לקראת אמצע השנה כמובן). נקבל יותר משחקים טובים ושירות לייב טוב יותר ומי יודע איפה נקבל עוד כמה שיפורים. העיקר שכל זה בלי ירידה בשוק הכללי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 פברואר 2014, 10:11

אני חייב לאכול את הכובע בנודע ל TR, הייתי בטוח שהדבר הזה לא ימכור אבל לא שיערתי כנראה עד כמה אנשים רעבים לדור הבא, שימו לב שהוא הצליח להכנס לעשירייה מ 3 ימי מכירה בלבד שנמדדו!
סקוור עשו עבודה יפה בלשווק את הגראפיקה של המשחק ולקשקש על השיפורים המדהימים בכל חור, וכמובן גם התזמון שלהם עם ינואר היבש היה שיחוק שתרם לכך, מה אפשר לאמר? מפתיע כמה אנשים מוכנים לשלם פאקינג 60 דולר בשביל גרסה משודרגת של משחק ענתיקה שעולה 15 והגיע גם לסיילים של 5 (על ה PC), לא ציפיתי.
כנראה שהדבר יגרור עוד שלל גרסאות definitive דומות, אני בעד אם יהיה תמחור טוב, אני לא חושב שהטריק הזה יעבוד פעמיים במחיר מלא, היה לסקוור מזל שהם רכבו על גלי ההתלהבות של ההשקה של הקונסולות.

בנוגע למכירות, אני חושב שאם הפער יישמר MS אכן יינקטו בצעדים כלשהם והם צריכים, ל 360 אם אני לא טועה לא היתה התחלה מזהירה במיוחד, אתה לא יכול לתת למתחרה למכור פי 2 כל חודש, פשוט לא יקרה.
והבנתי שה ONE זמין בצורה טובה בחנויות, בטח לא פחות מה PS4.

עריכה:
הנה המספרים של הינואר הראשון של קונסולות קודמות עם ההשקות שלהן:
1st January PS3 - 244K

1st January 360 - 249K

1st January Wii U - 57K

1st January Xbox One - approx. 143K

כמו שאתם רואים המספרים של ינואר עבור ה ONE לא ממש טובים, זה שה ONE במצב טוב יותר מה 360 ביחס לזמן זה בגלל חודש השקה הרבה יותר טוב אבל אבל ה 360 באמת התחילה בינוני והאיצה בהמשך וכרגע לא בטוח שזה מה שיקרה עם ה ONE או הקונסולות החדשות באופן כללי לצורך העניין.
גם ה PS4 שאמורה להיות מדהימה יחסית נפלה, ככה שלא ברורות לי החגיגות כל כך.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 פברואר 2014, 11:25

איזה 'בלי ירידה בשוק הכללי'?
http://www.gamesindustry.biz/articles/2 ... anuary-npd

ירידה של 26% במכירות הריטייל לעומת ינואר 2013. הצניחה של הוואן בינואר דומה לזו של הווי יו (84% לעומת 88%). מכירות ה360 והפס3 נופלים מהצוק. מי יודע כמה זמן מיקרוסופט יוכלו להתלות בכך שהפתיחה של הוואן עדיפה על ה360 - בפועל הם מאבדים את השוק הכי חשוב שלהם בקצב מהיר. להפסיד גם באנגליה וגם בארה"ב? מכל הטופ10 רק קוד ולגו מכרו יותר בגרסת הוואן מאשר הפס4. מעניין כמה חזק EA מכים על חטא לגבי טיטאנפול.

TR:DE מכר פחות מ 85K.
ווי פיט יו הוא עוד כשלון על הקונסולה עם פחות מ20K עותקים.
ויטה פחות מ17Kף ; tearaway פחות מ3.3K עותקים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 פברואר 2014, 11:58

המכירות של TR הן של 3 ימים או כוללות?
כי חשבתי שאם המשחק נכנס ב 3 ימים ל NPD הוא בטח מכר סבבה.
אז אולי צדקתי למרות הכל, לא סביר שמשחק כזה ימכור טוב במחיר מלא.

וכן ה NPD לא ממש חיובי, לא לתעשייה ובטח לא ל X1, אנשים אכלו את הספין של ההשוואה לזמן הכולל במקום לבודד את ינואר עצמו כשגם הפס4 די מאכזבת אבל לפחות עוד עומדת במספרי ינואר נורמטיבים של קונסולות עבר מצליחות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2014, 12:47

Nigga כתב:PS4 - 271K
XB1 - 141K
PS3 ~53.5K
Wii U ~49K
360 ~48.5K

ממש גרוע -גם הPS4 ירד מאוד יחסית להשקה

ניראה שהיתה יתפוצצות בהשקה של הXBO והPS4 ,ואז התחילה צניחה ענקית
כניראה שזה מה שקורה ,ששחקני 360 וPS4 קור חיכו איזה 8 שנים ליורשת ,קנו מיליונים בהשקה ,חלקם קנו את 2 הקונסולות
ואז היתה צניחה טיבעית ,כי אין אף משחק "חובה" כרגע ואף פיצר "חובה" כרגע

בעניין הWIIU ממש גרוע ,ניראה עם מאריו קארט יזיז משהו במכירות

איפה הנתונים על ה3DS וויטה ? ,כן כתבו פה 17 אלף לויטה שזה נוראי ,אבל היתי רוצה לראות את כל הנתונים ביחד

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 פברואר 2014, 14:06

קרירין כל קונסולה שהושקה בהסטוריה בערך יורדת בינואר, השאלה היא עד כמה, ה PS4 אכן קצת מאכזבת אבל מבחינת מספרים היא מכרה בינואר הראשון שלה יותר מאשר הינואר הראשון של קונסולות כמו:
PS2, PS3, XBOX360, XBOX1, WIIU, GAMECUBE, XBOX

אני יודע רק על ה WII שמכרה יותר, על שאר הקונסולות בהסטוריה אין לי נתונים אבל סביר להניח שמכרה גם יותר מרובן, אז כן הנפילה חדה אבל מבחינת מספרים היא נורמטיבית.

ה X1 הציג נפילה באמת חדה, גם ה 360 מכרה יותר וגם הפס3 והפס2, לפחות זה לא WIIU עדיין.

וה 3DS מכר על הפנים, הפס4 מכרה הכי הרבה כשמאחוריה ה X1, כל השאר מכרו פחות שזה אומר שה 3DS לפחות מתחת ל 141K.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2014, 14:43

איפה ראיתה נתונים על ה3DS ?

בעניין הPS4-=דיברתי על הנפילה ,הPS4 אולי עם ההשקה המוצלחת ביותר של קונסולה בהיסטוריה של התעשיה
ולרדת ממספר של כמה מיליונים בהשקה בטיל ,למספר של 250 אלף באזור הכי חזק ,זה ניראה נפילה ענקית

נפילה יחסית לPS4 בתחילת הדרך

אבל השוק הזה מאוד דינאמי ,ככה זה

הכי מעניין אותי כרגע לראות מה יקרה עם הXBO ,במיוחד כמה זמן MS תחזיק את המחיר על 500$ ? ...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 פברואר 2014, 14:51

קרירין, אני גם ציינתי שזה מאכזב ביחס לקונסולה עם הפתיחה הכי חזקה אי פעם, פשוט אמרתי שהנפילה עדיין בגדר הנורמה לינואר והיא עדיין מכרה בינואר יותר מקונסולות עבר מוצלחות שהלוואי שתשחזר את המספרים שלהן.

מה שבטוח שהביקוש לא הולך להיות קרוב לטירוף של ה WII שהקז'ואלס גרמו לה לייצר מספרים פסיכיים בשנות ההצלחה שלה (אבל גם להתרסק באותה מהירות), בשלב הזה ה WII עדיין לא הראתה ממש סימני האטה אבל מדובר במוצר שונה וקהל שונה, אני מעדיף דרך בריאה יותר של קונסולה מסורתית שנבנית לאט ולטווח הרחוק ולא בבליץ ומתה (כמובן שהייתי מעדיף בליץ וטווח רחוק אבל כנראה אי אפשר לקבל הכל :P), אני מקווה שכמו קונסולה מסורתית מוצלחת יגיעו החודשים החזקים והעסק ימריא.

בקשר ל 3DS זה מצויין בכתבות על ה NPD, הפס4 מכרה הכי הרבה, ה X1 מאחוריה, וכל השאר מתחת, אם ה 3DS היתה יותר תאמין לי שהיו מציינים זאת ובמיוחד נינטנדו היתה צועקת את זה מהגגות, המספרים שלו נמוכים מ 141K בוודאות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2014, 15:21

לא אמרתי שה3DS מכרה יותר ,פשוט שאלתי איפה הנתונים ?
חבל שלא מפרסמים מספר ברור

בכל מקרה ה3DS תקבל דחיפה חזקה ביפן עם MH4

לפי הבנתי אורך חיים ה3DS עברה מעל 40 מיליון ,ככה שבעידן הטאבלטים וסמארטפונים ,כבר עשתה את שלה
בטח אורך חיים תעבור את ה50 מיליון של הNES

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2014, 15:47

שום פעם doom and gloom על ירידה של "26% במכירות ריטייל"? לא למדנו עדין ששוק הריטייל הולך וקטן והשוק הדיגיטלי (בטח ובטח עם יציאת הקונסולות החדשות) גדל בקצב הולך ומאיץ?

אין ספק שהמכירות מדהימות.
הX1 מכרה בשלושת החודשים הראשונים שלה מיליון יותר מהצלחת הענק של ה360, במחיר גבוה יותר.
הPS4 מכרה בשלושת החודשים הראשונים שלה, יותר מכל קונסולה אחרת בהיסטוריה (אולי פרט לWII, שעלתה הרבה הרבה פחות).

איך בכלל אפשר להתייחס לנתונים האלו כסימן לכמה שהתעשייה בנפילה? בגלל שקונסולות הדור הקודם (שאחת מהן בן יותר מ8 ואחת בת יותר מ7) נמצאות במגמת ירידה במכירות שלהן? מישהו שמע על קונסולה בת 8 שלא נמצאת במגמת ירידה?
בגלל שאחרי חודשיים חזקים במיוחד, קונסולות הדור הבא מוכרות פחות? No shit, Sherlock, בחודשי ההשקה המלאים מגיעים מכמה חודשים של ייצור ואגירה של הקונסולות. זה החודש הראשון שבו המשלוחים לחנויות מבוססים אך ורק על הטפטוף הקבוע שרואים בכל תקופה פרט לעונת החגים.
איך אפשר בגלל להשוות את הONE לWIIU? היא בטח ובטח מכרה יותר ממנה באותה תקופה והיא כבר נמצאת בערך מיליון יחידות מתחתיה, למרות יתרון של עשרה חודשים.

הONE הולכת למכור בשנתה הראשונה כמות דומה למה שה360 מכרה בשנים הטובות ביותר שלה.
הPS4 היא ההשקה המצליחה ביקום וכנראה תסיים שנה ראשונה עם מספרים טובים יותר מקונסולות בשלות וזולות יותר.
לא יאומן שמישהו מסוגל להתייחס לנתונים כל כך חיוביים, כסימן ל"נפילה מצוק". הזוי.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 פברואר 2014, 00:46

זה שמכירות הפס3 וה360 נופלים כמו אבן ולא במגמת ירידה רגילה. זה שהרגליים של משחקי החגים של 2013 היו קצרים משמעותית ממשחקי החגים של 2012 (NPD אמרו זאת בעצמם). זה שהורדות דיגיטליות בקונסולות של משחקים מלאים לבטח עדיין באחוז חד-ספרתי. זה שלוואן אין שום מחסור ביחידות - יש מלא קונסולות יושבות על המדפים. זה שה3DS עדיין במגמת ירידה וזה אחרי שנה של קיצוץ מחיר, גרסאות חדשות ומשחקים מובילים. כל אלה מציבים סימנים מדאיגים לכל המשתתפים פרט אולי לפס4. יש להמתין עד מרץ-אפריל ולראות איך הדברים נראים. כפי שלא היה צורך להכנס לאופוריה אחרי השיגור המוצלח, לא צריך להכנס לפאניקה החודש ויש להמתין לדאטה של החודשים הבאים. אך בהחלט ניתן להגיד שלמיקרוסופט צריכות להיות נקודות דאגה בנוגע לוואן ביחס לפס4.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 פברואר 2014, 17:42

Kazz כתב:זה שמכירות הפס3 וה360 נופלים כמו אבן ולא במגמת ירידה רגילה. זה שהרגליים של משחקי החגים של 2013 היו קצרים משמעותית ממשחקי החגים של 2012 (NPD אמרו זאת בעצמם). זה שהורדות דיגיטליות בקונסולות של משחקים מלאים לבטח עדיין באחוז חד-ספרתי. זה שלוואן אין שום מחסור ביחידות - יש מלא קונסולות יושבות על המדפים. זה שה3DS עדיין במגמת ירידה וזה אחרי שנה של קיצוץ מחיר, גרסאות חדשות ומשחקים מובילים. כל אלה מציבים סימנים מדאיגים לכל המשתתפים פרט אולי לפס4. יש להמתין עד מרץ-אפריל ולראות איך הדברים נראים. כפי שלא היה צורך להכנס לאופוריה אחרי השיגור המוצלח, לא צריך להכנס לפאניקה החודש ויש להמתין לדאטה של החודשים הבאים. אך בהחלט ניתן להגיד שלמיקרוסופט צריכות להיות נקודות דאגה בנוגע לוואן ביחס לפס4.

^^ בדיוק

לצעוק doom and gloom זה מטופש, אבל לצייר חודש NPD רע עם כמה סימנים בהחלט לא טובים כפרחים ושושנים זה מטופש באותה המידה, הזמן יאמר לאן השוק הולך וכדאי לא למהר להסיק מסקנות לאף צד, אבל אין סיבה גם לחגיגות עדיין לאור ה NPD האחרון ואפשר לראות זאת גם בניתוחים עצמם של האתרים המקצוענים כמו gameindustry.biz שאומנם מתנחמים במכירות של חודש ההשקה אבל הניתוח של חודש ינואר והאווירה אכן שליליים והתוצאות אכן מהוות סוג של דאון ביחס להשקה המעולה, מכאן והלאה אי אפשר לדעת מה הולך לקרות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 14 פברואר 2014, 17:56

מכירות הPS3 וה360 במגמת ירידה רגילה לחלוטין. כלומר, רגילה, חוץ מזה שהיא באה הרבה הרבה יותר מאוחר מכל קונסולה אחרת בהיסטוריה, אז היא מסמנת שהשוק כולו הרבה יותר יציב ממה שהוא היה בדורות קודמים.

לNPD אין מושג מה אורך הרגליים של משחקי החגים של 2013, כי הם לא מסוגלים למדוד מכירות דיגיטליות, שהרבה יותר משמעותיות בעונת החגים הזאת, מעונת החגים הקודמת. הdoom and gloom היחיד שיכול להיות במקום, הוא בנוגע לNPD, שמאבדים בקצב מדאיג את הרלוונטיות שלהם.

זה שלONE אין שום מחסור ביחידות, זה לא דבר רע. זה דבר טבעי לגמרי, עבור קונסולה עם השקה ממש ממש מצוינת וחברה שמסוגלת לייצר כמויות עצומות של קונסולות ולהתאים אותן לביקוש. מחסור בקונסולות זה רע, כי המשמעות היא שאתה מוכר פחות ממה שיכלת למכור. בנוסף, גם הPS4 מתחילה להתייצב בתחום הזה (למרות שהביקוש עבורה גדול יותר ובזכות ביצועים מרשימים ומאוד טובים של סוני בייצור) וסביר להניח שלא נראה עוד מחסורים של הקונסולות, אחרי מרץ ועד תקופת החגים הבאה.

זה שה3DS במגמת ירידה זה ממש לא מפתיע (בטח ובטח אחרי שנה של קיצוץ במחיר שכמובן מהווה פיק זמני). הרי עוד לפני שה3DS יצאה היה ברור שהיא לא תהייה מצליחה כמו קודמתה גם בגלל נינטנדו וגם בגלל העובדה שהשוק הזה נאכל באגרסיביות ע"י הטאבלטים והטלפונים הניידים.

בהחלט עדיף להמתין כמה חודשים ולראות איך הקונסולות החדשות מוכרות, אבל הנתונים שיש לנו מראים שעד עכשיו, הן מוכרות ממש מצוין. שתי הקונסולות החדשות שיצא בתקופת החגים של 2013, הן שתי הקונסולות עם ההשקות הכי טובות בהיסטוריה.
האם זה ימשך? באמת אי אפשר לדעת, אבל כל הסימנים מסמנים שהמצב מצוין.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 פברואר 2014, 20:12

אני לא דואג לא לזה ולא לזה
אין לי מניות באף אחת מהחברות ,ויש לי משחקים בסטים שכבר קניתי לאיזה יותר משנתים ,עם אני ירצה לעבור את כולם

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 פברואר 2014, 17:52

קאוטיק, יש לך נתונים שהמכירות הדיגיטליות הן פקטור גדול יותר שעובר את האחוזים הבודדים?

למה המכירות דגיגטליות יותר משמעותיות החגים? הן הרי היו גם בשנה שעברה, אפשר לשער שעלה מאז אחוז השימוש שבהן אבל אין לנו נתונים עד כמה.

בכל מקרה אין לך שום נתונים אחרים ובטח שאתה לא יודע עד כמה מכירות דיגיטליות הן משמעותיות כדי להכריז ש NPD לא רלוונטי, בינתיים נראה שכל התעשייה מנותחת על פיהם, כשיהיו נתונים יותר שלמים נשתמש בהם אבל בטח שלא נבטל את ה NPD עד אז.

אני לא מבין איך זה שיש כמויות יפות של המוצר בחנויות והביקוש צונח בעשרות אחוזים מעבר לגדר הנורמה זה דבר טוב.

והבנו שהקונסולות פתחו מדהים, אבל פה זה דיון על NPD ינואר והוא במגמה שלילית, מה בדיוק אתה רוצה שנאמר?
אם ה NPD היה אומר שאפס קונסולות נמכרו אז בוא נחגוג כי הם מכרו טוב עד לפני ינואר? לפי הגישה שלך לא משנה איזה NPD היינו מקבלים הכל טוב ובואו נחגוג ואין טעם בדיון.
לא צריך לצעוק DOOM אבל גם לאמר שזה טוב מדי מכדי להיות אמיתי אחרי NPD רע לא צריך, עדיף לחכות ולקוות שהמצב ישתפר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 פברואר 2014, 14:01

bling כתב:קאוטיק, יש לך נתונים שהמכירות הדיגיטליות הן פקטור גדול יותר שעובר את האחוזים הבודדים?

למה המכירות דגיגטליות יותר משמעותיות החגים? הן הרי היו גם בשנה שעברה, אפשר לשער שעלה מאז אחוז השימוש שבהן אבל אין לנו נתונים עד כמה.

בכל מקרה אין לך שום נתונים אחרים ובטח שאתה לא יודע עד כמה מכירות דיגיטליות הן משמעותיות כדי להכריז ש NPD לא רלוונטי, בינתיים נראה שכל התעשייה מנותחת על פיהם, כשיהיו נתונים יותר שלמים נשתמש בהם אבל בטח שלא נבטל את ה NPD עד אז.

אני לא מבין איך זה שיש כמויות יפות של המוצר בחנויות והביקוש צונח בעשרות אחוזים מעבר לגדר הנורמה זה דבר טוב.

והבנו שהקונסולות פתחו מדהים, אבל פה זה דיון על NPD ינואר והוא במגמה שלילית, מה בדיוק אתה רוצה שנאמר?
אם ה NPD היה אומר שאפס קונסולות נמכרו אז בוא נחגוג כי הם מכרו טוב עד לפני ינואר? לפי הגישה שלך לא משנה איזה NPD היינו מקבלים הכל טוב ובואו נחגוג ואין טעם בדיון.
לא צריך לצעוק DOOM אבל גם לאמר שזה טוב מדי מכדי להיות אמיתי אחרי NPD רע לא צריך, עדיף לחכות ולקוות שהמצב ישתפר.

הNPD לא רע. הוא טוב מאוד. הוא ממשיך להראות לנו שהשוק בריא ושיש בו מקום לקונסולות חדשות, אחרי שהיו חששות שזה לא המצב, בעקבות הכשלון של הWIIU.

הביקוש לא צנח מעבר לגדר הנורמה. הוא צנח כצפוי. ציפית שקונסולה תמכור בינואר, כמו שהיא מכרה בעונת החגים? לא בדקתי, אבל אני מהמר שזה לא קרה באף שנה, בהיסטוריה.

הנתונים של מכירות החומרה מצוינים. שתי הקונסולות מוכרות מצוין.

לא אמרתי שהNPD לא רלוונטי. אמרתי שהם מאבדים מהרלוונטיות שלהם, בגלל חוסר היכולת שלהם לספק נתונים דיגיטליים. אין בכלל ספק שהשנה המכירות הדיגיטליות יותר משמעותיות משנה שעברה. זו לא מקריות שכל החברות מדווחות על גידול משמעותי בהכנסות שלהם ממכירות דיגיטליות, כבר תקופה ארוכה.
זה אבסורד שהONE מוכרת טוב מאוד והתגובות הן "האם מייקרוסופט הולכים למכור את חטיבת הבידור לאמזון?", או "האם מייקרוסופט בפאניקה והולכים לחתוך את המחיר בחצי בעוד חודש?".
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 49 אורחים