במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 דצמבר 2017, 13:00

אני לא חושב שקיים סיכוי שנראה קונסולות חדשות רק ב-2022. הדור הקודם הוא לא אינדיקציה לכלום והוא היה חריג מאוד בגלל שסוני וגם מיקרוסופט שפכו הון על R&D לחומרה מקוסטמת בטירוף ל-PS3 ול-360 (בדגש על סוני,ששם ההשקעה גם לא ממש הוכיחה את עצמה בסופו של דבר) ועלויות הפיתוח שזינקו משמעותית מהדור הקודם,המעבר מ-SD ל-HD,הכניסה של אונליין לקונסולות בצורה משמעותית,כל אלה היו תהליכים שגרמו לדור הקודם להיגרר הרבה מעבר למה שהוא היה צריך ומספיק לחזור לשנים 2011-2013 ולשמוע אשכרה תחינות של מנכ"לים של מפיצות גדולות לסוני ומיקרוסופט להכריז כבר על הקונסולות החדשות. אם אנחנו לא רוצים שידור חוזר של האטה משמעותית במכירות חומרה ותוכנה ונבואות אפוקלפיטיות על סוף עידן הקונסולות כמו ששמענו לפני היציאה של הדור הנוכחי,התחדשות של החומרה וקפיצת דור הם הכרח ורצוי שזה יקרה עד סוף 2020.
לגבי עניין השידרוגים ולא קפיצות דור-מארק סרני היה מאוד ברור בנוגע לעניין ביום ההכרזה של ה-PS4 PRO ואמר באופן חד משמעי שסוני לא מוותרת על הדורות ושבעיניהם זה חלק קריטי בהתפתחות של המדיום.
אני לא יודע איזה גישה מיקרוסופט לוקחת בעניין,אבל אני בספק אם הם יתחילו לפמפם כל שנתיים קונסולות חדשות רק כדי לשמור על הריענונים האלה ולא לקפוץ דור. אני חושב,שבמקרה הכי גרוע,הם יוציאו את הממשיך האמיתי של ה-One שנה אחרי הפס5.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 29 דצמבר 2017, 13:54

השדרוגים האלה לא הגיעו אחרי שנתיים אלא אחרי ארבע...
יש פה שאלה של מה זה דור. כרגע לא נראה שהדור הבא הולך להצדיק שבירה של תאימות בינארית (פלטפורמות x86 ואבולוציה של מערכות ההפעלה הקיימות) ולכן זה יהיה לא חכם מבחינה עסקית לשבור תאימות אחורה במקומות שאין לזה סיבה טובה. זה פחות משמעותי אם הם יקראו לזה פס4 פרו פלוס, פס5 או פס אינפיניטי...

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 29 דצמבר 2017, 17:16

זה יכול מאוד להיות בעיקר בגלל מה שמייקרוסופט עושים מה שדי דוחף את סוני לפינה בכל מה שקשור לתאימות לאחור, אבל שאני אומר פס5 אני מתכוון בעיקר לשידרוג חומרה משמעותי ברמה שסטודיו שרוצה לנצל את החומרה של הקונסולה החדשה יתקשה מאוד להוציא גרסה מסורסת לפס4 או לפרו כי פשוט אין מספיק כוח עיבוד גרפי, מעבד חלש ,מעט זיכרון או מה שזה לא יהיה. יעני הקפיצה הטכנולוגית צריכה להיות משמעותית בהרבה מאשר הפרו ביחס לפס4 המקורית והאקסלוסיבים של סוני צריכים לצאת רק לחומרה החדשה מהיום הראשון (ואחרי שנה-שנתיים ראשונות של משחקי קרוס ג'ן פה ושם רוב המפתחי AAA צד שלישי גם הם יעשו את המעבר באופן טבעי, משחקים קטנים יותר אולי לא), בשביל להצדיק את ה 5 בפלייסטיישן מבחינתי.
בוא נגיד שאם כרגע סוני מחייבים את כל המפתחים שעושים משחקים על הפרו לעשות אותם גם על הפס 4 ולהפך, אין שום סיכוי בעיני שזה יהיה המצב עם הקונסולה החדשה וזה כבר יהיה הבדל די משמעותי, גם אם יהיה אפשר לקנות את קנאק על הפס5 או שאיזה משחק קטן של טים שייפר ב 2023 יתמוך בכל הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 29 דצמבר 2017, 18:54

סיכמת בתגובה שלך בדיוק את מה שמבחינתי הוא קפיצת דור: חוסר יכולת,או קושי מאוד משמעותי,לפתח משחקים גם לחומרה ישנה יותר ולמודל הזה סוני עדיין נאמנים.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 דצמבר 2017, 19:58

הps4 מוכרת מצוין בינתים
וms רק הוציאו את הxbo X

לא רואה מצב שניראה בקרוב יורשות
אולי ב2020 או יותר
וזה עם ms תחליט להוציא קונסולה רגילה, במקום pc סגור
שמריץ גרסה סגורה של win10, שיהיה הxb הבא
כי גם ככה ms העבירה את הבלעדים שלה גם לwin10

בכל מקרה ב2020 אולי ניראה נינטנדו Ns משופרת
מה שאומר שms וסוני, בטח ירצו להוציא מהשוק
את הps4 וxbo הרגילות
אני מעריך שהps4 פרו
והxbo X
יהיו הניחות הזולות ב2020, כניראה בגרסאות רזות
ואז יהיה מקום, או לקונסולות חדשות, עם תאימות לאחור
או לעוד שדרוג

בכל מקרה נחזור קצת לדיון המקורי
סיימתי את מאריו נייר colors, לwiiu

משחק מאוד מאכזב, פשוט היה צריך להיות עוד זמן בתנור
הגרפיקה יפה, יש מספיק שלבים וגיוון באויבים
אבל מערכת קרב מבוססת קלפים, שפשוט לא הרגיש לי נכון לסדרה
כולל שיש מצבים, שאין אפשרות לנצח, עם לא מגעים לקרב עם הקלפים הנכונים

יש גם מצבים שלא ברור איזה קלף צריך ומתי
ופשוט לא היתי מצליח לעבור את המשחק, בלי מדריכים
כי רוב המשחק אומנם קל
אבל יש חלקים מסוימים שחובה לעבור אותם
אבל הם לא ברורים, זה תלונה גם מהרבה ביקורות

המשחק פשוט מתסכל לפעמים, וחבל
מאריו ניר רגיל כמו בn64, או גימקיוב, בגרפיקה הזאת
היה יכול להיות מצוין

בכל מקרה עברתי את המשחק המאכזב מאוד הזה
והתחלתי את זינובליד קרוניקל x

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 29 דצמבר 2017, 21:17

אם נחזור להורייזן, כמה מה-errands עשיתם? אני בינתיים יושב על הקווסט הראשי ועל סיידקווסטס וצברתי בקלוג לא קטן של סידורים (עשיתי כמה בודדים). יש בהם תוכן סיפורי או משהו מעשיר מעבר ללוט אקראי מאנשים אקראיים, או שהמינוח זו הדרך של גרילה לצוות את כל ה"לך תביא"-ים מטעמי נוחות?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2017, 23:21

בנושא השדרוגים כמעבר בין דורות, לפחות בצד של סוני אני רואה בעייתיות גדולה. הם כבר הראו שה-API שלהם חובבני מספיק בכדי שהפרו תאלץ להכיל בתוכה GPU, CPU וקונפיגורצית זיכרון זהות ב-100% לפס4 רגילה בכדי להצליח להמשיך להריץ משחקי פס4 (בכל פרו יש GPU של פס4 רגילה מואץ קלות כך שמשחקים שלא קבלו פאטצ' לפרו בייסיקלי רצים על GPU של פס4 רגילה במהירות שעון גבוהה יותר), כלומר סוני לא סומכים על הAPI שלהם שיחפה על מעבר בין חומרות; אז מה זה אומר על פס5 שכנראה יהיה מבוסס ארכיטקטורה חדשה של GPU, CPU ואולי אפילו מבנה זיכרון שונה? מארק סרני אמר שהם הולכים להוציא פס5 ולא פרו 2 ואני מאמין לו, זה מאוד מתאים לסוני.

האם הפס5 תריץ משחקי פס4? אולי, בתאוריה זה לא אמור להיות כל כך קשה, אבל העניין שהתיחסתי אליו בפסקה הקודמת מראה שהם מפחדים בנושא התאימות. כמו שכבר נאמר פה, הבעיה האמיתית היא צורך בתמיכה בפס4/פס4 פרו אם הקונסולה הממשיכה היא פרו 2 כי ה-CPU של הפס4 (וגם הONE) היה בזוי ביום שהיא יצאה וב-2020-2021 הוא יהיה אפילו יותר בזוי בזמן שהפס5 תהיה עם CPU טוב אם נסתמך על העבודה שAMD נזכרו שהם מתחרים בשוק בCPU אחרי 10 שנים של תרדמת. בדור הבא הולך להיות CPU שהוא שתי דורות מעל לCPU של הפס4, זאת הולכת להיות קפיצה מטורפת כמו קפיצת הזיכרון המטורפת של הדור הנוכחי.

מיקרוסופט, זאת כבר חיה אחרת. אני אפילו לא בטוח שהם מחייבים מפתחים לתמוך בONE S כיום, יכול להיות שמפתחים יכולים לפתח בלעדית לX אם בא להם. מיקרוסופט בונה פלטפורמה, נראה שהחומרה שמריצה את המשחקים פחות משנה להם, כלומר הם לגמרי מאמצים את המודל האנקרמנטאלי. אני לא רואה שום סיבה שהאקסבוקס הבאה לא תהיה X2. יש משחק שלא יכול לרוץ על הX וה-S? סבבה, אז שלא יצא לX ול-S. הרי COD, פיפא ודסטיני ירוצו גם על הS בקלות עם שנמוך גרפי אז תהיו בטוחים שהכל יהיה בסדר בצד הזה. אני בטוח ב-100% שכל אקסבוקס שתצא עד שהמותג הזה ימות, תתמוך לאחור מאקסבוקס המקורית ועד החדשה ביותר. מערכות הפעלה ו-API זה הביסזנס של מיקרוסופט, הם יכולים לגרום לכל דבר להריץ כל דבר.

אה, ואם הייתי צריך לשים כסף מתי יצא הדור הבא אז הייתי שם אותו על 2021, אני אומר שזה יקרה בשנה הזאת עוד מ-2013 כשיצאה הפס4.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 דצמבר 2017, 12:53

DrKeo כתב:
אה, ואם הייתי צריך לשים כסף מתי יצא הדור הבא אז הייתי שם אותו על 2021, אני אומר שזה יקרה בשנה הזאת עוד מ-2013 כשיצאה הפס4.

דור של 8 שנים. בדיוק כמו הקודם. לגמרי סביר.

אני רק מקווה שה"דור" החדש באמת יהיה משהו יותר קרוב לX (מבחינה עקרונית, לא מבחינת החומרה), מאשר הPS4. כלומר, כל המשחקים יעבדו גם על הפרו. זה יהיה בעייתי מאוד אם תהייה קפיצה שסבירה לקפיצת דור ולכן stop gap בסגנון פרו 2 יהיה הכרחי. מייקרוסופט נמצאים במקום הרבה יותר טוב כדי לבצע משהו כזה עם הX.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2017, 14:20

אם הפס5 תתמוך לאחור, אני רואה מצב שבו אני קונה פס5 ומדלג על הפס4 לגמרי. יכול להיות מעניין.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 דצמבר 2017, 14:22

DrKeo כתב:אם הפס5 תתמוך לאחור, אני רואה מצב שבו אני קונה פס5 ומדלג על הפס4 לגמרי. יכול להיות מעניין.

באמת? בלי GOW וTLOU2 למשך שנתיים-שלוש? ככה בקלות?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2017, 19:59

Tlou זה משחק אמצע 2019, עם אנצ׳רטד התאפקתי כבר שנה וחצי, אני אשרוד :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 30 דצמבר 2017, 21:23

לא לדאוג,אם הפס5 תצא בסוף 2019 לא תרגיש שבאמת פספסת משהו :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 30 דצמבר 2017, 21:49

DrKeo כתב:Tlou זה משחק אמצע 2019, עם אנצ׳רטד התאפקתי כבר שנה וחצי, אני אשרוד :)

נו כן. הוא ייצא באמצע 2019 ואז אתה תחכה שנתיים-שלוש עד שתוכל לשחק בו בPS5 שאף אחד לא יודע אם תהייה לה תאימות לאחור. לGOW כבר תחכה שלוש-ארבע שנים.
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 30 דצמבר 2017, 23:18

אבל Death Stranding....

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 דצמבר 2017, 07:44

MGS FREAK כתב:

אבל Death Stranding....

ספיידרמן, RDR2, קנאק 3. לא חסר.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 דצמבר 2017, 11:38

טוב, לפני כמה ימים נתקלתי בטעות במשחק hollow knight. האמת שלא שמעתי עליו עד עכשיו אבל להבנתי זה סתם פספוס שלי ומדובר במשחק די מוכר.
בכל מקרה, הוא 35 ש"ח בסטים כרגע אז קניתי אותו "בשביל לבדוק" (אחרי ששמעתי עליו דברים טובים במשך 7 דקות) ו-וואו.. אני לא יכול להפסיק לשחק.
עוד לא סיימתי אותו ( משחק ארוך יחסית לאינדי, 20 שעות לריצה רגילה לפי HLTB) אבל כבר עכשיו אני יכול להגיד שזה כנראה המטרואידבניה המודרני הכי טוב שיצא לי לשחק. פשוט משחק מושלם ומהודק בצורה בלתי רגילה, מעוצב נפלא (גם אומנותית וגם בעיצוב שלבים, יש פה חיבור בין שלבים ברמה של DS1) ובעל סאונדרק נהדר. אפילו הסיפור מנימליסטי ומעניין.
הגיימפלי מאוד פשוט (אך מהודק) בתחילת המשחק אבל הולך ומתפתח כל הזמן, קרבות הבוסים מאוד מעניינים ומאתגרים.

השורה התחתונה היא שאני יכול להמשיך ככה גם עוד שעות, אבל בקיצור אני מאוד אוהב משחקי מטרואידבניה 2D אינדי כאלו, ושיחקתי בכל השמות הגדולים מהשנים האחרונות. אני חושב שזה הטוב ביותר ששיחקתי, ממולץ בטירוף.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 דצמבר 2017, 11:49

Stick כתב:טוב, לפני כמה ימים נתקלתי בטעות במשחק hollow knight. האמת שלא שמעתי עליו עד עכשיו אבל להבנתי זה סתם פספוס שלי ומדובר במשחק די מוכר.
בכל מקרה, הוא 35 ש"ח בסטים כרגע אז קניתי אותו "בשביל לבדוק" (אחרי ששמעתי עליו דברים טובים במשך 7 דקות) ו-וואו.. אני לא יכול להפסיק לשחק.
עוד לא סיימתי אותו ( משחק ארוך יחסית לאינדי, 20 שעות לריצה רגילה לפי HLTB) אבל כבר עכשיו אני יכול להגיד שזה כנראה המטרואידבניה המודרני הכי טוב שיצא לי לשחק. פשוט משחק מושלם ומהודק בצורה בלתי רגילה, מעוצב נפלא (גם אומנותית וגם בעיצוב שלבים, יש פה חיבור בין שלבים ברמה של DS1) ובעל סאונדרק נהדר. אפילו הסיפור מנימליסטי ומעניין.
הגיימפלי מאוד פשוט (אך מהודק) בתחילת המשחק אבל הולך ומתפתח כל הזמן, קרבות הבוסים מאוד מעניינים ומאתגרים.

השורה התחתונה היא שאני יכול להמשיך ככה גם עוד שעות, אבל בקיצור אני מאוד אוהב משחקי מטרואידבניה 2D אינדי כאלו, ושיחקתי בכל השמות הגדולים מהשנים האחרונות. אני חושב שזה הטוב ביותר ששיחקתי, ממולץ בטירוף.

הוא באמת ברשימת ה"רוצה" שלי. אם אתה אוהב גם קצת שילוב של אלמנטי רוגלייק, אז דד סלס מאוד מומלץ, להבנתי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2017, 12:14

MGS FREAK כתב:

אבל Death Stranding....

אתה לגמרי צודק אבל יש לי הרגשה שהוא יכול להיום גם משחק 2020 ואם אני אצטרך לחכות כמה חודשים כדי לשחק אותו על הפס5 ב60FPS 4K אז אולי זה יהיה שווה את זה. הכל תלוי בלוז אבל ברמת העיקרון אתה צודק, קוג'ימה ישבור אותי :)

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 31 דצמבר 2017, 13:11

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:

אבל Death Stranding....

אתה לגמרי צודק אבל יש לי הרגשה שהוא יכול להיום גם משחק 2020 ואם אני אצטרך לחכות כמה חודשים כדי לשחק אותו על הפס5 ב60FPS 4K אז אולי זה יהיה שווה את זה. הכל תלוי בלוז אבל ברמת העיקרון אתה צודק, קוג'ימה ישבור אותי :)

אלא אם יקרה איזה נס והוא בסוף כן יצא למחשב, לא תהיה לי ברירה אלא גם לקנות PS5 בשבילו.

בקשר ל-Hollow Knight אני מת לשחק בו אבל כרגע נמנע בגלל שילוב של קמצנות, בקלוג גדול, וחוסר בזמן. יצאו לו כבר שני עדכונים בחינם שהוסיפו אזור חדש, בוסים ויכולות ואם אני לא טועה השלישי בדרך.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 דצמבר 2017, 13:29

Nucleus_Dawn כתב:
Stick כתב:טוב, לפני כמה ימים נתקלתי בטעות במשחק hollow knight. האמת שלא שמעתי עליו עד עכשיו אבל להבנתי זה סתם פספוס שלי ומדובר במשחק די מוכר.

הוא באמת ברשימת ה"רוצה" שלי. אם אתה אוהב גם קצת שילוב של אלמנטי רוגלייק, אז דד סלס מאוד מומלץ, להבנתי.

האמת שנתקלתי בהם ביחד, אבל האלמנט של הרוגלייק בו גרם לי להעדיף את hollow knight על פניו ואני ממש לא מתחרט על כך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2017, 13:44

MGS FREAK כתב:
DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:

אבל Death Stranding....

אלא אם יקרה איזה נס והוא בסוף כן יצא למחשב, לא תהיה לי ברירה אלא גם לקנות PS5 בשבילו.

בקשר ל-Hollow Knight אני מת לשחק בו אבל כרגע נמנע בגלל שילוב של קמצנות, בקלוג גדול, וחוסר בזמן. יצאו לו כבר שני עדכונים בחינם שהוסיפו אזור חדש, בוסים ויכולות ואם אני לא טועה השלישי בדרך.

אני לא חושב שיש סיכוי לגרסת PC, הוא מופץ על ידי סוני והוא רץ על מנוע פנימי של סוני. זה לא SFV שהם רק נתנו כסף, הם המפיצה הבלעדית.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 31 דצמבר 2017, 18:08

DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:
DrKeo כתב:
MGS FREAK כתב:

אבל Death Stranding....

אני לא חושב שיש סיכוי לגרסת PC, הוא מופץ על ידי סוני והוא רץ על מנוע פנימי של סוני. זה לא SFV שהם רק נתנו כסף, הם המפיצה הבלעדית.

הסיכוי באמת אפסי עד לא קיים אבל never say never. היה אזכור אחד מוקדם מאוד לגרסת PC מאיזה קומיוניטי מנאג'ר שאחריו לא שמענו כלום אבל אני לא בטוח שנאמר גם חד משמעית שהמשחק בלעדי. אני לא מתכנן לקנות חומרה חדשה בשנים הקרובות אז בכל מקרה לא לוחץ לי, אבל נראה :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 31 דצמבר 2017, 20:13

אמנם ממש קשה לראות את זה קורה אבל מנסיון העבר אם לא מפמפמים בכל הזדמנות את העובדה שזה בלעדי (ראה ערך spiderman ps4, זה אשכרה השם הזמני שלו עד עכשיו) הכל יכול להיות..

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 02 ינואר 2018, 17:57

war of the chosen כל כך טוב! מרגיש כאילו המשחק המקורי היה חצי גמור.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2018, 19:43

swiss-the-engine כתב:war of the chosen כל כך טוב! מרגיש כאילו המשחק המקורי היה חצי גמור.

פאק, ידעתי שהייתי צריך לחכות :/

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 6 אורחים