VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8228 הודעות
KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת Hypno

מה שמחזק את ווינדוס, מחזק את מיקרוסופט ואת XBOX.
המשימה היא קודם להחליש את השליטה של פלייסטיישן וסוויץ', לכן מיקרוסופט צריכים לנצל עד תום את העובדה שרק הם יכולים לרתום את קיומה של סטים לעזרתה ויתרונה.
כן, זה אומר להוריד את פוטנציאל שיא ההכנסות/רווחים שמגיעים אלייך. זה לא אומר שלא תהיה רווחי. (עובדה שעושים את זה עם הניידת).

לפני שאפשר לחשוב על איך מושכים אנשים לחנות שלך, צריך להכניס אותם לקניון.
מכשיר היברדי מבוסס PC הוא בעל הסיכויים הכי גבוהים לעשות את זה. קונסולה קלאסית היא בעלת הסיכויים הכי נמוכים לעשות את זה.

ציטוט מאת Klayman

מקובל לעשות מה שרוצים. אם זה עובד, אחלה. אם לא, הביתה. עובדה, פיל ספנסר, הימר בגדול. לא הלך? ביי.

עכשיו לפרק את הטיעונים שלך בקצרה:

1. מכירות חומרה? במצב הנוכחי, ההיליקס תצטרך לעלות הרבה (!!!!!!) יותר מ-1,000 דולר כדי להיות רווחית. מעריך שיותר לאזור ה1400-1500. וגם אז. כמה רווחית? 100$ ליחידה? 200? כמה אתה חוזה שהם ימכרו במשך ה-3 שנים הראשונות של המוצר בשוק?

2. אביזרים - איזה? בקרים של מיקרוסופט ל PC שכבר היום נמכרים?

3. גיימפאס? כבר ראינו שלא תופס. וזה כשהיה שם את פאקינג Call of Duty. אז בוא....

4. הגדלת הרלוונטיות של חנות חלונות !=דרך לעשות רווח, כי:

5. שיחרור משחקי צד א' בלעדית לחנות שלהם במחשב - יוביל מיידית למקהלת בכייני האינטרנט שתגיד ''ואיי, חבל ש E-Day לא יוצא למחשב! דווקא הייתי רוצה לשחק אותו!''. אז לא. גם זאת לא דרך לעשות רווח.

רוצה לנסות שוב? איפה הכסף למיקרוסופט מעבר לרווח כלשהו על החומרה הזאת שאתה מתאר שהיא תמכור. אגב - איפה זה שם אותה למול השותפות שלה - Asus, MSI, Lenonvo וכו', שהיא פתאום מתחרה בהן ראש בראש, על אותו השוק?

העדפתי לא לענות לכל הקשקושים שלך שוב, אז פשוט הדבקתי את ההודעה שלי מת'רד הXBOX ממנה התעלמת.. מוזמן להמשיך להתעלם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביולי 2026 בשעה 21:45
ציטוט מאת Hypno

מה שמחזק את ווינדוס, מחזק את מיקרוסופט ואת XBOX.
המשימה היא קודם להחליש את השליטה של פלייסטיישן וסוויץ', לכן מיקרוסופט צריכים לנצל עד תום את העובדה שרק הם יכולים לרתום את קיומה של סטים לעזרתה ויתרונה.
כן, זה אומר להוריד את פוטנציאל שיא ההכנסות/רווחים שמגיעים אלייך. זה לא אומר שלא תהיה רווחי. (עובדה שעושים את זה עם הניידת).

לפני שאפשר לחשוב על איך מושכים אנשים לחנות שלך, צריך להכניס אותם לקניון.
מכשיר היברדי מבוסס PC הוא בעל הסיכויים הכי גבוהים לעשות את זה. קונסולה קלאסית היא בעלת הסיכויים הכי נמוכים לעשות את זה.

הנתונים מראים שכן. הנתונים מראים גם שהמשחקים הכי פופולאריים בקונסולות הם משחקי F2P שקיימים גם במובייל ושבכיף אפשר לשחק אותם על מחשב צנוע.

ברור שה ה Helix היא המקום הטוב ביותר למשחקי AAA. מה ז"א ב PS6 יהיה יותר? מה, בגלל משחקי צד א' של סוני?
שחקן HELIX יכול לבוא לאינדיאנה לג'ונס, להכנס להגדרות מתקדמות, לנעול את המשחק על 30FPS ולמקסם הגדרות שלא יהיו בגרסאת הפס6.
שליטה מלאה (אם הוא רוצה) על ההגדרות. כל משחק שאתה מתלונן שהוא 60FPS אתה יכול לאכוף עליו הגדרות גרפיות יותר מתקדמות מהפלייסטיישן. משחקים שיקבלו מצבי PT קודם בגרסת המחשב/הליקס ומאוחר יותר מגיעים לפלייסטיישן. לא מסכים עם הטרייד-אוף שהמפתחת בחרה? אז תבחר אתה את הרזולוציה/קצב פריימיים/הגדרות גרפיות כרצונך.

אני כבר לא יודע כמה זולה יותר הפס6 תהייה מ helix. כל מה שצריך לעשות זה להדגיש את המחיר של הפס6 כולל המינוי לפלוס לכל אורך הדור לעומת ה Helix. להדגיש שמי שבאמת מבואס מההתייקרות של התחביב הזה צריך לבוא ל Helix כי רק היא מציעה את המנעד הכי רחב במחירי משחקים, וכל הלהיטים שתשחק בהם שעות על גבי שעות עם חברים עולים גרושים. ורק ב Helix תוכל למצוא תחרות במחירי משחקי ה AAA.

זה עוד slam dunk שיווקי שרק מחכה לקרות.

היא תהיה פחות נוחה מקונסולה. אז מה? אתה אומר שכרגע אנשי קונסולה רצים לשחק על הלפטופ המחורבן שלהם. ה Helix תציע את החוויה הכי טובה, הכי קרובה והכי pain-free לקונסלוה. יכול להיות שאנשים יבחרו במכשיר שמספק להם 70% מנוחות הקונסולה תודות לכל היתרונות האחרים שהוא מציע.

אתה עדיין תקוע בעולם של ה 360. אנחנו בעולם שהמשחקים זזים קדימה יחד איתך. אנשים לא הולכים לשים בצד את כל הספרייה שלהם בשביל מכשיר פושר.
מיקרוסופט לא הולכת להציע קונסולה קלאסית במחיר או בעוצמה יותר טובה מסוני. כמו שזה שה XSX חזקה קצת יותר לא תרם דבר.
למיקרוסופט אין כמעט בלעדיים שמעניינים את השוק; הם הרגע חתכו את יכולות ה output שלהם; התדמית שלהם על הקרשים.

פשוט מאוד: אנשי פלייסטיישן לא יחליפו את הקונסולה המרכזית שלהם בשביל קונסולה שבה הם יתחילו מאפס, שהיקף התמיכה שתקבל מצד ג' הכי גרוע שהיה אי פעם, ושהיצע משחקי צד א' הן בשפל כמותי, מסחרי, איכותי ותדמיתי.

התשובה שלך לנ"ל זה 'להחזיק אצבעות'. לכן הקייס שלך בעד דור קלאסי נוסף גרוע.

הקייס שלי דווקא נהדר להתחשב בזה ש-100% מהקונסולות המצליחות אי פעם הצליחו עם גן סגור ובלעדיים. אז להתחשב בזה שאני מציע את האסטרטגיה היחידה שאי פעם עבדה, ואתה מציע אסטרטגיה פנטזיונרית שאפילו אתה לא מצליח להבין איך היא מביאה הצלחה או הכנסות, אז אני מרגיש די בנוח עם הקייס שלי.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 12 ביולי 2026 בשעה 21:21

קאז תענה לי על דבר אחד. אם בלינג היה יכול לשחק על הלפטופ שלו ב21 שקל את GTA6 הוא היה שוקל לקנות/להשאיל PS5 או משחק על הלפטופ שלו? תודה רבה!

אם נדב או אני היינו יכולים לשחק את THE LAST OF US 1 ואקסקלוסיבים של PS3 על הלפטופ שלנו ב2013 ב21 שקלים היינו שוקלים להביא PS3 ? תודה רבה.

בכללי אנשים לא אוהבים לשלם מחיר יקר על דברים שהם יכולים להשיג בזול. בגלל זה אתה רואה חברה כמו מי עדן שפעם היתה ענקית עם המים בכדים הצטמצמה מאוד בשוק הזה, כי ברגע שאנשים יכלו לשים מיני ברים בייתים בבית אף אחד לא רצה לשלם על מה שהוא יכול לקבל בעלות הרבה יותר זולה ונמוכה.

קפקום הכריזה על תמיכה של 10 שנים לSF6 אז למה לי לקנות היליקס אם הPS5 שלי הולך לשרת אותי מדהים לעוד 6 שנים?

למה בן אדם יקנה הייליקס אם הPS5 יקבל את MECCA באותו הזמן שהייליקס כנראה יקבל אותו?

תענה על השאלות האלה.

אתה לא מבין למה אנשים קונים קונסולות בגלל זה אתה בפלונטר. אף אחד לא קונה קונסולה בגלל להיט תורן, קונים בגלל נאמנות לסדרות שאוהבים ופיפא וכאלה.

אף אחד לא אומר לעצמו אני אקנה הייליקס כי שמה יהיו כל הלהיטים של 21 שקלים.אתה עושה צחוק.

אני קניתי את הPS5 שלי בשביל SF6 וDQ12 ואינטרגלקטיק לא בשביל להיטים של 21 שקלים.אם הייתי יכול לקנות את שלושת אלו ב21 שקלים על הלפטופ שלי ולהריץ אותם במחשב שעולה 2000 שקל אף פעם לא הייתי קונה PS5.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Laskin

הנתון האחרון שאני ראיתי הוא 2 מליון על הקונסולות, בזמן שהוא מכר 22 מליון, נשמע - עשירית על הקונסולות, זה היה בפברואר 2025.

אז עכשיו אתה יודע. כשימלאו שנתיים לשחרורו לקונסולות הוא בטח כבר יהיה ב 6-7 מיליון, וזה עדיין בלי גרסת הסוויץ'.

ציטוט מאת Laskin

לגבי האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט על פי קאז:

אה, אז בעצם זה הולך להיות ככה:

שלב ראשון - להחליש את סוני על ידי רתימת סטים.

שלב שני - ??

שלב שלישי - רווחים!

תאלץ להסביר, אם לשמור על הספרייה שלך זה עניין כל כך חשוב, ואני מסכים עם זה אגב - מה יקרה אחרי שמיקרוסופט כבר החלישה את סוני?

באיזה שלב הם נוטשים את סטים ופותחים חנות משלהם ואז חוזרים להרוויח מספיק כדי להיות רלוונטיים כמתחרה רצינית שיש לה גם צד א וחנות ומנויים? כי ברגע שינטשו את סטים מי שרכש שם לא ימשיך עם מיקרוסופט, אלא עם סטים.

הרווחים מתחילים כבר בשלב הראשון, ואין 'אכילת הפסדים' על סבסוד הקונסולה בתקווה שזה ישתלם בטווח הארוך. הם הרווחים האלה דומים לרווחים של קונסולה בקלאסית בשיאה? לא. אבל אנחנו רואים כבר 2 דורות שקונסולה קלאסית של עד 60 מיליון היא לא שוס ולא מסוגלת לתמוך בתצקוב של אולפנים רבים.

מיקרוסופט לא 'פותחים חנות משלהם' כי היא כבר קיימת ומהיום הראשון של helix בנוייה כדי להשאיר כמה שיותר מה spending שם.
לגיימפאס היום יש כ 30 מיליון מינויים. זה אחלה בחלה של כסף. כשמשחק של מיקרוסופט יוצא על המחשב וה CCU בסטים לא מזהיר תמיד אנשים אומרים שבטח חלק נכבד משחק בו דרך גיימפאס. כלומר כבר עכשיו זה selling point לחנות שלהם.

גיימפאס DAY1 במודל קונסולה קלאסית: חירבון כי כולם שם מותנים כבר למשחק דרך גיימפאס ולא לשלם מחיר מלא על משחק.
גיימפאס DAY1 במכשיר מחשב-קונסולה היברידי: אתה עדיין שומר על חלק לא מבוטל של אנשים שלא מעוניינים להשכיר את המשחקים שלהם.

מיקרוסופט יכולים לשחק עם הסליידר הזה תוך כמה זמן להביא את משחקי צד א' לגיימפאס. לתעדף רווחים או לתעדף משיכת לקוחות לגיימפאס.

בזכות מכשיר מחשב-קונסולה היברדי הנושא של גיימפאס ומשחקי צד ג' מתהפך על הראש. במודל קונסולה קלאסי בקונסולה שבמקום האחרון = צריך לשלם יותר ויותר כסף למפתחת כדי לעשות עסקת day1. במודל היברדי עמדת המיקוח חוזרת למיקרוסופט כי היא מציעה את הבימה הכי גדולה ושהכי צומחת.

ותודות לכר הבלתי נגמר של להיטי אינדי בסטים, יש למיקרוסופט נתיב לתפוקה בלתי נגמרת של משחקי גיימפאס. החלום של ספנסר של משחק גיימפאס כל רבעון קורם עור וגידים and then some. לא צריך לתקצב עשרות אולפנים פנימיים ולקחת סיכונים. משחק אינדי מתפוצץ במחשב/סטים? ניגשים למפתחת ומציעים לו להביא את המשחק לחנות של מיקרוסופט בתמורה לדיל גיימפאס DAY1. בום.

גם אם גרסת חנות מיקרוסופט תגיע חודשיים-שלוש אחרי, המשחק מקבל בוסט מטורף מקהל המנויים. כל מי שעדיין לא קנה את המשחק בסטים קופץ על ההזדמנות. כשהדבר חוזר על עצמו כמה פעמים, הערך של גיימפאס עולה ומבינים שכנראה כל משחק שכזה יגיע במהרה לשם.

הנ"ל לא יכול לקרות בקונסולה קלאסית. מפתחים לא יבחרו לעשות גרסה ייעודית לקונסולת XBOX הלא פופלארית. אם הם ישקיעו משאבים לגרסת קונסולה זה יהיה לפלייסטיישן או לסוויץ'.

האם רמת הרווחים תשביע את מיקרוסופט? אין לי שמץ. האם יהיו שם אנשים שישארו salty שסטים מהווה X% מהרווחים במשחקי צד א'? כנראה.
מה שאני יודע זה גם אם ה Helix ההיברידית תמכור באופן צנוע עדיין יהיה מדובר במכשיר שאובייקטיבית מביא מלא יתרונות על פני פלייסטיישן וסוויץ', יהיה מדובר במכשיר שהוא יותר pro-consumer מהמתחרות, ושאף גורם עם יכולות ומשאבים כמו של מיקרוסופט מציע מכשיר דומה.

עוד קונסולה קלאסית של XBOX = מכשיר also-ran בלי שיניים שערכו היחיד תלוי באיכות ה output שאולפני צד א' יצליחו לעשות.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 17 ביולי 2026 בשעה 22:05

חלאס כבר לדבר על "ערך" בפאקינג שרשור מכירות בשבילי לקנות את הNEO GEO החדש שיוצא ב1200 שקל ולשלם על כל קסטה שתצא 350 שקל זה ערך כי אני שחקן רציני של Fighting games כי אני אשכרה יכול לקחת אותה לטורנירים בארץ.

איזה ערך יש כבר לNEO GEO לאדם ממוצע ברחוב תעשה לי טובה עם השטות הזו של ערך קאז.

קונסולות הן מוצר בידור להמונים, המטרה שלהן זה להיכנס לכמה שיותר בתים לעשות כמה שיותר כסף וזהו.

הקונסולות גם ככה גוססות אחרי דור הפס6 והפס7 הקונספט הזה ימות לא יהיה לך קונסולות יותר, הדיון הוא רק מי ישרוד יותר טוב עד התאריך הזה וכרגע הקונסולות של מייקרוסופט במצב הרבה יותר גרוע מהקונסולות של סוני, כי ההיליקס היא הקונסולה האחרונה שלהם בעוד לסוני יהיו לפחות עוד שני דורות עד הPS8 זה הכל.

ואתה לא מציע שום דרך שבה מייקרוסופט תשרוד עוד שני דורות.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman

העדפתי לא לענות לכל הקשקושים שלך שוב, אז פשוט הדבקתי את ההודעה שלי מת'רד הXBOX ממנה התעלמת.. מוזמן להמשיך להתעלם.

1. אז שתעלה יותר. אנחנו לא יודעים מה יהיה המחיר של הפס6.

2. כן, בקרים. אוזניות, וואטאבר. אם מכשיר היברדי ימיר שחקני פלייסטיישן וסוויץ' אז מדובר בתוספת לכמות אביזרים.

3. כן, גיימפאס. 30 מיליון מינויים זה אחלה ובלי הפיצול של גיימפאס למחשב וגיימפאס לקונסולה יש לו פוטנציאל להתחזק, וה appeal של המינוי יעלה כשמיקרוסופט תוכל להביא את הלהיטי אינדי שיש במחשב אליו.

פלוס מה שעניתי ללאסקין.

מיקרוסופט לא מתחרה בשותפות שלה כשהיא מוכרת את ה XBOX ALLY? היא לא עשתה את הסורפייס בעבר?

ציטוט מאת DrKeo

הקייס שלי דווקא נהדר להתחשב בזה ש-100% מהקונסולות המצליחות אי פעם הצליחו עם גן סגור ובלעדיים. אז להתחשב בזה שאני מציע את האסטרטגיה היחידה שאי פעם עבדה, ואתה מציע אסטרטגיה פנטזיונרית שאפילו אתה לא מצליח להבין איך היא מביאה הצלחה או הכנסות, אז אני מרגיש די בנוח עם הקייס שלי.

גם 100% מהקונסולות הכושלות אי פעם נקטו בגן סגור ובלעדיים. אתה לא מציג קייס שמתמודד עם המציאות החדשה של 'דורות' בשוק הקונסולות.

ציטוט מאת glass man

קאז תענה לי על דבר אחד. אם בלינג היה יכול לשחק על הלפטופ שלו ב21 שקל את GTA6 הוא היה שוקל לקנות/להשאיל PS5 או משחק על הלפטופ שלו? תודה רבה!

אם נדב או אני היינו יכולים לשחק את THE LAST OF US 1 ואקסקלוסיבים של PS3 על הלפטופ שלנו ב2013 ב21 שקלים היינו שוקלים להביא PS3 ? תודה רבה.

בכללי אנשים לא אוהבים לשלם מחיר יקר על דברים שהם יכולים להשיג בזול. בגלל זה אתה רואה חברה כמו מי עדן שפעם היתה ענקית עם המים בכדים הצטמצמה מאוד בשוק הזה, כי ברגע שאנשים יכלו לשים מיני ברים בייתים בבית אף אחד לא רצה לשלם על מה שהוא יכול לקבל בעלות הרבה יותר זולה ונמוכה.

קפקום הכריזה על תמיכה של 10 שנים לSF6 אז למה לי לקנות היליקס אם הPS5 שלי הולך לשרת אותי מדהים לעוד 6 שנים?

למה בן אדם יקנה הייליקס אם הPS5 יקבל את MECCA באותו הזמן שהייליקס כנראה יקבל אותו?

תענה על השאלות האלה.

אתה לא מבין למה אנשים קונים קונסולות בגלל זה אתה בפלונטר. אף אחד לא קונה קונסולה בגלל להיט תורן, קונים בגלל נאמנות לסדרות שאוהבים ופיפא וכאלה.

אף אחד לא אומר לעצמו אני אקנה הייליקס כי שמה יהיו כל הלהיטים של 21 שקלים.אתה עושה צחוק.

אני קניתי את הPS5 שלי בשביל SF6 וDQ12 ואינטרגלקטיק לא בשביל להיטים של 21 שקלים.אם הייתי יכול לקנות את שלושת אלו ב21 שקלים על הלפטופ שלי ולהריץ אותם במחשב שעולה 2000 שקל אף פעם לא הייתי קונה PS5.

כן, אם המשחקים האלה היו זמינים על לטפופ אנשים היו עדיין קונים את הקונסולה כי היא מספקת את החוויה האופטימלית ביותר עבורם.
למה אתה לא משחק משחקי צד ג' על סוויץ' במקום הפלייסטיישן? אותו דבר אנשים יעדיפו לשחק על הקונסולה ולא לפטופ מצ'וקמק.
האם אתה מתחכש לכל הטיעונים משחר ההיסטוריה למה שחקני קונסולות לא מעוניינים בגיימינג על המחשב?

כשמיקרוסופט תעשה שיווק נורמלי ותדגיש שכל הלהיטים שמציפים את טוויץ' ושבעקבותם יוצרים חיקויים ברובלוקס זמינים רק אצלה אז אנשים יקנו את הליקס גם בשביל זה. המחיר לא מעניין - מידת הפופולאריות מעניינת.

למה ש MECCA יגיע לפלייסטיישן באותו זמן של הליקס? על ההליקס תוכל לשחק במשחק DAY1 בזמן אמת. מי יודע כמה חודשים או שנים שחקני הפלייסטיישן והסוויץ' יצטרכו לחכות.

שוב, אנשים קנו וקונים פלייסטיישן 5 כדי לשחק במשחקי F2P שרצים בכיף על לפטופים ושקיימים על הפס4 וגם על הטלפון שלהם.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 02:49

חחחחח קאז כפרה עליך אני לא משחק משחקי צד ג' על הסוויץ כפרה? אז מה זה? ועדיין לא יצא Dragon Quest monsters 4 לול. אני בעצמי מפחד מכמות השעות שאני הולך לשרוף על הסוויץ כשייצא.

אני יודע שזה לא נתפס לך אבל יש אנשים שאשכרה משחקים במשחקים. אתה אומר לי שאנשים לא ישחקו על לפטופ בזמן שאני רואה את האחיינים שלי תכף הולכים מכות על "מי ישחק בלפטופ" בזמן שהסוויץ 2 שלהם יושב יתום בפינה ומתחנן שמישהו ישחק בו. על מה אתה מדבר בכלל?

אתה אומר לי שאנשים לא ישחקו בלפטופ שאני משחק כל יום Street fighter 2 אונליין בלפטופ שלי ורב עם שונאי ישראל רוצה לראות תמונת מסך גם של זה בלפטופ? אני אעשה לך צילום של כל הלפטופ בפעם הבאה.

די לחפור על שטות די.

אני לא מתכחש לטיעונים. אני מכיר בזה שאנשים מסוימים מעדיפים קונסולות כי אני גם מעדיף קונסולות אבל אתה צריך להבין שהמשחקים שאתה מדבר עליהם הם לא המשחקים שגורמים לבן אדם לחשוב "הלוואי שהמשחק היה על הקונסולה שלי" זה משחק שעולה 21 שקלים. גם הבן אדם הכי קאזואלי מבין שאין מה להדליק את הפס5 שלו על הדבר הזה. זה בזבוז של הכוח של הפס5 לחינם. זה כמו שתשב לראות נטפליקס על הפס5 זה פשוט זלזול בכוח שלו ולא לרמה שלו להריץ משחק כזה אני מצטער, אני בחיים לא ארכוש דבר כזה לPS5 שלי. הPS5 שלי הוא רק בשביל משחקים מושקעים ולא בשביל משחקי 21 שקלים.

קאז צא כבר מהסרט... אנשים משחקים פורטנייט וPUBG על הפלייסטישן 5 למרות שזה יכול לרוץ על הלפטופ שלהם, כי הם כל כך קאזואלים שהם לא יודעים אפילו איך לגרום לקונטרולר של PS5 לעבוד עם הלפטופ אם הם היו יודעים כמה זה קל חצי מהם לא היו קונים PS5.

תאמין לי כפרה, אני נותן שירות תמיכה בWINDOWS ותשתיות והלקוחות שלי זה מכל הצבעים והמינים ראיתי הכל, ארגונים, לקוחות פרטיים, אפילו מתכנתי Full stack פונים אלי לתמיכה על דברים כל כך מפגרים שאני אומר איך אנשים לא יודעים את הדברים הבסיסים האלה, אבל אפילו הקאזואל שבקזואל מבין שאין מה לבזבז את משחקי ה"גרושים" האלה על הפס5. מעליב אותי אשכרה להפעיל את הPS5 על החרא הזה.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת Hypno
  1. אז שתעלה יותר. אנחנו לא יודעים מה יהיה המחיר של הפס6.

2. כן, בקרים. אוזניות, וואטאבר. אם מכשיר היברדי ימיר שחקני פלייסטיישן וסוויץ' אז מדובר בתוספת לכמות אביזרים.

3. כן, גיימפאס. 30 מיליון מינויים זה אחלה ובלי הפיצול של גיימפאס למחשב וגיימפאס לקונסולה יש לו פוטנציאל להתחזק, וה appeal של המינוי יעלה כשמיקרוסופט תוכל להביא את הלהיטי אינדי שיש במחשב אליו.

פלוס מה שעניתי ללאסקין.

מיקרוסופט לא מתחרה בשותפות שלה כשהיא מוכרת את ה XBOX ALLY? היא לא עשתה את הסורפייס בעבר?

1. בוודאות פחות מההיליקס. חותם על זה. משמעותית פחות. ולא ענית כמה יחידות חומרה אתה צופה ב-3 השנים הראשונות.

2. בקרים, אוזניות, וואטאבר. אה-הא. פשוט אין לך מה לענות אז אתה כותב 'וואטאבר''. איזה אוזניות ייעודיות יש למכור היום? על מה אתה מדבר למען השם? לכולם יש אוזניות בלוטות' שמתחברות ל-PC. מה זה עוד ''וואטאבר''? אתה יודע לתת הערכה של כמה מהכנסות הגיימינג של מיקרוסופט צפוי להיוצ הוואטאבר הזה? זה צריך להיות חתיכת וואטאבר, כי משחקים היא לא תמכור (נקודות 4+5 מהן התעלמת).

3. אבל אנחנו רואים שגיימפאס כרגע לא רווחי עבורם. לא מספיק לפחות - ככה ששארמה שוקלת בכובד ראש את הכיוון איתו.

4. התעלמת

5. התעלמת

6. ה ALLY-X לא מתחרה עם השותפות, כי הוא בייצור של אחת מהן. ASUS. להבנתי, לא אמורה להיות מניעה גם ללנובו או MSI לייצר מכשיר XBOX משלהן. זאת המטרה לפחות לפי מה שודבר לאחרונה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman
  1. בוודאות פחות מההיליקס. חותם על זה. משמעותית פחות. ולא ענית כמה יחידות חומרה אתה צופה ב-3 השנים הראשונות.

2. בקרים, אוזניות, וואטאבר. אה-הא. פשוט אין לך מה לענות אז אתה כותב 'וואטאבר''. איזה אוזניות ייעודיות יש למכור היום? על מה אתה מדבר למען השם? לכולם יש אוזניות בלוטות' שמתחברות ל-PC. מה זה עוד ''וואטאבר''? אתה יודע לתת הערכה של כמה מהכנסות הגיימינג של מיקרוסופט צפוי להיוצ הוואטאבר הזה? זה צריך להיות חתיכת וואטאבר, כי משחקים היא לא תמכור (נקודות 4+5 מהן התעלמת).

3. אבל אנחנו רואים שגיימפאס כרגע לא רווחי עבורם. לא מספיק לפחות - ככה ששארמה שוקלת בכובד ראש את הכיוון איתו.

4. התעלמת

5. התעלמת

6. ה ALLY-X לא מתחרה עם השותפות, כי הוא בייצור של אחת מהן. ASUS. להבנתי, לא אמורה להיות מניעה גם ללנובו או MSI לייצר מכשיר XBOX משלהן. זאת המטרה לפחות לפי מה שודבר לאחרונה.

1. אז ידגישו מה קורה למחיר כשמוסיפים מינוי לאונליין ומחירי משחקים בלי תחרות. אין לי שמץ כמה ימכור ב 3 שנים ולא אכפת לי.
    אני יודע שמיקרוסופט עושים כסף מהרגע הראשון. אני יודע שכל היתרונות של המכשיר הזה לא מושפעים מהמכירות שלו. אתה לא יודע להגיד כמה קונסולה קלאסית של XBOX תמכור ב 3 שנים הראשונות. אתה לא יודע להגיד כמה רווחים בעצם יישאר מהמכירות של ה 3 שנים האלה אחרי שמנכים את הסבוד ועלויות תמיכה בSKU ייעודי וכו'. אתה לא יודע להגיד מה סף ההכנות/הרווחים של ההליקס שייספק את מיקרוסופט.

2. כמו שסוני מוכרים אוזניות, מקלדות ועכברים למחשב - גם מיקרוסופט יכולה. בגלל שהמכשיר הוא סלוני אז יכול להיות ששחקן PC כיום שמסתפק בשלט אחד, יקנה 2+ בשביל משחקי הקאוץ' קו-אופ. מצלמות ומיקרופונים למי שרוצה להשתמש בה helix כאפיק ראשוני של content creation.
    תשמע, איזו דאגה ל bottom line של מיקרוסופט. כשהיא loss leader במודל קונסולה קלאסית לא תלשת את השיערות איך הם עושים כסף. כשהם מפטרים 3200 עובדים כי מודל הקונסולה הקלאסית נכשל ולא מסוגל לתמוך בכל האולפנים והמשחקים ההפסדיים שלהם לא אמרת דבר.
    אם אפשר ללחוץ RESET, אז אפשר להתאים את מטרת המכירות/ההכנסות/הרווחים של ההליקס לפי כל הנסיבות והיעדים של המכשיר.

3. גיימפאס בעייתי כי הוא משמיד מכירת משחקים ישירה על הקונסולה של XBOX. לא כך המצב עם גיימפאס על המחשב.
    גיימפאס בעייתי בקונסולה לא פופולארית כי נעשה יותר יקר לתמוך בשירות הזה ולהביא משחקי צד ג' אליו. לא כך עם גיימפאס על המחשב.
    ראה את התגובה ללאסקין.

על סעיפים 4 ו 5 עניתי כבר בעבר. יש מספיק דוגמאות למשחקים סופר מצליחים על המחשב שאינם על סטים (ולמיקרוסופט יש לפחות אחד כזה).
כבר היום יש מיליונים של מינויי גיימפאס על המחשב.

שוב, אתה ממש דואג איך המשחקים שלהם כבלעדיים לחנות מיקרוסופט ימכרו, אבל לא ראיתי אותך מפגין כזו דאגה לגבי כל משחקי צד א' שמיקרוסופט הוציאו בבלעדיות ל Series X (הקונסולה שבמקום האחרון) ודרך גיימפאס שנפלו על הפנים והובילו למסכת הקיצוצים והפיטורין.

אם מיקרוסופט לא יכולים לשכנע ~200 מיליון משתמשי סטים חודשיים להגדיל את השימוש בחנות שלהם, אז על אחת כמה וכמה הם לא ישכנעו אנשים לקנות קונסולה קלאסית נפרדת חדשה כשקודמתה מסיימת על הגחון ונתוני הפתיחה שלה הכי רעים שהיו אי פעם.

6. ל Lenovo, MSI, Zotac ואחרות יש מכשירי handheld pc כרגע בשוק שמתחרות במכשיר של ASUS עם הבראנד של XBOX. לדבריך הן אמורות להפוך את השולחן על מיקרוסופט איך זה שהיא picking favorites.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת Hypno
  1. אז ידגישו מה קורה למחיר כשמוסיפים מינוי לאונליין ומחירי משחקים בלי תחרות. אין לי שמץ כמה ימכור ב 3 שנים ולא אכפת לי.
    אני יודע שמיקרוסופט עושים כסף מהרגע הראשון. אני יודע שכל היתרונות של המכשיר הזה לא מושפעים מהמכירות שלו. אתה לא יודע להגיד כמה קונסולה קלאסית של XBOX תמכור ב 3 שנים הראשונות. אתה לא יודע להגיד כמה רווחים בעצם יישאר מהמכירות של ה 3 שנים האלה אחרי שמנכים את הסבוד ועלויות תמיכה בSKU ייעודי וכו'. אתה לא יודע להגיד מה סף ההכנות/הרווחים של ההליקס שייספק את מיקרוסופט.

2. כמו שסוני מוכרים אוזניות, מקלדות ועכברים למחשב - גם מיקרוסופט יכולה. בגלל שהמכשיר הוא סלוני אז יכול להיות ששחקן PC כיום שמסתפק בשלט אחד, יקנה 2+ בשביל משחקי הקאוץ' קו-אופ. מצלמות ומיקרופונים למי שרוצה להשתמש בה helix כאפיק ראשוני של content creation.
    תשמע, איזו דאגה ל bottom line של מיקרוסופט. כשהיא loss leader במודל קונסולה קלאסית לא תלשת את השיערות איך הם עושים כסף. כשהם מפטרים 3200 עובדים כי מודל הקונסולה הקלאסית נכשל ולא מסוגל לתמוך בכל האולפנים והמשחקים ההפסדיים שלהם לא אמרת דבר.
    אם אפשר ללחוץ RESET, אז אפשר להתאים את מטרת המכירות/ההכנסות/הרווחים של ההליקס לפי כל הנסיבות והיעדים של המכשיר.

3. גיימפאס בעייתי כי הוא משמיד מכירת משחקים ישירה על הקונסולה של XBOX. לא כך המצב עם גיימפאס על המחשב.
    גיימפאס בעייתי בקונסולה לא פופולארית כי נעשה יותר יקר לתמוך בשירות הזה ולהביא משחקי צד ג' אליו. לא כך עם גיימפאס על המחשב.
    ראה את התגובה ללאסקין.

על סעיפים 4 ו 5 עניתי כבר בעבר. יש מספיק דוגמאות למשחקים סופר מצליחים על המחשב שאינם על סטים (ולמיקרוסופט יש לפחות אחד כזה).
כבר היום יש מיליונים של מינויי גיימפאס על המחשב.

שוב, אתה ממש דואג איך המשחקים שלהם כבלעדיים לחנות מיקרוסופט ימכרו, אבל לא ראיתי אותך מפגין כזו דאגה לגבי כל משחקי צד א' שמיקרוסופט הוציאו בבלעדיות ל Series X (הקונסולה שבמקום האחרון) ודרך גיימפאס שנפלו על הפנים והובילו למסכת הקיצוצים והפיטורין.

אם מיקרוסופט לא יכולים לשכנע ~200 מיליון משתמשי סטים חודשיים להגדיל את השימוש בחנות שלהם, אז על אחת כמה וכמה הם לא ישכנעו אנשים לקנות קונסולה קלאסית נפרדת חדשה כשקודמתה מסיימת על הגחון ונתוני הפתיחה שלה הכי רעים שהיו אי פעם.

6. ל Lenovo, MSI, Zotac ואחרות יש מכשירי handheld pc כרגע בשוק שמתחרות במכשיר של ASUS עם הבראנד של XBOX. לדבריך הן אמורות להפוך את השולחן על מיקרוסופט איך זה שהיא picking favorites.

1. מינוי אונליין מול מנוי גיימפאס ששם לא תמיד יש את המשחקים שאני רוצה לשחק.. כלומר לבזבז יותר כדי לקבל פחות? רווחית מהרגע הראשון? אולי, אבל אם היא תהיה כ''כ רווחית, היא תמכור מעט מאוד. בשביל 3 מיליון חתיכות ב-200$ רווח, חברה כמו מיקרוסופט לא קמה בבוקר.

2. אצל סוני זה משני. Nice to have. הם עושים בוכטות של כסף מה-PSN STORE. אתה משום מה 'שוכח' את זה. ומה שיפה זה שאותם אנשים שיקנו בקרים נוספים כי זה PC סלוני, הם אותם אנשים שירכשו מצלמות וישבו מול הטלוויזיה שלהם וייצרו תוכן עם זה? אה-הא.. Get your nerative straight, dude.

3. גיימפאס הפך להיות רעיל. חברות כבר לא רוצות להביא את המשחקים שלהן לשם DAY 1.

4. יש לך חופן קטן של משחקים שמצליח מחוץ לסטים - וגם ממנו, Tarkov נגיד קפץ על סטים כי הבין שאי אפשר. נשארו מי? רובלוקס? מיינקראפט ופורטנייט? קשקוש. זה לא 0.1% מהמשחקים

5. סטים היא המקום שמוכר משחקים ב-PC (המכשיר ההיברידי? הוא גם PC). כשאתה מול סטים, ב-PC, אין לך סיכוי. כשאתה בקונסולה נפרדת, עם אקו-סיסטם אחר לגמרי, שמחייב לרכוש אצלך, עם בלעדיים רלוונטיים ומושכים(כמו שסוני הבינה, ומפסיקה להוציא ל-PC, בטח כ''כ מהר), אז יש על מה לדבר. אין למיקרוסופט איך להתחרות בסטים באמת. אין. לא יעזור מה שתגיד.

6. לALLY-X יש אולי מיתוג של אקסבוקס (כמה שזה שווה משהו היום), אבל חוויית ''המכשיר'' שאתה מדבר עליו, מיקרוסופט שיחררה לכולם, כמו שאמרתי שיקרה. אתה בפועל יכול לקחת את הPC שלך היום, לחבר אותו לטלוויזיה ולהנות מה''היליקס''. שהיא סתם PC. לכן השותפות לא דואגות. אין ל ASUS שום יתרון תחרותי.

7. בלי קשר- שוק הגיימינג בכללי, וה-PC בפרט, הולכים לחטוף כזאת הקפאה ב3-4 שנים הקרובות, שאני לא הייתי ממהר לקחת הימורים גדולים. מחירי החומרה הולכים להרחיק ערימות של האנשים מהתחביב הזה. יש גבול כמה אנשים יש שמוכנים להוציא מעל 1,500 דולר על קונסולה/PC/וואטאבר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 13:50
ציטוט מאת Hypno

גם 100% מהקונסולות הכושלות אי פעם נקטו בגן סגור ובלעדיים. אתה לא מציג קייס שמתמודד עם המציאות החדשה של 'דורות' בשוק הקונסולות.

זה לא טיעון, אתה יכול להכשל בקונסולה קלאסית מן הסתם, הישום צריך להיות טוב. אבל 100% מהקונסולות המצליחות השתמשו בשיטה הזו, 0% השתמשו בשיטה אחרת, כך שעד שיוכח אחרת, זאת השיטה היחידה שאפשרית.

אם היית מציע שיטה חלופית הגיונית אז היינו זורמים איתך, אבל התאוריה צריכה להיות לוגית ומשכנעת, מה שאתה מציע הוא לא. במה שאתה מציע יש פחות הכנסות, פחות רווחים, פחות יוזרים, פחות מחוייבות, וכל משתמש מכניס פחות כסף. ליטרלי כל אלמנט בקונסולה קלאסית שמכניס כסף נהרס ויש אפס הכנסות חדשות.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 18 ביולי 2026 בשעה 13:50
ציטוט מאת DrKeo

זה לא טיעון, אתה יכול להכשל בקונסולה קלאסית מן הסתם, הישום צריך להיות טוב. אבל 100% מהקונסולות המצליחות השתמשו בשיטה הזו, 0% השתמשו בשיטה אחרת, כך שעד שיוכח אחרת, זאת השיטה היחידה שאפשרית.

אם היית מציע שיטה חלופית הגיונית אז היינו זורמים איתך, אבל אתה לא. במה שאתה מציע יש פחות הכנסות, פחות רווחים, פחות יוזרים, פחות מחוייבות, וכל משתמש מכניס פחות כסף.

התבלבלת. כל משתמש מכניס *יותר* כסף!!!! לואלב.

glass manglass manSage

אי אפשר לדבר בהגיון עם קאז על ההיליקיס זה כמו לדבר עם חסיד ברסלב שמאמין שהרבי מלובביץ חי. קאז נכנס לאיזה טראנס עם ההיליקס.

מסרב להבין שהשוק לא אוהב half-baked solution מסרב להבין שכל קונסולה שניסתה להביא חווית PC לסלון נתפסה כמו half-baked solution.

ומי שרוצה PC יקנה PC ומי שרוצה קונסולה יקנה קונסולה ואף אחד לא מעוניין לשלב אותם בhalf-baked solution

LaskinLaskinElder

ציטוט מאת Hypno

הרווחים מתחילים כבר בשלב הראשון, ואין 'אכילת הפסדים' על סבסוד הקונסולה בתקווה שזה ישתלם בטווח הארוך. הם הרווחים האלה דומים לרווחים של קונסולה בקלאסית בשיאה? לא. אבל אנחנו רואים כבר 2 דורות שקונסולה קלאסית של עד 60 מיליון היא לא שוס ולא מסוגלת לתמוך בתצקוב של אולפנים רבים.

מיקרוסופט לא 'פותחים חנות משלהם' כי היא כבר קיימת ומהיום הראשון של helix בנוייה כדי להשאיר כמה שיותר מה spending שם.
לגיימפאס היום יש כ 30 מיליון מינויים. זה אחלה בחלה של כסף. כשמשחק של מיקרוסופט יוצא על המחשב וה CCU בסטים לא מזהיר תמיד אנשים אומרים שבטח חלק נכבד משחק בו דרך גיימפאס. כלומר כבר עכשיו זה selling point לחנות שלהם.

כבר הגיבו לך אחרים להרבה מהדברים שכתבת, אבל אתרכז בזה, בכל זאת:

איזה רווחים, בדיוק? מהחומרה? זה לא מכסה כמעט כלום מההוצאות שלהם.

יופי שיש חנות של מיקרוסופט, למה שמישהו יקנה שם ולא בסטים, אם מאפשרים לו? מה פה "בנוי להשאיר כמה שיותר מהSPENDING שם"? כלום.

עכשיו הנקודה הכי חשובה:

למיקרוסופט יש כ-30 מליון מנויי גיימפאס? לדעתי זה כבר איזור ה-20 מליון, אבל נניח 25... אתה מבין שמאז ששינו את השם - זה כולל GAMEPASS BASIC, שהוא מה שהיה בעבר "XBOX LIVE GOLD", כן? משמע - מה שנחוץ כדי לשחק אונליין, המקבילה של PSN ESSENTIAL.

אם לפי התחזית שלך הם הולכים למכור איזה שליש מהכלום שהם מוכרים כרגע - אז תחתוך את ה-25 מליון האלה בחצי, ותוסיף על זה את העובדה שעכשיו COD לא הולך לצאת בהשקה, פתאום משחקים כמו THPS 1+2 בסוף לא מגיעים לאחר הכרזה שהם יגיעו, ושאר השמועות על ירידה בתמיכה בצד ג' בגיימפאס, חיתוך רציני בצד א' והתפוקה הקבועה, תמיכה בסטים שככל הנראה תאפשר לאנשים לשחק אונליין בלי לשלם למיקרוסופט ועוד - מיקרוסופט כנראה תרד לאיזור חד ספרתי של מנויים, במקרה הטוב איזה 12 מליון. והכל בגלל האסטרטגיה שאתה חושב שתהיה טובה יותר מאשר למכור 60 מליון יחידות, כי... WELL, לא הצלחת להסביר.

המתמטיקה פשוט לא בצד שלך. תודה בזה.

KlaymanKlaymanSage

המתמטיקה בצד של ואלב. זה הכל. כל עוד זה מועיל לואלב, קאזז יצדיק כל דבר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 19 ביולי 2026 בשעה 15:16

כן, ברור שהיא בצד של VALVE, אבל חבל שאין לקאז את ההגינות להודות שבצד של אקסבוקס הם יפסידו מליארדים. והם כמובן יפסידו מליארדים בשביל "לבנות לעתיד". מה לבנות? למה לבנות? מה בדיוק? מי יודע, זה משפט יפה "לבנות לעתיד" אז נגיד אותו כל הודעה שניה.

LaskinLaskinElder

לבנות את העתיד… של הנינים של גייב

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

לבנות את העתיד… של הנינים של גייב

האמת שזה מעניין כי גייב בן 60+ והוא בכושר של האנשים על הקלנועיות בוואלי, מה שאומר שיש מצב לא רע שעוד 10 שנים אחד הילדים שלו ישלוט בחברה. מי יודע, אולי הוא אוהב משחקי וידאו ואשכרה יגרום להם לפתח כאלה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman
  1. מינוי אונליין מול מנוי גיימפאס ששם לא תמיד יש את המשחקים שאני רוצה לשחק.. כלומר לבזבז יותר כדי לקבל פחות? רווחית מהרגע הראשון? אולי, אבל אם היא תהיה כ''כ רווחית, היא תמכור מעט מאוד. בשביל 3 מיליון חתיכות ב-200$ רווח, חברה כמו מיקרוסופט לא קמה בבוקר.

2. אצל סוני זה משני. Nice to have. הם עושים בוכטות של כסף מה-PSN STORE. אתה משום מה 'שוכח' את זה. ומה שיפה זה שאותם אנשים שיקנו בקרים נוספים כי זה PC סלוני, הם אותם אנשים שירכשו מצלמות וישבו מול הטלוויזיה שלהם וייצרו תוכן עם זה? אה-הא.. Get your nerative straight, dude.

3. גיימפאס הפך להיות רעיל. חברות כבר לא רוצות להביא את המשחקים שלהן לשם DAY 1.

4. יש לך חופן קטן של משחקים שמצליח מחוץ לסטים - וגם ממנו, Tarkov נגיד קפץ על סטים כי הבין שאי אפשר. נשארו מי? רובלוקס? מיינקראפט ופורטנייט? קשקוש. זה לא 0.1% מהמשחקים

5. סטים היא המקום שמוכר משחקים ב-PC (המכשיר ההיברידי? הוא גם PC). כשאתה מול סטים, ב-PC, אין לך סיכוי. כשאתה בקונסולה נפרדת, עם אקו-סיסטם אחר לגמרי, שמחייב לרכוש אצלך, עם בלעדיים רלוונטיים ומושכים(כמו שסוני הבינה, ומפסיקה להוציא ל-PC, בטח כ''כ מהר), אז יש על מה לדבר. אין למיקרוסופט איך להתחרות בסטים באמת. אין. לא יעזור מה שתגיד.

6. לALLY-X יש אולי מיתוג של אקסבוקס (כמה שזה שווה משהו היום), אבל חוויית ''המכשיר'' שאתה מדבר עליו, מיקרוסופט שיחררה לכולם, כמו שאמרתי שיקרה. אתה בפועל יכול לקחת את הPC שלך היום, לחבר אותו לטלוויזיה ולהנות מה''היליקס''. שהיא סתם PC. לכן השותפות לא דואגות. אין ל ASUS שום יתרון תחרותי.

7. בלי קשר- שוק הגיימינג בכללי, וה-PC בפרט, הולכים לחטוף כזאת הקפאה ב3-4 שנים הקרובות, שאני לא הייתי ממהר לקחת הימורים גדולים. מחירי החומרה הולכים להרחיק ערימות של האנשים מהתחביב הזה. יש גבול כמה אנשים יש שמוכנים להוציא מעל 1,500 דולר על קונסולה/PC/וואטאבר.

1. דיברנו על מחיר מול פלייסטיישן. מוסיפים את העלות של מינוי PS+לכל אורך הדור כדי לקבל גישה לפונקציונליות למשחק שקנית במחיר מלא מול 0 סנטים שאתה מוסיף כדי לקבל אותה גישה על Helix. סרטון PR שכותב את עצמו.
    אני מעדיף שמיקרוסופט תוציא את ה HELIX ואחרי כמה שנים תגיד לנו שההכנסות והרווחים לא מספקים אותה מאשר שתוציא קונסולה קלאסית שתגיע לאותה נקודה.
    מכשיר מחשב-קונסולה היברדי שנכשל במכירות = עדיין מכשיר יחודיי בשוק (מכשיר סלוני עם מערך שיווק גדול וזמין על המדפים, עדיין מכשיר שמציב אלטרנטיבה אמיתית לכל קונסולה אחרת, עדיין מבייש את ה PS6 בספריית משחקים, פונקציונליות, פוליסות ופיצ'רים לטובת השחקנים.
    קונסולה קלאסית של XBOX שמוכרת 50 מיליון כמו ה XB1 = מכשיר redundant בלי ייחודיות ויתרונות על פני מכשירים אחרים שכל 'ההצדקה לקיומו' היא כמה משחקים ספורים מצד א' שאולי יהיו פופולאריים.

2. לא. accessories זה לא nice to have. זה נדבך בעסק. סוני עושים קאט גם על כל פיסת חומרה שכל חברה עושה לפלייסטיישן.
    מה הקשר PSN לפה? שאלת מאיפה עוד מיקרוסופט יעשו כסף. קיבלת תשובה: אביזרים.
    מי שישים את ה HELIX בסלון יקנה עוד שלטים כדי לשחק פיפא, NBA ושות' עם חבריו. מי שישים את HELIX בחדרו יוכל לקנות אביזרים ולנסות את דרכו בעשיית תוכן כמו הסטרימרים האהובים עליו. נפלאות של מכשיר גמיש עם יכולות רב-שימושיות.

3. עניתי לך וללאסקין על זה. גיימפאס על המחשב אינו רעיל ולא עושה קאניביליזציה למכירות.

4. Tarkov היה ונשאר הצלחה עצומה מחוץ לסטים. זה שהם בחרו לגדול עוד לא מבטל את זה שהם לא היו צריכים את סטים כדי להיות הצלחה מסחררת. PUBG היה כישלון על המחשב כי הם אחר כך הוציאו את המשחק לקונסולות? רצו להביא את המשחק לקהל נוסף והביאו.
    משחקי riot, סטאר סיטיזן, רוקט ליג, פול גאייז, POE מצליח יפה גם דרך הקליינט הישיר שלו, הבאתי לך דוגמה ל hytale למשחק מהשנה האחרונה.
    אתה ממהר לסתום את הגולל. שמיקרוסופט ינסו וידווחו לנו. מקסימום תוכל לנוסס בפניי 'הנה תראה'.

5. כמו ה XBONE ו ה Series X - שתי קונסולות שנתפסות ככישלון?
    אתה שם את הז'יטונים על היכולת של מיקרוסופט לייצר בלעדיים רלוונטיים ומושכים?
    מיקרוסופט מסיימת את הדור הזה כשצד א' שלה נמצא בשפל כמותי, מסחרי, איכותי ותדמיתי. על זה אתה בונה?
    קונסולה קלאסית נוספת של מיקרוסופט = המשחקים עדיין ייצאו למחשב, וכנראה רובם גם על ה XSX.

6. אנ לא מאמין ש ASUS משלמת על בראנד של XBOX בלי לחשוב שזה עוזר למכשירים הספציפיים שלהם. למה כל שאר היצרניות אין את האפשרות הזו?
    יופי שאפשר לעשות הליקס על כל מחשב. כל הפואנטה של הליקס מלבד הממשק זה מכשיר ב form factor לסלון, שיציע bang-for-buck עדיף על בניית מחשב, שנהנה מהתמיכה ומהשיווק של שחקן ענקי בשוק ויקבל presence משמעותי בריטייל.

ציטוט מאת DrKeo

אם היית מציע שיטה חלופית הגיונית אז היינו זורמים איתך, אבל התאוריה צריכה להיות לוגית ומשכנעת, מה שאתה מציע הוא לא. במה שאתה מציע יש פחות הכנסות, פחות רווחים, פחות יוזרים, פחות מחוייבות, וכל משתמש מכניס פחות כסף. ליטרלי כל אלמנט בקונסולה קלאסית שמכניס כסף נהרס ויש אפס הכנסות חדשות.

הפס5 היא לא קונסולה 'קלאסית', והצליחה.
    אין סיבה לחשוב שהיישום של מיקרוסופט לקונסולה קלאסית יהיה שונה בעוד שנתיים, ולכן הקייס שלך בנוי אך ורק על החזקת אצבעות.
    ואתה בכל מקרה תמיד תמצא עילה למה ה'יישום' לא היה מספיק טוב.

החלופה שלי הגיונית. היא פשוט לא מגיעה לסף הכנסות/רווחים שקבעת שמיקרוסופט יהיו מרוצים ממנו.
    מאידך, אנחנו יודעים בוודאות שמודל הקונסולה עם ~40 מיליון יחידות הביא לקריסה של XBOX.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 ביולי 2026 בשעה 23:57

הפס5 היא קונסולה קלאסית, חומרה שנמכרת ללא רווח עם גן סגור ובלעדיים. ישום צולע לקונסולה קלאסית, אבל קונסולה קלאסית.

החלופה שלך לא הגיונית, כי צריך להיות נעל גמורה כדי להגיד בפנים ישרות שהחלופה שלך תכניס פחות, תרוויח פחות, אבל זה אחלה כי מה אנחנו? בסטנדרטים של נדב? שמעת פעם על איך חברות ציבוריות פועלית? מכיר כלכלה? שמעת על בעלי מניות?

אתה מכניס פחות ומרוויח פחות, זהו, נכשלת, זה ליטרלי המדד היחיד לחברה ציבורית.

KlaymanKlaymanSage
ציטוט מאת Hypno
  1. דיברנו על מחיר מול פלייסטיישן. מוסיפים את העלות של מינוי PS+לכל אורך הדור כדי לקבל גישה לפונקציונליות למשחק שקנית במחיר מלא מול 0 סנטים שאתה מוסיף כדי לקבל אותה גישה על Helix. סרטון PR שכותב את עצמו.
    אני מעדיף שמיקרוסופט תוציא את ה HELIX ואחרי כמה שנים תגיד לנו שההכנסות והרווחים לא מספקים אותה מאשר שתוציא קונסולה קלאסית שתגיע לאותה נקודה.
    מכשיר מחשב-קונסולה היברדי שנכשל במכירות = עדיין מכשיר יחודיי בשוק (מכשיר סלוני עם מערך שיווק גדול וזמין על המדפים, עדיין מכשיר שמציב אלטרנטיבה אמיתית לכל קונסולה אחרת, עדיין מבייש את ה PS6 בספריית משחקים, פונקציונליות, פוליסות ופיצ'רים לטובת השחקנים.
    קונסולה קלאסית של XBOX שמוכרת 50 מיליון כמו ה XB1 = מכשיר redundant בלי ייחודיות ויתרונות על פני מכשירים אחרים שכל 'ההצדקה לקיומו' היא כמה משחקים ספורים מצד א' שאולי יהיו פופולאריים.

2. לא. accessories זה לא nice to have. זה נדבך בעסק. סוני עושים קאט גם על כל פיסת חומרה שכל חברה עושה לפלייסטיישן.
    מה הקשר PSN לפה? שאלת מאיפה עוד מיקרוסופט יעשו כסף. קיבלת תשובה: אביזרים.
    מי שישים את ה HELIX בסלון יקנה עוד שלטים כדי לשחק פיפא, NBA ושות' עם חבריו. מי שישים את HELIX בחדרו יוכל לקנות אביזרים ולנסות את דרכו בעשיית תוכן כמו הסטרימרים האהובים עליו. נפלאות של מכשיר גמיש עם יכולות רב-שימושיות.

3. עניתי לך וללאסקין על זה. גיימפאס על המחשב אינו רעיל ולא עושה קאניביליזציה למכירות.

4. Tarkov היה ונשאר הצלחה עצומה מחוץ לסטים. זה שהם בחרו לגדול עוד לא מבטל את זה שהם לא היו צריכים את סטים כדי להיות הצלחה מסחררת. PUBG היה כישלון על המחשב כי הם אחר כך הוציאו את המשחק לקונסולות? רצו להביא את המשחק לקהל נוסף והביאו.
    משחקי riot, סטאר סיטיזן, רוקט ליג, פול גאייז, POE מצליח יפה גם דרך הקליינט הישיר שלו, הבאתי לך דוגמה ל hytale למשחק מהשנה האחרונה.
    אתה ממהר לסתום את הגולל. שמיקרוסופט ינסו וידווחו לנו. מקסימום תוכל לנוסס בפניי 'הנה תראה'.

5. כמו ה XBONE ו ה Series X - שתי קונסולות שנתפסות ככישלון?
    אתה שם את הז'יטונים על היכולת של מיקרוסופט לייצר בלעדיים רלוונטיים ומושכים?
    מיקרוסופט מסיימת את הדור הזה כשצד א' שלה נמצא בשפל כמותי, מסחרי, איכותי ותדמיתי. על זה אתה בונה?
    קונסולה קלאסית נוספת של מיקרוסופט = המשחקים עדיין ייצאו למחשב, וכנראה רובם גם על ה XSX.

6. אנ לא מאמין ש ASUS משלמת על בראנד של XBOX בלי לחשוב שזה עוזר למכשירים הספציפיים שלהם. למה כל שאר היצרניות אין את האפשרות הזו?
    יופי שאפשר לעשות הליקס על כל מחשב. כל הפואנטה של הליקס מלבד הממשק זה מכשיר ב form factor לסלון, שיציע bang-for-buck עדיף על בניית מחשב, שנהנה מהתמיכה ומהשיווק של שחקן ענקי בשוק ויקבל presence משמעותי בריטייל.

1. מכשיר שנכשל = מכשיר ייחודי? מה ייחודי בו? הוא PC. דיברנו על זה. ועדיף פשוט להיכשל מראש?

2. הבנת הנקרא, קאזז. סוני מרוויחה כסף ממכירת משחקים. מיקרוסופט לא תרוויח בהיליקס דבר ממכירת משחקים. 98% מהמכירות בפלטפורמה (המחשב!) הן בחנויות של אחרים, בהן היא לא תרוויח דבר. עבור סוני, למכור 'עכברים, רמקולים ומסכים למחשב', זה Nice to have. זה לא הביזנס הראשי שלהם. היא אשכרה מוכרת משחקים.

3. גיימפאס על המחשב הוא לא רעיל? למה? מה ההבדל? לא ענית. רק אמרת ''זה לא אותו הדבר''.

4. Fall guys התחיל בסטים, ועדיין זמין שם למי שקנה. אבל אני כבר רגיל שהדיון איתך הוא לא In good faith. סטאר סיטיזן? ההגדרה המילולית ליוניקורן, למשחק שלא באמת שוחרר ועשה מיליארדים של דולרים? אין לך דוגמאות נורמליות. תודה באמת.

5. בסעיף הקודם אמרת 'שמיקרוסופט תנסה' למכור משחקים בלעדיים בחנות שלה במחשב. בסעיף הזה אתה אומר לנו שזה טיפשי לשים את הז'יטונים שלה על בלעדיות (לחנות/קונסולה וכו'). Get your narrative straight dude.

6. מי אמר שאין להן את האופציה הזאת?
    Xbox's first-party console will be the baseline, quintessential "Xbox" experience, but we could see more expensive, even more super-premium Xbox "consoles" from Microsoft's Windows partners, as well as slimmed-down, more affordable options on top. Expect a smorgasbord of innovations in the coming years on this front, from a variety of companies.

7. כמובן שלא ענית. כי לא מעניין אותך איך אשכרה יעשו כסף. מתי אשכרה תגיד פה בפה מלא ''לי אכפת רק מואלב''?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 24 ביולי 2026 בשעה 13:12

ה-360 עשתה יותר כסף מהאקסבוקס המקורית. ה-X1 עשתה יותר כסף מה-360. ה-XSX עשתה יותר כסף מה-X1 בתקופה המקבילה.

כל עוד קאז לא מצליח לתאר איך ההיליקס עושה יותר כסף מה-XSX הדיון הזה מיותר. הוא מתאר את הקונסולה הראשונה אי פעם של מיקרוסופט שתהיה פחות רווחית מהקודמת, קונסולה שאין לה מודל כלכלי, הקונסולה הראשונה בהסטוריה שהולכת לאבד את כל ההכנסות שלה מתוכנה צד ג'. זאת פשוט בדיחה רעה.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 24 ביולי 2026 בשעה 13:31

לגמרי.

קאז בעצם רוצה שמייקרוסופט תעשה את הדבר הזה שנכשל נחרצות לפני 30 שנה, ומספר לנו סיפורים שמייקרוסופט לא תכשל למרות כשסגה עשתה את זה היא כבר כמעט לקחה לנינטנדו את אותו הדור. יצרנית קונסולות בשיא כוחה הכלכלי לא הצליחה עם האסטרטגיה הזו ומייקרוסופט בשפל שלה תצליח? בדיחה מהלכת.

אנשים לא רוצים קונסולה ומחשב במוצר אחד הוכיחו את זה שוב ושוב ושוב.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Laskin

כבר הגיבו לך אחרים להרבה מהדברים שכתבת, אבל אתרכז בזה, בכל זאת:

איזה רווחים, בדיוק? מהחומרה? זה לא מכסה כמעט כלום מההוצאות שלהם.

יופי שיש חנות של מיקרוסופט, למה שמישהו יקנה שם ולא בסטים, אם מאפשרים לו? מה פה "בנוי להשאיר כמה שיותר מהSPENDING שם"? כלום.

עכשיו הנקודה הכי חשובה:

למיקרוסופט יש כ-30 מליון מנויי גיימפאס? לדעתי זה כבר איזור ה-20 מליון, אבל נניח 25... אתה מבין שמאז ששינו את השם - זה כולל GAMEPASS BASIC, שהוא מה שהיה בעבר "XBOX LIVE GOLD", כן? משמע - מה שנחוץ כדי לשחק אונליין, המקבילה של PSN ESSENTIAL.

אם לפי התחזית שלך הם הולכים למכור איזה שליש מהכלום שהם מוכרים כרגע - אז תחתוך את ה-25 מליון האלה בחצי, ותוסיף על זה את העובדה שעכשיו COD לא הולך לצאת בהשקה, פתאום משחקים כמו THPS 1+2 בסוף לא מגיעים לאחר הכרזה שהם יגיעו, ושאר השמועות על ירידה בתמיכה בצד ג' בגיימפאס, חיתוך רציני בצד א' והתפוקה הקבועה, תמיכה בסטים שככל הנראה תאפשר לאנשים לשחק אונליין בלי לשלם למיקרוסופט ועוד - מיקרוסופט כנראה תרד לאיזור חד ספרתי של מנויים, במקרה הטוב איזה 12 מליון. והכל בגלל האסטרטגיה שאתה חושב שתהיה טובה יותר מאשר למכור 60 מליון יחידות, כי... WELL, לא הצלחת להסביר.

המתמטיקה פשוט לא בצד שלך. תודה בזה.

העובדה היא שבזכות הגיימפאס אנשים משתמשים בחנות של מיקרוסופט על המחשב באופן קבוע, כולל אתה.
למה קנית את פורצה 6 בחנות של מיקרוסופט?
למיקרוסופט יש מספר אפיקים לחזק את העניין בחנות שלהם. להציע מחיר נמוך יותר למשחקים, להדגיש את ההנחה בקניות למינוי גיימפאס. cross-promotion - קנה משחק צד ג' בחנות של מיקרוסופט וקבל פריטים במשחקי צד א'.

קונסולת XBOX קלאסית חדשה ויקרה עם 0 בסיס משתמשים ותנאי הפתיחה הכי גרועים לקונסולה של XBOX אי פעם גם הולכת לחתוך את מינויי הגיימפאס, ולהשיג עסקאות לגיימפאס יהיה הרבה יותר יקר למיקרוסופט.

ה Helix היא רק נקודת כניסה אחת לגיימפאס. כל מה שמיקרוסופט תעשה למשוך אנשים לחנות של מיקרוסופט תקף לכלל שחקני ה windows באשר הם. נראה לך שעדיף לקשור את את גורל מינוי גיימפאס לחומרה אחת ספציפית?

ברגע שגיימפאס זמין למאות מיליונים משתמשי ווינדוס, למיקרוסופט יש מנוף לקבל עסקאות בזול. ברגע שהם יכולים להזין את גיימפאס בלהיטים שמתפוצצים בסטים, אז הערך של המינוי גובר.

מה בסוף קרה עם האסטרטגיה של 60 מיליון קונסולות? פיטורין של אלפי עובדים וסגירת אולפנים? כנראה שיש הרבה הוצאות ועלויות באסטרטגיה הזו שלא מאפשרת את קיומה של XBOX כמו שחשבת.

ציטוט מאת DrKeo

הפס5 היא קונסולה קלאסית, חומרה שנמכרת ללא רווח עם גן סגור ובלעדיים. ישום צולע לקונסולה קלאסית, אבל קונסולה קלאסית.

החלופה שלך לא הגיונית, כי צריך להיות נעל גמורה כדי להגיד בפנים ישרות שהחלופה שלך תכניס פחות, תרוויח פחות, אבל זה אחלה כי מה אנחנו? בסטנדרטים של נדב? שמעת פעם על איך חברות ציבוריות פועלית? מכיר כלכלה? שמעת על בעלי מניות?

אתה מכניס פחות ומרוויח פחות, זהו, נכשלת, זה ליטרלי המדד היחיד לחברה ציבורית.

אם קונסולה 'קלאסית' = כל המשחקים שמפותחים ע"י צד א' זמינים רק על הקונסולה הזו, אז הפס5 היא לא קלאסית.
גם הפס4 לא הייתה 'קלאסית' בגלל שלראשונה הוציאו באמצע הדור מכשיר חזק יותר.

תכניס פחות, תרוויח פחות אבל עושה את זה מהרגע הראשון בלי כאב ראש של סבסוד ועלויות גבוהות שכרוכות בתמיכה בפיתוח תוכנה ייעודית וכל הדברים שמסביב.
ההכנסות והרווחים של מיקרוסופט לא נגמרים בבעלי ה Helix. אם הכסף האמיתי הוא במכירת משחקים, אז כל העבודה שמיקרוסופט תעשה לחיזוק החנות שלה תקפה למאות מיליונים של שחקנים.

וכן, ירוויחו פחות אבל במסלול שיש לו לאן לעלות. קונסולה קלאסית של מיקרוסופט = dead end. אין לה מה למכור מול הפלייסטיישן והסוויץ'.
הקונסולה במקום האחרון שתתחיל את הדור החדש בשפל ושההוצאות והעלויות להשיג תמיכה מצד ג' ועסקאות גיימפאס רק יעלו.

הכתובת על הקיר. אתה מנווט לתוך קרחון. אין לך תוכנית. למה שהפעם יהיה אחרת? איך אתה מתמודד עם מצב השוק החדש?
הקייס שלך: 'יהיה בסדר'.

ציטוט מאת Klayman
  1. מכשיר שנכשל = מכשיר ייחודי? מה ייחודי בו? הוא PC. דיברנו על זה. ועדיף פשוט להיכשל מראש?

2. הבנת הנקרא, קאזז. סוני מרוויחה כסף ממכירת משחקים. מיקרוסופט לא תרוויח בהיליקס דבר ממכירת משחקים. 98% מהמכירות בפלטפורמה (המחשב!) הן בחנויות של אחרים, בהן היא לא תרוויח דבר. עבור סוני, למכור 'עכברים, רמקולים ומסכים למחשב', זה Nice to have. זה לא הביזנס הראשי שלהם. היא אשכרה מוכרת משחקים.

3. גיימפאס על המחשב הוא לא רעיל? למה? מה ההבדל? לא ענית. רק אמרת ''זה לא אותו הדבר''.

4. Fall guys התחיל בסטים, ועדיין זמין שם למי שקנה. אבל אני כבר רגיל שהדיון איתך הוא לא In good faith. סטאר סיטיזן? ההגדרה המילולית ליוניקורן, למשחק שלא באמת שוחרר ועשה מיליארדים של דולרים? אין לך דוגמאות נורמליות. תודה באמת.

5. בסעיף הקודם אמרת 'שמיקרוסופט תנסה' למכור משחקים בלעדיים בחנות שלה במחשב. בסעיף הזה אתה אומר לנו שזה טיפשי לשים את הז'יטונים שלה על בלעדיות (לחנות/קונסולה וכו'). Get your narrative straight dude.

6. מי אמר שאין להן את האופציה הזאת?
    Xbox's first-party console will be the baseline, quintessential "Xbox" experience, but we could see more expensive, even more super-premium Xbox "consoles" from Microsoft's Windows partners, as well as slimmed-down, more affordable options on top. Expect a smorgasbord of innovations in the coming years on this front, from a variety of companies.

7. כמובן שלא ענית. כי לא מעניין אותך איך אשכרה יעשו כסף. מתי אשכרה תגיד פה בפה מלא ''לי אכפת רק מואלב''?

1. מכשיר PC הכי מונגש אי פעם ב form factor שמתאים לסלון, שמסתמן עם price-to-performance מצויין, עם מערך שיווקי של חברה ענקית ועם נוכחות ריטייל ומיינסטרים של חברה ענקית = מכשיר ייחודי שנותן חלופה לפלייסטיישן והסוויץ', ושכל היתרונות, המעלות והחוזקות שהוא מציע מתקיימות בין אם הוא מוכר 100,000 או 10,000,000.
    קונסולת XBOX חדשה = מכשיר also-ran מיותר שהולך לעלות למיקרוסופט יותר ויותר כשיתברר שהוא לא מגיע למטרות המכירה שלו.

2. אביזרים מכניסים עשרות ומאות מיליונים של דולרים בחודש NPD אחד. אז מיקרוסופט תמשיך למכור אביזרים גם ל HELIX ולכלל המחשבים.
    כמו שכתבתי ללאסקין, למיקרוסופט יש אפיקים לחיזוק החנות שלה.
    שמיקרוסופט תעשה מאמץ הוגן ואז אולי תוכל לנופף בזה ששחקני מחשב רוצים לקנות רק בסטים.

3. הסברתי כמה פעמים בתגובות ללאסקין. ראה שם.

4. גם רוקט ליג התחיל בסטים, אז? עובדה שהמשחק שומר על הפופולאריות שלו. לכל דוגמה יש לך 'תירוץ'. גם Genshin Impact יוניקורן? ו-טארקוב היה יוניקורן? ומיינקראפט כבר בתחילת דרכו כ paid alpha? וכל המשחקים הסינים והקוריאניים? WOW? הבורדרלנדס שהיה בלעדי ל EGS לא מכר מצויין?

5. קונסולה קלאסית שמשחקי צד א' יהיו רק לה (בלי קרוס-ג'ן ומחשב) = טיפשי. אתה מהמר שהצד א' שנמצא בשפל שלו יצליח להפיק משחקים שימשכו אנשים לקנות את הקונסולה הזו במיוחד.
    משחקי צד א' בבלעדיות לחנות של מיקרוסופט = משחקים זמינים למאות מיליונים של אנשים בלי להוציא סנט נוסף על חומרה אחרת.
    יש קייס גם אם אתה חושב שהוא שאפתני.

6. אוקיי. אמרת שיצרניות חומרה לא יראו בעין יפה שמיקרוסופט מתחרה בהן על אותו השוק. אז הראתי לך שדרך ה licensing של XBOX ל ASUS, מיקרוסופט מתחרה עם יצרניות חומרה אחרות ב handheld pc, בלי לתת לאאחרות את הגישה לבראנד הזה, והכל טוב.

7. לאיזה טיעון זה קשור?

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת Hypno

העובדה היא שבזכות הגיימפאס אנשים משתמשים בחנות של מיקרוסופט על המחשב באופן קבוע, כולל אתה.
למה קנית את פורצה 6 בחנות של מיקרוסופט?

כי הקוד שקניתי בLoaded היה לגירסה הזו, ולא היה קוד לגירסת סטים. מיקרוסופט בעצם לא קיבלו את הכסף שלי, מישהו, בטח ברוסיה או דרום אמריקה קיבל אותו.

אנשים משתמשים בחנות של מיקרוסופט במחשב רק לגיימפאס, מנצלים לכמה חודשים את הספרייה ומבטלים את המנוי והמגמה היא פחות ופחות לפי איך שזה נראה.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 25 ביולי 2026 בשעה 14:48

גם הוירטואל בוי היה מכשיר ייחודי עם מערך שיווקי של חברת ענק והוא גם נתן חלופה לקונסולות מסורתיות איך זה עזר לו?

אני בטוח שגם הוירטואל בוי היה ממש בעל ערך ל3 האנשים שקנו אותו וקיבלו זקפה מלראות הכל באדום, איך זה עזר לו?

קאז מספיק להביא דעות סובייקטיביות לדיון שרק האמת הטהורה המוחלטת שולטת בו..

מייקרוסופט תעשה כסף מאביזרים ושלטים? זה לא המנוע העיקרי של הרווח של קונסולות.

את השאר אני אשאיר לקליימן אחרי שהוא יאגור מספיק אנרגיה להתמודד עם מגילת הבולשיט היומית הזו.

אגב, האמת הטהורה אם לא הבנת עד עכשיו, היא שמייקרוסופט מחפשת לצאת משוק הקונסולות הביתיות ומנסה אט אט לגרום לכל השחקנים שלה להגר לגיימפאס/מייקרוסופט סטור וכו' זה ההיליקס זה שלב ביינים בלבד מאסטרטגיית יציאה.