VOXELIM

ת׳רד Valve הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·10 באפריל 2013

3131 הודעות
HypnoHypnoVeteran

הם כן יכולים, ואפיק שנים מכרה את אותם משחקים שזמינים בסטים במחיר נמוך יותר לצרכן דרך שימוש בקופונים.

זה תמיד היסטרי איך חלק מהאנשים פה playing dumb כשזה מגיע לדיונים על סטים ו-ואלב. פתאום שוכחים שבמשך כמה שנים יוביסופט הפסיקה למכור משחקים דרך סטים, ובכל מזאת משום מה המחירים לא השתנו. פתאום מתעלמים מכל הפיצ'רים והשיפורים שואלב עושה שנה אחר שנה.
לפתע עוצמים עיניים בפני כל שוק ה steam keys.

איך זה שפרגמטה עולה 60 דולר בסטים, ובזה הרגע אפשר לקנות מפתח סטים מחנות רשמית ב49 דולר? קליימן כל שבוע מודיע על המשחק סטים החדש שהוא קנה לא-דרך-סטים בזול יותר, אבל כשמדברים על סטים הוא לא מפריע לו להציג מצג שווא.

אגב, הייתי מצפה מיוביסופט להשיג ניצחון PR ולקבל הצדקה מהקהל, ולתת את הדוגמה של המקרה של R6 כביכול, כאשר הם הודיעו שהם הגיעו להסכם עם EGS ומפסיקים למכור בסטים.

KlaymanKlaymanSage

אנחנו מדברים על רכישה דרך החנות עצמה. אסתכן ואעריך שרוב הלקוחות רוכשים מהחנות עצמה. אני, לצערך, לא ארכוש דרך החנות עצמה, שגובה מאיתנו את המחירים הגבוהים ביותר בעולם, למעט שוויץ,ללא שום עדכון במשך שנים.

אגב, ניתן לרכוש גם מפתחות לחנות של אפיק שהם בזול יותר מהחנות עצמה. מה הבעיה? או מה הנקודה?

ואפיק כבר הרבה מאוד זמן לא נתנה קופונים ושוברים לרכישה של משחקים.

שים לב להודעה הקודמת שלי - אין מה לעשות. ואלב ניצחה. הכל בסדר. אני בינתיים שם את הכסף שלי אצל המתחרים, אפילו אם זה עולה לי יותר כסף. ואם אני חייב לשחק בסטים? וולל.... אני לא רוכש דרך השירות. אם חייב לרכוש דרך השירות(ע"ע Morbid Metal)? אני פשוט לא רוכש.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 14:47
ציטוט מאת InterAl

התוצאה הראשונה בגוגל. וזה לא משנה. הם ירדו השנה, אבל באותה מידה הטיעון היה נכון עד שנה שעברה. שלטו ב-90% מהשוק ועדיין השוק היה בריא. אחוז גבוה הוא לא מדד לבריאות השוק.

ב-AI יש תחרות מטורפת, כל שבוע מודל אחר מוביל. לפני שנה וחצי openai שלטה בכל השוק, עכשיו אנטרופיק מכניסה כמעט כפול מהם בזמן שספציפית בשוק הצ'אטים גוגל כנראה תדיח את openai. זה שוק תוסס, פעם אתה למעלה, פעם למטה. שבוע אחד לאנתרופיק יש את המוצר הכי טוב, שבוע אחרי לגוגל. קצב ההתקדמות מטורף, כולם מציגים פיצ'רים ברמה היומית. תחרות קשה ומחירי טוקנים פשוט מגוחכים, רק בגלל התחרות הקשה.

ציטוט מאת InterAl

ועובדתית יש תחרות. יש בערך 7 שחקניות רציניות בשוק הפיסי. 9 בשוק הקור גיימינג כולל קונסולות ו-11 כולל מובייל. זה המון תחרות. סטים שולטת מתוך העדפה צרכנית טהורה, והיא יכולה להתהפך בשנייה אם שחקנים יחשבו שהם מגזימים ויתחילו לשנוא אותם. אין עם זה טיפת בעיה.

ולעומת מה שתארתי בשוק ה-AI, יש את שוק לאנצ'רים ב-PC. שוק פתטי שלא זז מילימטר ליטרלי עשרות שנים. אתה מתבלבל בין תחרות למתחרות. יש לסטים מתחרות, אבל אין להם תחרות. סטים שולטת ב-90% משוק ה-PC ביד ברזל ולא בזכות איכות או פיצ'רים, כי אין לאף אחד דרך להתחרות בהם. הם השתלטו על שוק ה-PC בתקופה שסטים הייתה פח אשפה בוער, אפליקציה מזעזעת שהייתה סתם דפדפן שהצביע על האתר שלהם, עם בעיות ביצועים קשות שאשכרה השפיעו על הביצועים של המשחקים עצמם. בתקופה שסטים התרוממה לגדולה היא גבלה ב-malware.

אז הם לא תפסו את השוק בגלל איכות, הם תפסו את השוק בטקטיקות מעפנות (כמו לקשור את HL2 ללאנצ'ר אפילו אם קנית את המשחק פיזית שב-2004 היה בזיון ענק) עם אפליקציה גרועה. VALVE שולטת בשוק בגלל תזמון והתנהגות בריונית. והיום הם שולטים בשוק בזכות אנרציה והתנהגות בריונית.

כמו שאמרתי, קח את הספריה של כולם ותעביר אותה לאפיק, באותו יום סטים מתרסקת לברכיים. כל הכוח שלה נמצא בזה שהספריה של כולם אצלה.

InterAlInterAlVeteran

איזה פיצ'רים חסרים לך בסטים? להשוות חידושים בלאנצ'רים למשחקי מחשב לחידושים ב-ai זה בדיחה ואתה יודע את זה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman

אנחנו מדברים על רכישה דרך החנות עצמה. אסתכן ואעריך שרוב הלקוחות רוכשים מהחנות עצמה. אני, לצערך, לא ארכוש דרך החנות עצמה, שגובה מאיתנו את המחירים הגבוהים ביותר בעולם, למעט שוויץ,ללא שום עדכון במשך שנים.

אגב, ניתן לרכוש גם מפתחות לחנות של אפיק שהם בזול יותר מהחנות עצמה. מה הבעיה? או מה הנקודה?

ואפיק כבר הרבה מאוד זמן לא נתנה קופונים ושוברים לרכישה של משחקים.

שים לב להודעה הקודמת שלי - אין מה לעשות. ואלב ניצחה. הכל בסדר. אני בינתיים שם את הכסף שלי אצל המתחרים, אפילו אם זה עולה לי יותר כסף. ואם אני חייב לשחק בסטים? וולל.... אני לא רוכש דרך השירות. אם חייב לרכוש דרך השירות(ע"ע Morbid Metal)? אני פשוט לא רוכש.

החנות לא גובה ממך את המחיר הגבוה ביותר בעולם -- המפיצות גובות. ואלב מציעים כלי לתמחור איזורי. המפיצה בסוף מחליטה איך לתמחר.
רק לפני חודש-חודשיים ואלב עדכנה את הכלי הזה ועכשיו מציעה 3 מודלים של המרות לתמחור איזורי. אז כמעט כרגיל אתה לא מודע על העבודה שנעשית בקליינט.
אתה בהחלט רשאי לשאול ולבקר איך המודלים האלה בנויים ולמה המחיר בשקלים המוצע הוא כה גבוה, אבל בסוף המפיצות מחליטות.

ובהתחשב בעמדה שלך לגבי ואלב וסטים, אתה אמור להתייחס לכך שהם מאפשרים מכירת מפתחות סטים במחיר זול יותר, בלי לקבל אגורה שחוקה מזה ועדיין להציע את כל הפיצ'רסט לשחקנים האלה - כפשוט נס שצריך להודות עבורו יום ביומו.

היה קופון של של אפיק שרץ איזה שנה+ בלי הפסקה. הם עדיין מציעים קאשבאק בכל רכישה. כלומר הצרכן יכל לקנות משחקים במחיר זול יותר מאשר המחיר בסטים.
איך זה שואלב לא איימה על מפתחות שלא יקחו חלק בהטבת הקופונים?

ניתן לרכוש מפתחות של EGS בחנויות אחרות במחיר זול יותר? הנה בדיקה מהירה:

RE9: ניתו לקנות את גרסת ה EGS רק בחנות EGS עצמה. יש 10 חנויות שבהן אפשר לקנות מפתח של סטים.
בטמן החדש: אין איפה לקנות מפתח EGS. מפתח לסטים נמכר ב 11 חנויות.
כנ"ל 007. כנ"ל crimson desert. כנ"ל DS2.

אז לא ברור על מה האמירה שלך מבוססת. אני יודע שהפיצ'ר הזה קיים אבל זו תמונת המצב העגומה וחסרת-התחרות של מפתחות לחנות EGS.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 19:01

המפיצות גובות לפי המודל של ואלב שנתן "מחיר מומלץ".... עכשיו הוא נותן 3 מחירים? יופי. איפה אפשר לראות אותם? וסליחה באמת שאני לא חופר על לאנצ'רים. זה לא ממש מעניין אותי. אני זוכר שמישהו כאן היה ממש ממש בעד תמחור אזורי. שמח שזה הסתדר לו.

מה העמדה שלי לגבי ואלב וסטים? בוא, ספר לי.

לגבי השאר - לא מעניין אותי באמת, חביבי. אני מקבל את סטים כשליטת עולם ה Pc הבלתי מעורערת. אישית, אני לא חושב שיש שום סיכוי להפיל אותה מהעמדה הזאת. אני בהחלט משתדל לרכוש אצל המתחרים ככל שאפשר. לצערי, פעמים רבות אי אפשר.

HypnoHypnoVeteran

אם הייתה אשקרה משתדל להיות ב'לופ העניינים' היית יודע שברוב המקרים המפיצות לא מאמצות את ההמלצות של המחירים האיזוריים, במיוחד במדינות היותר 'נחשלות'.

העמדה שלך לגבי סטים זה לגמד את העבודה הבלתי פוסקת ואת הפיצ'ירים שהם ממשיכים להציג ולשכלל לאורך כל השנים. לא סתם כל הזמן צעקת ' זה רק עוד לאנצ'ר'. כי אתה פשוט לא נותן את הקרדיט לכך שסטים היא by far פלטפורמת המשחקים הטובה ביותר שקיימת ושעל אפתך ועל חמתך כל הפיצ'רים האלה כן משנים לאנשים.

איזה המחשה יותר טובה אתה צריך מזה שאתה אומר שואלב 'דפקה' את הצרכן הישראלי עם מערכת התמחור האיזורית, אבל כשמגיע לואלב קרדיט על כך שהיא ביודעין מאפשרת מכירת מפתחות סטים שנותנת לאנשים 'להתמחק' מלשלם מחיר גבוה יותר, אתה ממלא פיך מים.

הנה EGS, ה self-proclaimed הלוחמת הגדולה לתחרותיות בתחום מכירת משחקי מחשב, לא מציעה קניית מפתחות EGS לכל המשחקים הגדולים שיצאו השנה. אז הם כביכול 'דופקים' את הישראלים עוד יותר.

אתה יכול לקרוא על העדכון האחרון במנגנון התמחור האיזורי בסטים כאן:
https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/501722749836722406

ופה יש סימולטור שמראה לך את התמחור האיזורי לפי כל שיטה עבור כל מחירי הבסיס הפופולאריים:

https://partner.steamgames.com/pricing/explorer