ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי omerkot » 27 יולי 2016, 18:54

שום דבר בתהליך הייצור של טלפון סיני ב50$ לא גורם לו להיות פחות אמין מטלפונים ב600$. אם יש להם בעיות אמינות הן נובעות מתכנון לא מוצלח או בעיות תוכנה. בזמנו דיברנו על זה, אני ממליץ לקנות אחד בתוך תחליף לנגן מוזיקה או אפילו סתם בשביל להתרשם מכמה הרבה טלפון אתה מקבל בכל כך מעט כסף.
נינטנדו יכולה בקלות רבה לייצר היום את מה שאני מתאר במחיר שאני מתאר, עם רווח ניכר ובלי בעיות אמינות. מה היא תעשה? כמו שסייגתי וכמו שאתה מציין, נחיה ונראה... לנינטנדו יש את ההגיון המעוות שלה...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יולי 2016, 19:05

אתה באמת חושב שנינטנדו יכולה להרים סוג של 3ds2 מבוסס טיגרה במחיר לצרכן של 50$? לדעתי לא, אפילו nvidia עצמה מוכרת את השילד מבוסס טגרה x ב200$ ונינטנדו בקושי הרימה טאבלט סינגל טאצ׳ ברזולוציה מביכה ללא cpu או gpu ב150$.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 27 יולי 2016, 19:18

omerkot כתב:שום דבר בתהליך הייצור של טלפון סיני ב50$ לא גורם לו להיות פחות אמין מטלפונים ב600$. אם יש להם בעיות אמינות הן נובעות מתכנון לא מוצלח או בעיות תוכנה. בזמנו דיברנו על זה, אני ממליץ לקנות אחד בתוך תחליף לנגן מוזיקה או אפילו סתם בשביל להתרשם מכמה הרבה טלפון אתה מקבל בכל כך מעט כסף.
נינטנדו יכולה בקלות רבה לייצר היום את מה שאני מתאר במחיר שאני מתאר, עם רווח ניכר ובלי בעיות אמינות. מה היא תעשה? כמו שסייגתי וכמו שאתה מציין, נחיה ונראה... לנינטנדו יש את ההגיון המעוות שלה...

יש לך דוגמא לאחד ב50 ששווה 600? או אפילו אחד ב200 כזה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 יולי 2016, 19:21

DrKeo כתב:אתה באמת חושב שנינטנדו יכולה להרים סוג של 3ds2 מבוסס טיגרה במחיר לצרכן של 50$? לדעתי לא, אפילו nvidia עצמה מוכרת את השילד מבוסס טגרה x ב200$ ונינטנדו בקושי הרימה טאבלט סינגל טאצ׳ ברזולוציה מביכה ללא cpu או gpu ב150$.

הטגרה מגיע אפילו בלי מטען!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 יולי 2016, 19:45

omerkot כתב:שום דבר בתהליך הייצור של טלפון סיני ב50$ לא גורם לו להיות פחות אמין מטלפונים ב600$. אם יש להם בעיות אמינות הן נובעות מתכנון לא מוצלח או בעיות תוכנה. בזמנו דיברנו על זה, אני ממליץ לקנות אחד בתוך תחליף לנגן מוזיקה או אפילו סתם בשביל להתרשם מכמה הרבה טלפון אתה מקבל בכל כך מעט כסף.

למרות שהיו בעבר ספינות דגל חרא מבחינת אמינות ,בכל זאת
רק זכוכית לסמארטפון כמו גורילה גלאס והמתחרות עולה בין10-125 דולר

זה בלי לדבר על רכיבים אחרים יקרים יותר ,נכון שלא כולם קשורים לאמינות ,חלק לביצועים
ואנחנו מדברים פה על סמארטפון,ולא קונסולה נידת ,כי לבנות מערכת כפתורים פיזים ,שיהיו אמינים לאורך זמן ,כולל כל הטילטולים ולחיצות
זה לא זול יחסית

יש בשוק היום נידות בבערך 50$ ,חלק פחות חלק יותר ,ראיתי ביקורות לחלקם ,זה בטח לא ניראה לי אמין
יש לי כמה גימפאדים ב50 שקל שקניתי לקיטנה ,בסיסים דומים לדול שוק ,תחזיק אחד כזה מול נגיד דול שוק 2 ,ותראה אבדל ענק באיכות
לטובת הדול שוק 2 ,קניתי אותם כי היה חסר לי כמה ,ולזמן קצר יחסית
והיתי לחוץ בזמן ,לחפש דברים איכותים יותר ביד 2 ,כולל דול שוק 3 שעדיפים בהרבה

ואני לא רואה את נינטנדו יוצאת ,בנידת שתתחיל ליתפרק אחרי חודשים ,זה יהיה קטסטרופה מבחינתם ,יותר גרוע מהRROD
הם צריכים לבנות אחת אמינה
בזמנו שחלק מהDS LITE ,שבלו מבעיה בציר ,זה נחשב דבר חמור ,למרות שברוב המקרים לא דפק שימוש בקונסולה
כי רק ציר אחד נדפק
אבל תדמין אנלוגית מתפרקת ,אתה יודע מה זה יעשה ? ,הרוב המוחץ של הקונים לא יודע לתקן לבד ,ולא מבין בתחום
זה אומר מימוש אחריות ענקי ,בארצות נתמכות

אז נכון שה3DS גרוטעה מבחינת חומרה ,למעשה היתה חלשה כבר בהשקה ,והN3DS לא אפך אותה למודרנית ,אבל היא בנויה חזק פיזית ,יותר מרוב הסמארטפונים
וזה נבדק על ידי טובים מימני ,כימאט לא קונים לה מגן ,כי היא עמידה ,והמבנה צדפה מוסיף הרבה

זה על חשבון נפח פיזי ,אבל בכל זאת
רק תדמין כמה לחיצות כפתור יש בעורך החיים של כפתור הA
וכמה האנלוגית השמלית הבודדה (כי אין גימפאדים אחרים) ,משומשת בעורך חים
זה לא להחליק יד על מסך זכוכית ,או לחיצות קלות

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 27 יולי 2016, 19:47

אני אתנסח באופן מכובד ואבקש מכם לאתר עבורי את המקום שבו רשמתי שנינטנדו הולכת להרים 3DS9 ב50$ ואת המקום שבו רשמתי שטלפונים ב50$ הם שווי ערך לטלפונים ב600$.
משום שלא תמצאו מקומות כאלה אז אני ארשום שוב: נינטנדו מסוגלת למכור את המוצר שאני מתאר (יחידת שלט מבוססת X1 ויחידה נייחת מבוססת מעבד מעפן וGPU מעפן, ששקולים לאלה של הPS4/XBOX1) ב300-400 דולר תוך רווח נאה ואמינות בסטנדרט המקובל.

עכשיו אני מבין שאתם בקיאים יותר ממני בתמחור של SoCs או בתהליכי ייצור של מוצרי אלקטרוניקה אבל תסלחו לי מאוד...

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 יולי 2016, 21:11

בזה אני מסכים ,פשוט כי ההשקה מתוכננת ל2017 ,ומין הסתם הרכיבים האלו יוזלו עד אז ,מה גם שהגודל הפיזי צריך להיות קטן יחסית
שזה משפיע על אכסון ומשלוחים
בכל מקרה לפי מה שהבנתי ,יש דיבורים שנינטנדו תעשה חשיפה בספטמבר הקרוב ,ואני מת לראות את הקונסולה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יולי 2016, 23:07

omerkot כתב:אני אתנסח באופן מכובד ואבקש מכם לאתר עבורי את המקום שבו רשמתי שנינטנדו הולכת להרים 3DS9 ב50$ ואת המקום שבו רשמתי שטלפונים ב50$ הם שווי ערך לטלפונים ב600$.
משום שלא תמצאו מקומות כאלה אז אני ארשום שוב: נינטנדו מסוגלת למכור את המוצר שאני מתאר (יחידת שלט מבוססת X1 ויחידה נייחת מבוססת מעבד מעפן וGPU מעפן, ששקולים לאלה של הPS4/XBOX1) ב300-400 דולר תוך רווח נאה ואמינות בסטנדרט המקובל.

עכשיו אני מבין שאתם בקיאים יותר ממני בתמחור של SoCs או בתהליכי ייצור של מוצרי אלקטרוניקה אבל תסלחו לי מאוד...

אף אחד לא מתווכח שאפשר לעשות ONE פלוס טגרה X ב-400$ (אפילו עכשיו באמזון אפשר לעשות את זה, הONE עולה 250$ כרגע במכירת חיסול ואני בטוח שאפשר למצא שילד ב-150$ במקום ב200$), זה פשוט נשמע כמו בזבוז לעומת נניח יחידת בסיס שכל מה שיש בה זה GPU בלבד, ביחוד אחרי כל עניין הפטנט של נינטנדו על יחידות בסיס שעוזרות בעיבוד ליחידה ניידת. אבל בסופו של דבר נינטנדו היא נינטנדו ויש לי הרגשה שמה שהם יעשו בסוף זה ניידת עם X1 וזהו בערך, היחידת בסיס סתם תשקף אותה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 28 יולי 2016, 11:35

תוספת העלות של מעבד על גבי הצ'יפ של הGPU היא מינורית בעליל (אולי 5$ בלחץ) ובמקביל, GPU בלבד אומר שיחידת הבסיס לא מסוגלת להשאר מחוברת 24 שעות ביממה ולהוריד משחקים, עדכונים או פרסומות מעיקות שזה מה שנינטנדו בעיקר עושה עם החיבורים האלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יולי 2016, 12:53

omerkot כתב:תוספת העלות של מעבד על גבי הצ'יפ של הGPU היא מינורית בעליל (אולי 5$ בלחץ) ובמקביל, GPU בלבד אומר שיחידת הבסיס לא מסוגלת להשאר מחוברת 24 שעות ביממה ולהוריד משחקים, עדכונים או פרסומות מעיקות שזה מה שנינטנדו בעיקר עושה עם החיבורים האלה.

הבסיס לא צריך עדכונים כי הוא סוג של shell בלבד ממילא, 100% היכולות צריכות להיות בגוף הנייד אם הם רוצים שהוא יהיה נייד לגמרי. אבל עדין, נינטנדו, מי יודע מה הם יעשו, אני עדין מצפה לידית נשיאה ליחידת הבסיס.

בכל מקרה אני מאוד אשמח אם היחידה הניידת היא פשוט הDS החדשה והיחידה הנייחת פשוט פס4 והן יודעות לדבר בינהן, זה הכל. מאוד מרענן לראות את נינטנדו הולכת בכיוון רציונאלי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 יולי 2016, 11:44

ושמועה רצינית שעושה גלים בשעות האחרונות היא שהצי׳פ שנינטנדו הולכת לעשות בו שימוש עבור ה-nx מבוסס על ארכיטקטורת pascal ולפי חבר׳ה יודעי דבר בneogaf הnx יותר חזקה ממה שאנשים נוטים לחשוב.

חדשות מעולות אם זה נכון. הבנתי שהמקור של השמועה מאוד מאוד אמין ויחד עם העובדה ששימוש בצי׳פ חסכוני כמו פסקל חשוב מאוד לעניין חיי הסוללה אם אכן מדובר בניידת היברידית,הייתי אומר שהכל מתחיל להתחבר.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 30 יולי 2016, 12:44

אם זה נכון אז זה מחזק את ההערכה שלי שיש פה יחידת בסיס חזקה שעושה סטרימינג ליחידת קצה קטנה כי קשה מאוד לדמיין איך לוקחים ודוחפים GPU בסדר גודל כזה לתוך שלט קטן עם סוללה קטנה וללא קירור (אפילו בגירסת המובייל הכי עלובה ומנוונת שלו).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2016, 13:00

omerkot כתב:אם זה נכון אז זה מחזק את ההערכה שלי שיש פה יחידת בסיס חזקה שעושה סטרימינג ליחידת קצה קטנה כי קשה מאוד לדמיין איך לוקחים ודוחפים GPU בסדר גודל כזה לתוך שלט קטן עם סוללה קטנה וללא קירור (אפילו בגירסת המובייל הכי עלובה ומנוונת שלו).

אם זה נכון, אז לא מדובר על קונסולה ניידת-נייחת משולבת? היחידה הניידת לא באמת תוכל לפעול בלי הזרמה מהיחידה הנייחת?

---

מעבר חד משמועות על העתיד, למבט על העבר - סקירה נהדרת של DF על כמה ממשחקי ההשקה הכי מרשימים בהיסטוריה של נינטנדו:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 יולי 2016, 13:13

Nvidia היא לא זאת שאמרה ממש לא מזמן שהקונסולות זה עסק ללוזרים (בפרפראזה, כמובן)?
?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 30 יולי 2016, 13:45

מה בדיוק נינטנדו תעשה קשה לדעת... יכול להיות שיהיו משחקים שירוצו על היחידה הניידת בלבד (למשל אמולציות של משחקים ישנים או משחקים עצמאיים שימכרו בחנות). עדיין, הכל ספקולציות. לנינטנדו יש נטייה לעשות הרבה שטויות חסרות הגיון...

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2016, 13:48

Klayman כתב:Nvidia היא לא זאת שאמרה ממש לא מזמן שהקונסולות זה עסק ללוזרים (בפרפראזה, כמובן)?

אני חושב שהם פשוט התרחקו משם, כי מתח הרווחים נמוך במיוחד.
לעומת זאת, פה מדובר על למכור לחברה את המעבד שהם מייצרים בכל מקרה ומוכרים לכל חברה שרוצה בזה. סיפור קצת שונה מלייצר כרטיס מסך ומעבד מקוסטמים, שיש רק לקוח אחד שאי פעם ישתמש בהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 יולי 2016, 14:16

כן אבל..... האם הצ'יפ באמת יהיה 1:1 למה שהם מייצרים?
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2016, 15:16

הx2 מבוסס פסקל...

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 30 יולי 2016, 15:22

גם המעבדים שבX1 והPS4 מבוססים על שבבים קיימים של AMD.. לא? זה לא אומר שהשבב הסופי הוא 1:1 לשבב שיוצא מהמפעל בדר''כ.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 יולי 2016, 15:33

Klayman כתב:כן אבל..... האם הצ'יפ באמת יהיה 1:1 למה שהם מייצרים?

לא יודע. נצטרך לחכות ולראות באמת. יכול להיות שכן, כמו שמיוצרים מלא סנאפדרגון 810 ושמים אותם במלא טלפונים, של מלא חברות.
יכול להיות שNVIDIA שינו את דעתם וחושבים ששווה להם לייצר לנינטנדו צ'יפ, כי הם ממש מאמינים בהם ולמרות מתח הרווחים הנמוך, הם חושבים שימכרו 200 מיליון חתיכות ב8 שנים.
יכול להיות שנינטנדו מוזרים וכמו שהם הצליחו לייצר טאבלט 1-טאץ' ברזולוציה מביכה וקונסולה עם מעבד בן 15 שנה בעלות פסיכית, גם פה NVIDIA איכשהו כן מקבלים מלא כסף על כל חתיכה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2016, 15:41

למה נינטנדו מחכה למרץ 17 כשהx1 בשוק ממאי 15? למה ליצר ב20nm כשאפשר ב16? למה לשים צ׳יפ שמשפשף את הwiiu מלמעלה במקום אחד שמשפשף את הפס4 מלמטה? למה לא להיות על פסקל הסופר יעיל מבחינת חום וצריכת חשמל במקום מקסוול הזללן (יחסית לפסקל) כשאתה מנסה לעשות קונסולה ניידת? אני יודע שהדבר האחרון שיש לנינטנדו זה הגיון בריא אבל כל דבר אפשרי במסלול שהם רוצים לקחת (אם הוא באמת ניידת) מכוון אותם לx2.

עריכה:
הנה, זה מה שמצאתי על השמועה, אם זה נכון כנראה שהכיוון הוא x2 (או לפחות וריאנט שלו):

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 יולי 2016, 16:11

,להנוידה כבר יש טאבלט, ב200 דולר
אומנם כרגע לא x1, אלה k1
אבל הוא יצא ב2015

יש לי אותו, והוא מאוד טוב
תצורה של קונסולה ניידת, תהיה שונה זה ברור
אבל עד 2017. אני בטח לא יכלול x2

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2016, 16:32

איך k1 קשור?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 יולי 2016, 21:08

קודם כל רציתי לכתוב ,אני בטח לא ישלול
שנית,הk1 יצא ב2015 ,והטאבלט ב2015

הם לא הוציאו טאבלט השנה ,אלה קונסולת א דרואיד ניחת ,שכוללת x1
ככה שב2017 ,יש אפשרות תאורטית לx2 ,או משהו מקביל ,באיזה 200 דולר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 יולי 2016, 22:04

הx1 יצא ב2015, הx2 קיים כמעבד לכלי רכב חכמים כך שבתאוריה אם nvidia יכולה להוציא להם וריאנט של הx2, כזה שלא תקוע בקלאסטר המוזר הזה שהם יצרו לכלי רכב, נינטנדו יוכלו לקבל משהו לא רחוק מהפס4.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 47 אורחים