תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 27 פברואר 2014, 22:07

Nigga כתב:קניתי את ה PS4 בשביל בלעדיים + משחקי ספורט, לא בשביל להריץ משחקים שמגיעים גם ל PC.
כמובן שאז עולה השאלה למה קניתי את ה PS4 בהשקה. אובכן, למה לא? ככה או ככה זה waiting game.

הייתי מתכווח איתך על זה אבל אני סובל מאותו טמטום אז אני אשתוק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 27 פברואר 2014, 16:50

DrKeo כתב:הייתי מתכווח איתך על זה אבל אני סובל מאותו טמטום אז אני אשתוק.

כולנו - בגלל זה אנחנו פה בפורום...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 01 מרץ 2014, 11:44

תמונה
היום אנחנו הולכים לנסות אותו בפעם הראשונה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 05 מרץ 2014, 08:55

חשבתי לחלוק איתכם סיפור אישי על צרכנות נכונה ורמאות של מדינת ישראל:
בתקופה האחרונה ביצעתי לא מעט קניות לאור המעבר לדירה חדשה. אחת הקניות שביצעתי היתה מערכת קולנוע ביתית דרך אתר אמאזון. כידוע המחירים במדינת ישראל מבחינת אלקטרוניקה הינם בעייתים כך שהאופציה והצורך לרכוש מאתרים בארה"ב הינה מובנית. אמאזון הוא אתר המחזיק מדיניות נפלאה בדבר טיפול במיסים ומכס. כחלק מהמדיניות הזאת, כל משלוח העושה שימוש בAmazon global (כל משלוח לחו"ל מאמזון) מחוייב לשלם מראש את עלות המיסים המשוערת בזמן הCheckout באתר, העלות כוללת מכס+מע"מ+דמי טיפול כאשר היטל הדלק והשילוח עצמו משולמים בחלק השילוח. אמאזון גם מחזיקים במדיניות שמסגרתה - אם מדינת ישראל גבתה יותר ממה שאמאזון חשבו, הם ישלמו את ההפרש.

קרה ויצא ששילמתי מיסים בני כ-500 שקל למערכת הקולנוע ביציאה באתר אמאזון. מי שהגיעה החבילה לישראל בידי UPS התקשרה אליי נציגה וביקשה לקבל עוד 1000 ש"ח עבור מכס ודמי טיפול בחבילה, אני אישית הייתי המום, מאחר ולא מדובר היה בפעם הראשונה שרכשתי מוצרי חשמל מאמזון (אפילו הפס4 הגיעה משם) מעולם לא נידרשתי לשלם מעבר למתחייב בCheckout באתר, אם לא דיי בזה ציינה הנציגה כי אמאזון לא העבירו להם שום שקל נוסף מלבד היטלי דלק ועלות השילוח עצמו. כלומר - לאיפה נעלמו אותם 500 ש"ח ולמה לעזאזל מדינת ישראל העלתה לי את המחיר בעוד 500 ש"ח?

אני חייב לשטף עמכם את רשימת עלויות המכס כפי שיקבלתי אותה רק כדי להבין באיזה מדינת עולם שלישית מושחטת אנו חיים:
1) מס קנייה יבוא - הוטל על כל הסכום כל השילוח, כי הרי מה לא הגיוני בלשלם גם על מוצר וגם על שליחת המוצר מכס, מה התעריף להביא מוצר על גמל? האם גם שם יש מכס על הגמל?
2) אגרת רשומון וביטחון - נראה כאילו החבילה שלי השתתפה בתרגיל של צה"ל ונדרשה לשלם אגרה.
3) מע"מ - שוב על הסכום כולל השילוח.
4) דמי ניטול ואחסנה - האבסורד הגדול מכולם, אם המכס המעסיק בבונים מטומטמים לא מספיק להעביר את החבילה שלך בשל ריבוי הפסקות קפה של העובדים שם והחבילה מבלה לילה בפנסיון של המכס אנחנו עוד צריכים לשלם על זה.
5) עמילות מכס - או במילים אחרות, UPS רוצים לדפוק את הלקוח פעמיים ולוקחים עוד 150 ש"ח על שחרור חבילה ממכס ללא קשר לשילוח.

מיותר לציין שאמאזון היו בהלם ממה שסיפרתי להם ומההתנהלות של UPS, הם כמובן ישר הבטיחו להחזיר לי את כל ה-1000 ש"ח ללא כל בעיות וללא כל שאלות.
או במילים אחרות, איך מתנהל עסק שהצרכן בראש מעייניו לעומת מדינת עולם שלישית שרק מנסה להוציא עוד כסף מהאזרח.
נערך לאחרונה על ידי Death_119 ב 05 מרץ 2014, 09:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מרץ 2014, 09:11

קודם כל - אמאזון, מוריד בפניכם את הכובע.
דבר שני - אלון חסן מוסר ד"ש, ותודה.
דבר שלישי - מצטער לשמוע... זה פשוט מרתיח. תתנחם בעובדה שיצאת בסוף רק עם כאב ראש ובלי חור בכיס. קפטן קפיטליזם שוב מציל את המצב :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 מרץ 2014, 09:41

1. אגרות, דמי טיפול/אחסון ועמילות מכס קשורות לups ולא למדינה.
2. המדינה אכן גובה מיסים על המשלוח. ההגיון הוא שהמשלוח הוא חלק מעלות המוצר - בלי משלוח לא היה לך מוצר. זה ככה לפחות מאז שאני התחלתי לעשות משלוחים דרך האינטרנט (12+ שנים)
3. תמשיך להצביע לביבי. ביבי טוב טוב. לא ביבי פוי פוי.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 05 מרץ 2014, 09:46

omerkot כתב:1. אגרות, דמי טיפול/אחסון ועמילות מכס קשורות לups ולא למדינה.
2. המדינה אכן גובה מיסים על המשלוח. ההגיון הוא שהמשלוח הוא חלק מעלות המוצר - בלי משלוח לא היה לך מוצר. זה ככה לפחות מאז שאני התחלתי לעשות משלוחים דרך האינטרנט (12+ שנים)

לא נכון, הנציגה אמרה לי במפורש שדמי איחסון הינה עלות שהמכס גובה, ברגע שהמכס לא משחרר חבילה ומאחסן אותה הם מחייבים את הלקוח על הזמן.
אני מודע שזה החוק, זה לא אומר שלשלם מכס על שילוח זה הגיוני. אם אני מגיע עם מוצר מארה"ב בצורה אישית המכס לא יגבה ממני את עלות הטיסה שלי אלא את עלות המוצר. מכס ומע"מ צריכים להגבות על מוצר, לא על איך הגיע מוצר. על זה כבר שילמנו בשילוח. זה סתם עוד דרך לגנוב כסף מהאזרח לא משנה אם יש חוק המגבה את הדבר או לא.

לא הצבעתי לביבי, הצבעתי למטומטם אחר בשם לפיד. לא שזה משנה, כל מי שאני אצביע לו יהיה מטומטם כי כולם מטומטמים.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מרץ 2014, 10:34

omerkot כתב:1. אגרות, דמי טיפול/אחסון ועמילות מכס קשורות לups ולא למדינה.

1+2. זה פשוט לא מדוייק בעליל, כפי שדודי כבר ציין.
3. גם אני לא, וגם לא ליאיר... אבל לפחות ביבי ובנט היחידים שעומד לעשות משהו בקשר למונופול הנמלים וגם בנוגע למכסים על המון מוצרים (או שלא, אבל היחידים שמנסים), אז לפחות בעניין הזה - אין לי המון בעייה איתם.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 מרץ 2014, 11:01

לא לא לא, לUPS יש את כל הנתונים מאמאזון. הם יודעים בדיוק מה יש שם, כמה המוצר עלה, כמה המשלוח עלה והם יודעים להעביר את זה בלי שזה מתעכב במכס לשניה. אם המכס גבה דמי אחסון זה אומר שUPS לא ביצעו את העבודה שלהם כמו שצריך.
זה לגמרי לא קשור למונופול של הנמלים אלא לחוקים של מדינת ישראל שקובעת על מה לוקחים מכס וכמה. אם אתם חושבים שאתם משלמים יותר מדי, ביבי ויאיר הם לא התשובה אלא המפלגה הליברלית (שבה אני אישית לא תומך)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מרץ 2014, 11:31

אני הצבעתי לליברלית באמת.
ולפי מה שאתה אומר - המכס לא מעכב שום חבילות, גם לא כשיש בר מצווה לאחד העובדים ואף אחד לא מגיע, וגם לא עושה טעויות או פותח מוצרים והורס אותם :P
אני מעריך שמדובר בשיטת מצליח, במקרה הזה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 05 מרץ 2014, 13:15

omerkot כתב:לא לא לא, לUPS יש את כל הנתונים מאמאזון. הם יודעים בדיוק מה יש שם, כמה המוצר עלה, כמה המשלוח עלה והם יודעים להעביר את זה בלי שזה מתעכב במכס לשניה. אם המכס גבה דמי אחסון זה אומר שUPS לא ביצעו את העבודה שלהם כמו שצריך.
זה לגמרי לא קשור למונופול של הנמלים אלא לחוקים של מדינת ישראל שקובעת על מה לוקחים מכס וכמה. אם אתם חושבים שאתם משלמים יותר מדי, ביבי ויאיר הם לא התשובה אלא המפלגה הליברלית (שבה אני אישית לא תומך)

שוב, אני לא מדבר על ניחוש מושכל מצידי, התקשרתי לUPS והם אמרו לי שהחבילה התעכבה במכס (ואני אנחש שזה לא בגלל UPS כי כשUPS מעכבים לי חבילה בגללם אני מקבל הודעה מסודרת ולמה כמו שקרה לי השבוע עם הפלאפונים ובגלל עיכוב ברכבת), הם ציינו שעל כל עיכוב בשל המכס אני צריך לשלם את דמי האחסון. ואני בטוח שאם נקח את לוח השנה של אלון חסן כמו שיובל אמר אתה תראה ששלשום הייתה השקת שווארמה חדשה באשדוד בצהריים.

וברור לי שהישועה הכלכלית שלי לא תגיע מאף פוליטיקאי ישראלי. אני לא רק רוצה מחירים נמוכים אני גם רוצה יעילות והחלום שלי מידי פעם שכל ההסתדרות וגרורות הסרטן שלה ילכו קיבינימט. מה שאני צריך פה זה ראש ממשלה דרום קוראני חזק. מקום בו העובדים מגמרים לשם הצלחת החברה בה הם עובדים ועמידה בזמנים. שיפריטו כבר את כל המדינה הזאת קיבינימט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 מרץ 2014, 23:01

כשאתם שולחים חבילה בדואר חבילות רגיל, המכס יכול לעכב אותה מהטעם שאחוז גבוה מהחבילות האלה מגיעות ממקורות מפוקפקים עם שטרי מטען פיקטיביים והמכס צריך לפתוח את החבילה ואז להעריך מה באמת יש בפנים ומה עלותו. במקרים כאלה הם גם הרבה פעמים פונים לנמען ומבקשים ממנו מסמכים והעיכוב גורר גם דמי אחסון.
כשאתם שולחים מאמאזון דרך ups, אז אין שום ספק לאף אחד מה החבילה מכילה ומה העלות של המוצר והמשלוח. במקרים כאלה, סוכן המכס של UPS פשוט מזין את הפרטים, מוציא שומה ומעביר את החבילה מיד. זה תהליך כמעט אוטומאטי ואם משהו השתבש בתהליך הזה, מי שאשם פה זה UPS שלא ביצעה את העבודה שלה כמו שצריך.

ואגב, עם כל חוסר החיבה שלי לאלון חסן, אין לו פה יד ורגל. חברת UPS מפעילה צי של מטוסים שנוחתים בבן גוריון ולא בנמל אשדוד. מי שפורק את המטוסים האלה הם צוותי הקרקע של UPS ולא הסבלים של אלון חסן. פה הכל מופרט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 מרץ 2014, 15:04

אם כך אז רשויות המכס של רשות שדות התעופה עלולים גם כן להיות אחראים למחדל. :)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 05 מרץ 2014, 15:11

omerkot כתב:כשאתם שולחים חבילה בדואר חבילות רגיל, המכס יכול לעכב אותה מהטעם שאחוז גבוה מהחבילות האלה מגיעות ממקורות מפוקפקים עם שטרי מטען פיקטיביים והמכס צריך לפתוח את החבילה ואז להעריך מה באמת יש בפנים ומה עלותו. במקרים כאלה הם גם הרבה פעמים פונים לנמען ומבקשים ממנו מסמכים והעיכוב גורר גם דמי אחסון.
כשאתם שולחים מאמאזון דרך ups, אז אין שום ספק לאף אחד מה החבילה מכילה ומה העלות של המוצר והמשלוח. במקרים כאלה, סוכן המכס של UPS פשוט מזין את הפרטים, מוציא שומה ומעביר את החבילה מיד. זה תהליך כמעט אוטומאטי ואם משהו השתבש בתהליך הזה, מי שאשם פה זה UPS שלא ביצעה את העבודה שלה כמו שצריך.

ואגב, עם כל חוסר החיבה שלי לאלון חסן, אין לו פה יד ורגל. חברת UPS מפעילה צי של מטוסים שנוחתים בבן גוריון ולא בנמל אשדוד. מי שפורק את המטוסים האלה הם צוותי הקרקע של UPS ולא הסבלים של אלון חסן. פה הכל מופרט.

רשות שדות התעופה לא מופרטת ומי שייקח את החבילה ויעביר אותה לבית המכס זה חבר וועד אחר :twisted:. אלון חסן הוא סימפטום ודוגמא, יש כמוהו בכל פינה ובכל חברה ציבורית בכמויות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 מרץ 2014, 18:15

Death_119 כתב:רשות שדות התעופה לא מופרטת ומי שייקח את החבילה ויעביר אותה לבית המכס זה חבר וועד אחר :twisted:. אלון חסן הוא סימפטום ודוגמא, יש כמוהו בכל פינה ובכל חברה ציבורית בכמויות.

את זה אתה אומר כי אתה רוצה להאשים מישהו בטרטור המציק שעברת וקל לך להאשים את המדינה למרות שאין לה שום קשר לענין.
מי שמחזיק בזכיון לUPS בישראל זו חברת ממ"ן.
חברת ממ"ן אחראית בלי קשר על מסוף המטענים בנתב"ג שהוא כאמור מופרט. מי שפורק את המטוסים של UPS זו חברת ממ"ן. כל הטיפול במכס ובחבילות מתבצע במסוף המטענים של ממ"ן בנתב"ג, מי שהחזיק את מלוא הטפסים שלך זו חברת ממ"ן, מי שעיכב את המשלוח שלך זו חברת ממ"ן ומי שקיבל את התשלום עבור דמי האיחסון על החבילה שלך, זה מי שהחזיק את המחסן שבו ישבה החבילה שלך, או במילים אחרות, חברת ממ"ן.
אתה לא קורבן של אלון חסן - אתה קורבן של ההפרטה.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 05 מרץ 2014, 20:25

אני יודע שאצל DHL מי שמשחרר את החבילה מהמכס זו חברה שנקראת "Muststop" הלא כך גם בUPS? בנוסף, טעויות קורות.. תתנחם בעובדה שהזמנת דרך האתר שלדעתי הוא הכי אמין בעולם וגם קיבלת את מלוא הכסף בחזרה ;)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 מרץ 2014, 12:38

זו הפרטה בערך כמו שרשויות המים הופרטו.
אלו סוכני מכס, שחייבים לפעול לפי רגולציות של רשות המיסים.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2014, 08:28

הזמנות שביצעתי כרגע:
1) South Park גרסאת הפיסי.
2) Infamous: Second son.
3) אוסף הHD של MGS (אל תשאלו אותי למה).
הכל מVGP.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 מרץ 2014, 09:16

Death , זה נכון ש second son עולה 70 דולר בחנות הדיגיטלית?
הם החליקו על הראש תגיד לי!?

אבל עדיין, למה לא הזמנת גרסה דיגיטלית, יש מבצע עכשיו בחנות שעל כל 60 דולר שאתה מבזבז אתה מקבל 10 דולר בחזרה, אתה יכול ללכת ולעשות pre order לאינפמוס ולקבל בהמשך 10 דולר לארנק PSN שלך.
אם המשחק עולה 60 דולר בחנות וההנחה תעשה אותו 50 אז לדעתי זה שווה, אבל גם אם תוריד אותו ל 60 זה זול יותר מכמעט כל מקום אחר.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2014, 09:19

bling כתב:Death , זה נכון ש second son עולה 70 דולר בחנות הדיגיטלית?
הם החליקו על הראש תגיד לי!?

אבל עדיין, למה לא הזמנת גרסה דיגיטלית, יש מבצע עכשיו בחנות שעל כל 60 דולר שאתה מבזבז אתה מקבל 10 דולר בחזרה, אתה יכול ללכת ולעשות pre order לאינפמוס ולקבל בהמשך 10 דולר לארנק PSN שלך.
אם המשחק עולה 60 דולר בחנות וההנחה תעשה אותו 50 אז לדעתי זה שווה, אבל גם אם תוריד אותו ל 60 זה זול יותר מכמעט כל מקום אחר.

בVGP לפני משלוח הוא עולה 54$. בלי קשר יש לי פטיש לקופסאות ולראות שיש לי מאות משחקים מונחים בארון :D בכל הקשור לקונסולות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 מרץ 2014, 12:51

Death_119 כתב:הזמנות שביצעתי כרגע:
1) South Park גרסאת הפיסי.
2) Infamous: Second son.
3) אוסף הHD של MGS (אל תשאלו אותי למה).
הכל מVGP.

אתה מתכנן להתקין את סאות' פארק עם VPN?
סביר להניח שהגירסא הפיזית היא של UPLAY. אני שוקל לבטל את ההזמנה שלי ל360 ולחכות, כדי לראות אם לך זה עובד.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2014, 12:57

Nucleus_Dawn כתב:
אתה מתכנן להתקין את סאות' פארק עם VPN?
סביר להניח שהגירסא הפיזית היא של UPLAY. אני שוקל לבטל את ההזמנה שלי ל360 ולחכות, כדי לראות אם לך זה עובד.

לא יודע. לא נראה לי שתהיה לי בעייה להתקין מרגע שיהיה לי דיסק פיסי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 09 מרץ 2014, 13:02

Death_119 כתב:לא יודע. לא נראה לי שתהיה לי בעייה להתקין מרגע שיהיה לי דיסק פיסי.

אני מאוד מקווה שזה המצב.
אני מבטל את ההזמנה שלי ומחכה לראות מה קורה עם שלך. אני בהחלט מעדיף את המשחק לPC.

אגב, בBASE אני חושב שהמחיר יותר זול והגירסא הבריטית לא מצונזרת, אז אתה יכול להזמין גם משם דיסק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 14 מרץ 2014, 16:49

החדשה...

2014-03-14 09.33.08.jpg
2014-03-14 09.33.08.jpg (118 KiB) נצפה 11298 פעמים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119