פורצה עשה 270 מליון דולר על אקסבוקס, כלומר הוא מכר מליוני עותקים באקסבוקס למרות GP. הוא יותר זמן בשוק מ-007 והוא משחק שמוכר המון (גרסת הפס5 של הורייזן 5 שיצא באיחור של חצי דור מכרה 6 מליון עותקים) אז אפילו אם אין גרסת פס5 של הורייזן 6 עדין זה אומר שמשחק שהצליח לנצח אותו מכר בצורה פנומנלית.
לא יודע מאיפה הבאת את ה-270 מליון. נראה לי שאתה מתבלבל עם נתון אחר. אני כן ראיתי שהוא מכר 2.1 מליון יחידות על ״אקס בוקס״ אבל זה כולל מכירות של ״אקס בוקס״ על המחשב. משמע אני ואתה ואולי כל מי שרכש פה במחשב ישירות או דרך צד ג׳ כמונו ולא בסטים (ואתרי צד ג׳ לא מכרו של גירסת סטים לדעתי) - כלולים שם. זה גם כולל מכירות דרך xCloud, אבל מניח ששם יש פחות אנשים וזה יחסית זניח.
DrKeoSite Admin
29 ביוני 2026 בשעה 18:14נערך לאחרונה: 29 ביוני 2026 בשעה 18:16
כן, אקסבוקס הוא cross buy היום והמכירות של המשחקים שלו מכסים את כל הפלטפורמות שקשורות לאקסבוקס, כולל החנות במחשב. אבל עותק זה עותק, והמשחק מכר מליוני עותקים בסטים ומליוני עותקים באקסבוקס. הוא גם המשחק החמישי הכי מוכר ב-2026 בארה״ב ובכלליות הפרנצ׳ייז מוכר בטרוף. כמו שאמרתי, בפס5 לבד פורט בן שלוש שנים מכר 6 מליון יחידות.
או במילים אחרות, כמו שאמרתי מקודם, אם 007 הצליח ב-5 ימים לנצח פרנצ׳ייז מצליח כמו הורייזן 6 אז 007 מכר ממש טוב.
3) הצענו המון, אתה זה שהולך ראש בקיר עם אסטרטגיה שהיא עובדתית כישלון.
בוודאי שנחשק. PC Gaming מתחזק עם השנים; קונסולות דורכות במקום. איך זה קורה אם מה שהמחשב מציע לא 'נחשק'? אז לעשות את המחשב הכי נגיש ונהיר שיש לבעל קונסולה ממוצע זה בהחלט ה ticket.
אבל אתה כהרגלך תציב למכשיר הזה יעדי הצלחה שרירותיות ותלושות כדי להגיד 'הנה'. כמו שהסטים דק עבורך הוא כישלון.
האסטרטגיה שהצעת מתסכמת ב 'תוציאו משחקים בבלעדיות ונחזיק אצבעות שנמצא להיטים ושסוני תפשל'. זה ליצנות. שום התייחסות אמיתית (או הכרה) לנוף התעשייה שהשתנה.
KlaymanSage
01 ביולי 2026 בשעה 21:58
האסטרטגיה שלך, @Hypno, מסתכמת ב"תוציאו מחשב שואלב תעשה עליו את כל הכסף ותחזיקו אצבעות שמישהו ירצה לקנות משהו בחנות שלכם". שום התייחסות אמיתית לאיך עושים כסף ממחשב כזה, כששוק חנויות המשחקים במחשב ברובו המכריע אצל ואלב, והמעט שנותר מתפצל בין איזה 3-4 חנויות נוספות. איפה בדיוק המקום להיכנס כאן ?
DrKeoSite Admin
01 ביולי 2026 בשעה 22:05נערך לאחרונה: 01 ביולי 2026 בשעה 22:07
כן, יעדי ההצלחה ההזויים שלי כמו נניח למכור למליוני אנשים או להכניס כסף. איזה שרירותי אני ואו.
כמו שקליימן אמר, אתה דוחף למשהו שאין לו מודל פיננסי וחושב שאתה המציאותי כאן.
LaskinElder
01 ביולי 2026 בשעה 22:10
טוב זה מנותק מהמציאות נראה לי אפשר להניח לזה ולתת למציאות להכות בו. נחשק, כן, ברור, ולא ימכור, כי מי רוצה נחשק בכלל? מישהו פה אי פעם קנה משהו נחשק?! אני קונה רק מוצרים סוג ב׳ שאף אחד לא רוצה.
DrKeoSite Admin
01 ביולי 2026 בשעה 22:29נערך לאחרונה: 02 ביולי 2026 בשעה 14:41
כן, אני בטוח שכשההיליקס תכשל והrevenue של מיקרוסופט יגיע לשפל קאז יגיד שהוא טעה. אני בטוח שהענווה שלו תתפרץ בחן על כל הפורום.
האסטרטגיה שלך, @Hypno, מסתכמת ב"תוציאו מחשב שואלב תעשה עליו את כל הכסף ותחזיקו אצבעות שמישהו ירצה לקנות משהו בחנות שלכם". שום התייחסות אמיתית לאיך עושים כסף ממחשב כזה, כששוק חנויות המשחקים במחשב ברובו המכריע אצל ואלב, והמעט שנותר מתפצל בין איזה 3-4 חנויות נוספות. איפה בדיוק המקום להיכנס כאן ?
האסטרטגיה שלי מסתכמת ב 'שוק הPC חזק מאי פעם וממשיך להתחזק. ה PC מועדף על פני הקונסולות ע"י הדור הצעיר. ה PC פותר כל כאב ראש שקונסולה קלאסית לא פופולארית מתמודדת איתו. ה PC מציע יתרונות מובהקים על פני פלייסטיישן וסוויץ' שהם לא יוכלו להעתיק. ה PC הוא התשובה הכי טובה לעידן החומרה היקרה, משחקים ב 80-90 דולר וחוסר האפשרויות בקניית משחק דיגיטלי. גם בעתיד רחוק של משחקים בהזרמה בלבד, זה יוזרם מ PC'.
הכל ממש מתחת לאף.
אני עדיין מחכה להסבר איך אתם אומרים ששחקני הקונסולות האדוקים שמתלהבים ממשחקי האינדי בסטים רצים אצים לשחק אותם על הלפטופ המחורבן שלהם בלי שום רתיעה מהמורכבות וה friction של ווינדוס, אבל באותה נשימה גורסים שמכשיר סלוני מבוסס-ווינדוס המונגש מאי פעם להעדפות שחקן הקונסולה שמביא את כל המשחקים האלה לחוויה אופטימלית על המסך הגדול יחד עם כל משחקי ה AAA וכל היתרונות -- הוא לא draw.
מיקרוסופט לא צריכה להחזיק אצבעות. היא תעשה כסף מהחומרה עצמה, מהאביזרים, מגיימפאס. אולי גם מלעשות לייסנסינג ליצרניות חומרה אחרות. פשוט אתם מחליטים שרירורית מה רמת ההכנסות והרווחים, ותוך כמה זמן, כדי להדביק לזה תווית של 'כישלון'.
בסוף אתם לא מביאים שום טיעון למה דור נוסף של קונסולה קלאסית יביא לתוצאה אחרת.
כמו שהציטוט הזה שדרינג הביא בכתבה שלו:
But this is where opinion is split. Numerous people I’ve spoken to at Xbox feel there’s too much “listening to Twitter”. With the component crisis and the overall market decline in console players, why is Xbox choosing to reinvest in hardware? The people I spoke to have low expectations that the newly exclusive Gears of War is going to have any real impact on Xbox Series S and X sales. They also point out Xbox has tried to rejuvenate Halo and Gears in the past, and tried to develop a mega game in Perfect Dark, too. What will be different this time?
“We’re chasing a declining market with franchises that are past their prime,” said one studio boss.
glass manSage
03 ביולי 2026 בשעה 20:46
שחקן קונסולות שאין לו ברירה ישחק על הPC מה זה השטויות האלה תלוי כמה הוא רוצה את המשחק.
שאני מתמלא געוגעים לDQ8 אני משחק אותו על הPC שלי כי אין לי כבר טלווזית CRT בבית ורק הPC שלי כיום יכול לתת לי גישה למשחק אז כן אני אעזוב את הקונסולות ואשחק על הPC אם רק הוא יכול לתת לי את החוויה הספציפית שאני מחפש. אני יודע שאני מעיף לך את הראש כאן קאז אבל זה ככה.
בסופו של דבר הPC והקונסולות הן רק קופסאות פלסטיק שנועדו לתת לנו גישה למשחקים, זה שהעדפה הטבעית של שחקן קונסולות היא לשחק בקונסולות אין פירוש הדבר שלא ניגע לעולם בPC, אלה רק דברים שהמצאת בראש שלך.
HypnoVeteran
03 ביולי 2026 בשעה 22:48
זה נוגד את כל הסיפורים לאורך השנים. או שסולדים ממחשב והמורכבות וה friction או שלא. אין הגיון להגיד ששחקן פס5 קז'ואלי רץ לשחק repo, PEAK, קמליון וכו' וכו' על לפטופ מסכן אבל להביא את החוויה הזו לסלון זה לא פקטור.
שחקן פס5 שעשה את הנ"ל ושם לב שבעצם יותר ויותר זמן גיימינג שלו הוא על לפטופ צריך לעשות ה 1+1 ולקנות במעבר חומרה הבאה את המכשיר שנותן לו להנות מכל העולמות. בשביל בלעדי אחד-שניים בשנה של פלייסטיישן הוא יוכל לקנות את הPS6 בהמשך חייה כמכשיר שני (ובטח גם רובם אם לא כולם ישוחררו לפס5 בכל מקרה).
glass manSage
04 ביולי 2026 בשעה 05:54נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 05:56
זוכר את "לאומית 99" ? ההרחבה בעברית לפיפא 99 שהיתה בזמנו אקסקלוסיבית אמיתית למחשב עם הליגה הישראלית וכו'.
זה לא היה על הפלייסטישן או על הנינטנדו 64 ותאמין לי שכל שחקן קונסולות שיחק בזה על הPC.
Perfect dark המקורי משחק קונסולות מובהק קיבל Decompilation לא רשמי לPC מאות אלפי אנשים שיחקו בו רובם שחקני קונסולות של נינטנדו.
מי שלא היה לו גיימבוי בעולם בתקופת הפוקמניה שיחק פוקימון על המחשב שלו כמו גדול (ולפי הנתונים מדובר במליוני אנשים עולמית)
Dragon Quest 5 משחק קונסולות מובהק לא היה זמין במערב על קונסולות עד 2009 מה עשו איכרי קונסולות כמוני עד אז? שיחקנו אותו על הPC.
Street fighter היא סדרת קונסולות/ארקייד מובהקת. מה עושים אנשים כמוני שרוצים לשחק בSF2/SF3 וכו' עם אונליין טוב מכאן ועד דרום אמריקה על עשרות אלפי שחקנים 24/7 ? משחקים בFIGHTCADE על המחשב. למה? כי שנים זו היתה הדרך היחידה לשחק במשחקים האלה אונליין והPC
נשארה הפלטפורמה הכי טובה לזה.
למה לאסקין לא חיכה לפורט לPS5 ל?Meccha Chameleon כי הוא לא צריך יש לו בבית כבר עכשיו PC שיכול להריץ את המשחק בכלום כסף.
שחקן קונסולות שסולד ממחשב ישחק על הPC בהחלט אם הPC שלו בבית הוא המכשיר היחיד שיכול להריץ את המשחק שהוא רוצה ואם הוא לא משחק על הPC כנראה שהמשחק לא כזה מעניין אותו אין פה משהו אחר לא משנה כמה תתפלסף על זה קאז.
האם הייתי מעדיף שיהיה לי פורט של DQ8 ב4K על קונסולות מודרניות כמו PS5 או סוויץ 2? בוודאי! שהייתי מעדיף את זה! אבל זה לא קורה בעשור הקרוב והPC היא הפלטפורמה היחידה כיום שיכולה להריץ את הגרסה המקורית ב4K אז המשחק דה פקטו הוא PC EXCLUSIVE כיום. לא משנה איפה הוא נולד ומה ההיסטוריה שלו, ושם משחקים אותו כיום כל אדם נורמלי שאוהב אותו.
סוף סיפור? אם הPC של הבן אדם היא הפלטפורמה היחידה שיש לו שיכולה להריץ משחק שהוא ממש רוצה לשחק? הוא ישחק על הPC נקודה!.
ואם לא הוא סתם חרטטן שהמשחק בכלל לא מעניין אותו.
אף אחד לא יקנה קונסולה של מעל 3000 שקל עם ההיליקיס כדי לשחק במשחק שעולה 21 שקלים שהPC שזרוק להם בארון יכול להריץ ב300FPS תהיה רציני קאז.
שרצית לשחק THE LAST OF US 2 לא חיכית לפורט על הPC קנית פלייסטישן 4 למרות שאתה איש של PC. משמע כשאין ברירה, הגיימר הממוצע ישחק איפה שצריך כדי לשחק במשחק שבאמת מעניין אותו.
LaskinElder
04 ביולי 2026 בשעה 11:04נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 11:04
רוב הדוגמאות שלך לא רלוונטיות שכן הן ישנות מאוד והשוק השתנה.
לדעתי שניכם מפספסים משהו בעניין המשחקים האלה, ה-friend slops:
מדובר בקהל יעד שהוא בעיקר בני נוער, שרוצים לשחק בשעות לא שעות, לדבר (ולצעוק) תוך כדי משחק, וזו נישה כזו של מחשב שבחדר שלהם. זה פחות מתאים לסלון, איפה שהקונסולה נמצאת בדרך כלל, איפה שהמשפחה, איפה שפחות מתאים לשחק לתוך הלילה ולדבר עם החברים. בנוסף, לרוב מדובר במשחקים שמותאמים יותר לעכבר ומקלדת, אבל לא כולם.
אגב, אני בכלל ניסיתי את המשחק הזה (מקה קמיליון) דרך איזה מחשב ישן שיש לי במשרד. למחשב אפילו אין כרטיס גרפי. זה משחק שיכול לרוץ הרבה יותר טוב על אייפון 10 מאשר המחשב הזה שיש לי שם.
אתמול שיחקתי שוב בבית וזה באמת משחק חמוד מאוד. אתמול ראיתי גם טריילר למשהו שבטח יהיה הלהיט הגדול הבא בתחום:
לא פעם ראשונה שרואים אותו אבל הזכיר לי שיש פוטנציאל גדול. הוא אולי כן יכול לעבוד בקונסולות מבחינת השליטה, אבל גם פה אני מנחש שגם אם היה יוצא בקונסולות הוא היה מוכר שם שבריר ממה שהיה מוכר בסטים. זה משחק לצעקות וקללות בחדר.
המשחק יהיה הצלחה אדירה לכמה חודשים ואז כולם יעברו לדבר הבא. ככה עושים GaaS היום. סוני צריכה ללמוד. לא 200 מליון דולר, אלא לפמפם משחקים של 200 אלף דולר, אפשר גם בהרבה פחות.
DrKeoSite Admin
04 ביולי 2026 בשעה 11:36נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 11:53
אני אסביר לך את הלוגיקה הבסיסית. אנשים שאוהבים קונסולות רוצים ללחוץ על כפתור ושהמשחק יעבוד, הם רוצים קלות, נוחות, חווית קונסולה. והאנשים האלה אוהבים לשחק פלייסטיישן בסלון, צריך הצעה מטורפת לגמרי כדי לשכנע אותם אחרת.
אבל, אם יש להם כבר לפטופ בבית (ויש להם) והם נורא נורא נורא רוצים לשחק במקה קמיליון, לשחק בו זאת התחייבות כל כך נמוכה. זה להוציא 13₪ ולנסות להפעיל אותו בלפטופ. עובד? מצליח? הסתדרת? יופי. הסאונד לא עובד? באסה, אבל הוצאת 13₪. אתה מבין קאז? אנשים משחקים 99.99% מהזמן בפלייסטיישן, ופעם בירח כחול כשיש אינדי סטים שמעניין אותם הם יכולים מידית לנסות אותו. אולי החוויה רעה, אולי זה לא עובד כמו שצריך, אבל ההתחייבות היא 4$, לא 1000$ להיליקס.
אם אתה חושב שאותם אנשים שיש להם כבר חמישה דורות פלייסטיישן, הולכים להוציא 1000$ על היליקס בשביל מקה קמיליון, אתה חיי בסרט קשה.
רוב הדוגמאות שלך לא רלוונטיות שכן הן ישנות מאוד והשוק השתנה.
לדעתי שניכם מפספסים משהו בעניין המשחקים האלה, ה-friend slops:
מדובר בקהל יעד שהוא בעיקר בני נוער, שרוצים לשחק בשעות לא שעות, לדבר (ולצעוק) תוך כדי משחק, וזו נישה כזו של מחשב שבחדר שלהם. זה פחות מתאים לסלון, איפה שהקונסולה נמצאת בדרך כלל, איפה שהמשפחה, איפה שפחות מתאים לשחק לתוך הלילה ולדבר עם החברים. בנוסף, לרוב מדובר במשחקים שמותאמים יותר לעכבר ומקלדת, אבל לא כולם.
איך זה שונה מאיך עכשיו כל הנערים משחקים פורטנייט, מיינקראפט, מראוול רייבלס וכו' על הפס5 שלהם? גם את הפלייסטיישן יש מי ששם בחדר ולא בסלון. איך זה שונה מאיך אנשים שיחקו את Left 4 Dead על ה360?
בנתיים, המשחק הכי מוכר ב PSN לחודש יוני הוא עוד משחק קו-אופ אינדי שהתחיל על המחשב. אי אפשר להכחיש את ה draw של המשחקים האלה גם בקרב שחקני קונסולה.
אני אסביר לך את הלוגיקה הבסיסית. אנשים שאוהבים קונסולות רוצים ללחוץ על כפתור ושהמשחק יעבוד, הם רוצים קלות, נוחות, חווית קונסולה. והאנשים האלה אוהבים לשחק פלייסטיישן בסלון, צריך הצעה מטורפת לגמרי כדי לשכנע אותם אחרת.
אבל, אם יש להם כבר לפטופ בבית (ויש להם) והם נורא נורא נורא רוצים לשחק במקה קמיליון, לשחק בו זאת התחייבות כל כך נמוכה. זה להוציא 13₪ ולנסות להפעיל אותו בלפטופ. עובד? מצליח? הסתדרת? יופי. הסאונד לא עובד? באסה, אבל הוצאת 13₪. אתה מבין קאז? אנשים משחקים 99.99% מהזמן בפלייסטיישן, ופעם בירח כחול כשיש אינדי סטים שמעניין אותם הם יכולים מידית לנסות אותו. אולי החוויה רעה, אולי זה לא עובד כמו שצריך, אבל ההתחייבות היא 4$, לא 1000$ להיליקס.
אם אתה חושב שאותם אנשים שיש להם כבר חמישה דורות פלייסטיישן, הולכים להוציא 1000$ על היליקס בשביל מקה קמיליון, אתה חיי בסרט קשה.
גיבוב שטויות. אז קיבלו חוויה רעה ב REPO אבל אחר כך בכל זאת קנו את PEAK ואחר כך קנו את RV ואחר כך את gamble with your friends ואחר כך את קמליון?
אנשים יוציאו 1000$ על היליקס כי הוא נותן את כל משחקי ה AAA בצורה הכי טובה, זולה, גמישה ו future-proof ובנוסף הוא נותן את כל המשחקים הלא-אינדי שיוצאים בלעדית/קודם למחשב (למשל משחקי ואלב) ובנוסף הוא נותן את כל משחקי האינדי שמתפוצצים כל שבועיים ושטוויץ' מוצף בהם שאנחנו רואים פעם אחר פעם ששחקני הפס5 מתייצבים וקונים בהמוניהם כשהם סוף סוף מגיעים לפלייסטיישן; ובנוסף הוא עושה את זה בחומרה אחידה שתניב חוויה אופטימלית וברמת שיוף הכי גבוהה, ובנוסף אונליין חינם, ובנוסף פוליסות ריפאנד נורמליות, ובנוסף לא מחוייבים ליצרן חומרה אחד, ובנוסף כשקונים חומרה חדשה לא צריך לחכות לעדכונים מיוחדים שינצלו את החומרה, ובנוסף עוד ועוד ויתרונות.
אז למה כל ה playing dumb הזה כאילו לא מובנת לך מה ה selling points. כאילו כל האינדים האלה שהגיעו מאוחר יותר לפלייסטיישן לא מכרו מצויין.
בשלב כלשהו שחקן פס5 שלא שפוט של סוני צריך להגיד לעצמו 'רגע. למה לעזאזל אני מחכה שמשחק יגיע לפלייסטיישן או מתפשר על חווית לפטופ מצ'וקמק? אני רואה שכל חודש אני משחק משחק אינדי במחשב ועף עליו. ההתעסקות בווינדוס היא לא השד שעשיתי ממנה. אז וואלה בוא נראה לקראת התחלת הדור הבא מה אני יכול לקנות שיתן לי את החוויה הכי קרובה למה שאני מכיר בפלייסטיישן אבל שנותן לי את כל המשחקים האלה שלא מגיעים או מגיעים באיחור אליה. ואני גם ככה יודע שבהתחלה סוני לא תעשה משחקים בלעדית לפס6'.
אולי בסוף ממגוון סיבות זה יהיה פלופ. אבל איך אפשר להגיד שלא ברור מה ה selling point של מחשב-קונסולה היברידי מונגש? ועוד יותר לא ברור זה איך אפשר להגיד שהאלטרנטיבה של קונסולת XBOX קלאסית יותר קורצת?
כמו שאמרת: אם את חושב שאותם אנשים שיש להם כבר חמישה דורות פלייסטיישן, הולכים להוציא $800 על קונסולת XBOX ולבנות ספריית משחקים וחברים מ 0 ,עם צד א' צולע עם זיקה נמוכה אצלם, ושום ביטחון ברמת התמיכה שתקבל מצד ג', ובלי כל משחקי האינדי שסוחפים את הרשת -- אז אתה חיי בסרט קשה.
LaskinElder
04 ביולי 2026 בשעה 14:14
בטח שאני יכול להתכחש, phasmophobia למשל, שהוא אחד ממשחקי האונליין אינדי הכי מוצלחים אי פעם - מכר עשירית על כל הקונסולות יחד לעומת סטים. והוא עוד יחסית מאוד מותאם לשלט.
המשחקים האלה מוכרים לפעמים מעל 10 מליון עותקים בסטים, ורובם אפילו לא מנסה להכנס לקונסולות. יש סיבה לזה. זה פשוט לא ממש מעניין את קהל היעד שם.
יש גם את עניין המודים, שלא נתמכים ממש בקונסולות גם אם האקס בוקס פה ושם יש דוגמאות.
השלב היחיד ההוא שניסיתי של משחק הזיקית במחשב העבודה? היה של בובספוג ודרש ממני להוריד מוד, שכנראה לא היה עובר אצל סוני ומיקרוסופט בגלל זכויות יוצרים.
KlaymanSage
04 ביולי 2026 בשעה 15:30נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 16:08
האסטרטגיה שלי מסתכמת ב 'שוק הPC חזק מאי פעם וממשיך להתחזק. ה PC מועדף על פני הקונסולות ע"י הדור הצעיר. ה PC פותר כל כאב ראש שקונסולה קלאסית לא פופולארית מתמודדת איתו. ה PC מציע יתרונות מובהקים על פני פלייסטיישן וסוויץ' שהם לא יוכלו להעתיק. ה PC הוא התשובה הכי טובה לעידן החומרה היקרה, משחקים ב 80-90 דולר וחוסר האפשרויות בקניית משחק דיגיטלי. גם בעתיד רחוק של משחקים בהזרמה בלבד, זה יוזרם מ PC'.
הכל ממש מתחת לאף.
אני עדיין מחכה להסבר איך אתם אומרים ששחקני הקונסולות האדוקים שמתלהבים ממשחקי האינדי בסטים רצים אצים לשחק אותם על הלפטופ המחורבן שלהם בלי שום רתיעה מהמורכבות וה friction של ווינדוס, אבל באותה נשימה גורסים שמכשיר סלוני מבוסס-ווינדוס המונגש מאי פעם להעדפות שחקן הקונסולה שמביא את כל המשחקים האלה לחוויה אופטימלית על המסך הגדול יחד עם כל משחקי ה AAA וכל היתרונות -- הוא לא draw.
מיקרוסופט לא צריכה להחזיק אצבעות. היא תעשה כסף מהחומרה עצמה, מהאביזרים, מגיימפאס. אולי גם מלעשות לייסנסינג ליצרניות חומרה אחרות. פשוט אתם מחליטים שרירורית מה רמת ההכנסות והרווחים, ותוך כמה זמן, כדי להדביק לזה תווית של 'כישלון'.
בסוף אתם לא מביאים שום טיעון למה דור נוסף של קונסולה קלאסית יביא לתוצאה אחרת.
כמו שהציטוט הזה שדרינג הביא בכתבה שלו:
But this is where opinion is split. Numerous people I’ve spoken to at Xbox feel there’s too much “listening to Twitter”. With the component crisis and the overall market decline in console players, why is Xbox choosing to reinvest in hardware? The people I spoke to have low expectations that the newly exclusive Gears of War is going to have any real impact on Xbox Series S and X sales. They also point out Xbox has tried to rejuvenate Halo and Gears in the past, and tried to develop a mega game in Perfect Dark, too. What will be different this time?
“We’re chasing a declining market with franchises that are past their prime,” said one studio boss.
פירקתי את השקרים שלך לגבי ממה מיקרוסופט תעשה כסף בת'רד השני - אז פה פשוט נסתפק בלהגיד שוב, בצורה הכי ברורה:
החברה היחידה שתרוויח מ PC כזה, היא Valve. העובדה שאתה לא מוכן להגיד את זה בפה מלא ולהודות שזאת הסיבה העיקרית שאתה מעוניין ב-PC שכזה, היא כדי ש Valve תרוויח יותר, מראה כמה אתה חרטטן. בוא, תגיד דוגרי ''אני רוצה ש Valve תהיה יותר גדולה מאי פעם, תצליח עוד הרבה מעבר למה שהיא היום ותנקז אליה עוד יותר משוק ה -PC, כי אני חושב שזאת הסביבה הכי טובה לשחק בה ולהיות בה''. ואללה נכבד אותך יותר.
glass manSage
04 ביולי 2026 בשעה 17:23נערך לאחרונה: 04 ביולי 2026 בשעה 17:24
כמו שנדב אמר שהמשחק כל כך זול ויש לפטופ בבית פועלים ב"שיטת המצליח" הצליח ? איזה כייף. לא הצליח? שיילך לתרופות.
אף אחד לא קונה קונסולוה כדי לשחק במשחקים שהוא יכול לשחק ב21 שקל במחשב שלו, קונים קונסולה כדי לשחק במשחקי AAA שמחשב שיריץ אותם באופן ראוי מתחיל מ5000 -6000 גם אם אתה הבן אדם הכי חסכן בעולם שמתפשר על הביילד הכי קאזואלי.
לאסקין: אני בומר אז נתתי דוגמאות של בומר אחי :-) רק על עצמי לספר ידעתי. אני מסכים איתך לגמרי שיש פה תופעה של "משחקים שטותים לבני נוער" ש"מקה"
הוא משחק כזה לבני נוער וכזה שהם רוצים לשחק לא ליד ההורים. אבל יש פה גם את העניין הזה שלבן נוער ממוצע הרבה יותר קל להשיג את המשחק למחשב מאשר להשיג היילקיס לשחק עליה או אפילו PS5.
לכל ילד יש מחשב, כל ילד צריך מדפסת בשביל להגיש עבודות היינו ילדים אנחנו יודעים איך זה. כל הורה שכבר קונה לילד שלו מחשב שם איזה כרטיס מסך הכי חסכני שיש שיהיה קצת למשחקים לילד "ככה על הדרך" כדי שלא יצטרכו לקנות לו קונסולה ושהמחשב יעשה כמה שיותר דברים.
אנחנו יודעים איך זה.
אז בשביל ילד ממוצע, זה הרבה יותר ריאלי, לשכנע את ההורים שלו לקנות לו משחק שעולה רק 21 שקל למחשב מאשר להביא קונסולה שתצא רק בשנה הבאה ותעלה מעל 3000 שקל.וזה בלי לדבר על זה שילד רוצה את הדברים שלו עכשיו לא בעוד שנה שבשבילו זה זמן ששקול לעשר שנים.
איך זה שונה מאיך עכשיו כל הנערים משחקים פורטנייט, מיינקראפט, מראוול רייבלס וכו' על הפס5 שלהם? גם את הפלייסטיישן יש מי ששם בחדר ולא בסלון. איך זה שונה מאיך אנשים שיחקו את Left 4 Dead על ה360?
בנתיים, המשחק הכי מוכר ב PSN לחודש יוני הוא עוד משחק קו-אופ אינדי שהתחיל על המחשב. אי אפשר להכחיש את ה draw של המשחקים האלה גם בקרב שחקני קונסולה.
גיבוב שטויות. אז קיבלו חוויה רעה ב REPO אבל אחר כך בכל זאת קנו את PEAK ואחר כך קנו את RV ואחר כך את gamble with your friends ואחר כך את קמליון?
אנשים יוציאו 1000$ על היליקס כי הוא נותן את כל משחקי ה AAA בצורה הכי טובה, זולה, גמישה ו future-proof ובנוסף הוא נותן את כל המשחקים הלא-אינדי שיוצאים בלעדית/קודם למחשב (למשל משחקי ואלב) ובנוסף הוא נותן את כל משחקי האינדי שמתפוצצים כל שבועיים ושטוויץ' מוצף בהם שאנחנו רואים פעם אחר פעם ששחקני הפס5 מתייצבים וקונים בהמוניהם כשהם סוף סוף מגיעים לפלייסטיישן; ובנוסף הוא עושה את זה בחומרה אחידה שתניב חוויה אופטימלית וברמת שיוף הכי גבוהה, ובנוסף אונליין חינם, ובנוסף פוליסות ריפאנד נורמליות, ובנוסף לא מחוייבים ליצרן חומרה אחד, ובנוסף כשקונים חומרה חדשה לא צריך לחכות לעדכונים מיוחדים שינצלו את החומרה, ובנוסף עוד ועוד ויתרונות.
אז למה כל ה playing dumb הזה כאילו לא מובנת לך מה ה selling points. כאילו כל האינדים האלה שהגיעו מאוחר יותר לפלייסטיישן לא מכרו מצויין.
בשלב כלשהו שחקן פס5 שלא שפוט של סוני צריך להגיד לעצמו 'רגע. למה לעזאזל אני מחכה שמשחק יגיע לפלייסטיישן או מתפשר על חווית לפטופ מצ'וקמק? אני רואה שכל חודש אני משחק משחק אינדי במחשב ועף עליו. ההתעסקות בווינדוס היא לא השד שעשיתי ממנה. אז וואלה בוא נראה לקראת התחלת הדור הבא מה אני יכול לקנות שיתן לי את החוויה הכי קרובה למה שאני מכיר בפלייסטיישן אבל שנותן לי את כל המשחקים האלה שלא מגיעים או מגיעים באיחור אליה. ואני גם ככה יודע שבהתחלה סוני לא תעשה משחקים בלעדית לפס6'.
אולי בסוף ממגוון סיבות זה יהיה פלופ. אבל איך אפשר להגיד שלא ברור מה ה selling point של מחשב-קונסולה היברידי מונגש? ועוד יותר לא ברור זה איך אפשר להגיד שהאלטרנטיבה של קונסולת XBOX קלאסית יותר קורצת?
בהתחלה כתבתי לך הודעה ארוכה שמפרקת כל טיעון שקרי שכבר אמרנו לך עליו ואתה ממשיך להתעלם ולהגיד שוב ושוב. אתה כבר יודע שהיליקס היא לא המקום הטוב ביותר לשחק משחקי AAA (כי בפס6 יהיו יותר, והם גם כנראה ירוצו אותו דבר או טוב יותר), אתה כבר יודע שהיא לא תהיה "זולה" (כי הפס6 תהיה זולה ממנה), ואתה כבר יודע שהיא לא תהיה נוחה כמו קונסולה כי היא הולכת להיות סתם PC. אתה יודע את כל זה, אבל ממשיך לציין את זה. בגלל זה אומרים לך שאתה בחוג דיבייט, או שאתה מדבר ב-bad faith, כי כשאתה יודע שמשהו הוא לא נכון ואתה ממשיך לציין אותו שוב ושוב זה מראה על חוסר רצינות או זדוניות.
כמו שאמרת: אם את חושב שאותם אנשים שיש להם כבר חמישה דורות פלייסטיישן, הולכים להוציא $800 על קונסולת XBOX ולבנות ספריית משחקים וחברים מ 0 ,עם צד א' צולע עם זיקה נמוכה אצלם, ושום ביטחון ברמת התמיכה שתקבל מצד ג', ובלי כל משחקי האינדי שסוחפים את הרשת -- אז אתה חיי בסרט קשה.
כן, אם יש לאנשים כבר פס5 בבית והם רואים קונסולה סופר אטרקטיבית (מחיר, בלעדיים, כוח) אז הם יקנו את הקונסולה הזאת. ה-360 הוכיחה את זה. הפס5 הקונסולה השנואה של סוני אי פעם, היא מוכרת טוב כי אין לאנשים ברירה. והפס6 לא הולכת להיות במצב טוב יותר, אם תבוא תחרות רצינית אנשים בכיף יעברו צד.
בטח שאני יכול להתכחש, phasmophobia למשל, שהוא אחד ממשחקי האונליין אינדי הכי מוצלחים אי פעם - מכר עשירית על כל הקונסולות יחד לעומת סטים. והוא עוד יחסית מאוד מותאם לשלט.
המשחקים האלה מוכרים לפעמים מעל 10 מליון עותקים בסטים, ורובם אפילו לא מנסה להכנס לקונסולות. יש סיבה לזה. זה פשוט לא ממש מעניין את קהל היעד שם.
יש גם את עניין המודים, שלא נתמכים ממש בקונסולות גם אם האקס בוקס פה ושם יש דוגמאות.
השלב היחיד ההוא שניסיתי של משחק הזיקית במחשב העבודה? היה של בובספוג ודרש ממני להוריד מוד, שכנראה לא היה עובר אצל סוני ומיקרוסופט בגלל זכויות יוצרים.
לא, אתה לא יכול להתכחש (בלי להראות כמו דביל). Phasmophobia על הקונסולות: - מעל מיליון עותקים אחרי 35 ימים מהשיגור (סוף אוקטובר 2024). - מעל 2 מיליון עותקים אחרי 104 ימים מהשיגור. - מעל 3 מיליון עותקים נכון לאפריל 2025. - מעל 5 מיליון עותקים נכון לאפריל 2026.
כמה משחקי צד א' מוכרים ככה ובקצב הזה? כמה משחקי צד א' 'מעניינים את הקהל יעד שם' כמו Phasmophobia? ריטרנל? סארוס? avowed? south of midnight? היי-פיי ראש? דת'לופ? גוסטווייר טוקיו? רדפול? דימון סולס? אינדיאנה ג'ונס? מרתון? קונקורד?
Phasmophobia מנגב איתם את הרצפה מהבחינה הכי חשובה: משחקים ששחקני קונסולות משלמים בשבילם ומשחקים. אז אתה יכול לספר לעצמך סיפורים שהמשחקים האלה לא מדברים אל שחקני הקונסולות. המציאות מראה פעם אחר פעם שהמשחקים האלה מגיעים ומוכרים מיליונים של עותקים.
רוצה לעשות downplay כי הם עולים 5-20 דולר? אז מה הבעיה של סוני ומיקרוסופט ליצור בכל אולפן קבוצה של 10 מפתחים שתעבוד על משחקים במחירים האלה וככה תקבל בנקל אין-סוף משחקים שמוכרים מיליונים עם ROI מטורף?
פירקתי את השקרים שלך לגבי ממה מיקרוסופט תעשה כסף בת'רד השני - אז פה פשוט נסתפק בלהגיד שוב, בצורה הכי ברורה:
החברה היחידה שתרוויח מ PC כזה, היא Valve. העובדה שאתה לא מוכן להגיד את זה בפה מלא ולהודות שזאת הסיבה העיקרית שאתה מעוניין ב-PC שכזה, היא כדי ש Valve תרוויח יותר, מראה כמה אתה חרטטן. בוא, תגיד דוגרי ''אני רוצה ש Valve תהיה יותר גדולה מאי פעם, תצליח עוד הרבה מעבר למה שהיא היום ותנקז אליה עוד יותר משוק ה -PC, כי אני חושב שזאת הסביבה הכי טובה לשחק בה ולהיות בה''. ואללה נכבד אותך יותר.
מה שמחזק את ווינדוס, מחזק את מיקרוסופט ואת XBOX. המשימה היא קודם להחליש את השליטה של פלייסטיישן וסוויץ', לכן מיקרוסופט צריכים לנצל עד תום את העובדה שרק הם יכולים לרתום את קיומה של סטים לעזרתה ויתרונה. כן, זה אומר להוריד את פוטנציאל שיא ההכנסות/רווחים שמגיעים אלייך. זה לא אומר שלא תהיה רווחי. (עובדה שעושים את זה עם הניידת).
לפני שאפשר לחשוב על איך מושכים אנשים לחנות שלך, צריך להכניס אותם לקניון. מכשיר היברדי מבוסס PC הוא בעל הסיכויים הכי גבוהים לעשות את זה. קונסולה קלאסית היא בעלת הסיכויים הכי נמוכים לעשות את זה.
אף אחד לא קונה קונסולוה כדי לשחק במשחקים שהוא יכול לשחק ב21 שקל במחשב שלו, קונים קונסולה כדי לשחק במשחקי AAA שמחשב שיריץ אותם באופן ראוי מתחיל מ5000 -6000 גם אם אתה הבן אדם הכי חסכן בעולם שמתפשר על הביילד הכי קאזואלי.
הנתונים מראים שכן. הנתונים מראים גם שהמשחקים הכי פופולאריים בקונסולות הם משחקי F2P שקיימים גם במובייל ושבכיף אפשר לשחק אותם על מחשב צנוע.
בהתחלה כתבתי לך הודעה ארוכה שמפרקת כל טיעון שקרי שכבר אמרנו לך עליו ואתה ממשיך להתעלם ולהגיד שוב ושוב. אתה כבר יודע שהיליקס היא לא המקום הטוב ביותר לשחק משחקי AAA (כי בפס6 יהיו יותר, והם גם כנראה ירוצו אותו דבר או טוב יותר), אתה כבר יודע שהיא לא תהיה "זולה" (כי הפס6 תהיה זולה ממנה), ואתה כבר יודע שהיא לא תהיה נוחה כמו קונסולה כי היא הולכת להיות סתם PC. אתה יודע את כל זה, אבל ממשיך לציין את זה. בגלל זה אומרים לך שאתה בחוג דיבייט, או שאתה מדבר ב-bad faith, כי כשאתה יודע שמשהו הוא לא נכון ואתה ממשיך לציין אותו שוב ושוב זה מראה על חוסר רצינות או זדוניות.
ברור שה ה Helix היא המקום הטוב ביותר למשחקי AAA. מה ז"א ב PS6 יהיה יותר? מה, בגלל משחקי צד א' של סוני? שחקן HELIX יכול לבוא לאינדיאנה לג'ונס, להכנס להגדרות מתקדמות, לנעול את המשחק על 30FPS ולמקסם הגדרות שלא יהיו בגרסאת הפס6. שליטה מלאה (אם הוא רוצה) על ההגדרות. כל משחק שאתה מתלונן שהוא 60FPS אתה יכול לאכוף עליו הגדרות גרפיות יותר מתקדמות מהפלייסטיישן. משחקים שיקבלו מצבי PT קודם בגרסת המחשב/הליקס ומאוחר יותר מגיעים לפלייסטיישן. לא מסכים עם הטרייד-אוף שהמפתחת בחרה? אז תבחר אתה את הרזולוציה/קצב פריימיים/הגדרות גרפיות כרצונך.
אני כבר לא יודע כמה זולה יותר הפס6 תהייה מ helix. כל מה שצריך לעשות זה להדגיש את המחיר של הפס6 כולל המינוי לפלוס לכל אורך הדור לעומת ה Helix. להדגיש שמי שבאמת מבואס מההתייקרות של התחביב הזה צריך לבוא ל Helix כי רק היא מציעה את המנעד הכי רחב במחירי משחקים, וכל הלהיטים שתשחק בהם שעות על גבי שעות עם חברים עולים גרושים. ורק ב Helix תוכל למצוא תחרות במחירי משחקי ה AAA.
זה עוד slam dunk שיווקי שרק מחכה לקרות.
היא תהיה פחות נוחה מקונסולה. אז מה? אתה אומר שכרגע אנשי קונסולה רצים לשחק על הלפטופ המחורבן שלהם. ה Helix תציע את החוויה הכי טובה, הכי קרובה והכי pain-free לקונסלוה. יכול להיות שאנשים יבחרו במכשיר שמספק להם 70% מנוחות הקונסולה תודות לכל היתרונות האחרים שהוא מציע.
כן, אם יש לאנשים כבר פס5 בבית והם רואים קונסולה סופר אטרקטיבית (מחיר, בלעדיים, כוח) אז הם יקנו את הקונסולה הזאת. ה-360 הוכיחה את זה. הפס5 הקונסולה השנואה של סוני אי פעם, היא מוכרת טוב כי אין לאנשים ברירה. והפס6 לא הולכת להיות במצב טוב יותר, אם תבוא תחרות רצינית אנשים בכיף יעברו צד.
אתה עדיין תקוע בעולם של ה 360. אנחנו בעולם שהמשחקים זזים קדימה יחד איתך. אנשים לא הולכים לשים בצד את כל הספרייה שלהם בשביל מכשיר פושר. מיקרוסופט לא הולכת להציע קונסולה קלאסית במחיר או בעוצמה יותר טובה מסוני. כמו שזה שה XSX חזקה קצת יותר לא תרם דבר. למיקרוסופט אין כמעט בלעדיים שמעניינים את השוק; הם הרגע חתכו את יכולות ה output שלהם; התדמית שלהם על הקרשים.
פשוט מאוד: אנשי פלייסטיישן לא יחליפו את הקונסולה המרכזית שלהם בשביל קונסולה שבה הם יתחילו מאפס, שהיקף התמיכה שתקבל מצד ג' הכי גרוע שהיה אי פעם, ושהיצע משחקי צד א' הן בשפל כמותי, מסחרי, איכותי ותדמיתי.
התשובה שלך לנ"ל זה 'להחזיק אצבעות'. לכן הקייס שלך בעד דור קלאסי נוסף גרוע.
LaskinElder
11 ביולי 2026 בשעה 11:36
הנתון האחרון שאני ראיתי הוא 2 מליון על הקונסולות, בזמן שהוא מכר 22 מליון, נשמע - עשירית על הקונסולות, זה היה בפברואר 2025.
ושוב - מדובר במשחק שמאוד מאוד מתאים לשלט ומכר מעל 20 מליון על המחשב, אתה באמת חושב שמשחקים שממש לא מותאמים על השלט ונבנו עבור עכבר ומקלדת ונשענים על מודים ימכרו ככה?
פסמופוביה היה דוגמא ל״אפילו הוא…״ כשטענתי שהוא מכר עשירית ממה שמכר על המחשב.
לגבי הפסיקה האחרונה - איתה אני מסכים. זה בול מה שסוני ומיקרוסופט צריכים לעשות עם GaaS - מלא משחקים בתקציב אפסי.
LaskinElder
11 ביולי 2026 בשעה 11:43
לגבי האסטרטגיה החדשה של מיקרוסופט על פי קאז:
אה, אז בעצם זה הולך להיות ככה:
שלב ראשון - להחליש את סוני על ידי רתימת סטים.
שלב שני - ??
שלב שלישי - רווחים!
תאלץ להסביר, אם לשמור על הספרייה שלך זה עניין כל כך חשוב, ואני מסכים עם זה אגב - מה יקרה אחרי שמיקרוסופט כבר החלישה את סוני?
באיזה שלב הם נוטשים את סטים ופותחים חנות משלהם ואז חוזרים להרוויח מספיק כדי להיות רלוונטיים כמתחרה רצינית שיש לה גם צד א וחנות ומנויים? כי ברגע שינטשו את סטים מי שרכש שם לא ימשיך עם מיקרוסופט, אלא עם סטים.
מה שמחזק את ווינדוס, מחזק את מיקרוסופט ואת XBOX. המשימה היא קודם להחליש את השליטה של פלייסטיישן וסוויץ', לכן מיקרוסופט צריכים לנצל עד תום את העובדה שרק הם יכולים לרתום את קיומה של סטים לעזרתה ויתרונה. כן, זה אומר להוריד את פוטנציאל שיא ההכנסות/רווחים שמגיעים אלייך. זה לא אומר שלא תהיה רווחי. (עובדה שעושים את זה עם הניידת).
לפני שאפשר לחשוב על איך מושכים אנשים לחנות שלך, צריך להכניס אותם לקניון. מכשיר היברדי מבוסס PC הוא בעל הסיכויים הכי גבוהים לעשות את זה. קונסולה קלאסית היא בעלת הסיכויים הכי נמוכים לעשות את זה.
מקובל לעשות מה שרוצים. אם זה עובד, אחלה. אם לא, הביתה. עובדה, פיל ספנסר, הימר בגדול. לא הלך? ביי.
עכשיו לפרק את הטיעונים שלך בקצרה:
מכירות חומרה? במצב הנוכחי, ההיליקס תצטרך לעלות הרבה (!!!!!!) יותר מ-1,000 דולר כדי להיות רווחית. מעריך שיותר לאזור ה1400-1500. וגם אז. כמה רווחית? 100$ ליחידה? 200? כמה אתה חוזה שהם ימכרו במשך ה-3 שנים הראשונות של המוצר בשוק?
אביזרים - איזה? בקרים של מיקרוסופט ל PC שכבר היום נמכרים?
גיימפאס? כבר ראינו שלא תופס. וזה כשהיה שם את פאקינג Call of Duty. אז בוא....
הגדלת הרלוונטיות של חנות חלונות !=דרך לעשות רווח, כי:
שיחרור משחקי צד א' בלעדית לחנות שלהם במחשב - יוביל מיידית למקהלת בכייני האינטרנט שתגיד ''ואיי, חבל ש E-Day לא יוצא למחשב! דווקא הייתי רוצה לשחק אותו!''. אז לא. גם זאת לא דרך לעשות רווח.
רוצה לנסות שוב? איפה הכסף למיקרוסופט מעבר לרווח כלשהו על החומרה הזאת שאתה מתאר שהיא תמכור. אגב - איפה זה שם אותה למול השותפות שלה - Asus, MSI, Lenonvo וכו', שהיא פתאום מתחרה בהן ראש בראש, על אותו השוק?
העדפתי לא לענות לכל הקשקושים שלך שוב, אז פשוט הדבקתי את ההודעה שלי מת'רד הXBOX ממנה התעלמת.. מוזמן להמשיך להתעלם.