VOXELIM

נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

נוצר ע"י DrKeo·11 ביוני 2020

8845 הודעות
LaskinLaskinElder

יש דברים שיכולים להחשף, אבל אנחנו יודעים בדיוק מה הם… ספיידרמן 3 (או מקסימום וונום שאולי יהיה משחק השקה של הפס6 כמו שהיה מיילס מורלס), אסטרובוט חדש בסבירות סופר גבוהה אם לא וודאית, ומליון אחוז GT8.

לא נקבל הפתעות מהצוותים האלה, אז אין ממה להתרגש כאן, גם אם יהיה נחמד לראות אותם (פשוט סביר להניח שעכשיו זה מוקדם מדי עבורם וימתינו עם ההכרזה של הפס6 איתם)

השאר ידוע - גרילה עם הורייזון המצויר שעובר ריבוט, נוטי דוג עם IG, סנטה מוניקה עם הרימייק ולאופיי… כמו שאמרתי - פחות או יותר רק בנד יכולים להביא משהו שאין לנו מושג עליו. אה, והצוות שנעקר מבאנג׳י שעובד על איזה משחק מולטי ולא מעניין כאן אף אחד.

blingblingElder
ציטוט מאת DrKeo

למה? הצוות ספיידרמן של אינסומניאק? אסובי? פליפוני? בנד? שיתוף פעולה צד ב׳? יש דברים שיכולים להחשף. ואם אין, אוי ואבוי לנו איזה שנים רעות של פלייסטיישן לפנינו.

לא כי עד עכשיו זה היה ממש נופת צופים פה מה אני אגיד לך :/

סוני 6 שנים לתוך הדור עדיין תקועה בדור הפס4 אפילו כשהיא מוציאה כבר טייטל שרשום עליו פס5 בלבד, הכל חסר השראה וגרוע ואפילו סטודיואים טופ כמו סנטה מוניקה עובדים על קונספט מטומטם לחלוטין של פיי בארץ הפלאות עם קוביה וחרב מדברים שגם אם המשחק עצמו בגיימפליי יהיה מצוין אתה כבר יודע מראש שבנוי על קונספט מטומטם ושזה היה בזבוז זמן בשביל סטודיו שמוציא משחק לעשור בערך. עזוב אותך הם נפלו לגמרי על הראש שם.

LaskinLaskinElder

הקונספט ממש לא מטומטם בעיניי, מה הבעייה שקצת ישתגעו עם פנטזיה? לא שולל את האופציה שזה בסוף יהיה גם ביצוע מוזר ולא קשור אבל אני אתן להם מינימום את הקרדיט שיהיה מדהים, לא פחות.

blingblingElder

בעיני הוא מטומטם. לא משנה כמה שכבות של LORE יעמיסו על זה הגענו למצב שיש בלא פחות מ GOW קוביה מדברת וגם חרב מדברים כאילו זאת הפקה של דיסני. זה מטומטם ובזבוז של זמן שיכל להיות מושקע בדבר הגדול הבא ביקום הזה או בתוכן יותר משמעותי ביקום הנוכחי אם רוצים. רק לא את השטות הזאת

KlaymanKlaymanSage

איפה אנצ'רטד של הילדה של דרייק?

LaskinLaskinElder
ציטוט מאת bling

בעיני הוא מטומטם. לא משנה כמה שכבות של LORE יעמיסו על זה הגענו למצב שיש בלא פחות מ GOW קוביה מדברת וגם חרב מדברים כאילו זאת הפקה של דיסני. זה מטומטם ובזבוז של זמן שיכל להיות מושקע בדבר הגדול הבא ביקום הזה או בתוכן יותר משמעותי ביקום הנוכחי אם רוצים. רק לא את השטות הזאת

את זה תוכל לומר אחרי שיקבל ממוצע 75 או אפילו 85. נראה לי שכל הספקנים יאכלו את הכובע, זה סנטה מוניקה, הייתה להם רק פאשלה אחת עם אסנשן, אני סומך עליהם.

לגבי אנצ׳רטד - זו יכולה להיות הפתעה, לדעתי המשחק היה באיזה preproduction אצל חברה אחרת ובוטל, אבל הלוואי ולא.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 10:32

בייסיקלי סוני לא יכולה להכריז על משחק מעניין עד 2029. המצב של התעשיה מדכא.

blingblingElder
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 10:41
ציטוט מאת Laskin

את זה תוכל לומר אחרי שיקבל ממוצע 75 או אפילו 85. נראה לי שכל הספקנים יאכלו את הכובע, זה סנטה מוניקה, הייתה להם רק פאשלה אחת עם אסנשן, אני סומך עליהם.

לגבי אנצ׳רטד - זו יכולה להיות הפתעה, לדעתי המשחק היה באיזה preproduction אצל חברה אחרת ובוטל, אבל הלוואי ולא.

לא משנה איזה לור יעמיסו על זה קוביה וחרב חמודים מדברים במשחק GOW זה קפיצה מעל הכריש. אז יכול להיות שבתור משחק שמוכל בתוך עצמו ובפרספקטיבה של לשפוט אותו נטו לפי התוכן ללא ההקשר הרחב יותר זה יכול לעבוד ומבקרים גם הרבה פעמים עושים זאת ונוטים להתעלם מההקשר הרחב.

בהקשר הרחב זה לא משנה איזה להטוטים יעשו שם - זה מטומטם. היו פותחים מותג חדש נפרד עם הקוביה והחרב לא הייתי מדבר מילה אבל בעולם של GOW זה גרוע ובזבוז של צוות מוכשר שהיה צריך לעבוד על הפרק הגדול הבא בסדרה במקום על השטות הזאת.

LaskinLaskinElder

אני לא מסכים, אפשר היה לומר את אותו דבר על האודיסאה למשל בהיבט של הליהוק - וזה לא פגע בו (למרות שהסרט לא מדהים בעיניי - זו לא הייתה הסיבה לכך). גם tlou2 עשה החלטות שאם היינו יודעים עליהן היינו אומרים שאולי יהיה כשלון, או לפחות שזה נשמע אסון (גם הספוילר הגדול וגם ענייני אבי ובעיקר לב).

גם אפשר לקחת את DEATHS STRANDING ולומר שהרעיון שיש לך פאקינג בובת פיתום שזזה ב-15 פריימים הוא מטומטם, כמו גם עוד איזה 1,734 דוגמאות מהמשחקים האלה, ולכן הוא יהיה מגוחך, אפשר גם לומר את זה על דמויות בFF7 כמו חתול על בובה, אפשר גם לומר את זה על קונטרול שיש לך שם פאקינג בוס שהוא מקרר רשע :)
אה, ושאני אתחיל עם MGS? לא זוכר אם אתה מכיר את הסדרה לעומק אבל מפאקינג לה-לי-לו-לה-לו או כל הדברים שלחלוטין מגיעים מעולם הפנטזיה למרות שזה משחק שבבירור מתרחש בכדור הארץ ואמור להיות "צבאי" ורציני.
יש גם את סדרת RE שהתחילה כאימה עם זומבים ובמשחק הרביעי התחילה להוסיף אלמנטים של פנטזיה ואפילו פנטזיה מגוחכת לחלוטין, האם זה פגע בסדרה?

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 11:08

אני לא אוהב שהקוביה והחרב שם, אני לא אוהב ש-4+ שנים של סנטה מוניקה הלכו על משחק סביב פיי. אבל זה המצב, ואם יצא משחק 9+ מדהים, וכנראה שהוא יצא, אז אני בטוח שכולנו נהנה ממנו. זה לא הכיוון שרציתי, אבל MGS5 לא היה הכיוון שרציתי (וגם לא 4), אלכס לא היה הכיוון שרציתי לסדרת HL וכך הלאה. אבל הם כולם משחקים מדהימים, אז נבלע את זה ונתקדם.

ואני רק אגיד שב-RE אין פנטזיה, הכל שם מדע מטומטם, אבל ממש אבל ממש מטומטם. אבל כן יש ב-RE4 גמד שחושב שהוא נפוליאון, אז אם אנחנו מדברים על קוביה וחרב, כן, גמד עם כובע נפוליאון.

LaskinLaskinElder

די נו, בRE8 יש בובה, בחור ששולט בברזל כמו מגנטו, ערפדיות, אנשי זאב ואנשים מעופפים, וב-DLC שלו - בכלל התפרעו עם עולם חלומות וכוחות על של ממש.

בסדר, להכל יש "הסבר מדעי"-עלאק אבל זו בדיחה... מדובר בפנטזיה פרופר :)

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 12:06

בחזרה לנושא הPS5 - ממש קורע אותי שסוני עושה עכשיו מהלכים של XBOX ONE ומיקרוסופט עושה מהלכים של PS4:

רק שכנראה הפעם לא יהיו לזה את אותן השלכות, כי מיקרוסופט משחררת משחקי את משחקי ה-AAA צד א' שלהם לקונסולה של סוני (למעט גירס, ולדעתי אין מצב שהוא לא יגיע גם כן).

glass manglass manSage
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 14:19

דווקא ממש הייתי רוצה שסוני ישיקו דבר כזה באזורים נוספים כולל בארץ. (אני יודע, חלומות באספמיא שסוני יספרו אותנו)

הפס5 הוא כבר נגן הנטפליקס/דיסני/אמזון המרכזי שלי, היה נחמד אם היה בוא קצת ערוצי תוכן ישראלי. (מלבד 14 שזמין ביוטיוב לצפייה ישירה)

אצל מייקרוסופט זה היה סרטן ממאיר כי זה נכנס לא רק לקונסולה עצמה אלא גם למשחקים, זה ממש הרס את קוונטום ברייק כל הקטע הזה של הסדרת טלווזיה.

בנוגע לסוני BEND אנחנו באמת יכולים לצפות מהם לאיזה משחק סינגל מושקע? כלומר היה דיווח שעד לאחרונה הם עבדו על איזה GAAS לא?

כלומר אנחנו רואים פה את האסון שהולסט הביא עלינו ממש.

בנוגע לGOW והקוביה. אין שום דבר בדברים הזויים כשלעצמם. הסיפור הכי מוכר של קפקא זה סיפור על בן אדם שקם יום אחד ומגלה שהפך לג'וק.

גם מי שלא מכיר את קפקא שמע על זה או נאלץ לקרוא אותו באונברסיטה או משהו, וזה אחד הדברים הכי טובים שנכתבו בהיסטוריה האנושית פר אקסלנס. אין אפס. המוזרות האבסורדית של הקובייה והחרב הן לא הבעיה שלעצמן.

בתאוריה זה יכול להיות נפלא, במציאות זה יוצא לסנטה מוניקה כמו דיסני/מארוול אז הביצוע מוריד לא עצם קיומה של המוזרות.

זה שצוות כמו סנטה מוניקה מאוד מוכשר בלעשות משחקים בסגנון GOW הקלאסי וGOW 2018 זה לא אומר עם כל הכבוד שיש להם כישרון מוכח

גם בלעשות עלילות סטייל דיסני ושזה אוטומטית ייצא להם מוצלח רק כי הם סנטה מוניקה שסוני זורקת עליהם 300 מליון דולר לפרויקט.

אני מבין את הCope של... "זה המשחק היחיד של סנטה מוניקה שיהיה לנו בשנים הקרובות אז עדיף לשחק בו על כלום" אבל זה בדיוק הבעיה זה cope זו לא התרגשות אמיתית שלנו מהתוכן.

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 01 בספטמבר 2026 בשעה 15:14

כן, סוני הם לגמרי ה-X1 עכשיו על מלא. מעט בלעדיים, טלביזיה, משחקים דיגיטלים בלבד עם דגש שהם לא שייכים לך, מחרבשים את אולפני הפיתוח שלהם... ברוכים הבאים למיקרסופט ב-2013.

LaskinLaskinElder
נערך לאחרונה: 02 בספטמבר 2026 בשעה 16:17

לא מכיר אותם

לא שמעתי עליהם

המשחק שלהם בסטים לא נראה ממש מעניין, ואין להם היסטוריה משותפת עם סוני אז אני לא יודע אם זה נכון…

אבל אם כבר סוני רוכשת סטודיואים - מניח שזה הרבה יותר הכיוון שצריך להיות, ופחות כמו באנג׳י/הייבן/כל הרכישות האחרונות בערך (למעט האוסמארק שכנראה היו גם מאוד זולים וגם יש להם היסטוריה איתם ומשחקים בלעדיים שהוציאו ביחד)

עריכה:

לא בטוח עם Partner אומר שהם נרכשו, לא נכנסתי לזה עדיין, אבל זה הרושם שהיה לי.

ייתכן ופשוט מדובר גם על הסכם לאיקס שנים?

glass manglass manSage

מסכים שזו אחלה שיטה להשיג צד א' בזול בלי הרבה סיכון וזה אחלה.

מה שמאוד מוזר לי כאן זה מה גרם לסוני לשים את הז'ייטונים שלה על הצוות הספציפי הזה. המשחק שלהם נראה כמו ניסיון אינדי לעשות DMC.

יש צוותי אינדי שהרבה יותר היה שווה לסוני לקנות לדעתי כמו הצוות הפולני שעושה את Holstin :-)

DrKeoDrKeoSite Admin
LaskinLaskinElder

אז למה partners? מה זה אומר בכלל. חתמו פשוט על הסכם להביא משחקים לפלייסטיישן? מה זה שונה מכל חברה שמביאה משחקים לשם? מוזר הסיפור, אולי הכי מוזר שהיה לסוני.

DrKeoDrKeoSite Admin
ציטוט מאת Laskin

אז למה partners? מה זה אומר בכלל. חתמו פשוט על הסכם להביא משחקים לפלייסטיישן? מה זה שונה מכל חברה שמביאה משחקים לשם? מוזר הסיפור, אולי הכי מוזר שהיה לסוני.

אני חושב שהם סתם כלומניקים שהתלהבו שהם קבלו את המייל אישור למשחק שלהם לפס5 והחליטו להתלהב מזה בטוויטר.

LaskinLaskinElder

זה מעודד כי דיספאץ׳ מעולה, אבל זה לא מעניין כי זה עדיין משחק שלא מעניין :)

התניןהתניןTrainee

תגידו, הגיוני שכמעט ולא ניתן למצוא פס5 פרו?

DrKeoDrKeoSite Admin

1400$, מחיר מאוד סביר... צ׳יזס.

התניןהתניןTrainee

דור דפוק, ככה היה גם בתחילתו. ממתי להשיג קונסולה צריך להיות כמו מרדף בלתי אפשרי אחר שעון יוקרה?

LaskinLaskinElder

מטורף, רק במרץ האחרון רכשתי את שלי ב-2700 שח, אחרי שמכרתי את הפס5 שלי ב-1500…

עדיין מתכנן למכור את המכשיר אחרי GOW:L, נראה לי יהיה לי קל מאוד למכור אותו מינימום ב-3000 ש״ח בסביבות פסח. השאלה היא רק אם אספיק למצות את GTA6 עד אז :)

DrKeoDrKeoSite Admin
נערך לאחרונה: 05 בספטמבר 2026 בשעה 18:11

עדין יש מישהו שמוכר ב-2400 בפייסבוק מרקט פלייס.

אני מבין את הלחץ ל-GTA6, אבל לא ברור עדין מה יהיה השדרוג להתחשב בזה שהם עדין לא התחילו לעבוד עליו והמשחק מזדהב עוד איזה 7 שבועות כנראה שזה לא משהו מטורף. GTA5 לא קבל בכלל שדרוג פרו והשדרוג של RDR2 היה לא יותר מסביר, כך שלא נראה שרוקסטאר כל כך להוטים על העניין. לזרוק עוד 1000 או 2000 שקלים על מכשיר בשביל שדרוג רזולוציה בלבד במשחק שכבר רץ ב-1440p בקונסולה הבסיסית נשמע לי חתיכת מהלך.