VOXELIM

חדשות גיימינג שוטפות

נוצר ע"י bling·14 בנובמבר 2019

4902 הודעות
FantaFantaVeteran
ציטוט מאת DrKeo

דאבל פיין מפטרים 20% מהחברה. זה בהחלט היה צפוי להתחשב בזה שברגע שמיקרוסופט קנו אותם הם גדלו ליותר מ-100. זה מרתק לראות איך שברגע שקנו אותם הם יצאו במסע בזבוזים ורגע אחרי שהם חזרו לעצמאות הם נחתו במציאות.

Loading Bluesky post...

זה מעניין שכשהחברות הללו תחת שוגר דאדי כמו מיקרוסופט הן שופכות כספים על ימין ועל שמאל. כשמעיפים אותן כי הן מבזבזות הרבה כסף הם צועקים על קפיטליסטים חזירים וחמדנות. ואז כשהן עצמאיות שוב פתאום המציאות דופקת בדלת והן מתנהגות בדיוק כמו התאגיד כי המציאות היא המציאות.

לפחות הם נשארו קיימים

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 25 באוגוסט 2026 בשעה 02:35

Moon פותחים תת חברה חדשה בשם Moonities למשחקים קטנים יותר שהם מפיקים בתוך Moon. הראשון כבר חצי זמין, אפשר לשחק בו בחינם ל-10 שעות כאן.

המשחק הוא שילוב של sim city, מיינקראפט ו-civ. בנוסף יש להם בהפקה שני תת משחקים תחת ה-ip של no rest for the wicked, האחד הוא משחק השרדות והשני עדין לא נחשף.

DrKeoDrKeoSite Admin

דאבל פיין חוזרים לקיקסטארטר. הם מחפשים לעשות הרבה דברים שמתחילים ב-400K כדי לעשות את המשחק game jam הבא שלהם ונגמרים ב-100 מליון דולר כדי לעשות brutal legends 2.

LaskinLaskinElder

חחח, מאה מליון?

בתקציב הזה יוכלו להחזיר את אוזי לחיים :)

DrKeoDrKeoSite Admin

וגם את למי.

הם בטח יגיעו למליון או שניים. הלוואי ואיזה מיליארדר יחליט לזרוק עליהם 100 מליון רק כדי לראות את ברוטל לג׳נדס 2 קורה 😀

LaskinLaskinElder

רק שהפעם בתקווה לא יהיו קטעי ״אסטרטגיה״. שנאתי את זה בקודם. אני רוצה משחק אקשן נטו, אולי טיפה אלמנטים של RPG כי אי אפשר כבר בלי.

LaskinLaskinElder

דברים שראיתי עכשיו בטוויטר:

No Rest For The Wicked 1.0 נדחה מאוקטובר השנה, למרץ 2027

אחד המייסדים של Housemarque פורש מהסטודיו, לפי מה שאומר הוא הולך לחופשה ארוכה אחרי 33 שנים רצופות. יש מצב שקיבל בעיטה אחרי הכשלון המסחרי של סארוס, אבל מי יודע. תכלס זה פשוט ז׳אנר לא מאוד מסחרי, זה מה יש. סוני אשמה ששפכה עליו 80 מליון או משהו כזה, מדובר במשחק שלא צריך את זה.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 18:42

טוב מאוד שדחו את NRFTW בגלל שהוא חומר ל-GOTY ולצאת בתקופה הצפופה של סוף 2026 זה גזר דין מוות.

glass manglass manSage

כן לגמרי. NRFTW נראה בליגה משלו ואני גם לא רוצה למהר איתו.

במיוחד שיש לנו השנה לא רק את GTA 6 אלא גם את גרסת הבמאי של Dragon Dogma 2 שיש מצב שתצא מצוין ואני לא רוצה למהר עם NRFTW.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 02 בספטמבר 2026 בשעה 12:10

עיתון יפני מדווח שחברה פרטית זרה מעוניינת לקנות את סקוור-אניקס. לסקוור יש הגנה של Tier 1 בממשלה היפנית. שזו ההגנה הכי חלשה מפני רכישות זרות.

(לנינטנדו יש Tier 2 וSONY אגב יש Tier 3 שהוא הכי מחמיר)

אז כן הרוב מהמרים שהסעודים מאחורי זה מה שיהיה זוועה כי הם פשוט יהרסו את סקוור לחלוטין.

עוד הימורים של אנשים זה חברות ענק סיניות/סינגפוריות ודיסני.

אני מאוד מקווה שאם כבר חברה לא יפנית תקנה אותם זה יהיה דיסני. דיסני לא רק מבינים טוב מאוד איך סקוור עובדים בגלל KH הם גם יכולים לתת לIP של סקוור פוש גלובלי שהם כל כך צריכים/לעשות סרטים מושקעים על הIP וכו'. אמן שיקנו אותם לדעתי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 בספטמבר 2026 בשעה 00:39

דאבל פיין הגיעו ל-goal הראשון שלהם של 400K לעשות את Amnesia Fortnight 2026, ה-hackathon שבו למשך שבועיים כל החברה מתפצלת למיני צוותים ולבסוף משחק של מיני צוות אחד נבחר להכנס להפקה מלאה.

אגב גם נינטנדו עושים את זה. פשוט נינטנדו מוכשרים פי מליון מדאבל פיין ואצלם העשרות רעיונות שעולים ב-hackathon מוצאים את דרכם להיות בסיס של משחקים גדולים או כתת מכניקות לכל מני מריו אודסי למניהם. הם בונים ארגז כלים של מכניקות ורעיונות ומשתמשים בהם לכל רוחב החברה לאורך שנים.

הסרטון הבא יצר סערה קטנה כי זה נראה קצת כאילו טים שייפר זורק את אקסבוקס לפח שזה לא נחמד במיוחד להתחשב בזה שמיקרוסופט לא רק נתנו להם בחינם את כל ה-ip שלהם חזרה, כולל ה-ip שהם יצרו תחת אקסבוקס כמו Keeper, מיקרוסופט נתנו להם מליוני דולרים מתנה כדי שיהיה להם קצת כסף לרוץ איתו כשהם יוצאים בחזרה להיות אינדי. מיקרוסופט יצאו פה על גבול הפילונטרופים, הפרידה הכי יפה שתאגיד יכול לעשות, וטים שייפר מחרבן עליהם בסרטון. לא יפה.

בכלליות דאבלפיין תחת מיקרוסופט קבלו מליונים על מליונים, התרחבו בטרוף, ושרפו את כל הכסף של מיקרוסופט על פרוייקטים מאוד לא כלכליים וכמעט לא הפיקו כלום ב-7 שנים. שזה מאוד מעפן, ואפשר לראות כמה ההתנהלות שלהם הייתה לא סבירה עם הפיטורין הרחבים שטים עשה בשניה שהם השתחררו לעצמאות. מסתבר שזה לא כל כך מצחיק כשזה הכסף שלך.

InterAlInterAlVeteran

שם בארגז מעל הארון, למה לפח?

LaskinLaskinElder

שייפר קצת מלא בעצמו (נו פאן אינטנדד), הוא חושב שהוא מצחיק יותר ממה שהוא מצחיק והעובדה שמשחק המגדלור ומשחק החרסינה קיבלו ממנו אור ירוק אומר עליו די הרבה. אני מאוד מעריך את מי שהוא היה והתרומה שלו לז׳אנרים שממש אהבתי כילד, אבל אני כבר לא תופס ממנו היום כמישהו שיכול להוביל סטודיו בצורה רצינית, הוא הצטרף אצלי די מזמן ל״״אגדות״ אחרות שכבר אמרתי פה שחובת ההוכחה עליהם, אחרי שעברו יותר מדי שנים ללא הצלחה.

InterAlInterAlVeteran

psychonauts 2 היה לא רע...

LaskinLaskinElder

נכון, למרות שאישית לא הצלחתי לסיים אותו אם אני זוכר נכון והוא היה משחק שבא והולך כזה, אבל אם יעשו רק המשכים שלו אולי זה יהיה הדבר הנכון, כי IP חדשים פשוט לא הולך שם כבר יותר מדי זמן.

הם ניסו איזה 10 כאלה בעשור וחצי האחרונים ורובם משחקים שהיו אכזבות, בסך הכל.

InterAlInterAlVeteran
נערך לאחרונה: 03 בספטמבר 2026 בשעה 08:53

כן, אני מסכים. ולא רק בעשור האחרון. הם קיימים משנת 2000 ומלבד psychonauts 1/2 וכמה רימאסטרים לקלאסיקות לוקאסארטס (ואולי גם ברוטאל לג'נד ו-broken age פרק 1, אם אני נדיב), היבול שלהם לא משהו בכלל.

LaskinLaskinElder

אמן יחזרו לעשות משחקים כמו BROKEN AGE. לא שממש עפתי עליו, רחוק מזה, אפילו לא סיימתי את השני, אבל ככה הם בתקציב הנכון ועדיין יכולים להעביר את היצירתיות וההומור שלהם, ולפמפם משחקים בקצב, במקום לעבוד 5 שנים על משחק ובסוף הוא יוצא MEH.

glass manglass manSage

אני חושב שהבעיה של שייפר היא שהדבר שהוא הכי טוב בו זה קווסטים. וזה ז'אנר שיצא מהאופנה במיינסטרים.

שייפר ניסה להמציא את עצמו מחדש עם פסיכונאותס ב2005 כשמשחקי פלטפורמה עם EDGE היו הצעקה האחרונה, אבל גם אם פסיכונאוטס היה אחלה הוא לא בדיוק שם את העולם על fire.

אני מתכוון הוא יכול לנסות להסתגל לשוק ולעשות דברים כמו המשחקים של Telltalle שיושבים בול על הסגנון שלו. אבל הוא משום מה בוחר שלא לעשות זאת.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 בספטמבר 2026 בשעה 11:15

עדין לא שחקתי בקיפר אבל הוא נראה ממש טוב. הוא גם משחק קטן, לא בדיוק משהו שמתאים ל-scope של דאבל פיין בתקופת אקסבוקס כך שלא ברור לי מה הם עשו ב-5 שנים האחרונות.

וכן, שייפר לא עשה יותר מדי דברים טובים מאז ימי הזוהר של לוקאס ארטס. אם לחזור רגע לדיון על פיטר מולינו, אני חושב שפיטר מולינו עם אחוזי פגיעה הרבה יותר טובים משייפר שפעם היה מוציא פנינה אחרי פנינה אבל חוץ מאשר לכתוב טוב הוא לא יודע לעשות יותר מדי.

LaskinLaskinElder

גם לי KEEPER נראה ממש טוב, אבל לצערי הוא לא ממש טוב.

שיחקתי בו בשנה שעברה, הוא בסדר, לא יותר.

לגמרי משחק של 7.0 בתנאי שמוכנים להתעלם מהמגרעות שלו.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

גם לי KEEPER נראה ממש טוב, אבל לצערי הוא לא ממש טוב.

שיחקתי בו בשנה שעברה, הוא בסדר, לא יותר.

לגמרי משחק של 7.0 בתנאי שמוכנים להתעלם מהמגרעות שלו.

הייתי עושה לך לייק, אבל אולי צריך גם כפתור של פרצוף עצוב.

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 03 בספטמבר 2026 בשעה 12:42

כן, מולינו הרבה יותר מצליח לפגוע משייפר ואני מייחס את זה לשני דברים.

מולינו רוב הזמן יוצר בז'אנר הסימולציה/ניהול/אלוהות. נכון שהוא כל הזמן עושה רעיונות מטורפים שייחודים לו בז'אנר הזה ונכון שיש לו גם את פייבל

אבל בדרך כלל הוא מבין שהכוח שלו והייחוד שלו הוא בז'אנר הסימולציה/אסטרטגיה ומז'אנרים שחופפים אליהם ומשם הוא ממציא את עצמו מחדש כל פעם.

אז כן יש לו את פייבל אבל פייבל הוא לא בהכרח מהיצירות שהביאו לו את השם הגדול שלו, שהוא כבר עשה את פייבל הוא כבר היה ענק.

ועוד משהו זה פשוט מה שאמרת קודם, נדב. שייפר הוא כותב טוב שמעבר לזה לא יודע לעשות הרבה. מולינו הוא מתכנת מבטן ומלידה אז הוא חושב קודם כל על הגיימפלי מעל הכל. הוא לא צריך כמו מיאמוטו או שייפר לשאול מתכנתים אם הרעיון שהוא רוצה לבצע אפשרי, הוא מהניסיון שלו כמתכנת ואדם עם חשיבה ריאלית כבר יודע אם הרעיון שלו מעשי ואם הוא יכול לרוץ איתו.

זה הדבר הכי מצחיק בכל השקרנות הכפיתית של מולינו חחח הוא תמיד יודע שכל החארטות שהוא מבטיח לא באמת ניתנות לביצוע חחח.

DrKeoDrKeoSite Admin

דאבל פיין הקליטו את כל הפיצ'ים ושדרו את זה לייב (החל מדקה 15):

LaskinLaskinElder
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 04 בספטמבר 2026 בשעה 13:54

זה כנראה השוטר שמדברים עליו כבר שנים. פחות מעניין משמעותית מSC3, אבל תמיד כיף לראות משהו חדש ביקום.

אם זה SC3 אני מאבד את זה.

LaskinLaskinElder

שתי האופציות מגניבות בעיניי, רק שלא יעשו לSC מה שעשו לWC בשנים האחרונות