נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי Stick » 15 נובמבר 2018, 18:20

לא הכרתי את הדמו הטכני הזה ואני חייב להגיד לך בלינג שאתה קצת מגזים :), זה לא עד כדי כך מפוצץ ראשים ואני גם מאמין שבדור הבא משחקי AAA יראו טוב יותר בצורה לא קטנה.
אני אסייג כדי שלא תהיה אי הבנה, ברור שאם הדבר הזה היה יוצא היום באמת זה היה משחק הקונסולות הכי יפה בדור, אנחנו לא שם כרגע, אבל זו לא כזו קפיצה תהומית מסרטוני המעבר באנצ'רטד 4, ובטח שלא ממה שיהיה בTLOU 2. גם בGOW או האורדר 1886 יש קטעי מעבר שקרובים לזה.
בסך הכל אמנם אני מסכים איתך שמאוד קשה לדמיין את זה עד שלא רואים, אבל אם תתן לי קטע מאנצ'רטד 4 ותגיד לי רק להדביק עליו קפיצה דורית אמיתית, אני אצפה למשהו הרבה יותר מרשים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 18:56

למה להשוות סצנות מעבר אבל? תשווה את הגיימפליי של אנצ'רטד או של כל משחק אחר לגיימפליי שנראה זהה לגרפיקה של הטק דמו הזה, לא הבדל ענקי?

עכשיו תחשוב על עולם פתוח עם הגרפיקה הזו, אם זו לא קפיצה דורית מרשימה אני לא יודע מה כן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 19:07

אבל הטק דמו הזה מדגים סצנת מעבר. גם יכלתי ב-2013 לזרוק את כל הטכנולוגיה בעולם על לרנדר פרצוף אחד בודד שיראה כמו פרצוף במשחק פס6, הכל תלוי מה מראים בו. אם טק דמו לא מדמה סביבת משחק ראליסטית אז זה לא משנה מה הוא מראה ועל איזה כרטיס מסך, בסוף זה סתם תצוגת שווא.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 נובמבר 2018, 20:07

ממה שהבנתי מ-Era,בשעות הקרובות אמורה להתפרסם איזושהי ידיעה שקשורה לסוני ולדור הבא שהולכת לגרור "תגובות מעניינות" לטענת מי שמעורה בפרטים. עוד לא ממש יודעים על מה מדובר,אבל ההימור כרגע הוא שסוני הולכת להכריז שהיא לא תהיה ב-E3 שנה הבאה,מה שכמובן חותם סופית את הדור הבא כ-2020 ומסיים את הפנטזיות המטופשות של אנשי מחנה 2019 :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 נובמבר 2018, 21:25

זה גם תומך בקטע של "אין להם יותר מה להכריז לדור הזה". הרי השאלה הגדולה הייתה מה לעזאזל הם יעשו שנה הבאה ב-GDC, ב-E3, ב-TGS ובגיימסקום אם אין להם אף משחק חדש להכריז ההכרזה על הפס5 בתחילת 2020.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 22:46

DrKeo כתב:אבל הטק דמו הזה מדגים סצנת מעבר. גם יכלתי ב-2013 לזרוק את כל הטכנולוגיה בעולם על לרנדר פרצוף אחד בודד שיראה כמו פרצוף במשחק פס6, הכל תלוי מה מראים בו. אם טק דמו לא מדמה סביבת משחק ראליסטית אז זה לא משנה מה הוא מראה ועל איזה כרטיס מסך, בסוף זה סתם תצוגת שווא.

סבבה אבל פה בכל זאת מדובר בסצנה שלמה שנועדה להיות showcase למנוע. נכון שבדרך כלל אלו סצנות שמראות תרחיש ״מאוד אופטימי״ של המנוע אבל הן כן נועדו לתת איזשהו קנה מידה, והיו הרי טק דמואים שממש היו קרובים למציאות כמו אלו של דייויד קייג׳ בדור הפס3 למשל, לא כולם היו מופרכים ביחס למה שהחומרה עצמה מסוגלת להפיק למרות שזה נכון שהרוב הגדול היו.

ואם סוני תדלג על E3 של שנה הבאה אני אהיה בהלם! אני יכול להבין למה זה קרה ודווקא יש להם ליינאפ לא רע לסיים איתו את הדור אבל זה לא ליינאפ שאפשר לסחוט ממנו E3 נוסף מבלי שיהיה מביך אבל זה עדיין יהיה שוק רציני וחסר תקדים מצד סוני אשכרה להיעדר ממסיבת עיתונאים ב E3.

אני גם לא חושב שהם יכריזו על זה בשעה הקרובה, מה האינטרס שלהם? מן הסתם אלו חדשות שליליות עבור החברה, זה לא מצטייר טוב וזה סוג של מכת PR שעדיף לספוג כמה שיותר מאוחר לקראת האירוע עצמו ולא לבאס את כולם ללא צורך יותר מחצי שנה מראש לפני עונת החגים. לא רואה את ההיגיון בלהודיע על זה עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 נובמבר 2018, 23:13

וואו אני אכן בהלם. זה רשמי, לא תהיה לסוני מסיבת עיתונאים ב E3 בשנה הבאה! לראשונה מזה 24 שנים! :shock:

https://variety.com/2018/gaming/news/pl ... 203029833/

למה לעזאזל סוני מכריזה על זה עכשיו? אין בזה שום היגיון.

וזהו זה הכי רשמי בערך שיש: הפס5 תצא ב 2020, חלום ה 2019 ההזוי התמוסס, שזה לפחות חדשות טובות.

לפי הציטוט הנ״ל נראה שהם ייעדרו מ E3 של שנה הבאה כליל, זאת אומרת שאפילו לא תהיה להם נוכחות פיזית בכנס עצמו לצד כל חברה אפשרית בתעשייה בערך מהכי גדולות והכי קיקיוניות שמשכירות לפחות booth מסכן. זה בכלל הזוי, אפילו נינטנדו בשנים הכי גרועות שלה לפחות הרימה איזה booth.

Sony Interactive Entertainment, currently riding high on record sales of its PlayStation 4 gaming console won’t be hosting its annual press conference or showing up at all during next year’s massive E3 expo.

The news was buried inside the Entertainment Software Association’s announcement of the 2019 show.

This will be the first time in E3’s 24-year history that PlayStation will not be attending the event, it is also the second major PlayStation event canceled by the company in recent months.

In September, Shawn Layden, chairman of Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, said the company wouldn’t be hosting this year’s PlayStation Experience citing a lack of games to show.

“Now that we have ‘Spiderman’ out the door, we’re looking down in 2019 to games like ‘Dreams’ and ‘Days Gone’ but we wouldn’t have enough to bring people altogether in some location in North America to have that event,” Layden said.”We don’t want to set expectations really high and then not deliver on it.”

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 15 נובמבר 2018, 23:34

קיאו...אהמ..הורייזון 2...אהמ :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 נובמבר 2018, 00:13

אגב,ממש 24 שעות לפני ההכרזה הרשמית של סוני שהם לא יהיו ב-E3,רדיטור חשף את זה ועכשיו הוא מגיב שוב על הסיבות למה,על החזרה של PSX והכי מעניין,על הפס5 ולטענתו,מדובר במפלצת :) :) :)
https://www.reddit.com/r/PS4/comments/9x2r4f/sony_is_not_going_to_appear_in_e3_next_year/e9rxp68/?context=1

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2018, 00:30

מעניין פייג׳, הוא היה מאוד בטוח בהצהרה שלו לגבי זה שתצא היום הודעה רשמית בעניין, אמר לאנשים לחכות למחר ולראות ככה שאין ספק שיש לו ידע.

מה שהוא עוד אומר שם בלינק שנתת זה שה PSX תחזור ושכנראה שם תהיה החשיפה הגדולה של הפס5, תצרף את ההצהרה הרשמית של סוני לגבי E3 2019:

“As the industry evolves, Sony Interactive Entertainment continues to look for inventive opportunities to engage the community," the company told Game Informer in a statement. "PlayStation fans mean the world to us and we always want to innovate, think differently and experiment with new ways to delight gamers. As a result, we have decided not to participate in E3 in 2019. We are exploring new and familiar ways to engage our community in 2019 and can’t wait to share our plans with you.”

שזה נשמע שיש להם בכל זאת תוכניות רציניות שכוללות ״עירוב של הקהילה שלהם״ שהם לא יכולים לחכות לשתף ב 2019 ובקיצור 1 פלוס 1 מוביל לסברה שיש מצב טוב שהפס5 נחשפת בסוף 2019 ויוצאת לשוק ב Q1 או 2 ב 2020 סטייל הסוויץ׳ :o

הייתי מעדיף סוף 2020, זה קצת מוקדם מדי, אבל מי יודע אולי ברגעים אלו עובדים על DS ו GoT כמשחקי קרוס ג׳ן השקה לפס5 לתחילת 2020.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 נובמבר 2018, 00:48

כן,זה לגמרי נשמע שהפס5 מתוכננת לתחילת 2020 :shock:
אגב הוא טוען שוב שמדובר במפלצת שמריצה משחקים ב-4K/60 יציב (לא אומר בהרבה,בהתחשב בכך שאנחנו לא יודעים כמה תובעניים המשחקים) וש-EA כרגע בודקת את אנת'ם על Dev Kits,ושהמשחק בלגן גדול על הדור הנוכחי של הקונסולות והולך לקבל עוד דחייה.

ואו,איזו הפגזה ארטילרית של חדשות דור הבא קיבלנו היום..

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2018, 01:15

כן לא חשבתי שההקפצה שלי של הת׳רד לגבי המשחק של סקוור לפס5 תעורר יום של חדשות שכזה, מסתבר שזה רק היה הספתח :)

וזו אכן הצהרה ריקה שהפס5 מריצה משחקים ב 60 ו 4K, כל עוד הוא לא מפרט באמת אילו משחקים בדיוק. בכלל אני מקווה שירדו לדמקה מהר בשביל להדהים אותנו כמה שאפשר מבחינת מה שהחומרה באמת מסוגלת מבלי לזרוק הרבה כח רק על IQ יותר משוייף בקצת.

בכל אופן עכשיו לפחות הדיון הולך להשתנות מיוצא ב 2019 vs יוצא ב 2020 למתי בדיוק יוצא ב 2020, שזה הדבר הכי חיובי שאני לוקח מהידיעה ש E3 2019 הולך להיות גרוע ברמות.

וגם ג׳ייסון מנצל את ההיעדרות של סוני מ E3 על מנת להדגיש שוב שעל פי כל הידוע לו ממפתחים, הקונסולה אכן מתוכננת ל 2020

עכשיו רק צריך אישור שהיא תומכת באופן מלא בצורה דיגיטלית בספרייה של הפס4 ואני קונה בכיף בהשקה :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2018, 08:54

אני האמת לא רואה שום סיבה לקנות בהשקה, אבל אני נכנסתי לדור הזה רק עם הפרו...
לדעתי סוני רוצה להקדים ולהשיק את הפס5 בקיץ 2020 או אפילו קצת לפני, מה שיכול להשאיר את מיקרוסופט מופתעים אם הם מתכננים על חגים 2020... אבל מניח שהם עוד יכולים גם כן להקדים את ההשקה אם התחרות תחייב.
חבל קצת שהם לא יציגו בE3, יש להם בכל זאת את DS, TLOU2 וGOT, ואני חושב שהגיימרים היו מאוד שמחים לראות מהם עוד קצת, אבל יש מספיק תערוכות אחרות, אני מניח.
אני כן חושב שזה באמת די מחזק את התאוריה שלגרילה לא יהיה עוד משחק בדור הזה והם בטח עובדים על משחק השקה לפס5...

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 16 נובמבר 2018, 09:43

אני גם חושב שהפעם קיאו טעה בנוגע להורייזון ובכלל בנוגע למשחק הבא של גרילה. זהו הבסטה של דור הפס4 נסגרה, סוני לא יכלה לאמר זאת באופן ברור יותר מאשר ביטול ה PSX ו E3 2019, לא יהיו עוד הכרזות חדשות גדולות לפס4 ואם יהיו אז אולי רק כקרוס ג׳ן עם הפס5.

אפילו משחקים שהוכרזו לפס4 כמו DS ו GoT עכשיו מדברים עליהם כקרוס ג׳ן עם הפס5. אז אולי יש מצב שהורייזון 2 או המשחק הבא של גרילה יקבל פורט לפס4 אבל סיכוי טוב שכבר לא יצא בכלל לקונסולה.

אני יכול להבין למה קיאו הימר על המשחק הבא של גרילה על הפס4, היה בזה היגיון כי המחשבה היתה ״מה סוני תראה ב E3 2019? ואיך היא תסחוב עם הפס4 עד חגים 2020?״ אז התשובה הטבעית זה שלפחות יש להם עוד איזה AAA גדול בקנה וזה הורייזון 2 או קילזון חדש אבל אף אחד בפורום לא יכל לחזות שהתשובות לשאלות האלו יהיו שסוני פשוט תבטל את E3 ויש מצב טוב שפשוט הפס5 יצא מוקדם יותר ב 2020 ולא בחגים.

זה חתיכת תסריט לא צפוי מה שקרה פה, סוני בחיים לא עשו דבר כזה בהסטוריה שלהם.

אגב הבחור מרדדיט שדיבר על כך לפני כולם אומר שלפס5 יהיה מעבד Ryzen ושהמחיר יהיה 500$. כמובן שיש מצב שהוא טועה למרות הידע הפנימי שהיה לו לגבי ההיעדרות של סוני מ E3, לא חסרים אינסיידרים שידעו משהו מסויים אבל שאר ״התחזיות״ שלהם היו סתם הפרחות של תשומת לב.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 16 נובמבר 2018, 11:37

אם המחיר באמת 500$...אני חושב שאני צריך לשנות קצת את ציפיות ה-specs שלי :) אני עדיין לא חושב שסוני תלך על מחיר כזה,אחרי ש400 דולר עבדו כל כך מדהים בשבילם בדור הזה,אבל בשלב הזה שום דבר כבר לא יפתיע אותי..
לגבי לסחוב עם הפס4 בלי משחקים עד סוף 2020,האמת? אני לא חושב שזה כזה נורא מבחינת סוני ואני אומר את זה כבר תקופה ארוכה,אני חושב ש-TLOU2 ו-DS הם משחקים של 2020 ואולי גם GOT אפילו שעוד מעט כבר עוברות חמש שנים מאז המשחק האחרון של סאקר פאנץ'. סוני יכולים לירות אותם אחד אחרי השני ב-2020: להתחיל עם GOT בתור המשחק ינואר-מרץ שלהם,להמשיך הלאה עם TLOU2 במאי ולסיים עם DS לקראת סוף השנה.
אני עדיין חושב שכל מה שנראה השנה מהם יהיה Days Gone,הרימייק של Medievil,ההוצאה השנתית של MLB ו-Concrete Genie וכמובן הבטא של Dreams ואולי גם השיחרור המלא.
כלומר,הפס5 עדיין יכולה להיות משוחררת בתקופת החגים של 2020 בלי הרבה בעיות,אולי סוני יאבדו קצת מהמומנטום שהם בנו אבל בנינו? הם כבר יחצו את ה-100 מיליון יחידות והעסק של פלייסטיישן כנראה פורח מעבר לציפיות הכי פרועות שלהם בתחילת הדור,זה כנראה פשוט לא כזה ביג דיל עבורם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2018, 12:18

אוקיי, זה לא היה צפוי.
1) אז כן, מסתבר שלגמרי טעיתי. לא חשבתי בחלומות הכי הזויים שלי לפני כמה חודשים כשדברנו בנושא שסוני תבטל את פריז, אז תבטל את PSE ואז תבטל את E3. חסר תקדים בתעשיה, אפילו כשנינטנדו "לא מגיעה" כמו ב-2016 היא עדין מרימה אולם ענק ומושק סביב זלדה BOTW. מוזר שסוני אפילו לא מגיעה כשיש לה כותרי ענק כמו TLOU2 או DS בדרך. חשבתי אז איך לעזאזל סוני תשמר את הריצה של הפס4 בלי להכריז כלום ולתת למיקרוסופט לקחת תערוכה אחרי תערוכה ולגנוב לה את כל המומנטום וההייפ. עכשיו התשובה הגיעה, היא פשוט מילולית לא תגיע :)
2) בנוגע לתאריך יציאה, לרוב קונסולות הוכרזו שנה+ לפני היציאה. בדור הקודם הן הוכרזו במרץ ויצאו בנובמבר, כלומר 8 חודשים. אז אני לא חושב, אפילו אם הפס5 תוכרז בנובמבר 2019, שהיא תצא כבר ב-Q1. אבל הכרזה שכזו בחורף יכולה לגמרי להצביע על שיגור קצת יותר מוקדם של נניח קיץ 2020. אבל עדין זה קצת מוזר לי שסוני תרצה להכניס הייפ פס5 בדיוק בשבועות שהפס4 אמור לעשות את המכירות הכי גדולות שלו בהסטוריה. אז אולי ירידת מחיר באותה הכרזה כדי לא לכבות מכירות פס4?
3) בנוגע ל-"מפלצת" או "4K/60", לא הייתי לוקח הכרזות שכאלה ביותר מדי רצינות. דבר ראשון מפלצת זאת מילה מאוד אמורפית, היא מפלצת בהשווה לסקארלט? בהשוואה לפרו? מה זה אומר? שהיא 12TFLOPS או 18TFLOPS? מי יודע. כנ"ל על 4K/60. מה רץ ב-4K/60? הרי אפילו הפרו מריצה את פיפא ב-4K/60 ועל ה-X תמצאו משחקים כמו פורצה 7 שרצים ב-4K/60. הרי 4K/60 לא מעיד על כוח, זה מעיד על בחירה של מפתחים. ברור לכולנו שהדור הבא יכול להריץ משחקים ב-4K/60, הרי ה-1080TI שיהיה בן 4.5 בשיגור של הדור הבא מריץ לא מעט משחקי דור נוכחי ב-4K/60. כלומר שתי היציאות האלה לא ממש אומרות לי שום דבר על הפס5.
4) בנוגע ל-500$, גם זה די מעיף באויר כל דיון דור הבא שהיה לנו כי כל דבר שאמרתי שם נבע מנסיון לבנות מכונה ב-400$ ב-break even. עכשיו כשהגענו ל-500$? סוני ערבבה את כל הקלפים. חשבתי שהיה לה מתכון מנצח מהדור הזה, 400$ בלי להפסיד כסף; אבל עכשיו כשהם קופצים ל-500$? מי יודע, אולי הם מוכנים להפסיד כמה שקלים על כל מכשיר שוב כמו בפס1-3 מה שאומר שמתקציב של איזה 380$ לחומרה פתאום יכול להיות שקפצנו ל-580$ או מי יודע כמה. פתאום הדיוני זיכרון "אין מצב שסוני תוציא 170$ במקום 80$" הפכו ל-"אולי סוני כן תוציא 170$ על זיכרון". בקיצור, אני אפילו לא יודע איך לבלוע את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 נובמבר 2018, 12:24

אני דווקא חושב שיש מצב שאחד מהם יהיה מוכן ב-2019, כך שיהיו להם 2 משחקים גדולים ב-2019 ושניים ב-2020, ומעריך שיש הכי הרבה סיכוי שTLOU2 יצא לפני DS וGOT.

כך או כך אני לא נכנס לדור הבא לפני 2023 בשום אופן. אחכה לראות אם יש גירסת פרו או לפחות שמועות לגביה.

לגבי המחיר, אני קצת כן מקווה שיהיה 500 דולר, אם זה אומר חומרה הרבה יותר מתקדמת לבסיס של הדור הבא.
המחירים של ניידים פופולריים עלו, של טאבלטים, של לפטופים... אני מדבר על ״מכשירי דגל״. נראה לי הגיוני לדרוש 500 דולר על מכשיר חזק. בתנאי שמיקרוסופט לא תציע משהו זול יותר - אני לא חושב שזה יפגע במכירות יותר מדי.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 נובמבר 2018, 12:25

לא מבין למה מבטלים את התצוגה ב E3 כאילו אין מה להראות. דרימז ייצא עד E3 2019? לאסט אוף אס 2? GoT? דת' סטרנדינג? פיינל פנטזי 7 רימייק? WILD?? שלל משחקי PSVR? משחקי צד הג' הגדולים?

אני לא רואה שום שוני בין כל שנה רגילה אחרת. יכולים בכיף לעשות מסיבת עיתונאים עמוסה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 נובמבר 2018, 12:37

Laskin כתב:אני דווקא חושב שיש מצב שאחד מהם יהיה מוכן ב-2019, כך שיהיו להם 2 משחקים גדולים ב-2019 ושניים ב-2020, ומעריך שיש הכי הרבה סיכוי שTLOU2 יצא לפני DS וGOT.

כך או כך אני לא נכנס לדור הבא לפני 2023 בשום אופן. אחכה לראות אם יש גירסת פרו או לפחות שמועות לגביה.

לגבי המחיר, אני קצת כן מקווה שיהיה 500 דולר, אם זה אומר חומרה הרבה יותר מתקדמת לבסיס של הדור הבא.
המחירים של ניידים פופולריים עלו, של טאבלטים, של לפטופים... אני מדבר על ״מכשירי דגל״. נראה לי הגיוני לדרוש 500 דולר על מכשיר חזק. בתנאי שמיקרוסופט לא תציע משהו זול יותר - אני לא חושב שזה יפגע במכירות יותר מדי.

אני מסכים ש-TLOU2 הוא 2019 ואולי גם GOT. אני חושב שDS כנראה 2020 ולדעתי זה מספיק אם הפס5 לא יוצאת בחגים אלה מוקדם יותר. מה עוד הם צריכים מעבר ל-DS בסביבות אפריל כדי לסגור את הפס4 אם ה-5 יוצאת בקיץ?

בנוגע למחיר, כן, מצידי שיעשו קונסולה ב-800$, העיקר שהבסיס יהיה חזק ויציב. אם הם מוכנים לזרוק עוד 150$ על חומרה מהדור הקודם זה יהיה נהדר. אני חושב שאם עושים דבר כזה הם צריכים להשקיע במינימום עוד 100$ על ה-CPU/GPU ולזרוק עוד כמה עשרות דולרים על זיכרון כדי שהם יוכלו להגיע ל-24GB. האמת שכשחושבים על זה והדיונים שלנו על חומרת הדור הבא, מאוד קשה לראות איך עושים אותה בלי לעלות ללפחות 500$. הרי הקומבו הנוראי של CPU לפטופים מעפן שמבייש את 2007 עם GPU סביר מינוס ב-100$ הוא משהו שלא יעוף בדור הבא כשיש להם רייזן זמין. כלומר אין מצב בעולם שהם שוב פעם עושים קומבו CPU/GPU ב-100$. אז זה לבד ינפח את המחיר, ביחוד שבדורות קודמים ראינו אותם משקיעים 250+ דולר בCPU/GPU. על גבי זה מתחשבים בעובדה שזיכרון היום יקר בצורה מחרידה ואולי רק בסוף 2019 יגיע למחירים של 2016 ומקבלים קונסולה שפשוט דורשת הוצאה גדולה יותר.

אני רק אזכיר שהפס3 בשיגור עלתה לסוני 840$ בשיגור כך שהיא הפסידה פאקינג 250$ על כל פס3 שנמכרה (למרות שזאת דוגמה קצת טפשית מצידי כי הפס3 הייתה רצף כשלים שנפחו את המחיר שלה בלפחות 200-300 דולר)וה-360 עלתה 525$ בשיגור וזה כמובן כסף של 2005, אנפלציה וזה. לחשוב שהפס4 עלתה בשיגור רק 390$ רק מראה כמה זרקו עלינו בדור הנוכחי ואנחנו בלענו את זה כי היה הפרש של 8 שנים בין הדורות כך שגם קונסולות זולות ופתטיות כמו ה-ONE והפס4 נראו לנו חזקות. אז אולי הגיע הזמן למצא נקודת אמצע. לא צריך להפסיד מאות דולרים בשיגור (אפילו ה-360 שהייתה פלא הנדסי ותומחרה ב-400$ הפסידה 125$ פר קונסולה בשיגור) אבל למכור ב-2020 קונסולה ב-499$ שעולה ליצר אותה נגיד 570$ זאת לגמרי פשרה הגיונית.

אגב, למי שהזיכרון שלו קצר, ה-360 הכילה GPU שהמקביל שלו ב-PC עלה יותר מ-400$ ואפילו אי אפשר לקרא לו מקביל כי בGPU של ה-360 היו חידושים מטורפים כמו לראשונה בהסטוריה שיידר מאוחד כך שאפשר להגיד שלמרות שהכוח שלו היה שווה לכרטיס 400$+ של PC, הוא היה אפילו יותר טוב ממנו. זה כמו להוציא ב-2016 קונסולה עם 1080GTX, זה בערך המקביל. בקיצור, הדור האחרון היה דור קמצני ומוזר, הדור הבא בתקווה יתקן את זה. ה-X הייתה ברכה, היא התחילה מירוץ חימוש בין סוני למיקרוסופט ואני אוהב את התוצאות :)

ואני מסכים עם קאז, אפילו אם אין להם משחקים חדשים להכריז עדין יש להם איזה רביעיה גדולה להציג כמו TLOU2, GOT, DS ודרימס. לא חייבים מסיבה אבל לפחות לשחרר סרטוני גיימפליי ארוכים לאינטרנט + ביתן עם דמואים שחיקים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 נובמבר 2018, 21:21

שכחתי גם את NI OH 2 הלכאורה בלעדי. וגיימפלי כמו שצריך של שנמו 3? יש להם די והותר תוכן כדי לעשות מסיבת עיתונאים כמו כל שנה ואף יותר. אז לא מבין מה הסיפור שלהם.

וזה גם מטומטם לא להיות שם בכלל. שימו ביתן ותציגו טריילרים על מסכים. לא להגיע זה פשוט לתת את כל הזרקור למתחרים שלך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 נובמבר 2018, 12:03

Kazz כתב:לא מבין למה מבטלים את התצוגה ב E3 כאילו אין מה להראות. דרימז ייצא עד E3 2019? לאסט אוף אס 2? GoT? דת' סטרנדינג? פיינל פנטזי 7 רימייק? WILD?? שלל משחקי PSVR? משחקי צד הג' הגדולים?

אני לא רואה שום שוני בין כל שנה רגילה אחרת. יכולים בכיף לעשות מסיבת עיתונאים עמוסה.

מסכים במיליון אחוז. מרגיש קצת כמו זריקת ז' של סוני, מהמקום המנצח.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 18 נובמבר 2018, 15:01

DrKeo כתב:אוקיי, זה לא היה צפוי.
1) אז כן, מסתבר שלגמרי טעיתי. לא חשבתי בחלומות הכי הזויים שלי לפני כמה חודשים כשדברנו בנושא שסוני תבטל את פריז, אז תבטל את PSE ואז תבטל את E3. חסר תקדים בתעשיה, אפילו כשנינטנדו "לא מגיעה" כמו ב-2016 היא עדין מרימה אולם ענק ומושק סביב זלדה BOTW. מוזר שסוני אפילו לא מגיעה כשיש לה כותרי ענק כמו TLOU2 או DS בדרך. חשבתי אז איך לעזאזל סוני תשמר את הריצה של הפס4 בלי להכריז כלום ולתת למיקרוסופט לקחת תערוכה אחרי תערוכה ולגנוב לה את כל המומנטום וההייפ. עכשיו התשובה הגיעה, היא פשוט מילולית לא תגיע :)
2) בנוגע לתאריך יציאה, לרוב קונסולות הוכרזו שנה+ לפני היציאה. בדור הקודם הן הוכרזו במרץ ויצאו בנובמבר, כלומר 8 חודשים. אז אני לא חושב, אפילו אם הפס5 תוכרז בנובמבר 2019, שהיא תצא כבר ב-Q1. אבל הכרזה שכזו בחורף יכולה לגמרי להצביע על שיגור קצת יותר מוקדם של נניח קיץ 2020. אבל עדין זה קצת מוזר לי שסוני תרצה להכניס הייפ פס5 בדיוק בשבועות שהפס4 אמור לעשות את המכירות הכי גדולות שלו בהסטוריה. אז אולי ירידת מחיר באותה הכרזה כדי לא לכבות מכירות פס4?
3) בנוגע ל-"מפלצת" או "4K/60", לא הייתי לוקח הכרזות שכאלה ביותר מדי רצינות. דבר ראשון מפלצת זאת מילה מאוד אמורפית, היא מפלצת בהשווה לסקארלט? בהשוואה לפרו? מה זה אומר? שהיא 12TFLOPS או 18TFLOPS? מי יודע. כנ"ל על 4K/60. מה רץ ב-4K/60? הרי אפילו הפרו מריצה את פיפא ב-4K/60 ועל ה-X תמצאו משחקים כמו פורצה 7 שרצים ב-4K/60. הרי 4K/60 לא מעיד על כוח, זה מעיד על בחירה של מפתחים. ברור לכולנו שהדור הבא יכול להריץ משחקים ב-4K/60, הרי ה-1080TI שיהיה בן 4.5 בשיגור של הדור הבא מריץ לא מעט משחקי דור נוכחי ב-4K/60. כלומר שתי היציאות האלה לא ממש אומרות לי שום דבר על הפס5.
4) בנוגע ל-500$, גם זה די מעיף באויר כל דיון דור הבא שהיה לנו כי כל דבר שאמרתי שם נבע מנסיון לבנות מכונה ב-400$ ב-break even. עכשיו כשהגענו ל-500$? סוני ערבבה את כל הקלפים. חשבתי שהיה לה מתכון מנצח מהדור הזה, 400$ בלי להפסיד כסף; אבל עכשיו כשהם קופצים ל-500$? מי יודע, אולי הם מוכנים להפסיד כמה שקלים על כל מכשיר שוב כמו בפס1-3 מה שאומר שמתקציב של איזה 380$ לחומרה פתאום יכול להיות שקפצנו ל-580$ או מי יודע כמה. פתאום הדיוני זיכרון "אין מצב שסוני תוציא 170$ במקום 80$" הפכו ל-"אולי סוני כן תוציא 170$ על זיכרון". בקיצור, אני אפילו לא יודע איך לבלוע את זה.

כן די מסכים עם הסיכום שלך וגם עוד לפני שהגבת אמרתי שקשה להאשים אותך שטעית בתחזיות כי קרו פה כמה דברים שלא היו בהסטוריה של סוני (ויש מצב שבכלל, כי כמו שאמרת גם כשנינטנדו נעדרה מ E3 היא כן דאגה להרים תצוגה כלשהי ובטח ש Booth פיזי בתערוכה) ואם באמת יצא מצב שהפס5 לא תצא בחגים של 20 אז זה עוד דבר חסר תקדים אצל סוני.

בקיצור אנחנו חופרים וחופרים פה במשך חודשים ואז סוני באה וטורפת את כל הקלפים עם תסריט הזוי שאף אחד לא יכל להעלות על הדעת, מנחש שזה חלק מהכיף שתמיד יכולות להיות הפתעות :)

מה שכן לא הייתי לוקח את ה 500$ כתורה מסיני, מרגיש לי שמתחיל פה כבר סוג של שגעון גדלות של האינסיידר הזה שמתיימר לנחש לנו עכשיו גם מחירים, זה נכון שמצד אחד זה די הגיוני שהקונסולה תהיה קצת יקרה יותר בגלל שהדור מגיע מוקדם יותר ולכן סוני צריכה להשקיע יותר כסף בשביל קפיצה דורית בניגוד לדור הפס4 שהגיע אחרי 100 שנה ומספיק היה לבנות קונסולה במחיר של break even או אפילו רווח קטן בשביל שתהיה קפיצה דורית אבל מצד שני המחיר של ה 400$ של הפס4 עבד כל כך יפה שקשה להאמין שסוני תזנח את נוסחת הקסם הזו שעבור הצרכן הממוצע זה בדיוק ה sweet spot שבו הוא מוכן להשקיע לפני שזה נחשב ״יקר מדי״ (ו 500$ זה אכן כבר בקטגוריית היקר אצלם)

Kazz כתב:לא מבין למה מבטלים את התצוגה ב E3 כאילו אין מה להראות. דרימז ייצא עד E3 2019? לאסט אוף אס 2? GoT? דת' סטרנדינג? פיינל פנטזי 7 רימייק? WILD?? שלל משחקי PSVR? משחקי צד הג' הגדולים?

דרימז זה לא משחק ל E3, כבר הוצג ממנו כל דבר שתרצה בסטרימים של MM עם 200 צופים מה יש לו לחפש ולחדש כבר ב E3?

Last of Us 2 כבר קיבל את הדמו גיימפליי העיקרי שלו, אפשר מן הסתם להציג עוד אבל אתה לא יכול לבנות עליו תערוכה כמשחק שכבר נחשף. חוץ מזה לך תדע אולי הוא מקבל דחייה כקרוס ג׳ן עם הפס5 ככה שהוא כרגע במקום של מוקדם מדי לתצוגה נוספת כדי לא לשרוף את המומנטום שיהיה לו כתצוגה ככותר פס5.

GoT הוא עוד משחק שחוזים לו קרוס ג׳ן עם הפס5, אתה לא רוצה לשרוף אותו יותר מדי אם הוא נשמר לאירוע הכרזה של הפס5.

DS הוא בשליטת קוג׳ימה, אם הוא מרגיש שהגיע הזמן לחשיפה אמיתית מלאה אז זה יקרה, בינתיים נראה שהוא רוצה להמשיך את המסתורין כלפיו, מתאר לעצמי שב 2020 הוא יחשף במלואו. 2019 זה די מוקדם ואף אחד לא יעריך עוד טריילר מקושקש על הבמה הכי גדולה בעולם.

פיינל פנטזי 7? סירייסלי? זה יכול להיות גם משחק של 2030 במקרה של סקוור. נראה ב E3 במסיבה של סקוור מה יש להם להראות מ FF7. ניחוש שלי? כלום ושום דבר.

WILD? הדבר הזה עושה רושם של Vaporware, לא שמענו עליו כלום בשום מקום. עוד מעט תגיד לי Agent ככותר לתצוגה...

PSVR ממש עובר טוב במסיבות ב E3 ובכלל לא זוכה להערות של ״מתי זה נגמר?!!?״ ״שיעמוםםםם״ וכו׳, בקיצור לא.

צד ג׳ גדולים... כן הם בתכלס יכלו לעשות מסיבה סטייל מייקרוסופט שעשתה לאורך רוב הדור הדל שלהם אבל אולי הרגישו שאין טעם והרי חוץ מלסמן V שהם באו הרבה תועלת לא תצא מזה. אלו לא בדיוק תצוגות שמחזקות את המותג פלייסטיישן, אפשר לספק תצוגה יפה אפילו עם כותרי צד ג׳ אבל לאף אחד לא תעלה המסקנה שהוא צריך פלייסטיישן אחרי זה.

בקיצור, אין להם ממש מה להראות, אני מסכים שהם יכלו לכל הפחות להרים איזה booth מסכן אבל מבחינת מסיבות יש הרבה ציפיות כלפי סוני כשזה מגיע ל E3 ואפילו עם חשיפות לכמה כותרים חדשים בשנה שעברה הם הצליחו להביך את עצמם לא מעט אז לבוא למסיבת מחזור טוטאלית כנראה לא הרגיש להם כמו משהו שכדאי לעשות.

אני מאמין שב 2020 הם יחזרו לתת מסיבה מצויינת עם לא מעט תוכן מרגש שחצי ממנו כרגע יוכרז מוקדם מדי :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 נובמבר 2018, 15:27

לגבי פפ7 רימייק - היום ראיתי איזו ידיעה שסקוור אמרו שהוא מפותח בכל הכח, זה ממש משונה כי זכור לי שהם מתכוונים לשחרר אותו ב״פרקים״, לא? אז יהיה מאוד מוזר אם הוא לא יתחיל לצאת גג באמצע 2019 אם הוא מתוכנן עדיין לדור הזה. יש מצב שהוא באמת ישוחרר בסוף הדור ותצא גירסה של כל הפרקים לדור הבא או משהו אבל זה הזוי אם הם עדיין יהיו בחצי שלו מבחינת הפרקים, כשהדור הבא יצא. קיצר - הרבה מאוד סימני שאלה עם הפרוייקט הזה.
וכן, על וויילד אני כבר גם ויתרתי, אבל זה גם גובל בטירוף שהם לא אומרים שבוטל, כמו גם עם deep down אם אני לא טועה, למרות שהוא פחות מעניין אותי... למה לא להכריז על ביטול/הקפאה ולהשאיר אותנו לנחש במשך שנים? :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2018, 16:13

אני מסכים איתך בלינג, ראינו לא מעט אינסיידרים שאמרו "עובדה" אחרי "עובדה" ולמרות שהם צדקו באחת או שתיים, השאר היה בולשיט. מעבר לזה, אנחנו בערך שנתיים לפני השיגור של הפס5 והחומרה עדין לא ממש סופית. יכול להיות שסוני כוונה לפני שלושה חודשים ל-500$ ועד 2020 היא תחליט על 400$ או כל החלטה אחרת. הרי אפילו אם האינסיידר צודק, אם זה דבר שנגלה רק עוד שנתיים אז ממילא כל האסטרטגיה הפנימית של סוני יכולה להשתנות עד אז. למשל אינסיידר ב-2011 היה אומר שיש בפס4 רק 4GB של זיכרון והוא היה צודק לגמרי, אבל אינסיידר ב-2013 יגיד שיש 8GB והוא גם צודק לגמרי כי ההחלטה ללכת על 8GB נלקחה רק בסוף 2012.

אבל אני כן חושב שיש שורשים די חזקים ב-500$, אפילו אם זה רק ניחוש. היו לנו בנושא "הדור הבא" לא מעט דיוני חומרה על CPU שונים או קונפיגורציות זיכרון שונות ואם תגלול קצת לאחור תראה ששוב ושוב תהיתי איך הם יכניסו CPU חזק וגם זיכרון מספיק במסגרת מחירים של פחות מ-400$. כמובן שהפס5 יכולה להיות אלף דברים, היא יכולה להיות 12TFLOPS עם 16GB של זיכרון והיא יכולה להיות 18TFLOPS עם 32GB של זיכרון, השאלה היא כמה סוני מוכנה להוציא. אני מסוגל לדמיין פס5 שעולה ליצר 350$ ואני מסוגל לדמיין פס5 שעולה ליצר 600$, הכל אפשרי. אבל אני כן אגיד שיהיה מאוד מאתגר לעשות פס5 ב-400$ או לפחות ב-400$ כשסוני לא מפסידה עליה כסף. זיכרון התיקר משמעותית מ-2013 (אפילו שהוא בירידות מחירים בתקופה האחרונה) ובדור הבא יהיה CPU רציני, לא הדבר הנוראי הזה שיש בפס4/ONE.

ממש קשה להבין לאיזה כיוון סוני ומיקרוסופט ילכו בדור הבא כי בדור האחרון הן כל כך התקמצנו, שמו חלקים כל כך זולים (חוץ מהזכירון) שזה פשוט לא מאפיין אף דור שהיה לנו אי פעם. אז לאיפה הדור הבא פונה? האם הוא שוב פעם חלקים מזעזעים ב-400$? או אולי בעצם ה-ONE X התחילה מלחמת כוח בין סוני למיקרוסופט ושתיהן יעופו על קונסולות ב-500$ שהן מפסידות עליהן כסף? מי יודע. אני כן רוצה להגיד ש-500$ הגיוני לי בעיקר כי:
1) הדור הזה הוגדר על ידי כוח ולפנות לקור. כן, הקונסולות היו נוראיות וזולות אבל הכל יחסי בחיים והפס4 הנוראית נראתה לכולם חזקה ביחס ל-ONE שהייתה קטסטרופה.
2) ה-X הראתה שמיקרוסופט רודפת אחרי כוח עכשיו וסוני היא לא פראיירית, היא תעשה אותו דבר.
3) הפס4 מכרה בצורה מטורפת ובלי ירידות מחיר, אני משער שסוני חושבת שגם ב-500$ היא יכולה למכור כמו מטורפת.
4) מחירים עולים עם הזמן. אנשים קונים עכשיו טאבלטים ב-1300$ ואייפונים ב-1100$, קונסולה ב-500$ לא נשמע כל כך יקר ב-2018.
5) יהיה מאוד קשה לבנות קונסולה עם GPU מכובד ו-CPU רייזן מכובד ועם זיכרון גדול מ-12GB בלי להעלות מחיר.

ארבעת העובדות האלה מתחברות יחדיו עם העובדה שבני אדם וגם חברות מסחריות הם ראקציונרים, כל דור חדש מושפע מטרנדים של הדור הקודם. הדור האחרון הושפע קשות מה-WII. אולי זה מרגיש כמו הסטוריה עתיקה אבל כשסוני ומיקרוסופט תכננו את הדור הנוכחי ה-WII הייתה בשיאה. ומה ה-WII אמרה על התעשיה? בדיוק דבר אחד - כוח לא משנה (וכמובן שטויות קז'ואליות מה שגרם ל-ONE לשגר עם קינקט בלבד וסוני לעשות אינסוף שטויות עם הPS EYE ולהוסיף את הבר LED הזורח בשלט). אז סוני ומקירוסופט עשו קונסולות חלשות ומכרו אותן ברווח כבר בשיגור ב400$. אבל מה אומר לנו סוף הדור הזה? הקונסולה הכי מוכרת? הפס4 שהיא החזקה בשוק. הקונסולה שעושה הכי הרבה הייפ בתעשיה? ה-X שהיא מפלצת כוח. אז אני חושב שזה יקבע את הטרנד לדור הבא, שגם סוני וגם מיקרוסופט יחפשו את הכוח כי זה הטרנד בדור הזה.

בקיצור, אני לא חושב שהטענה על 500$ היא הזויה. כמובן שאפשר לבנות כל פס5 שרק רוצים, ב-400$ ברווח או ב-600$ בהפסד, אבל 500$ בהפסד קטן נשמע לי כמו אחת האופציות היותר הגיוניות לקראת הדור הבא.

בנוגע לFF7, המשחק בוטל והותחל מאפס כך שאני לא יודע כמה העניין של הפרקים עדין רלוונטי. אני לא יודע אם משהו שראינו מהמשחק עד היום רלוונטי, כולל המנוע. אולי זה בכלל משחק דור הבא על לומינס (הרי הפרקים של FF7 היו על UE4) או לא יודע מה. בקיצור, הקלפים נטרפו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 נובמבר 2018, 16:19

אגב, מה אתם אומרים, מיקרוסופט משגרת ללא כונן דיסקים בדור הבא? ה-S ללא כונן דיסקים היא בדיקה של השטח? זה מהלך שיכול לעשות פלאות בסקארלט מהמון בחינות, ביחוד העובדה שהקירור יעבוד יותר טוב (כלומר אפשר מהירויות שעון גבוהות יותר ל-CPU/GPU), היא תהיה קטנה ושקטה יותר והם יחסכו בערך 30$ בעלויות יצור שזה בכיף עוד 4-6 גיגה זיכרון או עוד קצת כוח ב-CPU/GPU.

אגב, אם כבר דיבורים על עלויות וכדומה, זה די מדהים לראות ההפרש בין הדור של הפס3 לדור של הפס4. למשל בפס4 סוני השקיעה 100$ ב-GPU ו-CPU יחדיו בשיגור. לעומת זאת ב-360 מיקרוסופט השקיעה 106$ אך ורק ב-CPU בזמן שב-GPU הם השקיעו 141$ (אבל הסכום כולל את ה-16MB של DRAM שהיה שם שבטח העלה את המחיר בכמה דולרים). כמובן שהמספרים של ה-360 הם במחירים של 2005 ושל הפס4 הם במחירים של 2013 מה שמגדיל את ההפרש בין ההשקעה במכשירים אפילו יותר.

אז מי יודע, אולי ב-2020 נחזור לקבל קונסולות שמשקיעים בהן 250$ רק ב-GPU וב-CPU במקום 100$ בדור האחרון. אבל מה זה יעשה למחיר של הקונסולות? זאת אחת הסיבות ש-500$ נשמע לי מאוד הגיוני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים