במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 05 אוקטובר 2018, 19:16

Uncle Pey'j כתב:וואו סטיק,כיף לשמוע שהוא יצא טוב. לפני הרשמים שלך הוא בכלל לא היה על הראדר שלי ועכשיו אני פוזל לכיוונו יותר ויותר..

לפני הביקורות הממש טובות אני חשבתי שזה יהיה ה AC הראשון שלא אקנה בהשקה, ושבמקרה הטוב אשיג אותו באיזה מבצע ב15$ עוד שנה וחצי.. עד כדי כך הוא לא עניין אותי והייתי בטוח שהוא יהיה כישלון.
אבל אני מאוד שמח שבעקבות הביקורות נתתי לו צ'אנס, כי זה התברר בסוף כלפחות הAC שהכי נהנתי ממנו מאז AC2.

רק קח בחשבון שהמשחק באמת עצום ואולי שווה לך לחשוב אם אתה מתכנן עליו או על RDR 2 לתקופה הקרובה. חשבתי שאקנה אותו ואשחק בו קצת עד שיתחיל הסמסטר אבל בפועל אני לא יודע אם אסיים אותו עד סוף החודש. בכל מקרה RDR 2 כנראה נדחק אצלי הצידה למועד מאוחר יותר, כי קשה לי להאמין שגם אם אצליח לסיים את אודיסי לפני שהוא יצא יהיה לי כוח או זמן להכנס ישר לעוד עולם ענק וארוך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2018, 19:17

RDR2 יהיה שם ויחכה לנו במחיר כמעט מלא גם עוד כמה חודשים טובים קדימה..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 אוקטובר 2018, 19:19

Klayman כתב:RDR2 יהיה שם ויחכה לנו במחיר כמעט מלא גם עוד כמה חודשים טובים קדימה..

כן, לא תמיד המחיר זו הבעיה.. לפעמים אתה פתאום מוצא את עצמך צריך להתמודד גם עם החיים עצמם ושני המשחקים האלו בזה אחר זה ישירות זה קצת יותר מדי בשבילי כשיתחיל הסמסטר :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 אוקטובר 2018, 19:27

ברור לי לגמרי.. זו סתם הייתה אמירה ממורמרת :). שני המשחקים האלו בזה אחר זה ישירות (או באותה השנה), זה קצת יותר מדי בכללי.. אני זוכר שלקח לי כמעט 3 חודשים לסיים את הויצ'ר 3 (כמובן שלא שיחקתי כל יום), וכ''כ התעייפתי מזה, למרות שממש נהנתי מהחוויה. קצת קשה לי לחשוב על עוד משחק בסגנון, למרות שיש לי הרגשה ש RDR2 לא יהיה משחק של 100 שעות סינגל פלייר כמו AC:O. אני חושב שהם יילכו על קמפיין ''מהודק'' של 20-25 שעות וכל השאר תסתובב ותעשה מה שאתה רוצה+הרבה משימות צד שונות ומשונות.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2018, 19:36

אין לדעתי שום סיכוי שהקמפיין של RDR2 יהיה פחות מ-50 שעות, אבל גם קשה לי לדמיין מצב שמישהו פשוט ירוץ על המשימות הראשיות, זה לא ממש משחק שרצים עליו, אלא נשאבים לתוכו, ומשימות הצד והדברים הבלתי צפויים שאתה נתקל בהם בדרך למשימות ראשיות הרבה פעמים הופכים להיות עיסוק רציני, מבחינת זמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוקטובר 2018, 19:56

אז סטיק, אתה מצליח להבין למה הממוצע של ACO הוא רק 84?
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2018, 20:30

נראה שהביקורות היותר גבוהות היו יותר של כתבים שהופתעו שהמשחק הזה הוא קצת יותר מ״עוד מאותו הדבר שהיה בשנה שעברה״... זה משחק עם נוסחה כל כל חרושה, שאמנם מצליח שלא לגרום לה להרגיש מעייפת, וזה אכן הישג מעולה, אבל עם הרמה הגבוהה כל כך שיש כיום בעולם המשחקים - קשה לי לראות משחק AC שלא ממציא את עצמו מחדש שעובר את ממוצע ה-90.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 אוקטובר 2018, 20:32

DrKeo כתב:אז סטיק, אתה מצליח להבין למה הממוצע של ACO הוא רק 84?

ירד כבר ל84? בכל מקרה אתה יודע שאין באמת מה להתייחס למספרים ספציפיים בכזו יראת כבוד.. מה ההבדל בין ה84 שלו ל87 של ספיידרמן לדוגמה? אני אמנם רק בהתחלה (אם כי כבר השקעתי בו כמעט את אותו מספר שעות שהשקעתי בספיידרמן..) אבל בינתיים אודיסי הרבה יותר הרשים אותי ממנו.

אני רק אגיד ש84 זה בכלל לא נמוך ושהרושם שנשאר לי אחרי קריאת הביקורות עצמן היה הרבה יותר נלהב ממה שעשוי להשתמע מהמספר הזה בפני עצמו, יחד עם זאת יכולות להיות מליון ואחת סיבות לממוצע 'נמוך'.. למשל העובדה שרק שנה שעברה יצא אוריג'ין שהבסיס שלו זהה. העובדה בכלל שזה משחק שנתי ו/או AC שאנשים אוהבים לקטול (לרוב בצדק), אולי העובדה שהשיווק הרע של המשחק הצליח לגרום גם לשחקן ותיק של הסדרה כמוני לחשוב שזו הוצאה נוראית וככה חלק מהמבקרים ניגשו אליו, אולי המבקרים קיבלו את המשחק לא מספיק מוקדם ובהתחשב בעד כמה הוא עצום הם נאלצו לדחוף אותו בכוח כדי לסיים ולא בקצב הנכון, אולי זו העובדה שהדיבוב של הדמות הראשית באמת מזעזע (וכמובן ששומעים אותה המון במשחק כזה, כמו הוויצ'ר) הפריע לאנשים באותה מידה שזה הצחיק אותי, או אולי באמת חסר לו את הדבר האחד הזה שהוא עושה באמת ממש ממש טוב לצד כל הדברים שהוא עושה טוב, כדי להקפיץ אותו ממשחקי 85 למשחקי 90.
כלומר בעיניי יש לו את הדבר הזה וזה העולם המדהים שכל כך כיף להסתובב בו. נכון לעכשיו באמת הייתי נותן למשחק 90 ובלי זה 'רק' 85 (כשנניח אוריג'ין הוא 75 בעיניי, AC 4 אולי יותר קרוב ל 80), אבל אני מאוד אוהב סטינג היסטורי ואת האפשרות להסתובב בו ולחוות אותו, יכול להיות שבשביל מי שלא אוהב את זה במיוחד אין את האלמנט שהמשחק באמת מצטיין בו להוסיף לכל החבילה של האלמנטים שהמשחק עושה טוב.

כל זה כמובן רק על סמך מה ששיחקתי, יכול להיות גם שהוא פשוט נמרח עד אינסוף או שמבקרים נרתעו מהגודל העד כדי כך עצום שלו. יכול להיות שהוא לא ממשיך להעלות את הרמה ולגוון מספיק עד סופו. אבל אלו דברים שאדע רק כשאסיים, מתישהו..

לאסקיו, השאלה היא האם חייב להמציא את הגלגל כדי לשבור את מחסום ה90? אם כן, אז המשחק לא שם. הוא בסך הכל מצליח לשלב באופן מפתיע ומעורר כבוד המון מערכות שונות שכבר היו במשחקים אחרים, כולל במשחק הקודם של שנה שעברה.
אבל אם לא חייב, אז הוא לגמרי שם פשוט כי מדובר במשחק ממש טוב, ממש מהנה, ממש מעניין, ממש מלוטש. אתה יודע, כזה שממש כיף לשחק בו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אוקטובר 2018, 02:49

אני לא חושב שיש פה התיחסות לציון באיזו יראת כבוד מיוחדת, אבל הם תמיד משקפים משהו. לא תמיד זאת איכות המשחק, לפעמים זה התוצר לעומת ההבטחה המקורית, לפעמים זה הייפ, לפעמים זאת אכזבה ממשהו ספציפי וכך הלאה. אבל זה כן משקף משהו, הרי אם היום היה יוצא "הווצ'ר החדש", איזה יורש לווצ'ר 3 או אפילו סתם משחק באותה רמה כמוהו, כנראה שהוא לא היה עומד על 84. אז מעניין אותי מה פגע בו, הרי זה לא היה משחק עם הייפ מיוחד או הבטחות בומבסטיות; אם הוא משחק מטורף באיכות שלו אז הוא היה אמור לחצות את ה-90 בקלות אבל הוא אפילו לא הצליח לעבור את החצי של ה-80.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 אוקטובר 2018, 03:56

DrKeo כתב:אני לא חושב שיש פה התיחסות לציון באיזו יראת כבוד מיוחדת, אבל הם תמיד משקפים משהו. לא תמיד זאת איכות המשחק, לפעמים זה התוצר לעומת ההבטחה המקורית, לפעמים זה הייפ, לפעמים זאת אכזבה ממשהו ספציפי וכך הלאה. אבל זה כן משקף משהו, הרי אם היום היה יוצא "הווצ'ר החדש", איזה יורש לווצ'ר 3 או אפילו סתם משחק באותה רמה כמוהו, כנראה שהוא לא היה עומד על 84. אז מעניין אותי מה פגע בו, הרי זה לא היה משחק עם הייפ מיוחד או הבטחות בומבסטיות; אם הוא משחק מטורף באיכות שלו אז הוא היה אמור לחצות את ה-90 בקלות אבל הוא אפילו לא הצליח לעבור את החצי של ה-80.

אני חושב שביקורות ממוספרות זה גם ככה דבר כל כך נזיל שאי אפשר להסתכל על זה בצורה עד כדי כך ספציפית.
אני מבין מה אתה אומר ותכף אתייחס לזה, רק אגיד שאם כבר אז לדעתי אפשר להתייחס למספר באופן יותר חופשי, כלומר נניח להכניס משחקים למועדון ה80, ה85, ה90 וכך הלאה.
כמו שאמרתי, מה ההבדל בין ה84 שלו ל87 של ספיידרמן? הוא אוטומטית יותר טוב? הם משחקים כל כך שונים שמאוד קשה לשפוט אותם בכלל על פי אותה מידה מספרית חסרת ערך, אבל אני יכול להגיד שאני יותר נהנה מאודיסי כרגע, אז מה זה אומר?
ורק עוד נקודה בקשר להייפ לפני שאענה לך, הממוצע 84 שלו עכשיו זהה לממוצע של AC 3, אחד המשחקים היותר מבוקרים כיום בסדרה - המשחק ששוגר במצב הטכני השני הכי גרוע בסדרה (אבל.. באמת שקשה להשתוות ליוניטי) ומשחק שסובל מבעיות פייסינג כל כך נוראיות שאפילו הבמאי שלו אמר לאחרונה שהוא בדיעבד היה משנה את כל המבנה שלו.
אני לא חושב שיש אדם שפוי אחד שלא יגיד לך שמכל בחינה אובייקטיבית אודיסי הוא משחק הרבה, הרבה יותר טוב ממנו. אז מה כן ההבדל? זה היה משחק שיצא עם הייפ מטורף כהמשך האמיתי לAC 2 וכסוף הטרילוגיה אחרי שתי חבילות הרחבה גדולות, וההייפ גרם להרבה מבקרים לפספס רגעית את מה שהפך להיות ברור כשהתפזר האבק - מדובר במשחק לא מאוד טוב (הממוצע 113 של GTA4 הוא גם כן דוגמה טובה).
אפשר לקחת דוגמה הפוכה, נניח.. האורדר 1886. האם זה באמת משחק של 63? לא, מדובר במשחק יפייפה עם ערכי הפקה מדהימים וסטינג יחודי שלחלוטין אפשר להנות ממנו, משחק קצר ונחמד של 75 בעיניי ובעיני רבים. מה קרה? שוב, הייפ מטורף רק הפעם ההייפ קבר אותו.
אז האם העובדה שלאודיסי לא היה הייפ הייתה אמורה לסלול לו את הדרך הקלה ל90 או שדווקא במחסור של הייפ הרבה יותר קשה להגיע לשם?
הנקודה היא שהכל כל כך שרירותי וחסר ערך אמיתי. ברור שיש משהו בביקורות, רק השבוע אני קניתי את אודיסי בזכות הביקורות, אבל אני לא חושב שצריך עד כדי כך להשוות בין משחקים לפי מספרים זהים וקריטריונים זהים כשכל אחד בכלל מנסה משהו אחר לגמרי.
האם למשחק זלדה או מריו שיוצאים אחת לכמה שנים וזה מותג עם תווית קבועה של איכות יש סיכוי גבוה יותר להגיע ל90 בהוצאה הבאה מאשר לAC, ללא קשר ישיר לדקויות עצמן באיכות המוצר? סביר להניח שכן, אבל לא יודע.

בכל מקרה זה לא העניין ולא מה ששאלת, אני גם מאמין שאתה מסכים איתי לפחות במידת מה ורק רציתי להבהיר שמלכתחילה השאלה 'למה רק 84 אם הוא כל כך טוב?' עוברת דרך כל כך הרבה מסננים עד שהיא מגיעה לדקויות האמיתיות של האיכות שאמורות להבדיל בין 85 ל90, שאני לא יודע עד כמה יש בכלל טעם לדון בזה. כלומר אם המשחק היה מקבל 70 אז אולי..
אבל, שאלת ואנסה לענות -
קודם כל המשחק לא ברמה של הוויצ'ר. לא אמרתי את זה וגם לא אגיד את זה, הוויצ'ר 3 הוא משחק הדור שלי (כן, גם אחרי GOW) ואודיסי הוא בהחלט משחק מאוד מהנה ומרשים ועצום ועוד שלל אלמנטים טובים, אבל הוא לא הוויצ'ר.
עכשיו, לשאלה מה מונע ממנו לעשות את קפיצת המדרגה הזו מ85 ל90 שאני חושב שמגיע לו כרגע, בהנחה כמובן שזו לא מריחת יתר (מה שלגמרי הגיוני במשחק כל כך ארוך. אגב אורך, זה מעלה או מוריד ממוצע? מניח שלכל מבקר תשובה משלו.) או פשוט חוסר התקדמות טבעית וטובה של המשחק, דבר שאדע רק בהמשך כי אני עוד לא שם, זה כל אחד מהדברים שהצעתי בהודעה הקודמת.
אבל בעיקר - המשחק לא מצטיין בשום דבר כשאתה מבודד אותו.
כלומר מערכת הקרב בבידוד די בינונית, מערכת השדרוגים בבידוד די בינונית, הספינה בסדר כזה, הפלטפורמינג זה AC לטוב ולרע, מערכת הדיאלוג והבחירות אמנם באמת הפתיע אותי לטובה כי לא ציפיתי אבל היא רק טובה ולא יותר, הנמסיס לייט שיש פה כמובן נעשה טוב יותר במורדור שהתבסס עליה, אני יכול להמשיך ככה שעות.. הכתיבה בסדר, הדיבוב בסדר (חוץ מהדמות הראשית! :)), הסיפור בסדר, הבנתם את הרעיון.
הדבר היחיד שבאמת יוצא דופן במשחק הזה זה העולם, הגודל העצום מול תשומת הלב לפרטים הקטנים, וההסתובבות בו.
אני מאוד אוהב את זה, פשוט ככה.. זה כיף לי וזה מעניין אותי ואני אוהב את הסטינג ההיסטורי ואני אוהב את הפרטים הקטנים ואני בצורה הכי פשוטה פשוט מתחבר למה שהמשחק כן עושה בצורה יוצאת דופן.
אבל אם זה לא הטעם של המבקר הספציפי, אז מה נעשה? זה 9 בשבילי, 8.5 בשבילו.
אבל שלא ישמע כאילו אני פתאום מוצא על מה להיות ביקורתי כלפי המשחק, את כל הדברים האלו בדיוק אני יכול להגיד גם על הוויצ'ר 3 שהוא כאמור משחק הדור שלי.
מה יש שם? מערכת קרב בינונית, פלטפורמינג לא קיים, מערכת xp שבורה מהיסוד, מערכת קרפטינג ושיקויים בסדר, עץ סקילים בסדר.. אפשר גם כאן לנתח כל דבר בנפרד ולגלות שמה שיש במשחק זה עולם טוב וכתיבה מצוינת.
ועדיין, זה השילוב של כל המערכות שגורם לשלם להיות הרבה יותר גדול מסך חלקיו.

השאלה היא גם כמובן איך אתה מסתכל על זה, האם המשחק חייב לחדש כדי לשבור מחסום ציון מסוים? כי הוא לא. אולי מספיק שיעשה את מה שהוא עושה מספיק טוב, כי הוא כן.
האם משחק צריך לעשות רק דברים בצורה מצוינת כדי לשבור מחסום ציון מסוים? שוב, הוא לא. אבל הוא כן משלב מצוין המון מערכות שונות שהיה מאוד קשה לראות עובדות כל כך טןב ביחד לפני זה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 אוקטובר 2018, 07:00

חלק מהביקורות מדברות על מיקרו תשלומים
שניכנסו חזק למשחק
אני כבר מת לראות מה גו העצבני יגיד על זה
עוד לא בדקתי עם עשה ביקורת למשחק

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 אוקטובר 2018, 09:42

סטיק רשמים מעולים! באמת עשית חשק למשחק. מעניין אותי מה תאמר בהמשך כי בהקשר לדיון של מדוע הממוצע לא גבוה יותר לאחרונה אני רואה יותר ויותר קולות וכתבות (פוליגון, ג'ים סטרלינג) שמתלוננות עד כמה המשחק גריינדי ומתיש (אלא אם כן משלמים כמובן), יכול להיות שסטיק לא הגיע לזה ורק בהמשך הוא יתחיל לסבול כשהמשחק יבקש ממנו לעשות תוכן פילר מעפן בשביל להתקדם הלאה.

בקיצור, סקרן לראות אם החוויה הטובה של סטיק תשאר ככה לעוד הרבה שעות או שבשלב מסויים יובי תצליח להכניע אותו. תמשיך לעדכן :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 אוקטובר 2018, 09:49

הקשבתי להרבה ביקורות וקראתי עוד כמה - יחד עם הרשמים של סטיק, אני חושב שהוא לא באמת משחק גריינדי, ולא באמת לוקח לו (כמו הכותרת בפוליגון) 15 שעות ועוד 10 דולר כדי להיות טוב.. אני חושב שבניגוד למשחקי AC קודמים, הוא דורש הרבה יותר מהשחקן ויש כאלה שזה לא באה להם בטוב, כי הם ציפו לפחות "עבודה", אולי?

בכללי, הוא נשמע מעולה... מה 5-6 שעות ששמתי בזמנו באוריג'נס (קיבלתי בחינם), אז אני די בטוח שגם od הוא משחק טוב מאוד.
?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 אוקטובר 2018, 10:46

בכללי, הוא נשמע מעולה... מה 5-6 שעות ששמתי בזמנו באוריג'נס (קיבלתי בחינם), אז אני די בטוח שגם od הוא משחק טוב מאוד.

אבל לא מובר על אורגין
פה מובר על הרבה יותר אפשרויות למיקרו תשלומים
וראיתי לפחות ביקורת אחת ,שקניה של משהו מסוים ,אופכת את המשחק לטוב יותר
וזה לא צריך להיות ככה

מדובר על משחק SP ,לפחות זה העיקר בו ,לא יודע עם יש MP

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 אוקטובר 2018, 12:59

לא יודע, יש תפריט של מיקרו תשלומים (שאגב, יופליי עובדת ככה שאתה מקבל נקודות מלשחק במשחקים, אני חושב שתאורתית יש לי מספיק נקודות כדי לקנות די הרבה דברים בתפריט הזה גם בלי לשלם שקל) כמו בכל משחק AC מאז יוניטי, ומעולם לא נכנסתי אליו.
יוניטי עבד ככה שאתה יכול לקבל סט 'אגדי' אחד דרך המשחק (מתוך משהו כמו 5-6) ואם תרצה את השאר אתה צריך לקנות אותם.
זה אמנם היה מציק כי האפשרות ממש הייתה לך כל הזמן מול העיניים ולא יכלת לבחור אותה, אבל לא באמת השפיע על הגיימפלי כי סט אגדי היה לך והstats זהים, רק עניין קוסמטי.
אבל היו ביקורות, בסינדיקייט זה כבר הפך להיות הרבה יותר מינורי בעקבות כך, ובאוריג'ין ובאודיסי (שזהים בתפריטים שלהם) אם אתה לא ממש נכנס לחפש את זה, לא תראה את זה.
זה לעניין המיקרו תשלומים, אני ממש לא חושב שהם בפנים שלך או פוגעים בחוויה, ובכל מקרה הם זהים לאוריג'ין.

עכשיו, בקשר לזה ואליך בלינג בעניין הגריינדינג -
זה עניין בעייתי כי מדובר במשחק מאוד ארוך. כלומר יקח לך 50 שעות לסיים אותו בלי לשלם וכנראה פחות אם כן תשלם, אבל (לפחות כרגע וכבר הבנתי את המכניקות, קשה לי להאמין שהמשחק יתהפך) הוא לא דורש גריינדינג לשם הגריינדינג, פשוט דורש ממך לשחק גם את 'המשימות צד הראשיות'.
כמו שאמרתי, יש במשחק שני סוגי משימות צד, עיקריות ומשניות, שמובלטות באייקון שונה. המשניות הן משימות גריינדניג לכל דבר שאתה מקבל מלוח המודעות. הן אינסופיות ונמצאות שם באמת בשביל מי שרוצה לטחון את המשחק עד שנה הבאה.
לא צריך לעשות אותן, למעשה מהשנייה שהבנתי את זה אני מתעלם מהן וזה בינתיים עובד לי יופי (ובדקתי גם עם מבקרים שסיימו, בוודאות לא צריך).
העיקריות הן משימות וויצ'ר - אתן דוגמה:
הגעתי לאתונה וגנרל שם ביקש ממני להרוג שלושה גנרלים ספרטנים, כדי לקבל משהו שרציתי. היה סיפור ודמויות מאחורי זה אבל כדי להמנע מספויילרים זו הייתה משימת הגיימפלי שלו.
גנרלים ספרטנים יכולים להמצא בטירות מסוימות מאוד בתוך שטחים שנשלטים ע"י הספרטנים.
באתונה לא היה כזה, וכמובן שבמצב החקירה אין לי אייקון זוהר על המפה שיגיד לי איפה יש, אז חיפשתי במפה ומצאתי אי די קרוב שהיה בשליטת ספרטה וברמה שלי, הלכתי לספינה, שטתי לאי וירדתי בחוף.
איך שאני יורד אני מגיע לאדם שטוען שגנבו ממנו משהו, הבטיח פרס כספי אם אעזור לו, אז הסכמתי ובזמן שאני עוזר לו אני לומד שהוא לא היחיד, ושיש איזשהי קבוצה שמטילה טרור על האי.
המשכתי להסתובב באי כדי לחפש את הספרטנים, ושוב - אני מוצא שיירה הרוסה והניצול היחיד מספר לי על הקבוצה הזו ואני הולך ומוצא במערה באזור מחבוא שלהם.
נלחם, מציל מישהו ומחזיר אותו הבית. אני ממשיך להסתובב - בינתיים כבר מצאתי את הספרטנים והרגתי את הגנרל של האי, ובדרך חזרה אני מגיע אל העיירת נמל של האי, וניגש אלי בדרך מנהיג המחתרת ששמע על מה שעשיתי וביקש ממני לעזור לו להלחם בקבוצת הטרור.
הסכמתי, ונשלחתי לכמה משימות באי שלא אפרט אבל הובילו בסוף עד למצב של מלחמת אחים בתוך האי כשאני צריך לבחור למי לעזור, מי ימות ומי יחייה מהדמויות שפגשתי בדרך..
כל זה תוכן צד של כשעתיים וחצי שנתקלתי בו בטעות פשוט כי חיפשתי גנרל ספרטני שהנחתי שיהיה באזור, ואין לי אייקון מהבהב על המפה אז הסתובבתי קצת.

כלומר מה שאני מנסה להגיד זה שזה תוכן צד מעניין עם סיפור עצמאי, דמויות, בחירות, סצינות מעבר.. נכון שבסופו של דבר מה שעשיתי זה ללכת לאסוף פרטים, לעשות בחירות ולהלחם - שזה מה שעושים כמעט תמיד, אבל יש קונטקסט.
זה כמו הוויצ'ר, הוא היה משחק גריינדינג? אני לא חושב, אלו פשוט משחקים של 100 שעות וברור שהמכניקה שהתעסקת איתה בהתחלה תשאר עד הסוף, אבל כל עוד יש קונטקסט אמיתי ולא סתם שורת טקסט שאומרת לך תביא X ככה וY ככה, זה מעניין וזה עובד.
ההבדל אם כן בין אודיסי לוויצ'ר בכל הנוגע לקווסטים הוא רק במערכת הxp שלהם - בוויצ'ר מקבלים באמת רק על הקמפיין הראשי ו'אין סיבה' לעשות את התוכן צד האיכותי, חוץ כמובן מאם אתה נהנה ממנו, באודיסי הxp מתחלק בצורה שווה גם עם תוכן הצד האיכותי ולכן צריך לעשות גם חלק מסויים ממנו לפחות כדי לעלות רמות ולהתקדם אחר כך בסיפור.
כמובן שאם אתה לא נהנה מהמשחק אז אפשר למצוא קיצורי דרך במיקרו תשלומים ולהפוך אותו מ50 שעות קמפיין ל35 שעות קמפיין, אבל אם אתה לא נהנה.. למה לסבול בכלל?
בכל מקרה זה גם לא שב60$ אתה לא מקבל כמות תוכן שמצדיקה את המחיר מספר פעמים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 06 אוקטובר 2018, 13:32

סטיק לא צחק בנוגע לגודל המפה של AC:

מטורף לגמרי,כמעט פי 2 מגודל המפה של TW3 ויותר מפי 3 מהגודל של המפה של Origins (שאני לפחות חשבתי שהמפה שלו די עצומה מהשעתיים וקצת ששיחקתי בו).

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 אוקטובר 2018, 18:40

אז האם אנחנו רשמית נכנסים לתקופה הקלאסית של מעבר דור? לפי הניתוח של DF המשחק מתקשה מאוד לשמור על 30 fps יציב בקונסולות הבסיס, בעיקר בXBO שם הוא אפילו 20 נמוך ברגעים הקשים.
בדור הזה יש את קונסולות הביניים האלו ואכן בפרו שאני משחק עליו המצב טוב (ירידות קטנות ל29 לפעמים לפי DF, אבל זה לא מורגש בזמן משחק), כולל רזולוציה גבוהה יותר וכמה אפקטים גרפיים משופרים.
אבל המצב בקונסולות הבסיס כבר מזכיר את מה שהיה בסוף הדור הקודם. להתחיל להתרגל או שזה סתם משחק שלא מותאם כמו שצריך?

ובינתיים המשחק ירד ל83, כנראה שאני סתם נהנה וזה משחק לא טוב :).
אבל ברצינות, רפרפתי קצת על הביקורות הפחות מוכרות, ואפילו ספרתי -
למשחק יש 27 ביקורות של 90 ומעלה (3 מתוכן זה 100) ו10 ביקורות של 75 ומטה (3 מתוכן זה 60, הציון הכי נמוך), מה שמשותף לכולן זה שבשורת הסיכום כולם מתארים עד כמה עצום וענק המשחק הזה.
כנראה, ולא קראתי את כל הביקורות האלו אבל הנחה שלי מהתקצירים, שבצורה הכי פשוטה הגודל של המשחק גורם לכך שמי שנהנה ממנו - מאוד אהב אותו.
מי שלא נהנה ממנו, מרגיש שהמשחק 'מכריח' אותו להמשיך לשחק ולעשות משימות צד במקום להתקדם בסיפור. כלומר האורך של המשחק הוא נקודת החולשה שלו שגורמת לכל מי שלא עף עליו כבר די לסבול ממנו לקראת הסוף.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 06 אוקטובר 2018, 18:51

נראה לי שאנחנו צריכים להתחיל להתרגל לזה,מפתחות פשוט מתחילות לתעדף את הxbx וpro ולסחוט את המיץ מהבסיס,and then some.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוקטובר 2018, 01:34

אנחנו שנתיים לפני הדור הבא, בדיוק אותה תקופה שהתחילו לצאת משחקים מגמגמים ונחותים ל360 ולפס3 סטייל bf3 או קרייסס 2. אין מצב שזה יהיה גרוע כמו בדור הקודם אבל אני משער שאנחנו מתחילים להגיע לתקופה שבה מפתחים כבר מתחילים לגעת במנועים של הדור הבא והקונסולות הנוכחיות מבאסות אותם :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 אוקטובר 2018, 08:09

במשחק שכזה שדוחק בקונסולות הבסיס ההפרשים בכח באים לידי ביטוי במיוחד. גרסת הוואן היא באמת זוועה כבר ברמה של ״תן לי דור הבא!״, גרסת הפס4 לעומת זאת בסכ״ה סבירה, מן הסתם יש ירידה ברמה לעומת 99% ממשחקי הפס4 ששומרים על 1080P ו 30 פריימים נעולים אבל עדיין היא סבירה ורחוקה מהזוועות של תקופת המעבר (שנמשכה כמה שנים) של דור הפס3.

סטיק, שוב הכל נשמע באמת מעולה, גם איך שהסברת את עניין הגריינדינג ושבעצם התוכן שחייבים לעשות הוא סטייל הוויצ׳ר ושיש להכל קונטקסט עם קו עלילה וכו׳, אם ככה אני באמת לא מבין את כל הטענות. לא סתם המשחק יורד בממוצע ונפתחים שוב נושאים על הגריינדינג ועל המיקרו תשלומים, אולי בכל זאת בהמשך יש הרגשה כזו של טחינה?

גם יש אגב טענות בנוגע לפייסינג של הקמפיין עצמו, ככה שזה לא רק גריינדינג של תוכן צדדי.

אני חושב שבגדול ממה שעברתי אתה צודק, המשחק פשוט מרגיש מנופח יותד מדי עבור חלק מהאנשים, כל המערכות שציינת והדברים שעושים וכל המשימות והפעילויות וה loot וכו׳ וכו׳, לחלק זה מרגיש כבר too much, במיוחד שזה שנה אחרי אוריג׳ין. כמו שאמרתי עוד מקודם אני חושב שהמשחק הזה משלם על כך שהוא הוצאה שנתית.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 אוקטובר 2018, 08:19

ב Open Critic הוא יושב על 85. אני חושב שזה ציון סבבה לגמרי (גם דיסטרקטויד הוסיפו לו ביקורת של 9 לפני כמה שעות). אם באמת צריך להיכנס לפסיכולוגיות של למה AC משלם בציונים שלו ובביקורות יותר מהוויצ'ר, הייתי אומר כי מדובר במשחק שנתי+מחברה ענקית כמו יוביסופט שגם ככה מקבלת הרבה ביקורת+יש אפשרות (גם אם מוחבאת מאוד של מיקרו תשלומים)+כיף תמיד לרדת על מי שמצליח מאוד, לעומת לפרגן לאנדרדוג.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוקטובר 2018, 11:35

Klayman כתב:ב Open Critic הוא יושב על 85. אני חושב שזה ציון סבבה לגמרי (גם דיסטרקטויד הוסיפו לו ביקורת של 9 לפני כמה שעות). אם באמת צריך להיכנס לפסיכולוגיות של למה AC משלם בציונים שלו ובביקורות יותר מהוויצ'ר, הייתי אומר כי מדובר במשחק שנתי+מחברה ענקית כמו יוביסופט שגם ככה מקבלת הרבה ביקורת+יש אפשרות (גם אם מוחבאת מאוד של מיקרו תשלומים)+כיף תמיד לרדת על מי שמצליח מאוד, לעומת לפרגן לאנדרדוג.

מה זאת אומרת יותר מהוויצ'ר? נשמע שהמשחק הזה רצוף בעיות, הוא לא ברמה של הוויצ'ר.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 אוקטובר 2018, 12:01

קרא את מה שסטיק כתב.. לא נשמע לי שהוא באמת רצוף בעיות... הוויצ'ר היה מלא מלא בעיות בחודשים הראשונים שלו בחוץ (כולל באגים שוברי קווסטים בלא מעט מקומות, אפילו אחרי הרבה תיקונים, מערכת תפריטים ומלאי נוראית שעברה אוברול איזה פעמיים בפאצ'ים וכו'). CDPR קיבלה הרבה מאוד רצון טוב ו''סלחנות'' מהגיימרים על כך, בגלל גודל ההישג והמהות המעניינת של המשחק והסיפור. נזכיר שוב שהמערכת הקרב בוויצ'ר היא די פח וכו'? אני לא שונא את הוויצ'ר, שיהיה ברור, הוא כנראה אחד ממשחקי הדור שלי, ועקף את MGS5 בשבילי באותה השנה, למרות שמשניהם נהנתי מאוד.

בכל מקרה.. לא נשמע לי שזה משחק ''רצוף בעיות'', יותר מכל משחק עולם פתוח עצום אחר (סטייל הוויצ'ר 3). נכון, כאן יש מיקרו תשלומים שמאפשרים התקדמות, מה שלא היה בוויצ'ר, אבל נשמע שהם הולכים יותר לכיוון של ''תעשה גם את משימות הצד הראשיות כדי לקבל מספיק XP, כי זה תוכן שבאמת חשוב לנו''. לי לקח די הרבה זמן להבין בוויצ'ר 3 שכל ערימות משימות הצד שאני עושה לא שוות כלום בעצם..
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 07 אוקטובר 2018, 12:22

בלינג, יכול להיות שהרמה הולכת ויורדת. אני כמובן לא יכול לדעת את זה עכשיו וגם ככה זה 'מסוכן' לדבר על משחק כל כך הרבה כשאני רק בסביבות הרבע שלו.
אבל אחזור ואעדכן כשאתקרב לסוף, עוד משהו שיכול להשפיע על המשוואה זה שאנחנו לא יודעים כמה זמן היה למבקרים לסיים אותו.
אני כבר כמעט שבוע איתו והגעתי באמת לסביבות הרבע.. כמו שאתם יודעים אני בדרך כלל טוחן משחקים בכמה ימים וגם באודיסי שיחקתי לא מעט, ככה שאם המבקרים היו חייבים לדחוף אותו בכוח אז אני יכול להבין שההרגשה שהמשחק 'מכריח' לעשות תוכן צד במקום להתקדם בסיפור יכולה להביא למיצוי הרבה יותר מהר ממשחק טבעי.

קליימן, אני רק אחדד שהוא לא ברמה של הוויצ'ר מבחינתי.
סך הכל הוא עושה יותר דברים ואת רובם מעט פחות טוב (להוציא את התנועה שהיא AC ופי 100 יותר טובה, ומערכת הקרב שטיפה יותר טובה. גם אלמנטים מסויימים בעולם וכמובן 'מצב החקירה' שאני מאוד נהנה ממנו) אבל בכל הקשור לבאגים המצב שלו הרבה יותר טוב מהשקת הוויצ'ר, לפחות מהחוויה שלי.
שוב, יכול להיות שיש בעיות פייסינג/ התקדמות/ גריינדינג שמתגלות רק אחרי נקודת ה15 שעות שאני נמצא בה, אבל על סמך מה ששיחקתי זה משחק שמי שיאהב אותו מאוד יהנה ממנו, כי הוא לא מפסיק להפתיע ולתת עוד ועוד תוכן איכותי ומעניין להתעסק איתו בתוך העולם הגם ככה מדהים שלו.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 אוקטובר 2018, 12:59

לא ניסיתי להגיד שהוא עומד באותה הרמה של הוויצ'ר 3.. ניסיתי להגיד שיותר קל לתקוף את יוביסופט על כל בעיה/תקלה, מאשר חברה כמו CDPR שהיא יקירת הגיימרים בימינו.
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 27 אורחים