VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8413 הודעות
HypnoHypnoVeteran

ציטוט מאת DrKeo

תראה את מרת׳ון, המחשב הוא הסיבה היחידה שהמשחק הזה עדין פעיל. בפלייסטיישן לבד יש כנראה פחות מ-10K שחקנים פעילים בשעות השיא, אם הוא היה יוצא לפס5 בלבד המשחק היה כבר מת.

אתה מנפיץ מספר בלי שום תימוכין. ההערכה היחידה למספרי שחקנים יומיים היא מ Alinea:

לפי זה היו ~80K שחקני פלייסטיישן יומיים ביום האחרון שיש עליו נתונים. אז לבטח בשעות השיא זה היה יותר מ 10K CCU.
אם המשחק היה יוצא רק ל PS, אני מקווה שהיו משווקים אותו יותר טוב, בנוסף לתקציב שמותאם יותר לפלטפורמה אחת.

ציטוט מאת DrKeo

הצגתי קו אחיד, אני ליטרלי אומר אותו דבר שנים והראתי לך כמה וכמה ציטוטים לזה. על מי אתה מנסה לעבוד?

ציטוט מאת DrKeo

ציטוט מאת DrKeo

אגב שרייר אמר שוולברין כנראה לעולם לא יקבל גרסת מחשב. להבנתי הם פשוט לא רואים כסף ממשחקי סינגל למחשב, ההצלחות הגדולות היחידות היו הורייזן 1, days gone ו-gow 2018. כנראה בגלל סקרנות ראשונית של ״אני לא מאמין שיש משחקי פלייסטיישן במחשב״ שעברה די מהר.

ואפילו אם זה היה רווחי, הם כנראה הבינו שברגע שהמשחקים שלהם במחשב אין סיבה לגיימר שיש לו PC סביר לקנות פלייסטיישן.

ציטוט מאת DrKeo

ציטוט מאת DrKeo

על פי רוב המקורות שדברו על זה סוני כבר הורידה את הגז מגרסאות מחשב, אנחנו 2 אם לא 4 שנים מהדור הבא שבו מיקרוסופט תהיה עם קונסולת PC שתריץ משחקי סוני דרך סטים. אין סיבה להפסיק עכשיו אם הבעיה היא עוד 4 שנים, אם בכלל תהיה בעיה כי אלוהים יודע מה תהיה האסטרטגיה של מיקרוסופט עוד שבוע. חוץ מזה לסוני יפן אין שום כוח, כל הכוח של פלייסטיישן יושב בקליפורניה היום.

הסיבה שסוני עוצרת את יוזמת הPC היא שהמשחקים שלה פשוט לא מוכרים שם טוב (חוץ מאשר בהתחלה כשהייתה התלהבות שמשחקי פלייסטיישן מגיעים למחשב), זה פשוט לא שווה את הנזק.

זה לא קו אחיד.

אין סיבה לגיימר עם PC סביר לקנות את הקונסולה ברגע שהמשחקים זמינים על המחשב - ממשיך להיות נכון גם דרך לאנצ'ר.
סוני עוצרת גרסאות למחשב כי הם לא מוכרים טוב - הם ימכרו פחות אם הם זמינים רק על הלאנצ'ר.
זה לא שווה את הנזק - אותו 'נזק' ממשיך להתקיים כך או כך. ה 100% קאט לא הולך לכפר על כל ה'נזק' שאתה מטיף לו שנים.

ובגלל שזה לאנצ'ר של סוני שיציע המשכיות של החוויה בין הקונסולה למחשב, זה יקרוץ עוד יותר לשחקנים שאת מירב הגיימינג שלהם עושים על הקונסולה - אז הם יתחילו ל'טעום' מהחוויה של המחשב על הלאנצ'ר של סוני, זמן המשחק שלהם על המחשב יגדל, מתישהו ירצו לשחק את פורטנייט על המחשב ויתקינו EGS, מתישהו יתקינו סטים בשביל עשרות המשחקים שלא יהיו זמינים על הלאנצ'ר של סוני ועל ה PS5.

כרסום מתמשך ב playtime ו ב spending על הקונסולה - גולת הכותרת של סוני.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 במרץ 2026 בשעה 15:27
ציטוט מאת Hypno

אתה מנפיץ מספר בלי שום תימוכין. ההערכה היחידה למספרי שחקנים יומיים היא מ Alinea:

לפי זה היו ~80K שחקני פלייסטיישן יומיים ביום האחרון שיש עליו נתונים. אז לבטח בשעות השיא זה היה יותר מ 10K CCU.
אם המשחק היה יוצא רק ל PS, אני מקווה שהיו משווקים אותו יותר טוב, בנוסף לתקציב שמותאם יותר לפלטפורמה אחת.

בטבלה שלך המספר שחקנים היומי במחשב הוא בערך פי 6 ממספר השחקנים בשעות השיא במחשב בסטים ביום המקביל. כלומר אם המספר פה מראה שהפס5 בסביבות ה-70K שחקנים יומיים, זה אומר שבשעות השיא הפלייסטיישן בהחלט סביבות 10K, אולי 8K, אולי 15K אם נהיה נדיבים. גם כלל האצבע של ״שיא השחקנים של כל הזמנים כפול 10״ אומר ששיא השחקנים של מרתון אי פעם על הפס5 היה 20K. אז מה הוא היום? בטוח שלא 20K. וזה לא באמת רלוונטי אם עכשיו יש שיא יומי של 8K או 15K, מספרים פתטים לפרוייקט של מאות מליונים, מספרים של משחק שיש לו שבועות לחיות. וזה עוד כשיש להם פי 5 יותר שחקנים שמעבים להם את חווית המולטי ועושים אותה טובה יותר, כמה שחקנים היו שורדים עם רמת match making ותורים ארוכים לפני כל משחק? אם היו אך ורק 10K-15K שחקנים במשחק שכזה שדורש 18 שחקנים פר משחק, המשחק כבר היה נקבר.

כלומר, אתה מבין שהגרף שלך רק מוכיח כמה סוני צריכה מולטיפלטפורם כדי ש-GAAS יצליח, נכון? למשחק יש 350K משתמשים ורק 70K הם בפלייסטיישן. זה לא שהם יאבדו 10% מהמשתמשים אם הם יהיו בלעדיים, מדובר ב-80% מהבסיס שחקנים.

ציטוט מאת Hypno

זה לא קו אחיד.

אין סיבה לגיימר עם PC סביר לקנות את הקונסולה ברגע שהמשחקים זמינים על המחשב - ממשיך להיות נכון גם דרך לאנצ'ר.
סוני עוצרת גרסאות למחשב כי הם לא מוכרים טוב - הם ימכרו פחות אם הם זמינים רק על הלאנצ'ר.
זה לא שווה את הנזק - אותו 'נזק' ממשיך להתקיים כך או כך. ה 100% קאט לא הולך לכפר על כל ה'נזק' שאתה מטיף לו שנים.

ובגלל שזה לאנצ'ר של סוני שיציע המשכיות של החוויה בין הקונסולה למחשב, זה יקרוץ עוד יותר לשחקנים שאת מירב הגיימינג שלהם עושים על הקונסולה - אז הם יתחילו ל'טעום' מהחוויה של המחשב על הלאנצ'ר של סוני, זמן המשחק שלהם על המחשב יגדל, מתישהו ירצו לשחק את פורטנייט על המחשב ויתקינו EGS, מתישהו יתקינו סטים בשביל עשרות המשחקים שלא יהיו זמינים על הלאנצ'ר של סוני ועל ה PS5.

כרסום מתמשך ב playtime ו ב spending על הקונסולה - גולת הכותרת של סוני.

ברור שזה קו אחיד, שני הציטוטים שצטטת אומרים ליטרלי אותו דבר - להוציא משחקים למחשב פוגע ב-ecosystem של סוני. לא ברור לי מה אתה רוצה.

מעולם לא אמרתי שסוני צריכה ללכת למחשב, אמרתי שאם כבר היא הולכת למחשב, לאנצ׳ר זאת הדרך היחידה שהיא הגיונית.

אם גיימר PC קונה את המשחקים בסטים סוני מקבלת 70% מההכנסות, ואולי הם מוכרים יותר עותקים (ואני אומר אולי כי המשחקים שלהם לא מוכרים טוב בסטים ממילא).

לעומת זאת בלאנצ׳ר:

1. סוני מקבלת 100% מההכנסות.

2. השחקן בונה ספריית פלייסטיישן.

3. יש לשחקן רשימות חברים והוא רואה במה הם משחקים בפלייסטיישן (ואולי זה משחק שלא זמין לו ועושה לו FOMO?).

4. השחקן משיג טרופיז שלא מעט אנשים מפתחים אליהם אובססיה.

5. השחקן כנראה יוריד בשלב כלשהו את האפליקציה של פלייסטיישן לניידץ

6. סוני מונעת את אפקט ה״אני אחכה שהמשחק יצא בסטים עם RT״. אם ביום שתצא גרסת המחשב תקבל אותה בחינם, אתה לא צריך להמתין.

כלומר אם סוני מוציאה משחקים בלאנצ׳ר במחשב היא גם עושה יותר כסף פר שחקן (המשחק צריך למכור בסטים 43% יותר רק כדי להכניס כמו המכירות של הלאנצ׳ר) וגם מכניסה את השחקן עמוק לתוך הecosystem שלה מה שיעודד אותם להיות לקוח פלייסטיישן בעתיד.

וכמובן שכל זה הוא בתנאי שסוני רוצה להוציא משחקים למחשב. כי קונספטואלית לשים את המשחקים שלך במקום שאומר שאף אחד לא צריך לקנות את הקונסולה שלך הוא קונספט מסוכן. ברגע שאתה מוציא את המשחקים שלך למחשב אתה מסתכן בלאבד את שחקנים שלך למחשב.

אני לא מבין מה הויכוח פה בכלל, העמדה שלי סופר ברורה כבר שנים. בלעדיים בלעדיים בלעדיים, אם יש לך אקו-סיסטם לתחזק אז בלעדיים הם אחד הגורמים הכי חשובים שאתה צריך כדי לתחזק אותו. לא היחיד, אבל אחד החשובים ביותר. היוצא מן הכלל היחיד לחוק הזה הוא משחקי GAAS כי אם אתה רוצה להרים הצלחת GAAS, אתה רוצה כמה שיותר משתמשים day one. אפשר להסתכל על משחקי GAAS כמעט כמו מיני-אקו-סיסטם משלהם. ברגע ששאתה מבסס משחק GAAS, אז אתה יכול לנצל את המצב ולעשות פעולות שיגרמו לגרסת הפלייסטיישן להיות העדיפה ואולי להמיר כמה שחקנים לקנות פלייסטיישן.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 07:08

סעמק! מדגדג לי לקנות פרו עכשיו, לפני שהמחיר קופץ משמעותית בעוד 3 ימים

אחרי עליית המחיר בטח אוכל למכור את הפס5 שלי באיזה 1500 ש״ח, מה שאומר להוסיף 1500 ש״ח אם אני קונה עכשיו פרו.

אני יודע שזה לא הדבר הנכון לעשות כי הפס6 תצא עוד לא הרבה זמן, ומצד שני היא יכולה להדחות גם לעוד שנתיים וחצי מהיום, וזה אומר להתפשר על הגדרות בהרבה משחקים, או לא כל כך הרבה אבל מספיק לי GTA6 שיראה הרבה הרבה יותר טוב עם PSSR מאשר על גירסת הבסיס, אם מסתכלים על RE9 כדוגמא מייצגת (וההבדלים יכולים אפילו להיות משמעותיים הרבה יותר עד אז).

כמובן שיש לי גם את יוטיי, וולברין וסארוס, ויש את אינטרגלאקטיק ועוד שכבר יהיו קרוב יותר להשקה של הפס6, אבל תכלס בעיקר מדובר בGTA6.

אני כל כך לא רוצה לתת לסוני את הכסף כי לא מגיע להם… אבל תחושת הפספוס של RT ו-60 פריימים אולי בחלק מהמשחקים בעבור איזה 1500 שח תאכל אותי :/

KlaymanKlaymanSage

הקשבתי וממש מעט צפיתי ב preview של סארוס, נשמע מעולה! בסבירות גבוהה אקנה בהשקה.

idanidanVeteran
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 09:08
ציטוט מאת DrKeo

מן הסתם אם מיקרוסופט הייתה מתחרה חזקה לא היינו במקום הזה בשום מובן. הייתה תחרות מחירים בין הקונסולות, היה על סוני לחץ להוציא משחקי צד א׳ טובים במקום GAAS כל היום והיה עליה לחץ לעשות כל משחק צד א׳ הכי דור הבא שהם יכולים רק כדי לעשות 1up למיקרוסופט. אבל אנחנו לא שם, סוני מונופול וסוני השחצנית זה סוני השחצנית. ומה שהכי מדהים הוא שלוקח לסוני תמיד רק 3-4 שנים לעבור ממצב סוני המגניבה לסוני השחצנית, כל מה שהם צריכים זה למכור כמה קונסולות ובום, המצב מופעל.

אתם צודקים לגבי השאר, gaas, בלעדיים וכל זה, אבל המחירים לא קשורים ל arrogant סוני לדעתי.

מיקרוסופט כבר העלתה את המחיר של ה Series X ל 650$ ואת המחיר של הגרסה עם 2TB ל 800$, אז אפשר אולי לטעון שאם היו יותר תחרותיים הם היו מוכנים לאכול את ההפסד ולסוני לא הייתה ברירה לאכול גם. אבל זה לא העיקר כאן, המצב של השוק בעקבות המרוץ ל AI באמת על הפנים. זה לא רק המחירים של הראם, גם המחירים של SDD הכפילו או שילשו את עצמם וממשיכים לעלות.

במצב העניינים הנוכחי אם הפס6 תעלה 750$ (עם 1TB, הם לא יכולים להרשות לעצמם יותר) סוני עדיין יצטרכו לסבסד את הקונסולה.

LaskinLaskinElder

טוב, איכשהו מצאתי קונה ב-1500 ממש מהר :)

ופרו חבר שלי מארגן לי ב-2700 (חדש כמובן) אז להוסיף 1200 ש״ח כשאני כנראה בקלות אוכל למכור אותו ב-2500 ש״ח בעוד שנה וחצי בערך - נשמע לי כבר כמו החלטה נכונה

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 12:27
ציטוט מאת Klayman

הקשבתי וממש מעט צפיתי ב preview של סארוס, נשמע מעולה! בסבירות גבוהה אקנה בהשקה.

כן, הוא נראה מדהים. אני בהחרשת מדיה עד שהוא יוצא 😀

ציטוט מאת idan

אתם צודקים לגבי השאר, gaas, בלעדיים וכל זה, אבל המחירים לא קשורים ל arrogant סוני לדעתי.

מיקרוסופט כבר העלתה את המחיר של ה Series X ל 650$ ואת המחיר של הגרסה עם 2TB ל 800$, אז אפשר אולי לטעון שאם היו יותר תחרותיים הם היו מוכנים לאכול את ההפסד ולסוני לא הייתה ברירה לאכול גם. אבל זה לא העיקר כאן, המצב של השוק בעקבות המרוץ ל AI באמת על הפנים. זה לא רק המחירים של הראם, גם המחירים של SDD הכפילו או שילשו את עצמם וממשיכים לעלות.

במצב העניינים הנוכחי אם הפס6 תעלה 750$ (עם 1TB, הם לא יכולים להרשות לעצמם יותר) סוני עדיין יצטרכו לסבסד את הקונסולה.

זה נכון שמחירי רכיבים עלו, אבל העלאה של המחיר של הפורטל מחשידה, אין בה SSD והזיכרון בה קטן וזול. אקסבוקס קבלו אולטימטום של 30% רווח, כשהם הטיסו את המחיר למעלה אני משער שזה גם שכלל רווח פנימה.

ההרגשה היא שסוני גם מנצלת את המצב בנוסף לעליה. הרי אם היא מחפשת רק לכסות הפסדים, למה הפורטל עלתה במחיר? למה הפלייסטיישן עדין זולה בארה״ב למרות המכסים?

ציטוט מאת Laskin

טוב, איכשהו מצאתי קונה ב-1500 ממש מהר :)

ופרו חבר שלי מארגן לי ב-2700 (חדש כמובן) אז להוסיף 1200 ש״ח כשאני כנראה בקלות אוכל למכור אותו ב-2500 ש״ח בעוד שנה וחצי בערך - נשמע לי כבר כמו החלטה נכונה

תתחדש לסקין. קצת מוזר לעשות את זה שנה וחצי אחרי שהיא יצאה ושנה וחצי לפני שהפס6 יוצאת אבל כל אחד והחלטותיו 😬

LaskinLaskinElder

תודה!

כלכלית זה משתלם לי מאוד, במקרה… כמעט רווח כשחושבים על זה, אם המחיר יישאר גבוה.

אבל הפחד מביצועי GTA ועליית המחירים דחפו אותי לזה

מי יודע, אולי אקבל אפילו מצב 40 פריימים

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 17:57

להוציא 1000+ שקל בשביל GTA6 זה מרשים, ביחוד שיש מצב שהמשחק ידחה ל-2027 ויצא אחרי שהפס6 כבר תוכרז. חשבתי הרבה פעמים לקנות פרו, אבל גם כשבחנויות יבוא מקביל התחילו למכור אותה ב-2800 לא הצלחתי להצדיק את זה כשב-99% מהמשחקים אפילו לא רואים הבדל. עכשיו עם PSSR2 זה נעשה יותר קורץ, אבל הפס6 כל כך קרובה שאני פשוט לא מסוגל. כלומר בזמן הזה שנה הבאה כבר נהיה אחרי ההכרזה שלה.

יש לי 4080, אני כנראה במצב טוב מהפס6, אז אני יכול להתאפק 😬

LaskinLaskinElder

לא רק בשביל GTA אבל בהחלט בעיקר…

זה שילוב של כמה דברים:

סוני מפסיקים להביא משחקים למחשב, אז למשל יוטיי וסארוס - אין מה להמתין יותר, ותכננתי לשחק ביוטיי במחשב כמו שאתה יודע כדי לא להתפשר ולבחור בין RT ל-60 פריימים, גם עם סארוס הייתי ממתין למחשב, גם אולי וולברין… תלוי כמה טוב יתברר כשיצא.

ובאמת עד לפני שנייה לא היה הבדל גדול אבל העניין של הPSSR2 גורם לי להבין שכנראה יהיה הבדל מאוד משמעותי בGTA ואם אמתין עוד 3 ימים והלאה - אני מפספס פה עוד אלף שח ולא הייתי עושה את זה במחיר הזה והייתי מתבאס על איך שאני משחק בו.

דבר שלישי אני עם הפס5 מההשקה והצלחתי למצוא קונה ב-1500 שח, אם הייתי ממתין עד הפס6 כנראה לא אמצא קונה כזה אלא קרוב יותר ל-500 שח, והפס5 פרו שלי (כבר לקחתי אותה ואני מתקין כעת) תהיה שווה בטח קרוב לכפול מה-1200 שעכשיו שמתי, כשהפס6 יצא, אז כלכלית אני בחישוב הזה בערך לא מוציא כסף. בגלל עליית המחיר קפצתי על זה. זה הכל היה תלוי בקונה לפס5 שלי, ומצאתי ממש מהר למזלי.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 21:05

בנוגע למשחקים עתידיים, הבעיה העיקרית של הפס5 פרו היא שבנגידו לפס4 פרו שהייתה חזקה פי 2.5 ונתנה בוסט מאוד גדול לא משנה באיזה משחק, הפס5 פרו חזקה מהפס5 רק ב-30% כך שההבדל הכמעט יחיד הוא PSSR. אבל כמעט אף משחק לא משתמש ב-PSSR, וברוב המשחקים גרסת הפרו כמעט לא מורגשת. זאת הסיבה שלא קניתי פרו עד עכשיו. עכשיו שיש PSSR2 אני בטוח שיותר משחקים ישתמשו בזה, הבעיה היא שיש לסוני אולי 2-3 משחקים מעניינים עד סוף הדור וכמובן את GTA6. אז אני פשוט לא רואה את עצמי קונה קונסולה שמשדרגת רק משחקים בודדים וברמה שהיא לא מרשימה במיוחד.

אם יהיה לי ממש אכפת מהביצועים של GTA6, כנראה שפשוט אחכה 12 חודשים לגרסת המחשב. ובנוגע למשחקים של סוני, חוץ מסארוס מה בכלל יוצא להם השנה? וולברין? עד שיגיע משחק סוני מעניין הפס6 כבר תוכרז ואני אשרוד להמתין 3 חודשים עם אינטרגלקטיק. ואגב אנחנו כבר יודעים ש-GTA6 רץ בטריילרים ב-30fps ב-1440p עם RT השתקפות ו-RT GI. אז לדעתי מה שתקבל ב-GTA6 זה תמונה קצת יותר חדה, הגרסת בסיס נשמעת ממש פצצה. ואגב, GTA5 מעולם לא קבל גרסת פס4 פרו, אני לא חושב שזה יקרה אבל אי אפשר לדעת, תמיד יכול להיות שהם לא יטרחו לעשות אחת.

בצד הפיננסי לא צריך להמציא תירוצים, אתה בסוף מוציא כסף כדי לקנות את הפרו, שזה אחלה אבל לא צריך לחיות בסרט שאיכשהו אתה מחזיר כסף או break even. כשהפס6 תצא יפסיקו ליצר את הפרו והמחיר שלהן יצנח לרצפה בדיוק כמו של הפס5, זה מה שקורה תמיד. כרגע בפייסבוק מרקטפלייס מכשירי פס4 ומכשירי פס4 פרו עולים אותו דבר, אין באמת ערך לפרו כשהקונסולה הבאה יוצאת כי מי שקונה פלייסטיישן דור קודם זה לא אנשים שמעניין אותם להיות בטופ, האנשים האלה קונים פס6 וכנראה קנו כבר פס5 או פס5 פרו לפני שנים. הערך לשדרוג רזולוציה בשוק יד שניה כשמתחלף הדור הוא אפסי, אולי 100 שקלים אם נהיה נדיבים.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 21:37

אם GTA6 לא ישתמש בPSSR2 אז זה יהיה מהלך מטופש מבחינתי, על זה אין ספק :)

אבל כנראה שהוא כן ישתמש, ומאחר ומה שראינו מGTA היה לפני ענייני הPSSR - אני מקווה שזה יאפשר למשחק להגיע ל-40 יציב במקום 30. זה אפשרי. הלוואי. אבל אם לא אז לפחות תהיה תמונה נקייה יותר והרבה יותר RT וכד.

לגבי הצד הפיננסי - אני לא מסכים איתך. ״זה מה שקרה תמיד״ נכון ללפני מצוקת הזכרונות וכו. המחירים בדור הזה רק עולים, זה משהו שמעולם לא היה. בכל דור אחר לא הייתי מוכר את המכשיר השקה שלי בשלב הזה של הדור במחיר כזה. הפס6 יכול לעלות בהשקה גם 700-800 יורו ואנשים כנראה ישמחו לקנות פרו ביותר מאלפיים שח. אבל בוא ננעץ את ההודעה ונראה איך היא התיישנה כשיגיע הרגע, אני מהמר על Break Even במקרה הגרוע ביותר. לגבי פרו או רגיל - צריך לזכור שהרגיל שלי היה עם איזה 800 ג׳יגה, פה יש גם את עניין ה-2 טרה, זה יהיה שווה יותר. אבל עיקר ההבדל היה שאם ירצו לקנות פס5 כלשהי - ה״שמנה״ שהייתה לי תהיה הכי פחות אטרקטיבית, גם בגלל הנפח של האחסון וגם בגלל הסלים.

InterAlInterAlVeteran

שחק ב-gta6 ותמכור. problem solved.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 23:19

אחרי שיוכרז הפס6 וכמה משחקים עבורו - אשקול האם אני מוכר לפי שיוצא וממתין עם המשחקים שנותרו לי עד אז, ואם יש בלעדיים מוחלטים עבורו בכלל, או שזה לא מספיק מעניין ואני ממתין כמו שעשיתי בדור הפס4, שם המתנתי עד הפרו, גם אם לא עד שיצא פרו אלא אולי תהיה רגיעה במחירים המטורפים.

אני גם מניח שבערך בעוד שנה מהיום נוכל לנחש עם הרבה יותר מידע, אם הפס6 תצא באמת בסוף 27 או ב-28 והלאה. יש הרבה דברים שיכולים לדחות את השיגור שלה בשנה+

אבל מה שאתה מציע פה הוא בהחלט אופציה מאוד הגיונית.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

אם GTA6 לא ישתמש בPSSR2 אז זה יהיה מהלך מטופש מבחינתי, על זה אין ספק :)

אבל כנראה שהוא כן ישתמש, ומאחר ומה שראינו מGTA היה לפני ענייני הPSSR - אני מקווה שזה יאפשר למשחק להגיע ל-40 יציב במקום 30. זה אפשרי. הלוואי. אבל אם לא אז לפחות תהיה תמונה נקייה יותר והרבה יותר RT וכד.

אני בספק ש-GTA6 לא ישתמש בפרו, כלומר ב-PSSR, אבל יש תקדים עם 5. אני מאוד בספק אם רוקסטאר יעשו דברים יחודיים לפרו חוץ מאשר הבוסט רזולוציה, מדובר בקונסולה שיש אולי ל-10 מליון אנשים, אני לא חושב שהמאמץ שלהם ישב שם. אם הייתי צריך לנחש, GTA6 יהיה עם מצב אחד שהוא 30fps בבערך 1440p עם RT השתקפות ו-RT GI וגרסת הפרו תהיה בול אותו דבר עם PSSR2 שיוצר תמונה חדה יותר. זה ההימור שלי.

ציטוט מאת Laskin

לגבי הצד הפיננסי - אני לא מסכים איתך. ״זה מה שקרה תמיד״ נכון ללפני מצוקת הזכרונות וכו. המחירים בדור הזה רק עולים, זה משהו שמעולם לא היה. בכל דור אחר לא הייתי מוכר את המכשיר השקה שלי בשלב הזה של הדור במחיר כזה. הפס6 יכול לעלות בהשקה גם 700-800 יורו ואנשים כנראה ישמחו לקנות פרו ביותר מאלפיים שח. אבל בוא ננעץ את ההודעה ונראה איך היא התיישנה כשיגיע הרגע, אני מהמר על Break Even במקרה הגרוע ביותר. לגבי פרו או רגיל - צריך לזכור שהרגיל שלי היה עם איזה 800 ג׳יגה, פה יש גם את עניין ה-2 טרה, זה יהיה שווה יותר. אבל עיקר ההבדל היה שאם ירצו לקנות פס5 כלשהי - ה״שמנה״ שהייתה לי תהיה הכי פחות אטרקטיבית, גם בגלל הנפח של האחסון וגם בגלל הסלים.

כמובן שאף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה, יכול להיות שהפס6 תעלה 1000$ או לא יודע מה. אבל מי שקונה פלייסטיישן יד שניה 8 שנים אחרי שיצאה הפס5 זה לא אנשים שמחפשים 2TB או ״פרו״. לך לאתרי יד2 עכשיו ותראה שזה לא משנה אם יש לפס4 512GB או 2TB, אם זאת פרו או לא פרו, כולן נמכרות במחירים מאוד דומים ובהפרשים של אולי 100 או 200 שקל.

לא ברור לי מי האדם שחושק בפס6, אבל היא יקרה אז הוא קונה פס5 פרו. למה שמישהו ששיך קבוצת ה-early adaptors וכנראה קנה פס5 יחסית מוקדם ואולי אפילו שדרג לפרו בשלב כלשהו יתעניין בלקנות פרו.

בכל מקרה תמיד אפשר לסמן ולזכור את הדיון הזה בעתיד 😬

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 29 במרץ 2026 בשעה 23:42

אני מוכן להתערב שתהיה כן רזולוציה גבוהה יותר וRT טוב יותר, אבל נראה.

הכי מעניין אותי מצב 40 פריימים, אני לא בונה עליו אבל יש מצב, אם הפס5 הרגילה לא יורדת מ-30.

אגב, יש לי רעיון נחמד לווקסלים 2.0 - תזכורת על הודעות מסוימות שקופצת בתאריך מסוים! נניח את ההודעה הקודמת לסמן כך שתקפוץ לי תזכורת בנובמבר 2027 :)

ואם כבר בנושא רעיונות לפורום - יש פה אופציה לעשות ״סקר״? זה יכול לעזור להתערבויות אבל גם בכלל יכול להיות נחמד. לא זוכר אם כתבת על זה משהו בשדרוגים הקיימים/עתידיים

עריכה:

אני רואה אופציית תיוג שלא שמתי לב אליה שיכולה לענות על עניין התזכורת - חלקית. אפשר אולי רק להוסיף לה תאריך שיזכיר בנוטיפיקציות, אם זה לא מורכב.

DrKeoDrKeoSite Admin

י

ציטוט מאת Laskin

אני מוכן להתערב שתהיה כן רזולוציה גבוהה יותר וRT טוב יותר, אבל נראה.

הכי מעניין אותי מצב 40 פריימים, אני לא בונה עליו אבל יש מצב, אם הפס5 הרגילה לא יורדת מ-30.

לא תהיה רזולוציה גבוהה יותר, יהיה PSSR2, וכן אני גם די בטוח שזה יהיה, רק ציינתי שיש סיכוי קל שהם לא יתמכו בפרו כמו שהם לא תמכו בGTAV. בנוגע לעוד RT, אני לא בטוח מה זה אומר. אפקט RT נוסף? על זה אני מוכן להתערב, לדעתי לא יהיה. להרים איכות באפקטי RT הקיימים? זה לגמרי יכול לקרות.

ציטוט מאת Laskin

אגב, יש לי רעיון נחמד לווקסלים 2.0 - תזכורת על הודעות מסוימות שקופצת בתאריך מסוים! נניח את ההודעה הקודמת לסמן כך שתקפוץ לי תזכורת בנובמבר 2027 :)

ואם כבר בנושא רעיונות לפורום - יש פה אופציה לעשות ״סקר״? זה יכול לעזור להתערבויות אבל גם בכלל יכול להיות נחמד. לא זוכר אם כתבת על זה משהו בשדרוגים הקיימים/עתידיים

עריכה:

אני רואה אופציית תיוג שלא שמתי לב אליה שיכולה לענות על עניין התזכורת - חלקית. אפשר אולי רק להוסיף לה תאריך שיזכיר בנוטיפיקציות, אם זה לא מורכב.

יש לך סימן של סימניה מתחת לכל הודעה, אתה יכול לשמור, לשים עליה תגים וגם לכתוב עליה הערה. תזמון עם תזכורת יכול להיות נחמד, אולי אני אוסיף את זה.

בנוגע להתערבויות, כבר סיימתי לבנות את המערכת התערבויות החדשה, היא הפיצ׳ר הכי גדול שבנתי מזה לא מעט זמן כי היא מפוצצת לוגיקה. אחרי שאני אשגר אותה מתישהו מחר, לאט לאט נבין מה חסר בה או מה לא עובד בה טוב ונשפר אותה.

LaskinLaskinElder

נשמע מעולה!

וכן, אני מדבר על פירוט גבוה יותר בRT, איכות גבוהה יותר וכו' אבל יכול להיות גם 40 פריימים. אני מתפלל לזה

bozemanbozemanAdmin

טוב - עדכון לגבי מספר שחקנים בדסטיני. @DrKeo

עד עכשיו כל הדיווחים על "כמות השחקים בדסטיני היא בקושי 5K ביום! זה לא מחזיק משחק אפילו בשביל לקנות חלב!" כנראה הרבה פחות מבוססים ממה שחשבנו.

הנתונים האלו מבוססים על נתוני סטים ואקסטרפולציה מהם. הבעיה? יש עוד פלטפורמות (לא רק קונסולות, גם החנויות של ווינדוס ואפיק) ושם בהחלט יכול להיות שיש הרבה יותר שחקנים. (זה קצת בניגוד למרתון, ששם 80% הם במחשב).

עכשיו למעשה יודעים שהנתונים האלו לא נכונים. למה? כי למעשה באנג'י מייצרת קובץ כל פעם ששחקן מתחיל פעילות במשחק - וכוללת בקובץ את מזהה השחקן, פלטפורמה, איזו פעילות וכו'. הקבצים האלו ניתנים לקריאה ע"י הAPI ולניתוח.

כלומר למעשה, ניתן לדעת באופן מדוייק כמה שחקנים יש בדסטיני כל יום, אילו פלטפורמות ועוד.

האתר הזה עושה בדיוק את זה: https://popularity.report/

אז לדוגמה, ממוצע השחקנים הייחודיים שעשו פעילות כלשהי (יותר מרק לוגין!) בדסטיני ב-60 יום האחרונים הוא לערך 200,000. הרבה יותר מ-10K שדיברו עליו.

הנה גם חלוקת הפלטפורמות לשחקנים ששיחקו בחודש האחרון:

בקיצור - המשחק עוד רחוק ממוות.

יחד עם זאת - המשחק בהחלט בבעיה קשה, כי אם לפני שנה הממוצע הכללי היה כ-500K, והיו לו פיקים גבוהים (ביציאת הDLC היה חודש של קרוב ל2M!) עכשיו ביציאת הרחבה האחונה הפיק בהתחלה היה של 700K ובעונה האחרונה (שהיא למעשה חצי הרחבה חדשה) רק 500K (כפיק ביציאה).
אז המשחק לגמרי בדעיכה, ובאנג'י (או סוני...) צריכים בהחלט לטפל ומהר בנושא, אבל עד שיסגרו שרתים על משחק שיכול להביא 200K שחקנים ביום בממוצע, יש זמן.

LaskinLaskinElder

מעניין מאוד מלמה קהל השחקנים של דסטיני הוא כמעט הפוך מזה של מרתון, בקטע של יחס הקונסולות-מחשב.

bozemanbozemanAdmin
ציטוט מאת Laskin

מעניין מאוד מלמה קהל השחקנים של דסטיני הוא כמעט הפוך מזה של מרתון, בקטע של יחס הקונסולות-מחשב.

אכן מעניין.

לפי מה שאני חושב, כי כנראה מדובר בז'אנר שונה לגמרי, זה אקסטראקשין/ שוטר/ לוטר, וכל התפיסה שלו שונה והוא בעיקר חי בקהילה של PC עד היום.

השאלה היא למה מראש באנג'י בחרה דווקא את הזאנר הזה למשחק, כשהוא מראש בעל קהל מצומצם, ועוד יחסית בשוק רווי כזה של סגנון המשחק, זאת שאלה טובה....

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 30 במרץ 2026 בשעה 14:49
ציטוט מאת bozeman

טוב - עדכון לגבי מספר שחקנים בדסטיני. @DrKeo

עד עכשיו כל הדיווחים על "כמות השחקים בדסטיני היא בקושי 5K ביום! זה לא מחזיק משחק אפילו בשביל לקנות חלב!" כנראה הרבה פחות מבוססים ממה שחשבנו.

הנתונים האלו מבוססים על נתוני סטים ואקסטרפולציה מהם. הבעיה? יש עוד פלטפורמות (לא רק קונסולות, גם החנויות של ווינדוס ואפיק) ושם בהחלט יכול להיות שיש הרבה יותר שחקנים. (זה קצת בניגוד למרתון, ששם 80% הם במחשב).

עכשיו למעשה יודעים שהנתונים האלו לא נכונים. למה? כי למעשה באנג'י מייצרת קובץ כל פעם ששחקן מתחיל פעילות במשחק - וכוללת בקובץ את מזהה השחקן, פלטפורמה, איזו פעילות וכו'. הקבצים האלו ניתנים לקריאה ע"י הAPI ולניתוח.

כלומר למעשה, ניתן לדעת באופן מדוייק כמה שחקנים יש בדסטיני כל יום, אילו פלטפורמות ועוד.

האתר הזה עושה בדיוק את זה: https://popularity.report/

אז לדוגמה, ממוצע השחקנים הייחודיים שעשו פעילות כלשהי (יותר מרק לוגין!) בדסטיני ב-60 יום האחרונים הוא לערך 200,000. הרבה יותר מ-10K שדיברו עליו.

הנה גם חלוקת הפלטפורמות לשחקנים ששיחקו בחודש האחרון:

בקיצור - המשחק עוד רחוק ממוות.

יחד עם זאת - המשחק בהחלט בבעיה קשה, כי אם לפני שנה הממוצע הכללי היה כ-500K, והיו לו פיקים גבוהים (ביציאת הDLC היה חודש של קרוב ל2M!) עכשיו ביציאת הרחבה האחונה הפיק בהתחלה היה של 700K ובעונה האחרונה (שהיא למעשה חצי הרחבה חדשה) רק 500K (כפיק ביציאה).
אז המשחק לגמרי בדעיכה, ובאנג'י (או סוני...) צריכים בהחלט לטפל ומהר בנושא, אבל עד שיסגרו שרתים על משחק שיכול להביא 200K שחקנים ביום בממוצע, יש זמן.

הנתונים של דסטיני שדברנו עליהם הם כן מיצגים, הם פשוט מתיחסים לשיא שחקנים יומי, לא למספר השחקנים שמשחקים לאורך כל היום. מן הסתם ככל שתאריך את אינטרוול, תקבל כמות שחקנים גדולה יותר. אנחנו מדברים פה על המון משחקי GAAS וכמעט תמיד מדברים על שיא שחקנים יומי, כנ״ל על מרתון.

ציטוט מאת Laskin

אני משער כי דסטיני 1 היה בלעדי לקונסולות ולכן בנה את הבסיס השחקנים העיקרי שם.

אגב, אתמול מרתון לראשונה לא הצליח לשבור את ה-40K בשיא היומי. שבוע שעבר לראשונה הוא לא הצליח 50K, ושבוע לפני זה הוא לראשונה לא הצליח 60K. אז אכן טרנד מדאיג. אבל אני כן חושב שיש למשחק הזה כוח להחזיק שחקנים, הוא פשוט לא הצליח להביא מספיק שחקנים day one. אני חושב שכשהם יוציאו פאצ׳ גדול נראה זינוק בשחקנים כי נראה ששחקנים כן אוהבים את המשחק.

bozemanbozemanAdmin
ציטוט מאת DrKeo

הנתונים של דסטיני שדברנו עליהם הם כן מיצגים, הם פשוט מתיחסים לשיא שחקנים יומי, לא למספר השחקנים שמשחקים לאורך כל היום. מן הסתם ככל שתאריך את אינטרוול, תקבל כמות שחקנים גדולה יותר. אנחנו מדברים פה על המון משחקי GAAS וכמעט תמיד מדברים על שיא שחקנים יומי, כנ״ל על מרתון.

שים לב שיש לנו גם את התפלגות המכשירים. אז אם שיא שחקנים יומי הוא 10K, אבל זה רק 20% , זה אומר ששיא השחקנים הכללי הוא 50K - וזה הבדל גדול.

בנוסף, 200K, בממוצע כל יום, זה מספר ממש יפה, והרבה יותר הגיוני למשחק GAAS. (ובטח יותר ממרתון).

כלומר כשאתה אומר "מייצגים" השאלה מה הכוונה. אם אתה מתכוון "דעיכה", אז המשחק בהחלט בדעיכה, אם לפני כשנה זה היה 500K בממוצע ולפני שנתיים זה היה 1M בממוצע... והמגמות האלו נכונות גם לסטים.
אם אתה מתכוון "יש במשחק רק 10K מקסימום ביום!" זה לא נכון, כי סטים היא רק כ-20%.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת bozeman

שים לב שיש לנו גם את התפלגות המכשירים. אז אם שיא שחקנים יומי הוא 10K, אבל זה רק 20% , זה אומר ששיא השחקנים הכללי הוא 50K - וזה הבדל גדול.

בנוסף, 200K, בממוצע כל יום, זה מספר ממש יפה, והרבה יותר הגיוני למשחק GAAS. (ובטח יותר ממרתון).

כלומר כשאתה אומר "מייצגים" השאלה מה הכוונה. אם אתה מתכוון "דעיכה", אז המשחק בהחלט בדעיכה, אם לפני כשנה זה היה 500K בממוצע ולפני שנתיים זה היה 1M בממוצע... והמגמות האלו נכונות גם לסטים.
אם אתה מתכוון "יש במשחק רק 10K מקסימום ביום!" זה לא נכון, כי סטים היא רק כ-20%.

מן הסתם כל משחק שאנחנו מביאים לפה שהוא מולטיפלטפורם, המספרים של סטים הם רק של סטים ולא מיצגים את כל הבסיס משתמשים. נראה שבמקרה של דסטיני ה-PC הוא נתח קטן בצורה יחסית חריגה למשחק GAAS ואפילו בסיס המשתמשים של האקסבוקס גדול ממנו. אבל גם כשאנחנו מדברים על נתונים היומיים של מרתון אנחנו מדברים רק על ה-PC, למרות ששם הנתח של סטים הוא 70% ולכן המספר הרבה יותר רלוונטי.

אבל דסטיני 2 בהחלט בגסיסה, מכמעט 2 מליון שחקנים יומיים ל-200K זאת חתיכת התרסקות. ובכלליות הגרף משתמשים שלהם נראה מאוד רע לאורך זמן.

bozemanbozemanAdmin

נכון, זאת בדיוק הנקודה שלי.

למרתון - שהPC הוא 70-80% הנתונים לא טובים. ובהחלט יש שאלה על העתיד ומה הוא.

(אבל הנה הסרטון של לאורה עליו - מאוד מעניין:)

לגבי דסטיני - זאת בדיוק הנקודה. המשחק בדעיכה קשה. אבל עם 200K יומיים הוא לא עבר את נקודת האל חזור של לסגור את השרתים. עם מאמץ באנג'י יכולים לשקם אותו מספיק בשביל למשוך עד שיצא דסטיני 3. (מה שכמובן אומר - שהם חייבים היום (אתמול) שכבר יתחיל הפיתוח D3)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 30 במרץ 2026 בשעה 15:50

כן, זה נכון. בגלל שה-PC הוא רק 23%, אפילו ביום נוראי שיש בו שיא של 7500 שחקנים (היה כזה שבוע שעבר) המספר של כל הקונסולות הוא כנראה סביבות ה30k. בהחלט לא מספרים של משחק שנסגר שבוע הבא. אם גרסת ה-PC הייתה 70% כמו במקרה של מרתון אז אלו בהחלט היו משחקים של משחק על סף סגירה.

המספרים האלה כן חושפים שמרתון ודסטיני נמצאים כרגע כמעט באותו מקום מבחינת בסיס שחקנים. רק התמהיל בין הפלטפורמות שונה. זה גם אומר שדסטיני 2 יחד עם מרתון לא מביאים בסיס שחקנים שאפילו קרוב למה שדסטיני 2 עשה לבד כשסוני קנו אותם. אז אני משער שזאת עוד דוגמה לניהול הכושל של סוני לאולפני צד א׳ שלהם.