סוף-סוף נושא רשמי! חיכיתי לזה 😃
הנה רשימת הספוקלציות המאוד לא educated שלי,אלא אם כן מתייחסים ל-Wccftech,Beyond3D ולת'רד החומרה ב-ResetEra כמקורות לימוד לגיטימיים 🙄
1. הפעם,אקס בוקס יקחו שוב את כתר הביצועים,אבל לא יהיה מדובר בפער משמעותי ואולי אפילו פחות מהפער בין הפס4 לוואן ואני צופה שהחומרה של שתיהן תהיה די דומה.
2. MS וסוני שתיהן ימשיכו עם AMD ובכל אחת מהקונסולות יישב APU,אני לא חושב שהם ילכו על שני צ'יפים נפרדים עד כמה שהייתי שמח לראות את זה קורה.
3. תמיכה מלאה של MS ב-BC: כל משחקי ה-360 ו-OG XBOX שהיו זמינים בדור הזה יהיו זמינים גם בדור הבא וכמובן משחקים מהדור הנוכחי יפעלו עם שיפורי ה-One X לאלו שקיבלו אותם על הקונסולה הבאה וכמו שקיאו אמר,תמיכה ב-4K/60 למשחקים עם dynamic res ו-unlocked framerate.
4. תמיכה של סוני במשחקי פס4 ופס2 (אני מדבר רק על אלו שנמכרים ב-PSN כרגע ופועלים עם האימולטור של הפס4,לא תמיכה גורפת)- אני לא רוצה לדמיין מצב שדבר כזה לא קורה,ולא נראה לי שסוני תעז,או שיש לה בכלל סיבה נורמלית,ואני באמת לא מחשיב רימאסטר פעם בחצי שנה/שנה, כסיבה טובה למנוע מלקוחות להוציא כסף על אלפי משחקים קיימים עם אפס,או די קרוב לאפס השקעה מצידם. יהיה לנו BC גם פה,אם כי מן הסתם לא דורות אחורה כמו MS,אין לי שום פנטזיות על תמיכה במשחקי פס3 שלא במסגרת PS NOW או משהו בסגנון.
5. משחקי 60fps כנראה יהיו נפוצים יותר,אבל עדיין נראה רוב של משחקים שרצים ב-30,כי גרפיקה מוכרת ואני לא רואה מצב שבו מפתחים לא ירצו לדחוף את המנועים שלהם קדימה,או להטמיע כל מיני שיפורים ב-AI,כמות אויבים על המסך ופיזיקה מתקדמת יותר רק בשביל להגיע ל-60fps,לפחות במשחקים לשחקן יחיד.
6. הדור הזה יהיה בעיקר אבולוציה של הדור הקודם,שום דבר קיצוני מבחינת חווית משתמש חדשה או איזה גימיק פיצ'ר כמו הקינקט. למרות הנתונים המאכזבים שסוני הציגה על ה-PS VR בכנס המשקיעים האחרון שלה,אני עדיין חושב שהם הולכים להשקיע עוד יותר בתחום הזה בדור הבא,עם headset חדש שישוחרר לא הרבה זמן אחרי ההשקה. לא ברור לי מה MS יעשו-אולי הם יצליחו לנצל את כל עניין ה-Mixed Reality ולהציע משהו שונה מסוני,אבל אחרי E3 לא נשמע לי ש-VR הוא משהו שבוער להם להיכנס אליו.
ועכשיו ל-specs שהייתי רוצה לראות במכונות החדשות,ובגלל שאני מאמין שהן יהיו מאוד דומות אני אכתוב כאן רק מפרט אחד:
CPU: מבוסס ZEN 2 (קיאו אל תגרום לי לפתח תקוות ל-ZEN 3 😃 ),אני רוצה לקוות שיהיה מדובר במעבד שולחני ולא משהו לניידים,בתקווה שבאיזור של הRYZEN 3700 העתידי כמובן עם clocks נמוכים משמעותית כדי לא לגרום לקונסולה לעלות באש..אני חושב משהו באיזור של בין 3.0-2.8 Ghz עם 8 ליבות.
GPU: אני לא משתגע על אומדן כוח פוטנציאלי של GPU בשימוש במספרי TF,כי אני יודע שהתמונה הרבה יותר מורכבת מזה,אבל זה מה שיש לי כרגע אז זה מה שתקבלו 😃
אם Navi הוא באמת ארכיטקטורה חדשה כמו שהשמועה האחרונה טוענת וסוני עובדים צמוד עם AMD עליו,אז אולי אנחנו באמת יכולים לצפות לרכיב ב-ballpark של 1080TI שבסוף 2020 ממש לא יראה כמו איזו מפלצת,אם כבר mid range סטנדרטי,כמו שה-7850 היה לפס4. אז אני מניח שאנחנו מסתכלים על 12-14TF,אולי עם תדר של 1.2GHZ בדומה ל-One X? מי יודע לאילו מהירויות יהיה אפשר להגיע ב-7NM..
RAM: הממ... האמת? נראה לי שאנחנו נראה 32GB RAM על רוחב פס 256bit משתי סיבות:
א. 16GB לא נשמע כמו מספר שמספיק לקפיצה משמעותית ומשהו שהמפתחות יהיו מסופקות איתו (ל-One X יש 9GB זמינים למפתחים ואנחנו רואים שאין שינוי משמעותי למעט טקסטורות וכו') ואני לא חושב שסוני ו-MS יטמיעו בקר זיכרון נפרד בשביל pool של DDR4 לצרכי OS,אני חושב שהם יעדיפו לשמור על גמישות ופשוט לשחרר למפתחים זיכרון עם הזמן,כמו שעשו בדור הזה.
ב.24GB היה נשמע לי כמו ה-magic number תקופה ארוכה,עד שקראתי כמה תגובות מחבר'ה שבאמת עושים רושם של מביני עניין ב-Era שטענו שהדבר יחייב את סוני ו-MS למספר צ'יפים קבוע על רוחב פס של 384-bit שלא יוכל להצטמצם בעתיד כדי לחתוך עלויות (הפס4 כלל בהשקה 16 צ'יפים וכיום המספר עומד על 8 בלבד). נכון,ל-One X יש קונפיגורציה עם רוחב פס 384bit,אבל זו קונסולה של 500 דולר ואני חושב ששתיהן הולכות להימכר ב-400.
אז מה אני חושב שיהיה: 32GB GDDR6 256-bit. אבל אני חייב לומר שזו כנראה הספקולציה שאני הכי לא בטוח בה.
עוד שטויות:
כונן UHD-כמובן,דיסקים עדיין יהיו כאן ב-2020.
HDMI 2.1- אנחנו אמורים לראות טלוויזיות עם הסטנדרט כבר שנה הבאה,ואני מקווה שעד סוף 2020 כל עניין ה-VRR כבר יהיה מסודר ונוכל להינות בדור הבא מחוויה עם הרבה פחות screen tear.
Wi-Fi 802.11ax-פשוט כי אני מוכה טראומה מה-WIFI הנוראי בדור הזה ואני רוצה לקוות ששתיהן יספקו רכיב אלחוט נורמלי בקונסולות הבאות.
וכמובן תמיכה בתקני ה-USB,BT וכו' העדכניים.
*אני חושב שבגלל שסוני יותר מושקעת ב-VR Gaming מ-MS,הם ישאפו לפשט את כל נושא החיבור של הקסדות ויטמיעו את הקופסא שאחראית על חלק מעיבוד התמונה בדור הנוכחי בתוך הקונסולה של הדור החדש,כך שנצטרך רק לחבר את הקסדה לשני חיבורי USB או משהו וזהו. VR אלחוטי מחוץ לתמונה כרגע.
ועכשיו לקונטרולרים: האמת? לא צופה שינוי משמעותי,נראה שבסך הכל גם סוני וגם MS נמצאות בנקודה מאוד טובה איתם בדור הזה ואני חושב שנראה בעיקר שיפורים כמו שיפורי ארגונומיה,חיי סוללה טובים יותר(סוני!!) ואולי משהו שיזכיר את ה-HD Rumble של ה-joy cons,אם כי ל-MS יש משהו דומה כבר בקונטרולר הנוכחי שלה. אני חושב שה-Touchpad של ה-DS4 יעוף בקונטרולר הבא כי ממה שהבנתי הוא הגורם העיקרי לחיי הסוללה האיומים של הקונטרולר הזה.
וזהו,בינתיים,אני בטח אחשוב על עוד נקודות בהמשך. כל כך כיף לספקלצ.