VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8113 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 16 במאי 2026 בשעה 13:01
ציטוט מאת Hypno

למה שהסיבה שהאיש הזה עשה מנוי GP על XBOX סטנדרטי תשתנה על ה Helix?
את ה MTX שהוא קנה במשחקים שיש לו דרך גיימפאס, הוא ימשיך לקנות.
יכול להיות שהוא יקנה משחקי צד ג' בחנות של מיקרוסופט, אם כל השנים האלה הוא קנה בחנות של מיקרוסופט על ה XBOX. אולי מיקרוסופט יכינו תמריצים לקנייה בחנות שלהם.
השלט של XBOX הוא עדיין השלט הפופלארי ביותר על המחשב. אנשים ימשיכו לקנות אותו. למה שחקן XBOX ב 3 דורות האחרונים יקנה helix ואז פתאום יחליט שהוא בעצם רוצה דואלשוק?

האסטרטגיה משתלמת גם בגלל שאתה חוסך QA ותמיכה ב SKU נפרד. עמדת המיקוח של מיקרוסופט בעסקאות גיימפאס עם צד ג' הרבה יותר טובה והיא תצטרך לשלם פחות.

האם אחרי כל השכלולים האסטרטגיה תשתלם? למיקרוסופט הפתרונים. לדעתי שווה להכניס פחות כדי לזכות ביתרונות מובהקים שעושים את המכשיר שלך נחשק ושאפשר לבנות עליו לעתיד, מאשר המשך באסטרטגיה קלאסית שהיא מבוי סתום, ושאפילו סוני המצליחה עשתה בה שינויים.

לא ענית על השאלה. בכל התחומים הללו המכירות יהיו נמוכות יותר, לא יעלמו לגמרי. פחות אנשים עם אקסבוקס, פחות אנשים שיקנו GP. פחות אנשים עם אקסבוקס, פחות אנשים שיקנו את השלט. פחות אנשים עם אקסבוקס, פחות משחקי צד ג' לגזור מהם 30% קופון. פלטפורמה שמרשה לך לקנות בכל חנות שהיא לא אקסבוקס, אחוז יותר נמוך של רווחים פר אקסבוקס.

כל נתון רק פוגע בהכנסות. אתה לא עונה לעניין, להגיד שטויות כמו שצריך לפתח רק ל-SKU אחד או שצריך פחות QA שזה איכשהו שווה ערך למליארדים על מליארדים שיופסדו, ברור לך שזה לא נכון. הדברים שציינת יחדיו הם לא 1% מההוצאות של אקסבוקס, וברור לך שהם כלום ושום דבר ביחס להפסיד מכונת כסף של 24 מליארד בשנה.

אז אני שואל אותך שוב, איך המתמטיקה שלך עובדת? איך הפסדים של מליארדים יתוקנו באסטרטגיה הזו? אם מה שיש לך לענות זה "יעלה פחות לעשות QA" אז באמת תפרוש.

ציטוט מאת Hypno

רק שזה חרטוט. סארוס לא הביא אנשים חדשים לקנות פס5. צרכנים קיימים על הפלטפורמה קנו את המשחק. מי שקנה את סארוס DAY1 הוא אדם שהיה לו כבר פס5 בשביל ריטרנל, ובזכות החוויה שיש לו עם ריטרנטל הוא התייצב לקנות את סארוס.

אממ, אז אתה אומר שהאנשים האלה קנו את הפס5 בשביל הבלעדי לפס5 בלבד ריטרנל? יופי, תודה שהוכחת את הנקודה שלנו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 20 במאי 2026 בשעה 15:55

סבנאוטיקה 2 עושה 4.1 מליון יחידות בשיגור:

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 22 במאי 2026 בשעה 19:37

FH6 מכר 4.9 מליון עותקים, מתוכן 2.6 מליון בסטים ו-2.3 מליון באקסבוקס. ובנוסף היו 3+ מליון שחקנים ששחקו בו ב-GP.

למרות שנמכרו יותר עותקים בסטים, גרסת האקסבוקס מכניסה 51% מהכסף וסטים 49% מהכסף. על זה תוסיפו שמיקרוסופט שומרת 100% מההכנסות באקסבוקס ורק 70% בסטים וגרסת האקסבוקס הייתה כמעט פי 2 יותר רווחית מסטים. הסיבה העיקרית להכנסות הנמוכות מסטים היא שרוב שחקני סטים הגיעו מברזיל, יפן וסין, שלוש מדינות בהם משחקים מאוד זולים. 13% מהשחקנים הם סינים.

מיקרוסופט מכרה בסטים 170K פעמים את המפת אוצרות, DLC בזוי שעולה בארץ 12 שקלים ומסמן תיבות אוצר על המפה במקומות שיש מכוניות חבויות. מיקרוסופט הכניסה 400K מהשיט הזה.

HypnoHypnoVeteran

אל תשכח ש XBOX כולל גם מכירות על המחשב בחנות של של מיקרוסופט.

DrKeoDrKeoSite Admin

כן? כל ה17 עותקים?

HypnoHypnoVeteran

להבנתי היה אפשר לקנות מפתחות לגרסת חנות מיקרוסופט בהרבה יותר זול משל סטים, ובכל זאת יש מיליונים של מינויי גיימפאס על המחשב שיכולים לקנות את ה upgrade.
מסקרן לדעת כמה מסך כלל המכירות הן דרך החנות של מיקרוסופט.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 במאי 2026 בשעה 21:19
ציטוט מאת Hypno

להבנתי היה אפשר לקנות מפתחות לגרסת חנות מיקרוסופט בהרבה יותר זול משל סטים, ובכל זאת יש מיליונים של מינויי גיימפאס על המחשב שיכולים לקנות את ה upgrade.
מסקרן לדעת כמה מסך כלל המכירות הן דרך החנות של מיקרוסופט.

המספרים הישירים בחנות של מיקרוסופט במחשב הם בטח סופר נמוכים כי אם אתה שחקן אקסבוקס, קנית באקסבוקס. אם אתה שחקן PC, קנית בסטים ואם התאמצת למחיר טוב אז כנראה שקנית באתר חיצוני כמוני וכמו לאסקין.

בחנות של חלונות ובסטים המחיר זהה, לפחות פה בארץ ובמערב. הדרך היחידה להשיג מחיר טוב יותר היה מוכר חיצוני כמו based, שם אני ולאסקין קנינו. אבל גם שם מיקרוסופט מפסידה את ה-100% הכנסה שיש לה באקסבוקס ובחנות של חלונות.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 27 במאי 2026 בשעה 22:27

לגו בטמן, 1.2 מליון יחידות בשבוע הראשון, יותר מ-50% על פלייסטיישן. לשם השוואה לגו מלחמת הכוכבים מכר 2 מליון בשבוע הראשון.

לא רק שגם אקסבוקס וגם פלייסטיישן מכרו יותר, הם יצרו יותר כסף פר עותק בגלל מחירים אזוריים. 82% משחקני הקונסולה שקנו את המשחק היו במערב, אבל רק 68% בסטים. זה theme שחוזר על עצמו, סטים מוכר יותר במדינות לא מערביות מאשר קונסולות ולכן ההכנסות פר עותק הן נמוכות יותר. גם צריך לציין שהמשחק באקסבוקס זמין גם ב-GAMEPASS, אבל עדין מכר טוב. הטרנד מכירות של המשחק מצביע על זה שבאקסבוקס ובפלייסטיישן יש יותר ילדים/משפחות מאשר בסטים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 במאי 2026 בשעה 21:48

בונד מכר 1.5 מליון עותקים ב-24 שעות.

אני לא יודע באיזה סרט דניאל אחמד חיי, אינדיאנה ג'ונס לא הצליח להגיע למליון עותקים אחרי חודשים ובסטים יש לבונד פי 6 יותר שחקנים.

LaskinLaskinElder

אלה ידועים בפייק ניוז

glass manglass manSage

איזה חדשות נפלאות, בהחלט נשמע שמשאיר אבק לאינדיאנה ג'ונס ולדעתי בצדק, הרמה של IO תמיד היתה כמה וכמה רמות מעל משין גיימס בפער ענק.

מת להתחיל אותו כבר בסופש אבל אני מג'נגל כרגע עם דום the dark ages והריימיק DQ2 HD ואני לא רוצה למהר איתם בכוח, או לשים אותם על הפסקה ולאבד בהם מומנטום, אוף.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במאי 2026 בשעה 13:55
ציטוט מאת DrKeo

כלל אצבע הוא X8 בין שיא השחקנים היומי למכירות. כרגע הוא על 56K, כלומר בערך 450K רכשו בסטים בלבד? צריך לראות עד הבוקר כמה השיא האמיתי שלו, אבל בנתיים לי זה נשמע כמו הצלחה, כנראה מעל למליון יחידות ביום שיגור.

אין על כלל האצבע, הוא כמעט תמיד פוגע בול. אשכרה מכר 450K בסטים.

סין זה השוק השני בגודלו ברוכשים בסטים. לצערם של IOI, זה אומר שההכנסות מגרסת סטים הולכות להיות יחסית נמוכות.

להשוואה המשחק עולה בארה"ב 70$, באירופה 70 יורו, ובסין 44$.

ועדכון מכירות למשחקים נוספים:

• פורצה 6 על 6 מליון עותקים.

• סארוס על 400K.

• מרתון על כמעט 1.5 מליון עותקים.

המספרים של מרתון מרתקים, המשחק הפסיק למכור לגמרי. הוא מכר 1.2+ מליון בשבועיים הראשונים, ומאז ועד היום הוא מכר פחות מ-300K עותקים. המשחק הזה פשוט מת. עוד נתון מעניין הוא ש68% מהמכירות בסטים, רק 19% בפלייסטיישן. באקסבוקס 13%.

אם המשחק היה בלעדי לפס5 הוא היה מוכר פחות מ-300K עותקים וכנראה מת שבועיים אחרי השיגור.

glass manglass manSage

ג'יימס בונד עלה 200M דולר לפיתוח אבל אני אשכרה רואה אותו מחזיר אותם ומרוויח עם הרגליים הארוכות שיהיו לו והשם הטוב שיוצא לו.

חבל שהסינים אוכלים להם מהרווח הפוטנציאלי עם התמחור הזול שם אבל אני מניח מראש שעיקר הרווח יבוא משחקני הקונסולות כי זה משחק אנצ'רטד סטייל סינמטי מהסוג שאוהבים בקונסולות וכמו שראינו פחות מתלהבים ממשחקים כאלה על הPC גם ככה.

עוד לא הגעתי לפרוצה 6 מחכה שיגיע לPS5 כדי לעשות זאת אבל נראה שלחלוטין מגיע לו. סארוס אני עצוב על המכירות האלה אבל גם יכול להבין אותם הוא לא נראה שינוי גדול מריטרנל מספיק בשביל הקהל הרחב.

על מרתון..... עצוב אבל הכתובת היתה על הקיר תמיד אמרתי שהוא נראה נורא ושהעיצוב הגרפי ילדותי ומזעזע וששיחקתי בו בבטא הפתוחה כל החששות שלי התגשמו פשוט משחק לא טוב לדעתי.

DrKeoDrKeoSite Admin

סארוס שינוי מאוד גדול מריטרנל, הייתי אומר שאם היינו מחשיבים אותו להמשך, הוא אחד מההמשכים שעושים יותר שינויים שראיתי.