VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8141 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

קצת נתוני משחקי סוני.

• DS2 עומד על 2.3 מליון יחידות, 1.7 מליון בפלייסטיישן ו-600K יחידות במחשב.

• GOY על 4.8 מליון עותקים והוא עומד לעבור את ההכנסות של AC:S על כל גרסאותיו. AC:S עומד על 370 מליון דולר הכנסות, GOY על 350 מליון דולר.

• SAROS על 406K יחידות.

• מרתון על 347K יחידות.

• GOW:SON OF SPARTA על 132K יחידות.

• THE SHOW 26 (רק גרסת הפלייסטיישן) 745K יחידות.

אני די בשוק מהמכירות של SON OF SPARTA, לא המשחק הכי טוב בעולם אבל עם השם GOW הוא מכר רק 132K יחידות? איזה כישלון.

StickStickSage

מעניין כמה מהמכירות של sons of sparta היו ב24 שעות של ההשקה המפתיעה וכמה אנשים קנו אותו בכל זמן אחר. אם אני צריך להמר - כמעט הכל זה מכירות ב24 שעות הראשונות.
גם אני קניתי אותו שם כי שאדוו דרופ זה מרגש. גם חשבתי שהוא בסדר סך הכל 7 כזה, אבל למען האמת אחרי הכמה שעות הראשונות גם זנחתי אותו, וכשהתחילו לצאת הביקורות הרעות זה בטח לא עשה לי חשק להמשיך ואני מניח שכמוני עוד לא מעט (ואז גם התחילה קצת אחרי המלחמה עם איראן, אבל זה כבר תירוץ ששמור לי).
לתחושתי עם השקה רגילה וכשהביקורות הרעות היו שם מההתחלה הוא היה מוכר עוד אפילו פחות.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 ביוני 2026 בשעה 21:05

כן, אני גם מנחש שכל המכירות היו בשיגור. אצלי הוא הפך תוך 24 שעות מ-"אוקיי, מעניין, אולי אני אקנה" לסוג של רעל.

HypnoHypnoVeteran

אבל אבל כל בלעדי חשוב! טובת האולפן או המפתחים? הגדלת הסיכוי למשחק נוסף? לא ולא. בוודאי עשרות אלפי אנשים קנות את הפס5 בשביל sons of sparta. הרי איזה סיבה הייתה לפני למישהו שאוהב את הפרנצ'ייז לקנות פס5?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 13:15
ציטוט מאת Hypno

אבל אבל כל בלעדי חשוב! טובת האולפן או המפתחים? הגדלת הסיכוי למשחק נוסף? לא ולא. בוודאי עשרות אלפי אנשים קנות את הפס5 בשביל sons of sparta. הרי איזה סיבה הייתה לפני למישהו שאוהב את הפרנצ'ייז לקנות פס5?

תודה שהבאת לנו לפה את הפרשנות רמת גנון שלך, בהחלט העשרת את הדיון.

לגמרי צודק, סוני הייתה צריכה לשחרר את המשחק לאקסבוקס ולמכור עוד 30K עותקים! זה המהלך הנכון! עם אסטרטגיה כזו אולי יום אחד סוני תהיה מצליחה כמו אקסבוקס!

HypnoHypnoVeteran

לא, הם היו צריכים לשחרר אותו לסוויץ' ולמחשב Day1, איפה שז'אנר המטרוידואניה הכי פופולארי, ולתת לספין-אוף הזה את הסיכוי הכי טוב להפוך לפרנצ'ייז ולקבל משחק המשך, ולעודד את סוני לעשות עוד פרוייקטים בסדר גודל אינדי/AA.

אבל בואו נעמיד פנים ש Sons of Sparta מוכר קונסולות פס5 או 'מחזק את הנאמנות' בו בזמן שסוני ראו לנכון לשחרר את הלדייברס 2 ל XBOX ומשחקים אחרים לסוויץ'.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 19:07

באמת שקשה לי כבר להתמודד נפשית עם הדביליזם הזה.

DrKeoDrKeoSite Admin

עדכוני פס5:

• אסטרובוט - 4.3 מליון עותקים.

• GT7 - על 12 מליון עותקים.

• GOY - על 5 מליון עותקים.

• פורצה הורייזן 5 על הפס5 - 6 מליון עותקים.

HypnoHypnoVeteran

Meccha Chameleon:

מיליון עותקים אחרי 4 ימים.
2 מיליון אחרי 6 ימים.
3 מיליון בשבוע.
5 מיליון אחרי 10 ימים.

משחק של מפתח יפני בודד שפותח במשך חודשיים. משתין בקשת על כל המיליארדים שמיקרוסופט שפכו כדי לעשות משחקים שמדברים לשחקנים ויאדירו את גיימפאס.

בערך כל שבועיים יוצא משחק להיט כזה או אחר. לא יאומן איזה כר בלתי נגמר של להיטים יושב מתחת לאף של מיקרוסופט.

KlaymanKlaymanSage

הכר הפורה יושב אצל ואלב. נ ק ו ד ה. אל תתכחש. גם "המכשיר" לא ישנה את זה. אם היליקס תהיה pc בלי גישה לסטים, יצלבו אותה. אם תהיה לה גישה לסטים, היא לא תמכור תוכנה. בקיצור, "המכשיר", שהוא סתם עוד pc, נידון לכישלון.

LaskinLaskinElder

משחק מאוד יצירתי, מגיע להם. אפילו שוקל לרכוש ולשחק עם הילדים, רק שהמחשב בסלון וזה משחק שלא יצליח בסלון. לחלוטין מאה אחוז נישה של PC. וכמו שאמרו - אם יהיה בקונסולה של מיקרוסופט רק סטים תרוויח מזה.

KlaymanKlaymanSage

עכשיו ראיתי מה זה המשחק - קודם כל, הוא עולה 21 ש"ח-זה אומר שבטח בארה"ב הוא עולה 4 דולר או משהו לפי ההמרה של סטים.. דבר שני, הקונספט אולי חמוד, אבל לא נראה לי שזה יחזיק יותר מדי. לאנשים אין בעיה "לבזבז" 5 דולר על משחק, גם אם לא ישחקו בו יותר מדי. בקיצור, להיט להיט שהיה מכניס למיקרוסופט אולי 20-30 דולר מצטבר, כי אף אחד לא היה קונה אותו בחנות שלהם, וגם אם כן, בכמויות סופר קטנות. והייתי נדיב.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 20 ביוני 2026 בשעה 13:24

בן אדם, הוא משחק של 14 שקלים...

אתה יודע, אתה מביא כל היום דוגמאות למשחקי אינדי שמוכרים 10 מליון יחידות בסטים, וזה נורא יפה ומרשים. אני יכול להביא לך דוגמה ל5000 משחקי מובייל שעושים פי 100 יותר כסף מכל המשחקים הללו שאתה מביא לפה. אתה יודע כמה אקסבוקס תמכור אם 100% ממשחקי המובייל יצאו אליה ויהיו בלעדיים רק לה ולא יהיו זמינים לפלייסטיישן? אותו דבר, יהיה לזה ליטרלי 0% השפעה על מכירות החומרה.

חוסר ההבנה הבסיסי שלך בנוגע לאיך עובד שוק הקונסולות הוא פשוט מדהים אם מתחשבים בעובדה שזה הדבר היחיד בגיימינג שמעניין אותך. אתה לא משחק במשחקים, אז אתה לא מבין גיימרים. אתה הדון מטריק של הפורום, אדם רנדומאלי שלא משחק משחקי וידאו שמנסה לפרשן את שוק משחקי הוידאו. כמו חייזר שמנסה לפרשן כדורגל. "היי חבר'ה! אני יודע למה אקסבוקס לא מוכרת! כי אין בה מספיק סדרות טלביזיה!".

LaskinLaskinElder

ועדיין, מדובר באיזה 25 מליון דולר, עבור השקעה של אדם אחד בחודשיים, חתיכת הישג.

ואני מסכים שזה לאו דווקא יחזיק, הרבה מאוד מהמשחקים האלה אם לא כמעט כולם - הם אופנה שבאה ומהר מאוד נעלמת.

KlaymanKlaymanSage

כמה כסף מיקרוסופט יראו ממשחק עם אותם הנתונים על ההיליקס? כמה בכלל היו רוכשים אותו בחנות שלהם אם הוא היה קיים שם?

שיהיה ברור - אני ממש בעד שהמשחק הזה ודומים לו מצליחים. אם אנשים אוהבים/מוכנים לשלם, בכיף גדול! פשוט מגוחך בעיניי לטעון שסטים היא הדבר הכי טוב שיש אי פעם, וכל שאר החנויות צריכות למות כי הן לא סטים, ולמה לעזאזל למישהו לקנות משחק לא בסטים? ומצד שני לטעון שמיקרוסופט צריכה לבסס את אסטרטגיית ה גיימינג שלה על עולם ה Pc, שהיא לא תרוויח בו כמעט כלום מתוכנה.

LaskinLaskinElder

עם כל זה אני כמובן מסכים

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

ועדיין, מדובר באיזה 25 מליון דולר, עבור השקעה של אדם אחד בחודשיים, חתיכת הישג.

ואני מסכים שזה לאו דווקא יחזיק, הרבה מאוד מהמשחקים האלה אם לא כמעט כולם - הם אופנה שבאה ומהר מאוד נעלמת.

כן ברור שבשביל המפתח הבודד הזה מדובר בטרוף שישנה לו את החיים. אבל זה לא רלוונטי לחברה כמו מיקרוסופט.