נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 27 מרץ 2018, 15:28

אני רוצה לחלוק מחקר מעמיק מאוד שעשיתי על RAM ומארזים.
הזיכרון הכי מהיר שהצלחתי למצא הוא TridentZ Series של G-SKILL במהירות 3600MHZ עם זמן תגובה של C15. כמובן שתשימו לב שזה באמת C15 ו-3600HZ כי יש כל מני וריאציות. אה, וזה גם זיכרון ממש לא זול אבל אני ממליץ פה על איכות, לא מחיר. הכי זול להזמין אותו מ-NEWEGG, בארץ הוא עולה 1600 שקלים ל16GB (הוא עלה 1300 אבל מחירי הזיכרון עלו) אבל בNEWEGG הוא 900 שקלים ואחרי משלוח ומיסים הוא יוצא 1150 שקלים. כמו שאמרתי, לא זול, אבל זה הזיכרון הכי מהיר בשוק, אין חיה כזאת 3600MHZ עם לייטנסי C15:
https://www.newegg.com/global/il/Produc ... 6820232306

בצד של המארזים, לקח לי הרבה מאוד זמן למצא מארז עם USB-C קדמי. תאמינו או לא, למרות המעבר המאוד מהיר של המון חברות טכנולוגיה ל-USB-C, פשוט אין חיה כזאת מארז עם כניסה קדמית של USB-C. אז אחרי חיפושים אנטנסיבים ומעבר על מארזים שעולים 4000 שקלים (ברצינות לגמרי, 4000 שקלים), מצאתי מארז אחד במחיר סביר לגמרי. הוא באמת המוצר היחיד בשוק לבן אדם סביר שלא הולך להוציא 1000+ שקלים על מארז, הוא יחסית אלגנטי אפילו אם יש לו טיפה לוק של שרת:
http://www.silverstonetek.com/product.p ... en&pid=680

בפלונטר הוא עולה 500 שקלים, אולי אפשר למצא אותו בפחות כי לא ממש עשיתי סקר שוק.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מרץ 2018, 11:26

אז יש אישור לסדרה 1100 של NVIDIA מדליפה של אחד ממפעלי הGDDR6. על פי הדליפה יהיו שתי ארכיטקטורות מאוד דומות, אחת טיורינג שנועדה ל-AI ולקומפיוט והשניה אמפר שנועדה לשוק הביתי (כלומר אמפר זאת סדרה 11, לא וולטה שבסוף נועד לשוק ה-AI, מכוניות אוטונומיות והשוק החישובי בלבד). הסדרה הביתית תכיל GDDR6 שהוא מהיר כמו HBM2 אבל זול בהרבה, רק 20% יותר יקר מgddr5, כלומר מחיר דומה לGDDR5X שיש בסדרה 1000 ונוח ליצור המוני כמו GDDR5. המודולים של GDDR6 מגיעים בגדלים של 1 ו-2 גיגהבייט, בגלל שלרוב מוצמד צ׳יפ זיכרון אחד לכל קונטרולר, 8 קונטרולרים (אם הכרטיס אכן 256 ביט כמו רוב ה-x70 ו-x80 של nvidia וכל קונטרולר הוא 32 ביט) אומר כרטיסים של 8 ו-16 גיגה gddr6. ה1180ti, אם יהיה לו באס של 384 ביט, יוכל להגיע לכל היותר ל24 גיגה.

התאריך המיועד, יולי השנה. היצור של GDDR6 מתחיל ביוני השנה כך שכל עיכוב ביצור של הGDDR6 ידחה אותם.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 30 מרץ 2018, 19:09

אני חיב להגיד
המחשב שלי מתחיל ליתישן ,אבל כל עוד אני ב1080p
לא מרגיש אף צורך לשדרג

אני חושב שזה מאוד משמח ,עוד בערך שנתיים משלוש
שאני יקנה מחשב חדש ,מה יהיה בשוק
יש סיכוי אפילו ,שניד משחקים ,יריץ משחקים כבדים
ב4k ,60 פרימים לשניה

תחשבו על ניד ,עם מעבד 8 ליבות פיזיות
32 ג'יגה ram
כרטיס מסך מקביל לשני 1080 בכוח
8 ג'יגה ddr6
ואיזה 2 טרה ,ssd

אולי עוד שלוש שנים ניראה נידים כאלו ,באיזה 8 אלף שקל
אני מדבר על תחליף שולחני ,ולא על משהו דק

די בטוח שניראה מחשבים נייחים כאלו ,ב5 אלף שקל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 אפריל 2018, 02:49

עריכה - אוקיי, לא שמתי לב שהיום זה 1 באפריל. מזל טוב, ברוכים הבאים ליום ה-FAKE NEWS. אם כך תהנו מהמתיחה של wccftech.

אוקיי, זה מגה טון בעולם ה-PC. שיתוף פעולה בין אינטל ל-AMD בעולם ה-GPU, הפרוייקט נקרא פרוייקט Canis. לא מדובר ב-GPU של 300$, זה יותר הולך להיות קרוב ל-1000$, אבל מדובר במפלצת הזויה. דבר ראשון השיתוף פעולה, ה-GPU יתוכנן על ידי AMD (כנראה יהיה מבוסס VEGA) אבל ייוצר על ידי אינטל ב-10nm++ במפעלים של אינטל. זה הולך להיות GPU כפול על אותו בורד, כמו ה-295 למשל, כלומר SLI אבל בלי הצרות של SLI. ה-GPU יהיה עם 50TFLOPS, כן, 50, זה מסוג הדברים שמשפילים את הפס5. יש שם 10240 מעבדי הזרמה (לעומת 4096 ב-VEGA64 למשל, כרטיס שהוא בין ה1080GTX ל1080TI), מהירות שעון שעולה על 2.4HGZ (ה-VEGA64 מגיע רק ל-1.7), 32GB של HBM4 (כלומר מהירות פס של 4TB/s לעומת 0.5TB/s ב-VAGA64) וצריכת כוח של 350W.

זה אולי דלף, אבל AMD כבר יצרה קשר עם עיתונאים ובקשה מהם להכחיש אם ישאלו אותם, כלומר זה נכון אבל לא ברור אם ה-SPEC נכון. אם ה-SPEC נכון, הכרטיס הזה הולך להפיל את ה1180TI די בקלות ובתקווה ידחוף את NVIDIA סופסוף לתחרות. התאריך שחרור הוא חצי שני של 2018 כך שבאמת מדובר במתחרה ישיר ל-1180TI. מצד אחד זה יהיה כיף סופסוף לראות תחרות בשוק ה-GPU, מצד שני המצב של AMD כל כך רע שהם צריכים לפנות לאינטל שתיצר להם את הצ'יפ ולשים שניים כאלה על אותו בורד רק כדי להצליח להתחרות. ורק להיות ברור, אף גיימר לא הולך להצליח לקנות את זה כי מדובר בכרטיס שיכרה קריפטו-מטבעות מהר פי 3-4 יותר מכל כרטיס שיש היום בשוק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 אפריל 2018, 14:46

נדב אתה כזה ילד :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2018, 11:17

מסתבר שהדמו SW שהיה בתצוגה של אפיק לריי טרייסינג רץ על 4 כרטיסי טייטן V, או במילים אחרות 60TFLOPS. זה בערך פי 4-5 יותר חזק ממה שהפס5 תהיה ואולי ייצג את ה1480TI.

או במילים אחרות, צפות ל-AO ב-RT ובערך זהו :)

אז קחו בנתיים סרטון של DF על RT:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אפריל 2018, 11:56

כן, אבל באותו וידאו של DF מדברים על זה שהדמו המדובר של SW הוא מתקדם "מדי" ויש אופציות לבצע RT בצורה יעילה הרבה יותר, גם אם פחות מרשימה טכנית.
אני כן צופה משחקים שישתמשו בזה בדור הבא, אבל זה כנראה באמת משהו שנתחיל לראות בAAA רק ב-PS6/XBOX THREE

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2018, 12:09

Laskin כתב:כן, אבל באותו וידאו של DF מדברים על זה שהדמו המדובר של SW הוא מתקדם "מדי" ויש אופציות לבצע RT בצורה יעילה הרבה יותר, גם אם פחות מרשימה טכנית.
אני כן צופה משחקים שישתמשו בזה בדור הבא, אבל זה כנראה באמת משהו שנתחיל לראות בAAA רק ב-PS6/XBOX THREE

זה לא הטכניקה, היא זהה, מה שיש ב-SW הוא שהשתמשו ב-RT לבערך הכל בזמן שבעולם האמיתי ישתמשו בו בזמן הקרוב רק לדברים סופר ספציפים כמו AO, השתקפויות מסויימות, GI או הצללה. לרנדר תמונה מלאה ב-RT, זה עניינים של הפס6, אולי 7.

זה בסדר, מחכה לנו בדור הבא קפיצה הזויה ב-CPU, הולכת להיות מהפכת גיימפליי על הפס5. אפשר לשמור את המהפכה הגרפית הבאה לפס6 :)

וסתם אנקדוטה, בכל הסרטונים קוראים לזה ray tracing בזמן שבפועל זה path tracing כי בשום צורה ray tracing זה לא שמיש בגרפיקה ממוחשבת, בזבוז משאבים אדיר. הפס6 אולי תריץ מנועי path tracing מלאים, מנועי ray tracing יהיו רק ביום שבו אין כבר מה לעשות עם כוח GPU ולא ידעו על מה לבזבז את האקסטרה כוח. אבל אני משער שלצורך העניין עדין נקרא לזה ray tracing :)

סמל אישי של המשתמש
JackQ
Padawan

הודעהעל ידי JackQ » 26 אפריל 2018, 14:09

ב343 Industries
רומזים ש MCC ייצא למחשב, בהודעה שהם הודיעו ש שמיקורוספט לחצו על המפתחים של eldewrito להפסיק כל פיתוח עתידי של "המוד" ל Halo Online שבוטל.
https://www.halowaypoint.com/en-us/news ... ty-content

בפועל, אין למיקרוספט דרך לסגור את המוד שכבר דלף לרשת והשרתים בכלל מאוחסנים על כל המבקש...

לא ברור איך המשך פיתוח המוד יימשך.. אולי אנשים ימשיכו באופן אנונימי, בכל מקרה אני חושב שלהוציא סוף סוף את MCC למחשב יהיה הצעד הכי טוב שמיקורוספט יוכלו לעשות.
פותח דף חדש,Overhadow לשעבר....

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 14:20

זה יהיה יופי של דבר כי אני רוצה לחוות את היילו 4 כבר שנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אפריל 2018, 14:36

אני לא רואה את עצמי משחק במשחקים הישנים כיום... גם ככה היילו הבא יוצא למחשב, אני אחכה לו עם הזמן החופשי שלי :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 14:37

Laskin כתב:אני לא רואה את עצמי משחק במשחקים הישנים כיום... גם ככה היילו הבא יוצא למחשב, אני אחכה לו עם הזמן החופשי שלי :)

ותשחק בהיילו 6 שסוגר טרילוגיה בלי לשחק ב-4 ו-5 קודם? :)
לא מרגש אותי במיוחד לשחק ב-5 אבל דווקא 4 משום מה מושך אותי, העובדה שלא מעט מהחבר'ה של RETRO נמצאים בצוות מסקרנת אותי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אפריל 2018, 14:38

מקווה מאוד שגרסאת ה-PC של MCC,שבשלב הזה כבר די מאושרת,תהיה Play Anywhere,כי זה יהיה ממש דיק מוב מצד MS להכריח אנשים שיש להם כבר את המשחק דיגטלית (כמוני) לשלם עוד פעם,כשכל שאר הכותרים שלהם זמינים בצורה הזו,למעט QB ו-Gears Anniversary שיצאו משמעותית לפני היוזמה הזו.
אגב,אני באמת לא חושב שהיילו 5 יהיה זמין ב-PC,פרנק אוקונור יוזר פעיל מאוד ב-ResetERA והוא אמר לא פעם שיש בעייתיות עם היילו 5 ספציפית כשזה מגיע לפורט PC.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 14:41

Uncle Pey'j כתב:מקווה מאוד שגרסאת ה-PC של MCC,שבשלב הזה כבר די מאושרת,תהיה Play Anywhere,כי זה יהיה ממש דיק מוב מצד MS להכריח אנשים שיש להם כבר את המשחק דיגטלית (כמוני) לשלם עוד פעם,כשכל שאר הכותרים שלהם זמינים בצורה הזו,למעט QB ו-Gears Anniversary שיצאו משמעותית לפני היוזמה הזו.
אגב,אני באמת לא חושב שהיילו 5 יהיה זמין ב-PC,פרנק אוקונור יוזר פעיל מאוד ב-ResetERA והוא אמר לא פעם שיש בעייתיות עם היילו 5 ספציפית כשזה מגיע לפורט PC.

יהיה מבאס אם 4 ו-6 יגיעו אבל לא 5. לפחות שיתנו לחברה חיצונית סטייל בלופויינט לעשות את הפורט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אפריל 2018, 14:43

לי האמת לא כזה אכפת... אבל די ברור שבסוף ה-כ-ל יגיע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אפריל 2018, 14:45

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:מקווה מאוד שגרסאת ה-PC של MCC,שבשלב הזה כבר די מאושרת,תהיה Play Anywhere,כי זה יהיה ממש דיק מוב מצד MS להכריח אנשים שיש להם כבר את המשחק דיגטלית (כמוני) לשלם עוד פעם,כשכל שאר הכותרים שלהם זמינים בצורה הזו,למעט QB ו-Gears Anniversary שיצאו משמעותית לפני היוזמה הזו.

יהיה מבאס אם 4 ו-6 יגיעו אבל לא 5. לפחות שיתנו לחברה חיצונית סטייל בלופויינט לעשות את הפורט.

סמוך עלי,אתה לא מפסיד כלום אם אתה דואג לקמפיין...טעם האכזבה המר עדיין בפה ):

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 14:49

אני אשמח לשחק ב-5 לפני 6 למרות שאני מבין שהוא לא בדיוק השיא של הסדרה ועוד מדובר בסדרה שהשיא שלה לא היה כזה גבוה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 14:49

Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:

גם 4?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אפריל 2018, 14:52

DrKeo כתב:
Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:

גם 4?

4,לטעמי,היה מעולה בהשוואה ל-5. סיפור הרבה,הרבה יותר טוב,תחושה מיסותרין שלא הייתה קייימת מאז היילו 1 ובלי כל מיני פיצ'רים דביליים כמו ממשק היחידה ההזוי הזה שהם תקעו ב-5. בכלל,זה הולך להישמע קצת לא אמין,אבל אני באמת חושב שהיילו 4 מרשים יותר גרפית מ-5 אם מתבססים על גרסאת ה-MCC מול היילו 5 ב-base xbo. לגמרי הייתי יכול להאמין ש-4 הוא משחק מהדור הזה מבחינה טכנית. האמת היא ש-4 הוא כנראה השני או השלישי האהוב עלי בסדרה כשמדברים על קמפיין. 5 אחרון ובפער,אבל המולטי שלו המוצלח ביותר לטעמי.

סמל אישי של המשתמש
JackQ
Padawan

הודעהעל ידי JackQ » 26 אפריל 2018, 15:03

eldewrito יותר פופלארי מ Halo 5 forge.

לא מפתיע כי זה בעיקרון Halo 3 כמו שצריך היה לצאת למחשב רק בלי הסינגל פלייר אבל כמעט כל שאר התוכן כמו Forge והמולטיפלייר.

מיקרוסופט התייחסו במשך שנים לשחקני המחשב כסוג ג'
לא פלא ש"שאריות" כמו פורטים מאוחרים ומוגבלים כמו היילו 2 ו5 Forge לא מצליחים כל כך.

למרות שיש לאחרונה יותר שינוי לטובה כמו יציאות מקבילות של משחקים אז במקרה של mcc(במיוחד אחרי ההצלחה של eldewrito) יש יותר סיכוי מתמיד שייצא למחשב.
פותח דף חדש,Overhadow לשעבר....

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 15:04

נו, אז נשמע שאת 4 בהחלט שווה לשחק. ואני לגמרי מאמין ש4 יותר מרשים מ5, ביחוד כי 5 נראה כמו משחק 360 ב-HD, סוג של רימאסטר או משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 26 אפריל 2018, 17:23

DrKeo כתב:זה יהיה יופי של דבר כי אני רוצה לחוות את היילו 4 כבר שנים.

הוא הכי חלש בסדרה לדעתי: עלילה מקושקשת שמרגישה כאילו מישהו נזכר שצריך לכתוב אותה ארבע שעות לפני הדדליין, משחק שמרגיש הרבה יותר כמו corridor-shooter לאורך חלק די משמעותי מהקמפיין, ועם הסנדבוקס נשקים ואויבים הכי לא מוצלח (גם בהשוואה לbrutes והנשקים שלהם). הפיצול של באנג'י די ירה ברגליים של שני הסטודיואים שיצאו ממנו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2018, 23:45

חדשות טובות, מכירות כרטיסי הוידאו ירדו ב-40% בחודש האחרון ואפשר כבר לראות באמזון כרטיסים במחירים ממש קרובים למחיר המקורי שלהם, למשל 1070TI אפשר למצא בפחות מ-500$ ו-1080GTX בפחות מ-600$. להתחשב בעובדה שלפני חודש המחיר שלהם יכל בכיף להיות כפול או להמכר בבאנדלים של 3+ כרטיסים יחדיו בלבד, המצב ממש טוב.

לא ראיתי שמדברים על זה יותר מדי אבל אית'ריום שינו את שיטת תחשיב המטבע ועכשיו כרית GPU הפכה לפחות לפחות יעילה, כלומר צריך להיות בעלים של חווה תת קרקעית בסין כדי שכרית אית'ריום תהיה יעילה. משם הגיעה הירידה במחיר למרות שבצורה מפתיעה נראה שהאתרי טק הגדולים לא ממש הבינו למה המחיר פתאום ירד אז אלה שני הסנט שלי בנושא.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אפריל 2018, 22:08

אני מקווה שהכל ירד חזרה לשפיעות

דרך אגב יש חברות שמיצרות מחשבים מיוחדים לכריה
ככה שאולי זה גם תרם לירידה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 אפריל 2018, 14:38

לההה 5 יותר טוב מ4. אבל אף אחד מהם לא באמת מעניין במיוחד. כאילו הגיימפליי של 5 לטעמי הכי טוב שהסדרה הייתה אי פעם אבל זה רחוק מלהיות מספיק לטעמי.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים