איזה פיצ'רים חסרים לך בסטים? להשוות חידושים בלאנצ'רים למשחקי מחשב לחידושים ב-ai זה בדיחה ואתה יודע את זה.
אני לא השוותי בין לאנצ'רים ל-AI, אתה זה שהשווה. אז ברור לך שאין שום השוואה בין השווקים. לא רק ש-AI מחדש ברמה השבועית וכל פעם ממתחרה אחרת, בכל רגע מישהו אחר יכול לתפוס את ההובלה. ועם כמה ש-openai הייתה בצמרת רק לפני שנה, עכשיו זה הזמן של קלוד וג'ימניי. ומה יהיה עוד שנתיים? מי יודע.
וסטים לעומתם? לא בטוח שהם אפילו עדכנו את האפליקציה ב-10+ שנים האחרונות. אף אחד לא יכול לגעת בהם, יש להם שליטה מלאה בשוק, יכולים להפעיל כל טקטיקה בריונית שבא להם, הם בלתי מנוצחים. ושוב, לא כי הם מציעים את השירות הכי טוב בעולם, רק כי הם הובילו ראשונים, שם בנית את הספריה, ולכן אתה תקוע איתם לעד.
ואיזה פיצ'רים חסרים? הם אמורים לקדם את המערכת שלהם, לא אני. לא חשבתי שאני צריך מערכת ביקורות טובה, אבל הם החליטו לעשות אחת וזה נהדר. אבל אני בהחלט יכול לחשוב על למשל מערכת party ו-VC. לא עדכנו כלום 10+ שנים אבל ל-360 הייתה מערכת party ו-voicechat טובה יותר. ודוגרי זה לא רלוונטי, מבחינת פיצ'רים כל החנויות מרגישות לי אותו דבר, ברגע שאתה משגר משחק אין הבדל בינהן. הפיצ'רים היחידים שמבדילים את סטים לא קשורים בכלל לחווית משחק, הם פיצ'רים כללים שאפשר להשתמש בהם גם בלי להיות לקוח של סטים כמו הביקורות או המערכת פורומים. בנוגע לחוויה עצמה של לשחק, אין הבדל בין הלאנצ'רים, או לפחות לא אחד שעולה לי לראש כך שגם אם יש, הם לא משמעותיים.
אבל דבר אחד בטוח, אף אחד לא משתמש בסטים בשביל החוויה. הם תפסו את הלקוחות כשהם היו לאנצ'ר גרוע שכל האינטרנט שנא, malware שנכפה על היוזרים בכוח. וברגע שהם הפכו לסוג של מונופול, אף אחד לא יכל לגעתם בהם כי כולם בנו את הספריה הדיגיטלית שם. פיצ'רים לא נתנו לסטים את הבכורה, הם השתלטו על השוק בעזרת מינוף של הכוח שלהם בכל שלב בדרך. וזה קרה מהשניה הראשונה, כשכפו על כל משתמשי CS את סטים ומיד אחרי זה על כל משתמשי HL את סטים, אפילו אם הם רכשו את המשחקים בריטייל. היה להם חזון, הם ידעו מה הם עושים, והם אכלו את כל הbad press בתחילת שנות ה-2000 כדי לבסס בסיס משתמשים גדול מהרגע הראשון, בכפיה.