DrKeo כתב:אוקיי, זה לא היה צפוי.
1) אז כן, מסתבר שלגמרי טעיתי. לא חשבתי בחלומות הכי הזויים שלי לפני כמה חודשים כשדברנו בנושא שסוני תבטל את פריז, אז תבטל את PSE ואז תבטל את E3. חסר תקדים בתעשיה, אפילו כשנינטנדו "לא מגיעה" כמו ב-2016 היא עדין מרימה אולם ענק ומושק סביב זלדה BOTW. מוזר שסוני אפילו לא מגיעה כשיש לה כותרי ענק כמו TLOU2 או DS בדרך. חשבתי אז איך לעזאזל סוני תשמר את הריצה של הפס4 בלי להכריז כלום ולתת למיקרוסופט לקחת תערוכה אחרי תערוכה ולגנוב לה את כל המומנטום וההייפ. עכשיו התשובה הגיעה, היא פשוט מילולית לא תגיע

2) בנוגע לתאריך יציאה, לרוב קונסולות הוכרזו שנה+ לפני היציאה. בדור הקודם הן הוכרזו במרץ ויצאו בנובמבר, כלומר 8 חודשים. אז אני לא חושב, אפילו אם הפס5 תוכרז בנובמבר 2019, שהיא תצא כבר ב-Q1. אבל הכרזה שכזו בחורף יכולה לגמרי להצביע על שיגור קצת יותר מוקדם של נניח קיץ 2020. אבל עדין זה קצת מוזר לי שסוני תרצה להכניס הייפ פס5 בדיוק בשבועות שהפס4 אמור לעשות את המכירות הכי גדולות שלו בהסטוריה. אז אולי ירידת מחיר באותה הכרזה כדי לא לכבות מכירות פס4?
3) בנוגע ל-"מפלצת" או "4K/60", לא הייתי לוקח הכרזות שכאלה ביותר מדי רצינות. דבר ראשון מפלצת זאת מילה מאוד אמורפית, היא מפלצת בהשווה לסקארלט? בהשוואה לפרו? מה זה אומר? שהיא 12TFLOPS או 18TFLOPS? מי יודע. כנ"ל על 4K/60. מה רץ ב-4K/60? הרי אפילו הפרו מריצה את פיפא ב-4K/60 ועל ה-X תמצאו משחקים כמו פורצה 7 שרצים ב-4K/60. הרי 4K/60 לא מעיד על כוח, זה מעיד על בחירה של מפתחים. ברור לכולנו שהדור הבא יכול להריץ משחקים ב-4K/60, הרי ה-1080TI שיהיה בן 4.5 בשיגור של הדור הבא מריץ לא מעט משחקי דור נוכחי ב-4K/60. כלומר שתי היציאות האלה לא ממש אומרות לי שום דבר על הפס5.
4) בנוגע ל-500$, גם זה די מעיף באויר כל דיון דור הבא שהיה לנו כי כל דבר שאמרתי שם נבע מנסיון לבנות מכונה ב-400$ ב-break even. עכשיו כשהגענו ל-500$? סוני ערבבה את כל הקלפים. חשבתי שהיה לה מתכון מנצח מהדור הזה, 400$ בלי להפסיד כסף; אבל עכשיו כשהם קופצים ל-500$? מי יודע, אולי הם מוכנים להפסיד כמה שקלים על כל מכשיר שוב כמו בפס1-3 מה שאומר שמתקציב של איזה 380$ לחומרה פתאום יכול להיות שקפצנו ל-580$ או מי יודע כמה. פתאום הדיוני זיכרון "אין מצב שסוני תוציא 170$ במקום 80$" הפכו ל-"אולי סוני כן תוציא 170$ על זיכרון". בקיצור, אני אפילו לא יודע איך לבלוע את זה.
כן די מסכים עם הסיכום שלך וגם עוד לפני שהגבת אמרתי שקשה להאשים אותך שטעית בתחזיות כי קרו פה כמה דברים שלא היו בהסטוריה של סוני (ויש מצב שבכלל, כי כמו שאמרת גם כשנינטנדו נעדרה מ E3 היא כן דאגה להרים תצוגה כלשהי ובטח ש Booth פיזי בתערוכה) ואם באמת יצא מצב שהפס5 לא תצא בחגים של 20 אז זה עוד דבר חסר תקדים אצל סוני.
בקיצור אנחנו חופרים וחופרים פה במשך חודשים ואז סוני באה וטורפת את כל הקלפים עם תסריט הזוי שאף אחד לא יכל להעלות על הדעת, מנחש שזה חלק מהכיף שתמיד יכולות להיות הפתעות

מה שכן לא הייתי לוקח את ה 500$ כתורה מסיני, מרגיש לי שמתחיל פה כבר סוג של שגעון גדלות של האינסיידר הזה שמתיימר לנחש לנו עכשיו גם מחירים, זה נכון שמצד אחד זה די הגיוני שהקונסולה תהיה קצת יקרה יותר בגלל שהדור מגיע מוקדם יותר ולכן סוני צריכה להשקיע יותר כסף בשביל קפיצה דורית בניגוד לדור הפס4 שהגיע אחרי 100 שנה ומספיק היה לבנות קונסולה במחיר של break even או אפילו רווח קטן בשביל שתהיה קפיצה דורית אבל מצד שני המחיר של ה 400$ של הפס4 עבד כל כך יפה שקשה להאמין שסוני תזנח את נוסחת הקסם הזו שעבור הצרכן הממוצע זה בדיוק ה sweet spot שבו הוא מוכן להשקיע לפני שזה נחשב ״יקר מדי״ (ו 500$ זה אכן כבר בקטגוריית היקר אצלם)
Kazz כתב:לא מבין למה מבטלים את התצוגה ב E3 כאילו אין מה להראות. דרימז ייצא עד E3 2019? לאסט אוף אס 2? GoT? דת' סטרנדינג? פיינל פנטזי 7 רימייק? WILD?? שלל משחקי PSVR? משחקי צד הג' הגדולים?
אני לא רואה שום שוני בין כל שנה רגילה אחרת. יכולים בכיף לעשות מסיבת עיתונאים עמוסה.
דרימז זה לא משחק ל E3, כבר הוצג ממנו כל דבר שתרצה בסטרימים של MM עם 200 צופים מה יש לו לחפש ולחדש כבר ב E3?
Last of Us 2 כבר קיבל את הדמו גיימפליי העיקרי שלו, אפשר מן הסתם להציג עוד אבל אתה לא יכול לבנות עליו תערוכה כמשחק שכבר נחשף. חוץ מזה לך תדע אולי הוא מקבל דחייה כקרוס ג׳ן עם הפס5 ככה שהוא כרגע במקום של מוקדם מדי לתצוגה נוספת כדי לא לשרוף את המומנטום שיהיה לו כתצוגה ככותר פס5.
GoT הוא עוד משחק שחוזים לו קרוס ג׳ן עם הפס5, אתה לא רוצה לשרוף אותו יותר מדי אם הוא נשמר לאירוע הכרזה של הפס5.
DS הוא בשליטת קוג׳ימה, אם הוא מרגיש שהגיע הזמן לחשיפה אמיתית מלאה אז זה יקרה, בינתיים נראה שהוא רוצה להמשיך את המסתורין כלפיו, מתאר לעצמי שב 2020 הוא יחשף במלואו. 2019 זה די מוקדם ואף אחד לא יעריך עוד טריילר מקושקש על הבמה הכי גדולה בעולם.
פיינל פנטזי 7? סירייסלי? זה יכול להיות גם משחק של 2030 במקרה של סקוור. נראה ב E3 במסיבה של סקוור מה יש להם להראות מ FF7. ניחוש שלי? כלום ושום דבר.
WILD? הדבר הזה עושה רושם של Vaporware, לא שמענו עליו כלום בשום מקום. עוד מעט תגיד לי Agent ככותר לתצוגה...
PSVR ממש עובר טוב במסיבות ב E3 ובכלל לא זוכה להערות של ״מתי זה נגמר?!!?״ ״שיעמוםםםם״ וכו׳, בקיצור לא.
צד ג׳ גדולים... כן הם בתכלס יכלו לעשות מסיבה סטייל מייקרוסופט שעשתה לאורך רוב הדור הדל שלהם אבל אולי הרגישו שאין טעם והרי חוץ מלסמן V שהם באו הרבה תועלת לא תצא מזה. אלו לא בדיוק תצוגות שמחזקות את המותג פלייסטיישן, אפשר לספק תצוגה יפה אפילו עם כותרי צד ג׳ אבל לאף אחד לא תעלה המסקנה שהוא צריך פלייסטיישן אחרי זה.
בקיצור, אין להם ממש מה להראות, אני מסכים שהם יכלו לכל הפחות להרים איזה booth מסכן אבל מבחינת מסיבות יש הרבה ציפיות כלפי סוני כשזה מגיע ל E3 ואפילו עם חשיפות לכמה כותרים חדשים בשנה שעברה הם הצליחו להביך את עצמם לא מעט אז לבוא למסיבת מחזור טוטאלית כנראה לא הרגיש להם כמו משהו שכדאי לעשות.
אני מאמין שב 2020 הם יחזרו לתת מסיבה מצויינת עם לא מעט תוכן מרגש שחצי ממנו כרגע יוכרז מוקדם מדי