נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Yahel12
Warrior

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי Yahel12 » 12 יולי 2015, 18:47

kririn כתב:390 הרגיל לפי הבנתי נימכר באיזה 400$ בארצות הברית
במחיר כזה (1200 שקל ) ,לטעמי הוא הכי מישתלם כרגע ,חבל שבארץ הוא עולה 1800 שקל

הוא נמכר ב330- 350$.. לא 400. בכול מקרה אני גם חושב שהוא יותר משתלם באותו מחיר מול ה970,סיבה אחת פשוטה לזה היא ההמשכיות של הכרטיס הזה עם 8GB של GDDR5.. זו כבר נקודת יתרון ענקית (מבחינתי) אם אני צריך לבחור בין השניים..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יולי 2015, 19:01

אתה מתבלבל בינו לבין ה390 קרירין. הוא חלש מה970, אין מה לקנות אותו אלה אם כמו גיא אתה הולך להיות מה0.1% מהאנשים בעולם שיקנו FREE SYNC.
We're just normal men. We're just innocent men

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 12 יולי 2015, 19:15

DrKeo כתב:אתה מתבלבל בינו לבין ה390 קרירין. הוא חלש מה970, אין מה לקנות אותו אלה אם כמו גיא אתה הולך להיות מה0.1% מהאנשים בעולם שיקנו FREE SYNC.

אני חושב שאפשר להגיד ששניהם שווים, אפילו הם מדי פעם עוקפים אחד את השני (ה390 במשחק כזה, ה970 במשחק אחר), ועם 8GB של זיכרון ששניהם די שווים (עם קצת Overclock ה390 מנצח את ה970 ברוב המשחקים) למה כבר לא לקנות אותו? שניהם באותו מחיר גם.. לא שאחד מהכרטיסים האלו מכוון ל4K, אבל עדיין רף של 8GB הוא נחמד מאוד לדעתי

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 יולי 2015, 20:38

שניהם באותו מחיר, נותנים ביצועים דומים... אוקיי, אבל לאחד מהם יש פיצ׳רים גרפיים בלעדיים במשחקים הכי מרשימים שעבורם קונים את הכרטיסים האלה, אז למה לוותר על האופציה הזו?

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 12 יולי 2015, 21:43

אני אגיד את האמת מהצד שלי לפחות.. יש לי כרטיס Nvidia מאז ומתמיד, ואף פעם לא שמתי לב לשום אפקט מיוחד.. אישית זה גם לא ממש מדבר אליי אז אני חושב שהייתי בוחר בכרטיס עם 8GB,לא שבקרוב אני אשחק על יותר מ1080P כן? אבל עדיין אני חושב שזה נחמד מאשר עשן במשחק, למרות שהיו כמה פעמים שPhysX כן הרשים אותי

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 יולי 2015, 22:28

Laskin כתב:שניהם באותו מחיר, נותנים ביצועים דומים... אוקיי, אבל לאחד מהם יש פיצ׳רים גרפיים בלעדיים במשחקים הכי מרשימים שעבורם קונים את הכרטיסים האלה, אז למה לוותר על האופציה הזו?

ל390 יש 8 גיגה זיכרון
ככה שהפוטנציאל שלו להחזיק יותר זמן ,יותר טוב
גם במקרה שתרצה יום אחד למכור ביד שניה

אין עוד 970 עם 8 גיגה ,וספק עם יהיה כזה
בנוגע לפיצרים של הנווידה ,ואתה מיתכוון בעיקר לפיזיק X ,תזכור שהXBO וPS4 ,משתמשים בכרטיס של AMD ,ומאוד דומים לPC
בPC ,חלק מהשוק משתמש בכרטיסי AMD
ככה שלמה מפתחות ימשיכו לתמוך בפיזיק X ? ,יש דרכים אחרות לעשות פיזיקה ,שיתאימו לכל קונסולות המינסטרים ,והPC

בעניין החוזק ראיתי ביקורות ,אין מנצח ברור ,אבל ברוב המשחקים ה390 מנצח ,ואני לא חובב של AMD
המחיר די דומה ,ככה שהנווידה צריכה לתת תשובה לזה ,או הפחתת מחיר ל970 ,או להוציא כרטיס בן ה970 לבן ה980 ,במחיר תחרותי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2015, 00:56

שוב, אתם מתבלבלים. 390X שקול ל970GTX, לא ה390. ה390X עולה בכלל 430$ ומעלה, ה390 עולה 330$ אבל ה970GTX עדיף עליו בכל צורה אפשרית פחות או יותר בבדיוק אותו מחיר.

יש בדיוק שני כרטיסים של AMD ששווה לקנות מהסדרה הנוכחית. ה380 אם מחפשים כרטיס ב200$ או הFURY (לא הFURY X) אם מחפשים כרטיס בערך 550$. למרות שאם הולכים על 500$+, לא ברור לי למה לא לשים עוד 80$ ולקבל 980TI שמביא איזה 30% ביצועים יותר אבל זאת כבר ההחלטה של הבן אדם.

כמובן שמה שאני אומר הוא אלה אם יש לך דרישות איזוטריות כמו FREESYNC, זה סוג של דיסקליימר בשביל גיא.

אני גם חייב לזרוק מילה על ה8GB. אתם לא תריצו עם הכרטיסים האלה משחקים ב4K ואתם גם לא תריצו עליהם כלום עוד 5 שנים וגם אם כן ההפרשי ביצועים יהיו זניחים. זה סתם בולשיט. נחמד שיש, אבל לא קונים בשביל זה כרטיס עם ביצועים נחותים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יולי 2015, 08:51

יהל, קשה לי להאמין שהאפקטים ״פחות מדברים״ אלייך מאשר עוד זכרון שלא נותן לך פשוט שום דבר. סורי, זה לא אמין (: האפקטים בפאר קריי, וויצ׳ר, באטמן, יוניטי ובעצם כמעט בכל משחק AAA שפשוט נראה טוב יותר רק עם כרטיסים של Nvidia זה יתרון ממשי. אתה יודע, כזה שרואים אותו. בעיניים.

קרירין - זה ממש לא מתחיל ונגמר רק בPhysx, ובכל אופן ממשיכים להשתמש בזה, עדיין, כך שהטיעון שלך משונה מאוד ואין לי מושג איך הכנסת את הפס4/וואן לדיון... אין שום קשר בין מה שיש שם ל*עובדה* שלמרות שיש שם AMD המפתחות מעדיפות להשתמש בכלים של Nvidia לגירסאת המחשב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2015, 11:22

זה לא שהם מעדיפים, אין לAMD כלים למפתחים. אם יש משחק שתומך בTRESS FX, כנראה שAMD עשתה איתם עסקה. GAMEWORKS זה סוס טרויאני גאוני, הוא עוזר למפתחים לעשות בקלות אפקטים שעובדים מצויין על כל מחשב ואז כדרך אגב "היי, יש פה כבר אפקט של שיער ועשן, למה שלא תשתמשו בו ככה על הדרך?". זאת הסיבה למה רואים 10+ משחקים שמתמשים בטכנולוגיות של NVIDIA וגג אחד בשנה של AMD.

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 13 יולי 2015, 12:12

http://store.steampowered.com/app/27091 ... 1_7_15__13

אני לא יכול לחכות לזה!!!! :)
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 יולי 2015, 17:20

DrKeo כתב:אני לא חושב שNVIDIA מתנהגת שונה מAMD. זאת מפתחת טכנולוגיה בלעדית (כל הPHYSX וכדומה) וזאת מפתחת טכנולוגיה בלעדית (מנטל או TRESS FX). זאת קצת עובדת על הצרכנים (3.5GB מהיר ו-0.5 איטי במקום 4GB מהיר) וזאת קצת עובד על הצרכנים (מיתוג של סדרה 200 מחדש כסדרה 300) וכך הלאה. אין לך מה "להחרים" חברה כי היחיד שיפסיד הוא אתה. אתה צריך לקנות את הכרטיס שיתן לך את הביצועים הכי טובים לכל שקל שתשלם, זה הכל.

לא קצת מוזר שאתה טוען כאן שTressFX היא טכנולוגיה בלעדית ואז מזכיר מאוחר יותר שהיא לא באמת בלעדית ולמעשה פתוחה גם למתחרים? הרי AMD לא חוסמים לכרטיסי Nvidia את האפשרות לממש TressFX, ולמעשה גם לא אף טכנולוגיה אחרת שלהם.

אם יש משהו אחר שהוא בהחלט שונה בין שתי החברות זו בדיוק, אבל בדיוק, הגישה הזו לסטנדרטים פתוחים / טכנולוגיית Proprietary. זו הגישה המוצהרת שלהם, ואולי היה אפשר לטעון שזה רק marketing speak - אם זה לא היה בא לידי ביטוי בטכנולוגיות שהם מפתחים ודוחפים כסטנדרטים של התעשייה (בין אם ה-Freesync שלהם שנכנס לDP או המאנטל שנכנס לוולקן):
https://community.amd.com/community/gam ... r-everyone
זה 180 מעלות מהגישה של Nvidia שאפילו הגבילה בזמנו את האצת החומרה של Physx (אחרי שהם קנו אותם) על סתם כרטיסים מתחרים באמצעות "נעילה". אפשר להתווכח על איזו גישה תורמת יותר לשורת הרווח של החברה ו/או לתעשייה בכלל, אבל אי אפשר להתווכח על זה שהגישות שונות לחלוטין.
התחושה שלי אגב היא שאחרי האסון של הפורט של באטמן יהיו יותר חברות שירתעו מלהשתמש בGameworks כל עוד זה יגביל את הפתיחות שלהן - גם אם זה לחלוטין לא באשמת Nvidia עצמה. מבחינה אסטתית גם ככה רוב הדברים שהם מציעים שם הם מימושים מקבילים שלפעמים פחות יעילים וגם לא נראים יותר טוב מאלגוריתמים אלטרנטיביים (AO, AA למשל) והיחוד העיקרי שהם מציעים שם הוא סימולציית פיזיקה שיש לה אלטרנטיבות אחרות שפתוחות לכל הכרטיסים (אבל שעולות כסף).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2015, 17:29

אין שום הבדל בין TRESSFX ונגיד השיער של NVIDIA. שניהם מוצעים למפתחים בחינם ושניהם עובדים על הכרטיסים של המתחרים (לא משהו אבל בגלל שמן הסתם הם בנויים לחוזק של הכרטיסים שלהן). הגישה של NVIDIA קצת יותר סגורה? כן. מצד שני הם לא סתם מפתחים דברים, זורקים לאויר ורואים מה ידבק. הם דואגים לזה שהטכנולוגיות שלהם אשכרה יהיו בפועל במשחקים.

איזה גישה עדיפה לי כצרכן? בתור לקוח של NVIDIA ברור שהגישה שלה, אני מקבל בכמעט כל משחק דברים בלעדיים לי שאם הם לא היו עושים אותם, הם פשוט לא היו קיימים במשחק. לפעמים זה סתם צל ו-AA טוב יותר כמו בGTA, לפעמים זה LIGHT SHAFTS ושינויים תאורה בFC4 או גשם/פיסיקה בבטמן או שיער ועוד אפקטים בוויצ'ר. בסופו של יום אני יודע שאם אני קונה כרטיס של AMD אני לא אהנה מזה ואם אני קונה NVIDIA אני כן, זה מה שעושה בסוף את ההבדל.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 13 יולי 2015, 21:54

באמת שאף פעם לא שמתי לב לאפקטים האלו.. וכן אני כן משחק במשחקים שמשתמשים באפקטים האלו, ועד היום לא היה משהו שהרשים אותי או ששמתי לב אליו ואמרתי, וואו זה קורה בגלל PhysX או כול טכנולוגיה אחרת שהם מציעים, ככה שכרגע זה לא מדבר אליי. לסקין אמין או לא זו כבר בחירה שלך אבל אני אומר אמת (עוד פעם, יש לי כרטיס NVIDIA אז..) ונדב אתה די טועה.. ה390 הוא השווה ל970, לא ה390X.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 יולי 2015, 22:46

יש הבדל מאד מהותי בין TressFX לHairworks: אחד מהם פתוח לשימוש לחלוטין ברמת הsource code ומאפשר למפתחי משחקים וכרטיסים לעשות אופטימיזציות, בעוד השני התחבא מאחורי קוד סגור עם API והסכמי NDA. אתה יכול להוריד אותם בעצמך ולקרוא גם את הסכמי המפתחים המצורפים (במקרה של NVIDIA תצטרך כמובן להירשם אצלם קודם כמפתח)
http://developer.amd.com/tools-and-sdks ... oadsamples

אתה טוען שבתור "לקוח Nvidia" הגישה שלה טובה עבורך כצרכן? היא טובה עבורך רק כל עוד אתה ממשיך לשלם את הפרמיה שלהם ולקנות עוד ועוד כרטיסים של Nvidia כדי לא לאבד את התאימות הזו למשחקים קיימים. זה בדיוק כמו שהגישה של "הגן הסגור" של אפל טובה עבורך רק כל עוד אתה ממשיך לשלם פרמיה ולקנות את המכשיר הבא שלהם, ואם נלך קצת יותר אחורה אז אפשר להסתכל על סוני עם שלל טכנולוגיות הproprietary שלהם מהמינידיסק ועד לכרטיסי הזיכרון שבסופו של דבר לא צלחו בטווח הארוך - אתה למעשה הופך לשבוי של הVendor שקונה אותו גם אם מדובר במוצר יותר גרוע שבפועל נותן לך פחות.

מה עדיף לתעשייה? מצד אחד אם Nvidia לא היו עושים את הדברים האלו (ובמקרים רבים גם מתגמלים את המפתחים שמשתמשים בכלים שלהם), המפתחים פשוט היו בוחרים בכלים מקבילים שפתוחים לכולם. למעשה הרוב המוחלט של המפתחים הרי גם ככה מכניס למשחק את האלטרנטיבות (שוב, כל מה שקשור להצללה ambient occlusion ו-AA מבוצע טוב יותר ע"י אלגוריתמים אחרים) ובדרך כלל רק בדברים כמו Physx או hairworks המשחקים מוצעים בלי אלטרנטיבה. מצד שני זה עדיין כסף שהם שופכים על R&D שבסופו של דבר מייצר תחרות ואלטרנטיבות - ככה שמן הסתם יש פה גם תרומה עם הרבה מאד ערך לתעשייה בטווח הארוך. אבל עדיין מדובר בגישה שונה שמייצרת רק עוד ועוד סגמנטציה - בדיוק התלונה שלך על שוק הVR.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 יולי 2015, 22:53

דרקו צפיתי בסרטון הזה
https://www.youtube.com/watch?v=k9cKZiJw6Pk
והוא לא אמר כלום על 390X

אלה 970 מול 390 ,בבערך אותה רמת מחיר
וה390 יוצא מומלץ יותר

בעניין הנווידה ,יש לי כרטיס שלהם כרגע ,הפיצרים שאתה מדבר אליהם ,הרבה פעמים מצריכים כרטיס יקר ,כל פעם להנות מזה באמת
פשוט כי זה פוגע בביצועים
ככה שגם במקרים שמפתחות בוחרות בזה ,אתה כשחקן צריך לבחור מה חשוב לך יותר
דרך אגב לא שונה מAMD במקרה הזה ,גם שם יש בחירה ,והרבה אלמנטים דוגמת צללים \רזולוציה \תאורה \וכו וכו וכו ,משפעים ישירות על הביצועים
בינתים אני לא רואה אף מישחק AAA ,בילעדי לAMD או הנווידה ,הדברים שאתה מדבר אליהם ,הם תוספות נחמדות במקרה הטוב ,אבל לא נוגעות בכלל למשחקיות
עם מפתחת ,צריכה פיזיקה שנוגעת למשחקיות ,היא בוחרת במשהו שלא מוגבל לחומרה ,חלק מהמשחקים אפילו רצים על OB של אינטל למען השם (רצים חרא אבל בכל זאת )

עם מה שמעניין אותך ,זה רק ליסתכל טוב טוב על כל אפקט ,שלא נוגע במשחקיות ,זה כבר עניין שלך
וגם אז ,כמו שה550TI שלי ,לא מריץ כבר את פיזיק X ,ודברים אחרים ברמה הגבוה ביותר
ככה בעתיד גם כרטיסים חדישים יותר כמו ה970 לא יריצו אותם ,מה תעשה שדרוג כל שנתיים לכרטיס חזק ,רק לאפקטים ?
ואל תבינו לא נכון ,אני לא זונת גרפיקה ולא פאנבויס של AMD
אישית היתי רוצה ,960 4 גיגה ,במחיר טוב ,ככרטיס לשנתיים ,שלוש ,לצערי המחיר שלו קרוב ל970
גם ה380 4 גיגה לא מישתלם לטעמי ,הוא במחיר טוב מה960 ,אבל עדין די יקר למה שהוא נותן
פחות מ4 גיגה ,אני פשוט לא מיתקרב ,כי הדרישות מתחילות לגדול במשחקי AAA ,ככה שכל מה שמיתחת פשוט לא מעניין אותי

ובעניין הזיכרון ,דרקו ה550TI שלי ,סוחב יותר זמן ,כי יש לו 2 גיגה במקום 1 גיגה ,כן הוא חלשלוש היום
אבל הרבה משחקים היום לא שחיקים בצורה נורמלית ב1 גיגה ,נכון שכימאת אין מישחקים שמנצלים 4 גיגה בFHD היום ,אבל אני קונה כרטיס בציפיה לכמה שנים טובות

לא צריכה להיות בעיה במעבר לDX 12 ,כי הוא אמור לתמוך בכרטיסי DX11
ככה שהזיכרון ,זה פרמטר שיכול פוטנציאלית להיות חשוב ,עוד שנתים שלוש ,ברמה של להריץ מישחקים מסוימים ,או לא להריץ אותם

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 13 יולי 2015, 23:04

למרות שה-390 הוא המתחרה הישיר ולא ה-390X, אני חושב שהוא בהחלט לא עדיף על ה-970 באותה רמת המחיר: יכול להיות שיש לו יתרונות בכמה בנצ'מרקים וברזולוציות ספציפיות, אבל הפער בצריכת החשמל מטורף והופך אותו לדעתי להרבה פחות אטרקטיבי לרוב המשתמשים.

ה-390X כביכול עדיף על שניהם, אבל לדעתי זה לא ברמה שמצדיקה הוצאה של 100$ נוספים עבור רוב המשתמשים. מצד שני אין לו מתחרה ישיר בתג המחיר שלו, וכך גם ל-980 GTX ולפיורי שהתמקמו כל אחד בתג מחיר שונה לחלוטין בלי מתחרה ישיר. במקרה של כולם מדובר בעוד קפיצת ביצועים שבאה בתורה עם עוד קפיצת מחיר של כמעט 100 דולר לכל מדרגה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 יולי 2015, 23:17

אתה כבר קופץ לכרטיסי דרגה גבוה ,ולא בינונית גבוה
ואני לא רואה סיבה נורמלית ,לרוה האנשים לקנות אותם היום

ברוב המישחקים ה970 וה390 ,מספיקים לגמרי בFHD ,שזה מה שיש לרוב הגימרים
ובמעבר ל4K ,אין כרגע כרטיס בודד באמת מספק ,אתה צריך לחבר 2 כרטיסי דרג גבוה ,לזה היום
שזה כבר לוח אם יקר ,ספק מיפלצתי ,והרבה כסף על הכרטיסים

מה תעשה ? תחבר 2 טיטן X ?
אני חושב שבשוק כרגע יש ככה

960 4 גיגה מול 380 4 גיגה (פחות מיזה לטעמי כבר עדיף יד שניה )
ו970 מול 390
אני חושב שהנווידה צריכה להוריד את מחיר ה970 ,ולהוציא 970 TI עם 8 גיגה ,ובלי בעית הזיכרון ,שיתחרה ב390

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2015, 00:26

swym כתב:יש הבדל מאד מהותי בין TressFX לHairworks: אחד מהם פתוח לשימוש לחלוטין ברמת הsource code ומאפשר למפתחי משחקים וכרטיסים לעשות אופטימיזציות, בעוד השני התחבא מאחורי קוד סגור עם API והסכמי NDA. אתה יכול להוריד אותם בעצמך ולקרוא גם את הסכמי המפתחים המצורפים (במקרה של NVIDIA תצטרך כמובן להירשם אצלם קודם כמפתח)
http://developer.amd.com/tools-and-sdks ... oadsamples

אתה טוען שבתור "לקוח Nvidia" הגישה שלה טובה עבורך כצרכן? היא טובה עבורך רק כל עוד אתה ממשיך לשלם את הפרמיה שלהם ולקנות עוד ועוד כרטיסים של Nvidia כדי לא לאבד את התאימות הזו למשחקים קיימים. זה בדיוק כמו שהגישה של "הגן הסגור" של אפל טובה עבורך רק כל עוד אתה ממשיך לשלם פרמיה ולקנות את המכשיר הבא שלהם, ואם נלך קצת יותר אחורה אז אפשר להסתכל על סוני עם שלל טכנולוגיות הproprietary שלהם מהמינידיסק ועד לכרטיסי הזיכרון שבסופו של דבר לא צלחו בטווח הארוך - אתה למעשה הופך לשבוי של הVendor שקונה אותו גם אם מדובר במוצר יותר גרוע שבפועל נותן לך פחות.

מה עדיף לתעשייה? מצד אחד אם Nvidia לא היו עושים את הדברים האלו (ובמקרים רבים גם מתגמלים את המפתחים שמשתמשים בכלים שלהם), המפתחים פשוט היו בוחרים בכלים מקבילים שפתוחים לכולם. למעשה הרוב המוחלט של המפתחים הרי גם ככה מכניס למשחק את האלטרנטיבות (שוב, כל מה שקשור להצללה ambient occlusion ו-AA מבוצע טוב יותר ע"י אלגוריתמים אחרים) ובדרך כלל רק בדברים כמו Physx או hairworks המשחקים מוצעים בלי אלטרנטיבה. מצד שני זה עדיין כסף שהם שופכים על R&D שבסופו של דבר מייצר תחרות ואלטרנטיבות - ככה שמן הסתם יש פה גם תרומה עם הרבה מאד ערך לתעשייה בטווח הארוך. אבל עדיין מדובר בגישה שונה שמייצרת רק עוד ועוד סגמנטציה - בדיוק התלונה שלך על שוק הVR.

וזה רלוונטי לנו אם הAPI של השיער סגור או פתוח איך? מה אכפת לי כצרכן אם הAPI פתוח או לא? כצרכן אני יודע שבNVIDIA אני מקבל אפקטים כמעט בכל משחק ובAMD אני מקבל במשחק אחד ב4 שנים פחות או יותר. היחס מטורף, אולי 10 או 20 משחקים ל1 של AMD. אתה חושב שהיה בוויצ'ר שיער טבעי אם לא היה את GAMEWORKS? כנראה שלא. אבל היי, הנה, יש לי 970GTX ואני משחק בוויצ'ר עם שיער טבעי ואם יש לך כרטיס AMD כנראה שאין לך (אלה אם אתה ממש שונא פריימרייט).

NVIDIA מספקת למפתחים כלים, AMD לא. זאת הסיבה שבערך כולם משתמשים היום בGAMEWORKS, כי NVIDIA עושה להם חיים קלים. ועל הדרך הצרכנים שלהם (כן, שלהם. הגיוני לא? הם רוצים לעשות כסף) נהנים מאפקטים מיוחדים. מה רע?

ואיך זה כמו אפל? הפשע הנוראי של NVIDIA הוא שהם נותנים לך בונוסים מגניבים. אתה יכול לעבור לAMD, כל המשחקים יעבדו לך, מה הבעיה? אז אבדת את הבונוסים שנתנו לך בחינם. ואו, ממש פשע. מה קרה? NVIDIA מוציאה כסף, מפתחת טכנולוגיות וזה עושה אותה הרעה? ההפך, הם יוצרים כלים בחינם למפתחים, עושים להם תהליך פיתוח נוח יותר. זה שהצרכנים של NVIDIA נהנים מבונוס, וואללה מה הפשע הגדול.

גם כל נושא הקוד הפתוח של AMD הוא פיקציה. טכנולוגית שיער קוד פתוח... שאף אחד לא משתמש בה ועובדת רע על כרטיסי NVIDIA. מנטל יעני קוד פתוח... רק שהגרסה שתעבוד לכולם מעולם לא יצאה ו-AMD נטשה את הפרוייקט. כל הפיתוחים של AMD הם פחות או יותר חסרי ערך, חוץ מ-FREESYNC אני לא יכול לחשוב על טנולוגית AMD שתרמה משהו לעולם עם כל ה"פתיחות" שלהם.

קרירין, הביצועים של ה390 זהים לגמרי ל290X, הבדל של 1% או 2% לזה או לזה, תלוי בבנצ'מארק. זה מאוד טפשי לקנות 390, אם אתה רוצה כרטיס NVIDIA אז ה970GTX עדיף, אם אתה רוצה כרטיס AMD אז עדיף כבר לקנות 290X שעולה 290$.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 יולי 2015, 05:35

970 לא מגיע עם 8 גיגה זיכרון
290X ,גם לא מגיע עם 8 גיגה זיכרון ,וגם חם יותר מה390

ובכלל ,לא חושב שיש כרגע כרטיס שאני באמת רוצה ,כי רמת המחיר גבוה מידי ,ל970 ו390 ,בארץ לטעמי

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2015, 10:57

העניין הוא שאפילו אם AMD הוי מציעים כלים ללקוחות שלהם - עכשיו זה כבר מעט מדי, מאוחר מדי. נתח השוק שלהם לא יאפשר לחברה עם הרבה שכל שיווקי ואחריות כלפי הצרכנים שלה - להוסיף אפקטים שיעבדו אצל כל כך מעט אנשים, באופן יחסי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2015, 13:03

קרירין, בדודה שלך, מה זה 8GB חוץ ממספר בכרטיס שלא יכול להריץ 4K? אולי תקנה את ה970 כי הוא עם מהירות שעון גבוהה יותר או שתקנה את ה290X כי הוא עם יותר TFLOPS? מעניין אותך מספרים רנדומאלים או איך הכרטיס מבצע?

האירוני הוא שהמשחק שדורש הכי הרבה VRAM הוא GTA5 והמשחק רץ טוב יותר על 970GTX בהפרש לא קטן.

בנושא האפקטים, אף חברה לא תכניס אפקטים ככה סתם כי בא לה, הן לא יתאמצו בשביל AMD או NVIDIA. היסטורית NVIDIA ו-AMD היו משלמות על זה, עכשיו NVIDIA לקחה אסטרטגיה חדשה ופחות או יותר גאונית של "הנה, קחו מלא כלים שיעשו את הפיתוח שלכם זול יותר וקל יותר. אה, ויש כאן בצד גם כמה אפקטים שבלעדיים לנו שאתם צריכים פשוט להדליק, רוצים?". אם AMD רוצה שישתמשו בטכנולוגיות שלהם היא צריכה או לעשות אותו דבר או לשלם (כמו שהיא עשתה עם TR ועם BF4). הבסיס משתמשים, זה קצת פחות חשוב לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 יולי 2015, 13:56

DrKeo כתב:וזה רלוונטי לנו אם הAPI של השיער סגור או פתוח איך? מה אכפת לי כצרכן אם הAPI פתוח או לא? כצרכן אני יודע שבNVIDIA אני מקבל אפקטים כמעט בכל משחק ובAMD אני מקבל במשחק אחד ב4 שנים פחות או יותר. היחס מטורף, אולי 10 או 20 משחקים ל1 של AMD. אתה חושב שהיה בוויצ'ר שיער טבעי אם לא היה את GAMEWORKS? כנראה שלא. אבל היי, הנה, יש לי 970GTX ואני משחק בוויצ'ר עם שיער טבעי ואם יש לך כרטיס AMD כנראה שאין לך (אלה אם אתה ממש שונא פריימרייט).

NVIDIA מספקת למפתחים כלים, AMD לא. זאת הסיבה שבערך כולם משתמשים היום בGAMEWORKS, כי NVIDIA עושה להם חיים קלים. ועל הדרך הצרכנים שלהם (כן, שלהם. הגיוני לא? הם רוצים לעשות כסף) נהנים מאפקטים מיוחדים. מה רע?

ואיך זה כמו אפל? הפשע הנוראי של NVIDIA הוא שהם נותנים לך בונוסים מגניבים. אתה יכול לעבור לAMD, כל המשחקים יעבדו לך, מה הבעיה? אז אבדת את הבונוסים שנתנו לך בחינם. ואו, ממש פשע. מה קרה? NVIDIA מוציאה כסף, מפתחת טכנולוגיות וזה עושה אותה הרעה? ההפך, הם יוצרים כלים בחינם למפתחים, עושים להם תהליך פיתוח נוח יותר. זה שהצרכנים של NVIDIA נהנים מבונוס, וואללה מה הפשע הגדול.

גם כל נושא הקוד הפתוח של AMD הוא פיקציה. טכנולוגית שיער קוד פתוח... שאף אחד לא משתמש בה ועובדת רע על כרטיסי NVIDIA. מנטל יעני קוד פתוח... רק שהגרסה שתעבוד לכולם מעולם לא יצאה ו-AMD נטשה את הפרוייקט. כל הפיתוחים של AMD הם פחות או יותר חסרי ערך, חוץ מ-FREESYNC אני לא יכול לחשוב על טנולוגית AMD שתרמה משהו לעולם עם כל ה"פתיחות" שלהם.

קרירין, הביצועים של ה390 זהים לגמרי ל290X, הבדל של 1% או 2% לזה או לזה, תלוי בבנצ'מארק. זה מאוד טפשי לקנות 390, אם אתה רוצה כרטיס NVIDIA אז ה970GTX עדיף, אם אתה רוצה כרטיס AMD אז עדיף כבר לקנות 290X שעולה 290$.

קודם כל בטח שזה רלוונטי לך: אתה משלם בעקיפין על טכנולוגיות proprietary סגורות כי העלויות לחברה שמחזיקה בהן בבלעדיות ותחת פטנטים גבוהות יותר - והעלות הזו צריכה להתגלגל על הצרכן בסופו של דבר. זו הסיבה שכרטיסי Nvidia ברוב המקרים מציעים פחות תמורה למחיר, כנ"ל מכשירי אפל, כנ"ל הממורי סטיק של סוני וכו'. זה לא עושה אותם רעים בשום צורה והם בהחלט זכאים לקחת פרמיה מהצרכן שמעוניין לשלם יותר על הטכנולוגיות שהם פיתחו או קנו.

מעבר לזה, לא ברור לי באיך אתה בדיוק כותב שAMD לא מספקת כלים למפתחים בתגובה לפוסט שלי שיש בו בדיוק את הקישור לשלל הכלים שהם מספקים למפתחים. אתה לא בודק קישורים בהפוסטים לפני שאתה מגיב אליהם? קפוץ לקישור שכבר הבאתי ותיחשף לכל ה-SDK שלהם ולכל מה שהוא מציע.
הרי יש לך כאן הודעה עם קישור שמפריך מראש את כל מה שאתה טוען כאן, ומה שאתה כנראה לא מבין זה שהכלים שAMD מפתחת פשוט מוטמעים במשחק באופן טבעי. מפתחים שבוחרים להשתמש בהם יכולים לעשות את כל האופטימיזציות שהם רוצים, ומהצד השני אינטל וNvidia שיכולות גם לגשת לקוד ולעשות בצד שלהן אופטימיזציות ככה שהאלגוריתמים ירוצו יותר טוב על החומרה שלהן. וזה לא משנה אם מדובר באלגוריתמים לEQAA, לGI, או לשיער - הכל זמין לכולם. ברוב המקרים אין להם אפילו מיתוג מאחורי האלגוריתמים שהם מוציאים וTressFX היה דווקא יוצא הדופן בקטע הזה כנראה כי שיער היה סוג של holy grail שהם רצו ליחצן.
אבל אם כבר דנים בטכנולוגיות שיער קוד פתוח - הנה ההשפעה על הביצועים:
תמונה

רוצה לדבר על פיתוחים? HBM? שלהם. Unified Shaders? שלהם. FreeSync? שלהם. מאנטל (שכבר הפך לתקן הפתוח וולקן ויחליף לחלוטין את הOpenGl - בניגוד מוחלט לכל מה שאתה כותב פה שוב ושוב)? שלהם. הLiquidVR? שלהם. HSA? שלהם. שלא נדבר על הX64 שלהם שגם אינטל אימצו בסופו של דבר. למעשה זה נראה שהטכנולוגיה שלהם כל כך פתוחה שאתה אפילו לא מודע לזה שהם החברה שעומדת מאחוריה...

אגב, חגיגת ה-290X בפחות מ-300 דולר אגב היתה חיסול עודפי מלאי לקראת הדור הבא. כרגע אי אפשר למצוא אותם במחירים כאלו באמזון או newegg ככה שאלא אם כן מתמזל מזלך אז עדיף כבר 390 (או בעצם 970 מהצד הירוק).

טכנולוגיית השיער של AMD עובדת מצויין על כרטיסים של Nvidia

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2015, 14:12

1) אף אחד, פשוט אף אחד לא משתמש בטכנולוגיות AMD, אולי משחק בשנה
2) הגרף שהבאת הוא בולשיט גמור, לא יודע מאיפה הבאת אותו. השיער בTR מוריד ביצועים בכרטיסי NVIDIA בבערך חצי. אני גם יכול להעיד על זה אישית שהשיער הוריד את TR אצלי על 660TI מ60 ל30. גם על כרטיסי על של זמנו כמו ה680GTX, האפקט שיער הוריד בערך 30FPS בביצועים. אגב אם כבר פתיחות, AMD דאגה לכך שNVIDIA לא תקבל עותק של TR עד השיגור ובגללה כל לקוחות NVIDIA סבלו ממשחק שבור עד עדכון דרייברים שיצא שבועיים מאוחר יותר.
3) אני לא משלם כלום על האפקטים של NVIDIA, עובדה שכשקניתי את ה970GTX שלי (וגם היום אגב) לא הייתה לAMD אופציה זולה יותר, רק יקרה יותר. אז אני אמור לקנות כרטיס AMD רק כי כתוב עליו AMD? כל הנושא הזה של "פרמיה על NVIDIA" זאת לגמרי המצאה שלך. הנה, לך תקנה עכשיו 980TI שחזק מהFURY X ב30$ פחות, אולי אתה משלם כאן פרימיום לAMD? לא ממש, כל דור ומי שנותן דולר לביצועים טוב יותר משלו.
4) כל הטכנולוגיות של AMD, הן נועדו לקדם את האנטרס שלה. השיער? הוא מבוסס על פילרייט מה שכרטיסי AMD תמיד עשו הרבה יותר טוב מNVIDIA כך שלעולם השיער של AMD לא ירוץ טוב על כרטיסי NVIDIA. בדיוק כמו שהשיער של NVIDIA מבוסס על טסלציה מה שתמיד כרטיסי NVIDIA היו טובים יותר בו כך שהאפקט הזה לעולם לא ירוץ טוב אצל AMD.

יש כאן בדיוק שתי אופציות, או שAMD היא איזו פילונטרופית הזוייה (מה שהיא לא) ואם זה המקרה אז שתפרוש כבר היום, ככה לא מנהלים עסק. האופציה השניה היא שAMD אוהבת לעשות טכנולוגיות בלעדיות אליה ולשחק אותה כאילו הן לכולם. בדיוק כמו מנטל, בדיוק כמו TRESSFX.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 יולי 2015, 14:33

1) מצטער, אבל אין לך מושג על מה אתה מדבר פה.
2) תבדוק את הביצועים של TR בכרטיסי Nvidia שוב פעם. זה שהם התעצלו בזמן השקת המשחק לדפוק את המשתמשים שלהם ולהתעלם מהמימוש רק בגלל שהוא הגיעה מחברה מתחרה זו כבר בעיה שלהם - TressFX הוא open-source לחלוטין. מאז הם תיקנו את זה ולמעשה הכרטיסים של Nvidia מטפלים היום בTressFx יותר טוב ממה שהם מטפלים בHairworks...
3) היתה לAMD אופציה יותר זולה - דיברנו על זה ואתה בחרת אולי להתעלם ממנה. זה כמובן לא נכון לכל נקודת זמן (בטח לא בהשקות כרטיסים חדשים וחיתוכי מחירים פתאומיים שעוד לא הגיבו להם בצד השני), אבל זה המצב בדרך כלל.
4) השיער של AMD ב-TressFX לא מבוסס על Fillrate אלא על Vertex Shading. ממזמן כבר Fillrate הוא לא מדד לכרטיסי מסך.
5) ראה סעיף 1. אתה מוזמן להוריד את הקוד הפתוח של TressFX או להצטרף לChronos group ולשאול שם על וולקן ולגלות כמה אתה טועה בשני המקרים. זה לא עניין של פילנטרופיה אלא של אסטרטגיה עסקית - אף חברה היא לא פילנטרופית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 יולי 2015, 14:42

נו באמת, להגיד שNVIDIA יקרים יותר בגלל שהם מפתחים טכנולוגיות בלעדיות זה די הזוי... הם יקרים יותר ***לפעמים*** בגלל שהם יכולים להרשות לעצמם, בגלל שהכרטיסים שלהם טובים יותר בהרבה מקרים ובגלל שיש ערך מוסף לכרטיסים שלהם... עלות הפיתוח של הGAMEWORKS לא מתגלגלת לצרכן, אלא הערך המוסף שזה נותן למשתמשים שלה עלול להשפיע על הקנייה ולכן הם יכולים לבקש כמה דולרים יותר מהמתחרה. זה לא עניין של מימון ההוצאות שלהם בתחום.
ה-970 בהשקה היה כרטיס ללא מתחרים. אולי היה איזה מבצע או משהו, לא יודע, אבל כשהוא יצא - לא היו לו מתחרים. היה אולי כרטיס קר ממנו, איפהשהו, באותו מחיר או אפילו פחות אבל מבחינת עלות-תועלת הוא היה המשתלם ביותר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 29 אורחים