VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8413 הודעות
DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 30 במרץ 2026 בשעה 15:50

כן, זה נכון. בגלל שה-PC הוא רק 23%, אפילו ביום נוראי שיש בו שיא של 7500 שחקנים (היה כזה שבוע שעבר) המספר של כל הקונסולות הוא כנראה סביבות ה30k. בהחלט לא מספרים של משחק שנסגר שבוע הבא. אם גרסת ה-PC הייתה 70% כמו במקרה של מרתון אז אלו בהחלט היו משחקים של משחק על סף סגירה.

המספרים האלה כן חושפים שמרתון ודסטיני נמצאים כרגע כמעט באותו מקום מבחינת בסיס שחקנים. רק התמהיל בין הפלטפורמות שונה. זה גם אומר שדסטיני 2 יחד עם מרתון לא מביאים בסיס שחקנים שאפילו קרוב למה שדסטיני 2 עשה לבד כשסוני קנו אותם. אז אני משער שזאת עוד דוגמה לניהול הכושל של סוני לאולפני צד א׳ שלהם.

KlaymanKlaymanSage

מה? אתם רוצים להגיד שכמות השחקנים בסטים היא לא ה be all end all? 😱 לא.... לא יכול להיות...

DrKeoDrKeoSite Admin

יאי! אין דחיות!

idanidanVeteran
נערך לאחרונה: 02 באפריל 2026 בשעה 05:27
ציטוט מאת DrKeo

כן, הוא נראה מדהים. אני בהחרשת מדיה עד שהוא יוצא 😀

זה נכון שמחירי רכיבים עלו, אבל העלאה של המחיר של הפורטל מחשידה, אין בה SSD והזיכרון בה קטן וזול. אקסבוקס קבלו אולטימטום של 30% רווח, כשהם הטיסו את המחיר למעלה אני משער שזה גם שכלל רווח פנימה.

ההרגשה היא שסוני גם מנצלת את המצב בנוסף לעליה. הרי אם היא מחפשת רק לכסות הפסדים, למה הפורטל עלתה במחיר? למה הפלייסטיישן עדין זולה בארה״ב למרות המכסים?

תתחדש לסקין. קצת מוזר לעשות את זה שנה וחצי אחרי שהיא יצאה ושנה וחצי לפני שהפס6 יוצאת אבל כל אחד והחלטותיו 😬

לא יודע למה הם העלו את המחיר של הפורטל, אבל אני לא חושב שזה מאוד חשוב. זה מוצר נישה שמכר מעט מאוד, כל טאבלט או סמארטפוון שיש לך בבית יכול להחליף אותו, זו בטח לא המוצר שגורם לסוני להרגיש שחצנית. גם הפרו לצורך העניין פחות חשוב, זה מכשיר ל enthusiasts לא לקהל הרחב ואפשר להאמין שמלכתחילה הם עשו עליו רווח. אבל הפס5 זה הלחם והחמאה שלהם, להעלות את המחיר שלו אחרי 5 שנים בשביל לעשות רווח נוגד את כל המודל העסקי של קונסולה. הרי לא על החומרה הם עושים את הכסף הגדול.

מיקרוסופט העלתה מחירים, ואלב דחתה שיגור ואפילו נינטנדו העלתה את המחיר של קונסולה מ 2017 שבניגוד לפס 5 ו series x הייתה רווחית מהיום הראשון. אפשר לתת דוגמאות גם מחוץ לשוק הקונסולות, אבל נראה לי די ברור שאנחנו באירוע הרבה יותר גדול מהגחמות של סוני.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 באפריל 2026 בשעה 12:50
ציטוט מאת idan

לא יודע למה הם העלו את המחיר של הפורטל, אבל אני לא חושב שזה מאוד חשוב. זה מוצר נישה שמכר מעט מאוד, כל טאבלט או סמארטפוון שיש לך בבית יכול להחליף אותו, זו בטח לא המוצר שגורם לסוני להרגיש שחצנית. גם הפרו לצורך העניין פחות חשוב, זה מכשיר ל enthusiasts לא לקהל הרחב ואפשר להאמין שמלכתחילה הם עשו עליו רווח. אבל הפס5 זה הלחם והחמאה שלהם, להעלות את המחיר שלו אחרי 5 שנים בשביל לעשות רווח נוגד את כל המודל העסקי של קונסולה. הרי לא על החומרה הם עושים את הכסף הגדול.

מיקרוסופט העלתה מחירים, ואלב דחתה שיגור ואפילו נינטנדו העלתה את המחיר של קונסולה מ 2017 שבניגוד לפס 5 ו series x הייתה רווחית מהיום הראשון. אפשר לתת דוגמאות גם מחוץ לשוק הקונסולות, אבל נראה לי די ברור שאנחנו באירוע הרבה יותר גדול מהגחמות של סוני.

זה נכון שבאמת קורה פה משהו אמיתי שלא קשור לסוני, אבל מיקרוסופט העלו מחירים לפני העליה של מחירי הSSD והזיכרון כדי להרוויח על כל קונסולה בגלל לחץ פנימי לאחוזי רווח בלתי אפשריים, ובדיוק לפני ההכרזה של סוני מחירי הזיכרון נכנסו לנפילה חופשית, וסוני מעלה מחירים גם של מוצרים לא קשורים (כמעט) לזיכרון ו-SSD כמו הפורטל. ושלא נזכיר את זה שלפני מחיר הSSD עלו, סוני החליטו לחתוך את הנפח מ-1TB בחזרה לנפח המקורי של הקונסולה. אז זה מרגיש לפחות חלקית כמו ניצול הסיטואציה.

כלומר, נניח ומחיר הזיכרון יפלו בחזרה למחיר של 2025 בחודשים הקרובים, אתה חושב שהפס5 תרד בחזרה במחיר? אני בספק. אני חושב שסוני מנצלת את הסיטואציה כדי לגשש כמה יקרה הפס5 יכולה להיות בלי פגיעה משמעותית במכירות לקראת הפס6.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 02 באפריל 2026 בשעה 14:42

אני מעריך שכן ירדו במחיר, אם תהיה ירידה שתמשיך… אבל זה יקרה רק אחרי שGTA6 יצא, נניח 3-4 חודשים אחרי, עם סיכוי גם למבצע טוב בחגים הקרובים, אבל זו תהיה ירידה רגעית מאוד… אלא אם הם לא יראו את העלייה המטורפת שצפויה במכירות בזכותו ואז יאלצו להוריד מחיר כי זה פוגע בהם. אם הם יראו עלייה בעקבותיו אז אני מעריך ירידה בחזרה בקיץ הבא במקרה הכי גרוע.

ובכל מקרה לקראת הדור הבא אין להם עוד כל כך הרבה זמן אז חייבת להיות ירידה מתישהו בשנתיים הקרובות :)

DrKeoDrKeoSite Admin

לא הייתי חוזה שום דבר לגבי הדור הזיה הזה. ידעתי מראש שהמחיר של הsoc לא ירד לאורך הדור, אבל חשבתי שהירידה בחינם ל6nm וירידה במחירי זיכרון ו-ssd אולי כן יכלו להביא את הפס5 עד סוף הדור לנניח 399$ לגרסת הדיסקים. בחיים, אבל בחיים לא הייתי מנחש שהפס5 תעלה לקראת סוף הדור 649$.

LaskinLaskinElder

יש פה המון דברים מעניינים, הראיון המלא נמצא שם בתגובות.

אבל הכי מעניין הוא - שיש להם לפחות עוד 2 משחקי סינגל פלייר בפיתוח.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 02 באפריל 2026 בשעה 22:38
ציטוט מאת Laskin

יש פה המון דברים מעניינים, הראיון המלא נמצא שם בתגובות.

אבל הכי מעניין הוא - שיש להם לפחות עוד 2 משחקי סינגל פלייר בפיתוח.

זה לא מה שהוא אמר, או אם זה מה שהוא אמר אז פספסתי את זה. הוא אמר שאחרי שבטלו את factions הוא נשאר בנוטידוג עוד שנה והיה במאי של משחק חדש ואז אחרי שנה הוא החליט לעזוב. זה לא אומר שזה היה משחק סינגל, בטח שהוא לא אמר שיש להם שני משחקי סינגל נוספים בפיתוח, וזה לא אומר שהמשחק הזה עדין קיים בכלל להתחשב בזה שהבמאי עזב אחרי שנה.

האמת שהראיון הזה די מעניין, הוא אומר שם ש:

• factions התחיל פיתוח ב-2016, ובוטל ב-2023, סה״כ 7 שנים.

• בזמן הקורונה ב-2020 משחקי אונליין התפוצצו וכתוצאה סוני התחילה להזרים תקציב ל-factions. יותר מדי תקציב.

• הם הספיקו לגיע ל-80% השלמה, אבל בועת הקורונה התפוצצה והתקציבים הגדולים למשחקי אונליין הצטמצמו.

• הצוות של factions היה כל כך גדול שנוטידוג נאלצו לבחור - factions או אינטרגלקטיק. הם בחרו אינטרגלקטיק.

• Factions היה מבוסס על שני מקרי שוד שהוא חווה באוסטין ובניו יורק.

• המטרה במשחק הייתה להשיג אספקה, והדרך הכי טובה הייתה לתקוף קבוצות אחרות של שחקנים.

• המטרה הייתה ליצור את ההרגשה של להיות נרדף מצד אחד והרודף מהצד השני.

LaskinLaskinElder

לא הקשבתי לכל הראיון עדיין, אבל זה מה שכתוב בציוץ אז אני מניח שזה כן נאמר, אלא אם מי שכתב אותו לא הבין משהו.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 03 באפריל 2026 בשעה 00:30

הוא אמר שני דברים, האחד הוא שבתקופת אנצ׳רטד 4 כשהוא הצטרף נוטידוג היו עובדים על שני משחקים במקביל בכל רגע נתון, אחד ב-preproduction והשני בהפקה מלאה. הדבר השני שהוא אמר היה שאחרי שבטלו את Factions הוא התחיל לביים שם משחק חדש, הוא לא ציין אם הוא היה סינגל או מולטי, אבל אחרי שנה הוא החליט שהוא רוצה לעזוב ולהיות עצמאי. כלומר במקביל לאינטרגלקטיק היה משהו בפיתוח ב-preproduction ב-2024 בהובלתו, זה אומר שגם אם המשחק הזה יבשיל למשחק מלא שאשכרה יצא, הוא לא יכנס להפקה מלאה עד שאינטרגלקטיק יצא.

כלומר, אלה אם פספסתי משהו. פשוט נראה לי מאוד מוזר שהוא ״יכריז״ על משחק של נוטידוג וישבור NDA ככה בפודקאסט יפני רנדואמלי עם אלף עוקבים. אם הייתי צריך לנחש המשחק שהוא עבד עליו כנראה מת ב-preproduction, אחרת למה שהוא בכלל יזכיר אותו?

LaskinLaskinElder

אם יש משהו שאני לא רוצה לראות במשחקים - זה את עצמי. אבל אולי יש אנשים שממש כן, אז… בהצלחה. מקווה שאנשים שאני ממש שונא ייכנסו לGTA בתור NPCs בהמשך :)

DrKeoDrKeoSite Admin

עדין לא צפיתי אבל להבנתי יש בשדרוג הזה RT בכמויות של המקסימום של ה-PC עד שיצא הפאצ׳ PT.

KlaymanKlaymanSage

הזדמנות טובה להזכיר לכל מי שלא שיחק-לעשות זאת בהקדם!