VOXELIM

ת׳רד Valve הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·10 באפריל 2013

3171 הודעות
HypnoHypnoVeteran

הם כן יכולים, ואפיק שנים מכרה את אותם משחקים שזמינים בסטים במחיר נמוך יותר לצרכן דרך שימוש בקופונים.

זה תמיד היסטרי איך חלק מהאנשים פה playing dumb כשזה מגיע לדיונים על סטים ו-ואלב. פתאום שוכחים שבמשך כמה שנים יוביסופט הפסיקה למכור משחקים דרך סטים, ובכל מזאת משום מה המחירים לא השתנו. פתאום מתעלמים מכל הפיצ'רים והשיפורים שואלב עושה שנה אחר שנה.
לפתע עוצמים עיניים בפני כל שוק ה steam keys.

איך זה שפרגמטה עולה 60 דולר בסטים, ובזה הרגע אפשר לקנות מפתח סטים מחנות רשמית ב49 דולר? קליימן כל שבוע מודיע על המשחק סטים החדש שהוא קנה לא-דרך-סטים בזול יותר, אבל כשמדברים על סטים הוא לא מפריע לו להציג מצג שווא.

אגב, הייתי מצפה מיוביסופט להשיג ניצחון PR ולקבל הצדקה מהקהל, ולתת את הדוגמה של המקרה של R6 כביכול, כאשר הם הודיעו שהם הגיעו להסכם עם EGS ומפסיקים למכור בסטים.

KlaymanKlaymanSage

אנחנו מדברים על רכישה דרך החנות עצמה. אסתכן ואעריך שרוב הלקוחות רוכשים מהחנות עצמה. אני, לצערך, לא ארכוש דרך החנות עצמה, שגובה מאיתנו את המחירים הגבוהים ביותר בעולם, למעט שוויץ,ללא שום עדכון במשך שנים.

אגב, ניתן לרכוש גם מפתחות לחנות של אפיק שהם בזול יותר מהחנות עצמה. מה הבעיה? או מה הנקודה?

ואפיק כבר הרבה מאוד זמן לא נתנה קופונים ושוברים לרכישה של משחקים.

שים לב להודעה הקודמת שלי - אין מה לעשות. ואלב ניצחה. הכל בסדר. אני בינתיים שם את הכסף שלי אצל המתחרים, אפילו אם זה עולה לי יותר כסף. ואם אני חייב לשחק בסטים? וולל.... אני לא רוכש דרך השירות. אם חייב לרכוש דרך השירות(ע"ע Morbid Metal)? אני פשוט לא רוכש.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 14:47
ציטוט מאת InterAl

התוצאה הראשונה בגוגל. וזה לא משנה. הם ירדו השנה, אבל באותה מידה הטיעון היה נכון עד שנה שעברה. שלטו ב-90% מהשוק ועדיין השוק היה בריא. אחוז גבוה הוא לא מדד לבריאות השוק.

ב-AI יש תחרות מטורפת, כל שבוע מודל אחר מוביל. לפני שנה וחצי openai שלטה בכל השוק, עכשיו אנטרופיק מכניסה כמעט כפול מהם בזמן שספציפית בשוק הצ'אטים גוגל כנראה תדיח את openai. זה שוק תוסס, פעם אתה למעלה, פעם למטה. שבוע אחד לאנתרופיק יש את המוצר הכי טוב, שבוע אחרי לגוגל. קצב ההתקדמות מטורף, כולם מציגים פיצ'רים ברמה היומית. תחרות קשה ומחירי טוקנים פשוט מגוחכים, רק בגלל התחרות הקשה.

ציטוט מאת InterAl

ועובדתית יש תחרות. יש בערך 7 שחקניות רציניות בשוק הפיסי. 9 בשוק הקור גיימינג כולל קונסולות ו-11 כולל מובייל. זה המון תחרות. סטים שולטת מתוך העדפה צרכנית טהורה, והיא יכולה להתהפך בשנייה אם שחקנים יחשבו שהם מגזימים ויתחילו לשנוא אותם. אין עם זה טיפת בעיה.

ולעומת מה שתארתי בשוק ה-AI, יש את שוק לאנצ'רים ב-PC. שוק פתטי שלא זז מילימטר ליטרלי עשרות שנים. אתה מתבלבל בין תחרות למתחרות. יש לסטים מתחרות, אבל אין להם תחרות. סטים שולטת ב-90% משוק ה-PC ביד ברזל ולא בזכות איכות או פיצ'רים, כי אין לאף אחד דרך להתחרות בהם. הם השתלטו על שוק ה-PC בתקופה שסטים הייתה פח אשפה בוער, אפליקציה מזעזעת שהייתה סתם דפדפן שהצביע על האתר שלהם, עם בעיות ביצועים קשות שאשכרה השפיעו על הביצועים של המשחקים עצמם. בתקופה שסטים התרוממה לגדולה היא גבלה ב-malware.

אז הם לא תפסו את השוק בגלל איכות, הם תפסו את השוק בטקטיקות מעפנות (כמו לקשור את HL2 ללאנצ'ר אפילו אם קנית את המשחק פיזית שב-2004 היה בזיון ענק) עם אפליקציה גרועה. VALVE שולטת בשוק בגלל תזמון והתנהגות בריונית. והיום הם שולטים בשוק בזכות אנרציה והתנהגות בריונית.

כמו שאמרתי, קח את הספריה של כולם ותעביר אותה לאפיק, באותו יום סטים מתרסקת לברכיים. כל הכוח שלה נמצא בזה שהספריה של כולם אצלה.

InterAlInterAlVeteran

איזה פיצ'רים חסרים לך בסטים? להשוות חידושים בלאנצ'רים למשחקי מחשב לחידושים ב-ai זה בדיחה ואתה יודע את זה.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת Klayman

אנחנו מדברים על רכישה דרך החנות עצמה. אסתכן ואעריך שרוב הלקוחות רוכשים מהחנות עצמה. אני, לצערך, לא ארכוש דרך החנות עצמה, שגובה מאיתנו את המחירים הגבוהים ביותר בעולם, למעט שוויץ,ללא שום עדכון במשך שנים.

אגב, ניתן לרכוש גם מפתחות לחנות של אפיק שהם בזול יותר מהחנות עצמה. מה הבעיה? או מה הנקודה?

ואפיק כבר הרבה מאוד זמן לא נתנה קופונים ושוברים לרכישה של משחקים.

שים לב להודעה הקודמת שלי - אין מה לעשות. ואלב ניצחה. הכל בסדר. אני בינתיים שם את הכסף שלי אצל המתחרים, אפילו אם זה עולה לי יותר כסף. ואם אני חייב לשחק בסטים? וולל.... אני לא רוכש דרך השירות. אם חייב לרכוש דרך השירות(ע"ע Morbid Metal)? אני פשוט לא רוכש.

החנות לא גובה ממך את המחיר הגבוה ביותר בעולם -- המפיצות גובות. ואלב מציעים כלי לתמחור איזורי. המפיצה בסוף מחליטה איך לתמחר.
רק לפני חודש-חודשיים ואלב עדכנה את הכלי הזה ועכשיו מציעה 3 מודלים של המרות לתמחור איזורי. אז כמעט כרגיל אתה לא מודע על העבודה שנעשית בקליינט.
אתה בהחלט רשאי לשאול ולבקר איך המודלים האלה בנויים ולמה המחיר בשקלים המוצע הוא כה גבוה, אבל בסוף המפיצות מחליטות.

ובהתחשב בעמדה שלך לגבי ואלב וסטים, אתה אמור להתייחס לכך שהם מאפשרים מכירת מפתחות סטים במחיר זול יותר, בלי לקבל אגורה שחוקה מזה ועדיין להציע את כל הפיצ'רסט לשחקנים האלה - כפשוט נס שצריך להודות עבורו יום ביומו.

היה קופון של של אפיק שרץ איזה שנה+ בלי הפסקה. הם עדיין מציעים קאשבאק בכל רכישה. כלומר הצרכן יכל לקנות משחקים במחיר זול יותר מאשר המחיר בסטים.
איך זה שואלב לא איימה על מפתחות שלא יקחו חלק בהטבת הקופונים?

ניתן לרכוש מפתחות של EGS בחנויות אחרות במחיר זול יותר? הנה בדיקה מהירה:

RE9: ניתו לקנות את גרסת ה EGS רק בחנות EGS עצמה. יש 10 חנויות שבהן אפשר לקנות מפתח של סטים.
בטמן החדש: אין איפה לקנות מפתח EGS. מפתח לסטים נמכר ב 11 חנויות.
כנ"ל 007. כנ"ל crimson desert. כנ"ל DS2.

אז לא ברור על מה האמירה שלך מבוססת. אני יודע שהפיצ'ר הזה קיים אבל זו תמונת המצב העגומה וחסרת-התחרות של מפתחות לחנות EGS.

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 05 ביוני 2026 בשעה 19:01

המפיצות גובות לפי המודל של ואלב שנתן "מחיר מומלץ".... עכשיו הוא נותן 3 מחירים? יופי. איפה אפשר לראות אותם? וסליחה באמת שאני לא חופר על לאנצ'רים. זה לא ממש מעניין אותי. אני זוכר שמישהו כאן היה ממש ממש בעד תמחור אזורי. שמח שזה הסתדר לו.

מה העמדה שלי לגבי ואלב וסטים? בוא, ספר לי.

לגבי השאר - לא מעניין אותי באמת, חביבי. אני מקבל את סטים כשליטת עולם ה Pc הבלתי מעורערת. אישית, אני לא חושב שיש שום סיכוי להפיל אותה מהעמדה הזאת. אני בהחלט משתדל לרכוש אצל המתחרים ככל שאפשר. לצערי, פעמים רבות אי אפשר.

HypnoHypnoVeteran

אם הייתה אשקרה משתדל להיות ב'לופ העניינים' היית יודע שברוב המקרים המפיצות לא מאמצות את ההמלצות של המחירים האיזוריים, במיוחד במדינות היותר 'נחשלות'.

העמדה שלך לגבי סטים זה לגמד את העבודה הבלתי פוסקת ואת הפיצ'ירים שהם ממשיכים להציג ולשכלל לאורך כל השנים. לא סתם כל הזמן צעקת ' זה רק עוד לאנצ'ר'. כי אתה פשוט לא נותן את הקרדיט לכך שסטים היא by far פלטפורמת המשחקים הטובה ביותר שקיימת ושעל אפתך ועל חמתך כל הפיצ'רים האלה כן משנים לאנשים.

איזה המחשה יותר טובה אתה צריך מזה שאתה אומר שואלב 'דפקה' את הצרכן הישראלי עם מערכת התמחור האיזורית, אבל כשמגיע לואלב קרדיט על כך שהיא ביודעין מאפשרת מכירת מפתחות סטים שנותנת לאנשים 'להתמחק' מלשלם מחיר גבוה יותר, אתה ממלא פיך מים.

הנה EGS, ה self-proclaimed הלוחמת הגדולה לתחרותיות בתחום מכירת משחקי מחשב, לא מציעה קניית מפתחות EGS לכל המשחקים הגדולים שיצאו השנה. אז הם כביכול 'דופקים' את הישראלים עוד יותר.

אתה יכול לקרוא על העדכון האחרון במנגנון התמחור האיזורי בסטים כאן:
https://steamcommunity.com/groups/steamworks/announcements/detail/501722749836722406

ופה יש סימולטור שמראה לך את התמחור האיזורי לפי כל שיטה עבור כל מחירי הבסיס הפופולאריים:

https://partner.steamgames.com/pricing/explorer

KlaymanKlaymanSage
נערך לאחרונה: 06 ביוני 2026 בשעה 10:01

אתה כהרגלך מבלבל בין הערכות לעובדות. אני הרי נותן אחלה קרדיט למפתחות חיצוניים. כמו שאמרת - אני מפרסם אותם בעצמי.

המדיניות שלהם לגבי המפתחות החיצוניים אכן ראויה לציון. היא גם עזרה להם למשוך המון לקוחות לסטים, לבנות שם את הספריה שלהם וכו. אסתכן ואעריך שהיא "יותר מדי מוצלחת", ואם ואלב הייתה יכולה לבטל אותה בלי backlash רציני, היא הייתה עושה זאת.

אגב, יש דיווחים שהיא הגבילה את המפתחות ל 5,000 פר משחק פר מפיצה, ולאחר מכן יש לה הזכות לסרב לעוד מפתחות - התפתחות מעניינת שלא ראיתי שהבאת לכאן, עם כל חדשות ואלב שאתה מעדכן לגביהן. גם לא טרחת להתייחס אליה בכל קירות הטקסט שאתה כותב.אני משער שזאת הסיבה שפתאום למפתחות מ humble bundle יש תאריך תפוגה גם, מה שלא היה בעבר. מעניין שכשיש מהלך לא חיובי, אתה ממלא פיך מים לגביו..

אבל אולי בתכלס הם שמו לאורך השנים את רוב המרץ, ההשקעה האדירה והיכולת המדהימה שלהם על סקינים ובניית מכונת הימורים מרהיבה, ממנה הם הרוויחו באופן נפלא, ולא כ"כ הפריע להם המפתחות והמכירות החיצוניות. גם על נושא ההימורים כמובן לא דיברת ולא דיווחת. רואים לך.

עקרונית, מכירה בgmg או כל מקום אחר שלא באותו מחיר של סטים מהווה עבירה על תנאי השימוש. זה שואלב לא אוכפים זאת, מצביע כנראה או שלא אכפת להם, או שה backlash יהיה גדול מדי, לדעתם.

HypnoHypnoVeteran

יכול להיות שתקבל את מבוקשך, כי אם הדבילים שמגישים את כל התביעות האלה יצליחו במשהו, אז כנראה האפשרות למפתחות היא הדבר הראשון שייפגע.
כל משחק מקבל עד 5000 מפתחות בעת השחרור. אחרי ה 5000, ואלב יכולים לסרב לבקשה שלך לעוד. זה היה שינוי שנועד למנוע ניצול לרעה וקומבינות.
אתה יכול לקרוא את הניתוח הבא:

https://newsletter.gamediscover.co/p/valves-new-stance-on-steam-keys-what

יש לך דוגמה למשחק 'לגיטמי' שפרסם שואלב סירבו לייצר לו עוד מפתחות?
ההתפתחות של תאריך תפוגה למפתחות בהאמבל היא משהו שקרה יחסית לאחרונה. לא ראיתי דיווחים שמקשרים בין השניים.

על נושא ההימורים דיברתי בהרחבה: היישום של ואלב עם אפשרות המכירה של הפריטים האלה הוא הכי מטיב שאני מכיר. המשחקים של ואלב שמשתמשים בסקינים הם משחקי F2P - זה המודל העסקי. בניגוד לפיפא או OW (בשנותיו הראשונות) שגם מוכרים את המשחק וגם דברים נוספים בטקטיקות מפוקפקות בלשון המעטה.

רוצה שואלב תסמן את CS2 כ adults only? לעשות זיהוי גיל לכל שחקן? לשים מגבלת spending חודשית? יאללה אני זורם.
לדרוש מואלב לבטל את מערכת מכירת הפריטים? לא ולא. זו ה-סיבה שהיישום של ואלב טוב מכל יישום אחר שאני מכיר. השחקן יכול לעשות כסף.

אנשים מתמכרים? מנצלים לרעה? תשימו מגננות ואיזונים ו-וואטאבר. לא לקחת את האופציה. אולי נוציא גם את הימורי הספורט מחוץ לחוק?

אני לא מעדכן באופן קבוע ורציף על כל חדשה בנושא ואלב, מצטער לאכזב אותך. כמו שלא כתבתי על השדרוג שהם עשו לדפי המשחקים בחודשים האחרונים, וכמו שלא כתבתי על השדרוג הרציני לעמוד הראשי שיצא אתמול.

אולי אתה צריך לדבר יותר על EGS. מצאת משחק גדול שיצא השנה שאפשר לקנות לו מפתח EGS? מדוע הם לא חווים את נחת זרועך?

KlaymanKlaymanSage

עם ההימורים הגבת רק כשפירסמנו זאת כאן. לא שניה קודם. המכירות של המוצרים גם החלו כש cs עוד היה מוצר בתשלום (כבר הוכחתי אותך על כך בעבר ונאלצת להודות שטעית. מוזמן לבדוק שוב). בקיצור - כבר הוכחנו מלא פעמים בעבר. אתה מתבטא רק כשנוח לך..

ופשוט מרגיש שאני חוזר על עצמי בפעם המיליון, אז אכתוב את זה פעם אחת אחרונה וזהו - לא מעניין אותי מה אף חברה בתחום הזה עושה. עבורי כולן הן לאנצ'ר להפעלת המשחק! לא אכפת לי מאנשים אחרים, הדעות שלהם, מיליון הפיצ'רים המדהימים שהם משתמשים בהם כל יום וכו'. עבורי זאת סה''כ תוכנה, שמורידה ומפעילה תוכנות אחרות. זהו. לא כת, לא דת, לא השקעה עסקית ולא שום דבר אחר.

ביומיום אני מבסוט מהתוכנה הזאת שנקראת סטים ומפעילה משחקים אחרים. כשיש לי בחירה ויכולת לרכוש משחקים במקום אחר, אני עושה זאת. לצערי, פעמים רבות, המשחקים בלעדיים לסטים - מכל סיבה שהיא.

HypnoHypnoVeteran

לא ככה מגיב מישהו שלא אכפת לו מהדיעה של הקהל הרחב על הלאנצ'רים:

כשכ''כ הרבה משוק ה-PC אוכל את הראש על ''נמות ולא נתקין לאנצ'ר אחר!'' או ''חבל ש Alan Wake 2 לא יצא למחשב!'', אין כ''כ מה לעשות. ואלב ניצחו.

אתה לא מוכן ל 'educate yourself' על החוזקות והיתרונות של סטים מול חנויות אחרות. אתה לא רוצה לתת מקום לדברים שמסתמנים כחשובים עבור השחקן הממוצע. אז תפסיק להגיב על הנושא הזה בציניות/סרקסטיות/ביקורתיות/התפלאות/בורות.

מי שרוצה להבין למה סטים מצליחה ו EGS מדשדשת, מבין. אתה רוצה לרדד את הדיון ולהציג מצג שווא של 'סה"כ עוד לאנצ'ר, מה הבעיה' ו'ואלב פשוט הייתה ראשונה ולא באמת מרוויחה את זה' ועכשיו על כל snippet שיוצא מהתביעות זה 'ואלב משמרת את כוחה במהלכים אנטי-תחרותיים ומנעה מאיתנו לקבל מחירים יותר זולים'.

KlaymanKlaymanSage

אני לא אמרתי שהיא מבצעת מהלכים אנטי-תחרותיים. אני גם לא אמרתי ''ואלב פשוט הייתה הראשונה ולא באמת מרוויחה את זה''. אתה מתווכח עם מישהו אחר.

בנוגע לציטוט - כן, זאת לדעתי התנהלות מטומטמת. זאת דעתי. מותר לי להחזיק בה. אני חושב שלאנצ'ר זה לאנצ'ר זה לאנצ'ר. אוהב? לא אוהב? בעיה שלך.

אהה כן, ודבר אחרון - אני אגיב למה שאני רוצה, איך שאני רוצה. ואתה מוזמן לשלוח את עצמך לחינוך בנושא הימורים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 07 ביוני 2026 בשעה 17:56
ציטוט מאת InterAl

איזה פיצ'רים חסרים לך בסטים? להשוות חידושים בלאנצ'רים למשחקי מחשב לחידושים ב-ai זה בדיחה ואתה יודע את זה.

אני לא השוותי בין לאנצ'רים ל-AI, אתה זה שהשווה. אז ברור לך שאין שום השוואה בין השווקים. לא רק ש-AI מחדש ברמה השבועית וכל פעם ממתחרה אחרת, בכל רגע מישהו אחר יכול לתפוס את ההובלה. ועם כמה ש-openai הייתה בצמרת רק לפני שנה, עכשיו זה הזמן של קלוד וג'ימניי. ומה יהיה עוד שנתיים? מי יודע.

וסטים לעומתם? לא בטוח שהם אפילו עדכנו את האפליקציה ב-10+ שנים האחרונות. אף אחד לא יכול לגעת בהם, יש להם שליטה מלאה בשוק, יכולים להפעיל כל טקטיקה בריונית שבא להם, הם בלתי מנוצחים. ושוב, לא כי הם מציעים את השירות הכי טוב בעולם, רק כי הם הובילו ראשונים, שם בנית את הספריה, ולכן אתה תקוע איתם לעד.

ואיזה פיצ'רים חסרים? הם אמורים לקדם את המערכת שלהם, לא אני. לא חשבתי שאני צריך מערכת ביקורות טובה, אבל הם החליטו לעשות אחת וזה נהדר. אבל אני בהחלט יכול לחשוב על למשל מערכת party ו-VC. לא עדכנו כלום 10+ שנים אבל ל-360 הייתה מערכת party ו-voicechat טובה יותר. ודוגרי זה לא רלוונטי, מבחינת פיצ'רים כל החנויות מרגישות לי אותו דבר, ברגע שאתה משגר משחק אין הבדל בינהן. הפיצ'רים היחידים שמבדילים את סטים לא קשורים בכלל לחווית משחק, הם פיצ'רים כללים שאפשר להשתמש בהם גם בלי להיות לקוח של סטים כמו הביקורות או המערכת פורומים. בנוגע לחוויה עצמה של לשחק, אין הבדל בין הלאנצ'רים, או לפחות לא אחד שעולה לי לראש כך שגם אם יש, הם לא משמעותיים.

אבל דבר אחד בטוח, אף אחד לא משתמש בסטים בשביל החוויה. הם תפסו את הלקוחות כשהם היו לאנצ'ר גרוע שכל האינטרנט שנא, malware שנכפה על היוזרים בכוח. וברגע שהם הפכו לסוג של מונופול, אף אחד לא יכל לגעתם בהם כי כולם בנו את הספריה הדיגיטלית שם. פיצ'רים לא נתנו לסטים את הבכורה, הם השתלטו על השוק בעזרת מינוף של הכוח שלהם בכל שלב בדרך. וזה קרה מהשניה הראשונה, כשכפו על כל משתמשי CS את סטים ומיד אחרי זה על כל משתמשי HL את סטים, אפילו אם הם רכשו את המשחקים בריטייל. היה להם חזון, הם ידעו מה הם עושים, והם אכלו את כל הbad press בתחילת שנות ה-2000 כדי לבסס בסיס משתמשים גדול מהרגע הראשון, בכפיה.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 08 ביוני 2026 בשעה 06:51

לא כי הם מציעים את השירות הכי טוב בעולם? אז מי כן?

לא השוויתי לאנצ'רים ל-ai, הבאתי את שוק ה-ai כדוגמה לשוק בריא עם שליטת 90%.

אני לגמרי מסכים שהם תפסו אותנו מוקדם בביצים. cs ואז hl ואז שאר המשחקים שלהם כמו שאמרת. לגמרי נכון. אבל הם התקדמו מאז, ואין פה סתירה לעובדה שזאת עדיין הפלטפורמה הכי טובה בשוק נכון להיום. ואגב, עד 2009/2010, כמו שאמרת בעצמך, זאת הייתה חרא פלטפורמה וגיימרים שנאו אותה. אבל פשוט לא קם מתחרה שהצליח לנצל את זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 08 ביוני 2026 בשעה 15:18

אבל אין בשוק הAI שליטה של 90%. אולי היה בנקודה מסויימת, אבל זה השתנה בגלל שהשוק AI בריא. שוק הלאנצ׳רים לא בריא כי יש שליטה של 90% כבר מעל ל20 שנים וזה לא בדיוק היה בזכות האיכות של המוצר.

נניח והיום אפיק או gog יכניסו כמה מליונים בפיתוח ויעשו את הלאנצ׳ר טוב מסטים, אתה חושב שהם יוכלו בזכות הלאנצ׳ר האיכותי לקחת את הבכורה? הרי ברור לך שלא. אנשים היו בסטים כשהם היו זוועת עולם, הם לא יעברו לאנצ׳ר כי הוא 10% יותר איכותי.

InterAlInterAlVeteran

היה 90% באפליקציות צ'אטבוטים עד לפני כמה חודשים.

והיום זה קשה, דיברתי על התקופה שסטים הייתה גרועה. אתה מאשים את סטים בכפייה ומוצר גרוע אבל האמת היא שלא היה לה אף פעם מתחרה ראוי לשמו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 10 ביוני 2026 בשעה 01:00

כל מקור שמצאתי חוץ מהמקור האחד שהבאת אומר שCGPT נמצא בערך 50% היום.

בכל מקרה,סטים נכפתה על אנשים עוד לפני שאפשר היה לקרא לה בכלל מוצר. מה היא הייתה בדיוק לאדם שקנה את HL2 בחנות ריטייל ב-2004 חוץ מאשר malware נוראי שעשה לו בעיות ביצועים והאיט את השיגור של המשחק? מה היא בדיוק נתנה לשחקן קאונטרסטרייק ב-2003? היא גדלה לאיזה 20 מליון משתמשים בלי שום פיצ'ר, בלי שום שירות, בלי חנות דיגיטלית, 100% נטל. היא הייתה וירוס בחסות מפתחת המשחק.

ואז יום אחד הם הרימו את השלטר, פתחו את החנות ובום, מליונים משתמשים קונים בחנות שלהם. לא מוצר טוב, אוסף של לקוחות שבויים שלא הגיעו לשם אורגנית כי השירות מעניין או טוב, הם נאנסו לשם.

עוד מהיום הראשון שהחנות בסטים נפתחה לא היה סיכוי לאף אחד, מהשניה שמליונים היו בחנות אחת בלבד ב-PC והתחילו לבנות את הספריה שלהם זה נגמר. כמו שאמרתי, אם כל הספריה שלנו תעבור מחר לאפליקציה אחרת אנחנו נקנה שם את המשחקים שלנו וסטים תתרסק.

InterAlInterAlVeteran

אם המוצר גרוע ושנוא, מוצר אחר שהוא טוב ואהוב אמור להצליח. שוב, עד כמה שסטים הייתה גרועה, לא היה לה מתחרה אחד ראוי לשמו. וזה לא שלא היו ניסיונות.

לגבי ה-90%, דיברתי על עד לפני כמה חודשים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 11 ביוני 2026 בשעה 02:19

אתה טענת שסטים מצליח בגלל שהוא מוצר טוב, אני טוען שזה לא נכון כי:

1) הוא השיג את הבסיס משתמשים שלו בכוח, לא בגלל שהוא היה מוצר טוב.

2) הוא שולט בכל השוק כי הספריה של כולם נמצאות בו, לא בגלל שהוא מוצר טוב.

ואני אגיד את זה שוב, אם מחר מעבירים את הספריות שלנו ללאנצ'ר אחר, כולנו נתחיל לקנות משחקים שם. וזה מחדד את העובדה שסטים מוביל בגלל הספריה שלך שתקועה בו, לא בגלל הרמה של המוצר או השירות.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 01:05

ושוב אני אומר, בפעם הרביעית כי אתה לא ממש עונה לעניין, שגם בתקופה שסטים הייתה גרועה והספריות היו קטנות, לא קם אף מתחרה ראוי. לא שקם ונכשל, פשוט לא קם.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 01:12
ציטוט מאת InterAl

ושוב אני אומר, בפעם השלישית כי אתה לא ממש עונה לעניין, שגם בתקופה שסטים הייתה גרועה והספריות היו קטנות, לא קם אף מתחרה ראוי. לא שקם ונכשל, פשוט לא קם.

לא, אתה לא עונה לעניין, כי בשניה שתענה לשלושת הנקודות שהעלתי בהודעה הקודמת, נגמר הדיון.

זה לא נכון שלסטים בשנים הגרועות הייתה ללא מתחרות, אולי זה בערך היה נכון בשנה או שנתיים הראשונות אבל בהחלט היו לה מתחרים בשנה הרביעית והחמישית כשהיא הייתה עדין ממש גרועה כמו GOG או impulse של gamestop, אפילו ל-IGN היה לאנצ'ר בזמנו, פשוט לא היה להם שום סיכוי מול VALVE עם בסיס המשתמשים שכבר בנו ספריה ראשונית.

ובעצם, אם אתה טוען שלא קם מולה מתחרה ראויה, בייסיקלי הוכחת את הנקודה שלי - שוק הלאנצ'רים חולה ואין בו תחרות בריאה.

בסופו של יום אתה מתעלם מהעיקר, והעיקר הוא שלאף אחד לא אכפת אם סטים טובה יותר או פחות טובה. יש לה את הספריה שלך, וזהו, זה הכל. ואם לאפיק תהיה חנות פשוט מדהימה ולאקסבוקס כל פיצ'ר יהיה טוב משל סטים עדין כולם יקנו בסטים. כי שוב, הספריה שלך שם.

InterAlInterAlVeteran

באמת נגמר הדיון כי אתה מביא עובדות שגויות. גוג היה אז פלטפורמה למשחקים ישנים, לא מה שהיא היום. אימפולס? הייתה לי ספרייה שם כי הייתי פריק של סטארדוק. חרא פלטפורמה שגם נמכרה אח"כ בנזיד עדשים לגיימסטופ. גיימסטופ עצמה? חרא. דיירקט דרייב, חרא. אף אחד לא התקרב לרמה של סטים.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 01:22

שוב, תענה לעניין, אם אני מעביר את כל הספריה שלך היום ללנצ'ר שהוא לא סטים, אתה קונה משחקים בסטים באופן קבוע?

ואתה קורה לאימפולס או D2D חרא, אבל אז גם סטים הייתה חרא בלבן. הן גם הקדימו את סטים, כש-D2D מכרו משחקי צד ג' סטים רק הייתה מקום למשחקי VALVE. פשוט בגלל שVALVE אנסו איזה 20 מליון אנשים להיות בסטים ברגע שהם התחילו למכור משחקים זה היה game over לכולם.

InterAlInterAlVeteran

כבר עניתי לזה קודם ואמרתי שזה תלוי באיכות הפלטפורמה. וזה גם יהיה תלוי במחיר המשחקים העתידיים.

בכל מקרה, הנקודה שאתה ממשיך להתעלם ממנה היא שהכפייה היא רק חלק מהסיפור. החלק השני הוא שהיא היסטורית הפלטפורמה הכי טובה מהקמתה ועד היום. וזה כמובן יחסי לתחרות, זה לא מדד אבסולוטי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 12 ביוני 2026 בשעה 01:29
ציטוט מאת InterAl

כבר עניתי לזה קודם ואמרתי שזה תלוי באיכות הפלטפורמה. וזה גם יהיה תלוי במחיר המשחקים העתידיים.

בכל מקרה, הנקודה שאתה ממשיך להתעלם ממנה היא שהכפייה היא רק חלק מהסיפור. החלק השני הוא שהיא היסטורית הפלטפורמה הכי טובה מהקמתה ועד היום. וזה כמובן יחסי לתחרות, זה לא מדד אבסולוטי.

ואני אומר לך שזה לא רלוונטי בשום צורה.

הם בנו את הבסיס משתמשים שלהם בכפיה, לא בגלל איכות. ומאותה נקודה לאף אחד לא היה סיכוי יותר. לאנצ'רים של PC זה אחד השווקים הכי חולים שאני מכיר, וזה נטו בגלל שVALVE מחזיקה את כל התעשיה בביצים.

זה כמו להגיד שכולם בארץ מנויים של חברת החשמל כי היא מספקת חשמל במחיר יחסית זול לשאר העולם. אה, וואללה, נהדר, אבל זאת לא הסיבה שכולם מנויים של חברת החשמל...

HypnoHypnoVeteran

ציטוט מאת Klayman

בנוגע לציטוט - כן, זאת לדעתי התנהלות מטומטמת. זאת דעתי. מותר לי להחזיק בה. אני חושב שלאנצ'ר זה לאנצ'ר זה לאנצ'ר. אוהב? לא אוהב? בעיה שלך.

מותר לך להחזיק בדיעה על חשיבות הלאנצ'ר, אבל כשאתה בוחר בבורות ושם אצבעות באוזניים לגבי מה מקור העדפת הלאנצ'ר כפי שהיא מתבטאת בקהל הרחב, כאן אתה 'מאבד את הלגיטימציה' שלך להגיב בסרקסטיות ובציניות וביקורתיות וכיוצא בזה.

ציטוט מאת DrKeo

שוב, תענה לעניין, אם אני מעביר את כל הספריה שלך היום ללנצ'ר שהוא לא סטים, אתה קונה משחקים בסטים באופן קבוע?

אתה יודע, בסיס המשתמשים של סטים לא נגמר באנשים שנרשמו בין 2004-2010.

• From August 1, 2024, to August 1, 2025, Steam saw an average of 109,000 new buyers each day, making their first-ever purchase.

למה כל האנשים האלה, שאין להם ספרייה קיימת, לא 'משתקעים' בלאנצ'ר אחר?