VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8455 הודעות
LaskinLaskinElder

כן, עודכן. עדיין לא 70% ממה שיש בMC אבל הם מתקרבים.

Death_119Death_119Veteran

מאיפה Saros צץ, עוד Returnal? קנייה בטוחה, Returnal היה לדעתי המשחק הכי טוב לפס5 בדור הזה.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Death_119

מאיפה Saros צץ, עוד Returnal? קנייה בטוחה, Returnal היה לדעתי המשחק הכי טוב לפס5 בדור הזה.

צץ כבר די מזמן, וריטרנל באמת המשחק הכי טוב של סוני בדור הזה. עוד חמישה ימים.

StickStickSage

שמעתי כמה ביקורות, ההייפ שלי בשמיים. נשמע שיש כאן משהו מיוחד (שוב פעם)

DrKeoDrKeoSite Admin

סוני הוסיפה בעדכון האחרון DRM שמחייב בדיקת אונליין כל 30 יום למשחקים דיגיטלים.

LaskinLaskinElder

מה זה אומר בפועל?

KlaymanKlaymanSage
DrKeoDrKeoSite Admin

זוכרים את Fairgame$? היוביסופט-טראש שהאולפן של ג'ייד רימונד haven מפתח לפס5? זה שהבמאי שלו נטש באמצע וכך גם מנהיגת הסטודיו ג'ייד? אז טום הנדרסון קבל גישה לשרת דיסקורד שבו haven בקשר עם שחקנים שנתנו להם גישה למשחק לבדיקת פרי-אלפא ועל פי טום התגובות בדיסקורד למשחק קטסטרופליות בכל רמה, מאיך שהדמות זזה ועד המערכת קלאסים. אני ידוע, אתם בשוק.

LaskinLaskinElder

בדיוק אתמול ראיתי את זה:

אבל כן, לא צריך אותה כדי לנחש שהמשחק לא יצא, או ייסגר ממש ממש מהר אפילו כמשחק F2P

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

בדיוק אתמול ראיתי את זה:

אבל כן, לא צריך אותה כדי לנחש שהמשחק לא יצא, או ייסגר ממש ממש מהר אפילו כמשחק F2P

והמשחק בפיתוח כבר 5 שנים, כנראה שפכו לתוכו משהו בין 100 ל-200 מליון דולר. אני לא חושב שאי פעם ראינו דבר כזה בהסטוריה של הגיימינג. חברה הולכת על כל הקופה על ז'אנר, מפתחת יותר מ-12 משחקים במקביל, ו-10 עולים בלהבות. זה פשוט הזיה, חסר תקדים בסדר גודל מכל דבר שקרה אי פעם בתעשיה.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 26 באפריל 2026 בשעה 10:19

קשה לי לחשוב על כשלונות גדולים יותר באמת.

מדובר במליארדים, כנראה קרוב ל-3 מליארד דולר לפח, וביחד עם הסכום שעלו להם החברות שהם סגרו לאחרונה - כנראה יותר קרוב ל-5, וביחד עם הרכישה של באנג'י וההשקעה במרתון - אנחנו מתקרבים ל-10.
זה בערך 80% מהרווחים שלהם בדור הזה, משמע - היו יכולים להכפיל ביצועים אם לא היה את המרדף ההזוי הזה אחר GAAS.
היו יכולים לרכוש את קפקום כנראה בסכום הזה, ולמנוע מתחרה עתידית ;)

זה בסדר לשים 2-3 פרויקטים כאלה, ולמשל אין לי תלונות על ההחלטה לתת לבאנג'י לנסות עם מרתון, הם הרי היו (בעבר) מומחים גדולים של התחום, וגם אם לא מצליח להם עכשיו אפשר להבין למה נתנו להם... אבל ללכת ככה "על כל הקופה" עם 12 פרויקטים, שמתוכם 10 נכשלים קשות או מבוטלים? זה גובל ברשלנות. בעצם למה גובל... רשלנות מוחלטת.

DrKeoDrKeoSite Admin

ובשילוב עם סגירה של סטודיואים כמו יפן, הפיטורין של יושידה והקרוס ג׳ן, והדור הזה נראה כמו שהוא נראה.

Death_119Death_119Veteran
נערך לאחרונה: 26 באפריל 2026 בשעה 17:38
ציטוט מאת DrKeo

צץ כבר די מזמן, וריטרנל באמת המשחק הכי טוב של סוני בדור הזה. עוד חמישה ימים.

אני כבר לא עוקב אחרי ההכרזות החצי שנתיות (State of play או איך שזה נקרא) שלהם ושל מיקרוסופט, אני פשוט משחק כשיוצא לGamepass לרוב.

מנגד יש לי רגע של MGS 3 כרגע, חוזר הביתה מקו באיזה חור בשטחים, נכנס לבאג/עתיד מחשבים ופתאום רואה שיש משחק שנקרא MGS 3 למכירה ואיך לעזאזל לא ידעתי.

HypnoHypnoVeteran
ציטוט מאת DrKeo

זוכרים את Fairgame$? היוביסופט-טראש שהאולפן של ג'ייד רימונד haven מפתח לפס5? זה שהבמאי שלו נטש באמצע וכך גם מנהיגת הסטודיו ג'ייד? אז טום הנדרסון קבל גישה לשרת דיסקורד שבו haven בקשר עם שחקנים שנתנו להם גישה למשחק לבדיקת פרי-אלפא ועל פי טום התגובות בדיסקורד למשחק קטסטרופליות בכל רמה, מאיך שהדמות זזה ועד המערכת קלאסים. אני ידוע, אתם בשוק.

לא ברורה הציניות.
אולפן חדש שעשה את המשחק הזה עוד לפני שסוני רכשו אותו. בדיוק כמו שרצית. לא אולפן SP שלא קשור לז'אנר.
אולי צריך 'להיות בשוק' על עוד משחק שג'ייד ריימונד מפקדת עליו שמתמוסס.

מקווה שסוני לומדים לא למהר לקנות אולפנים לפני שרואים תוצאות בשטח.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 26 באפריל 2026 בשעה 20:19
ציטוט מאת Hypno

לא ברורה הציניות.
אולפן חדש שעשה את המשחק הזה עוד לפני שסוני רכשו אותו. בדיוק כמו שרצית. לא אולפן SP שלא קשור לז'אנר.
אולי צריך 'להיות בשוק' על עוד משחק שג'ייד ריימונד מפקדת עליו שמתמוסס.

מקווה שסוני לומדים לא למהר לקנות אולפנים לפני שרואים תוצאות בשטח.

אבל זה לא אולפן חיצוני, סוני רכשו אותם...

לא שזה פוגע בנוטידוג או משהו, לא שזה סוף העולם, אבל זה כן מגוחך ומדגיש עוד יותר כמה האסטרטגיה שלהם הייתה מטומטמת. עוד מסמר בארון.

DrKeoDrKeoSite Admin
matangt6matangt6Trainee

וואי סוני ממש על הגל! הם עושים הכל בשביל שאנשים לא יקנו את הפלייסטישן 6 לא בהשקה ולא בכלל...

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 22:58

שמע, זה מצחיק, ואחלה מים, אבל זה גם לא באמת יפגע בערך ב… אף אחד שאני יכול לחשוב עליו. למי תהיה בעיה להתחבר 30 יום לאינטרנט? אלא אם אני לא מבין פה משהו - זה רק עניין של תדמית ו״לא נשמע טוב״ אבל בפועל לא יזיז כלום לשום גיימר.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 28 באפריל 2026 בשעה 23:12

האמריקאים תמיד רגישים לדבר הזה כי יש שם אזורים מאוד מבודדים שגישה בהם לאינטרנט היא מותרות, ויש את האלפי חיילים שנמצאים בכל מני בסיסי חור תחת בעולם שגם להם יש גישה קשה לאינטרנט. למרות שהיום אולי יש להם כבר סטארלינק, מי יודע. אבל כן, בישראל ורוב המדינות המערביות זאת לא בעיה בכלל. למרות שפעם צחקתי על זה ואז יום אחד הספק אינטרנט שלי חרבן במכנסיים והייתי תקוע כמה ימים בלי אינטרנט ולא הצלחתי לשגר משחקים בסטים בגלל שלפחות אז הם בדקו כל כמה ימים חיבור לאינטרנט בשביל לאפשר לך גישה ל-offline mode. אז כן חוויתי את זה על בשרי באמצע תל אביב.

מה שכן, זה משעשע שלפני שהפס4 שוגרה הם צחקו וצחקו וצחקו על מיקרוסופט וה-DRM שלהם ועכשיו הם בייסיקלי עושים את אותו דבר.

DrKeoDrKeoSite Admin

טוב, נראה שהצליחו לפצח איך עובד הDRM החדש של סוני. במשך 15 ימים הDRM פעיל, בדיוק עד שה-14 ימי refund נגמרים. מהרגע שעברו 15 ימים, בחיבור הבא אונליין הDRM מוסר.

כלומר, אם פעם אחרונה שהתחברת הייתה ב-15 ימים הראשונים מהרכישה, לא תוכל לגשת למשחק offline מהיום ה30 לרכישה. אבל ברגע שתתחבר אונליין מהיום ה-15 מהרכישה, הDRM יוסר ואפשר לגשת למשחק חופשי offline.

זה כנראה יושם כדי למנוע ניצול של הrefund והשארות במצב offline כדי לשמור על המשחק.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 באפריל 2026 בשעה 01:12

Codemasters הצליחו ליצור גרסה יעילה משמעותית של המנוע PT שלהם ב-F1-25 (מבוסס ReSTIR של NV כמובן) שהם הצליחו להריץ על הפס5 פרו ב-40FPS+. לא ברורות לגמרי המגבלות, אבל המספרים מדברים על מסלול יום ולעשות PT ביום קל משמעותית ב-F1 כי יש במשחק אלפי אורות בלילה (למשל יש כמה אלפי מרקרים מאירים על המסלול).

כלומר לא בטוח שזה משהו שהם ממש יוכלו לשחרר לבעלי הפס5 פרו בעדכון כי אולי בסצנות לילה המשחק לא מחזיק 30, אבל זה כן סימן מאוד טוב לבאות על הפס6. קונסולה שהיא לא רק חזקה פי 2-3 מהפרו, היא גם עם ביצועי RT טובים משמעותית פר TF וגם יש לה יכולות AI הרבה יותר טובות מה שמכניס לתמונה יכולת לרזולוציה נמוכה משמעותית, יצור פריימים וכמובן משהו בסגנון Ray reconstruction שהוא ברכה ל-RT ברזולוציה נמוכה.

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת DrKeo

האמריקאים תמיד רגישים לדבר הזה כי יש שם אזורים מאוד מבודדים שגישה בהם לאינטרנט היא מותרות, ויש את האלפי חיילים שנמצאים בכל מני בסיסי חור תחת בעולם שגם להם יש גישה קשה לאינטרנט. למרות שהיום אולי יש להם כבר סטארלינק, מי יודע. אבל כן, בישראל ורוב המדינות המערביות זאת לא בעיה בכלל. למרות שפעם צחקתי על זה ואז יום אחד הספק אינטרנט שלי חרבן במכנסיים והייתי תקוע כמה ימים בלי אינטרנט ולא הצלחתי לשגר משחקים בסטים בגלל שלפחות אז הם בדקו כל כמה ימים חיבור לאינטרנט בשביל לאפשר לך גישה ל-offline mode. אז כן חוויתי את זה על בשרי באמצע תל אביב.

מה שכן, זה משעשע שלפני שהפס4 שוגרה הם צחקו וצחקו וצחקו על מיקרוסופט וה-DRM שלהם ועכשיו הם בייסיקלי עושים את אותו דבר.

אני מסכים לגמרי לגבי כמה ימים, ואולי, במקרי קיצון - גג שבוע... אבל חודש? זה לא ממש תרחיש סביר היום, אפילו בשטח אוייב, אפילו בזמן מלחמה כוללת (אפשר לחבר להוטספוט).

זה טוב שהם יחטפו על זה באינטרנט. שלא יעלו להם רעיונות, או שלפחות יחשבו פעמיים בכל פעם

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 29 באפריל 2026 בשעה 13:20
ציטוט מאת Laskin

אני מסכים לגמרי לגבי כמה ימים, ואולי, במקרי קיצון - גג שבוע... אבל חודש? זה לא ממש תרחיש סביר היום, אפילו בשטח אוייב, אפילו בזמן מלחמה כוללת (אפשר לחבר להוטספוט).

זה טוב שהם יחטפו על זה באינטרנט. שלא יעלו להם רעיונות, או שלפחות יחשבו פעמיים בכל פעם

זה לא עניין של כמה זמן זה. כשלא הצלחתי לגשת לסטים זה לא היה כי האינטרנט שלי היה למטה חודשיים, זה היה כי לא נגעתי בסטים כמה זמן וכשבאתי להפעיל לא הייתה לי גישה לאינטרנט. מישהו מאוד בקלות יכול לא לגעת בפס5 במשך כמה שבועות וכשסופסוף יש לו זמן, הופס, זה לא עובד.

בכל מקרה, עכשיו שיותר ברור איך ה-DRM עובד, זה ממש לא נורא. אפילו הגיוני כי להבנתי אנשים היו עושים לזה ממש ניצול. הם היו קונים מסה של משחקים במאות דולרים, מורידים ומפעילים את כולם, מנתקים את הקונסולה מהאינטרנט ואז מבקשים REFUND על כולם. ואז במשך כמה חודשים הם היו משאירים את הפס5 OFFLINE ומשחקים בכל המשחקים הללו.

DrKeoDrKeoSite Admin

LaskinLaskinElder

חודש מעולה!

עבורי פחות כי אני לא בעניין פיפא ושיחקתי ב9 סולס ועשיתי בו 100%, אבל עדיין

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

חודש מעולה!

עבורי פחות כי אני לא בעניין פיפא ושיחקתי ב9 סולס ועשיתי בו 100%, אבל עדיין

אני מאוד מרוצה, הילד שם כמה מאות שעות בכל פיפא ולא קנינו אחד מ-2024.