נושא ההתערבויות הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: נושא ההתערבויות הרשמי

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 15:40

טוב אז צפיתי בניתוח של DF, ומה שהם אומרים זה שבגדול אם מכניסים גם את ההבדלים הגרפיים (ובראשם הרזולוציה, אבל לא רק) וגם את היציבות של המשחק, גרסאת האקסבוקס X היא משמעותית הכי מרשימה, וגרסאת האקסבוקס הרגילה היא משמעותית הכי בעייתית.
האקסבוקס X רצה על 4K אמיתי (!), 30 FPS יציב לגמרי (למעט סצינה אחת בלבד שהיא די סטנדרטית ובאופן מוזר מפילה את כל הקונסולות לרצפה, ואת הX הכי למטה ועד ל20FPS. קטע מוזר ומצחיק :)) ובנסוף אפילו כמה אפקטים וטקסטורות משופרים על פני כל הגרסאות.
הPS4 פרו משתמשת בדמקה (שהם אומרים שהביצוע של הטכניקה די בינוני ביחס לבלעדיים של סוני, אבל בסדר בסך הכל), רצה ב30 כמעט נעול לגמרי עם נפילות ל28-29 ברגעים הממש עמוסים בעיר, ומאוד קרובה לX מבחינת אפקטים וטקסטורות עד שהם טוענים שאולי הם כן זהים וזו רק הרזולוציה שמשפיעה, ואולי יש הבדלים קטנים.
הPS4 הרגילה אחריה עם 1080P רגיל, FPS טוב רוב הזמן אבל נפילות די חמורות ברגעים עמוסים, עם טקסטורות פחות חדות ואפקטים די זהים גם כן.
אבל האקסבוקס הרגילה היא הבעייתית כשהיא רצה בפחות מ1080P, סובלת מFPS שדי זהה לPS4 הרגילה (כלומר עובד טוב בדרך כלל, אבל נופל בצורה מורגשת ומאכזבת ברגעים עמוסים) ומאפקטים וטקסטורות נחותים באופן מאוד מורגש כששמים את הגרסה הזו מול הX העליונה.
עם זאת הם אומרים שבאופן עקרוני כל הגרסאות (וגם האקסבוקס הרגילה) עומדות במקום מאוד יפה אם משווים אותן לאיך שמשחקי רוקסטאר רצו בדורות הקודמים, אבל בדור הזה אנחנו כבר טיפה יותר 'מפונקים' והגרסאות הרגילות כן מרגישות נחותות במידת מה.

בסך הכל משחק מדהים שהם לא מפסיקים להלל את ההישג הטכני שלו, וספציפית את ההישג של הX שהוא די חסר תקדים לדבריהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 15:53

ראיתי בזמנו הרצאה שלמה של חצי שעה על המערכת עננים מבוססי ווקסלים בהורייזן והיא מערכת כל כך מרשימה. RDR2 משתמש במשהו דומה אבל נראה רמה מעל. ממש מרשים. די מצחיק שדווקא במשחק שאי אפשר לעוף בו בשמיים של רוקסטאר יש מערכת עננים וליומטרית כל כך טובה :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 15:57

ו... זה מקרה למשל שמוכיח לדעתי שהרצון של מפתחים לדחוף ממש לקצה היכולת לקראת סוף הדור כן מצדיק קונסולת-פרימיום עם ביצועים משופרים באמצע הדור פחות או יותר.

חשוב לזכור גם שהניתוח הזה הוא לפני day one patch שהם כבר למעלה מחודש עובדים עליו, אז אני במקומם הייתי מחכה אבל מניח שמה אכפת להם, יקבלו פעמיים צפיות (: אבל רק צריך לזכור את זה, אפשר להניח די במאה אחוז שהביצועים רק ישתפרו מכאן, כך שאם יש באמת מעט נפילות הגרסאות מסויימות אני משוכנע שילוטשו לחלוטין, אם לא כבר בפאץ׳ הזה - אז בטוח שלא הרבה אחרי.
טוב, שום דבר לא בטוח... אבל כן הייתי מהמר על זה ^_^

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 16:05

אוף, עכשיו כשאני שומע את כל השבחים הטכניים אני ממש מצפה כבר לשחק בו על הדור הבא, או יותר נכון על המחשב הבא שלי על 3080TI אם לא 4080 (או איזו גירסה בלי RT אם זה לא יתפוס חזק משום מה), אי שם בתחילת 2021.
אני מניח שפשוט אחרוש על המשחק הזה בלי סוף, בטח סביבות ה-300 שעות, אבל לא אקנה את הDLC הרים שבטח יהיו לו - אותם אשמור אותם לדור הבא. ואם ממש יפתה אותי אז גם אעשה NG+ והפעם אהיה ״נבל״ בבחירות שלי, מה שגם ייתן לי סוף שונה וגם חוויה מאוד שונה כל המשחק (:
ואם המולטי יהיה טוב זה בטח משהו שאמשיך איתו ממש עד שזה יגיע, אז אני גם אהיה שחקן ממש טוב בריצה השנייה.
יאפ. זה הוחלט! זה סופי... יש תכנית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 16:10

חח לאסקין.. כשאתה בהייפ אין לך תחליף :) .

אני בכל מקרה כבר קניתי את המשחק כי גם ככה הורדת מחיר לא צפויה בעשור וחצי הקרוב, וארצה לראות את הכמה שעות הראשונות שלו מחר עם כל ההייפ וכשההתרגשות עדיין בשיאה, אבל אני לא חושב שבאמת אכנס אליו ואמשיך לשחק אותו כרגע בזמן הקרוב.
רק סיימתי את אודיסי שהיה חתיכת פרויקט (מהנה מאוד, אבל פרויקט) ואין לי כל כך זמן או כוח האמת להכנס לעוד משחק סופר עצום כזה עכשיו.
אבל כבר הורדתי אותו, ולעמוד בפיתוי של ישיבה אחת קטנה לראות על מה המהומה אני לא יכול :).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 אוקטובר 2018, 16:11

אתה חושב רחוק לאסקין.. 2021 אפילו לא באופק :)
אני בכלל מרגיש חרא עם הרכישה לפס4,כי היא הגרסא שתקועה באמצע- אם אני חושב שנתיים קדימה לדור הבא שבטח יתמוך לאחור בדור הנוכחי,אז אני אהיה תקוע עם גרסאת הפס4 פרו על הפס5,אבל אם אני רוכש ל-XBO אני תקוע כרגע עם גרסאת הבסיס בפאקינג 876P עם יכולת עתידית לשחק אותה -Native 4k על הסקארלט.
אני חושב שאני אלך עדיין על הפס4,וזה עדיין מבאס :roll:

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 16:26

לך על הפס4.
זו לא רק הרזולוציה, אפשק לראות בניתוח של DF גם לא מעט אפקטים שנחותים על האקסבוקס הרגילה.
ובכל מקרה, סביר להניח שאם תצא גרסאת pc לrdr2 הם גם יוציאו גרסאות דור הבא אמיתיות לקונסולות הבאות וידרשו עליהן תשלום (עם אופציית 'שדרוג' למי שיש בזול יותר במקרה הטוב), ולא סתם גרסאת 60fps, כי זה עבד נהדר עם gta 5 וסביר להניח שזה ימשיך.
ואז אין יתרון בגרסאת האקסבוקס שלך בכלל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 16:37

תחליט אחרי פאצ׳ים אולי... אני לא הייתי יכול לחכות (:
אני הולך לשחק בו בתקווה כל יום קצת, בחודשים הקרובים אני כנראה לא אצפה בערב ביותר מפרק אחד עם אשתי לפני השינה, אשלח אותה לראות את הסדרות הגרועות שלה בחדר ואשחק בסלון... מזל שיש נטפליקס.
אז באסה על שעות השינה שלי, ורשימת הwatch later העצומה שלי ביוטיוב הולכת ממש לגדול, כמו גם הבקלוג של הסדרות והסרטים, אבל אני ממוקד מטרה! מזל שאין משחקים טובים אחרים בקרוב שמעניינים אותי.
להפך מGOW אני לא ממש חרדתי לגבי ספוילרים לעלילה שלו, כי אני הולך להחליט איך האופי שלה יהיה ואיזה סוף אקבל, אז ממש לא אכפת לי אם אסיים את הסיפור בעוד חצי שנה, העיקר שכל יומיים לפחות אצליח להשחיל איזה שעתיים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 16:50

עוד לא הספקתי לקרוא ולראות כלום על המשחק, רק ראיתי את הממוצע המדהים והבנתי שהוא שובר שיאים טכניים והוא המשחק עולם הפתוח הכי מרשים שנראה, לפחות על ה X ובמידה פחותה אבל עדיין מאוד מרשימה גם על הפרו. השאלה היא אם כדאי לי לקנות אותו לפס4 הבסיסית שלי או לחכות עד שאוכל לשחק בו בצורה יותר ראויה.

רק עכשיו לקראת סוף הדור מתחילים לצאת המשחקים שגורמים לי להתבאס שלא שדרגתי לפחות לפרו :/

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 16:58

אני חושב שאתה מגזים בלינג.
ההבדל הבאמת משמעותי זה בין שתי קונסולות הקיצון - הX והאקסבוקס הרגילה.
מעבר לזה, ובטח אם אין לך טלוויזיית 4k, ההבדלים בין הps4 לפרו ולX הן בכמה טקסטורות יותר חדות ובקצב פריימים טיפה יותר אחיד ברגעי קיצון עמוסים. לא משהו שתשים לב אליו באמת במשחק רציף.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 25 אוקטובר 2018, 17:03

פייג', אני באותו המצב שלך וקניתי עכשיו לפס4. מחשבה על הדור הבא זה נחמד, אבל גם אם בכלל אגע בו עוד פעם בסקארלט (מה שלא מאוד סביר), הוא בכל מקרה כבר ייחתך במחיר עד שזה יקרה, כך שאם תרצה לחוות אותו שם לא תצטרך לקנות אותו שוב במחיר מלא.

לי דווקא יותר הציק שאת המשחקים הקודמים יש לי לבוקס ואני נוטה לשמור על עקביות בסדרות מול הפלטפורמות, אבל בכנות זה די קשקוש ובמקרה הזה קשה להתעלם מהרזולוציה העדיפה בגרסת הפס4.
נערך לאחרונה על ידי BiA ב 25 אוקטובר 2018, 17:06, נערך 2 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 אוקטובר 2018, 17:05

אוי ואבוי גרסת הוואן על 864P קבועים :shock:

אני לא רוצה לראות את הניתוח של DF כי זה סתם הורס את האפקט, פשוט חשבתי מהדיונים שרצים שהמשחק הזה לא קל על הקונסולות בסיס.

אגב יש לי טלוויזיית 4K של LG, לא OLED אלא סדרה די נמוכה שלהם. אולי עדיף לי כבר לשחק על הסמסונג 32 אינץ׳ 1080P שיש לי בחדר?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 17:15

מה זה משנה מה קונסולות עתידיות יריצו? עד 2021 או מתי שלא תנסו את המשחק על הקונסולות האלה הוא ממילא יעלה 15$, תקנו עותק נוסף אם הוא כל כך יעניין אתכם ב-2021 (ואני אנחש שהוא לא יעניין אתכם ב-2021 :)).

אגב לאסקין, ה-X מריצה את המשחק ב-4K והיא בקושי מצליחה להגיע לביצועים של 1070GTX, אתה לא צריך 3080TI בשביל RDR 2 :).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 אוקטובר 2018, 17:26

הוא כנראה כן יצטרך משהו כזה בשביל הגדרות מקסימליות,כי גרסאות ה-PC של משחקי רוקסטר נוטות להיראות משמעותית יותר טוב מהקונסולות- הם בטח הולכים לדחוף לשם RT ועוד כל מיני שטויות. אם GTA5 הוא איזושהי אינדיקציה,הייתי אומר ש-RDR2 על ה-PC הולך לדרוש חומרה מאוד רצינית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 17:30

יאפ, מן הסתם זה לא יהיה רק הבדל של רזולוציה, אלא מליון פיצ׳רים גרפיים ייחודיים לו, ואופציות שונות שכרגע לכאורה על מדיום ואפשר יהיה לשים על אולטרא, ומרחק שאפשר לראות, LOD טוב יותר... אני מניח שהוא ידחוף לקצה גם כרטיסים די רציניים כשיצא (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוקטובר 2018, 17:42

ה-1070GTX הוא כרטיס בן 2.5 שנים, ב-2021 אלוהים יודע מה יהיה ב-400$. זה לגמרי OVERKILL למשחק כמו RDR2 ואני בספק אם נניח ה-3070 (או מה שלא יהיה ב-2021) באמת יתקשה עם RDR2 ב-4K עם כל הצלצולים והעניינים. זה לא GTAV שגמגם על הקונסולות שעליהן הוא יצא עם הגדרות בזויות של כמויות מכוניות וכדומה, זה משחק הרבה יותר פשוט באופן יחסי לתקופה. אתה לא הולך פתאום לקבל 5000 אנשים על המסך בעיר, זה RDR לא GTA.

אני לא חושב שההפרש בין RDR2 ל-PC הולך להיות גדול כמו GTAV ל-PC מול הפס3 שהיה הפרש תהומי. במשחק כמו GTA מגדילים את ה-DD והכמויות של המכוניות וה-NPC בשלב וכבר המחשב נחנק. ב-RDR2? אין לאיפה להגדיל כמויות של NPC וממילא על הפס4 פרו וה-X יש DD מצויין. בכל מקרה, אני לא חושב שזה משחק שצריך להמתין לגרסת הPC שלו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 אוקטובר 2018, 18:38

אתה שוכח את הפריימרייט. 60FPS לעומת 30 זה הבדל תהומי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 19:02

מניח שיהיו אפקטים של Nvidia של שיער למשל, על כל החיות האלה, ועד אז יהיה בטח שימוש טוב יותר בסימולציה שלהם לדשא ועשבים, שזזים ונמעכים, ואש, ועשן, וסתם הכל למקסימום... אבל רק RT לבד יכול לשנות הכל (:

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 אוקטובר 2018, 19:09

זה הכל מאוד תיאורתי ועל הנייר.. האם יהיה צריך 3080 כדי להגיע למשחק כמו שהוא על הX ב4K ועוד אפילו ב60fps? לא.
אבל תאורתית.. לרוקסטאר לא חסר כוח אדם או תקציב כדי להכניס למשחק אפקטים חדשים שתוכל להריץ רק עם הכרטיס הכי חזק בשוק. זה הרי לא שהגענו לאיזשהו שיא וזהו, משחקי מערב פרוע שאין בהם הרבה NPC לעולם לא יהיו תובעניים יותר.

אם רוקסטאר תתייחס לזה כפורט סטנדרטי שיוצא באיחור אז אולי אין פה כלום, אבל אם כמו GTA 5 הם יעשו 'משחק PC' ולא פורט PC, אולי גם לצד גרסאת דור הבא אמיתית ולא איזה רימסטאר מאולץ, אז ברור שתהיה קפיצה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אוקטובר 2018, 19:43

ראיתי עכשיו חלק מהניתוח של DF, ואין ספק שבתחום ההשתקפויות וחלק מהצללים יש ״מקום לשיפור״. כמובן שזה עדיין ברמה הגבוהה ביותר בעולם פתוח כל כך מתקדם, אבל עדיין אפשר יותר, ובטוח שהם הנמיכו את זה בשביל ביצועים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2018, 01:45

InterAl כתב:אתה שוכח את הפריימרייט. 60FPS לעומת 30 זה הבדל תהומי.

ברור, ברור. אבל זה הבדל ברור מאליו, אני מדבר יותר על המתנה למשחק מסויים שיגיע ל-PC במשך שנים כי הוא פשוט יהיה חוויה אחרת עליו כמו GTAV. לראות פי כמה וכמה יותר הולכי רגל ברחוב ומכוניות על הכביש וכמובן לראות קילומטרים לאופק זה משנה חוויה והופך את המשחק קונסולה לגרסה שעדיף לדלג עליה. ב-RDR2? ברור שעדיף 60FPS ואולי כמה הגדרות גרפיות גבוהות יותר, אבל אני לפחות חושב שמיותר להמתין שנתיים כדי לשחק ב-60 מקום 30.

בהשתקפויות יש רק מקום אחד שאפשר להשתפר בו, RT. בצללים דווקא DF מדברים על כמה הרמה שלהם מדהימה ואיך לא התפשרו עליהם בכלל. הם גם מדברים ארוכות על המערכת דפיוז שיש במשחק שמטשטשת צללים ככל שהם מתרחקים מהגוף שמטיל אותם שזה לגמרי אחד היתרונות הכי גדולים של RT. בקיצור, ברור ש-RT יכול להיות יופי של תוספת אבל אתה ממש לא יכול לחכות על בסיס ניחושים שיהיה במשחק RT או לא יודע מה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 אוקטובר 2018, 08:48

מגוחך שגרסת ה XB1 הבסיסית מאוגדת עם כולם. אני די בטוח ש99% מהמבקרים שיחקו על X. מישהו מאמין שהגרסה הזו גם הייתה מקבלת ממוצע 98?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2018, 09:08

Kazz כתב:מגוחך שגרסת ה XB1 הבסיסית מאוגדת עם כולם. אני די בטוח ש99% מהמבקרים שיחקו על X. מישהו מאמין שהגרסה הזו גם הייתה מקבלת ממוצע 98?

מסכים שזה מצב "בעייתי", אבל אם נשפוט את כל המשחקים הכי טובים בהסטוריה - אז רובם היו עם קצב פריימים מזעזע, אבל כשהם ממש יצירות מופת - זה לא הכי מפריע לציונים, ולפעמים בכלל בכלל לא. תראה את GTA4 או 5 אפילו שהיה גם לא בדיוק 30 יציב על הפס360, או TLOU... אז כן, זמנים קצת השתנו והדור הזה יותר קשוח לגבי דברים כאלו, אבל עדיין, אם המשחק היה יוצא בבלעדיות מוחלטת לONE הרגילה הוא עדיין לא היה נופל מ-95 בגלל קצב הפריימים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 אוקטובר 2018, 11:39

זה שונה כי במקרים האלה זו הגרסה הכי טובה שהייתה קיימת באותו זמן. עכשיו יש גרסת קונסולה הרבה יותר מרשימה. המבקרים שוב מראים שהיכולת שלהם לשכלל היבטים גרפיים וביצועיים לציון של המשחק נוטה לאפס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2018, 12:01

לא חושב שזה התפקיד של המבקרים לדאוג לבקר משחק בכל גירסה שהיא, בטח לא משחק של 100 שעות.
הם משחקים על מה שיש להם או מה שקיבלו וזהו... לרוב הגיימרים יש קונסולה אחת והם בכל מקרה יקנו עבורה את המשחק, שום גירסה פה היא לא בדיונית, ולך תדע אם הפאץ׳ הראשון לא מתקן את זה כבר עכשיו (מניח שנקבל עדכון מDF עוד שנייה)... החווייה היא אותה החוויה, ושום ביקורת לא טוענת שגירסת הוואן ראויה לציון נמוך יותר בגלל שהביצועים לא מושלמים כל הזמן, אז מה אתה באמת רוצה? באמת, תאר לי מה לדעתך עיתונות הוגנת הייתה עושה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים