VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8390 הודעות
InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 12 באוגוסט 2026 בשעה 21:59

מאותן סיבות שתמיד היו. הן זולות, נוחות ופשוטות יותר לשימוש בסלון. אבל הכי חשוב, בלעדיים. הפיסי עדיין לא יכול להתחרות עם הנקודות האלה. וכן, גם אם הפס6 תהיה הכי יקרה אי פעם, היא עדיין תימכר בהפסד. הפיסי מעצם טבעו לא יכול להתחרות עם דבר כזה.

אגב, אני קניתי לא מעט פיזי לסוויץ' 1/2. כשאני עושה את זה, אני בתכלס משחק בחינם או כמעט בחינם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 באוגוסט 2026 בשעה 22:02

לדעתי אם הייתה לסוני תחרות אמיתית, התחרות יכלה לעשות double down על מדיה פיזית והיה קורה פה משהו ממש מעניין. בגלל שסוני מונופול כנראה שלא יקרה יותר מדי.

אנשים לא קונים פיזית כי כיף להם ללכת לחנות, פיזי נותן להם לחלוק משחק עם חבר, לנהל בנוחות בית עם כמה אחים וכמה מכשירי פלייסטיישן וכמובן שיש בכל המדינות המערביות חנויות שקונות משומשים ולא מעט אנשים מנהלים כלכלת החזרת משחקים וקניה של חדשים או משומשים עם הקרדיט.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 07:38
ציטוט מאת glass man

אני לא חושב שבני 59 יודעים לקנות עותקים דיגיטלים, אני כנראה אמות על הגבעה הזו.

זו הגבעה הכי משונה למות עליה, אבל you do you

וכן, שכחתי לציין את שוק יד שנייה, אבל זה שוק שסוני החליטו למחוק, ואין מה לעשות לגבי זה, אלא אם מיקרוסופט יחליטו שהם הולכים נגד סוני בכל הכח ותכלס כנגד האינטרס של עצמם להרוויח יותר - שוק יד שנייה נגמר. לא אתפלא אם גם נינטנדו ילכו בכיוון הזה במכשיר הבא שלהם, אבל נינטנדו הם נינטנדו ומי יודע… אם כי הם כבר הכריזו שעותק פיזי יהיה זול מעותק דיגיטלי אז כבר יש ״מס פיזי״, וצריך לזכור שכמעט כל עותק של מריו קארט האחרון למשל - נמכר בצורה של קוד שהגיע עם הקונסולה. אם לאנשים היה באמת מספיק אכפת מזה הם היו קונים בנפרד, אבל המחיר והעובדה שזה לא באמת דבר מסובך, אפילו לא לקשישים בני 59, להקיש קוד בחנות הדיגיטלית - מוכיחים שזה לא מספיק אכפת לאנשים.

bozemanbozemanAdmin

מסכים לאסקין.

רק אוסיף שכרגע לא אכפת לאנשים כ"כ, כי הם עוד לא רואים את ההשלכות. אבל כשהין יגיעו בחיסול שוק היד השניה, ולא יהיה יותר אפשרות לקנות משחקים בחצי מחיר אחרי כמה חודשים ופינת מציאות, ומשחקים של 10 שנים יעלו אותו דבר כמו ביום שהם יצאו, זה יהיה מאוחר מדי.

ואם שוק הזיכרונות יתקע ככה, ומחירי המחשבים ישארו גבוהים - גם כל שוק הPC יאכל אותה באותה צורה.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 08:49

אולי עדיף, תכלס. שמחירי המשחקים יהיו גבוהים יחסית וככה נקנה רק את אלה שבאמת רוצים לשחק 😊☺️. פותרים לנו את בעיית הבקלוג.

או שכולם יעברו לשחק מקה קמיליון ב 4 דולר

LaskinLaskinElder

אני לא חושב שזה יקרה. הרי משחקים שנמצאים כבר עכשיו בדיגיטל בלבד - מקבלים הנחות יפות מאוד, ואמנם לא בדקתי, אבל נראה שלא פחות ממשחקי AAA שמגיעים תמיד לחנויות. הסיבה שמשחקים נמצאים בהנחה היא שעבור רובם המוחלט - החצי שנה הראשונה כמעט ממצה את פוטנציאל המכירות עבור מי שהמשחקים האלה הכי פונים אליהם, לפעמים גם החודשיים הראשונים, ואחר כך מגיעים אלו שרק רכשו את הקונסולה ולא יכלו לרכוש לפני, או אלו ששידרגו את המחשב, אבל המפיצה/מפתחת יודעת מתי הם מיצו את השוק הזה, ואז נפתחת ה"חזית" על הזמן של הגיימרים שיושבים על הגדר, ומחיר טוב זו כמובן הדרך הכי טובה למשוך אותם.

לדעתי שוק היד 2 לא מספיק משמעותי בהיבט הזה של הוזלת מחירים.

יהיו מפיצות שירצו לשמור על ה"יוקרה" ולא להוריד מחירים גם אחרי שנים.
דווקא נינטנדו ששם שוק היד 2 והמכירות הפיזיות משמעותית גדולות יותר - עושה זאת בהצלחה רבה (החודש הזה למשל, הילד שלי עשה משימות שאחריהן הבטחתי לו משחק חדש, והוא בחר בקירבי שעלה לי איזה 70 או 80 דולר עם הDLC). למפיצות אחרות זה כנראה לא ילך כל כך טוב ויאלצו להוריד מחיר.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

וכן, שכחתי לציין את שוק יד שנייה, אבל זה שוק שסוני החליטו למחוק, ואין מה לעשות לגבי זה, אלא אם מיקרוסופט יחליטו שהם הולכים נגד סוני בכל הכח ותכלס כנגד האינטרס של עצמם להרוויח יותר - שוק יד שנייה נגמר.

אני מסכים עם רוב ההודעה, אבל ספציפית לגבי מיקרוסופט, המטרה הראשונית שלהם צריכה להיות למכור כמה שיותר קונסולות. אם מיקרוסופט היו עושים קונסולה סטנדרטית, הם יכלו לעשות לסוני מהלך בתחילת הדור ולהביא את יושידה שיעשה את הסרטון המפורסם ״ככה מלווים משחק לחבר״ רק בהפוך על הראש של סוני והתעשיה הייתה משתוללת.

אפשרות למדיה פיזית זה חתיכת יתרון וסוני היו מצטיירים כנבל. בשילוב עם משחקים גדולים כמו ES6 אקסבוקס יכלו באמת לעשות נזק בדור הבא. אבל זאת מציאות אלטרנטיבית, בקו הזמן שלנו זה לא יקרה.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 15:43

קשור ולא קשור - אבל לאחרונה לא מעט משחקים לא קיימים לרכישה כמפתח מחוץ לסטים (דוגמאות עיקריות - Phantom Blade:Zero, Control Resonanat, Mouse P.I.). לא בלתי מעניין.. אולי יש יותר קראקדאון על העניין לאחרונה. לא יודע... הידד לעתיד הדיגיטלי עם ה Overlords שלו.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Klayman

קשור ולא קשור - אבל לאחרונה לא מעט משחקים לא קיימים לרכישה כמפתח מחוץ לסטים (דוגמאות עיקריות - Phantom Blade:Zero, Control Resonanat, Mouse P.I.). לא בלתי מעניין.. אולי יש יותר קראקדאון על העניין לאחרונה. לא יודע... הידד לעתיד הדיגיטלי עם ה Overlords שלו.

זה באמת יהיה קטסטרופה, לקנות משחקי PC ב-100$ זה חתיכת עתיד אפוקליפטי בשבילנו. לפחות במקרה של control 2 הוא נמכר כרגע בסטים ב-220 שקלים, כלומר 74$.

KlaymanKlaymanSage

לא זוכר עוד הרבה, אבל נגיד גם Ninja Gaiden 4 ככה וכלמיני משחקי VR שחשבתי אולי לרכוש.

DrKeoDrKeoSite Admin

הצצתי על מרת'ון, 3K+ שחקנים זה הנתון של אתמול, עצוב.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 17:47

לא יודע אם באמת ״עצוב״… תלוי מה סוני ייקחו מזה.

אם הם יבינו מזה שבאנג׳י צריכה לעשות GaaS בהפקת AA ולכן יחתכו אותם לעשירית מכח האדם - כן, עצוב.

אם ייקחו מזה שהם עצמם מטומטמים וצריך לכוון את באנג׳י לעשות AAA כמו דסטיני 3, אולי אפילו עם קמפיין טוב - אז פחות עצוב :)

הרי אף אחד פה לא רכש את מרתון (נדמה לי), זה משחק שמדבר לאנשים אחרים לגמרי… אני אשמח אם יחזרו לעשות משחקים שלפחות חלקנו מתעניינים בהם.

כך או כך נראה לי שדי ברור שזו בהפרש גדול הרכישה הכי פחות טובה שלהם אי פעם. מטופשת ברמה של אקטיויז׳ן, רק לפחות זה היה רק איזה 5% מאקטיווז׳ן… ועדיין, עבור סוני זה היה סכום מטורף, שיכלו לעשות בו כל כך הרבה יותר טוב (למשל - שום דבר).

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 18:24

קונפטואלית זה עצוב, אפשר לקחת את הפרשנות לכמה כיוונים 😬

איך חברה שכל משחק שהיא אי פעם עשתה פגע בול, ואז הפכה למדפסת כסף שנתנה לה להחזיק 1000+ עובדים, הגיעה למצב הזה. ההגדרה המילונית של ניהול רשלני.

אגב לדעתי אם סוני לא היו קונים אותם הם היו שופכים את הסכום הזה על עוד משחקי GAAS. אם זאת לא הייתה באנג'י זאת הייתה חברה אחרת, הם רצו ללכת חזק על GAAS ובאנג'י הייתה עמוד חשוב באסטרטגיה אבל עדין רק חלק מהאסטרטגיה. אז הם היו רוכשים חברה מצליחה אחרת בתחום ה-GAAS כדי שיפקחו על התהליך.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 19:04

ציטוט מאת Laskin

זו הגבעה הכי משונה למות עליה, אבל you do you

וכן, שכחתי לציין את שוק יד שנייה, אבל זה שוק שסוני החליטו למחוק, ואין מה לעשות לגבי זה, אלא אם מיקרוסופט יחליטו שהם הולכים נגד סוני בכל הכח ותכלס כנגד האינטרס של עצמם להרוויח יותר - שוק יד שנייה נגמר. לא אתפלא אם גם נינטנדו ילכו בכיוון הזה במכשיר הבא שלהם, אבל נינטנדו הם נינטנדו ומי יודע… אם כי הם כבר הכריזו שעותק פיזי יהיה זול מעותק דיגיטלי אז כבר יש ״מס פיזי״, וצריך לזכור שכמעט כל עותק של מריו קארט האחרון למשל - נמכר בצורה של קוד שהגיע עם הקונסולה. אם לאנשים היה באמת מספיק אכפת מזה הם היו קונים בנפרד, אבל המחיר והעובדה שזה לא באמת דבר מסובך, אפילו לא לקשישים בני 59, להקיש קוד בחנות הדיגיטלית - מוכיחים שזה לא מספיק אכפת לאנשים.

אני אישית (ובוודאי כשהייתי בדרגים נמוכים של תמיכה טכנית) כאיש תמיכה ורשתות ראיתי שיש אוריינות טכנולוגית נמוכה מאוד בשכבות הגיל האלו של 59 ומעלה. פחד מטכנולוגיה ואוריינות נמוכה שחוצה מגזרים ושכבות סוציואקונומיות, ליטרלי לא היה שום קורלאציה בין סוג הלקוח לפחד הטכנולוגי שבו. (כמובן שאני שמח על כך, הרי בגלל כאלה אני מתפרנס יפה, ובכל זאת)

אז שוב כן אפשר לחזור לדוגמא של אמא שלך לאסקין שיודעת להשתמש באי אלו אפלקציות, זה עדיין לא מוכיח שהייתה מצליחה להקליד את הקוד ללא עזרתך.

אתה גם לא עונה לדבר הפשוט יותר. אם יש פיתרון פשוט לאדם מבוגר, כמו ללכת לנינטנדו, למה שהם יבחרו בסוני?

ציטוט מאת InterAl

מאותן סיבות שתמיד היו. הן זולות, נוחות ופשוטות יותר לשימוש בסלון. אבל הכי חשוב, בלעדיים. הפיסי עדיין לא יכול להתחרות עם הנקודות האלה. וכן, גם אם הפס6 תהיה הכי יקרה אי פעם, היא עדיין תימכר בהפסד. הפיסי מעצם טבעו לא יכול להתחרות עם דבר כזה.

אגב, אני קניתי לא מעט פיזי לסוויץ' 1/2. כשאני עושה את זה, אני בתכלס משחק בחינם או כמעט בחינם.

איזה בלעדיים? הבלעדיים חוזרים שוב ושוב כאילו זה טיעון מחץ שמנצח דיונים אבל אני לא רואה את סוני משקיעה בתוכנה בלעדית.

אני רואה את סוני הגיעו לשיא הנהתנות שלהם ופשוט מרוצים מהCUT שהם מרוויחים על כל צד ג' שמוכר אצלם.

קולין ספר ויש לPS5 חמש עשרה בלעדיים סך הכל זו ירידה חדה מכמות הבלעדיים של הPS4 ואין סיבה שהמצב לא יחמיר בדור הPS6 לכמות בלעדיים שאפשר יהיה לספור על אצבע אחת.

לגבי זולות ונוחות,אולי לא נתקלת במה שאמר הCEO של TAKE 2 ש3 שנים מהיום יהיה לך פיתרון קל נוח וזמין למשחקים בענן, הדבר הזה ייצא זול מהקונסולות ונגיש יותר מהקונסולות, למה שאנשים ישארו עליהן?

אפשר להתווכח על הנקודה ולהגיד שהענן לא יגיע עוד 3 לכל חלקי תבל או לא יתן מענה מלא ב3 שנים הקרובות אבל במדינות שהוא יעבוד טוב הוא יתחיל לנגוס ב"נגישות ומחיר ופשטות" של קונסולות וככל שיהיו יותר מרכזים שמציעים את השירות הזה במדינות שונות ככה הקונסולות ידעכו.

זה לא שדבר אחד יחסל את הקונסולות, זה שהן הופכות למחשב לא כזה מעניין של גן סגור, בלי אקסקלוסיבים אמיתים בזמן שיהיה יותר ויותר דרכים מגוונות וזולות לשחק. אתה לא רואה את זה כרגע כי העתיד הזה נבנה as we speak אבל אנחנו לפי הפרדיגמה shift הכי גדולה שהשוק הזה ידע מאז עידן הHD.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 19:15

אדם שמשחק משחקי וידאו הוא לא אדם שהוא כל כך בור טכני שהוא לא מסוגל להכניס קוד או להכנס ל-PSN ולקנות. מה שאתה אומר אולי נכון לבני 80 שנולדו בשנות ה-40, לבני 59 שיש להם אייפון ביד מגיל 40 זה כבר לא ממש נכון, ולאלה שכן - הם לא משחקים משחקי וידאו.

כל האנשים הללו יצטרכו להתמודד עם הבעיה הזו בסוף השנה כשיצא GTA וכל מה שיהיה להם בקופסה זה דף עם קוד והוראות. בו נראה כמה GTA יפגע כי אותם אנשים לא ידעו להכניס את הקוד בפלייסטיישן.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 19:44

אין בני 59 שמשחקים GTA (לפחות לא במספרים ראויים לציון) לכן לא תראה עם זה בעיה הגיל הכי מבוגר שמשחק GTA לפי שלל המקורות/סקרים/כתבות/רדיט/AI מה שלא נרצה הוא גיל 40+ זה לא גיל של אנשים מבוגרים זה כבר אנחנו. אנחנו הדור הכי מבוגר שמשחק GTA. ברור שלא יהיה לנו בעיה לרכוש אותו.

זה לא המצב ביפן שם יש גיימרים מבוגרים יותר. מה אגיד, לדעתי סוני עושה את טעות חייה, טעות שפעם הם לא העזו לעשות, לא מוסרים לנינטנדו את הכתר פשוט בלי מאבק, זו התאבדות.

כלומר למה לא לחכות שהשוק יד שניה ימות באופן טבעי למה להרוג אותו לפני שהשוק מוכן למוות הזה. אין לזה הגיון. כלומר יש היגיון שלסוני יפן מעניינת את התחת ואולי אפילו את התחת שלהם זה לא מעניין אבל שלא יבכו אחר כך למה הניידת שלהם כישלון.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 13 באוגוסט 2026 בשעה 22:03

יש בזה הגיון (להפך מהטיעון שלך שגיימרים בני 59 לא מסוגלים להקיש קוד) - כסף. לרצוח את שוק יד 2, לקבל מאה אחוז על משחקים בהפצה שלהם ועוד הרבה יותר על כל משחק צד ג׳ - יכניס להם פי כמה וכמה יותר ממה שיכניס להם להשאיר את המצב כפי שהוא.

השוק מוכן, ועכשיו כשהתחרות שלהם בריצפה - זה הזמן, מבחינתם.

DrKeoDrKeoSite Admin

בעיקר כי התחרות על הרצפה. אם הייתה תחרות אמיתית, אקסבוקס היו חוגגים על הראש שלהם.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Laskin

הטענה שלי היא לא שלא כדאי להוציא פורט… גם בשביל 200 אלף יחידות שווה כנראה.

הטענה שלי היא שיש דבר כזה ״נישה של סטים״/מחשב, ומשחקים מסויימים לא מזיזים קונסולות. כן, כמו סאקבוי, סארוס וכו… אנשים לא רוכשים קונסולה בשבילם, הם בונוס חביב במקרה הטוב. כשאתה רואה משחק שמוכר בסטים 30 מליון יחידות במחשב ומיד קופץ ״אם רק היה זמין בקונסולה של מיקרוסופט אז זה היה מטיס קונסולות״ - זה פשוט לא המצב, בהרבה מאוד מקרים.

והנתונים אומרים שברשימת הטופ-סלרס של PSN בפס5 לחודש יולי: בארה"ב פאלוורלד היה מקום 7, ובאירופה מקום 5, כשרק זכיונות כמו COD, פיפא, AC לפניו.

כלומר: פופולאריות עצומה. כלומר: פאלוורלד משתין בקשת על Saros ועל בלעדיים רבים מבית סוני, מיקרוסופט ונינטנדו.
Escape the Backrooms שהיה מקום ראשון בארה"ב ובאירופה לחודש יוני, נשאר מקום 10 ביולי בארה"ב, ומקום 8 באירופה.
כלומר: מקרקס בלעדיים רבים מבית סוני, מיקרוסופט ונינטנדו.

מי שמתעקש לחשוב ש Saros ודומיו כבלעדיים חשובים לפלטפורמה, ויוצרים עניין ודוחפים קונסולות צריך להכיר בעובדה פשוטה:
Escape the Backrooms מייצר engagement שמקרקס את Saros ודומיו, ולכן אם Backrooms היה בלעדי לפלייסטיישן האימפקט שלו היה מבייש את זה של Saros. אז אם Saros 'מכר קונסולות', Backrooms כבלעדי היה שם אותו בכיס הקטן.

אתה מדבר על משחקי קו-אופ שמתבססים על צ'אט קולי - כמו כפפה ליד לשחקן הקונסולה הממוצע.

הנתונים מדברים בשם עצמם: קהל הפס5 מת על כל להיטי האינדי האלה שמגיעים מהמחשב והם מעניינים אותו יותר מחלק לא קטן של משחקים בלעדיים מ'שמות מוכרים'.

ציטוט מאת Klayman

@Hypno - ההבדל בין שנינו, הוא שאני אמיתי. אתה מגיע לאסטרטגיה המהוללת שלך עם מניע ברור - לחזק את ואלב. מיקרוסופט לא באמת מעניינת אותך, ולא יזיז לך אם מחר בבוקר הם ייצאו מעולם הגיימינג לחלוטין. כפי שאנחנו מכירים אותך מהעבר, גם אם מיקרוסופט תהיה עם חנות סבבה לגמרי, אתה תמצא למה היא לא טובה, למה לא כדאי לרכוש בה ולמה אין סיבה להחליף את סטים.

זה יחזק את מיקרוסופט ואת גישת 'הפלטפורמה הפתוחה' שטובה יותר לצרכנים ולמפתחות.

אתה אומר ש Helix הוא סתם עוד PC. כלומר הוא ימכור לאנשים שכבר חגים סביב השוק הזה. אז נגיד אתה אומר שה Helix ימכור כמה אלפי יחידות בשנה. אם האנשים האלה גם ככה חגו סביב השוק הזה הם כנראה אנשים שכבר משתמשים בסטים.
ואלב לא צריכה את Helix כדי לקושש בתרחיש הכי לא ריאלי 1000 משתמשי סטים חדשים.

(אגב, נזכרתי ב Satisfactory כעוד דוגמה למשחק שמכר טוב כבלעדי ל EGS. כנראה עוד 'יוניקורן', הא?)

ציטוט מאת InterAl

עובדה ששוק הקונסולות עומד במקום מבחינת יחידות ושוק הגיימינג במחשב מתחזק בשנים האחרונות.
בלעדיים הכי חשוב אבל הפס5 מצליחה כל כך כאשר מעולם לא היו פחות בלעדיים מאשר כיום. ובדור הבא לא יהיו 'בלעדיים' לפס6 כי הכל ירוץ על החומרה הניידת.

הבלעדיים 'הכי חשוב' ויחד עם זאת פלטפורמת המחשב מציעה עשרות משחקים בלעדיים שלא נמצאים באף קונסולה אחרת.

ציטוט מאת Klayman

או שכולם יעברו לשחק מקה קמיליון ב 4 דולר

או שכולם יעברו לשחק בפורטנייט, APEX, מארבל רייבלס, PUBG , גנשין אימפקט שעולים 0 דולר. גיחי גיחי גיחי.
בוא נעשה put down למשחק שמכר 20 מיליון עותקים כביכול בעיקר כי הוא זול, אבל נמלא את הפה מים שבעצם כל הלהיטים ששחקני הקונסולות משחקים נון-סטופ לא עולים כסף.
חלילה, אלה משחקי AAA שהגיעו לפופולאריות שלהם בזכות craftmanship משובח וזה שהם לא עולים דבר לא שיחק תפקיד כלל וכלל.

שוק המחשב ממשיך לייצר להיטים:
ReStory מכר יותר מ 300,000 עותקים בשבוע.
IRON NEST: Heavy Turret Simulator מכר יותר מ 400,000 עותקים בשבוע.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 14 באוגוסט 2026 בשעה 12:36

השחקן הממוצע לא באמת צריך ערימות של בלעדיים. ולפס5 יש המון בלעדיים אם אתה מחשיב גם את כל משחקי הפס4 שקיבלו שדרוג או רימאסטר לפס5. לשחק את tlou2 למשל על הפס4 ב-1080p30 לעומת על הפס5 על 4k60 - זאת חוויה אחרת לגמרי.

ולגבי הבלעדיים על הפיסי, כמו שכבר נאמר לך פה אינסוף פעמים, הם לא רלוונטיים כי הם רצים ברובם המכריע על כל לפטופ עלוב מלפני 13 שנה.

HypnoHypnoVeteran

שחקן קונסולה לא רוצה חוויה של לפטופ עלוב מלפני 13 שנה. אם יש פיסת חומרה אחת שתומכת בכל משחקי ה AAA ובכל משחקי האינדי בפידליטי הכי גבוה, ומספקת 75% מחווית קונסולה -- אדם צריך לתהות למה שזו לא תהייה החומרה הראשית שלו.

לא, אין סיבה להחשיב שדרוגים של הדור הקודם כבלעדיים. הסיבה שצריך הרבה בלעדיים זה בשביל המגוון וכדי לגדול ולמשוך קבוצות שונות של שחקנים. קונסולה לא צריכה 6 בלעדיים שהם FPS כי השניים הראשונים כבר 'המירו' את רוב מי שאוהב FPS לקנות את הקונסולה שלך. כדי למשוך שחקנים אחרים ולהגדיל את בסיס המשתמשים צריך בלעדיים בז'אנרים וסגנונות משחק אחרים.

KlaymanKlaymanSage

אם הולכים לפי הלוגיקה של @Hypno, בעצם המובייל היא פלטפורמת הגיימינג הכי חשובה. Candy Crush לבדו עושה 1-1.2 מיליארד דולר בשנה. יחד עם עוד לא מעט משחקים במובייל שעושים ערימות - מביישים המון מז'אנר ה Friends Slop האהוב ב-PC, ועושים זאת כבר שנים רבות.

אגב, גישת ''הפלטפורמה הפתוחה'', רצחה את האקסבוקס האחרונה, ושולחת את גיימפאס+החנות של מיקרוסופט to an early grave. הרי עכשיו גיימרים כבר יגידו ''אבל מיקרוסופט הפיצה את המשחקים שלה בסטים!! נמות ולא נרכוש שלא בסטים!!!''.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 14 באוגוסט 2026 בשעה 15:01

איזה המון בלעדיים יש לPS5 אינטר? ולמה שנספור משחקי PS4.

ספירה עדכנית שעשיתי מראה שלPS5 יש 9 בלעדיים אמייתים (וכן, הכללתי את אינטרגלקטיק וGOW לעתיד לבוא בספירה הזו)

למה השחקן הממוצע לא צריך ערימות של בלעדיים? ככל שיש פחות בלעדיים לקונסולה ככה כל בלעדי צריך לעשות יותר heavy lifting ולהיות בלעדי מטורף כדי למכור אותה. זו בדיוק הבעיה של סוני שהבלעדיים שלה כבר לא מצליחים לעשות את הheavy lifting הזה.

קודם אמרת במילים מפורשות שהבלעדיים מכריעים גורלות עכשיו לא צריך כל כך הרבה? מה עשה את הPS2 והPS4 מיוחדים אם לא הבלעדיים שלהם? אבל היה להם. אמנם צד ג' לפס2 אבל היה לפס 6 לא יהיו כאלה.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 14 באוגוסט 2026 בשעה 15:53

בסדר, אתה לא מחשיב את gow ragnarok למשל כבלעדי. טכנית זה נכון, בפועל לשחק בו על 1080p30 על הפס4 זה לא באמת אותו דבר. חוויה נחותה משמעותית.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 14 באוגוסט 2026 בשעה 16:33

1) לשחקן הממוצע יש כבר גישה לכל הבלעדיים של המחשב במכשירים מרובים שזרוקים לו בבית.

2) להיליקס אין מודל עסקי, כל היליקס שתמכר תכניס למיקרוסופט משמעותית פחות כסף מxsx שנמכרת בכל קטגוריה אפשרית (מנויים, מכירות צד ג, מכירות צד א וכו׳).

3) ההיליקס הולכת להיות יקרה רצח כי הם רוצים להרוויח על כל חומרה.

משלבים את שלושת אלה יחדיו ומקבלים כישלון מהדהד משולב בחוסר בכל אסטרטגיה. היליקס תמכור מעט וכל היליקס שכן תמכר תכניס למיקרוסופט מעט. האמת שקשה לי להאמין שזו תהיה האסטרגיה שלהם כי היא כל כך מטומטמת שקשה לי להאמין שתאגיד של מליארדים יעשה את זה. אני מחזיק אצבעות לאקסבוקס שהחזון הנוכחי לא באמת מיצג את מה שהיליקס הולכת להיות.

DrKeoDrKeoSite Admin

מארוול טוקון מכר חצי מליון עותקים, 74% על הפס5 ו-26% בסטים. 15.1% עותקים פיזים, כלומר על הפס5 המשחק היה 21% פיזי ו-79% דיגיטלי. על פי נתונים ראשוניים נראה שהיו בסטים המון מקרים של refund בגלל בעיות הביצועים של המשחק במחשב.

1.2 מליון שחקנים שחקו בבטא של גירס ED, בערך 100K עשו pre-order בסטים.