VOXELIM

נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

נוצר ע"י DrKeo·09 באפריל 2013

8419 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin

מארוול טוקון מכר חצי מליון עותקים, 74% על הפס5 ו-26% בסטים. 15.1% עותקים פיזים, כלומר על הפס5 המשחק היה 21% פיזי ו-79% דיגיטלי. על פי נתונים ראשוניים נראה שהיו בסטים המון מקרים של refund בגלל בעיות הביצועים של המשחק במחשב.

1.2 מליון שחקנים שחקו בבטא של גירס ED, בערך 100K עשו pre-order בסטים.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 באוגוסט 2026 בשעה 14:41

ירידה משמעותית מהמכירות של משחק המכות של דרגון בול. עצוב לי בשביל מארוול וARC.

בכל זאת אני לא מבין מה מארוול ציפו שייקרה? סטריט פייטר 6 בהצלחה מטאורית אצל הצעירים ברמה שאף אחד לא ראה מגיע. אנשים לא יעזבו את SF בשביל לשחק את TOKON. גם אם הייתי רוצה לשחק בTOKON אין מספיק שעות ביממה לאפשר זאת כי צריך לדחוס חיים גם בכל השעות האלו.

למארוול וקפקום יש כידוע עשורים של שיתופי פעולה יחד, ולראות דמויות כמו DOOM מגנטו, וולברין ושות, בלי הדמויות של SF זה פשוט לא זה.

שיחקתי מעט בבטא לא התרשמתי במיוחד.

לגבי הנתון של פיזי מול דיגיטלי, טוב זה מובן מאליו רוב האנשים שרוצים באמת לשחק במשחק כזה ולהשקיע בו את זמנם ירצו אותו דיגיטלי משחק שמשחקים בו כל יום עדיף עותק דיגיטלי בהרבה על פיזי.

כלומר אני חושב שבמקרה הספציפי הזה אף אחד מהמחנות, לא תומכי העותקים הפיזים ולא תומכי הדיגיטל לא יכולים להשתמש במכירות האלו כאיזושהי אינדקציה.

ציטוט מאת InterAl

בסדר, אתה לא מחשיב את gow ragnarok למשל כבלעדי. טכנית זה נכון, בפועל לשחק בו על 1080p30 על הפס4 זה לא באמת אותו דבר. חוויה נחותה משמעותית.

למה אני צריך להחשיב את רגנארוק כבלעדי? מישהו בווקסלים החשיב את THE LAST OF US לPS4 כבלעדי ב2014 כי הוא הPS4 היה הגרסה הדפינטיבית נכון לאותו דור? המקרה היחיד שאני יכול לקבל מה שאתה אומר זה שגרסת הCross gen היא היחידה שזמינה במערב, ואז דה פקטו

מדובר במשחק בלעדי מבחינה מעשית.

נגיד Yakuza 0 הוא משחק PS3 במקור אבל היה זמין באנגלית רק על הPS4 וגם עם 60FPS אז כן במקרה כזה זה תופס. כנל פייניקס רייט שהיה משחק GBA במקור, אבל המערב קיבל אותו באנגלית בגירסה דפינטיבית על הDS רק דור אחר כך. רגנרוק לא נופל על מקרה כזה אינטר.

הטיעון שלך די רדיקלי, כלומר זה די קיצוני להגיד שצריך לספור את GOW כאקסקלוסיבי, כי אז כמעט תמיד יש אקסקלוסיבים כי תמיד יוצאות גרסאות דפינטיביות יותר ויותר בכל דור. אולי גם The Witcher 3 הוא אקסקלוסיבי של הPS5 כי הוא הרבה יותר טוב על הPS5 ? ותאמין לי הוא יותר צריך את הPS5 ממה שרגרנארוק צריך.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman

אם הולכים לפי הלוגיקה של @Hypno, בעצם המובייל היא פלטפורמת הגיימינג הכי חשובה. Candy Crush לבדו עושה 1-1.2 מיליארד דולר בשנה. יחד עם עוד לא מעט משחקים במובייל שעושים ערימות - מביישים המון מז'אנר ה Friends Slop האהוב ב-PC, ועושים זאת כבר שנים רבות.

אגב, גישת ''הפלטפורמה הפתוחה'', רצחה את האקסבוקס האחרונה, ושולחת את גיימפאס+החנות של מיקרוסופט to an early grave. הרי עכשיו גיימרים כבר יגידו ''אבל מיקרוסופט הפיצה את המשחקים שלה בסטים!! נמות ולא נרכוש שלא בסטים!!!''.

הטיעונים שלך נתפסים במערומיהם ושוב אתה מסיט את השיח. אז נסכם:
1) לזלזל בפופולאריות של משחקי אינדי שמשתקפת במכירת עותקים בגלל מחירם הנמוך, אך להתעלם שהמשחקים המצליחים ביותר על קונסולות הם חינמיים = סטנדרט כפול וצבוע. הטיעון הולך לפח.
2) פאנבויים של ואלב רוצים את ה Helix כי זה יחזק את סטים ויעשיר את ואלב. אתה אומר ש Helix הוא עוד מחשב מבין רבים וימכור נגיד אלפי יחידות בשנה. תוספת של אלפי משתמשים בשנה לסטים לא מזיזה לאף פאנבוי שיערה. הטיעון הולך לפח.

--
בוודאי שהמובייל הוא פלטפורמת הגיימינג החשובה בעולם מבחינת הכנסות. אבל אנחנו מדברים על תעשיית המשחקים ה'מסורתית' שהמשחקים בה לא מעוצבים כדי קודם כל לסחוט כמה שיותר כסף מהשחקן. למרות שכמובן יש מספיק דוגמאות במשחקי קונסולות לטקטיקות נצלניות.

--

נא הפסק עם שכתוב ההיסטוריה והעלבת אינטליגנציית הקוראים. האקסבוקס האחרונה הייתה קונסולה קלאסית שנשענה על משחקים בלעדיים ומינוי גיימפאס לבעליה. הקונסולה הזו הפסידה כסף ונכשלה. כדי לצמצמם את ההפסדים הוחלט להביא משחקים לפלייסטיישן.

ציטוט מאת InterAl

בסדר, אתה לא מחשיב את gow ragnarok למשל כבלעדי. טכנית זה נכון, בפועל לשחק בו על 1080p30 על הפס4 זה לא באמת אותו דבר. חוויה נחותה משמעותית.

אז אל תציג טיעון wishy-washy. 'בלעדיים זה הדבר הכי חשוב אבל לא צריך הרבה'. אז כמה צריך? איך מזהים בלעדי עם חשיבות וכזה שלא?

ציטוט מאת DrKeo

1) לשחקן הממוצע יש כבר גישה לכל הבלעדיים של המחשב במכשירים מרובים שזרוקים לו בבית.

רשימת רבי-המכר של ה PSN מראה אחרת בחודשיים האחרונים. הטיעון שלך לא מתיישב עם הנתונים. Try again later.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 15 באוגוסט 2026 בשעה 14:49
ציטוט מאת Hypno

רשימת רבי-המכר של ה PSN מראה אחרת בחודשיים האחרונים. הטיעון שלך לא מתיישב עם הנתונים. Try again later.

זאת רמת הלוגיקה שאנחנו אמורים להתמודד איתה? זה שיש להם משחק זמין בשני מקומות והם מחליטים לקנות אותו באחד ולא בשני... אוקיי, אז?

מן הסתם תצטט משפט אחד מההודעה בלבד, כי אין לך תשובה לשום דבר אחר (בעצם לא הייתה לך גם לזה).

אני יודע שהמכירות של ההיליקס לא יסתמו לך את הפה, אבל בחורה יכולה לחלום.

HypnoHypnoVeteran

מה שאתה אתה אמור להתמודד איתו זה שפאלוורלד ו backrooms מוכרים מצויין על ה PS5 למרות שגם הם משחקי אינדי שהתחילו על המחשב ושיכולים לרוץ על כל לפטופ שזרוק בבית.
הטיעון שלך מנותק מהמציאות ומהנתונים. בכל פעם מחדש משחק אינדי מצליח שהתחיל במחשב מגיע לקונסולות והוא מוכר שם מצויין ומייצר engagement ששם בכיס הקטן בלעדיים.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 15 באוגוסט 2026 בשעה 16:40

קאז אני עומד לקנות את restory chill electronics repairs אני גם עומד לקנות את Agent 64. מה זה אומר אבל?

זה אומר שאני מקנא בבעלי ההיליקס שיוכלו לשחק בו DAY ONE ? על מה ולמה, הנה גם אני יכול לשחק בהם, אני ממש לא צריך היליקיס.

אני די בטוח שMoonlight או איזשהו שירות דומה יזרים לי אותם לסלון אם והייתי רוצה לשחק בהם בסלון אבל אני גם לא רוצה לשחק בהם בסלון.

אפילו משחק כמו AGENT 64 שהוא בפירוש חיקוי של פרפקט דארק/גולדן איי, הוא הרבה יותר כייפי עם מקלדת ועכבר מאשר לשחק בסלון, RARE היו מתים לאפשר לך לשחק את פרפקט דארק וגולדן איי על הPC.

כלומר, איפה היתרון של ההיליקס אם כל מכשיר שלי יכול לשחק במשחקים האלה, ואני מדגיש לך אני אשכרה הרגע קונה את restory chill electronics repairs בלי היליקס ובלי נעליים.

עריכה:

נ.ב לא הייתי אומר שפאלוורלד מוכר מצוין על הPS5 בהתחשב בזה שסוני מיוזיק חתומה על השיווק שלו הוא היה צריך למכור הרבה יותר. משחק כזה שבאמת מוכר טוב על פלייסטישן, הוא דיג'יימון האחרון, ששבר את כל השיאים של הIP של דייג'ימון אי פעם כולל האנימות הפופלאריות, זאת אומרת המשחק האחרון של דייג'ימון יותר פופלארי מדיג'ימון בשיא שלו. פאלוורלד לא במקום הזה על פלייסטישן.

glass manglass manSage

עובד לשעבר בסקוור, אומר שהמעבר לדיגיטלי טוב לצרכנים ויגרום למחירים זולים יותר.. אני לא עוקב אחרי ההגיון שלו.... אבל אם זה הדיבור שלו אז גם בסקוור יושבים/ישבו אנשים הזויים מה עם הזקנים??!! ברצינות אני שואל.

למה שזה יוריד מחירים בכלל?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 15 באוגוסט 2026 בשעה 18:32
ציטוט מאת Hypno

מה שאתה אתה אמור להתמודד איתו זה שפאלוורלד ו backrooms מוכרים מצויין על ה PS5 למרות שגם הם משחקי אינדי שהתחילו על המחשב ושיכולים לרוץ על כל לפטופ שזרוק בבית.
הטיעון שלך מנותק מהמציאות ומהנתונים. בכל פעם מחדש משחק אינדי מצליח שהתחיל במחשב מגיע לקונסולות והוא מוכר שם מצויין ומייצר engagement ששם בכיס הקטן בלעדיים.

כן? פאלוורלד יכול לרוץ על כל לפטופ לימודים עתיק? המשחק שדורש GPU שדומה ל-XSS ו-16GB במינימום ורץ על UE5? על מה אתה מדבר? לא שזה משנה כי כמובן שלא הבנת למה הטיעון שלך לא קיים. אוקיי, palworld קבל עדכון 1.0 ענקי ובכל הפלטפורמות שהוא זמין עליהן הוא קבל בוסט מכירות אדיר וכנ"ל עם backrooms שבדיוק יצא הסרט הסופר פופולרי. איך זה בדיוק עוזר לטיעון שלך?

FantaFantaVeteran

כתבתי תחקיר חדש על רכישת EA, אני לא בטוח האם אחדש כאן משהו לכותבים הרצינים אבל אני כן אשמח לכתוב על זה, אשמח לשמוע את דעתכם, האם יש דברים מסוימים שאתם חושבים שאני יכול לשפר בתחקיר עצמו? אולי אפילו תחקירים שהייתם רוצים לקרוא?

לחצו כאן כדי לקרוא

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 16 באוגוסט 2026 בשעה 13:24

לא היה לי זמן לקרוא הכל אבל יש לך שתי בעיות.

הבעיה הראשונה לא קשורה בך אלא בישראלים ישראלים לא קוראים, לא ספרים, לא אתרי אינטרנט שנכנסים לדברים לעומק, אין לך מה לעשות נגד זה ואתה כנראה כבר יודע את זה אז אם אתה כותב להנאה הפרטית שלך הכל טוב, אם אתה רוצה קהל לצערי לא יהיה לך אחד כזה.

2.אם המטרה היא בכל זאת לכוון לכמה עשרות אנשים בארץ שמבינים מספיק בגיימינג כדי לרצות לקרוא תוכן כזה...אתה חייב לנקות מהכתיבה שלך כל מיני "אינפורמציה" שהרעפת על הקורא בכתבה הזו. למה אני מתכוון? נכנסתי לכתבה שלך על הסעודים שקנו את EA. ובכל רגע אתה עוצר את הקורא ומסביר לו מושגים שונים. זה גם עוצר את הקריאה ויש בזה גם תחושת זילזול ופטרנות אתה לא רוצה שהקורא שלך ירגיש שאתה חושב שצריך להסביר לו דברים אתה צריך שהוא ירגיש שאתה יודע שהוא מבין מספיק כדי לקרוא תוכן כזה.

FantaFantaVeteran
ציטוט מאת glass man

לא היה לי זמן לקרוא הכל אבל יש לך שתי בעיות.

הבעיה הראשונה לא קשורה בך אלא בישראלים ישראלים לא קוראים, לא ספרים, לא אתרי אינטרנט שנכנסים לדברים לעומק, אין לך מה לעשות נגד זה ואתה כנראה כבר יודע את זה אז אם אתה כותב להנאה הפרטית שלך הכל טוב, אם אתה רוצה קהל לצערי לא יהיה לך אחד כזה.

2.אם המטרה היא בכל זאת לכוון לכמה עשרות אנשים בארץ שמבינים מספיק בגיימינג כדי לרצות לקרוא תוכן כזה...אתה חייב לנקות מהכתיבה שלך כל מיני "אינפורמציה" שהרעפת על הקורא בכתבה הזו. למה אני מתכוון? נכנסתי לכתבה שלך על הסעודים שקנו את EA. ובכל רגע אתה עוצר את הקורא ומסביר לו מושגים שונים. זה גם עוצר את הקריאה ויש בזה גם תחושת זילזול ופטרנות אתה לא רוצה שהקורא שלך ירגיש שאתה חושב שצריך להסביר לו דברים אתה צריך שהוא ירגיש שאתה יודע שהוא מבין מספיק כדי לקרוא תוכן כזה.

הי ראשית תודה על התגובה.
דבר ראשון, כן אני יודע שישראלים לא קוראים, אני מבין את זה טוב מאוד לצערי, אני כן כותב גם קצת שיהיה לי לפנאי וגם קצת לתיק עבודות אם ארצה למנף את זה בצורה כלשהי בעתיד.

בנוגע להערה השנייה, אוקיי קיבלת, אבל אני כן חושב שיש גם קהל שלא מכיר מספיק את התחום והוא כן צריך את העזרה, כנראה אני אנסה להבא להכיל מילון מונחים שאפשר לפתוח

DrKeoDrKeoSite Admin

007 מכר 4 מליון עותקים.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

כן? פאלוורלד יכול לרוץ על כל לפטופ לימודים עתיק? המשחק שדורש GPU שדומה ל-XSS ו-16GB במינימום ורץ על UE5? על מה אתה מדבר? לא שזה משנה כי כמובן שלא הבנת למה הטיעון שלך לא קיים. אוקיי, palworld קבל עדכון 1.0 ענקי ובכל הפלטפורמות שהוא זמין עליהן הוא קבל בוסט מכירות אדיר וכנ"ל עם backrooms שבדיוק יצא הסרט הסופר פופולרי. איך זה בדיוק עוזר לטיעון שלך?

כן, פאלוורלד שזמין על Xbox One, ושדרישות המינימום שלו הם כרטיס ומעבד שיצאו ב 2019. וכמו שכולנו יודעים לגבי דרישות מינימום: המשחק שחיק גם על חומרה חלשה יותר.
והדרישות מינימום של escape the backrooms בכלל בדיחה.

אתה כל הזמן מברבר שמשחקי האינדי האלה הם לא draw, ושבכל מקרה שחקן פלייסטיישן הולך לשחק אותם בלפטופ ו has his fill.
עממה, כל פעם שהמשחקים האלה מקבלים גרסת קונסולות הם מוכרים מיליונים ומביישים את המכירות ו engagement של משחקי צד א'.

אז אם מתעקשים להגיד שמשחקים בלעדיים נישתיים כמו Saros, הלבלייד, avowed, סאקבוי מחזקים את הפלטפורמה ומוכרים קונסולות, תאר לעצמך מה פאלוורלד היה עושה כ console exclusive לפס5.

ההליקס מציעה לשחקן קונסולות לבוא לשחק בעשרות משחקים בלעדיים שכאלה חודשים ושנים לפני שהם מגיעים לקונסולות (אם בכלל). מיקרוסופט צריכה לפמפם את זה נון-סטופ כי הנתונים מראים ששחקני קונסולות מתים על המשחקים האלה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 21 באוגוסט 2026 בשעה 03:11
ציטוט מאת Hypno

כן, פאלוורלד שזמין על Xbox One, ושדרישות המינימום שלו הם כרטיס ומעבד שיצאו ב 2019. וכמו שכולנו יודעים לגבי דרישות מינימום: המשחק שחיק גם על חומרה חלשה יותר.
והדרישות מינימום של escape the backrooms בכלל בדיחה.

הוא דורש במינימום כרטיס שמשמיד את הפס4 ודומה לxss ולפחות 16GB זיכרון, הלפטופ הממוצע שזרוק לאנשים בבית לא מריץ אותו. אבל קבל מדבקה על המאמץ.

ציטוט מאת Hypno

אתה כל הזמן מברבר שמשחקי האינדי האלה הם לא draw, ושבכל מקרה שחקן פלייסטיישן הולך לשחק אותם בלפטופ ו has his fill.
עממה, כל פעם שהמשחקים האלה מקבלים גרסת קונסולות הם מוכרים מיליונים ומביישים את המכירות ו engagement של משחקי צד א'.

כשמשחקים טובים ופופולרים זמינים על מכשיר שהם לא היו זמינים בעבר הם מוכרים, זה לא אומר שמישהו היה קונה קונסולה ב-1300$ כדי לשחק במיוחד בהם.

ציטוט מאת Hypno

אז אם מתעקשים להגיד שמשחקים בלעדיים נישתיים כמו Saros, הלבלייד, avowed, סאקבוי מחזקים את הפלטפורמה ומוכרים קונסולות, תאר לעצמך מה פאלוורלד היה עושה כ console exclusive לפס5.

ההליקס מציעה לשחקן קונסולות לבוא לשחק בעשרות משחקים בלעדיים שכאלה חודשים ושנים לפני שהם מגיעים לקונסולות (אם בכלל). מיקרוסופט צריכה לפמפם את זה נון-סטופ כי הנתונים מראים ששחקני קונסולות מתים על המשחקים האלה.

המשחקים האלה לא בלעדיים להיליקס, זה בדיוק הקטע. אם הם היו בלעדיים אז אולי ההיליקס הייתה מעניינת מישהו.

זה מה שמנסים להסביר לך, המשחקים האלה זמינים בכל מכשיר אפשרי כבר עכשיו וההיליקס אפילו לא יצאה.

אם המשחקים האלה כל כך מרתקים שחקני קונסולה שהם ירוצו ויוציאו 1300$ כדי לשחק בהם, למה הם לא עשו את זה כבר? יש אלף ניידות PC, כולן מריצות 100% מהמשחקים הללו עם ממשק של קונסולה וחצי מחיר ממה שההיליקס תעלה. הם יכלו לקנות איזה rog ב-500$ כבר לפני שנתיים ולשחק בכל המשחקים הללו, אבל הם לא קנו כי אתה עובדתית טועה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת Hypno

תאר לעצמך מה פאלוורלד היה עושה כ console exclusive לפס5.

בערך מה שהוא עשה לאקס בוקס כשהיה console exclusive במשך כמעט שנה.

כלום.

LaskinLaskinElder

זה בטח סימן טוב

DrKeoDrKeoSite Admin

מזל שיש את alinea, הם הצילו את מצב דיווח הסטטיסטיקות בתעשיה שהפך לעגום משנה לשנה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

הוא דורש במינימום כרטיס שמשמיד את הפס4 ודומה לxss ולפחות 16GB זיכרון, הלפטופ הממוצע שזרוק לאנשים בבית לא מריץ אותו. אבל קבל מדבקה על המאמץ.

הוא לא 'דורש' את זה. זה הגבול שהמפתחת מתחה כדי לחסוך לעצמה tech support. רואים את זה כל הזמן. למשל במשחק ארקהם לגו השנה שהדרישות שלו היו מגוחכות אבל למעשה היה אפשר לשחק אותו בכיף בחומרה יותר חלשה.

ציטוט מאת DrKeo

כשמשחקים טובים ופופולרים זמינים על מכשיר שהם לא היו זמינים בעבר הם מוכרים, זה לא אומר שמישהו היה קונה קונסולה ב-1300$ כדי לשחק במיוחד בהם.

איך אתה יודע? מאיפה לך שאנשים קונים קונסולה בשביל Saros אבל לא יקנו בשביל פאלוורלד? לפי מה אתה מחליט שאם 007 היה בלעדי הוא היה מזיז קונסולות, אבל פאלוורלד לא?

אתה גם חייב להיגמל מה 'במיוחד בהם'. אם יש 'קונסולה' שבנוסף על כל מה שאני מקבל בפלייסטיישן, נותנת לי עשרות בלעדיים, אונליין חינם וגרסאות טובות יותר של משחקים - בן אדם צריך להיות ממש שבוי של סוני כדי לא להתחיל לפקפק בכוונה שלו לקנות פס6.

ציטוט מאת DrKeo

המשחקים האלה לא בלעדיים להיליקס, זה בדיוק הקטע. אם הם היו בלעדיים אז אולי ההיליקס הייתה מעניינת מישהו.

זה מה שמנסים להסביר לך, המשחקים האלה זמינים בכל מכשיר אפשרי כבר עכשיו וההיליקס אפילו לא יצאה.

אם המשחקים האלה כל כך מרתקים שחקני קונסולה שהם ירוצו ויוציאו 1300$ כדי לשחק בהם, למה הם לא עשו את זה כבר? יש אלף ניידות PC, כולן מריצות 100% מהמשחקים הללו עם ממשק של קונסולה וחצי מחיר ממה שההיליקס תעלה. הם יכלו לקנות איזה rog ב-500$ כבר לפני שנתיים ולשחק בכל המשחקים הללו, אבל הם לא קנו כי אתה עובדתית טועה.

המשחקים האלה זמינים על כל מכשיר אפשרי, אבל עדיין גרסת הפס5 כשמגיעה משתינה בקשת על משחקי צד א'.
לשחקן פס5 הממוצע, המשחקים האלה בלעדיים ל HELIX. התפקיד של מיקרוסופט הוא לשווק את המכשיר.

אם שחקן הפס5 החליט לקנות 'מחשב' הוא יחפש את המכשיר שהכי מזכיר את הפלייסטיישן מחברה שהוא מכיר ושזמין לו בכל מקום - כלומר את המוצר של מיקרוסופט.

ניידות PC? מה קשור? שחקן הפס5 רוצה חווית מסך טלוויזיה עם מפרט שמריץ את כל ה AAA. אף חברת PC לא משווקת את המחשב כמו שמיקרוסופט יכולה וצריכה לשווק את ה Helix. אף חברה לא נוהגת ב PR אגרסיבי שלוחץ על החולשות של סוני כמו שמיקרוסופט חייבת לעשות.
הרי אנחנו רואים שאת המינימום הדרוש מיקרוסופט לא עושה בשיווק של ה ALLY.

אתה מנסה לעשות טרארם על אם מיקרוסופט היו תומכים בדיסק פיזי ומוציאים סרטון שמביך את סוני אבל למיקרוסופט כבר היום יכולים להוציא סרטונים שקוטלים את סוני בנושאים יותר חשובים. 'איך עושים ריפאנד למשחק'. 'כמה עולה לי לשחק אונליין'. 'מה אני צריך לשמירת ענן'.

למען השם, כמעט כל שבוע משחק בלעדי למחשב מוכרי עשרות ומאות אלפי עותקים. איפה הציוצים שטוחנים לך בראש שהמשחקים האלה לא קיימים על פלייסטיישן? וכן, לשחקן הפלייסטיישן הממוצע אין בראדר שמות של Zotac או Lenovo - מיקרוסופט היא הברירה הטבעית ולכן הם דה-פאקטו 'בלעדיים' למכשיר של מיקרוסופט שם גם ככה יציע את ה price-to-performance הכי טוב מכל היצרניות.

אפשר רק לקוות שמיקרוסופט שומרים את הנשכנות השיווקית להשקה של ה Helix אבל מי יודע. האוזלת יד השיווקית שלהם מפעימה.

ציטוט מאת Laskin

בערך מה שהוא עשה לאקס בוקס כשהיה console exclusive במשך כמעט שנה.

כלום.

עדות כנראה לבור הגדול והבלתי הפיך לקונסולה שהיא מקום אחרון בפופולאריות בעידן של ספרייה דיגיטלית שממשיכה איתך.

LaskinLaskinElder

אז בעצם אתה מודה שאין לבלעדיות שלו בקונסולות גם על הפס5 שום משמעות, ההפך בדיוק ממה שכתבת פה ממש לפני 2 הודעות?

HypnoHypnoVeteran

לא. למה שלא תהיו לו משמעות כבלעדי על הפס5?
יש אנשים שמושכים את השיערות מהמחשבה ש Saros היה יוצא למחשב במקביל לפס5. פאלוורלד כמשחק לא בלעדי משתין על Saros בקשת.
איך אפשר לבטל את המשמעות של פאלוורלד כבלעדי לגמרי או כ console exclusive?

LaskinLaskinElder

כי כמו שאמרתי - הוא היה כזה, לתקופה (שלא הייתה ידועה כשהיה כזה) - וזה לא שינה כלום.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Laskin

כי כמו שאמרתי - הוא היה כזה, לתקופה (שלא הייתה ידועה כשהיה כזה) - וזה לא שינה כלום.

זה לא שינה ל Xbox במצבה -- את הפלייסטיישן זה כן היה משרת.
סטארפילד לא שינה דבר גם כן. אתה חושב שאם המצב היה הפוך והוא היה בלעדי לפס5, סוני לא היו יוצאים נשכרים ממנו יותר מאשר שמיקרוסופט?
ומה עם ה WII U וכל המשחקים הבלעדיים שיצאו לה ולא שינו דבר אבל שההמשכים שלהם כן עשו עבודה לזכות הסוויץ'.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 22 באוגוסט 2026 בשעה 16:26
ציטוט מאת Hypno

הוא לא 'דורש' את זה. זה הגבול שהמפתחת מתחה כדי לחסוך לעצמה tech support. רואים את זה כל הזמן. למשל במשחק ארקהם לגו השנה שהדרישות שלו היו מגוחכות אבל למעשה היה אפשר לשחק אותו בכיף בחומרה יותר חלשה.

טרול. אי אפשר לשחק את פאלוורלד בלפטופ לימודים 700$ בן 5 שנים, 99% מהאינדים שכובשים את סטים אפשר.

ציטוט מאת Hypno

איך אתה יודע? מאיפה לך שאנשים קונים קונסולה בשביל Saros אבל לא יקנו בשביל פאלוורלד? לפי מה אתה מחליט שאם 007 היה בלעדי הוא היה מזיז קונסולות, אבל פאלוורלד לא?

אתה גם חייב להיגמל מה 'במיוחד בהם'. אם יש 'קונסולה' שבנוסף על כל מה שאני מקבל בפלייסטיישן, נותנת לי עשרות בלעדיים, אונליין חינם וגרסאות טובות יותר של משחקים - בן אדם צריך להיות ממש שבוי של סוני כדי לא להתחיל לפקפק בכוונה שלו לקנות פס6.

אם PALWORLD היה בלעדי הוא כן היה חשוב. אבל הוא לא בלעדי, הבנת?

ציטוט מאת Hypno

המשחקים האלה זמינים על כל מכשיר אפשרי, אבל עדיין גרסת הפס5 כשמגיעה משתינה בקשת על משחקי צד א'.
לשחקן פס5 הממוצע, המשחקים האלה בלעדיים ל HELIX. התפקיד של מיקרוסופט הוא לשווק את המכשיר.

אם שחקן הפס5 החליט לקנות 'מחשב' הוא יחפש את המכשיר שהכי מזכיר את הפלייסטיישן מחברה שהוא מכיר ושזמין לו בכל מקום - כלומר את המוצר של מיקרוסופט.

ניידות PC? מה קשור? שחקן הפס5 רוצה חווית מסך טלוויזיה עם מפרט שמריץ את כל ה AAA. אף חברת PC לא משווקת את המחשב כמו שמיקרוסופט יכולה וצריכה לשווק את ה Helix. אף חברה לא נוהגת ב PR אגרסיבי שלוחץ על החולשות של סוני כמו שמיקרוסופט חייבת לעשות.
הרי אנחנו רואים שאת המינימום הדרוש מיקרוסופט לא עושה בשיווק של ה ALLY.

אתה מנסה לעשות טרארם על אם מיקרוסופט היו תומכים בדיסק פיזי ומוציאים סרטון שמביך את סוני אבל למיקרוסופט כבר היום יכולים להוציא סרטונים שקוטלים את סוני בנושאים יותר חשובים. 'איך עושים ריפאנד למשחק'. 'כמה עולה לי לשחק אונליין'. 'מה אני צריך לשמירת ענן'.

למען השם, כמעט כל שבוע משחק בלעדי למחשב מוכרי עשרות ומאות אלפי עותקים. איפה הציוצים שטוחנים לך בראש שהמשחקים האלה לא קיימים על פלייסטיישן? וכן, לשחקן הפלייסטיישן הממוצע אין בראדר שמות של Zotac או Lenovo - מיקרוסופט היא הברירה הטבעית ולכן הם דה-פאקטו 'בלעדיים' למכשיר של מיקרוסופט שם גם ככה יציע את ה price-to-performance הכי טוב מכל היצרניות.

אפשר רק לקוות שמיקרוסופט שומרים את הנשכנות השיווקית להשקה של ה Helix אבל מי יודע. האוזלת יד השיווקית שלהם מפעימה.

עדות כנראה לבור הגדול והבלתי הפיך לקונסולה שהיא מקום אחרון בפופולאריות בעידן של ספרייה דיגיטלית שממשיכה איתך.

המשחקים הללו זמינים בכל מקום והם לא בלעדיים להיליקס. אם אתה לא מבין את זה, הדיון מיותר. כלומר, הדיון איתך תמיד מיותר, סתם החלטתי לציין את זה מפורשות בשביל הקטע.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 22 באוגוסט 2026 בשעה 16:38

מאז ש-Phantom blade zero התחיל הזמנות מראש (שבוע) הוא מכר בסטים בלבד 300K עותקים. גם יש לו 1.6 מליון כניסות ב-wishlist. מה שכן, המחיר הממוצע בו הוא נמכר עולמית הוא 48$, אפילו בישראל הוא נמכר ב-50$ (150 שקלים). זה בעיקר כי 30% מהמכירות שלו בסין, זה משמעותית יותר מארה"ב ויפן יחדיו.

HypnoHypnoVeteran

ציטוט מאת DrKeo

המשחקים הללו זמינים בכל מקום והם לא בלעדיים להיליקס. אם אתה לא מבין את זה, הדיון מיותר. כלומר, הדיון איתך תמיד מיותר, סתם החלטתי לציין את זה מפורשות בשביל הקטע.

ברור. כמו ש console exclusives לא חשובים וחסרי השפעה כי הם זמינים על מחשב. כמו הסכמי שיווק למשחקי צד ג' שיוצאים לקונסולות מתחרות.
כמו שכל משחקי האינדי שמוכרים מיליונים על קונסולות למרות שזמינים שנים על כל מחשב. אז עכשיו אתה עושה ספין של 'פאלוורלד בעצם משחק תובעני'. אז יאללה, escape the backrooms. בוא נשמע את הספין החדש.

פאלוורלד ו backrooms לא בלעדיים והם חשובים לפלייסטיישן פי כמה וכמה וכמה וכמה אשר Saros. תמודד עם המציאות. אינדים משתינים על משחקי צד א'.
עשרות משחקים כאלה יהיו 'בלעדיים' ל Helix. ככה עובד השוק. המוצר של מיקרוסופט יהיה הדבר היחיד שקיים בקדמת מחשבו של שחקן פלייסטיישן שהכי דומה למה שהוא קיבל אצל סוני.

לך תגיד לסוני שהם מבזבזים כסף על הסכמי שיווק למשחקים שיוצאים על XBOX.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 22 באוגוסט 2026 בשעה 20:15
ציטוט מאת Hypno

ברור. כמו ש console exclusives לא חשובים וחסרי השפעה כי הם זמינים על מחשב. כמו הסכמי שיווק למשחקי צד ג' שיוצאים לקונסולות מתחרות.
כמו שכל משחקי האינדי שמוכרים מיליונים על קונסולות למרות שזמינים שנים על כל מחשב. אז עכשיו אתה עושה ספין של 'פאלוורלד בעצם משחק תובעני'. אז יאללה, escape the backrooms. בוא נשמע את הספין החדש.

פאלוורלד ו backrooms לא בלעדיים והם חשובים לפלייסטיישן פי כמה וכמה וכמה וכמה אשר Saros. תמודד עם המציאות. אינדים משתינים על משחקי צד א'.
עשרות משחקים כאלה יהיו 'בלעדיים' ל Helix. ככה עובד השוק. המוצר של מיקרוסופט יהיה הדבר היחיד שקיים בקדמת מחשבו של שחקן פלייסטיישן שהכי דומה למה שהוא קיבל אצל סוני.

לך תגיד לסוני שהם מבזבזים כסף על הסכמי שיווק למשחקים שיוצאים על XBOX.

שוב, הם לא בלעדיים. אם הם היו, הייתה להם משמעות מסויימת.