VOXELIM

נושא הדור הבא

נוצר ע"י DrKeo·18 ביוני 2018

5204 הודעות
LaskinLaskinElder

איך קאפקום היו ב״חובות של מליארדים״ במשך שנים, בלי להוציא קונסולה או לרכוש סטודיואים במאות מליונים, כשעלויות הפיתוח של משחקים היו בעבר קטנות בהרבה ממה שהם היום? אולי יש עוד הרבה הוצאות נלוות שלא נכנסו אליהן וזה לא פשוט כל כך ;)

חוץ מזה, אם סטארפילד לימד אותנו משהו, לא שהוא היחיד, זה כשמשחק יוצא שנים אחרי שהוא יצא כבר - הוא מוכר הרבה פחות טוב מאשר אם היה יוצא באותו יום לאותה פלטפורמה. יש גם את המשחקים של סוני במחשב ועוד מלא דוגמאות. אנשים לא מתלהבים מ״חדשות ישנות״. יש מקרים בהם זה כן עובד, נניח פורצה הורייזון לפס5, אבל לרוב זה משפיע מאוד לרעה על מכירות. לסמוך על זה לא יהיה רעיון טוב. הסיכון גדול יותר ממה שאתה מתאר.

לגבי מחיר המנייה כיום - אני חושב שזה נלקח בחשבון והעלייה של קאפקום בשנים האחרונות הייתה בהתאם להכרזות שנעשו וכעת אחרי ששיחררו את המשחקים השנים הבאות נראות קצת פחות חזק, ובמיוחד שמאנסטר האנטר האחרון מאכזב מבחינת כמות השחקנים והמכירות שם, אז אני מבין את הירידה דווקא. כשיהיו הכרזות מעניינות חדשות זה יעלה שוב, האמון בחברה והתוצרים שלה רק עלה, פשוט שנת 2027 יכולה להיות די ריקה. לפי השמועות יהיה CV וDMC אבל זה עוד לא הוכרז רשמית.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 23 באפריל 2026 בשעה 22:07
ציטוט מאת Laskin

איך קאפקום היו ב״חובות של מליארדים״ במשך שנים, בלי להוציא קונסולה או לרכוש סטודיואים במאות מליונים, כשעלויות הפיתוח של משחקים היו בעבר קטנות בהרבה ממה שהם היום? אולי יש עוד הרבה הוצאות נלוות שלא נכנסו אליהן וזה לא פשוט כל כך ;)

איך זה רלוונטי? יש לך דוח כספי, אתה יודע כמה הם מכניסים בשנה, אתה יודע כמה הם מוציאים ואפילו מפרקים את זה לכמה הם מוציאים על פיתוח משחקים. ההכנסות שלהם לא מבוססות נטו על להיות מפיצת משחקי וידאו, וכנ"ל על ההוצאות. וזאת בדיוק הסיבה שהסכומי הפסדים שרשמתי הם מוגזמים, כי גם אם הם יוציאו אפס משחקים עדין יהיו להם הכנסות ממקורות אחרים כמו מכונות פצ'נקו (וכמובן שלא סביר שהקונסולה והמשחקים שלה לא יכניסו כסף בכלל, אפילו הקונסולה הכי כושלת תמכור כמה מליוני יחידות).

ציטוט מאת Laskin

חוץ מזה, אם סטארפילד לימד אותנו משהו, לא שהוא היחיד, זה כשמשחק יוצא שנים אחרי שהוא יצא כבר - הוא מוכר הרבה פחות טוב מאשר אם היה יוצא באותו יום לאותה פלטפורמה. יש גם את המשחקים של סוני במחשב ועוד מלא דוגמאות. אנשים לא מתלהבים מ״חדשות ישנות״. יש מקרים בהם זה כן עובד, נניח פורצה הורייזון לפס5, אבל לרוב זה משפיע מאוד לרעה על מכירות. לסמוך על זה לא יהיה רעיון טוב. הסיכון גדול יותר ממה שאתה מתאר.

סטארפילד למד אותנו שמשחק meh שמקבל שם של משחק meh שמוכר meh על אקסבקוס ומאוחר יותר מקבל פורט meh - מוכר על הפלייסטיישן meh. ואו, שוק גדול. פורצה הורייזן 5 למד אותנו שמשחק מצליח יכול לצאת חצי עשור מאוחר יותר לפס5 ולמכור 5 מליון עותקים.

חוץ מזה לא מדובר ב"לסמוך על זה", עניין המכירת משחקים בלעדיים באיחור רק נועד להראות שגם אם יהיה כישלון, לא תהיה התרסקות אפוקליפטית כמו שאתה מתאר אלה הנחיתה תהיה יחסית רכה בזכות מחסנית של 10+ משחקים מוכנים לשחרר לכל פלטפורמות ולהפוך מידית את שנה הפיננסית בה הם פורשים מבלעדיות לסופר רווחית.

ציטוט מאת Laskin

לגבי מחיר המנייה כיום - אני חושב שזה נלקח בחשבון והעלייה של קאפקום בשנים האחרונות הייתה בהתאם להכרזות שנעשו וכעת אחרי ששיחררו את המשחקים השנים הבאות נראות קצת פחות חזק, ובמיוחד שמאנסטר האנטר האחרון מאכזב מבחינת כמות השחקנים והמכירות שם, אז אני מבין את הירידה דווקא. כשיהיו הכרזות מעניינות חדשות זה יעלה שוב, האמון בחברה והתוצרים שלה רק עלה, פשוט שנת 2027 יכולה להיות די ריקה. לפי השמועות יהיה CV וDMC אבל זה עוד לא הוכרז רשמית.

אין קשר למונסטר האנטר, הוא יצא בפברואר והירידה התחילה ביולי. ואגב הוא מכר ב-10 חודשים 10+ מליון עותקים אז לא בדיוק הכישלון שאתה מתאר. ביציאה שלו ובחודשים שעקבו אחריה המניה שלהם נסקה.

2027 לא ריקה בכלל, כרגע נשמע שיש להם DMC6, אחד משני רימייקים של RE (או 1 או CV, שניהם בפיתוח), מגהמן חדש וחבילת הרחבה נוספת ל-MH. חמישה משחקים, כנראה ששלושה מהם יחצו את ה-10 מליון יחידות. זאת שנה חלשה?

בכל מקרה קאפקום ידועים בהכרזות סופר קרובות לשחרור, לא תדע את כל הליינאפ שלהם ל-2027 עד ש-2027 תתחיל. בזמן הזה ב-2025 לא ידעת על אף משחק 2026 של קאפקום ובסוף יש להם את השנה הכי חזקה שלהם מזה שנים עם צפי הכנסות של 1.2 מליארד דולר.

LaskinLaskinElder

המשחקים שציינת וגם אני ציינתי - לא הוכרזו, הם בגדר שמועה. כשיוכרזו המניה תעלה קצת, גם כשישוחררו הנתונים הפיננסיים.

לגבי סטארפילד - די ברור שאם היה יוצא יחד עם המחשב והאקסבןקס הוא היה מוכר לפחות פי 5 יותר עותקים. ההייפ נשבר, אנשים יודעים עכשיו שהוא באמת meh, אבל אם היה יוצא בזמן רגיל אני לא חושב שיש בכלל ספק שזה היה נראה אחרת.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 24 באפריל 2026 בשעה 00:17
ציטוט מאת Laskin

המשחקים שציינת וגם אני ציינתי - לא הוכרזו, הם בגדר שמועה. כשיוכרזו המניה תעלה קצת, גם כשישוחררו הנתונים הפיננסיים.

כן, המשחקים לא הוכרזו אבל המדליפים שלהם אנשים שצודקים בייסיקלי 100% מהזמן. בכל מקרה כך או כך תדע את הליינאפ שלהם ל-2027 רק בשלב מאוחר יותר בשנה, כרגע רק מגהמן מאושר. להתחשב בזה שהיה להם ליינאפ טוב כמעט כל שנה מתחילת הדור, אני בטוח ש-2027 יהיה גם טוב, ביחוד אם הדליפות צודקות. ותמיד יש לקאפקום כל מני משחקים שלנו לא אכפת להם אבל יפן עפה עליהם, כמו איזה ספינאוף MH לסוויצ' 2 או משהו.

ציטוט מאת Laskin

לגבי סטארפילד - די ברור שאם היה יוצא יחד עם המחשב והאקסבןקס הוא היה מוכר לפחות פי 5 יותר עותקים. ההייפ נשבר, אנשים יודעים עכשיו שהוא באמת meh, אבל אם היה יוצא בזמן רגיל אני לא חושב שיש בכלל ספק שזה היה נראה אחרת.

היה מוכר פי 5? לא יודע. אבל אתה סומך על זה שאם הוא היה יוצא בשיגור, הם היו מצליחים "לעבוד" על אנשים לקנות אותו לפני שהם ידעו שהוא meh. אז סלח לי אבל זאת לא בדיוק מטפורה טובה למשחקי קאפקום. משחקי קאפקום אהובים מאוד על הקהל, וכנראה שמשחק אהוב כמו פורצה הורייזן 5 מיצג יותר למשחקים כמו DMC6 או RE10 (או מה שהקונסולה הזאת לא הייתה מקבלת) מאשר משחק meh כמו סטארפילד.

ShlomixShlomixWarrior

מה אם קאפקום היו מתמקדים קודם בצמיחה ורכישת אולפני AAA סטייל רמדי?
לאט לאט מרחיבים את ההיצע והפורטפוליו, לא רק מבחינה פיננסית נטו, אלא גם כדי לבנות קטלוג משחקים שמעיף מכשירים מהמדפים.

אחרי הרחבת ההיצע כמה שנים טובות, יהיה אפשר להתקדם לקונסולה או אפילו קודם להתחיל בקטן בדמות לאנצ'ר לPC.

מי יודע, אולי אפילו יהיו מחירי מציאה אחרי שמיקרוסופט תתייאש ותציע כמה מפיצות/אולפנים למכירה