swiss-the-engine כתב:אני אשלח לחברה של POLYTRON הודעה בטוויטר על זה.. נראה מה הם יגידו.
GAME JOURNALIZM!!!!
swiss-the-engine כתב:אני אשלח לחברה של POLYTRON הודעה בטוויטר על זה.. נראה מה הם יגידו.
swiss-the-engine כתב:טוב אני רואה יש אישור רשמי ממיק' לגבי תשלומי הסרטיפיקציה. ממש בושה שהוא לא תומך במשחק.
חשבתי על זה וגם עם ארבעים אלף דולר לסרטיפיקציה הוא יכל,לטפל בבעיה. עם מכירות של מעל למאה אלף בעשר דולר לעותק פחות השלושים אחוז של מיק' יוצאים בערך 15 אלף דולר בחודש בדיעבד על הארבע שנים של פיתוח. שלא לדבר על כך שהוא מכר כמעט עוד מאה אלף עותקים בחמש דולר (אולי גם חלק מאלה היו בעשר דולר).
Klayman כתב:עזוב אותך בחייך. אין שום תירוץ לחוסר התמיכה. כבר דיברנו על זה. אני זוכר שגם אתה ראית את הסרט של אינדי גיים - איך הוא הצטייר לך?
Klayman כתב:אני זוכר טוב מאוד. לבוא לתערוכה עם בילד שבו באג שובר משחק - זאת חובבנות. אז כן, יש את כל הקלישאות של ''מי שלא עושה לא טועה'' ו ''זה יכול לקרות לכל אחד'', אבל מי שעושה וטועה ומי שזה ''קורה לו'', צריך לעמוד מאחורי הדברים. כמו שאמרתי, התנאים היו ידועים לו מראש. אם הוא לא חשב שהוא יוכל לעמוד כלכלית בפאצ'ים, אז הוא היה צריך לדאוג שהמשחק נקי מהם בצורה מטורפת, וכן לפני שהוא דחף את הפאצ' הראשון, הוא היה צריך לבדוק אותו כמו משוגע, גם אם זה אומר לדחות את הפאצ' בעוד שבוע.
Kazz כתב:לא משנה כמה אתה בודק, יש דברים שיצוצו למרות שכביכול מדובר בקונסולות ואין הבדלי חומרה. הבאג של השמירה הוא משהו שהוערך שהופיע רק ל1% מן השחקנים.
DrKeo כתב:אני מסכים עם כל מה שאמרת אבל עדין אי אפשר להקל ראש ב150,000 שקל בשביל פאטצ' למפתח אינדי קטן. וכן, הוא בשל לעצמו את הדייסה אז שיאכל אותה. אם זה היה משהו לגמרי חד פעמי אז לגמרי הייתי פוטר אותו מאשמה אבל אחרי שראיתי את הסרט והמצב של הבילד שהוא הביא לשם כנראה שהוא יותר אחראי למעשים האלה ממה שאפשר לחשוב ממבט ראשון. מה שמעניין הוא שדווקא החבר'ה של SMB נורא דאגו שם לבאג שדופק שמירה שהיה להם, האירוניה.
Kazz כתב:http://www.eurogamer.net/articles/2012-07-19-save-corrupting-fez-patch-back-online
%1. לא שונה מכל משחקי הריטייל שיוצאים בעיות ושהמפתחת אומרת שמדובר בבעיה למספר מצומצם של שחקנים. הוא אמר בעצמו שזה מצב מזופט אבל כשמחשבים את המספרים אז זה לא שווה את זה. כמה אנשים בדיוק עוד יושבים ומחכים לתיקון ולא התחילו את המשחק מחדש? בכל אופן, הוא אמר שהוא בודק עם מיקרוסופט עם המדינות החדשה מופעלת רטרואקטיבית למשחקים ששוחררו לפני שהיא נכנסה לפועל.
swiss-the-engine כתב:שחר המחיר כן רלוונטי... אם זה היה משחק כושל שעשה ליוצרים שלו בקושי מאה אלף דולר אז הייתי מבין שהוא פשוט לא מסוגל להוציא פאץ' במחיר הזה אבל מכיוון שהוא עשה הון רציני אז זה מסתכם ב "אני עקרונית לא רוצה לשלם למיק' ושכל הלקוחות יזדיינו".
DrKeo כתב:כן? אתה היית משקיע בערך 10% מההון של החברה שלך בפאטצ' למשחק? אם זה היה חינם או 1000$ זה היה קורה תוך כמה ימים, למחיר בהחלט יש השפעה רצינית והוא בעצם הפאקטור היחיד בכל הסיפור הזה כי אם הוא לא היה הפאטצ' כן היה.
swiss-the-engine כתב:על מה אתה מדבר תגיד לי? איפה 10%? איך הגעת למסקנה הזאת? וברור ש40 אלף דולר זה הרבה כס,.. מה שאמרתי זה שביחס לכמה שהוא עשה על המשחק זה בהחלט סביר שהוא יאכל את הכובע וישקיע את הסכום הזה, זה לא כאילו הסכום לא היה ידוע לו מראש אבל אם הוא בקושי עשה שקל תשעים על המשחק אז מן הסתם הייתי מבין אותו.
DrKeo כתב:כי כשההכנסות שלך הן בערך 700,000$ ואז אתה מפריש חלקים גדולים לשותף השקט שלך שפרש שנה לפני שהמשחק יצא, כשאתה משלם שכר לתכנת ל4 שנים (וכמה זה שכר תכנת ל4 שנים בארה"ב? 300,000$? או שהוא בכלל הפך אותו לשותף ונתן לו אחוזים?), כשאתה משלם ארנונה ושכירות על המשרד וציוד ואז אתה משלם מיסים אתה נשאר עם 400,000$ במקרה הטוב. אז כן, 40,000$ זה בכיף 10%. וציינתי שעכשיו צריך לעבוד עוד כמה שנים על המשחק הבא וצריך תקציב לזה נכון? בקיצור, זה ממש לא פשוט להוציא 40,000$ אפילו אם הכנסת איזה 700,000$ מהמשחק.
מה שפיל פיש צריך לעשות זה חישוב עם עצמו כמה שווה לו להוציא 40,000$ מול הבאקלאש שיהיה נגדו כשיצא המשחק הבא ואנשים יפחדו שגם שם יהיה באג שובר משחק.
Narrator: A new car built by my company leaves somewhere traveling at 60 mph. The rear differential locks up. The car crashes and burns with everyone trapped inside. Now, should we initiate a recall? Take the number of vehicles in the field, A, multiply by the probable rate of failure, B, multiply by the average out-of-court settlement, C. A times B times C equals X. If X is less than the cost of a recall, we don't do one.
Woman on plane: Are there a lot of these kinds of accidents?
Narrator: You wouldn't believe.
Woman on plane: Which car company do you work for?
DrKeo כתב:כמה עותקים פז מכר? 100,000 ב10$? זה מליון דולר? מס חברות בארה"ב זה 39.2% אז נשאר 608,000$? מיקרוסופט לוקחת 30%? נשאר 426,000$? מיקרוסופט גם הפיצה את המשחק אז היא לקחה עוד נתח ממה שנשאר מעבר ל30%? לפיל פיש היה שותף שפרש שנה לשיגור המשחק מה שאומר שהוא קבל אחוז מאוד יפה מהרווחים על ה3 שנים שהוא השקיע בפרוייקט (וגם מדברים על זה בסרט)? ומה עם התכנת שהם שכרו במשך כמה שנים? הרי ברור לך שהוא מרוויח איזה 60,000$ בשנה אלה אם פיל פיש פשוט הפך אותו לשותף ונתן לו חלק המרווחים? ומה עם הכסף שצריך לפרוייקט הבא, הרי איך תתחיל לעבוד על המשחק הבא בלי מימון? ומה עם קצת כסף לפיל פיש עצמו, הרי גם הוא חיי על הלוואה ב4 שנים האלה וצריך לכסות את זה עם חלק מהרווחים לא? בקיצור כן, להגיד שה40,000$ הם 10% מהרווחים של פז זה לגמרי נדיב.
מה שפיל פיש צריך לעשות זה חישוב עם עצמו כמה שווה לו להוציא 40,000$ מול הבאקלאש שיהיה נגדו כשיצא המשחק הבא ואנשים יפחדו שגם שם יהיה באג שובר משחק. או בעצם להתרחק ממכשירים של מיקרוסופט כמו מאש ולשחרר כמה פאטצ'ים שהוא ירצה.
כמובן שכל זה מנותק מזה שכל התהליך פיתוח של פז היה כושל והוא לא היה צריך לקחת 4 שנים והוא לא היה צריך להיות מבוגבג כשהוא יצא לשוק.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 18 אורחים