הנתון האחרון שאני ראיתי הוא 2 מליון על הקונסולות, בזמן שהוא מכר 22 מליון, נשמע - עשירית על הקונסולות, זה היה בפברואר 2025.
אז עכשיו אתה יודע. כשימלאו שנתיים לשחרורו לקונסולות הוא בטח כבר יהיה ב 6-7 מיליון, וזה עדיין בלי גרסת הסוויץ'.
לגבי האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט על פי קאז:
אה, אז בעצם זה הולך להיות ככה:
שלב ראשון - להחליש את סוני על ידי רתימת סטים.
שלב שני - ??
שלב שלישי - רווחים!
תאלץ להסביר, אם לשמור על הספרייה שלך זה עניין כל כך חשוב, ואני מסכים עם זה אגב - מה יקרה אחרי שמיקרוסופט כבר החלישה את סוני?
באיזה שלב הם נוטשים את סטים ופותחים חנות משלהם ואז חוזרים להרוויח מספיק כדי להיות רלוונטיים כמתחרה רצינית שיש לה גם צד א וחנות ומנויים? כי ברגע שינטשו את סטים מי שרכש שם לא ימשיך עם מיקרוסופט, אלא עם סטים.
הרווחים מתחילים כבר בשלב הראשון, ואין 'אכילת הפסדים' על סבסוד הקונסולה בתקווה שזה ישתלם בטווח הארוך. הם הרווחים האלה דומים לרווחים של קונסולה בקלאסית בשיאה? לא. אבל אנחנו רואים כבר 2 דורות שקונסולה קלאסית של עד 60 מיליון היא לא שוס ולא מסוגלת לתמוך בתצקוב של אולפנים רבים.
מיקרוסופט לא 'פותחים חנות משלהם' כי היא כבר קיימת ומהיום הראשון של helix בנוייה כדי להשאיר כמה שיותר מה spending שם.
לגיימפאס היום יש כ 30 מיליון מינויים. זה אחלה בחלה של כסף. כשמשחק של מיקרוסופט יוצא על המחשב וה CCU בסטים לא מזהיר תמיד אנשים אומרים שבטח חלק נכבד משחק בו דרך גיימפאס. כלומר כבר עכשיו זה selling point לחנות שלהם.
גיימפאס DAY1 במודל קונסולה קלאסית: חירבון כי כולם שם מותנים כבר למשחק דרך גיימפאס ולא לשלם מחיר מלא על משחק.
גיימפאס DAY1 במכשיר מחשב-קונסולה היברידי: אתה עדיין שומר על חלק לא מבוטל של אנשים שלא מעוניינים להשכיר את המשחקים שלהם.
מיקרוסופט יכולים לשחק עם הסליידר הזה תוך כמה זמן להביא את משחקי צד א' לגיימפאס. לתעדף רווחים או לתעדף משיכת לקוחות לגיימפאס.
בזכות מכשיר מחשב-קונסולה היברדי הנושא של גיימפאס ומשחקי צד ג' מתהפך על הראש. במודל קונסולה קלאסי בקונסולה שבמקום האחרון = צריך לשלם יותר ויותר כסף למפתחת כדי לעשות עסקת day1. במודל היברדי עמדת המיקוח חוזרת למיקרוסופט כי היא מציעה את הבימה הכי גדולה ושהכי צומחת.
ותודות לכר הבלתי נגמר של להיטי אינדי בסטים, יש למיקרוסופט נתיב לתפוקה בלתי נגמרת של משחקי גיימפאס. החלום של ספנסר של משחק גיימפאס כל רבעון קורם עור וגידים and then some. לא צריך לתקצב עשרות אולפנים פנימיים ולקחת סיכונים. משחק אינדי מתפוצץ במחשב/סטים? ניגשים למפתחת ומציעים לו להביא את המשחק לחנות של מיקרוסופט בתמורה לדיל גיימפאס DAY1. בום.
גם אם גרסת חנות מיקרוסופט תגיע חודשיים-שלוש אחרי, המשחק מקבל בוסט מטורף מקהל המנויים. כל מי שעדיין לא קנה את המשחק בסטים קופץ על ההזדמנות. כשהדבר חוזר על עצמו כמה פעמים, הערך של גיימפאס עולה ומבינים שכנראה כל משחק שכזה יגיע במהרה לשם.
הנ"ל לא יכול לקרות בקונסולה קלאסית. מפתחים לא יבחרו לעשות גרסה ייעודית לקונסולת XBOX הלא פופלארית. אם הם ישקיעו משאבים לגרסת קונסולה זה יהיה לפלייסטיישן או לסוויץ'.
האם רמת הרווחים תשביע את מיקרוסופט? אין לי שמץ. האם יהיו שם אנשים שישארו salty שסטים מהווה X% מהרווחים במשחקי צד א'? כנראה.
מה שאני יודע זה גם אם ה Helix ההיברידית תמכור באופן צנוע עדיין יהיה מדובר במכשיר שאובייקטיבית מביא מלא יתרונות על פני פלייסטיישן וסוויץ', יהיה מדובר במכשיר שהוא יותר pro-consumer מהמתחרות, ושאף גורם עם יכולות ומשאבים כמו של מיקרוסופט מציע מכשיר דומה.
עוד קונסולה קלאסית של XBOX = מכשיר also-ran בלי שיניים שערכו היחיד תלוי באיכות ה output שאולפני צד א' יצליחו לעשות.